Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Wertian 02.05.2012 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1245430)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Zaczęło się medialne polowanie na Maora. Jednak te w/w kwoty to śmiech, zarówno kwota odstępnego jak i kontrakt indywidualny. Myślę, że to tylko nieszkodliwa plotka.

Ten Dahan to czarodziej pierwszej wody, fantasta i konfabulator. Nie wierzę w żadną plotkę, która ma początek u Dahana... albo nawet w żadną, która dotyczy, któregokolwiek z graczy którym on manageruje.

Edson 02.05.2012 15:27

Cytat:

Zaczęło się medialne polowanie na Maora. Jednak te w/w kwoty to śmiech, zarówno kwota odstępnego jak i kontrakt indywidualny. Myślę, że to tylko nieszkodliwa plotka.

Jak do transakcji dorzucą nam jeszcze Maora Buzaglo, to kwota 1,2 mln euro jest do przełknięcia.

Po za tym w lutym br. Melikson chyba widział, że ten Standard ch.. grał, więc kłóciłbym się czy byłby to dla niego awans sportowy...

kacpaw91 02.05.2012 16:11

Cytat:

Jak mówiłem, że Maor jest wart 1.5-2 mln euro to uważano, że nie doceniam jego klasy itp. Nie dziwi mnie taka oferta. Nie dziwi mnie też to, że zapytanie przychodzi z klubu belgijskiego, a nie niemieckiego, holenderskiego, czy portugalskiego.

Jednak mając taką ofertę warto sobie zadać pytanie "czy warto?". Nie, nie warto. Jest tyle wart, ale za tyle nam się nie opłaca go sprzedawać (niewielki zysk, a w końcu to lider drużyny!). Jak Melikson chce odejść to niech znajdzie kupca za minimum 2 mln euro. Mam nadzieję, że tak mu nasi włodarze przedstawili problem. Poza tym 1.2 mln euro to chyba nawet mniej niż suma za jaką przyszedł + koszta menedżerskie + wypłacony kontrakt. Zawodnika, który jest liderem drużyny nie wolno nam sprzedawać za tyle. Ktoś musi chcieć go kupić do tego stopnia, że przepłaci.

A co do tego honduraskiego napastnika to... zależy ile nas będzie kosztował jego transfer. Owszem osiągnięcia słabe, ale jest to zawodnik w wieku naszego Stanka. Najmłodsi gracze regularnie grający w naszej kadrze mają minimum 24 lata. Jeżeli miałby niewiele kosztować to warto zaryzykować. Kto wie: może się pokaże na tym turnieju olimpijskim?

Ktoś wie, czy nasi obserwują nadal tego Gajosa?

sovinho_02 02.05.2012 16:56

Wiem że to kompletne science fiction i raczej nie ma szans ściągnąć tych zawdoników do Wisły, ale skoro w tym temacie są propozycje to napiszę swoje przemyślenia.
1. Pozbyć się słabych,mało perspektywicznych piłkarzy + tych co kończą się kontrakty:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Diaz, Pajlic, Chavez, Bunoza, Jirsak, Nunez, Biton, Kirm, Boguski = 12 zawodników

Ale z uwagi na to że nie będziemy grać w pucharach w następnym sezonie nie trzeba za nich kupować 12 innych zawodników, wystarczy 4-5 i uzupełnić kadrę młodymi.
Kupujemy : Kupisza, Sobotę, Głowackiego, Oleksego i Pawła Brożka
Z wypożyczeń wracają : Burliga, Chrapek, Nalepa
I najważniejsze : zostawiamy Maora Meliksona
I wtedy mamy kadrę:
GK: Pareiko, Kurto
OB: Jovanovic, Burliga, Głowacki, Czekaj, Nalepa, Uryga, Oleksy
PO: Małecki,Iliev, Kupisz, Sobota, Wilk, Sobolewski, Chrapek, Melikson, Garguła
NA: Genkov, Brożek, Szewczyk

Wg. mnie najlepsze ustawienie przy tej kadrze to 1-4-4-2 i oparcie gry na Meliksonie :

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Głowacki, Oleksy - Kupisz, Sobolewski, Melikson, Sobota - Genkov, Brożek

Uważam że w Polskiej lidze nie ma co wychodzić dwoma defensywnymi pomocnikami bo wtedy robi się młócka a z jednym to nie licząc bramkarza mamy proporcje 50-50 ( 5 zawodników broniących i 5 atakujących). W tym ustawieniu dużą rolę spełnialiby Melikson i obaj skrzydłowi Kupisz( nazywany młodym Kosowskim) i Sobota - bardzo szybcy zawodnicy. Tylko uwaga że Melikson musiałby grać jak klasyczny rozgrywający tak jak chociażby w rewanżu z Litexem a nie wozić piłkę na 3 rywali. Wtedy rozgrywa piłkę do skrzydłowych a w polu karnym mamy 2 napastników.
Sobol sam ogarnie odbór.
Z takim składem przy Probierzu spokojnie możnaby było walczyć o Mistrzostwo Polski.

Acapelo 02.05.2012 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1245470)
Wiem że to kompletne science fiction i raczej nie ma szans ściągnąć tych zawdoników do Wisły, ale skoro w tym temacie są propozycje to napiszę swoje przemyślenia.
1. Pozbyć się słabych,mało perspektywicznych piłkarzy + tych co kończą się kontrakty:
Jovanic, Lamey, Jaliens, Diaz, Pajlic, Chavez, Bunoza, Jirsak, Nunez, Biton, Kirm, Boguski = 12 zawodników

Ale z uwagi na to że nie będziemy grać w pucharach w następnym sezonie nie trzeba za nich kupować 12 innych zawodników, wystarczy 4-5 i uzupełnić kadrę młodymi.
I wtedy mamy kadrę:

Wg. mnie najlepsze ustawienie przy tej kadrze to 1-4-4-2 i oparcie gry na Meliksonie :

Pareiko - Jovanovic, Czekaj, Głowacki, Oleksy - Kupisz, Sobolewski, Melikson, Sobota - Genkov, Brożek

Uważam że w Polskiej lidze nie ma co wychodzić dwoma defensywnymi pomocnikami bo wtedy robi się młócka a z jednym to nie licząc bramkarza mamy proporcje 50-50 ( 5 zawodników broniących i 5 atakujących). W tym ustawieniu dużą rolę spełnialiby Melikson i obaj skrzydłowi Kupisz( nazywany młodym Kosowskim) i Sobota - bardzo szybcy zawodnicy. Tylko uwaga że Melikson musiałby grać jak klasyczny rozgrywający tak jak chociażby w rewanżu z Litexem a nie wozić piłkę na 3 rywali. Wtedy rozgrywa piłkę do skrzydłowych a w polu karnym mamy 2 napastników.
Sobol sam ogarnie odbór.
Z takim składem przy Probierzu spokojnie możnaby było walczyć o Mistrzostwo Polski.

Jeżeli ktoś się zgłosi po Ilieva to bym go oddał. Akurat na niego mogą być chętni gdzieś z egzotycznych lig i łatwo można zejść z wysokiego kontraktu nie tracąc na nim (a może jeszcze ktoś da parę Euro). A czy on nam wygra MP jest za mało stabilny. Może coś pomóc w trudnych momentach, ale bez niego sobie też poradzimy.
Natomiast z ekonomicznego punktu widzenia Małeckiego bym zostawił. Pozbyć się Kirma. W ich miejsce Pawłowskiego i jakiegoś młodego skrzydłowego i gramy:D Albo od bidy jak nie będzie chętnych to zostawić Kirma i kupić Pawłowskiego w miejsce Ilieva.

Jest dużo rozwiązań oby wyszły korzystnie dla nas.

Co do Honduranina to jestem za takimi transferami, aczkolwiek uważam, że to kolejna kaczka dziennikarska.

orm 02.05.2012 18:50

Paweł Brożek dostał powołanie na Euro, coraz mniej wierzę, że do nas wróci już w tym roku...

vaazon 02.05.2012 18:52

Cywkę można spróbować ściągnąć :) Był skłonny przejść do Śląska, tak więc tym bardziej do Wisły.

Watts 02.05.2012 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1245499)
Paweł Brożek dostał powołanie na Euro, coraz mniej wierzę, że do nas wróci już w tym roku...

Musiałby chyba strzelić 10 goli w turnieju ;)

mitmichael 02.05.2012 19:23

Tomasz Cywka opuszcza Reading - ciekawe czy chciałby wrocic do Polski.

comek 02.05.2012 19:24

Paweł Brożek dostał powołanie??

Przecież ogłoszenie kadry jest dopiero po 22.

Heero 02.05.2012 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomB (Post 1245346)

Przyszedł do Śląska w tym sezonie król strzelców Jupiler Ligi i grzeje ławę. Oczywiście Voskamp ma 27 lat, ale jeśli żaden klub z Eredivisie się tym skrzydłowym nie interesuje, to nie świadczy o nim dobrze.

comek 02.05.2012 20:10

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Gdyby przyszedł według mnie byłoby to wzmocnieniem, gdy jest w formie naprawdę dobrze gra. Oglądałem kilka meczy z jego udziałem.

kacpaw91 02.05.2012 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1245541)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Gdyby przyszedł według mnie byłoby to wzmocnieniem, gdy jest w formie naprawdę dobrze gra. Oglądałem kilka meczy z jego udziałem.

Oglądając Liga+ Extra ostatnio straciłem wiarę w to, że Bednarz dokona wzmocnień. Co najwyżej możemy liczyć na to, że nasi obecni piłkarze będą mieli "drugą młodość"

syryls 02.05.2012 21:16

Hmm, jak Bednarz się nastawia na słabe wyniki na następny sezon, to po co ściągać nowych zawodników, można wyrzucić paru(no oprócz LO) zaoszczędzimy sporo kasy. A na wysokie miejsce mamy spore szanse, tylko trzeba nam dobrej formy. Przecież podobna kadra zdobyła MP.

JOSE 841 02.05.2012 21:56

Romell Quioto aka Carlos Costly ciekawe czy ten pierwszy( Romello) jest przykrywką dla transferu do Wisły tego drugiego(Costlego)??. Aczkolwiek już raz za kadencji Legionisty(aka Bednarz) Costly był przymierzany do gry w barwach Wisły

TOMEK 11 02.05.2012 23:26

Costly jest obecnie wolny..

Tominho 02.05.2012 23:59

Po co nam Costly? Lepiej postawić na kogoś sprawdzonego... 3...2...1... Bednarz START!

http://www.transfermarkt.de/de/beto/...ler_98745.html

vote-for-mikey 03.05.2012 01:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 1245470)

I wtedy mamy kadrę:

Sobota? Najbardziej przereklamowany piłkarz ligi. Już lepszy byłby Patejuk - niby starszy, ale na pewno tańszy, a i potrafi raz na jakiś czas odpalić gola rundy.
Burliga? Jeszcze jakiś czas temu na niego liczyłem, dopóki nie obejrzałem pełnego meczu z jego udziałem. Być może w swojej najlepszej formie prezentowałby się podobnie do Lameya.
Chcesz grać 4-4-2, a jednocześnie chcesz mieć dwóch napastników? Bo Szewczyka którego nikt w poważnym meczu na oczy nie widział to nie liczę.

Moim zdaniem pierwsi do sprzedania to Małecki, Chavez i Melikson, a pierwsi do opchnięcia to Burliga, Jovanić i Jaliens.
Kontrakty przedłużyć z Sobolewski, Pareiką i Jirsakiem.

Wtedy kadra wyglądałaby tak:
GK: Pareiko, XXX, XXX
PO: Jovanović, XXX
ŚO: Czekaj, Bunoza, Nalepa, Uryga, XXX
LO: XXX, XXX
ŚP: Sobolewski, Wilk, Chrapek, Jirsak, Garguła
W: Kirm, Iliev, XXX, XXX, XXX
N: Genkov, XXX, XXX, XXX

Czyli 13 zawodników.
Na bramkę nie są potrzebne wielkie inwestycję, na pewno nie ma potrzeby zaprzątania sobie głowy Skorupskimi za milion euro. Gliwa z Polonii Warszawa? Na ławkę, czemu nie.
Na prawą obronę pewnie sprowadzimy kogoś w stylu Singlara, albo Alvareza - niezły zawodnik, miejmy nadzieję, za małe pieniądze.
Na środek obrony Głowacki, albo inny doświadczony stoper (Baszczyński?), bo nie możemy zostać ze średnią wieku u stoperów 22 lata.
Lewa obrona - niewiadoma. Z Polskiej ligi brałbym tylko Rumianego z Legii, ale to jest sci-fi. Na pewno konieczny będzie transfer gotówkowy, i to pewnie za nie małą gotówkę. Plus rezerwowy.
Środek pomocy - Michał Pazdan. Nie ma co wiele więcej pisać, podobno chłopak ma ofertę z Krakowa, a na pewno nikogo do środka nie kupimy, jeśli Garguły nikt nie kupi (albo nie uda się obniżyć mu kontraktu). A Pazdan to chłop z Krakowa, nawet jeśli to Gumior. Jest w wieku Wilka, kiedy przychodził do Wisły, a wszyscy widzieliśmy jak bardzo podniósł poziom Czarek przez te dwa sezony.
Skrzydłowi: Cywka, Kupisz, może Makuszewski, któremu się kontrakt.
Atak: Brożek, może wypożyczyć Sobiecha? Na pewno Cani z Polonii zagwarantowałby te 10 bramek (ale tani nie będzie na pewno), do głowy przychodzi mi jeszcze... No cóż. Jankowski, ale dla nas za drogi, oraz Piech i Nakoulma, ale tylko do gry z kontry.

Ciekawe, czy Zagłębie bardzo by sobie ceniło swoich piłkarzy? Konkretnie Woźniaka, Rakowskiego i Błąda...

cfa 03.05.2012 07:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1245636)
Costly jest obecnie wolny..

Mam nadzieje, że Łysy Jacek o nim zapomniał.
Imho można by próbować z Sobiechem w tym okienku.

AYALA 03.05.2012 08:14

Costly ? Z nim jak grał w Bełchatowie były tylko problemy, no ale może sie zmienił.Wiadomo człowiek jest jak drzewo i musi sie wyszumiec.

A gdzie te talenty z niższych lig ? Licze że jakaś perełke Bednarz wyłowi np z Rakowa,GKS Tychy czy Garbarni

TOMEK 11 03.05.2012 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1245645)
Sobota? Najbardziej przereklamowany piłkarz ligi. Już lepszy byłby Patejuk - niby starszy, ale na pewno tańszy, a i potrafi raz na jakiś czas odpalić gola rundy.
Burliga? Jeszcze jakiś czas temu na niego liczyłem, dopóki nie obejrzałem pełnego meczu z jego udziałem. Być może w swojej najlepszej formie prezentowałby się podobnie do Lameya.
Chcesz grać 4-4-2, a jednocześnie chcesz mieć dwóch napastników? Bo Szewczyka którego nikt w poważnym meczu na oczy nie widział to nie liczę.

Moim zdaniem pierwsi do sprzedania to Małecki, Chavez i Melikson, a pierwsi do opchnięcia to Burliga, Jovanić i Jaliens.
Kontrakty przedłużyć z Sobolewski, Pareiką i Jirsakiem.

Wtedy kadra wyglądałaby tak:
GK: Pareiko, XXX, XXX
PO: Jovanović, XXX
ŚO: Czekaj, Bunoza, Nalepa, Uryga, XXX
LO: XXX, XXX
ŚP: Sobolewski, Wilk, Chrapek, Jirsak, Garguła
W: Kirm, Iliev, XXX, XXX, XXX
N: Genkov, XXX, XXX, XXX

Czyli 13 zawodników.
Na bramkę nie są potrzebne wielkie inwestycję, na pewno nie ma potrzeby zaprzątania sobie głowy Skorupskimi za milion euro. Gliwa z Polonii Warszawa? Na ławkę, czemu nie.
Na prawą obronę pewnie sprowadzimy kogoś w stylu Singlara, albo Alvareza - niezły zawodnik, miejmy nadzieję, za małe pieniądze.
Na środek obrony Głowacki, albo inny doświadczony stoper (Baszczyński?), bo nie możemy zostać ze średnią wieku u stoperów 22 lata.
Lewa obrona - niewiadoma. Z Polskiej ligi brałbym tylko Rumianego z Legii, ale to jest sci-fi. Na pewno konieczny będzie transfer gotówkowy, i to pewnie za nie małą gotówkę. Plus rezerwowy.
Środek pomocy - Michał Pazdan. Nie ma co wiele więcej pisać, podobno chłopak ma ofertę z Krakowa, a na pewno nikogo do środka nie kupimy, jeśli Garguły nikt nie kupi (albo nie uda się obniżyć mu kontraktu). A Pazdan to chłop z Krakowa, nawet jeśli to Gumior. Jest w wieku Wilka, kiedy przychodził do Wisły, a wszyscy widzieliśmy jak bardzo podniósł poziom Czarek przez te dwa sezony.
Skrzydłowi: Cywka, Kupisz, może Makuszewski, któremu się kontrakt.
Atak: Brożek, może wypożyczyć Sobiecha? Na pewno Cani z Polonii zagwarantowałby te 10 bramek (ale tani nie będzie na pewno), do głowy przychodzi mi jeszcze... No cóż. Jankowski, ale dla nas za drogi, oraz Piech i Nakoulma, ale tylko do gry z kontry.

Ciekawe, czy Zagłębie bardzo by sobie ceniło swoich piłkarzy? Konkretnie Woźniaka, Rakowskiego i Błąda...

Gilwa żyd, a Costly grał nie dawno z Beckhamem

Baala 03.05.2012 09:29

Ja tak sobie ostatnio myślałem czemu nie spróbować czegoś nowego. Np. ustawienia 3-5-2. Mamy sporo środkowych obrońców na kontraktach plus Głowacki ma przyjść. Na bok kupilibyśmy zawodników którzy potrafią grać i w obronie i w pomocy idealni Dudu z Widzewa i Olkowski z Górnika, obaj solidni w obronie, a i potrafią coś z przodu zrobić. Takim ustawieniem gra kilka drużyn w Serie A np. Juventus i Napoli. Łatwo przejść z defensywy do ofensywy i na odwrót.

Np.:
-------------Pareiko
---Jovanovic--Głowacki--Czekaj
Olkowski--Wilk--Sobolewski--Dudu
--------------Melikson
--------Genkov--Brożek

Przyczym nazwiska to kwestia umowna bo bardziej o ustawieniemi chodzi.

rps16 03.05.2012 10:09

Taki nawet ciekawy ten Twój pomysł. Tylko jak grac na 3 obroncow to musza byc bardzo dobzi, Jovanovic nadaje sie super na takie połączenie prawego obroncy i stopera, Głowa jako szef, no i za Czekaja kogos koniecznie, bo przy grze trzema obroncami nie ma miejsca na błędy

Troche za defensywnie mi sie jednak wydaje, bo ci skrzydłowi to mimo wszystko bardziej wysunięci obrońcy i do tego dwójka defensywnych, w sumie w Twoim składzie jest tylko trzech stricte ofensywnych graczy

Acapelo 03.05.2012 10:22

Napoli u nas się nie sprawdzi.... bez sensu. Do tego trzeba bocnych defensywnych pomocników z niesamowitą kondychą..

JOSE 841 03.05.2012 10:24

Tominho po co Costly w Wiśle ??? Bo już kilka razy był przymierzany a po Bitonie ktoś będzie musiał wzmocnić siłe ataku .Zwłaszcza że w ślady Bitona może pójśc jeszcze Małecki,Melikson,Genkow.No i najważniejsze TOMEK11 mówił że Costly jest wolny.A zawodnicy z kartą w ręku to specjalność Legionisty

marcin_częstochowa 03.05.2012 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1242321)
ciul z nimi, ja bym za wszelką cenę sprowadził tego Gruzina, u nas by wymiatał

A wiesz ile on zarabia u Wojciechowskiego?

marcin_częstochowa 03.05.2012 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1242314)
W związku z rychłym wycofaniem się Wojciechowskiego ściągnąłbym z Polonii Baszczyńskiego,Jodłowca,Sadloka,Bruno,Wszołka i może Trałke oraz Piątka. Pod względem sportowym również Kokoszka byłby ok.

Jodłowiec, jak najbardziej. Reszta - nie warto.

marcin_częstochowa 03.05.2012 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boruc (Post 1242327)
Teodorczykowi kończy się kontrakt...Walczyć o chłopaka, nic nie ryzykujemy, a możemy dużo zyskać.

Mnie się ten gracz podoba. Pytanie, ile sobie by śpiewał za kontrakt 'po Polonii'

Acapelo 03.05.2012 11:07

Teodorczyka i Wszołka można by kupić:D Jak chcemy Polaków to kogo jak nie ich?

JOSE 841 03.05.2012 11:17

Widzew idzie w ślady ŁKSu i niestety ma na minusie 13mln .Więc latem będzie wielka wyprzedaż w Łodzi.Co do Polonii to jeszcze wszytko możliwe oprucz wyprzedaży zapewne w nowym sezonie wróci Drzymała z nowym inwestorem i sponsorem i utrzyma wszystko w ryzach.Więc raczej z Polonii to tylko brazylijczyk Bruno były podopieczny Probierza.Aczkolwiek Wie ktoś do kiedy Keleman ma kontrakt?? jako alternatywa dla Pareiki który jest 1 z 9 niewiadomych na następny sezon

kacpaw91 03.05.2012 12:00

Cywka odchodzi teraz ze swojego klubu, Janocie bodaj kończy się kontrakt. Nie wiem jak grają, mogę bazować się jedynie w tym wypadku tylko sygnałami z 90minut.pl i statystykach ich występów. Od takiej oceny są u nas Żurawski i Kuźba. Mam nadzieję, że skuteczność będą mieli podobną jak za dawnych lat gry w Wiśle ; ). Warto żeby ktoś z nich chociaż raz ich obejrzał. Być może byliby w naszej obecnej sytuacji wzmocnieniem, być może tylko solidnymi rezerwowymi, a być może są za słabi. Jednak ciekaw czy u nas w ogóle ktoś się nimi interesował.

Tak samo można spróbować wypożyczyć Sobiecha na ten sezon. Fajnie byłoby ściągnąć Tomka Kupisza z Jagiellonii. Można byłoby zimą wysłać zapytanie do Śląska o Milę. Wtedy zostanie mu pół roku kontraktu. Pewnie wielu się nie zgodzi, ale uważam, że można byłoby też pomyśleć o kimś z dwójki Zieńczuk - Kosowski. Taki doświadczony, znający wiślackie realia, piłkarz by nam się przydał. Ciekaw jestem też ceny za Kaźmierczaka. To mógłby być następca Radka Sobolewskiego.

Niestety jesteśmy w takiej sytuacji żeby ściągnąć młodego zdolnego piłkarza to musimy go wypatrzeć już po kilku dobrych meczach, wykorzystać sytuację w klubie lub kończący się kontrakt. Warto byłoby, więc chociaż zaproponować kontrakt młodemu Teodorczykowi oraz Rakowskiemu. Wysłać do Polonii zapytanie o cenę Wszołka - ew. zaproponować procenty dla JW. Zapytać Zagłębie o cenę Woźniaka, GKS o cenę Mateusza Maka, Górnik o cenę Olkowskiego i Milika. Niech będzie takich 8-10 piłkarzy w wieku 18-22 lata w naszej kadrze. To nie jest dużo. 15 piłkarzy w wieku 24+, 8 piłkarzy w wieku 18-22 i kilku wychowanków.

TOMEK 11 03.05.2012 12:09

jeśli już bawimy się w takie fantasy to i ja nie omieszkam się od wrzucenia swojej "myśli" :D

http://vpx.pl/i/6seNq.png

ŚO 31.12.2012 | (?)
http://www.transfermarkt.de/en/tomas...ler_27261.html
ŚO 30.06.2012 | FREE
http://www.transfermarkt.de/en/arkad...ler_14896.html
LO 30.06.2013 | KONTRAKT ZOSTANIE ROZWIĄZANY PRZEZ PZPN
http://www.transfermarkt.de/en/dudu-...ler_58446.html
PS 30.06.2012 | FREE

http://www.transfermarkt.de/en/tomas...ler_38558.html
LS 30.06.2012 | FREE
http://www.transfermarkt.de/en/vacla...ler_63955.html
N 30.06.2013 | (?)
http://www.transfermarkt.de/en/pawel...ler_14909.html

wszyscy za darmo oprócz Jodłowca i Brożka którzy hipotetycznie ze względu na swoje kontakty więcej niż 1mln kosztować nie powinni, zakładając lekką ręką że za kompletnie nieprzydatnych i mających niewspółmierne do Wisły umiejętności:

Jovanica weźmiemy 100k€
Bunozę 150k€
Kirma 400k€
Gargułę 200k€
Boguskiego 100k€

co daje nam w sumie już ok.1mln€, praktycznie pewne jest że w czerwcu odejdzie nam 6-7 kontraktów co również pozwoli zaoszczędzić myślę że sporą kwotę więc teoretycznie z kasą na tych 2 zawodników problemów być nie powinno

:D<koniec sf>:D

kacpaw91 03.05.2012 12:27

Wilk przy jednym defensywnym pomocniku powinien być rezerwowym. Po wejściu Sobolewskiego było widać między nimi kolosalną różnicę. Warto też ogrywać młodego Urygę. Marzyłbym o ściągnięciu Kaźmierczaka ze względu na jego walory ofensywne.

W ogóle linia Kupisz, Kaźmierczak, Mila, Makuszewski, czyli połowa pomocy Jagiellonii i połowa pomocy Śląska byłaby niezła, ale znając życie oba kluby zażądałyby w sumie jakieś 3-4 mln euro ; )

TRNKRN 03.05.2012 12:55

Pilar idzie do Volfsburga, jak kolega nie zauważył, Głowacki spoko, tylko u nas ściąganie emerytów (nikt nie wmówi mi że piłkarz w wieku 33 lat nim nie jest....) nie wychodzi zbyt dobrze - casus Żuraskiego, Lameya, Jaliensa... Brożek też może się nie odbudować, no bo któż jest to w stanie przewidzieć? (nie powiodło mu się zarówno w Trabzonsporze, jak i Celticu - ba, tam po 3 meczach się na nim poznali... Co do reszty mógłbym ewentualnie się zgodzić... Szkoda, że nie przeczesujemy dobrze takich lig jak słowacka, czeska, węgierska... mógłby ktoś ciekawy wpaść, zwłaszcza, że drużyny z tych krajów pojawiały się w ostatnich latach w CL, a nam się to nie udawało...

JOSE 841 03.05.2012 17:33

TOMEK 11 przyjacielu napisz na priv jak wrzuciłeś ten skład na forum jak możesz

vote-for-mikey 03.05.2012 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1245670)
Gilwa żyd, a Costly grał nie dawno z Beckhamem

Zawsze zapominam, że chłop jest żydem. Ale to tak bardziej na zasadzie wskazania kierunku, takich jak Gliwa w lidze jest sporo, jak nie on, to na przykład Bąk (on żydziakiem nie jest na pewno ;) )

Sancezz 04.05.2012 11:00

http://www.transfermarkt.de/de/romme...127_seite1.htm

kacpaw91 04.05.2012 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sancezz (Post 1246278)

Dwa dni temu już o tym pisano, nic nowego.

wojtala8 04.05.2012 11:46

Dla mnie Wisła powinna zainteresować się przede wszystkim dwoma zawodnikami- Celebanem ze Śląska i Wróblem z Bełchatowa- Ten drugi to zdecydowanie najlepszy zawodnik Bełchatowa. Gość ma dobry drybling i przedewszyskim myśli na boisku co w na polskich boiskach nie jest normą. Nawet w ramach zamiany oddać Bełchatowowi zupełnie bezproduktywnego Gargułę który oprócz podawania na oślep lub do tyłu i wymachiwania rękami niema nic do zaoferowania (przypomnę że niedawno zapisał się on także do historii światowego futbolu trafieniem piłką w jednoosobowy mur 50 metrów od bramki:P ).

AYALA 04.05.2012 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtala8 (Post 1246311)
Dla mnie Wisła powinna zainteresować się przede wszystkim dwoma zawodnikami- Celebanem ze Śląska i Wróblem z Bełchatowa.

chyba na Celebana Bednarz sie nie zdecyduje bo nie po to sprowadziliśmy Jovanovicia.Pozatym pewnie Jirsak zostanie co nie zmienia faktu że wolałbym Celebana zamiast tej dwójki.Co do Wróbla,jest w dobrej formie ale ma już 30 lat.Wolałbym kogoś o kilka wiosen młodszego.....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl