Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Damian1241 05.09.2011 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1159956)
Pewnie, nawet gdyby grali największą padakę, to też nie można na nich gwizdać? Ludzie, którzy idą na zwykłe sektory płacą więcej niż najzagorzalsi kibice - chyba mają prawo wymagać czegoś więcej?

Maja prawo tylko jeszcze kilka dni wcześniej wszyscy byli zachwyceni Małeckim cale trybuny krzyczały do Smudy "Małecki" a wystarczy jeden słaby mecz i juz gwizdy. Może warto kogoś ocenic po kilku meczach i jezeli w kilku meczach gra słabo wyrazić swoje niezadowolenie a nie kilka dni wcześniej Euforia a potem gwizdy na swoich piłkarzy??

crazykaro 05.09.2011 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damian1241 (Post 1159960)
Maja prawo tylko jeszcze kilka dni wcześniej wszyscy byli zachwyceni Małeckim cale trybuny krzyczały do Smudy "Małecki" a wystarczy jeden słaby mecz i juz gwizdy. Może warto kogoś ocenic po kilku meczach i jezeli w kilku meczach gra słabo wyrazić swoje niezadowolenie a nie kilka dni wcześniej Euforia a potem gwizdy na swoich piłkarzy??

Jeden słaby mecz? To że udało mu sie strzelić bramkę to tylko obroniło go przed krytyką bo w tamtym meczu był jednym z najsłabszych zawodników meczu. Kolejne jego mecze nie były lepsze...

AntyDrozd 05.09.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1159958)
Małecki dostaniesz brawa jeśli na to zasłużysz ,dostaniesz gwizdy jeśli na to zasłużysz,zostaniesz Legendą Wisły jeśli na to zasłużysz

I oczywiście zadecydują o tym gwizdające pikniki takie jak Ty hahaha..

Widać od razu po wpisach komu w szkole(gimnazjum) "niegrzeczne chłopaki" śniadanie kradną :D

Kluvi 05.09.2011 11:01

najpierw to trzeba sprawdzić czy tak na prawdę powiedział... ciągle się trąbi o tym jak prasa lubi przekręcać, a tym bardziej jeśli chodzi o Wisłę, a jeszcze bardziej jeśli chodzi o Patryka.. zluzujcie Panowie.. co wam szkoła już nie daje żyć? :P

jendrus 05.09.2011 11:08

Bo kibice jak jest dobrze to strasznie Patryk Patryk a jak grają gorzej to gwizdają się mu nie dziwie idzie sie w....ić... A gwiazda też może i nie jest ale polski futbol to dno a na samym dnie nie jest:lol: bo grają gorsi

Pietia 05.09.2011 11:12

Proponuje nową ankiete.

Czego nie robi Patryk Małecki:
a) nie je kiełbasek
b) nie chodzi na pikniki
c) nie myśli

Joshua TS 05.09.2011 11:12

Niestety Mały za bardzo uwierzył w swoją "za je bistość". Strzelił pare bramek, wyszedł sobie na gniazdo i dopingował prawie całą I połowę, by poźniej być wodzirejem na Rynku podczas fety. Mały myślał, że jest tak fajny, że będzie sobie mógł pozwolić na wszystko. Po raz kolejny pokazał, że fajny nie, jest bo obraża własnych kibiców na oczach całej Polski ( no bo jak tak można gwizdać na księciunia Patryka ), rok temu się obraził i nie wyszedł na mecz sparingowy, bo jak można księciunia Patryka nie wstawiać do pierwszego składu...ciekawe co zrobi niedługo. Zgadzam się, że gwizdy na koniec meczu były co najmniej dziwne, bo przecież jeszcze tydzień wcześniej wygraliśmy 1:0 z Apoelem i LM stanęła otworem, potem przyszły dwa klopsy i powinno się raczej wspierać drużynę niż na nią gwizdać, ale z drugiej strony nie może być tak, że Patryk Małecki, będzie mi czy innym mówił, kiedy ja mam go oklaskiwać a kiedy krytykować za jego padake na boisku. Naprawdę mam wrażenie, że po tym jego ostatnim dobrym sezonie poprzestawiało mu się w główcę troszeczkę. Jestem ciekaw jaka będzie reakcja klubu po jego powrocie do Krakowa

AntyDrozd 05.09.2011 11:14

Szanowni niezadowoleni piknicy z przykrością was zawiadmiam ,że na najbliższym meczu i tak usłyszycie donośne"PA-TRYK MAŁE-CKI" z sektora C ..załóżcie sobie drugi młyn jak to ma miejsce we Wronkach:rotfl:

Wit.Ek. 05.09.2011 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyDrozd (Post 1159973)
Szanowni niezadowoleni piknicy z przykrością was zawiadmiam ,że na najbliższym meczu i tak usłyszycie donośne"PA-TRYK MAŁE-CKI" z sektora C ..załóżcie sobie drugi młyn jak to ma miejsce we Wronkach:rotfl:

I kiedy nagle okaże się, że krzyczą tylko trybuny za bramką

wtedy

wszyscy na własne oczy zobaczą

jak Patryk Małecki i to co mówi

podzieliło Kibiców Wisły

MatMario 05.09.2011 11:20

Tak czytam i czytam i mi się nasuwa...

http://www.youtube.com/watch?v=Cg5g7jJQpG8

Jot 05.09.2011 11:21

Nie podupcyło się wam czasem pod kopułami płaczki? Długo będziecie szlochać jak piz.dy jaką to Małecki wam krzywdę wyrządził?

bomber85 05.09.2011 11:48

Prawdopodobnie jeden z administratorów zamknął temat wcześniejszy o małeckim i w tym temacie prosił aby pisać swoje opinie. Zawsze chodzę na C i wspieram drużyne dopingiem. Trzymanie strony małeckiego przez "zagorzałych kibiców" jest dla mnie czystą paranoją !! Jest to pracownik klubu i jego czas w Wisle przeminie, natomiast kibice pozostana. Cała otoczka Wisły jest dla mnie rodzina. Małecki obrazil moich "braci", czy to piknikow czy kogokolwiek. Niech karnet sie marnuje, na odense nie pojde bo tylko tak moge wyrazić swoj protest. Ciekawe jak za kilka lat Małecki bedzie grał już w innym klubie i walnie tekstem w stylu "kibice w krakowie są powaleni"... ciekawe jak wam bedzie miło.

tokra 05.09.2011 11:58

Tym sposobem Pan Małecki zakończył karierę w Naszym klubie. Podkreślam Naszym bo temu Panu wydaje się, że ma jakiekolwiek prawo do dzielenia kibiców. Leci już rakieta z Myślenic? Widział ktoś?

sayek89 05.09.2011 11:59

Prawda jest taka ze Pan Malecki powinien skupic sie na grze, a nie na krytykowaniu kibicow, bo to oni sa od tego. Po za tym kibice na C wspieraja druzyne bez wzgledu na wynik i dyspozycje, natomiast reszta kibicow zwraca glownie uwage na gre i tak bylo zawsze. Jeszcze tak dodam ze tzw pikniki kiedys tez tworzyly atmosfere na mlynie, lecz lata leca...

Luk_Biala_Gwiazda 05.09.2011 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alexxik13 (Post 1160001)
a ja go popieram - dla mnie nadal niedopuszczalne jest gwizdanie i wyzywanie swoich piłkarzy.

Gwizdanie na piłkarzy po bardzo słabym, przegranym meczu jest na miejscu, ale PO MECZU! Gwizdanie w czasie gry mija sie zupełnie z celem i świadczy o głupocie i braku szacunku do klubu.

Acima 05.09.2011 12:06

Może to jego menago Bolek mu podsuwa wypowiedzi, aby Wisła chętniej wypchnęła go za granicę (po niższej cenie). Sobiecha też najpierw skłócił z JW i kibicami, a potem sprzedał do Hanoveru.

tokra 05.09.2011 12:08

@acima

Nie znamy szczegółów, ale jeśli okaże się, że tak jest. To w pięknym świetle to postawi obrońców tego Pana. Niestety.

Wit.Ek. 05.09.2011 12:16

Tylkio, że nawet jeśli menago podpowiada takie rozwiązania to jednak wypowiada je Małecki.
Nie mówi się tego czego nie chce się mówić.
No chyba, że ma się niedorozwój umysłowy z powodu którego nie rozumie się słów wypowiadanych

MatMario 05.09.2011 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1160033)
Prawda jest taka ze Pan Malecki powinien skupic sie na grze, a nie na krytykowaniu kibicow, bo to oni sa od tego. Po za tym kibice na C wspieraja druzyne bez wzgledu na wynik i dyspozycje, natomiast reszta kibicow zwraca glownie uwage na gre i tak bylo zawsze. Jeszcze tak dodam ze tzw pikniki kiedys tez tworzyly atmosfere na mlynie, lecz lata leca...

No 22 letni nestor...

Melikson w avatarku, herb ssa w sercu.

TynWisla 05.09.2011 12:37

Mam wrażenie, że właczanie szydery co drugi komentarz nie jest dobrym sposobem prowadzenia rozmowy na temat Patryka - dotyczy to przede wszystkim ludzi z Młyna i/lub zwolenników Patryka. Przez to ten wątek traci na rzeczowości. Z drugiej strony współczuje Wam Panowie, którzy (co tu dużo mówić) bezkrytycznie popieracie Małeckiego: gość jest totalnie niereformowalny.
@acima - obyś nie miał racji.

sayek89 05.09.2011 12:40

Nie wiem co mam myslec o osobie ktora ma faceta przebranego za rozowego krolika w avatarku.... coz. Mowimy tu jednak o Maleckim, wiec osobiscie jego slowa mnie nie ruszyly. On sam tez ma gdzies opinie ktore sa pisane na tym forum.

szprotson 05.09.2011 12:42

Wisła to MY

tokra 05.09.2011 12:43

@TynWisla

Niestety to jest ten sam sposób myślenia jak Pan Małecki.
Stawianie dobra pojedynczego zawodnika nad dobro wspólne, czyli całego klubu.
A czy jest sens rozprawiać nad tym Panem Małeckim? Co jeszcze musi zrobić, żeby zasłużyć na potępienie?

WISŁAZWE 05.09.2011 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1159980)
Tylko bez obrażania siebie nawzajem jak i zawodnika.

Pozwolę sobie zacytować kolegę i radzę przestrzegać bo inaczej OUT!
Z kulturą również prowadzić dyskusję, posty nic nie wnoszące do tematu będą kasowane a ich autorzy szczególnie ''negatywnie aktywni'' nagradzani - jak w szkole od 1 do 6*

* od jednego do sześciu miesięcy!

kono 05.09.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1160036)
Może to jego menago Bolek mu podsuwa wypowiedzi, aby Wisła chętniej wypchnęła go za granicę (po niższej cenie). Sobiecha też najpierw skłócił z JW i kibicami, a potem sprzedał do Hanoveru.

Tym bardziej, że niebawem będzie mógł skorzystać z prawa Webstera, a całowanie herbu czy też inne gesty jak uczy przeszłość nie jest jednoznacznym znakiem oddania dla klubu kiedy w grę wchodzą inne rzeczy, a kilku takich delikwentów w przeszłości już było.

tokra 05.09.2011 13:04

Z tym prawem Webstera to nie jest tak łatwo.
Google: Małecki prawo webstera

it 05.09.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1160040)
No chyba, że ma się niedorozwój umysłowy z powodu którego nie rozumie się słów wypowiadanych

Co w tym wypadku jest dość prawdopodobne.
Już dawno mówiłem, że im wcześniej się go pozbędziemy tym lepiej.
Sprzedać przy najbliższej okazji, nawet za 500 tys. Albo nawet pozwolić odejść za darmo.
Niech się inni męczą.

kubawislak 05.09.2011 13:21

Napiszę jeszcze o Patryku. Ma niewyparzoną gębę, ale ma trochę racji. Mianowicie: To my sektor C dopingujemy z całych sił zespół, mimo nawet wtedy ogromnego upału, więc to jedynie my mamy prawo gwizdać na piłkarzy. Wisła słabo, pewnie jeszcze "kac" LM. Jeżeli przegraliby dajmy na to 3, 4 mecze z rzędu po takiej grze na krajowym podwórku to wtedy owszem należy im się zimny przysznic (czyt gwizdy). Przychodzicie po piknikujecie, a po meczu gwizdy na całego, skąd nagle tyle sił... skoro wcześniej nie było ich, żeby wstać i dopingować...

bomber85 05.09.2011 13:22

Nie mogę powiedzieć że znam zawodników Wisły, ale powiem tak że mam z niektórymi coś tam do czynienia. Największe przyszczały jakie grały w Wisłe w ostatnich latach to małecki i łobodzinski. łobodzinski jak gadał normalnie "nie do kamery" to co drugie slowo to kur... lub chu*. Najsmiesniejszy jest boguski taki chłopczyk który żyje w swoim swiecie.
Mamy różnych zawodników, z różnych kultur czy wyznawców różnych religii (pamiętne allah akbar na cracovi). To wszystko akceptujemy, liczy się dobro klubu a we wszystkich zmianach jestesmy my kibice którzy to obserwują rozmawiaja o tym itd. Żyjemy Wisłą. W moim chromie czy to w domu, pracy czy na lapku najczesciej odwiedzana strona jest wisla.krakow.com o Małeckim za rok mogę już nie pamiętac. za kilka lat pójdę z synem na sektor rodzinny i ktoś mi powie że powinienm isc na cracovie. Pojdę za 15 lat na pikników a moj syn nie będzie sie do mnie odzywał bo jestem piknikiem i każe mi isc na cracovie. Ludzie zmiencie troche nastawienie, ruszcie głową, nie bądzcie ciemną masą która idzie za tłumem. Podejmujcie własne decyzje.

Macioos45 05.09.2011 13:26

a przepraszam bardzo ?? Czy Pan Patryk jest jakąś świętą krową , że nie można na niego gwizdać??? On jest pracownikiem,aktorem... ma nam dawać przyjemność , musi zachęcać nas do oklaskiwania go !! A nie wymagać od nas ...
... Nie podoba mi się też to iż Małego popierają w większości ludzie którzy mają malutkie staże na sektorze C . Nie mówiąc już o X ... BO o niej to chyba tylko z opowieści słyszeli... Oczywiście nie generalizuje i wiem , że nie wszyscy mój pogląd podzielają... W każdym razie ... Takie sytuacje jak z Małeckim nie powinny mieć miejsca... wyobrażacie sobie taką sytacje np... Na Old Traford...w teatrze marzeń...?? Tam na takie zachowanie nikt sobie nie pozwoli ... Tam piłkarze nie mają odwagi podnieść głosu na kibiców...skrytykować ich... Oni wiedzą co mają robić...Gryzą ziemię żeby tylko być oklaskiwanymi a nie wygwizdywanymi... a u nas... proszę... nie gwizdajcie... to może zagram dobrze...a może nie... żałosne ....

MatMario 05.09.2011 13:28

Gwiżdżecie w kinie jak się Wam film nie podoba?

szprotson 05.09.2011 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 1160063)
Napiszę jeszcze o Patryku. Ma niewyparzoną gębę, ale ma trochę racji. Mianowicie: To my sektor C dopingujemy z całych sił zespół, mimo nawet wtedy ogromnego upału, więc to jedynie my mamy prawo gwizdać na piłkarzy. Wisła słabo, pewnie jeszcze "kac" LM. Jeżeli przegraliby dajmy na to 3, 4 mecze z rzędu po takiej grze na krajowym podwórku to wtedy owszem należy im się zimny przysznic (czyt gwizdy). Przychodzicie po piknikujecie, a po meczu gwizdy na całego, skąd nagle tyle sił... skoro wcześniej nie było ich, żeby wstać i dopingować...

czyli jak ktoś przychodzi oglądać po prostu piłke nożną a widzi jej profanację, to nie może gwizdać ?

nic nie ma racji, piłkarz ma zapierdalać na boisku poza nim za klub wypowiada sie rzecznik prasowy.

E: Gwizdanie od zawsze było wyrazem dezaprobaty. A każdy ma do tego prawo.Nie zapominajcie że Małecki przyjdzie pójdzie a Wisła zostaje dalej. wsystkich Nas tutaj łaczy jedno - Wisła, a dzieli milard.

Griszka30KR 05.09.2011 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1160067)

Kino to troche inny przyklad(bo mozna by porównac czy ktos to robi ogladajac mecz w TV),choc jakby byla awaria to róznie to bywa wsród publicznosci....
,ale w teatrze lub na koncercie to sie chyba zdarza...

Guli 05.09.2011 13:47

Jak kupujecie bilet to jest na nim napisane, że jest on gwarancją pięknego meczu i pewnego zwycięstwa?? Nie, więc może się nie plujcie już. Dla tych którzy kupują produkt, niech mają w świadomości to, że jedyne co moga kupić to emocje i to w waszym przypadku nie zawsze pozytywne jak widać. Reszty na szczęście kupić sobie nie możecie.
Był protest całej kibicowskiej Polski to mieliście to w dupie i tłumaczyliście, że drużyna potrzebuje dopingu a reszta was wali, skandowaliście nie okazując jedności. Wtedy krzyczeliście też "Patryk Małecki". Przyjechała nasza zgoda i zamiast pokazać się z jak najlepszej strony to druga strona nie istniała, za ciepło wam było, żeby stworzyć atmosfere? A kopaczą było za ciepło, żeby grać i to wszystko. Po czarze LM nic nie zostało i 12 tysięcy ludzi znikło, przyjdą na Fulham jak im się odbije czkawka. Przegrywać trzeba umieć zwłaszcza na meczu zgodowym, niestety za dużo jest ludzi twierdzących, że coś im się należy... Było pięknie jak były zwycięstwa a teraz część chętnie oddałaby karnety które kupiła, żeby mieć pierwszeństwo w pucharach. Wisła to nie tylko syukces i zapamiętajcie to sobie. Patryk Małecki jeden z ostatnich piłkarzy z charakterem, gwiazdą nie jest ale nieraz pokazał, ze jest jednym z nas! A wy go wywalajcie dalej, zostaną wam obcokrajowcy którzy zawsze was mają w dupie, nie mówią o tym bo liczy się tylko konto. Gdyby nie Sobol i Mały to połowa grzałaby do szatni po każdym meczu...
Chcesz oglądać sukces? To zapłać za sukces, jeżdz na Borussie albo odrazu na Barce, nikt wam nie broni, tu kupujecie rozrywkę a jak idziesz na kręgle to też nie zawsze wygrywasz.

Romuald 05.09.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1160070)
Kino to troche inny przyklad(bo mozna by porównac czy ktos to robi ogladajac mecz w TV),choc jakby byla awaria to róznie to bywa wsród publicznosci....
,ale w teatrze lub na koncercie to sie chyba zdarza...

Prawda jest taka,że gdybyśmy wyeliminowali APOEL i rozegrali ten mecz z Lechią tak jak rozegraliśmy to gwizdów by nie było.Nastąpiła kumulacja złości w ''kibicach'' sukcesu i sobie chcieli ulżyć gwizdami jednak nie pomyśleli jaką wioche zrobili.

Sartre 05.09.2011 13:50

Cytat:

A śpiewasz w kinie "Hej Scorsese goooool lalalalalala" :D O, albo "Ten Oscar jest nasz, ten Oscar do nas należy..." :D Co to za porównanie? :D

Barti 05.09.2011 13:53

Nie rozumiem co to za jazda z tymi piknikami. Ja pamiętam jak dwa sektory od X-tki siedziała stara ekipa i piła wódkę. Jak już któryś podchmielił to zaczynały się śpiewy w stylu " Myyyy nałogi z siódemki". Nikt nie myślał żeby ich obrażać, wszyscy dażyli ich szacunkiem. Nie pamiętam żeby często podłączali się do dopingu. U nich na sektorze to dopiero panowała atmosfera pikniku. Ale oni też tworzyli klimat meczu. Często ich teksty były powalające. Trochę szacunku dzieciaki.

Griszka30KR 05.09.2011 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guli (Post 1160071)
Jak kupujecie bilet to jest na nim napisane, że jest on gwarancją pięknego meczu i pewnego zwycięstwa?? ...

Do pierwszego juz mozna sie przyzwyczaic,a z drugim jakos zyc....Ale jak jest brak zangazowania,to to trzba dalej przyklaskiwac?
I nie mów,ze czasami nie wychodzi,bo to Lechia przyjechala do nas , tez mocno osłabiona i obecnie druzyna z końca tabeli.
Jak dla mnie to Małecki nie nadaje sie do Wisły w takim samym stopniu, jak dla Ciebie kibice którzy gwizdali i tyle.

borys 05.09.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Guli (Post 1160071)
Jak kupujecie bilet to jest na nim napisane, że jest on gwarancją pięknego meczu i pewnego zwycięstwa?? Nie, więc może się nie plujcie już. Dla tych którzy kupują produkt, niech mają w świadomości to, że jedyne co moga kupić to emocje i to w waszym przypadku nie zawsze pozytywne jak widać. Reszty na szczęście kupić sobie nie możecie.
Był protest całej kibicowskiej Polski to mieliście to w dupie i tłumaczyliście, że drużyna potrzebuje dopingu a reszta was wali, skandowaliście nie okazując jedności. Wtedy krzyczeliście też "Patryk Małecki". Przyjechała nasza zgoda i zamiast pokazać się z jak najlepszej strony to druga strona nie istniała, za ciepło wam było, żeby stworzyć atmosfere? A kopaczą było za ciepło, żeby grać i to wszystko. Po czarze LM nic nie zostało i 12 tysięcy ludzi znikło, przyjdą na Fulham jak im się odbije czkawka. Przegrywać trzeba umieć zwłaszcza na meczu zgodowym, niestety za dużo jest ludzi twierdzących, że coś im się należy... Było pięknie jak były zwycięstwa a teraz część chętnie oddałaby karnety które kupiła, żeby mieć pierwszeństwo w pucharach. Wisła to nie tylko syukces i zapamiętajcie to sobie. Patryk Małecki jeden z ostatnich piłkarzy z charakterem, gwiazdą nie jest ale nieraz pokazał, ze jest jednym z nas! A wy go wywalajcie dalej, zostaną wam obcokrajowcy którzy zawsze was mają w dupie, nie mówią o tym bo liczy się tylko konto. Gdyby nie Sobol i Mały to połowa grzałaby do szatni po każdym meczu...
Chcesz oglądać sukces? To zapłać za sukces, jeżdz na Borussie albo odrazu na Barce, nikt wam nie broni, tu kupujecie rozrywkę a jak idziesz na kręgle to też nie zawsze wygrywasz.

Jestem piknikiem, jednym z tych, który odsadzasz od czci i wiary. Mieszkam w Warszawie ale pary razy do roku grzeje te kilkaset kilometrów aby zobaczyć Wisełke+1 mecz w W-wie. Kupujac bilet kupuje wrażenia, i jasna sprawa jest, ze chce aby byly one jak najlepsze, z gra bywa roznie ale od druzyny sie nie odwracam, tak boli mnie po slabych meczach ale wiem, ze raz pojdzie a raz nie. W tej calej sytuacji nie potrafie pojac, ze pilkarz który rozgrywa slaby mecz i gwiżdze na niego kilka kilkanaście osób czuje się tak bardzo urażony, że wyrzuca ich ze stadionu. Przepraszam to Malemu mogly nerwy puscic a ludziom nie? Na bBoga czy, gdziekolwiek(poza tym chorym krajem) jakikolwiek pilkarz po slabym meczu smial zwrocic uwage, ze nie byl dosc wspierany przez kibiców?

zim zum 05.09.2011 14:05

W tym wszystkim jedno jest faktem. Małecki ośmiesza klub.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl