Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

jachting 16.04.2009 05:48

Jaki trening strzelecki ?
A smutne to jest akcentowanie tu przez ciebie smutku :P
popłacz sobie

Uran235 16.04.2009 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 709433)
Jaki trening strzelecki ?
A smutne to jest akcentowanie tu przez ciebie smutku :P
popłacz sobie

Dzięki, Twoja twórczość zdecydowanie poprawiła mi humor.

Myślisz, że po co organizowany jest sparing z drużyną młodej ekstraklasy akurat w momencie, kiedy zawodzi skuteczność napastników? Popatrz jak łatwo pierwszy skład dochodził do sytuacji strzeleckich i to przeważnie stuprocentowych. Sęk w tym, że na skrócie widać pięć czy sześć setek, które zostają zmarnowane przez naszych piłkarzy. To za dużo, bo nie mówimy o sytuacjach z których mogą paść bramki, tylko o sytuacjach po których bramki paść muszą! W meczu na przyzwoitym poziomie takich "patelni" drużyna stworzy sobie o wiele mniej i ważne jest żeby statystycznie przynajmniej 9 na 10 kończyło się bramką. My do cholery mamy aspiracje żeby grać w europejskich pucharach.

pirat.z.karaibow 16.04.2009 19:05

Teraz dopiero oglądnąłem ten filmik. Powiem tak- prawdziwa katastrofa z tą skutecznością. Tak mistrza nie zdobędziemy.

jachting 17.04.2009 01:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 709690)

Myślisz, że po co organizowany jest sparing z drużyną młodej ekstraklasy akurat w momencie, kiedy zawodzi skuteczność napastników? Popatrz jak łatwo pierwszy skład dochodził do sytuacji strzeleckich i to przeważnie stuprocentowych. Sęk w tym, że na skrócie widać pięć czy sześć setek, które zostają zmarnowane przez naszych piłkarzy. To za dużo, bo nie mówimy o sytuacjach z których mogą paść bramki, tylko o sytuacjach po których bramki paść muszą! W meczu na przyzwoitym poziomie takich "patelni" drużyna stworzy sobie o wiele mniej i ważne jest żeby statystycznie przynajmniej 9 na 10 kończyło się bramką. My do cholery mamy aspiracje żeby grać w europejskich pucharach.

Ale to też nie kołki ,strzelić tyle bramek w 60 minut(dwie inne 11) to nie jest znowu taki zły wynik .
Piłkarze zaś w takich meczach pozwalają sobie na dodatkową inwencję,ryzyko. To jednak nie był konkurs strzelecki .

Ale tak ogólnie to chciałem się po prostu przyczepić , poczułem brak autentyczności :P
Pisząc to prawdopodobnie powiązałeś to z innymi myślami przykładowo mogłeś sugerować się odbiorem .
Inaczej trudno byłoby tak zacząć .
Jestem po prostu wyczulony na schematyczne myśli ,pewne rzeczy mnie drażnią ,co nie znaczy że słusznie . Bo ogólnie rzecz biorąc wywód można rzec logiczny .

Proximus 17.04.2009 01:33

Szkoda tylko że w sytuacjach '1 na 1' jak prawdziwy napastnik zachowywał się jedynie Jirsak który jest rzekmo w gorszej formie niż Cantoro

1q2 17.04.2009 01:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 709690)

Spoko Uran - pewnie po to był ten spar by chłopaki na luzie sobie postrzelali ale ogólnie jak słyszę teksty(nie pije tu do Ciebie) o 'poprawianiu skuteczności' ,to dla mnie trochę takie masło maślane.Nie da się ot tak, w dzień czy tydzień na stałe poprawić skuteczności a to jeden z lepszych tekstów wszystkich trenerów.

Uran235 17.04.2009 04:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 709884)
Ale to też nie kołki ,strzelić tyle bramek w 60 minut(dwie inne 11) to nie jest znowu taki zły wynik .
Piłkarze zaś w takich meczach pozwalają sobie na dodatkową inwencję,ryzyko. To jednak nie był konkurs strzelecki .

Pewnie, że jak spojrzy się na wynik i czas gry, to nasi młodzi dostali baty. Sęk w tym, że to był sparing, w sparingu nie chodzi o wynik tylko przećwiczenie czegoś w warunkach meczowych. Gdybyśmy mieli ćwiczyć jakieś bardziej wymagające ustawienia taktyczne to sparing rozegrałby się pomiędzy dwiema ekipami z pierwszej drużyny. Graliśmy z młodą ekstraklasą dlatego, żeby łatwo stwarzać sytuacje i ćwiczyć ich wykończenie. Do tego nie powiedziałbym, że ktoś tam silił się na inwencję twórczą. Jak się spojrzy na drugą część skrótu, to cały czas jechaliśmy prawym skrzydłem, wystawa na środek i teoretycznie strzał. Takie kick'n'rush żeby stworzyć jak najwięcej sytuacji. A niestety w bardzo prostych sytuacjach nasi( szczególnie Niedzielan) nie potrafili strzelić bramki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 709886)
Spoko Uran - pewnie po to był ten spar by chłopaki na luzie sobie postrzelali ale ogólnie jak słyszę teksty(nie pije tu do Ciebie) o 'poprawianiu skuteczności' ,to dla mnie trochę takie masło maślane.Nie da się ot tak, w dzień czy tydzień na stałe poprawić skuteczności a to jeden z lepszych tekstów wszystkich trenerów.

Mylisz się, wszyscy trenerzy nie mówią o "poprawianiu skuteczności" tylko o "pracowaniu nad skutecznością" :D
A tak serio, to pewnie, że w tydzień nie nauczy się strzelania bramek zawodnika, który tego nie potrafi. Ale są też piłkarze, którzy strzelać potrafią, tylko z niewiadomych powodów nie mogą się przełamać. Taki trening strzelecki czasem potrafi pomóc, nie zawsze, ale lepiej spróbować niż nic nie robić i czekać na cud. Szczególnie, że w Wiśle mamy piłkarzy nieprzypadkowych, którzy na jakimś etapie swojej kariery pokazali kawałek umiejętności. Taki Niedzielan, Łobodziński, czy Zieńczuk wiedzą jak się bramki strzela, ale w tym sezonie jakoś tego nie widać.

kohprzem'68 17.04.2009 06:18

Ogólne wrażenie jest pozytywne wszystko na sporej szybkości dużo ciekawych i dokladnych wrzutek i ciekawa gra na jeden kontakt ale minusem pozostaje trauma drugiego zespołu , bedą musieli odreagowac młodej ekstraklasie oby z dobrym skutkiem .

zim zum 17.04.2009 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 709430)
Wiecie co jest najsmutniejsze? To był trening strzelecki i pomimo wysokiej wygranej pierwszej drużyny, ze skutecznością było marnie.

katastrofa to jest ta młoda ekstraklasa. tam chyba sami niewidomi grają. Tyle bramek w 60 minut stracic, to komedia. Przecież to już nie są zwykli juniorzy. Najlepsza była ostatnia akcja w tym skrócie, gdzie ktoś ze starej Wisly wypuścił sobie piłke na 3 metry i nikt jej nie potrafił przejąć.....

buters87 17.04.2009 09:28

Łobodziński na tym filmiku wygląda jak swego rodzaju demon szybkości z precyzyjnym podaniem i niezłym strzałem... po raz e-nty zadam pytanie retoryczne, czyżby odrodzenie? ;)

Maciuś 17.04.2009 09:33

Skoro tak dobrze gra przeciwko dzieciom to moze go juz zostawic w tej Mlodej Ekstraklasie?

7 kotów 17.04.2009 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 709925)
Skoro tak dobrze gra przeciwko dzieciom to moze go juz zostawic w tej Mlodej Ekstraklasie?

Hahahahh!

Dzieki za poprawe humoru ! : ))))

Najlepszy komentarz co do Lobodzinskiego w jego pilkarskiej karierze : ))))))))))

zieniu.nazawsze 02.06.2009 17:54

czesc

czy ktos wie jakie są plany, jakie obozy, gdzie, kto jest sparingpartnerem Wiślaków i kiedy?

ogólnie pytam o plan przygotowań Wisły doprzyszłego sezonu.

wiem tylko ze do treningow wracaja 20 czerwca, a juz 14 lipca GRAMY O PUNKTY

sharkey 02.06.2009 18:25

Z tego co mi się wydaje to obóz ma być zorganizowany w Austrii tak gdzieś czytałem.

akakiusz 03.06.2009 14:07

Dziennik Polski, że Wisła złożyła propozycję sparingu Przebojowi Wolbrom. Mecz ma się odbyć 27. czerwca.

Nehiar 03.06.2009 17:58

http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...aja-we-lwowie/
Tak może nie do tego wątku, ale ciekawostka :P

Krzysztof 05.06.2009 09:24

27.06.2009 MFK Ružomberok - Wisla Krakow
nie wiem, ile to ma wspólnego z prawdą, ale wg strony MFK Ružomberok zagramy z nimi 27 czerwca na wyjeździe...
źródło: http://www.mfkruzomberok.sk/spravy/index.php?clanok=407

sztafi 05.06.2009 12:00

Z informacji jakie ja posiadam Wisla 27 ma zagrac sparing z II-go ligowym Przebojem Wolbrom. Kwestia do ustalenia pozostalo ponoc tylko miejsce rozegrania meczu. Wisla optuje za stadionem Zaglebia, Przeboj chcialby zagrac w Wolbromiu.

pozdro

szprotson 06.06.2009 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysztof (Post 740875)
nie wiem, ile to ma wspólnego z prawdą, ale wg strony MFK Ružomberok zagramy z nimi 27 czerwca na wyjeździe...

kto sie wybiera?

Wasiu 06.06.2009 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez present (Post 741503)
przeciez podawali na ocficjalne, ze ten sparing zostanie rozegrany 24.06 w Sosnowcu...

a nie mogą zagrac tego meczu w Krakowie gdzieś? przecież do sparingu nie ma żadnych stadionowych wymagań !!

http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...od_20_czerwca/

Po pierwsze to jeszcze nie wiadomo jak z tym sparingiem bedzie bo rozne strony podaja 2 rozne informacje z czego obie te informacje sa z tzw "pewnych zrodel"
A po drugie zawodnicy musza poznac stadion w Sosnowcu jesli maja tam caly rok grac. To, ze kibice chca sobie przyjsc popatrzec jak zawodnicy sie przewracaja 3 dni po powrocie z urlopow schodzi w tym momencie na dalszy plan.

akakiusz 10.06.2009 20:42

Tylko przypadkiem niech nie zapomną zamknąć tych meczy przed kibicami jakby ktoś chciał się wybrać...

dj_ibutti 10.06.2009 21:24

Dobrze wiesz, że to dodatkowe koszty związane z zabezpieczeniem spotkania itp. więc wcale bym się nie zdziwił jakby nie było wejścia.

Żmijka 10.06.2009 21:33

Dobrze też wiecie, że zazwyczaj tak brzmi OFICJALNA wersja ;-)

akakiusz 10.06.2009 22:41

Wiemy, wiemy.. Tylko wkurza to, że nawet poprzez organizację sparingu gdzieś bliżej np. w Zabierzowie nie można kibicom choć w niewielkim stopniu zrekompensować prawdopodobny brak meczy ligowych w Krakowie.

Żmijka 10.06.2009 22:50

Ae popatrz na to z drugiej strony - oni chcą tam jak najwięcej razy zagrać przed sezonem, zeby się nie okazało, że 14 lipca (jak padnie na nas 1 mecz) któryś potknie się o dziurę w murawie, bo nie będzie wiedział że tam jest ... mamy mieć mecze "u siebie", a tu poza faktem braku zbyt wielu kibiców, to "przeciw nam" będzie też obca murawa.

Więc ja akurat całkowicie rozumiem to, że chcą grać tam.

Lemoniadowy Joe 11.06.2009 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysztof (Post 740875)

może ten sparing ma jeszcze inny cel

http://www.webnoviny.sk/sport/clanok...Slovensku.html

akakiusz 11.06.2009 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 743653)
Ae popatrz na to z drugiej strony - oni chcą tam jak najwięcej razy zagrać przed sezonem, zeby się nie okazało, że 14 lipca (jak padnie na nas 1 mecz) któryś potknie się o dziurę w murawie, bo nie będzie wiedział że tam jest ... mamy mieć mecze "u siebie", a tu poza faktem braku zbyt wielu kibiców, to "przeciw nam" będzie też obca murawa.

Więc ja akurat całkowicie rozumiem to, że chcą grać tam.

No może i masz rację:)

Maciuś 21.06.2009 12:19

Czy mozna w filtrze forum ustawic zeby to chujostwo "menel.game" sie jakos blokowalo i automatycznie nagradzalo banem uzytkownika?

Mrsnh 21.06.2009 12:31

raczej nie. Ale moznesz sobie w przegladarce zablokowac adres[ w tym przypadku menel] i po problemie. Ja tak zrobilem i klikajac w zamaskowany link np. przez ......... zadnych bonusow (czy o co tam chodzi) nie dostaja palanty:). sry za off.

wdały 21.06.2009 20:01

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...gotowania.html

Kondipr 24.06.2009 12:35

Ciągle nie wiadomo co z sobotnim sparingiem w Sosnowcu, w sensie czy będą mogli wejść kibice.

leszekm 26.06.2009 13:10

Ciekawe czemu przeniesiono sparing z Rużomberokiem z Sosnowca?.Czyżby nie dogadali się z Zagłębiem.

rafal777 26.06.2009 13:37

Nie no masakra. Wiadome, że czasem zdarzają się sytuacje gdy trzeba coś odwołać, zmienić plany. Ale w Wiśle co chwile coś się zmienia. Kontrakty miały być już, a tu nagle okazuje się że czasu jest aż za dużo więc nie ma się co spieszyć. Teraz sprawa ze stadionem...Uważam że dobrze byłoby tam zagrać (czyli w Sosnowcu żeby poczuć co to za stadion w ogóle). A tu znowu zmiana planów. Pewnie się okaże za niedługo, że tamten stadion nie spełnia żadnych wymogów i lipa będzie już totalna...

iiYama 26.06.2009 13:54

Wilczek nie miał przypadkiem wczoraj w sosnowcu dopinać szczegółów naszej gry na jesieni na stadionie Zagłębia? Mamy przez to rozumieć że umowa nie została jeszcze podpisana?

akakiusz 26.06.2009 13:55

Widać tam coś zza tej siatki??

amauri1990 26.06.2009 14:22

95% siatki wokół boiska jest zasłonięte
zostaje jeszcze 5% (pod warunkiem że nie zamkną bramy, ale wtedy podobno jest jakieś 2. wejście)

PWLK 26.06.2009 14:53

a wie ktos o ktorej to ma byc godzinie? niby jest pozaslaniane ale cos tam widac:P

akakiusz 26.06.2009 14:56

Ja tam krzesło biorę z domu i będę chyba wszystko widział:)

wislak_92 26.06.2009 15:13

Niby mecz mial byc o 15, ale miejsce inne to godzina moze tez.

szprotson 26.06.2009 16:49

no to bierzemy drabiny i na mecz!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl