Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

Konrad. 05.01.2013 20:20

Sprzedam Sony Xpoeria T. Nówka bez sim locka, nigdy nie uruchamiana.

http://image3.mouthshut.com/images/I...-8482722-1.jpg

LAW 06.01.2013 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1293405)
Złotówka to nie majątek, a poza tym jak kupujesz na ebay'u i płacisz przez paypal to bez problemu zwracają kasę jak nie otrzymasz przedmiotu od sprzedającego.

Potwierdzam. Siostra kupiła i gra gitara. Szkoda, że tylko jedno na konto...

Kamil_mchw 08.01.2013 21:38

Proszę o propozycję smartfona... przedział cenowy od 400 do 600zł. oczywiście kupując na allegro nowy aparat. SE, Samsung, Nokia... nie wiem jakie firmy teraz są "dobre". To co jest dla mnie istotne i z czego będę korzystał w nowym telefonie: nawigacja, czasem zdjęcie, czasem mp3, plus ok. 2 godz. dziennie rozmów, nie chce tel. żebym musiał go ładować codziennie.
Czekam na propozycję... pozdro

Konrad. 09.01.2013 07:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1293953)
Proszę o propozycję smartfona... przedział cenowy od 400 do 600zł. oczywiście kupując na allegro nowy aparat. SE, Samsung, Nokia... nie wiem jakie firmy teraz są "dobre". To co jest dla mnie istotne i z czego będę korzystał w nowym telefonie: nawigacja, czasem zdjęcie, czasem mp3, plus ok. 2 godz. dziennie rozmów, nie chce tel. żebym musiał go ładować codziennie.
Czekam na propozycję... pozdro

Było już pisane parę razy, że nie ma smartfonu który by wytrzymywał dłużej niż jeden dzień przy normalnym użytkowaniu.

A jeśli będziesz rozmawiał 2 godziny dziennie, włączał nawigację, czy słuchał muzyki, to od razu mówię - będziesz miał problem żeby cały dzień bateria wytrzymała.

szprotson 09.01.2013 08:35

kamil jesli juz musisz , to chyba blackberry wyglada najlepiej.
niestety z tył ładowaniem to tak jest, ogolnie chuja warte sa smartfony jak mi sie tylko skonczy umowa wracam do jakiejs sprawdzonej nokii. Komfort posiadania baterii która trzyma 5 dni wygrywa u mnie z jakimis super aplikacjami.

MatMario 09.01.2013 08:53

Sorry ale po to są ładowarki samochodowe, ładowanie przez kabel USB, odpinane kable USB żeby telefon był do uratowania w 90% przypadków.

Jasne jak śmigasz po górach na 4 dniowe wycieczki to bezsensem jest smartphone ale jeśli się uprzesz to ok 100zł i masz jakieś ładowarki do takich celów.

Po prostu trzeba zmienić przyzwyczajenia i wsio.

Kamil_mchw 09.01.2013 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1293985)
Było już pisane parę razy, że nie ma smartfonu który by wytrzymywał dłużej niż jeden dzień przy normalnym użytkowaniu.

A jeśli będziesz rozmawiał 2 godziny dziennie, włączał nawigację, czy słuchał muzyki, to od razu mówię - będziesz miał problem żeby cały dzień bateria wytrzymała.

Będę rozmawiał 2 godz. dziennie, korzystał z nawigacji raz może 2 w miesiącu (jak się zgubie w jakimś dużym mieście), słuchał muzyki MP3 codziennie 15 min w metrze jadąc do pracy i tyle samo wracając.
Jak przeczytacie jeszcze raz mojego przekonacie się że nie wyliczałem tych rzeczy w ciągu jednego dnia... tylko z rozmowami tak było. Zła składnia, wy nie zrozumieliście... NIE WAŻNE!

wiem że są smartfony które trzeba ładować po 2 godz. rozmowy a są też takie które wytrzymają 4 godz. ciągłych rozmów... mnie interesują te drugie :] nie mam problemu z ładowaniem tel. co 2 czy 3 dni... ale nie chce takiego gówna które mi się rozładuje po 5 godz. siedzenia w robocie...

dalej czekam na propozycje... tylko błagam w miarę szybko bo w piątek muszę już się zdeklarować jaki tel. chce... bo szef mi funduje :D przypominam przedział od 400-600zł. kupując nowy aparat (z 2 letnią gwarancją) na allegro...

pozdro

Konrad. 09.01.2013 21:18

A ja jeszcze szukam drugiego telefonu, jedyny wymóg - dual sim. Tylko tak aby obie karty działały jednocześnie.

Jakąś nówkę co by była gwarancja - jak najtaniej. Bez neta, bez niczego.

Tylko do dzwonienia i smsów.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1294065)
Będę rozmawiał 2 godz. dziennie, korzystał z nawigacji raz może 2 w miesiącu (jak się zgubie w jakimś dużym mieście), słuchał muzyki MP3 codziennie 15 min w metrze jadąc do pracy i tyle samo wracając.

wiem że są smartfony które trzeba ładować po 2 godz. rozmowy a są też takie które wytrzymają 4 godz. ciągłych rozmów... mnie interesują te drugie :] nie mam problemu z ładowaniem tel. co 2 czy 3 dni... ale nie chce takiego gówna które mi się rozładuje po 5 godz. siedzenia w robocie...

dalej czekam na propozycje... tylko błagam w miarę szybko bo w piątek muszę już się zdeklarować jaki tel. chce... bo szef mi funduje :D przypominam przedział od 400-600zł. kupując nowy aparat (z 2 letnią gwarancją) na allegro...

pozdro

Zrozum, że nie ma obecnie na rynku smartfonu, który wytrzyma twoje wymagania. Zwyczajnie nie istnieje.

To tak jakbyś napisał, że szukasz sportowego auta z 300KM pod maską, z 5 s do setki i żeby paliło mniej niż 10 l na setkę... Szukać możesz...

Wizard pisał o Motorola Razr Maxx - sprawdź sobie ceny.

Wizard 09.01.2013 23:04

Kamil_mchw, smartfonu z baterią działającą 2-3 dni - nie dostaniesz, a już na pewno nie w tym przedziale cenowym. Standard to 1 dzień, po prostu kładąc się spać trzeba pamiętać aby podłączyć telefon do ładowarki. Starczy ci na cały dzień.

Jeżeli zaakceptujesz system codziennego ładowania (to tylko przyzwyczajenie, po kilku dniach stanie się to dla ciebie normą - no chyba, że często wyjeżdżasz w góry czy gdziekolwiek gdzie nie ma pewności co ładowania baterii to wtedy kupno smarftona jest bez sensu). Jednak dla przeciętnego użytkowania - smartfon ma wiele zalet. Ja też się z początku bałem o baterię, obecnie to dla mnie całkiem zwyczajna sprawa.

400-600 zł:
Xperia U / Samsung Galaxy S
SE Neo V
SE LWW
Samsung Galaxy Ace

Zobacz te modele, z naciskiem na Xperię U i Samsunga Galaxy S (o nówkę może być co prawda ciężko z Samsungiem...)

chudy_TSW 10.01.2013 21:15

Zastanawiam się nad abonamentem w Play i mam dylemat co do telefonów mianowicie waham się nad Nokia 500 a Nokia Asha 311.

Jak myślicie który wybrać proszę o w miarę szybką recenzję :-D:-D

Mario Nh 12.01.2013 20:49

A ja się z kolei zastanawiam nad telefonami Sony Xperia J oraz Samsung Galaxy ACE 2.
Różne rankingi, opinie. W jednych wygrywa ten pierwszy w innych drugi i już sam nie wiem.
Bardziej przychylam się do Samsunga ze względu na dużo lepszy procesor.
telefon ma służyć do normalnego użytkowania, pisania smsów, przeglądania internetu.
A może Sony Xperia U? Tylko martwi mnie to max 4 GB...
Jakie jest Wasze zdanie?

MatMario 13.01.2013 00:00

Mam do sprzedania:
LG L9 NÓWKA SZTUKA GWARANCJA ORANGE- 920 zl

Nokia LUMIA 800 też ORANGE, GWARANCJA za 800 zl

Jeden i drugi nie otwarty, nie dotykany. Idealne.

Wizard 13.01.2013 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1294444)
A ja się z kolei zastanawiam nad telefonami Sony Xperia J oraz Samsung Galaxy ACE 2.
Różne rankingi, opinie. W jednych wygrywa ten pierwszy w innych drugi i już sam nie wiem.
Bardziej przychylam się do Samsunga ze względu na dużo lepszy procesor.
telefon ma służyć do normalnego użytkowania, pisania smsów, przeglądania internetu.
A może Sony Xperia U? Tylko martwi mnie to max 4 GB...
Jakie jest Wasze zdanie?

Xperia J odpuść, może być konkurentem dla Ace 1, ale Ace 2 to już całkowicie inna półka. Xperia U jest spoko, bawiłem się troszkę i odniosłem dobre wrażenie. Oczywiście 4gb smuci, ale to już zależy od użytkownika czy mu to przeszkadza czy nie :) Ace 2 nie miałem w łapach, ale na papierze wygląda bardzo fajnie :)

Kamil_mchw 13.01.2013 12:57

jeśli chodzi o zakup tel. w moim przypadku to mam tak samo jak kobieta z butami... dużo się podoba ale trudno wybrać jeden...
to znaczy że dalej nie kupiłem tel... ale przynajmniej trochę ograniczyłem pole...
z tańszych opcji zastanawiam się nad Samsungiem galaxy ace S5830 albo (to samo) ace gt-S5839i, tylko tak na prawde to jest chyba ten sam telefon :D
z opcji droższych mam htc mozart 7, albo nokie lumię 710... SE odpada bo ostatnie 3 moje tel. to SE i wszystkie się psuły bardzo szybko.

który wybrać?

Mario Nh 13.01.2013 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1294513)
Xperia J odpuść, może być konkurentem dla Ace 1, ale Ace 2 to już całkowicie inna półka. Xperia U jest spoko, bawiłem się troszkę i odniosłem dobre wrażenie. Oczywiście 4gb smuci, ale to już zależy od użytkownika czy mu to przeszkadza czy nie :) Ace 2 nie miałem w łapach, ale na papierze wygląda bardzo fajnie :)

Dzięki. ;)

Na papierze Xperia U i Samsung Ace 2 wyglądają niemal identycznie. Xperia tańsza o jakieś 100 zł więc chyba na nią się zdecyduje.

przemo 13.01.2013 18:30

siostra ma sony ericssona xperie x10 mini pro i wczoraj była na spacerze i zrobiła nim na ok -7 mrozie parę zdjęć. Jak wróciła do domu to powoli telefon zaczął wariować, nie dało się wysłać smsów, nie dało się do niej dodzwonić, przestały działać klawisze itd... czy to może być kwestia tego mrozu? jeśli tak czy jest na to jakaś rada czy już po robione ?

cayenne 13.01.2013 20:01

Mówią o tym co roku w trakcie mrozów w TV :P

Jeśli wracamy z pola do domu i chcemy używać komórki, mp3, laptopa i innych sprzętów elektronicznych to powinniśmy odczekać kilkanaście ( czasami i kilkadziesiąt minut ), aż sprzęt będzie w " temperaturze pokojowej ".

Jeśli zaczniesz go używać odrazu, to zacznie właśnie fixować.
Ja pamiętam jak swoim HTC Wildfire`m chciałęm wykonać zdjęcie.
Wyjąłem telefon i...ni chu chu - nie działał aparat.

Wróciłem do domu, wszystko gra i huczy... aparat działa.

Także jedyną radą na to, by telefon działał przy minusowym temp. jest zakup takiego gumowego " kondoma " na telefon. Taka siliknowa obudowa.
Wtedy ciepło z telefonu nie ucieka i wszystko działa.

Ale pamiętaj! Latem nie należy używać takich gumowych obudów, bo się przegrzewa wtedy bateria i można popsuć telefon.

Poejabane to wszystko jak lato z radiem, ale cóż :P
Tyle mówią w wiad. i punktach gsm ( gdzie nie chcą przyciąć na sprzedaży tej obudowy gumowej, tylko doradzić ' od serca ' ;) )

Wizard 14.01.2013 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1294515)
jeśli chodzi o zakup tel. w moim przypadku to mam tak samo jak kobieta z butami... dużo się podoba ale trudno wybrać jeden...
to znaczy że dalej nie kupiłem tel... ale przynajmniej trochę ograniczyłem pole...
z tańszych opcji zastanawiam się nad Samsungiem galaxy ace S5830 albo (to samo) ace gt-S5839i, tylko tak na prawde to jest chyba ten sam telefon :D
z opcji droższych mam htc mozart 7, albo nokie lumię 710... SE odpada bo ostatnie 3 moje tel. to SE i wszystkie się psuły bardzo szybko.

który wybrać?

O HTC Mozart i Nokii Lumia się nie wypowiem, bo nie miałem z nimi do czynienia. Samym Windows Phone bawiłem się jedynie kilka minut i średnio przypadł mi on do gustu. Nie sądzę jednak, aby był zły, podejrzewam że to tylko kwestia przyzwyczajenia.

Jeżeli chodzi coś oparte na Androidzie - nie jestem jakimś entuzjastą Samsunga Ace, ale wiem że sporo moich znajomych go ma i sobie chwali. Tylko uprzedam, że są to raczej znajomi niewymagający wiele od telefonu. Do 450 zł chyba faktycznie Ace jest dobrym kandydatem.

Nie zrażaj się do Sony'ego, z reguły ich linia Xperia jest świetna ;) Weź pod uwagę Xperia U, trochę droższa od Ace, ale jest sporo wydajniejsza. Naprawdę fajny telefon, z jednym tylko poważnym minusem - 4gb pamięci i brak możliwości rozszerzenia (nie ma slotu na kartę pamięci).

maciekmiszcz 14.01.2013 17:58

Witajcie.
Mam telefon HTC Desire. Czy dużym problemem jest wgrać nowy system?

Dzordzu 27.01.2013 18:39

Mam pytanie.. Szukam dobrego smartfona do 500,600zł moze być uzywany ;>

Bambo1906 27.01.2013 22:20

Czy różnica jeżeli chodzi o płynność działania miedzy iPhone 4, 4s jest bardzo odczuwalna?

Bo jedne z ważniejszych różnic między tymi telefonami to procesor i aparat, aparat w sumie przeboleję, ale jak z resztą?

cayenne 30.01.2013 14:23

HTC One X+

czy

Samsung Galaxy SIII

??

aparaty takie same, samsung o 0,1 cala większy, czyli żadna różnica jak dla mnie i PONOĆ SIII mają taką plasticzaną raczej obudowę....

ale co Wy o tym sądzicie?
Który wybrać?

Wizard 30.01.2013 15:41

http://forum.android.com.pl/f354/gal...x-plus-228584/

Nie będę się tu więcej rozpisywał, chłopaki z forum wystarczający wyjaśnili swoje racje co do SGS III a HOX+ :)

Al_29 18.03.2013 19:28

siema :D
Posiada ktoś Samsunga Galaxy S 2 ? Warto kupić, czy może lepiej Sony Xperie którąś ? Jakieś opinie? :>

pozdro

Wizard 18.03.2013 20:59

Warto :> zależy jaka Xperia (S/T), jednak SGS2 to nadal mocny sprzęt.

Podaj budżet to się coś więcej powie :>

MatMario 18.03.2013 22:16

Może cię zainteresuje LG L9. Mam nowke sztukę na sprzedaż a wcale od takiego S2 słabsze nie jest.

Arkas 21.03.2013 10:26

Mam takie pytanie, gdzie jest jakiś serwis gdzie mi na miejscu wymienią samą szybkę w Galaxy II-ce? Jest taka możliwość wogóle żeby na miejscu to zrobili? I wie ktoś ile to może kosztować? Znajoma przyjeżdża z zagranicy i nie ma czasu dawać na kilka dni do naprawy.

Bambo1906 21.03.2013 15:31

Wątpię bo raczej żaden serwis nie ma szybek u siebie tylko zamawia.

WISŁAZWE 21.03.2013 20:45

Posiada ktoś Nokię Lumia 620?
Można prosić o opinie? Nie z internetu, albo zasłyszane. Tylko od użytkowników tego modelu ;)

MatMario 27.03.2013 10:14

Ktoś z was wie jaka sieć ostatnio oferowała pakiet złotówek do wykorzystania według upodobań?

Tz biorę abonament i w ramach tego zamiast minut mam zł które mogę wydać na minuty,sms, mms, rozmowy międzynarodowe itd.

Słyszałem reklamę w radiu ale nie mogę znaleźć nigdzie tej oferty.

miba 28.03.2013 15:36

Chce ktoś Nokię N8?

Zielona, igiełka, noszona w silikonie, stan perfekt, bo używałem jej sporadycznie jako urządzenia do grzebania w internecie (bo ja wierzę tylko w dwa telefony - E90 i 8800 :D )

Leży i się kurzy, na allegro żal puszczać, więc jakby ktoś chciał, to śmiało :-)

ted 24.04.2013 14:10

sony ericsson g502

posiada/posiadał ktoś? dolegają mu jakieś systematyczne awarie? Czy spokojnie można sobie przeglądać neta np przez opera mini i dość czytelnie? jak bateria?

to byłby moj pierwszy telefon inny niz nokia, dlatego pytam

pysio 24.04.2013 15:00

co warto kupić:
- htc one
- samsung galaxy s4
- sony Z
??

póki co jestem zdecydowany na htc one...

kangurekm 24.04.2013 18:35

Jeśli chodzi Ci o ten nowy HTC One no to tu największa bolączka jest z baterią - telefon jest "nierozbieralny" . Jak się bateria schrzani to kaplica . Samsung wg mnie jak na taką cenę i tytuł telefonu roku i jakieś inne jeszcze tytuły to konstrukcyjnie kicha - tydzień noszenia bez jakiejś obudowy i tylna klapka porysowana jak po roku czy dwóch użytkowania. Co do Z`etki cięzko mi cokolwiek powiedzieć . Może być troszkę za duża i źle leżeć w dłoni a po resztę informacji odsyłam do stron o telefonii komórkowej ;)

Sialalalala 25.04.2013 20:11

a ja trochę z inna sprawą
jakby ktos chciał sprzedać w jakiejś normalnej cenie
xperia x8, samsung gio, ace, czy inne lg swift lub coś w ten desen czyli troche starszy smartfon z androidem to zapraszam na prv

Kocur 25.04.2013 22:34

Info dla wszystkich z sieci Plus!!!

Dostałem właśnie pismo ze zmiana regulaminu i do końca maja mogę wypowiedzieć umowę - prezent od Mikołaja na wiosnę :)

A już myślałem ze będę czekał do zimy na wymianę telefonu, cool.

tarantulaw2 26.04.2013 05:43

A doczytałeś?

Mogą żądać od Ciebie kary umownej.

http://plus.pl/indywidualna/Regulaminy/ZmianyRSUT/

Przeczytaj.

"Jednakże. zwracamy. uwagę,.że. proponowane. zmiany. wynikają. bezpośrednio. ze. zmiany.
obowiązujących.przepisów.prawa.i.w.związku.z.tym,. w.razie.wypowiedzenia.umowy,.Polkomtel.Sp..z.
o.o..ma.prawo.dochodzić.od.Państwa.przewidzianych. w.umowie.roszczeń.odszkodowawczych/kary.
umownej.w.wysokości.i.na.warunkach.określonych.w.u mowie"

Kocur 26.04.2013 07:44

Dostałem tylko pismo o zmianie regulaminu i możliwości wypowiedzenia umowy do miesiąca - bez szczegółów.

Jeśli zmieniają regulamin to zawsze było tak że można było zrezygnować. Wypowiedzieć z karą umowną to nie sztuka i nie potrzeba do tego żadnych zmian w regulaminie :)

tarantulaw2 26.04.2013 10:11

Do mnie też przyszedł ten list, ale dopiero w przyszłym tygodniu go odczytam.

MatMario 26.04.2013 14:42

Orange też zmienia, ale jest tak że zmiany narzucone przez zmianę ustawy nie pozwalają zerwać. umowy.

Jednak nie zagłębiem się w temat zbytnio jeszcze więc wypowiedzenia radzę dobrze sprawdzić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl