![]() |
Dariusz Dudka jest już piłkarzem AJ Auxerre. Podpisał czteroletni kontrakt wartości około 1,9 mln euro - poinformował w czwartek francuski klub.
Razem z Dudką przeszli do Auxerre Malijczyk Adama Coulibaly (z RC Lens) i reprezentant Ghany Moussa Narry (z tunezyjskiej Etoile du Sahel). AJ Auxerre - jak sam podkreśla na swojej stronie internetowej - wygrał rywalizację o Dudkę z kilkoma silnymi klubami europejskimi, jak Blackburn Rovers, Udinese, Feyenoord Rotterdam i Lazio Rzym. 24-letni Dudka będzie drugim, obok Ireneusza Jelenia, polskim piłkarzem w składzie Auxerre. W reprezentacji Polski rozegrał 28 meczów, w tym trzy na Euro 2008. W ekstraklasie polskiej wystąpił w 170 spotkaniach w barwach Amiki Wronki i Wisły Kraków. |
Cytat:
|
Trzeba wziąć pod uwagę, że Wisła tak czy siak musiała Darka sprzedać w tym okienku. Może faktycznie innych lepszych ofert nie było. Co nie zmienia faktu, ze kwota ta nie jest najwyższą... Czekajmy na transfery do klubu :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu że cena jest bliższa 2,5 mln, a te przecieki o 2 mln dotyczyły kontraktu Darka:)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Rozumiem, że Skorża chce w Austrii sprawdzić przydatność danego zawodnika do zespołu, ale na pewnym poziomie piłkarze nie zgadzają się na testy.
Cytat:
- Zawodnikami, którym kończą się kontrakty, - którzy nie są potrzebni w/w klubom, - lub to jakieś ogórki z średnich klubów w Czechach, Serbii itd. Może źle zinterpretowałem słowa naszego dyr. sportowego, ale nie wierze, że taki np. Basta i klub Crvena Zvezda zgodzi się na wyjazd piłkarza na testy. |
Cytat:
|
A rozumiesz słowa "ciężko ich nakłonić" ? O.o
|
Bednarz robi smaka na dobre transfery . Nie ma co się czepiać pojedyńczych słów, będzie ciekawie . Jakby tak przeanalizować sytuacjie kadrową to największe problemy mamy... w obronie . Praktycznie tylko 3 klasowych zawodników Baszczyński , Głowacki i Cleber. Dobry Diaz ewentualnie Singlar (?) . Piotr Brożek podobno ma zostać przekwalifikowany na prawego pomocnika na stałe . Sytuacja w tej formacji nie wygląda ciekawie . Conajmniej dwóch nowych dobrych obronców to minimum jakie o jakie musimy jeszcze zadbać .Kokoszka out . Varga i Baretto to wielka niewiadoma ..
|
Powiem Wam tak: Legia bierze bez testów jakieś Aranbucośtam(prawie jak Bourbar), Balbina czy inne wynalazki - co z tego ma? Zazwyczaj nic, oprócz straconej kasy.
Kiedyś brali Juniory, Alcantary, itd, też za grube pieniądze, więc może zamiast krytyki poklask w kierunku Jacka Bendarza. Wiadomo, niektórych graczy nie powinno się już testować, ale jeśli mówimy np. o 6. zespole ligi czeskiej to czemu nie. Nie każdy tam musi nadawać się do gry w Wiśle, a i Skorża nie szuka "dobrego obrońcy", "dobrego pomocnika" czy "dobrego napastnika". Szuka kogoś, kto będzie odpowiadał jego kryteriom. |
I tu sie zgadzam z Mackiem. Niema co sie ogladac na to ze Legia kupuje, a my narazie nie. Oni juz od dawna prowadza polityke na ilosc a nie na jakosc. Podoba mi sie aktualna sytuacja w klubie, jest malo gadania, cisza, swiety spokoj, a Bednarz i reszta zamiast pitolic farmazony bez potrzeby poprostu robia to co maja robic. Wogole odkad prezesem jest Wilczek, a Bednarz dyrektorem sportowym to wkoncu wszystko wydaje sie funkcjonowac tak ja powinnow naszym klubie. Takze Poczekajmy spokojnie do konca okienka, jestem przekonany ze pozskamy kilku dobrych zawodnikow.
|
Po sprzedaniu Dudki juz nikt z Polski do nas nie przyjedzie.
Belchatow czy Lubin podyktuja zaporowe ceny za Gargule czy Pawlowskiego. |
Cytat:
Wedlug mnie to dopiero zaczyna dobrze funkcjonowac,brak nam skautow ktorzy by sprawdzili tych zawodnikow zanim sie skonczyla liga co zaoszczedzilo by czasu na 'przebieranie' w zawwodnikach ktorych mamy testowac,(chociaz uwazam ze testy to dobra sprawa bo zawsze mozna wylowic perelke),baza szkoleniowa to priorytet. Trzeba 3mac kciuki za Bednarza ze uda mu sie zrealizowac swoje plany a one beda sie przekladac na dalsze sukcesy naszej Wiselki. Ps ale nie ma co narzekac bo jesli chodzi o sprawy organizacyjne to i tak sie wszystko poprawilo od ostatnich lat. |
Też uważam, że w Wiśle jest dobrze jak na razie poukładane. Skorża spokojnie pracuję, Ciupiał jak nigdy spokojny, więc nie jest tak źle...
Co do transferów to bardzo bym chciał żeby Kosa do nas wrócił, bo u nas zawsze dobrze grał. Chętnie bym widział też w Wiśle - Gargułę i myślę że warto na tą przyjemność wydać 1mln Euro, bo to na pewno nietuzinkowy grajek, a piłkarsko wg mnie lepszy od Iwańskiego i młodego Majewskiego. Mam też nadzieje, że pieniądze z Dudki przynajmniej w większej części pójdą na transfery(2mln Euro). |
****a tu pisze "Polityka transferowa Wisły"!!!!! Nie Legii.
Dlaczego tak jest, żejak chce poczytać sobie coś o Wiśle, musze czytać o jakichś transferach w Warszawie itp? **** mnie to za przeproszeniem interesuje. Jak chcecie sie po napinać to czemu nie zrobicie tego w innym pokoju. Tyczy to sie wiślaków, bo Zygmunt broni swojego klubu jak i transferów. Ja rozumiem, że niektórych boli ten Iwański i ci hiszpanie, ale jak już musiscie, to napiszcie swoje przemyślenia w HS |
Odkąd Bednarz i Wilczek pracują w Wiśle nie jest może tak efektownie, ale za to bardziej efektywnie. Dobrze, że udało się załatwić kontrakt z Głowackim i Brożkiem bo na dzień dzisiejszy to są zawodnicy w Wiśle nie do zastąpienia. Bardzo mądrze, że sprzedano Dudkę. Co by nie mówić o jego napince na wyjazd należą się mu podziękowania za to co dla Wisły zrobił i że potrafił odejść z korzyścią dla klubu nie korzystając z prawa Webstera. Można mieć nadzieję, że skoro przyszedł Singlar to wreszcie będzie konkurencja dla Baszcza na prawym skrzydle. Cieszą w końcu dobrzy rywale w sparingach przed sezonem. Szkoda tylko Kokoszki, któremu Beenhakker z managerem zamieszali w głowie, ale tak to jest gdy się na wyrost dostaje powołania. W sprawie Kosowskiego nie mam nic przeciwko by do nas wrócił bo wciąż jest lepszy niż Łobodziński, ale wątpię żeby Kosa chciał zaakceptować warunki finansowe nowego kontraktu. On się już raczej pod tym względem nie zmieni.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Spokojnie z tą wazeliną :lol: Fakty są takie, że na razie pozbyliśmy się jednego piłkarza, a nie pozyskaliśmy żadnego. Ostatnie okienko również nie było udanym dla Wisły! Więc skąd te peany na cześć (L)ysego jacka?
|
poniewaz mozna zauwazyc, ze zawsze tak dziala? najpierw czysci z tych ktorzy chca odejsc/sa niechciani, a potem dopiero zatrudnia nowych?
jak skonczy sie okienko i nikim sie nie wzmocnimy, bedzie mozna narzekac, ale na razie nie widze powodu by nei wierzyc Bednarzowi. |
Piotr Cwielong zostaje w Ruchu jak podaje 90minut.pl :
http://www.90minut.pl/news.php?id=743380 Wiec moze jest jakas konkretna alternatywa na pozycje,poczekamy zabaczymy. Pomysl z tym Hiszpanem tez dobry. |
Cytat:
|
Jeżeli Legia odrzuciła Paza ze względów zdrowotnych, to pomni naszych doswiadczen, nie powinnismy w ogóle się nim interesowac.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl