Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Pero 03.02.2009 21:56

Mam takie pytanko ale poproszę o odpowiedź jeśli ktoś jest w tym zorientowany. Czy piłkarze Wisły korzystają w w ogóle z zaplecza zrobionego pod E??

hunter 03.02.2009 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 668062)
Mam takie pytanko ale poproszę o odpowiedź jeśli ktoś jest w tym zorientowany. Czy piłkarze Wisły korzystają w w ogóle z zaplecza zrobionego pod E??

Korzystają bardzo często.

radekogi 03.02.2009 22:06

korzystają, z tego co zauważyłem nawet w czasie meczów pucharu ekstraklasy zmieniani piłkarze szli odrazu własnie na zaplecze E, zapewne tam maja lepsze prysznice i wyposażenie :))

kryzek 04.02.2009 13:06

I pojawiła się pierwsza koparka:)

http://images27.fotosik.pl/320/570c806550506d03.jpg

I zaczęła się budowa :D:D:D
To teraz tylko patrzeć jak nam trybuna zacznie rosnąć:-D

skrzynia1906 04.02.2009 13:16

Korzystaja korzystaja :) Zobaczymy co sie pojawi 5 lutego ::D:D mysle ze po 15 powinny byc juz widac wyrazne efekty :D

DominoForza 04.02.2009 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kryzek (Post 668245)
I pojawiła się pierwsza koparka:)

http://images27.fotosik.pl/320/570c806550506d03.jpg

I zaczęła się budowa :D:D:D
To teraz tylko patrzeć jak nam trybuna zacznie rosnąć:-D

moze snieg odgarnia :lol:

kryzek 04.02.2009 13:19

Trochę dużo tego śniegu musi być bo już druga wywrotka się ładuje.

darotsok73 04.02.2009 13:29

Szkoda , że kamera nie jest ustawiona np. na E5 pod kątem żeby można widzieć boisko,D i prace budowlane.
Czy jest to możliwe? Wiecie coś w tym temacie?

dannato 04.02.2009 14:16

Umowa z Wisłą jest taka, że nie może być widać boiska, kamera na E5 nie ma sensu, po zamknieciu A/B zostanie przeniesiona na pawilon medialny.

Coach 04.02.2009 15:16

Działa wam ta kamerka ? Bo mi nie :/

element 04.02.2009 15:18

Jak otwierasz na Firofoxie to spróbuj na IE .. mi tylko na IE idzie.

darotsok73 04.02.2009 15:20

U mnie kamerka "robi" , a to że nie widać żeby na C coś sie działo to inna sprawa.

Dannato ,- dzięki za info.

runner 05.02.2009 10:12

http://www.krakow.pl/kamera/wisla/

kamerka działa..cały czas, nawet na mozilli

Micek14 05.02.2009 10:41

No to zaczęli... Jest koparka, jest wywrotka, ba, nawet jacyś ludzie się tam kręcą:P
Po za tym, fajniejsza kamerka od tej, która była rzucona na sektor D- tamta odświeżała się co minutę, półtorej, a tutaj mamy prawie live:P

emailowiec 05.02.2009 11:26

proszę proszę... :) To się nazywa praca pełną parą. Uwijają się, aż miło się patrzy. 5 wywrotek, które non stop wywożą coś (ziemie?)

http://img9.imageshack.us/img9/931/0006kv2.jpg

Bobic 05.02.2009 11:38

Tych wywrotek to chyba nawet wiecej jest bo teraz podjechała jakaś niebieska przedtem jej nie było :-)

AMF 05.02.2009 12:05

nie musicie co chwile wrzucać screenów z kamerki.

medyk 05.02.2009 14:57

ale sie serce raduje :) budują nam dom.

matern 05.02.2009 15:04

wejdzcie do tematu zdjecia z budowy stadionu tam dokladnie widac co wywozą te wywrotki

Pero 05.02.2009 15:29

Ekipy pracują pełna parą. Jedni chodzą i wieszają banery na Polimeksu na wszystkich płotach, inni robią coś z jakimś kablem przy dachu na D. Jakiś traktor z czymś z tyłu szuka ropy :) No i koparka ładuje ziemie do wywrotek.

4fan_player 05.02.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 668957)
Ekipy pracują pełna parą. Jedni chodzą i wieszają banery na Polimeksu na wszystkich płotach, inni robią coś z jakimś kablem przy dachu na D. Jakiś traktor z czymś z tyłu szuka ropy :) No i koparka ładuje ziemie do wywrotek.

No to niedługo znajdą u nas zasoby ropy i budowa zostanie wstrzymana :rotfl: A tak poważnie to serce się raduje jak widzę na kamerce że jakaś koparka jeździ po placu budowy :)

Gordian 05.02.2009 15:46

dajcie linka do kamerki

felipe 05.02.2009 15:49

Masz 9 postów wyżej...

Bobic 05.02.2009 15:52

co oni sie pochowali że ich nie widać czy co?? A może do domu już poszli:>:p
Godzina 16.05 wielki powrót koparki:lol:

Grzadq 05.02.2009 18:59

Może się czepiam ale tą jedną koparką to troche zejdzie ... :)

Padre1906 05.02.2009 19:06

Dowiozą pewnie resztę sprzętu...

Powinni pracowac 24h :]

element 05.02.2009 19:12

Właśnie.. czy oni będą pracować przy sztucznym świetlne, czy jak tylko się ściemni to będą się zawijać.. no i przydałoby się żeby to ruszyło jak w Poznaniu i Warszawie bo ta jedna kopareczka jak na razie mizernie wygląda.

4fan_player 05.02.2009 19:36

Spokojnie. Nie od razu Kraków zbudowano. Na razie nie ma co do roboty dla szerszej grupy pracowników. Na początku będą pewnie kopać w ziemi i zalewać beton pod fundamenty.

KOMINEK 05.02.2009 21:35

Czytając Wasze posty nasunęła mi się myśl, że budowa stadionu Wisły to jedno z najbardziej stresujących prac na świecie. Budowlańcy maja tu lepszy nadzór niż w niejednym kiciu więźniowie :-)

PhantomRanger 05.02.2009 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 669179)
Czytając Wasze posty nasunęła mi się myśl, że budowa stadionu Wisły to jedno z najbardziej stresujących prac na świecie. Budowlańcy maja tu lepszy nadzór niż w niejednym kiciu więźniowie :-)

Ktoś musi. Skoro Ci z magistratu tego nie robią:P Jednak obecny kryzys na rynkach może mieć dwojaki efekt. 1. Stadion prędko nie powstanie co niweluje szanse na Euro w Krakowie( zresztą i tak Wisła jest ważniejsza niż Euro, bo Krakowa specjalnie już nie trzeba reklamować).
2. Robole będą się uwijać jak w ukropie aby zdążyć na czas bo teraz każda złotówka na wagę złota.
Być może jutro jeszcze przynajmniej 1 koparka wjedzie wjedzie, bo tą za rzeźbią. Trzeba jednak przyznać, że teraz nie mają za fajnie w tym bajorku robić i dziwie się, że ciężarówki się jeszcze nie utopiły. Trzeba jednak przyznać, że już trochę też ziemi wywieźli.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 669099)
Spokojnie. Nie od razu Kraków zbudowano. Na razie nie ma co do roboty dla szerszej grupy pracowników. Na początku będą pewnie kopać w ziemi i zalewać beton pod fundamenty.

Fundamenty to już raczej są w końcu po to była robiona ta ścianka szczelinowa(ale mogę się mylić)

Grzadq 05.02.2009 21:56

Stresujących czy nie, chodzi o to żeby ruszyli mocno z kopyta i np byli te 2 tygodnie do przodu w stosunku do harmonogramu. Wtedy każdy będzie spokojny. A tutaj wielkie rozpoczęcie prac, kazdy niecierpliwie czeka i ... jedna koparka na razie ;)

KoPer 05.02.2009 22:04

UEFA oceniła Kraków

dannato 05.02.2009 22:17

jezzzuuu ale bzdury

Bronowianin 05.02.2009 22:53

Prace się zaczęły tak jak zapowiadano - 5 lutego - i przyznam że jestem bardzo zadowolony i też się tym emocjonuję, ale powiedzcie mi po co takie głupoty tu wypisujecie komentując niemalże każdy ruch koparki;)? To jest temat, w którym powinno pisać się coś rzeczowego - a postęp prac każdy może zobaczyć sam, czy to dzięki kamerce (trzeba przyznać bardzo dobrej i dającej fajny widok na budowany sektor C), czy dzięki galeriom które będą na bieżąco zamieszczane na paru stronach, czy dzięki ruszeniu tyłka i przespacerowaniu się osobiście na R 22 - jeśli ktoś ma oczywiście taką możliwość;) A po pierwszym dniu prac wiele efektów nie będzie... Mam nadzieję, że ta masa komentarzy nie z tej ziemi pojawiła się na skutek emocji, które udzieliły się wszystkim przez wznowienie prac budowlanych na naszym stadionie i radość z tym związaną... Ale lepiej jednak pisać mimo wszystko coś mądrego jak już;/ No i coś co wszystkich zainteresuje... Wklejanie screenów z kamerki internetowej też nie jest raczej zbyt trafione... Ale dobrą stroną w tym wszystkim jest to, że budowa będzie miała jak widać na prawdę gorliwych nadzorców:) Pozdrawiam!

Zwierze 05.02.2009 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 669080)
Właśnie.. czy oni będą pracować przy sztucznym świetlne, czy jak tylko się ściemni to będą się zawijać.. no i przydałoby się żeby to ruszyło jak w Poznaniu i Warszawie bo ta jedna kopareczka jak na razie mizernie wygląda.

No jest godzina tak jak widać przy moim poście, załączyłem kamerkę i coś się tak mocno świeci, co prawda nie widać dokładnie co się dzieje ale tak jak napisałem, świeci się (i nie jest to ufo). Wygląda na to że praca wre do późnych godzin co bardzo mnie się podoba!

dj_ibutti 05.02.2009 23:40

Byłem koło stadionu ok. 20:30. Był tylko 'cieć'.

buczo1985 06.02.2009 02:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 669267)
Byłem koło stadionu ok. 20:30. Był tylko 'cieć'.

Trudno sie spodziewać ze początkowe prace ziemne bedą wykonywane na 2 zmiany. Póki co bedzie sie powoli rozkręcać...ale ilosc czasu jaką mają do ukonczenia jest dla mnie przerazająca. Nie wiem czy ktoś z Was orientuje sie w temacie budowy stadionu żużlowego w Toruniu. Tam podobnie wykonawca ma bardzo krótki okres w umowie. I juz wiadomo ze nie jest on realny. Bodajże miesiac poślizgu bedą mieć. U Nas tez mi się wydaje ze bedzie z tym problem, mimo szczerych chęci...
Ale nie chce snuć drętwych teorii, byłem dzis, widzialem...serce sie raduje:D

MicK 06.02.2009 12:37

Sami są sobie winni, opieprzają się to niech płacą za nie wykonanie w terminie.

Na budownictwie znam się tyle co z zadań matematyki, oraz z paru przedmiotów na uczelnii które można pokrewnie zastosować do zasobów ludzkich, i jak patrzę teraz na kamerkę to mi się w głowie nie mieści, czemu pracuje tylko jedna koparka? jedna koparka będzie wykonywać przez tydzień pracę którą zrobiło by 8 koparek w jeden dzień...
jedna koparka jest w krakowie? trzy w małopolsce? nie, na wstępie masz zaoszczędzone 6 dni.

Wiem, to Polska jest.

Pero 06.02.2009 12:43

To nie wiecie że w kraju jest niedobór operatorów koparek :D Może pozwólmy im robić swoją robotę i obserwujmy powoli postępy oraz komentujmy jakoś rzeczowo a nie płaczmy od 20 postów że jedna koparka pracuje. Jak budowali D to też jedna pracowała ale temp miała niezłe.

WILU TS 06.02.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MicK (Post 669418)
Sami są sobie winni, opieprzają się to niech płacą za nie wykonanie w terminie.

Na budownictwie znam się tyle co z zadań matematyki, oraz z paru przedmiotów na uczelnii które można pokrewnie zastosować do zasobów ludzkich, i jak patrzę teraz na kamerkę to mi się w głowie nie mieści, czemu pracuje tylko jedna koparka? jedna koparka będzie wykonywać przez tydzień pracę którą zrobiło by 8 koparek w jeden dzień...
jedna koparka jest w krakowie? trzy w małopolsce? nie, na wstępie masz zaoszczędzone 6 dni.

Wiem, to Polska jest.

Może daj im te 10 miesięcy a jak az tak ci nie pasi to idz im pomóc? Jak w grudniu będzie opóźnienie to razem z Tobą ich o.......e ale na razie nie zostaje nic prócz czekania ,aż się rzygać chce od narzekania i biadolenia na tym forum na tą jedną koparkę malkontenctwo na poziomie 101%:evil:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl