Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

wolfy 18.03.2011 01:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1066544)
Właśnie: zamiast bronić Latynosów pochwalmy Polaka. Z bólem serca to robię, bo Wojtka nie lubię. Ale wykorzystał swoją szansę, dał dobrą zmianę i powinien dostać kolejną szansę.

Miałem to samo o Riosie napisać, wyręczyłeś mnie. Naprawdę, nic więcej dodać się nie da - ze swoimi atutami jest kompletnie bezużyteczny w europejskim futbolu. Brak umiejętności strzału, koszmarnie wolny, odstawia nogę - to mają być cechy zawodnika ofensywnego? Do tego to boiskowe gwiazdorstwo...

A ja do "Łobo" nic nie mam, talentu ma ile ma (nie za dużo), ale wreszcie dołożył do niego walkę, zadziorność i zaczął brać odpowiedzialność na własne barki. Zrozumiał też chyba, że u Maaskanta musi sobie wywalczyć miejsce nawet na ławce i zamiast mieć na wszystko wyjebane jak - nie przymierzając - Garguła wziął się za siebie.
Cudów się nie spodziewam, ale nam wystarczy, żeby był dobrym zmiennikiem.

TynWisla 18.03.2011 08:30

Wiecie co, opadają mi ręce, kiedy w kolejnej analizie naszego meczu od trzech lat czytam taką formułkę:
"Wiśle brakowało ruchu zawodników bez piłki, aby cokolwiek wskórać, a także odrobiny kreatywności w środku pola. W dodatku dwójką pozostałych zawodników naciskało cały czas na próbujących wznawiać grę obrońców Wisły" (cytat z "taktycznie.blog"l)

westersyl 18.03.2011 08:35

Cytat:

Do tego to boiskowe gwiazdorstwo...
Dodam do warsztatu Riosa boiskowy idiotyzm bo już kiedyś o tym pisałem że robi sobie ruletetki na środku po boiska po czym tracił piłkę i z jego szybkoscią to wiadomo, że może liczyć już tylko na kolegów.

A Łobo chyba wział sobie do serca uwagi że potrafi iść tylko do prawej nogi, być może potrenował ostatnio schodzenie na lewą bo takie strzały to się chyba nikt po nim nie spodziewał, to nie były jakieś podania do bramkarza tylko soczyste uderzenia. Zawsze myślałem że to Gargule bardziej zależy ale po tym co zobaczyłem w ostatnich meczach to mam inne zdanie.

bridgeburner 18.03.2011 10:47

Bo Rios to dobry piłkarz tylko każda jego decyzja na boisku jest zła
Jak ma kiwać bramkarza to lobuje, jak ma podać to kiwa, a jak ma przyspieszyc akcje to sie zastawia
Poza tym jest dokładnie jest tak jak piszecie, on sie w Europie nigdzie nie sprawdzi - nie ma do tego charakteru,
nie walczy, odstawia noge , widać że brakuje mu miejsca, luzu na boisku.
No i do tego jest przeraźliwie wolny

JrQ- 18.03.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1066539)
Tak, jasne. Powiedz to Marcelo (temu z Realu, ale i naszemu ex-grajkowi), Pato, Kace czy Renato Augusto. Frajerzy od razu zaczęli grać zamiast się aklimatyzować:-D

Nie rozumiem tej taryfy ulgowej wobec latynosów. Polak jak wybiega na boiska ekstraklasowe i gra kichę, jest skreślany.

Latynos - wiadomo, ziomal Messiego - najwyraźniej ma być pod kloszem ochronnym. Ja się pytam: dlaczego?

Nie chcę sugerować, że Legia jest cacy ale oni Mezengę (genialnego zmiennika Vagnera Love i Adriano) już skreślili, a Cabrala pewnie skreślą za chwilę. Nie cackają się - jak się ktoś nie nadaje, to wylatuje.

Uważam, że zamiast Riosa teraz szanse powinien dostawać ktoś inny. Może jakiś młokos z Młodej Ekstraklasy. Prochu nie wymyśli, ale sam fakt wejścia na 5 ostatnich minut w wygranym meczu może go zmotywować do ciężkiej pracy.

wyluzuj z tymi porównaniami, ja Ci odpowiem czymś z naszego podwórka: Cantoro, Paulista, Roger :foch:
tam się gra inaczej! włącz czasem sobie ligę brazylijską i zobacz, mało taktyki
tak jak mówię, umiejętności piłkarskie Rios ma spore, kwestia czasu jakby zaczął grać

zim zum 18.03.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1066539)
Tak, jasne. Powiedz to Marcelo (temu z Realu, ale i naszemu ex-grajkowi), Pato, Kace czy Renato Augusto. Frajerzy od razu zaczęli grać zamiast się aklimatyzować:-D

Nie rozumiem tej taryfy ulgowej wobec latynosów. Polak jak wybiega na boiska ekstraklasowe i gra kichę, jest skreślany.

Latynos - wiadomo, ziomal Messiego - najwyraźniej ma być pod kloszem ochronnym. Ja się pytam: dlaczego?

Nie chcę sugerować, że Legia jest cacy ale oni Mezengę (genialnego zmiennika Vagnera Love i Adriano) już skreślili, a Cabrala pewnie skreślą za chwilę. Nie cackają się - jak się ktoś nie nadaje, to wylatuje.

Uważam, że zamiast Riosa teraz szanse powinien dostawać ktoś inny. Może jakiś młokos z Młodej Ekstraklasy. Prochu nie wymyśli, ale sam fakt wejścia na 5 ostatnich minut w wygranym meczu może go zmotywować do ciężkiej pracy.

Ja widzę u nas jeszcze inny problem. Przykładowo nasz wychowanek Kowalski został na jesień zbesztany równo. Że łajza, że nadaje się na 2 ligę, paralityk itp. Teraz przyszła gwiazda z Holandii, skasowała grube pieniądze na boisku wygląda tak jak Kowalski i wszystko jest cacy.

westersyl 18.03.2011 11:57

Cytat:

Ja widzę u nas jeszcze inny problem. Przykładowo nasz wychowanek Kowalski został na jesień zbesztany równo. Że łajza, że nadaje się na 2 ligę, paralityk itp. Teraz przyszła gwiazda z Holandii, skasowała grube pieniądze na boisku wygląda tak jak Kowalski i wszystko jest cacy.
Czy aby na pewo wszystko OK ?
Rozumiem Jaliens nie gra jakoś porywająco, ale nie gra moim zdaniem też jakoś tragicznie, poza meczem w którym grał na prawie obronie gdzie zresztą też był wsadzany na konia. Według mnie wygląda najsolidniej z naszych defensorów choć też konkurencja nie jest duża.
Mam na dysku wszystkie nasze mecze ligowe, jestem pewien że grubo ponad 90% podań Jaliensa dochodzi do swojego adresata, każdy jego wykop nawet jest bardzo dokładny i nie wypier piłki tam gdzie nie ma naszego zawodnika.

Wszyscy oczekiwali od niego jakiś cudów, ostatnio nawet ktoś oczekiwał od niego żeby sięgnął piłkę która była 2 metry nad nim. I ochrzcił go winowajcą za stratę tego gola. Podobno miał skakać.... graliście kiedyś piłkę ? zasada jest prosta wiesz że nie dojdziesz do piłki to nie skaczesz. Mało tego nawet nie próbujesz się wybijać, wszystko po to aby partner z defensywy, bramkarz wiedzieli że to oni muszą wziąć tą piłkę.

zim zum 18.03.2011 12:09

To jest Twoje zdanie. Moim nie sprawia wrażenia rutyniarza, Który ma spokój i popełnia minimum błędów. W dwumeczu z Podbeskidziem został kilka razy niemiłosiernie okiwany. Proponuję Ci przypomnieć sobie jedną sytuacje z meczu w Krakowie, gdy najpierw się źle ustawił, za chwilę gonił i się wywalił. Wstał i go Cieśliński okiwał jak dziecko. Sorry, ale tak nie zachowuje się rutynowany obrońca, tylko Kowalski :)

iiYama 18.03.2011 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1066634)
Bo Rios to dobry piłkarz tylko każda jego decyzja na boisku jest zła

:lol:

X to dobry chirurg, ma zaj...te oko, pewną rękę, tylko wycina wyrostek zamiast woreczka węzły zamiast guzów.

Litości...

westersyl 18.03.2011 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1066656)
To jest Twoje zdanie. Moim nie sprawia wrażenia rutyniarza, Który ma spokój i popełnia minimum błędów. W dwumeczu z Podbeskidziem został kilka razy niemiłosiernie okiwany. Proponuję Ci przypomnieć sobie jedną sytuacje z meczu w Krakowie, gdy najpierw się źle ustawił, za chwilę gonił i się wywalił. Wstał i go Cieśliński okiwał jak dziecko. Sorry, ale tak nie zachowuje się rutynowany obrońca, tylko Kowalski :)

Oglądam ten mecz nie musisz mi przpomiać, dodam że komentator dochodził przy tych sytuacjach wykrzykując tyle ile miał sił " Ależ błąd 10 krotnego reprezentant Holandii, uczestnika mistrzostw świata, który grał przeciwko Argentynie."

Na pewno można odczuć lekkie rozczarowanie ale pisanie że gra jak Kowalski który ma problem aby podać piłę na 3 metry, to skrajnie nieporozumienie.
Tym bardziej że Jaliens zagrał super w Gdynii - (to on podał piłkę do Cikosza który z kolei strącił ją do Małego)poprawnie z Ruchem oraz teraz z Podbeskidzkiem też nie ma sobie nic do zarzucenia.

zim zum 18.03.2011 12:22

Jak się patrzy jeszcze raz na te bramki z Podbeskidziem, to daje o sobie znać brak dobrych warunków fizycznych Jaliensa. Wygląda trochę przy tych akcjach, jak dziecko we mgle.

westersyl 18.03.2011 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1066662)
Jak się patrzy jeszcze raz na te bramki z Podbeskidziem, to daje o sobie znać brak dobrych warunków fizycznych Jaliensa. Wygląda trochę przy tych akcjach, jak dziecko we mgle.

Haha co ty przy tych bramkach jeszcze wypatrzyłeś ? Może napisz jeszcze że widać tam słabą psychikę tak jak u Meliksona co pisałeś na podstawie statystyk.

A co do Jaliensa to on waży 72kg, nie jest to obrońca typu Marcelo czy Głowacki to oczywistość.

Kluvi 18.03.2011 12:27

zim zum masz chyba problem ze wzrokiem bo Kew zrobił wślizg nieudany i zanim wstał koleś był przed nim.. jakim cudem miał się z nim kiwać? obejrzyj sobie to jeszcze raz i nie przekręcaj rzeczywistości :)

a 2 sprawa spójrz co Łobo zrobił.. stracił piłkę i zamiast gonić przeciwnika olał to i truchtał sobie...

http://www.youtube.com/watch?v=bOk0iQyr--A

zim zum 18.03.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1066664)
Haha co ty przy tych bramkach jeszcze wypatrzyłeś ? Może napisz jeszcze że widać tam słabą psychikę tak jak u Meliksona co pisałeś na podstawie statystyk.

A co do Jaliensa to on waży 72kg, nie jest to obrońca typu Marcelo czy Głowacki to oczywistość.

chodzi mi raczej o wzrost, a nie o wagę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1066666)
zim zum masz chyba problem ze wzrokiem bo Kew zrobił wślizg nieudany i zanim wstał koleś był przed nim.. jakim cudem miał się z nim kiwać? obejrzyj sobie to jeszcze raz i nie przekręcaj rzeczywistości :)

a 2 sprawa spójrz co Łobo zrobił.. stracił piłkę i zamiast gonić przeciwnika olał to i truchtał sobie...

http://www.youtube.com/watch?v=bOk0iQyr--A

Nie rozmawiamy o akcji bramkowej.

szprotson 18.03.2011 13:01

Jaliens ma 183. Raptem 3 cm mniej niż Głowacki a np.8 wiecej niż cannavaro i dokładnie tyle samo co Cleber.

teraz twoim agrumentem przeciwko bedzie to że nie jest wysoki jak Bunoza?

wolfy 18.03.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1066650)
wyluzuj z tymi porównaniami, ja Ci odpowiem czymś z naszego podwórka: Cantoro, Paulista, Roger :foch:

Cantoro - twardo walczący piłkarz, potrafił strzelić z dystansu, typowy "czyściciel" środka pola. Jako zawodnik defensywny i tak miał lepiej ułożoną nogę niż Rios. A zaczynał jako napastnik.
Paulista - szybki, doby strzał. Zawodnik zupełnie piłkarz inny od Riosa, typowy skrzydłowy - zanim nasz Argentyńczyk zdążyłby się obrócić Jasiu obiegłby go dwa razy.
Roger - świetny strzał z dystansu, potrafi niekonwencjonalnie podać. Typowy rozgrywający.

Co chciałeś udowodnić? Cała wymieniona przez Ciebie trójka przed przyjściem do Wisły grała w europejskich drużynach.

Rios to pomyłka, on po prostu nie ma warunków żeby zaistnieć nawet w naszej lidze. Te dwa rzuty wolne które wywalczył wynikały z tego, że PBB grają drewniaki - w obu przypadkach był już osaczony i miałby problem nie tyle z pójściem do przodu, co z wycofaniem piłki. Od średniej klasy stopera to on się odbije jak od ściany, a przy swojej szybkości nie ma szans nikomu odskoczyć.

martonas 18.03.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1066654)
Czy aby na pewo wszystko OK ?
Rozumiem Jaliens nie gra jakoś porywająco, ale nie gra moim zdaniem też jakoś tragicznie, poza meczem w którym grał na prawie obronie gdzie zresztą też był wsadzany na konia. Według mnie wygląda najsolidniej z naszych defensorów choć też konkurencja nie jest duża.
Mam na dysku wszystkie nasze mecze ligowe, jestem pewien że grubo ponad 90% podań Jaliensa dochodzi do swojego adresata, każdy jego wykop nawet jest bardzo dokładny i nie wypier piłki tam gdzie nie ma naszego zawodnika.

Wszyscy oczekiwali od niego jakiś cudów, ostatnio nawet ktoś oczekiwał od niego żeby sięgnął piłkę która była 2 metry nad nim. I ochrzcił go winowajcą za stratę tego gola. Podobno miał skakać.... graliście kiedyś piłkę ? zasada jest prosta wiesz że nie dojdziesz do piłki to nie skaczesz. Mało tego nawet nie próbujesz się wybijać, wszystko po to aby partner z defensywy, bramkarz wiedzieli że to oni muszą wziąć tą piłkę.

Jak nie często się z Tobą zgadzam, tak teraz 100% poparcia, niektórzy to chyba oczekiwali że Jaliens to będzie lepszy od Marcelo i Głowackiego razem wziętych. Owszem zdarzają mu się błędy, ale to się zdarza nawet najlepszym piłkarzom w najlepszych klubach (proponuję sobie obejrzeć co czasami wyrabia taki Kościelny w Arsenalu...), tylko że jakoś błędy to zauważają wszyscy, natomiast momentów kiedy ładnie wyczyścił piłkę, wygrał pojedynek główkowy albo jako jedyny z obrońców dokładnie wyprowadził piłkę to jakoś nikt nie chce widzieć. A już obwinianie go za te 2 bramki z Podbeskidziem to naprawdę jest chwytanie się brzytwy.

PANDEM0NIUM 18.03.2011 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1066662)

Odniosłem takie samo wrażenie. Powiem więcej. On się daje przepychać niczym junior, fatalnie się ustawia i nie stanowi jak na razie zagrożenia w polu karnym przeciwnika.
Mam nadzieje że to wszystko związane jest z aklimatyzacją tego zawodnika do innego stylu gry niż w Holandii ale to też naciągana teoria. Czy np Cannavaro albo Cordoba musieliby specjalnie aklimatyzować sie w Polsce aby spełniać wymagania naszej paździerzowej ligi? Wątpie.
Szczerze dziwie się jeszcze niektórym tu piszącym którzy próbują błędy Jaliensa usprawiedliwiać. Kowalski gra tak samo a jest osądzony od czci i wiary.
Jak na razie nieudany transfer. Mam nadzieje że będzie lepiej.

Wojtas 18.03.2011 16:19

Ciekawa sprawa.

Jaliens z taką przeszłośćią ,CV,doswiadczeniem miał zostac naszą ostoją defensywy,kims jak Cleber-nie do przejscia i nauczyciela dla kolegów...

tymczasem,teraz zastanawiamy sie czy jest lepszy od Kowalskiego.................

No coz ,mi on tez cos dziwnie wyglada,przed wszystkim jakos tak ślamazarnie sie porusza i sprawia wraznie ze w Holandii to on gral 10 meczów a nie ponad 100.Na razie zaskakuje mnie ,mocno negatywnie.

IncognitoTSW 18.03.2011 16:43

Moim zdaniem samobójstwem jest wystawianie Bunozy. Gdyby z tyłu grał Chavez z Jaliensem to wydaje mi się, że dużo solidniej by obrona funkcjonowała.

szprotson 18.03.2011 17:01

czy ja wiem? Mi w Goradnie podoba sie to ze dzidy przeciwników klei na klatke a nie wybija w ciemno np.
Tak samo jak czasem(mimo iz niebezpieczne to jest ) sie zastawia i blokuje piłke, wyglada na silnego na nogach.

ale najpewniej czułbym sie jakbym grali w 5. Bo Bunoza powinien miec zakaz celowania w pilke lecąca z gory nogą,u niego łatwiej o kiks niz o dziure w ulicy.

piter86 18.03.2011 22:12

Fajny wywiad z Czarkiem

http://tsw.com.pl/news/Cezary-Wilk-s...ie-dla-nas-836

Co uważasz o kibicach Białej Gwiazdy? Czy mógłbyś ich porównać do kibiców Korony Kielce (wcześniejszy klub Wilka – red.)?
- Nie chciałbym się podlizywać, ale wystarczy przyjść na mecz Wisły i zobaczyć co robią kibice na stadionie przy Reymonta za jedną z bramek. Nawet siedząc na ławce serce się raduje, że można reprezentować barwy klubu, który ma takich kibiców. Grać na stadionie Wisły to dla mnie wielka radość.

mic 18.03.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1066761)
Moim zdaniem samobójstwem jest wystawianie Bunozy. Gdyby z tyłu grał Chavez z Jaliensem to wydaje mi się, że dużo solidniej by obrona funkcjonowała.

Jaliens popisywal sie juz w obu meczach z Podbeskidziem czy Arka, gdzie kazdy robil z nim co tylko chcial. Ja dziekuje, wole Bunoze

AS82 18.03.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1066898)
Jaliens popisywal sie juz w obu meczach z Podbeskidziem czy Arka, gdzie kazdy robil z nim co tylko chcial. Ja dziekuje, wole Bunoze

Ja tez wole Bunoze od Jaliensa ,powinien grac razem z Chavezem

fialo 18.03.2011 22:38

Cieszę się, że ktoś na tym forum jeszcze myśli. Oczywiście, że Gordan i Chavez.

Jaliens pokazał w meczach z Podbeskidziem, że niestety najlepsze lata to ma zdecydowanie za sobą.

westersyl 18.03.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1066898)

Gratuluje poczucia humoru, obejrzyj sobie mecz z Arką, a drugi mecz w Podeskidziem to nie wiem gdzie ty widziałeś jego błędy. Zobacz sobie jak ten zawodnik wyprowadz piłkę spokojnie ponad 90% zagrań dochodzi do kolegów. Gol Małecki z Arką padł po wyprowadziu piłki przez Jaliensa który podał piłkę do Cikosa.
Podobno każdy robił z nim co chciał z Arką jednak dziwne jest to ,że jedynie sytuacjie Arki które sobie przypominam to po jakiś rykoszetach, rzutach rożnych, mam ten mecz nawet na dysku i jakos nic takiego miejsce nie miało.

Faktem jest że zagrał jeden słabszy mecz z Podbeskidziem ten pierwszy, poslizgnął się ze 2 razy, raz dał się ograc, z czego nawet nie było bramki, media zrobiły na niego dużą nagonkę i teraz obrywa za wszystko, a za mecz z Arką to już skandal.
Można odczuć lekkie rozczarowanie ale słowa które padają pod adresem tego zawodnika są za mocne, nie dawno przeczytałem na tym forum że zawalił bramkę bo nie wyskoczył do piłki która była dwa metry nad nim. Ludzie graliscie kiedy w piłkę ? Zasada jest prosta, nie skaczesz do piłki której nie sięgniesz, nawet nie robisz ruchu po to aby kolega z tyłu wiedział że ty tej piłki nie sięgniesz, to jest tak samo jak w siatkówce.

zim zum 18.03.2011 23:00

Po prostu ludziom chodzi o to, że nie jest panem swojego pola karnego, póki co :)

Zobaczymy pojutrze co pokaże, mam nadzieje, że nie będzie nas rozgrzewał swymi gafami, bo na ten dzien zapowiadaja w miare ciepło i brak śniegu :)

dj_ibutti 19.03.2011 00:11

A co mnie to interesuje jak Jaliens wyprowadza piłkę, od obrońcy wymaga się tego żeby nie dopuścił do zagrożenia pod bramką, a Jaliens póki co nie udowadnia swojej wyższości nad Chavezem, delikatnie mówiąc.

martonas 19.03.2011 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1066938)
A co mnie to interesuje jak Jaliens wyprowadza piłkę, od obrońcy wymaga się tego żeby nie dopuścił do zagrożenia pod bramką, a Jaliens póki co nie udowadnia swojej wyższości nad Chavezem, delikatnie mówiąc.

Miałem podyskutować z twoim postem ale potem sobie przypomniałem że to ty twierdziłeś że Jaliens zawalił drugą bramkę nie skacząc do piłki i stwierdziłem że cokolwiek bym nie napisał to ty i tak będziesz wiedział swoje...

wolfy 19.03.2011 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1066945)
Miałem podyskutować z twoim postem ale potem sobie przypomniałem że to ty twierdziłeś że Jaliens zawalił drugą bramkę nie skacząc do piłki i stwierdziłem że cokolwiek bym nie napisał to ty i tak będziesz wiedział swoje...

Grał w Holandii, powinien skakać lepiej niż Michael Jordan.

Coś czuję, że jego krytycy jeszcze się z nim przeproszą. Po Cleberze i Marcelo też na początku jechali, a każdy bardziej rozgarnięty widział, że będzie z nich pożytek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl