![]() |
Co ciekawe na temat tego zadania 3 na poziomie rozszerzonym na różnych forach rozgorzała ciekawa dyskusja no i wygląda na to, że pytanie jest źle sprecyzowane, a co za tym idzie dwie odpowiedzi (A i D) powinny zostać uznane za poprawne... :-) Brawo , oby tak dalej szanowne CKE! Ciekawe ile błędów zrobią na maturze z historii, matematyki, biologii i geografii...
|
Do wszystkich zdających GEOGRAFIĘ ROZSZERZONĄ <---- tylko rozsz.
w związku z tym że 15 pw na minute to za dużo umieszczam tutaj info jakie zagadnienia będą na 100% i trzeba się tego nauczyć. - Przemysł górniczy i hutniczy Polski - układ słoneczny (masy planet, cechy , słońce orbity, wszystko) - Unia Europejska i wszystkie organizacje światowe (cefta,efta,who itd itp......) - Konflikty Światowe (wskazac opisac itd) - Najnowsze panstwa (wskazac na mapie Timor Wschodni, Erytrea, Mianmar) - Restrukturyzacja gospodarki Polski |
Cytat:
Paluch czy Ty wiesz,co Ci ludzie zrobią,jak się okaże,że tego nie było:D Macie jakiś sposób na nauczenie się prezentacji z polaka? W sensie,że kujecie zdanie w zdanie na pamięć czy tylko tak mniej więcej o co chodzi. Siedzę nad tą swoją pracą i mimo,że temat o Krakowie to jak nie chce wejść tak nie chce :/ |
dobry sposób? nauczyłem sie na pamięć,w dniu egzaminu jeszcze raz przeczytałem streszczenia,zdałem 18 na 20;P tylko jak Ci wypadnie wtedy jedno słowo,albo jak sie zatniesz to lipa :D
|
ja sie nie ucze na pamięć, czytam, czytam i jeszcze raz czytam.
|
lipe mam bo ani 1 lektury nie przeczytalem do prezentacji, wystarczą mi streszczenia przeczytane pare razy + ladnie nauczona prezentacja? (mam nowele doktor piotr, moralność pani dulskiej, ojca goriot, treny i przypowieść o synu marnotrawnym - przeczytalem <duma> ) :D
temat "motyw ojca" |
a ma ktos moze jakies prognozy czego mozna sie spodziewac na podstawowej geografii
|
Cytat:
|
Mam jutro prezentację. U nas w szkole wymyślili, że wyniki podają co ileś osób (5-10). Po tym jak skończę, muszę czekać i czekać. Jestem drugi od początku, więc spodziewam się minimum 1:30 oczekiwań. Mogliby zmienić system. Człowiek tylko gnuśnieje w budynku. A jak u was?
|
ja jutro zdaje angielski ustny, i sram, bo nie wiem co moze byc? ma ktoś jakąś koncepcje? Trunde łatwe to zdawał ktoś już?
|
nie ma się co bać jeśli podstawowy. Bedzie do opisania obrazek i zadadzą Ci pare pytan do niego naprawde na poziomie przedszkola. Jesli bedziesz mowic po angielsku kali pić kali jeść to i tak dostaneisz max punktow jesli tylko zawrzesz wszystkie info z obrazka i odpowiesz na pytania.
|
Cytat:
|
heh... to widze ze lajtowo... gadać to ja potrafie, tylko gorzej jak ktos cos do mnie mówi... wtedy jest problem... ale jakoś sobie poradzę x) dzieki
|
trzymac jutro kciuki za niemiecki rozszerzony ;]
|
no angielski na 15 punktów... nie wiedziałem ze tak łatwo x)
|
LUDZIE! RATUJCIE!
Na pewno ktoś z Was posiada słownik motywów literackich. Potrzebuję pewnie motyw buntu, patriotyzmu, rycerza, rewolucji. Poproszę najlepiej o skan, a jeśli się nie da to zdjęcie aparatem fotograficznym Naprawdę pilne! Help :( |
Cytat:
http://motywy-literackie.klp.pl/ |
pisal tu ktos niemca rozszerzonego?
|
Cytat:
powiedz coś wiecej,jak wyglądał ten egzamin i czy da sie zdac czy nie;p? bo ja słaby z angielskiego jestem i mam obawy ..:( |
W ogóle to by mógł ktoś dokładniej opisać ustny z angielskiego (jaki obrazek miał itd) :)
|
Cytat:
Kiedy będą odpowiedzi gdzieś na necie? |
Cytat:
|
Macie jakieś przypuszczenia w kwestii geografii podstawowej?
|
Cytat:
|
A ma ktoś już za sobą rozszerzony angielski ustny?:)
Mam pytanie jeszcze do osób,co są już po polskim. Jak bardzo odbiegają pytania komisji od prezentacji? W sensie,że jak mam np. obraz,gdzie Kościuszko przysięga na Rynku po podpisaniu Konstytucji, to mogą mnie zapytać o coś z nim związanego i 3 maja? Pytam,bo z racji pięknego systemu w mojej szkole historię skończyłam już w 1 klasie i nie za bardzo pamiętam,po co Franciszek Józef przyjechał do Krakowa,a taki obraz też mam:D |
Cytat:
tak... jestem trochę zawiedziona, bo o ile pierwsza część całkiem znośnie, to moim zdaniem druga była trudniejsza niż wszystkie, które robiliśmy na niemieckim. trzecie HV dość trudne i ostatnie ćwiczenie gramatyczne też niespecjalnie. w ogóle napisałam opowiadanie, bo czym je skreśliłam i napisałam od nowa i już na temat. jak poszło? |
Cytat:
|
ej pomóżcie z restrukturyzacją gospodarki w Polsce na geo rozszerzoną. Co powinienem wiedzieć ?
|
Kto pisał niemca na podstawie i wogóle jak poszło ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl