Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

TeeS 22.05.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098000)
karny dla Lechii troche z dupy - widać, że sędzia z Krakowa :)

Z jakiej dupy? Zablokował piłkę ręką i to jeszcze celowo - widać było ruch do piłki ewidentny.
A jak mówili wiele razy w C+ sędziowie - intencje gracza są tu kluczowe.

Sensej 22.05.2011 15:50

LECHIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ale emocje były

Na tą chwile Lechia 3, Ślask 4.

Ale będą emocje do końca :-)

Taka

Lechia - Liverpool na PGE Arena w sierpniu ahhhhh !!

kreseq 22.05.2011 15:52

Reka idzie do gory i blokuje pilke - karny bo zmienia sie tor lotu futbolowki. Nic nadzwyczajnego.
Akcja na 2:1 palce lizac... Oby w pucharach cokolwiek pokazali.
Nie czuje nic do Lechii ale jak widze ze Lech nie bedzie grac w pucharach to japa sie smieje od ucha do ucha :)

Żuczek 22.05.2011 15:52

BRAWO BRACIA!

W pewnym momencie nie miałem nawet większych nadziei na remis, a tu proszę! BRAWO!

dynek.pl 22.05.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1098003)
Z jakiej dupy? Zablokował piłkę ręką i to jeszcze celowo - widać było ruch do piłki ewidentny.
A jak mówili wiele razy w C+ sędziowie - intencje gracza są tu kluczowe.

rękę mial tam gdzie człowiek zazwyczaj ma ręke i jeszcze robił ruch do ciała - zwykła nabita

mitmichael 22.05.2011 15:53

Ja slyszalem, ze jak Slask awansuje do europejskich pucharow to Solorz da na transfery 6mln złotych - ale nie wiem czy ktos to na jaja pisał czy to prawda

fst 22.05.2011 15:53

To jest to, Lechia jak poczuje krew to nie ma mocnych.

TeeS 22.05.2011 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098010)
rękę mial tam gdzie człowiek zazwyczaj ma ręke i jeszcze robił ruch do ciała - zwykła nabita

Żaden ruch do ciała - tylko na piłkę, bo zdał sobie sprawę, że może go "braknąć".
A jak Ty masz tak normalnie wykrzywiony łokieć ... to Ci mogę tylko współczuć ;)

masterlag 22.05.2011 16:00

Brawa dla Lechii, że nie odpuściła do końca!
A Canal+ to chyba chce mnie z równowagi wyprowadzić, pan Milko i jego~ "no to idź już, żebyś nie musiał słuchać tych idiotów!" do Wołąkiewicza... Nie wiem dokładnie co krzyczeli kibice Lechii, ponieważ mecz "oglądałam jednym okiem" i "słuchałam jednym uchem", ale pan Milko sobie meliski powinien zaparzyć. Nie dość, ze słaby komentator, który swym nudnym komentarzem obrzydził mi Serie A, to jeszcze gorszy reporter.
Wszędzie w Europie, gdzie zawodnik drużyny X przechodzi do drużyny Y-odwiecznego rywala drużyny X zachowania kibiców są podobne. Wszędzie się buczy, gwiżdże, wyzywa. Nawet w tej sielskiej Anglii... ;)

Sensej 22.05.2011 16:01

Dynek. Jeśli by to nie był Wilk a Łabędź to uznałbym to za naturalną pozycje

http://www.jerzygrzesiak.pl/kolobrze...1064_400-d.jpg

TeeS 22.05.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1098016)
"no to idź już, żebyś nie musiał słuchać tych idiotów!" do Wołąkiewicza... Nie wiem dokładnie co krzyczeli kibice Lechii,

Juuudasz, Juuudasz... ;)
Ale obiektywnie - do naszego przywitania Dolhy duuużo im brakło ;)

Pablo84 22.05.2011 16:03

Mam nadzieję, że chłop dostanie jakąś karę

killzone 22.05.2011 16:04

Nadejdzie kara... :D

Sensej 22.05.2011 16:06

a i mina Rudnevsa, że się zakisił jeszcze na rok raczej, bezcenna, wiadomo że bez promocji w pucharach i po cyrkach Bakero kilku zawodnikom Amici może włączyć się tryb Judasza

Mario Nh 22.05.2011 16:07

Amica poza pucharami, czas odbić się w drugą stronę.
"Sprzedaliście klubik swój, teraz macie wielki..." :-)

Gdyby tak wzmocnić każdą formacje Lechii przed pucharami i nie oddać Traore...

Sędzia 22.05.2011 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1098011)
Ja slyszalem, ze jak Slask awansuje do europejskich pucharow to Solorz da na transfery 6mln złotych - ale nie wiem czy ktos to na jaja pisał czy to prawda

6mln zł to nawet 1,5 mln euro nie jest. Żadne wielkie pieniądze.

speedfashion 22.05.2011 16:08

Brawo Lechia!!!!!
Za tydzień powinni wygrać z Widzewem i puchary staną się faktem. :)

Glazik 22.05.2011 16:11

panowie w Wiedniu wlasnie derby przerwali...co ciekawe juz po pierwszej bramce dla Austri w stone pilkarzy polecialo pare dziwnych przedmiotow..a spotkanie bylo kontynuowane ale juz po 2 bramce ekipa Rapidu wbila sie na murawe,pogonili pilkarzy i chcieli do sektoru gosci sie dostac ,pare rac polecialo ogolnie spotkanie przerwane.Ciekawe jak federacja Austryjacka sobie poradza z Kibolami. ;)

dynek.pl 22.05.2011 16:12

Cytat:

wielkiego znaczenia nie ma bo przy wspołczynniku Lechii czy Sląska to sczytem marzeń będzie przejscie do Iv rundy i odpadnięcie z kimś renomowanym

Sensej 22.05.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098029)
wielkiego znaczenia nie ma bo przy wspołczynniku Lechii czy Sląska to sczytem marzeń będzie przejscie do Iv rundy i odpadnięcie z kimś renomowanym

Ale zawsze że taki mecz wpadnie kilka $$ , zawodnik jakiś sie wypromuje.

100x wole te pieniadze widzieć u brata niż u sprzedawczyków

Edson 22.05.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098000)
karny dla Lechii troche z dupy - widać, że sędzia z Krakowa :)

No i co z tego, że z Krakowa? Równie dobrze mógłby być żydem i trzymać z kuchenkami. A karny i tak ewidentny.

kot 22.05.2011 16:18

Gratulacje dla Lechii. Walczyć Bracia, walczyć. Trzej Królowie Wielkich Miast na podium ??. Marzenia się spełniają, jeśli się w nie wierzy :). Walczyć do końca, aby tacy "idioci" jak reporter Canal+ Grzegorz Milko i jego niektórzy koledzy, typu Laskowski oraz agenci Smokowski i Twarowski, mieli nie tylko stres posezonowy, ale i konieczny wybór, omijania 3 stadionów w Polsce, Wisły, Lechii i Sląska. Wystarczy, że my kibice, nie pozwolimy im na jazdę z naszymi klubami a zwłaszcza z nami osobiście. Zobaczymy, czy będzie im wtedy tak skoro do tej ich niesamowitej ostatnio arogancjii, wobec naszych zwlaszcza klubów, gdy będą musieli omijać 3 z 5 najnowszych i największych stadionów, ostatnio wybudowanych w Polsce. Póki co, to w/g mnie tylko Szymek i Paulina Czarnota-Bojarska, mają jeszcze kredyt zaufania i otwarte drzwi na nasze stadiony :-D

Ps. wygląda na to, jakby świat się im nagle zawalił na głowę. Nie ma ich ulubieńców w pucharach, a Legia w naszym towarzystwie, wygląda jak przystawka do dania głównego. I oby tak Arka z Cracovią zeszły z Ekstraklasy, to sezon ten, uznałbym za bardzo udany :-D

visa 22.05.2011 16:19

Cytat:

6 mln ? Co to jest..proszę Cię...
Gość jest na II czy III miejscu na liście Forbes`a , a żydzi na własny klub.
Ostatnio ziomek z Wro mi mówił, że gdyby miasto w ostatnim miesiącu nie dało na Śląsk 2 mln na bieżące i zaległe pensje / premie itd- to klub miałby deficyt rzędu mln złotych...

Ja wiem , że Solorz chce budować klub na lata, dlatego budują tę galerię ( chyba jeszcze kredytu na nią nie dostał, więc na razie jest czarna dziura ), ale do tej pory na Śląsk ile dał kasy ?
Na początku gdy przejął pakiet większościowy to wpłacił bodaj 7 mln ? Dobrze pamiętam ?

Wyremontowano stadion i w sumie...tyle z tej kasy .

dynek.pl 22.05.2011 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edson (Post 1098032)
No i co z tego, że z Krakowa? Równie dobrze mógłby być żydem i trzymać z kuchenkami. A karny i tak ewidentny.

myslę, że syn Adama Musiała został dobrze wychowany :D

Kandzior 22.05.2011 16:33

Amico-Lech pokazuje, że nie zasługuje na nic.., koniec fartowania na każdym kroku ponura rzeczywistość stała się faktem!

6 mln złotych dla Śląska? Zakładając, że to jest ok. 1,5 mln euro przy dobrze trafionych nazwiskach coś by było z tych transferów lecz dla takiego klubu wkład finansowy powinien być większy.

Awe 22.05.2011 16:43

Na marginesie to Injac "naruszył nietykalność sędziego" po ręce Wilka. Normalnie go odepchnął, dawno nie widziałem takiego ataku na sędziego. Pewnie nie dostanie w ogóle kary :D
Wyobraźcie sobie, że to Małecki. Ogólnopolska histeria, że piłkarz pobił sędziego. 100 tys. zł kary i 10 meczy dyskwalifikacji.

RAF 22.05.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1097884)
Dzięki, chociaż szczerze mówiąc Wisła odstawiła taka manianę, że nawet w naszej lidze się nie spodziewałem czegoś tak żałosnego. Bez kitu ekipa Włodara, Magiery i Vuko by Was rozsadziła ze 6-0. A że nasi aktualni po prostu nie potrafią to wyszło raptem 2-0.

Powinno się dla naszych piłkarzy wprowadzić opcję mistrz po zdobyciu mistrzostwa już nie gra. Byłby same plusy:

1)większe cisnienie na mistrza
2)brak takich bezsensowych meczów.

P.S. To nie jest w sumie zarzut personalnie do Wisły, bo pewnie gdyby jakimś cudem Legia była mistrzem i pojechała do Krakowa to byłoby podobnie. Strasznie Ci nasi kopacze nieprofesjonalni.

A, Małecki jest dobrym jak na Polskę piłkarzem. Z trybun na podobnym poziomie (technika, inteligancja boiskowa) wyglądał tylko Radović - ale on jest przepity, za stary, za gruby, i nie zmieni tego nawet to, że aktualnie jest bożyszczem trybun i myslę o kupieniu sobie koszulki z jego nazwiskiem. Bez kitu, od kilku lat Legia ma groteskowych liderów (Włodar, Radović), co w sumie jest na tyle zabawne, że naprawde fajne :)

Il Capitano :)

0 22,

Ty nie rozumiesz :D Wczorajsze 2-0 to byl sprytny ruch Wisly majacy na celu utrzymanie przy sterach Macka Skorzy :D . Na posezonowych wyjasniecniach z Zarzadem Legii Maciek powie ze zdobyl Puchar Polski i zdominowal w bezposrednim meczu nowo korowanego Mistrza Polski. Juz powiedzial na konferencji prasowej ze dla niego ten mecz na wyjatkowy wymiar :D

visa 22.05.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 1098040)
Amico-Lech pokazuje, że nie zasługuje na nic.., koniec fartowania na każdym kroku ponura rzeczywistość stała się faktem!

6 mln złotych dla Śląska? Zakładając, że to jest ok. 1,5 mln euro przy dobrze trafionych nazwiskach coś by było z tych transferów lecz dla takiego klubu wkład finansowy powinien być większy.

ale według mnie 1/3 ten kwoty o której napisał kolega wyżej, pójdzie na marketing.
Przecież trzeba zapełnić jakoś te 42 tysiące krzesełek. A we Wrocławiu od chyba 2 sezonów jest kampania prowadzona " Moda na Śląsk " . I co ? Nie zawsze dało radę uzbierać 8 tysięcy na Oporowskiej. I będzie problem żeby te 20 tysięcy przychodziło na nowy obiekt.
Mówię o meczach ligowych, nie meczach repry czy koncertach.

Wielka kasa musi pójść na reklamę klubu jak i nowego obiektu, bo w przeciwnym razie, ten ich stadion będzie wyglądał jak stadiony w Rosji. Ogromne obiekty i ludzie porozpieprzani po całej koronie stadionu.

For_FuN_ 22.05.2011 16:51

Gdyby Solorz chcial rzeczywiscie wlozyc powazne pieniazki w Slask, to cala liga scigalaby ten zespol przez nastepne lata...co to jest dla niego wylozyc 10 mln euro na transfery w sezonie? Juz nie mowie o podwyzszeniu(sztucznie, bo sztucznie, ale finansowo by tego nie odczul) budzetu klubu do 20-30 mln euro.

martin_6 22.05.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1098046)
I będzie problem żeby te 20 tysięcy przychodziło na nowy obiekt.

Jakie 20 tysięcy?

Tyle to w tej rundzie na Legię i Lecha nawet nie chodzi, a Wisła nie może zapełnić 18-tysięcznego obiektu. We Wrocławiu nie ma szans na tego rzędu frekwencję.

Edson 22.05.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1098038)
myslę, że syn Adama Musiała został dobrze wychowany :D

Ale nie zapominaj, że Adaś grał też w Arce i zdobył z nią Puchar Polski :)

Jaroo1 22.05.2011 16:59

No niezle Lechia. Szkoda tylko ze 2 polowy nie widzialem bo byla burza heh. A co do zapelniania stadionow to jak nie zejda z cen wielcy zarzadcy klubow to wiecej jak 20 tys pasjonatow/fanatykow i naiwniakow nie znajda zeby ogladac ta nasza zasyfiala lige :)

Kandzior 22.05.2011 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez visa (Post 1098046)
ale według mnie 1/3 ten kwoty o której napisał kolega wyżej, pójdzie na marketing.
Przecież trzeba zapełnić jakoś te 42 tysiące krzesełek. A we Wrocławiu od chyba 2 sezonów jest kampania prowadzona " Moda na Śląsk " . I co ? Nie zawsze dało radę uzbierać 8 tysięcy na Oporowskiej. I będzie problem żeby te 20 tysięcy przychodziło na nowy obiekt.
Mówię o meczach ligowych, nie meczach repry czy koncertach.

Wielka kasa musi pójść na reklamę klubu jak i nowego obiektu, bo w przeciwnym razie, ten ich stadion będzie wyglądał jak stadiony w Rosji. Ogromne obiekty i ludzie porozpieprzani po całej koronie stadionu.

Racja, ale tutaj znowu powracamy do tematu, że trzeba włożyć dużo pieniędzy, by klub coś osiągnął a i trybuny nie były puste. Natomiast wracając do sprawy wolałbym chyba na pierwszym miejscu postawić transfery klubu, niż marketing ponieważ gdy Śląsk będzie grał coraz lepiej za sprawą coraz lepszego składu, na mecze automatycznie będzie przychodzić dużo kibiców (nie tylko Wrocławian), a akcje marketingowe powinny być prowadzone w trakcie wzmocnień drużyny, by na trybunach zasiadało dziesiątki tysięcy kibiców.

killzone 22.05.2011 17:41

Ja to bym sie na twoim miejscu wstrzymal z wrozeniem kto przejdzie swoich rywali przynajmniej do czasu skrystalizowania składów naszych reprezentantów czyli koncówka okresu przygotowawczego. Lech kiedys tez byl nierozstawiony a jednak byl w stanie ograc paru przeciwników i przez 2 sezony pokazac sie w Europie. Mowie tutaj i o Jadze, Lechii, Legii i Wisle.

Bo rownie dobrze jedyna druzyna ktora bedzie ratowac honor Polski moze byc Lechia a nie Wy ;)

Jednak nie twierdze ze Twoja teoria nie bedzie miala miejsca, pewnie i bedzie tak jak piszesz, ale narazie to takie ocenianie druzyn po tym co pokazuja na dzien dzisiejszy. w prszyłym sezonie moze być naprawde roznie ;) Choc w przypadku Legii bedzie ten sam marazm co byl. No chyba ze Vlad przekona Waltera do jego wizji druzyny i wydania troche wiekszej kasy na powaznie wzmocnienie przed przyszlym sezonem. Ale nie napalam sie na to za bardzo :P

panew 22.05.2011 18:48

pięknie weszło pojechało pejsów
http://www.weszlo.com/news/6926

TeeS 22.05.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 1098104)
pięknie weszło pojechało pejsów
http://www.weszlo.com/news/6926

A tam pojechali - prawdę napisali.
Pojechali - to się kojarzy z niesprawiedliwą oceną ;)

Schabek 22.05.2011 19:06

Nie wiem czy słyszeliście w Lidze+ extra wywiad z Juszczykiem. Mianowicie powiedział on, że mieli rozpracowaną Arkę ale zaskoczyła ich ona agresywnością!
Ja tego ku..a nie rozumiem, dwie drużyny walczą o utrzymanie, to chyba jest oczywiste, że kości będą trzeszczeć, że nikt nie odpuści żadnej piłki. To była gra o życie dla obywdu drużyn i nikt nie może powiedzieć że zaskoczyli nas agresywnością. Jeżeli wszyscy piłkarze Polonii myślą tak samo jak Juszczyk, to ja nie mam pytań - ich miejsce lige niżej

visa 22.05.2011 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1098049)
Jakie 20 tysięcy?

Tyle to w tej rundzie na Legię i Lecha nawet nie chodzi, a Wisła nie może zapełnić 18-tysięcznego obiektu. We Wrocławiu nie ma szans na tego rzędu frekwencję.

źle się wyraziłem. Chodzi o to że stadion na lekko ponad 40 tysięcy, a nawet w połowie go nie zapełnią.
O to mi chodziło.

Sartre 22.05.2011 19:30

Fajna końcówka o puchary się w sumie szykuje. Czołówka ma tak:

Jagiellonia: Cracovia (wyjazd), Ruch (dom);
Lechia: Widzew (wyjazd), Lubin (dom);
Śląsk: Ruch (wyjazd), Arka (dom);
Legia: Arka (wyjazd), Bytom (dom);
Górnik: Korona (wyjazd), Widzew (dom);
Widzew: Lechia (dom), Górnik (wyjazd).

Dysko już nie liczę, oni potrzebują zbyt wielu porażek zbyt wielu drużyn na raz, żeby ich szanse były realne. Wystarczy że spośród drużyn: Jagiellonia, Śląsk, Lechia - dwie wygrają chociaż jeden mecz i Dysko z pucharów przepada. A zawsze Widzew czy Górnik może zgarnąć komplet.

W każdym razie w tej chwili jest tak, że każdy komu podwinie się noga, wypada w zasadzie ze stawki, chyba że noga podwinie się kolektywnie, co w końcu też już się zdarzało. Jedynie Jagiellonia może sobie pozwolić na jeden remis, ale to też warunkowo - przy takiej samej liczbie punktów wyprzedza ją Śląsk i Legia, z Lechią mają równowagę (ale lepszy bilans), Górnik pozostaje za plecami. Jednocześnie - nikt nie ma już w zasadzie trudnych meczów w tej końcówce za wyjątkiem Widzewa, a ewentualnie Widzewowi mogłoby się zachcieć zbliżyć trochę do czołówki (5 lokata jest w ich zasięgu - i to zależy tylko od nich: zwycięstwo z górnikiem pozwala wyprzedzić Górnika, zwycięstwo z Lechią 2:0 pozwala wyprzedzić Lechię. Przy odrobinie szczęścia mogą nawet wskoczyć na czwartą pozycję (musiałby raz przegrać Śląsk, a oni mają z nim lepszy bilans bramkowy). Z Legią na pudle w takim wypadku Widzew ma Puchary - co byłoby parodią, jak cały ten sezon.

W każdym razie mam szczerą nadzieję, że będą to piękne mecze do jednej bramki z licznymi pięknymi akcjami bramkowymi i wspaniałą grą! :D

EDIT

emj10: PIERWSZY! :D

emj10 22.05.2011 19:31

O w mordę. Nie spodziewałem się, że coś Lechia wyciągnie jeszcze z tego spotkania. A tu proszę wygrana. Trzeba się więc zrehabilitować i napisać kolejność zespołów od początku, tym razem bez Amiki! :D

Zespoły wciąż walczące o puchary:
Jagiellonia - 45 pkt.
Lechia - 43 pkt.
Śląsk - 43 pkt.
Górnik - 42 pkt.

29 kolejka:
Cracovia - Jagiellonia
Korona - Górnik
Ruch - Śląsk
Widzew - Lechia

30 kolejka:
Jagiellonia - Ruch
Górnik - Widzew
Śląsk - Arka
Lechia - Zagłębie

Jaga ma ciężki wyjazd na Cracovię, która zagra ostatni mecz o życie i podejmie u siebie Ruch. Minimum 3 punkty powinni zdobyć, a max 4.
Najłatwiejszy kalendarz ma Górnik. Gra na cienkiej Koronie i u siebie podejmuje Widzew. Spokojnie powinien zdobyć 4-6 punktów w obu meczach.
Śląsk gra na Ruchu i u siebie podejmuje Arkę. Ostatni mecz Arka gra o utrzymanie po porażce z Legią, więc o pełną pulę będzie ciężko. Obstawiam 4 punkty.
Lechia gra na Widzewie i u siebie podejmuje Zagłębie L. Grają o pełną pulę, ale sądzę, że z Widzewa nie wywiozą kompletu, 4 punkty max.

Wariant maksymalny:
Jagiellonia - 49 pkt.
Górnik - 48 pkt.
Lechia - 47 pkt.
Śląsk - 47 pkt.

Wariant minimalny:
Jagiellonia - 48 pkt.
Lechia - 47 pkt.
Śląsk - 47 pkt.
Górnik - 46 pkt.

Wniosek. Jaga jest w II rundzie el. LE, a Lechia z Górnikiem walczą o I rundę el. LE.
Rozdającym karty będzie Widzew, z którym gra zarówno Lechia, jak i Górnik. Na puchary nie ma szans, gdyż 46 punktów to będzie za mało przy moim wyliczeniu.

PS. Drugi :(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl