![]() |
I za ten faul była druga żółta, a nie czerwona od razu, więc nie przesadzajmy. Z resztą w tym momencie Real prowadził już 1-0 i prędzej by strzelił więcej bramek niż Marsylia wyrównała.
|
hunter przesadził "lekko"mówiąc o nurkowaniu. Wyrzucilo wręcz chłopa do góry po wejściu Dzikusa. Poza tym karny to także element gry zwanej piłka nożna, nieprawdaż? A Dziki dostał żołtko i w konsekwencji czerwoną, bo już wcześniej rozdawał "razy" na lewo i prawo.
W trakcie meczu zacząłem sie zastaniwac kiedy doczekam sie sytuacji zeby polska druzyna potrafila zagrac jedna akcje na 5 kontaktów z pierwszej piłki. I chyba sie nie doczekam tego :D |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=-QxrkZq-f4U |
Czyli myślę, że warto odnotować mecze "ogórków".
Maccabi Hajfa - zbiera po dupie aż miło. Zurich - nastraszył Galaktycznych doprowadzając z 0-3 do 2-3, no i pokonał Milan na wyjeździe. APOEL - urwał punkty w Hiszpanii Atletico Madryt i minimalnie przegrał z Chelsea 0:1. Można rzec - dwa dobre mecze tego zespołu. Debreczyn - dzielnie walczył z Liverpoolem, dostał ostro od Lyonu. Myślę, że nasze wyniki byłyby podobne do nich. Unirea - wyraźnie gorsza od Sevilli, ale przed własną publiką jednak potrafi urywać punkty. To pokazuje, że tam już naprawdę nie ma kompletnych leszczy. Jeśli ktoś tam gra, to nie wolno go lekceważyć w żaden sposób. Michu - takie rzeczy się zdarzają, ale gdy zespół gra naprawdę z wielkim zaangażowaniem. |
Liga Mistrzow po reformach pozwolila awansowac takiemu Zurichowi Maccabi czy Debreczynowi.
W konteskcie tego ze ogolnie cala pilka nozna idzie mocno do przodu dla takich krajow jak Szwajcaria,Izrael czy Wegry obecnosc ich przedstawicieli w tych perstizowych rozgrywkach to impuls do dalszego rozwoju. Dobrze sie stalo ,bo slabsi gonią lepzych i choc roznica jest dosyc spora ,roznica uciekajacych do goniacych juz sie zmniejsza.Rosna naklady na kluby,zainteresowanie sponsorow ,rozbudowa stadionow wieksza liczba kibicow i wieksze budzety. Szkoda ze my w tym waznym momencie nie potrafilismy do tego grona dolaczyc ,ale nie ma co plakac ,mleko sie wylało. |
Cytat:
|
Się dzisiaj zaczęło. Ledwo po dwóch minutach.
Barca - Kazan 0-1 Glasgow - Unirea 1-0 Debrecyn - Fiorentina 1-0 Edit: Inter - Dynamo 0-1 (5 minuta) |
No początek zaskakujący.Debrecyn-Fiorentina już 1:1
edit: Fiorentina juz 1:2 prowadzi:D Się dzieje... |
Jak nazłosć dzisiaj obstawiłem w zasadzie pewniaków. I co??? I gó**o póki co ;-)
|
Jakaś Unirea powozi Rangersów. Koniec świata :shock:
Każdy ma swoją Levadię. |
Cytat:
|
Dan Petrescu. Hard work.
I tyle w temacie. |
My kiedyś też Schalke pokonaliśmy na wyjeździe 1-4...
|
Trener Rangersow pewnie poleci po meczu, bo to co sie tam dzieje, to jakas katastrofa.
|
Maciej Skorża = lenistwo, sielanka i zabawa na zgrupowaniach i treningach -> Levadia
Dan Petrescu = hard work -> LM tyle w temacie. |
Cytat:
Cytat:
My też mieliśmy swoje Schalke, Parmę. BARCELONĘ! Nie bądźcie śmieszni. |
Cytat:
bez odbioru!! |
Cytat:
Drażnisz mnie człowieku |
To jakiś śmiech na sali jest w meczu Rangers-Unirea jak na razie 5 goli w tym 3!! samobóje co w tej piłce się dzieje;d
|
Barcelona daje rade:rotfl:
|
Barcelona - Rubin 1:2!!
No ja jestem zaszokowany! |
Cytat:
Schalke i Parma to inna historia, ale Barca to jeden, nic nie znaczący mecz (dla Barcy oczywiście). Zapewniam Cię że gdyby ten mecz miał o czymś decydować skończyło by się 1:5. Zresztą gdyby nie poprzeczki i Pawełek tak by się skończyło. Ale nie chodzi o to żeby umniejszać zwycięstwa na Barceloną, bo to dla Wisły ogromny sukces. Zresztą widać jak Barca gra bez ambicji to i Rubin im daje rade :) ps: odcinam się od zdania Pysia...bo tylko z częscią o Danie się zgodzę. Skorża jest dobrym trenerem dla naszych piłkarzy. Osiągnął wszystko na co stać naszych piłkarzyków. Po prostu Petrescu nie pasuje do naszych grajków, a raczej do ich mentalności. |
Ja się z Pysiem akurat (niestety) trochę zgadzam, przypomnę też że my w LM nie byliśmy:/ A Petrescu zaczyna mieć powoli wyniki (MR, LM).
Mam jeszcze pytanie: Czy będzie dziś na jakimś kanale magazyn LM? (Poza N) |
Cytat:
Barca przegrywa z Rubinem :shock: |
Ale kolejka perfekcyjna!!
25 goli jak na razie i sensacje;d |
Do Petrescu się na trening przychodziło zapieprzać i walczyć o miejsce w składzie.
Chyba normalne, że jak się ciężko pracuje, to efekty się pojawią. |
Jestem dupkiem żołędnym! Zbawiłem sie w typowanie w Fortunie. Obstawilem Inter 1 , Barca 1, Olympiakos 1. Skreślilem z kratki Seville 2, Uniree 2 i Lyon 2, gdyz uznałem ze po tylu latach bez bukmacherki obstawie pewniaki...No to sobie postawilem pewniaki :/
|
UNIREA, RUBIN, DYNAMO - dzieli nas od nich totalna przepasc. Precz z PZPN.
|
Ogladal ktos Barce? Dobre zawody zagral Murawski?
|
Ale jaja :D
ma ktoś jakiś odnośnik do bramek/ skrótów ? |
http://www.justin.tv/pub_polski Skróty.
PS. Świat futbolu nam spieprza niczym Struś Pędziwiatr PS. 4 zespól Serie A i Mistrz Wegier graja jak równy z równym. Gol lepszy pod gola. |
No nieźle, w ostatniej chwili powstrzymałem się od stawiania LM...i chyba dobrze :)
Przyłączam się, ma ktoś skróty? |
Murawski podobno grał od 43 minuty ma ktoś skrót meczu?
Niestety kupony uwaliły ale jeszcze jade na wygranych w eliminacjach |
Cytat:
A my zaliczyliśmy wtopy z Tottenhamem i, co gorsza - z Levadią. Tu nie ma co oskarżać trenera. Wyniki mówią za siebie. |
Cytat:
|
Liverpool 1:2 Lyon
Rangers 1:4 Dan Petrescu Jednym słowem... ...****A MAĆ p.s: Jak to szlo na dwie strony? Daaaan Petrescu! |
Cytat:
Po prostu trzeba chcieć grać, a nie w wieku 17 lat będąc Leszczakiem myśleć, że jest się gwiazdą, chlać i robić dzieci lub Sebusiem Janikiem, którego tatuś kiedyś tam grał w Wiśle... Nie mówiąc już o innych czepiących po 50 tys. za miecha! |
No i co z tego, że Petrescu odnosi sukcesy? I tak całe tłumy twierdzą, że mamy na ławce najlepszego trenera w Polsce.
A Rumun trzy lata temu się nie sprawdził, więc dalej konsekwentnie stawiajmy na polską myśl szkoleniową. Bo przecież kolejne mistrzostwa Polski i incydentalne honorowe porażki w Europie z supersilnymi rywalami są dla Wisły celem nadrzędnym... |
Jedna zasadnicza sprawa. Dan był trenerem który aby osiągnąć sukces potrzebował całkowitego zaufania i czasu na realizacje swoich założeń. Wystarczy tylko napisać że Petrescu pozostawił w klubie tylko jednego piłkarzy ze starej kadry! A więc wszystkich zawodników sprowadził na własną odpowiedzialność. Sprowadził piłkarzy którzy wiedzieli na co się piszą. Na ciężką pracę. Czy wyobrażacie sobie że taka sytuacja ma miejsce w jakimkolwiek polskim klubie? Już widzę te tytuły w prasie "Tuż to szaleniec!".
Jeszcze taki mały cytat z relacji wczorajszego meczu. Cytat:
|
Już nie podniecajcie się Danem aż tak. Co tego,że trener z niego solidny skoro my piłkarzy solidnych nie mamy.
On nic by tu nie zdziałał. Połowa by połapała kontuzje, 1/4 by olewała treningi, żeby nie było Hard Work a 1/4 nie nadawałby się do niczego vide Łobodziński. Tak więc aby nie spotkać się z taką konkluzją i oceną naszego stanu posiadania proponuje status quo. My się umawiamy,że kopacze są zajebiści, a trener magiczny i tylko niekorzystny zbieg okoliczności sprawia,że nie gramy w LE o LM nie wspominając. Póki co to żyjmy arcy trudnym spotkaniem z Piastem Gliwice, to poziom w naszym zasięgu a nie róbmy sobie nadziei,że przyjdzie Dan i będzie LM. Trzymać kciuki w sobotę, bo różnie może być. Jeszcze Piast zagra otwartą piłkę i nas puknie, ku zdziwieniu kopaczy i trenera. Barcelona ewidentnie ma jakiś kryzys formy. Może i następny mecz też różnie się potoczy,niemniej nie robiłbym z tego wielkiego halo. Na tyle co wygrali w tamtym sezonie i na to jak grali, kryzys jest rzeczą normalną, pewnie Guardiola odetchną z ulgą,ze teraz przyszła zadyszka, a nie później. Zresztą w zasadzie oni przerwy nie mieli w rozgrywkach żadnej .Mniejsze bądź większe mecze grają w zasadzie non stop. To nie liga polska. Dziś będą kosmiczne jaja. Upadłe Anioły z Milanu spotkają się z cyrkiem objazdowym zwanym Realem. Jedyne co mnie ciekawi to to, czy Leonardo po tym meczu w końcu poleci. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl