![]() |
Mam takie pytanko ale poproszę o odpowiedź jeśli ktoś jest w tym zorientowany. Czy piłkarze Wisły korzystają w w ogóle z zaplecza zrobionego pod E??
|
Cytat:
|
korzystają, z tego co zauważyłem nawet w czasie meczów pucharu ekstraklasy zmieniani piłkarze szli odrazu własnie na zaplecze E, zapewne tam maja lepsze prysznice i wyposażenie :))
|
I pojawiła się pierwsza koparka:)
http://images27.fotosik.pl/320/570c806550506d03.jpg I zaczęła się budowa :D:D:D To teraz tylko patrzeć jak nam trybuna zacznie rosnąć:-D |
Korzystaja korzystaja :) Zobaczymy co sie pojawi 5 lutego ::D:D mysle ze po 15 powinny byc juz widac wyrazne efekty :D
|
Cytat:
|
Trochę dużo tego śniegu musi być bo już druga wywrotka się ładuje.
|
Szkoda , że kamera nie jest ustawiona np. na E5 pod kątem żeby można widzieć boisko,D i prace budowlane.
Czy jest to możliwe? Wiecie coś w tym temacie? |
Umowa z Wisłą jest taka, że nie może być widać boiska, kamera na E5 nie ma sensu, po zamknieciu A/B zostanie przeniesiona na pawilon medialny.
|
Działa wam ta kamerka ? Bo mi nie :/
|
Jak otwierasz na Firofoxie to spróbuj na IE .. mi tylko na IE idzie.
|
U mnie kamerka "robi" , a to że nie widać żeby na C coś sie działo to inna sprawa.
Dannato ,- dzięki za info. |
|
No to zaczęli... Jest koparka, jest wywrotka, ba, nawet jacyś ludzie się tam kręcą:P
Po za tym, fajniejsza kamerka od tej, która była rzucona na sektor D- tamta odświeżała się co minutę, półtorej, a tutaj mamy prawie live:P |
proszę proszę... :) To się nazywa praca pełną parą. Uwijają się, aż miło się patrzy. 5 wywrotek, które non stop wywożą coś (ziemie?)
http://img9.imageshack.us/img9/931/0006kv2.jpg |
Tych wywrotek to chyba nawet wiecej jest bo teraz podjechała jakaś niebieska przedtem jej nie było :-)
|
nie musicie co chwile wrzucać screenów z kamerki.
|
ale sie serce raduje :) budują nam dom.
|
wejdzcie do tematu zdjecia z budowy stadionu tam dokladnie widac co wywozą te wywrotki
|
Ekipy pracują pełna parą. Jedni chodzą i wieszają banery na Polimeksu na wszystkich płotach, inni robią coś z jakimś kablem przy dachu na D. Jakiś traktor z czymś z tyłu szuka ropy :) No i koparka ładuje ziemie do wywrotek.
|
Cytat:
No to niedługo znajdą u nas zasoby ropy i budowa zostanie wstrzymana :rotfl: A tak poważnie to serce się raduje jak widzę na kamerce że jakaś koparka jeździ po placu budowy :) |
dajcie linka do kamerki
|
Masz 9 postów wyżej...
|
co oni sie pochowali że ich nie widać czy co?? A może do domu już poszli:>:p
Godzina 16.05 wielki powrót koparki:lol: |
Może się czepiam ale tą jedną koparką to troche zejdzie ... :)
|
Dowiozą pewnie resztę sprzętu...
Powinni pracowac 24h :] |
Właśnie.. czy oni będą pracować przy sztucznym świetlne, czy jak tylko się ściemni to będą się zawijać.. no i przydałoby się żeby to ruszyło jak w Poznaniu i Warszawie bo ta jedna kopareczka jak na razie mizernie wygląda.
|
Spokojnie. Nie od razu Kraków zbudowano. Na razie nie ma co do roboty dla szerszej grupy pracowników. Na początku będą pewnie kopać w ziemi i zalewać beton pod fundamenty.
|
Czytając Wasze posty nasunęła mi się myśl, że budowa stadionu Wisły to jedno z najbardziej stresujących prac na świecie. Budowlańcy maja tu lepszy nadzór niż w niejednym kiciu więźniowie :-)
|
Cytat:
2. Robole będą się uwijać jak w ukropie aby zdążyć na czas bo teraz każda złotówka na wagę złota. Być może jutro jeszcze przynajmniej 1 koparka wjedzie wjedzie, bo tą za rzeźbią. Trzeba jednak przyznać, że teraz nie mają za fajnie w tym bajorku robić i dziwie się, że ciężarówki się jeszcze nie utopiły. Trzeba jednak przyznać, że już trochę też ziemi wywieźli. Cytat:
|
Stresujących czy nie, chodzi o to żeby ruszyli mocno z kopyta i np byli te 2 tygodnie do przodu w stosunku do harmonogramu. Wtedy każdy będzie spokojny. A tutaj wielkie rozpoczęcie prac, kazdy niecierpliwie czeka i ... jedna koparka na razie ;)
|
|
jezzzuuu ale bzdury
|
Prace się zaczęły tak jak zapowiadano - 5 lutego - i przyznam że jestem bardzo zadowolony i też się tym emocjonuję, ale powiedzcie mi po co takie głupoty tu wypisujecie komentując niemalże każdy ruch koparki;)? To jest temat, w którym powinno pisać się coś rzeczowego - a postęp prac każdy może zobaczyć sam, czy to dzięki kamerce (trzeba przyznać bardzo dobrej i dającej fajny widok na budowany sektor C), czy dzięki galeriom które będą na bieżąco zamieszczane na paru stronach, czy dzięki ruszeniu tyłka i przespacerowaniu się osobiście na R 22 - jeśli ktoś ma oczywiście taką możliwość;) A po pierwszym dniu prac wiele efektów nie będzie... Mam nadzieję, że ta masa komentarzy nie z tej ziemi pojawiła się na skutek emocji, które udzieliły się wszystkim przez wznowienie prac budowlanych na naszym stadionie i radość z tym związaną... Ale lepiej jednak pisać mimo wszystko coś mądrego jak już;/ No i coś co wszystkich zainteresuje... Wklejanie screenów z kamerki internetowej też nie jest raczej zbyt trafione... Ale dobrą stroną w tym wszystkim jest to, że budowa będzie miała jak widać na prawdę gorliwych nadzorców:) Pozdrawiam!
|
Cytat:
|
Byłem koło stadionu ok. 20:30. Był tylko 'cieć'.
|
Cytat:
Ale nie chce snuć drętwych teorii, byłem dzis, widzialem...serce sie raduje:D |
Sami są sobie winni, opieprzają się to niech płacą za nie wykonanie w terminie.
Na budownictwie znam się tyle co z zadań matematyki, oraz z paru przedmiotów na uczelnii które można pokrewnie zastosować do zasobów ludzkich, i jak patrzę teraz na kamerkę to mi się w głowie nie mieści, czemu pracuje tylko jedna koparka? jedna koparka będzie wykonywać przez tydzień pracę którą zrobiło by 8 koparek w jeden dzień... jedna koparka jest w krakowie? trzy w małopolsce? nie, na wstępie masz zaoszczędzone 6 dni. Wiem, to Polska jest. |
To nie wiecie że w kraju jest niedobór operatorów koparek :D Może pozwólmy im robić swoją robotę i obserwujmy powoli postępy oraz komentujmy jakoś rzeczowo a nie płaczmy od 20 postów że jedna koparka pracuje. Jak budowali D to też jedna pracowała ale temp miała niezłe.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl