Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Vinci 22.08.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 782752)
Jaga dobrabia punkty i dzieki beznadziejnej grze innych druzyn juz teraz wychodzi na prosta... :) Mam jednak nadzieje ze spadnie im cisnienie i sil nie starczy. Jakos Jagi nie lubie. Frankowski swoja droga, nalogowiec swoja...jednak ta druzyna powinna siedziec w ogonie i tam jej miejsce jest.

Oni Was raczej też nie :)

Ja mam przeciwne zdanie. Jakoś mam sympatie do zespołów ze wschodnich terenów. Ciężka sytuacja w regionie i dają radę.

Wizard 22.08.2009 18:52

Polonia - Lechia 0:1, i dalej prowadzi grę :).

PS. Włodarczyk rekord świata! :D Tu musi być złoto! :)

harthausen 22.08.2009 19:05

no to Jaga właśnie odrobiła pokutę 10 punktów. Jak by nie ten minusik mieliby tylko ciut mniej niż my.
Śląsk chyba wyżej mierzył, niż to , co aktualnie grają.

AS82 22.08.2009 19:10

Polonia W. to pod wodza Grembockiego ,jedna wielka niewiadoma . Mam nadzieje ze Lechia wygra

DominoForza 22.08.2009 19:32

łoło powiem wam ze Jaga mnie zaskoczyla pozytywnie w tym sezonie,zaczynaja sie liczyc w ekstraklasie co rok sa silniejsi .Wlasnie od takich meczy zalezy kto bedzie sie cieszyl majstrem pod koniec sezonu,ciekawe jak pasiaste z amica wyjda
Bełchatow 0-1 Piast
Polonia B 1-0 Korona
Polonia/Groclin Wawa 0-1 LECHIA 65 min meczu

AS82 22.08.2009 19:43

Jaga to druzyna wlasnego boiska . Warto odnotowac ze gola na 2-0 strzelil (Marco ?) Reich

Donki 22.08.2009 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 782783)
Jaga to druzyna wlasnego boiska . Warto odnotowac ze gola na 2-0 strzelil (Marco ?) Reich

Reprezentant Niemiec zagrał aż ... 1 mecz :-p

harthausen 22.08.2009 19:51

trochę za szybko , by stwierdzić, że to tylko drużyna własnego boiska, skoro tylko raz grali wyjazd (z Bełchatowem) a trzy u siebie.
Ale nie miałbym nic przeciwko temu, by Twoja ocena się potwierdziła w następnej kolejce :)

AS82 22.08.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 782787)
trochę za szybko , by stwierdzić, że to tylko drużyna własnego boiska, skoro tylko raz grali wyjazd (z Bełchatowem) a trzy u siebie.
Ale nie miałbym nic przeciwko temu, by Twoja ocena się potwierdziła w następnej kolejce :)

W zeszlym sezonie Jaga jako jedyna druzyna nie wygrala meczu na wyjezdzie ,a u siebie nazdobywali punktow ,tak ze im starczylo na spokojne utrzymanie sie. Trudno teraz mowic jak beda grali ,ale poki co ze slabym Belchatowem na wyjezdzie uratowali remis ,bo Ujek nie strzelil karnego

kreseq 22.08.2009 19:54

Mam prawo nie lubic Jagi i argumentacja jest taka jak wasza wzgledem pasiastych :) Problem? Nie moj jak widze.

Moge lubic/nie lubic kogos i miec nadzieje ze spadnie. Wlasnie mam nadzieje ze Jaga dostanie w dupsko i spadnie z ligi razem z Zaglebiem i to moja i tylko moja sprawa.

harthausen 22.08.2009 20:09

^^ ja tam po czwartym piwie zostawiam włączone tylko nasze forum, żeby mnie nie kusiło.
Mógłbyś Kreseq też jakieś kryterium przyjąć ? :D To się zawsze pyskówą kończy, po co.

Oldpara 22.08.2009 20:27

Bardzo mi się podobała gra obronna Jagi w 2 połowie. Jak tak zagrają z Wisłą za tydzień (zagęszczony środek, zblokowane boki, podwajanie pozycji) to będzie bardzo ciężko, żeby coś wdusić.

Probierz robi dobrą robotę.

Dubi 22.08.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 782799)
Bardzo mi się podobała gra obronna Jagi w 2 połowie. Jak tak zagrają z Wisłą za tydzień (zagęszczony środek, zblokowane boki, podwajanie pozycji) to będzie bardzo ciężko, żeby coś wdusić.

Probierz robi dobrą robotę.

zgodze sie z Tobą - ale z drugiej strony - Jaga na wyjazdach nie gra juz tak skutecznie/efektownie i jestem przekonany że pykniemy im 2-0 :)

GemHZR 22.08.2009 23:39

A ja bardzo lubię Jagę właśnie dlatego, że jest ten "nałogowiec" i Frankowski. Myślę, że razem z Lechią Gdańsk, wyrośnie nam drużyna pokroju Śląska Wrocław zeszłego sezonu. Czyli więcej drużyn w środku tabeli zdolnych do urywania punktów pretendentom do mistrza*, a mniej walczących o utrzymanie. Swoją drogą może być taka sytuacja, że już w połowie sezonu będziemy mieli 2-3 drużyny z minimalnym dorobkiem, które tylko między sobą rozsądzą kwestię spadku.

*trochę źle się wyraziłem, "grania jak równy z równym" powinno być, bo urwać punkty to może każdy każdemu w Polsce (nawet Kaczor Tusku ;p )

Wojtas 22.08.2009 23:51

Hahahaha...duch Smudy znowu ponoc krąży nad Konwiktorską..

Po spirytystke i przepędzic demona :D

MichauSzczu 23.08.2009 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 782789)
Mam prawo nie lubic Jagi i argumentacja jest taka jak wasza wzgledem pasiastych :) Problem? Nie moj jak widze.

Moge lubic/nie lubic kogos i miec nadzieje ze spadnie. Wlasnie mam nadzieje ze Jaga dostanie w dupsko i spadnie z ligi razem z Zaglebiem i to moja i tylko moja sprawa.

Tak samo jak ja mam prawo nie lubic Legii, i mam nadzieje ze spadna :-P i to moja i tylko moja sprawa :>

AYALA 23.08.2009 10:48

Smuda czaruje z tym że nie chce pracowac na Konwiktorskiej bo czeka na kadre po Leo a opowieści Franza jaki to on jest elegancki i nie chce zwalniac Grambockiego to zwykła ściema.

Bobo w Lubinie ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,kategoria.html

Fafa 23.08.2009 11:13

Witam. Nie wiem Panowie czy widzieliscie mecz Jagi z Belchatowem zeby ferowac wyrok ze Jaga to druzyna tylko i wylacznie wlasnego boiska? Mozna tak rzecz gdyz nie wygralismy meczu od 1 grudnia 2007 roku ale w tym sezonie 1 mecz wyajzdowy Jagi mogl sie naprawde podobac tym bardziej, ze bylo widac znaczaca poprawe gry na wyjezdzie. W Belchatwie Jaga mozna rzecz siedziala na Gks-ie lecz razila bardzo duza nieskutecznosc, a Belchatow ograniczal sie tylko do stalych fragmentow gry po ktorym padla 1 bramka dla Belchatowian. Nieszczesny rzut karny ktory obronil Gikiewicz na nasze szczescie. Kto ogladal mecz moze smialo przyznac ze to Jaga byla zdecywdoanie lepsza. Mam nadzieje ze ta niechlubna passa wyjazdowa zostanie przerwana na Wisle ;) Pzdr.

Pan Jotka 23.08.2009 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 782964)
Smuda czaruje z tym że nie chce pracowac na Konwiktorskiej bo czeka na kadre po Leo a opowieści Franza jaki to on jest elegancki i nie chce zwalniac Grambockiego to zwykła ściema.

Bobo w Lubinie ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,kategoria.html

Smuda ściemnia, bo czeka az Jacus sie wywali sam swoimi wynikami :P
Grembocki, Lesiak, Ulatowski i Tarasiewicz to wg mnie czołowka "treneiros" do zmiany na swych stanowiskach. Pytanie tylko na kogo ich zmienic....Majewskiego? ;-)

Robek 23.08.2009 11:39

Majewski to by był dobry do Lecha albo Legii
przynajmniej MP mielibyśmy w kieszeni:rotfl:

AYALA 23.08.2009 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 782977)
Grembocki, Lesiak, Ulatowski i Tarasiewicz to wg mnie czołowka "treneiros" do zmiany na swych stanowiskach. Pytanie tylko na kogo ich zmienic....Majewskiego? ;-)

ja myśle że warto stawiac na młodych trenerów takich jak Kafarski z Lechii.Podoba mi sie też praca Szatałowa w Bytomiu ale i tak THE BEST jest dla mnie Maciek Skorża.

kosaTS 23.08.2009 12:29

Grembocki-Majewski, Lesiak-Michniewicz, Ulatowski-Płatek, Tarasiewicz-Nawałka
Tak by mogło być jak dla mnie, niech Smuda czeka na reprezentacje, a Nawałka nie wiem czy to możliwe, ale do Śląska musi być ktoś porządny.
PS: Jacy są jeszcze wolni trenerzy??

!!IRIVER!! 23.08.2009 12:36

Pan Jotka - czemu niby Tarasiewicz do zmiany? Co Ty masz do tego trenera? ;]

WILU TS 23.08.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 782789)

A ja mam nadzieje że spadnie Legia i Lech,i dobrze że marzenia nie kosztują dziecko

MatMario 23.08.2009 12:41

A ja jak oglądam Koronę to to jest zgroza co robi Nawotczyński. Dramat każda sytuacja z jego udziałem i niestety to nie pierwszy mecz gdzie się w ten sposób wyróżnia. On kiedyś był w Wiśle i nawet się w pierwszej drużynie pokazywał.

Arked 23.08.2009 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 782977)
Smuda ściemnia, bo czeka az Jacus sie wywali sam swoimi wynikami :P

Tarasiewicz do zmiany?! To co on robi z tym składem to wielka sztuka. W tym sezonie Śląsk będzie w środku tabeli bo z tym składem lepszy wynik jest moim zdaniem niewykonalny. Tym bardziej, że nie są już beniaminkiem i element zaskoczenia odpada.

Gra Jagielloni robi duże wrażenie. Podoba mi się ten zespół, a szczególnie trókąt Frankowski - Grosicki - Bruno. Co by nie mówić za tydzień czeka nas mecz na szczycie. Będzie ciekawie :).

Kurt 23.08.2009 12:52

Dobrze, że to nie od Was zależy... bo pewnie Skorża by w Wiśle od dawna nie pracował... okey obiektywnie to powinien polecieć Lesiak, nie ugrał nic z tym Zagłębiem... 13 bramek w 4 meczach... nowa krew tu jest potrzebna... Myślę, że oni też mogą o Smude powalczyć... ewentualnie jeszcze jest Czesio... Grembocki poleci tak czy tak znając klimaty Polonii... Moim zdaniem Smuda jeszcze nie jest takim desperatem żeby tam pójść...

Co do Ulatowskiego... Ja uważam, że rok temu z Bełchatowem osiągnął wynik ponad stan... i za ten wynik powinien mieć kredyt zaufania, dlatego jeszcze powinien mieć szansę pokazać co z tym zespołem osiągnie... Tak samo Tarasiewicz moim zdaniem wyniki Śląska z zeszłego sezonu są ponad stan tego zespołu i Tarsiewicz wykonuje w Śląsku bardzo dobrą pracę... myślę, że bardzo daleko jest do jego zwolnienia...

kieu 23.08.2009 13:13

Co do Tarasiewicza myślę podobnie jak Kurt - wątpię, żeby go zwolnili. Śląsk gra narazie słabo z kilku względów, niezależnych od Tarasiewicza - np. kontuzje, brak wzmocnień, czy słabsza forma kluczowych zawodników (J.Gancarczyk np.). Z resztą Solorz będzie chciał zrobić tam porządna piłkę, więc raczej będzie się trzymał 1 trenera. a nie bawił sie jak Wojciechowski.
Ulatowski może polecieć. Fakt, kredyt zaufania to ważna sprawa, ale jak popatrzyć na grę Bełchatowa w tych 4 kolejkach to ten kredyt może się niestety szybko wyczerpać... Zresztą nigdy nie byłem zwolennikiem łączenia funkcji w kadrze z funkcjami klubowymi.

Jak Zagłębie wtopi w następnej kolejce (a gra z równie fatalną Arką) to lesiak pewnie poleci, choć jak sam zapewnia do dymisji się na bank nie poda.. A zastąpi go Kaczmarek co już kilka portali czy gazet podawało..

Pan Jotka 23.08.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 783032)
Tarasiewicz do zmiany?! To co on robi z tym składem to wielka sztuka. W tym sezonie Śląsk będzie w środku tabeli bo z tym składem lepszy wynik jest moim zdaniem niewykonalny. Tym bardziej, że nie są już beniaminkiem i element zaskoczenia odpada.

Gra Jagielloni robi duże wrażenie. Podoba mi się ten zespół, a szczególnie trókąt Frankowski - Grosicki - Bruno. Co by nie mówić za tydzień czeka nas mecz na szczycie. Będzie ciekawie :).

Po prostu uwazam ze Sląsk gra archaiczna pi lke i tyle. Poza tym kto odpowiada za transfery w Śląsku? Bo g\wg moiuch informacji właśnie Ryszard. Mowie to na podstawie takze rundy wiosennej.

MatMario 23.08.2009 14:27

Matusiak umie grać tylko strzelać mu nie kazano. Kurde 2 dobra sytuacja taka żeby strzelić a ten nie strzela... amica dwie sytuacje Kikuta, ale lepsze są pasiaste. może będzei sensacja

Mateuusz 23.08.2009 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 783066)
Matusiak umie grać tylko strzelać mu nie kazano. Kurde 2 dobra sytuacja taka żeby strzelić a ten nie strzela... amica dwie sytuacje Kikuta, ale lepsze są pasiaste. może będzei sensacja

mi wystarczy remis i bede zadowolony:D leszek traci punkty a pasiasci duzo nie zyskuja:D

syztem shack 23.08.2009 14:33

do polowy lech gra kompletne i totalne DNO.

Stavanger 23.08.2009 14:37

Cracovia to się bawi z tym Lechem. Kolejarz ich lekceważy, czy oni zmęczeni po Brugge?

Kamson 23.08.2009 14:38

Czekają na 93 minute...

Wizard 23.08.2009 14:39

Największym atutem zeszłorocznego Lecha był trener Smuda. Jednocześnie był też ich największym przekleństwem. Ot taki trenerski paradoks.

W I połowie więcej z gry miała Cracovia, można nawet zaryzykować stwierdzenie, że gdyby prowadziła do przerwy 1-0 to nikt by nie powiedział ani słowa sprzeciwu.

Arturo Qr2nów 23.08.2009 14:51

Ciekawie... Cracovia drugi mecz z rzędu z właściwie ścisłą czołówką i drugi raz całkiem nieźle. Jest to też drugi mecz pod wodzą nowego trenera. Z drugiej jednak strony Lech niedawno grał z Brugią, a czeka ich jeszcze rewanż w Belgii. U siebie Lech osiągnął niezły wynik, ale wszyscy w Poznaniu doskonale sobie zdają sprawę, że aby awansować w Brugii czeka ich niezły zajob. Liga dopiero się zaczęła i lepiej wymęczyć zwycięstwo czy remis w lidze niż odpaść tuż przed grupą z pucharów. W tym sezonie wydaje się też, że Lech będzie po prostu słabszy ze względu na brak Smudy i Murawskiego, a i Stilic nie ten sam.

Tobi1906 23.08.2009 14:54

Wynik w Sosnowcu jak narazie bardzo dobry dla nas.

Oby tak dalej a potrem jeszcze niespodzianka w Wodzislawiu :)

Gwiaździsty 23.08.2009 15:04

Mecz wyjątkowe dno ! Poziom ligi mongolskiej. Wygląda jakby chodziarzom kazano grać w piłkę. Amica, co cieszy dostosowała się do drewnianych parchów.

wislacki 23.08.2009 15:05

Cracovia momentami gra jak Brugge- spokój, opanowanie.
Jeśli nie wpadnie jakiś cabaj w 90 minucie to nie sadze, aby amica ten mecz wygrała

KuLwIk 23.08.2009 15:05

Ależ Matusiak miał sytuację.. poprzeczka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl