Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

GemHZR 01.10.2009 11:13

I za ten faul była druga żółta, a nie czerwona od razu, więc nie przesadzajmy. Z resztą w tym momencie Real prowadził już 1-0 i prędzej by strzelił więcej bramek niż Marsylia wyrównała.

Pan Jotka 01.10.2009 14:35

hunter przesadził "lekko"mówiąc o nurkowaniu. Wyrzucilo wręcz chłopa do góry po wejściu Dzikusa. Poza tym karny to także element gry zwanej piłka nożna, nieprawdaż? A Dziki dostał żołtko i w konsekwencji czerwoną, bo już wcześniej rozdawał "razy" na lewo i prawo.
W trakcie meczu zacząłem sie zastaniwac kiedy doczekam sie sytuacji zeby polska druzyna potrafila zagrac jedna akcje na 5 kontaktów z pierwszej piłki. I chyba sie nie doczekam tego :D

michu-k 01.10.2009 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 799266)
W trakcie meczu zacząłem sie zastaniwac kiedy doczekam sie sytuacji zeby polska druzyna potrafila zagrac jedna akcje na 5 kontaktów z pierwszej piłki. I chyba sie nie doczekam tego :D

Mówisz-masz

http://www.youtube.com/watch?v=-QxrkZq-f4U

!!IRIVER!! 01.10.2009 14:50

Czyli myślę, że warto odnotować mecze "ogórków".
Maccabi Hajfa - zbiera po dupie aż miło.
Zurich - nastraszył Galaktycznych doprowadzając z 0-3 do 2-3, no i pokonał Milan na wyjeździe.
APOEL - urwał punkty w Hiszpanii Atletico Madryt i minimalnie przegrał z Chelsea 0:1. Można rzec - dwa dobre mecze tego zespołu.
Debreczyn - dzielnie walczył z Liverpoolem, dostał ostro od Lyonu. Myślę, że nasze wyniki byłyby podobne do nich.
Unirea - wyraźnie gorsza od Sevilli, ale przed własną publiką jednak potrafi urywać punkty.

To pokazuje, że tam już naprawdę nie ma kompletnych leszczy. Jeśli ktoś tam gra, to nie wolno go lekceważyć w żaden sposób.

Michu - takie rzeczy się zdarzają, ale gdy zespół gra naprawdę z wielkim zaangażowaniem.

Wojtas 01.10.2009 16:26

Liga Mistrzow po reformach pozwolila awansowac takiemu Zurichowi Maccabi czy Debreczynowi.

W konteskcie tego ze ogolnie cala pilka nozna idzie mocno do przodu dla takich krajow jak Szwajcaria,Izrael czy Wegry obecnosc ich przedstawicieli w tych perstizowych rozgrywkach to impuls do dalszego rozwoju.

Dobrze sie stalo ,bo slabsi gonią lepzych i choc roznica jest dosyc spora ,roznica uciekajacych do goniacych juz sie zmniejsza.Rosna naklady na kluby,zainteresowanie sponsorow ,rozbudowa stadionow wieksza liczba kibicow i wieksze budzety.

Szkoda ze my w tym waznym momencie nie potrafilismy do tego grona dolaczyc ,ale nie ma co plakac ,mleko sie wylało.

IncognitoTSW 01.10.2009 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 799270)
Czyli myślę, że warto odnotować mecze "ogórków".
Maccabi Hajfa - zbiera po dupie aż miło.
Zurich - nastraszył Galaktycznych doprowadzając z 0-3 do 2-3, no i pokonał Milan na wyjeździe.
APOEL - urwał punkty w Hiszpanii Atletico Madryt i minimalnie przegrał z Chelsea 0:1. Można rzec - dwa dobre mecze tego zespołu.
Debreczyn - dzielnie walczył z Liverpoolem, dostał ostro od Lyonu. Myślę, że nasze wyniki byłyby podobne do nich.
Unirea - wyraźnie gorsza od Sevilli, ale przed własną publiką jednak potrafi urywać punkty.

To pokazuje, że tam już naprawdę nie ma kompletnych leszczy. Jeśli ktoś tam gra, to nie wolno go lekceważyć w żaden sposób.

Michu - takie rzeczy się zdarzają, ale gdy zespół gra naprawdę z wielkim zaangażowaniem.

Ich piłkarze nie podłożyli się mistrzowi Estonii (!).

RoS 20.10.2009 19:49

Się dzisiaj zaczęło. Ledwo po dwóch minutach.

Barca - Kazan 0-1
Glasgow - Unirea 1-0
Debrecyn - Fiorentina 1-0

Edit:
Inter - Dynamo 0-1 (5 minuta)

bartek89TS 20.10.2009 19:54

No początek zaskakujący.Debrecyn-Fiorentina już 1:1
edit: Fiorentina juz 1:2 prowadzi:D Się dzieje...

Pan Jotka 20.10.2009 20:04

Jak nazłosć dzisiaj obstawiłem w zasadzie pewniaków. I co??? I gó**o póki co ;-)

pirat.z.karaibow 20.10.2009 21:02

Jakaś Unirea powozi Rangersów. Koniec świata :shock:

Każdy ma swoją Levadię.

Tom'ash 20.10.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 805959)
Jakaś Unirea powozi Rangersów. Koniec świata :shock:

Każdy ma swoją Levadię.

z 4 goli jak na razie, tylko jeden nie samobójczy :D

Proud 20.10.2009 21:07

Dan Petrescu. Hard work.

I tyle w temacie.

_ukoL 20.10.2009 21:12

My kiedyś też Schalke pokonaliśmy na wyjeździe 1-4...

For_FuN_ 20.10.2009 21:13

Trener Rangersow pewnie poleci po meczu, bo to co sie tam dzieje, to jakas katastrofa.

pysio 20.10.2009 21:14

Maciej Skorża = lenistwo, sielanka i zabawa na zgrupowaniach i treningach -> Levadia
Dan Petrescu = hard work -> LM

tyle w temacie.

pirat.z.karaibow 20.10.2009 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 805964)
Dan Petrescu. Hard work.

I tyle w temacie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 805973)
Maciej Skorża = lenistwo, sielanka i zabawa na zgrupowaniach i treningach -> Levadia

tyle w temacie.

:lol:

My też mieliśmy swoje Schalke, Parmę.

BARCELONĘ!

Nie bądźcie śmieszni.

Mateuusz 20.10.2009 21:16

Cytat:

tyle w temacie.

czy moglbys zamilknac na wielki i nie siec fermentu na forum?? bo kazda Twoja wypowiedz jest w takim samym tonie i jak sie na to patrzy to az sie rzygac chce.
bez odbioru!!

BRTS39 20.10.2009 21:16

Cytat:

tyle w temacie.

A ty k**** bywasz na zgrupowaniach i wszystko wiesz co i jak?? ze możesz sobie tak oskarzac trenera?
Drażnisz mnie człowieku

LuKiTS89 20.10.2009 21:17

To jakiś śmiech na sali jest w meczu Rangers-Unirea jak na razie 5 goli w tym 3!! samobóje co w tej piłce się dzieje;d

Wiślak-1990 20.10.2009 21:17

Barcelona daje rade:rotfl:

rafalek 20.10.2009 21:19

Barcelona - Rubin 1:2!!

No ja jestem zaszokowany!

Proud 20.10.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 805974)
:lol:

My też mieliśmy swoje Schalke, Parmę.

BARCELONĘ!

Nie bądźcie śmieszni.

a nie wydaje Ci się że dojście beniaminkiem do LM i przyzwoita gra w niej to nie jest przypadek?

Schalke i Parma to inna historia, ale Barca to jeden, nic nie znaczący mecz (dla Barcy oczywiście). Zapewniam Cię że gdyby ten mecz miał o czymś decydować skończyło by się 1:5. Zresztą gdyby nie poprzeczki i Pawełek tak by się skończyło. Ale nie chodzi o to żeby umniejszać zwycięstwa na Barceloną, bo to dla Wisły ogromny sukces.
Zresztą widać jak Barca gra bez ambicji to i Rubin im daje rade :)
ps: odcinam się od zdania Pysia...bo tylko z częscią o Danie się zgodzę. Skorża jest dobrym trenerem dla naszych piłkarzy. Osiągnął wszystko na co stać naszych piłkarzyków. Po prostu Petrescu nie pasuje do naszych grajków, a raczej do ich mentalności.

barteqTS 20.10.2009 21:22

Ja się z Pysiem akurat (niestety) trochę zgadzam, przypomnę też że my w LM nie byliśmy:/ A Petrescu zaczyna mieć powoli wyniki (MR, LM).

Mam jeszcze pytanie: Czy będzie dziś na jakimś kanale magazyn LM? (Poza N)

Kamson 20.10.2009 21:24

Cytat:

tyle w temacie.

Ale ty składałeś deklaracje, że od forum będziesz sie trzymał z daleka :(

Barca przegrywa z Rubinem :shock:

LuKiTS89 20.10.2009 21:25

Ale kolejka perfekcyjna!!
25 goli jak na razie i sensacje;d

tofik 20.10.2009 21:33

Do Petrescu się na trening przychodziło zapieprzać i walczyć o miejsce w składzie.
Chyba normalne, że jak się ciężko pracuje, to efekty się pojawią.

Pan Jotka 20.10.2009 21:42

Jestem dupkiem żołędnym! Zbawiłem sie w typowanie w Fortunie. Obstawilem Inter 1 , Barca 1, Olympiakos 1. Skreślilem z kratki Seville 2, Uniree 2 i Lyon 2, gdyz uznałem ze po tylu latach bez bukmacherki obstawie pewniaki...No to sobie postawilem pewniaki :/

3rider 20.10.2009 21:45

UNIREA, RUBIN, DYNAMO - dzieli nas od nich totalna przepasc. Precz z PZPN.

JacaTS 20.10.2009 21:49

Ogladal ktos Barce? Dobre zawody zagral Murawski?

SZYMEK_TSW 20.10.2009 22:01

Ale jaja :D
ma ktoś jakiś odnośnik do bramek/ skrótów ?

Pan Jotka 20.10.2009 22:10

http://www.justin.tv/pub_polski Skróty.
PS. Świat futbolu nam spieprza niczym Struś Pędziwiatr

PS. 4 zespól Serie A i Mistrz Wegier graja jak równy z równym. Gol lepszy pod gola.

wisl@k_TS 20.10.2009 22:12

No nieźle, w ostatniej chwili powstrzymałem się od stawiania LM...i chyba dobrze :)

Przyłączam się, ma ktoś skróty?

sergio 20.10.2009 22:14

Murawski podobno grał od 43 minuty ma ktoś skrót meczu?

Niestety kupony uwaliły ale jeszcze jade na wygranych w eliminacjach

flamengista 20.10.2009 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 805978)
A ty k**** bywasz na zgrupowaniach i wszystko wiesz co i jak?? ze możesz sobie tak oskarzac trenera?
Drażnisz mnie człowieku

A mnie drażni, że wyrzucono z klubu dobrego trenera, który teraz gra z drużyną o podobnym budżecie w LM. I to z sukcesami.

A my zaliczyliśmy wtopy z Tottenhamem i, co gorsza - z Levadią.

Tu nie ma co oskarżać trenera. Wyniki mówią za siebie.

Kyno 20.10.2009 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 806017)
Przyłączam się, ma ktoś skróty?

meczyki.pl - tutaj będą

Krissu 20.10.2009 23:56

Liverpool 1:2 Lyon
Rangers 1:4 Dan Petrescu

Jednym słowem...

...****A MAĆ

p.s:
Jak to szlo na dwie strony?

Daaaan

Petrescu!

Arturo Qr2nów 21.10.2009 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 806021)
A mnie drażni, że wyrzucono z klubu dobrego trenera, który teraz gra z drużyną o podobnym budżecie w LM. I to z sukcesami.

Podobnym...? Ponoć budżet Unirei, to coś około 1mln. euro, a Wisły 35-45mln. zł. czyli +/- 10x większy... :P Do tego Unirea, to beniaminek grający na stadioniku mogącym pomieścić 6tys. widzów... :-)

Po prostu trzeba chcieć grać, a nie w wieku 17 lat będąc Leszczakiem myśleć, że jest się gwiazdą, chlać i robić dzieci lub Sebusiem Janikiem, którego tatuś kiedyś tam grał w Wiśle... Nie mówiąc już o innych czepiących po 50 tys. za miecha!

prober 21.10.2009 03:18

No i co z tego, że Petrescu odnosi sukcesy? I tak całe tłumy twierdzą, że mamy na ławce najlepszego trenera w Polsce.
A Rumun trzy lata temu się nie sprawdził, więc dalej konsekwentnie stawiajmy na polską myśl szkoleniową. Bo przecież kolejne mistrzostwa Polski i incydentalne honorowe porażki w Europie z supersilnymi rywalami są dla Wisły celem nadrzędnym...

Mario Nh 21.10.2009 08:23

Jedna zasadnicza sprawa. Dan był trenerem który aby osiągnąć sukces potrzebował całkowitego zaufania i czasu na realizacje swoich założeń. Wystarczy tylko napisać że Petrescu pozostawił w klubie tylko jednego piłkarzy ze starej kadry! A więc wszystkich zawodników sprowadził na własną odpowiedzialność. Sprowadził piłkarzy którzy wiedzieli na co się piszą. Na ciężką pracę. Czy wyobrażacie sobie że taka sytuacja ma miejsce w jakimkolwiek polskim klubie? Już widzę te tytuły w prasie "Tuż to szaleniec!".
Jeszcze taki mały cytat z relacji wczorajszego meczu.

Cytat:

Po szybkiej stracie gola podopieczni Dana Petrescu przejęli inicjatywę na boisku, a Rangersi cofnęli się do defensywy. Ataki Unirei długo nie przynosiły efektów, dopiero w 32. minucie Marius Bilasco doprowadził do remisu.

Marszałek 21.10.2009 10:05

Już nie podniecajcie się Danem aż tak. Co tego,że trener z niego solidny skoro my piłkarzy solidnych nie mamy.
On nic by tu nie zdziałał. Połowa by połapała kontuzje, 1/4 by olewała treningi, żeby nie było Hard Work a 1/4 nie nadawałby się do niczego vide Łobodziński. Tak więc aby nie spotkać się z taką konkluzją i oceną naszego stanu posiadania proponuje status quo. My się umawiamy,że kopacze są zajebiści, a trener magiczny i tylko niekorzystny zbieg okoliczności sprawia,że nie gramy w LE o LM nie wspominając. Póki co to żyjmy arcy trudnym spotkaniem z Piastem Gliwice, to poziom w naszym zasięgu a nie róbmy sobie nadziei,że przyjdzie Dan i będzie LM. Trzymać kciuki w sobotę, bo różnie może być. Jeszcze Piast zagra otwartą piłkę i nas puknie, ku zdziwieniu kopaczy i trenera.

Barcelona ewidentnie ma jakiś kryzys formy. Może i następny mecz też różnie się potoczy,niemniej nie robiłbym z tego wielkiego halo. Na tyle co wygrali w tamtym sezonie i na to jak grali, kryzys jest rzeczą normalną, pewnie Guardiola odetchną z ulgą,ze teraz przyszła zadyszka, a nie później. Zresztą w zasadzie oni przerwy nie mieli w rozgrywkach żadnej .Mniejsze bądź większe mecze grają w zasadzie non stop. To nie liga polska.

Dziś będą kosmiczne jaja. Upadłe Anioły z Milanu spotkają się z cyrkiem objazdowym zwanym Realem. Jedyne co mnie ciekawi to to, czy Leonardo po tym meczu w końcu poleci.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl