![]() |
Oczywiście, to jest druga strona medalu.
Czy nasza (tzn. Bashy, Królewskiego&co) wiara jest zasadna to się okaże jak zawsze na boisku. |
Cytat:
Nie manipuluj, ja zwyczajnie wolę gości w gazie ze słabszej drużyny, na fali wznoszącej, dlatego podałem przykład Erthalera od gości, którzy są na równi pochyłej z teoretycznie mocniejszej drużyny. Pierwsi z reguły mają ambicję i chcą rozwijać karierę, ci drudzy czesto widzą, że ich prime już był i nie będą mieli aż takiej motywacji. Wszak Colley zbierał szlify w Chelsea, Cisse w Shalke, a Omic w Juve. Dwaj pierwsi zostali odpaleni a trzeci grzeje ławę. Nie ma to nic wspólnego z narodowością, tu wyszły jedynie twoje własne kompleksy. Oczywiście parafrazując klasyka 'ta gadka nie jest wszystkim - potem wykrzyknik', bo każdy przypadek jest inny, często ktoś mimo bycia w gazie trafia na swój sufit i się dalej nie rozwija, a ktoś się odbuduje - jal po prostu piszę o swoich preferencjach. Co przyniesie czas zobaczymy. Ja trzymam kciuki za typa. |
Teraz załapać się na puchary i jeszcze na nim grubą kasę zarobimy :).
|
Cytat:
Mało komu dajemy trzyletnie kontrakty, normą u nas jest 1+1, czasem 2+1. |
Cytat:
Kontuzje i wielomiesięczna pauza to w tym sporcie codzienności. Wisla nie daje wielu dlugich kontraktów bo nie stać ja na to finansowo (czy to na ryzyko, czy na spełnienie wymagan pilkarzy) |
Cytat:
|
Cytat:
Wątpliwości sa co do adaptacji do ligi/zespolu i czasu w jakim sztab go odgruzuje oraz ogolnie jak będzie z jego zdrowiem. Fakt ze przychodzi z lepszego zespolu i ligi porownywalna intensywnością do esa daje nadzieje że będzie wzmocnieniem. Zresztą pisalem ze CV ma lepsze niz Bozic ktory u nas wszedl z buta.. tyle ze to byla 1 liga. |
Cytat:
Z tego co mówił Jaro na konferencji to był nasz cel nr 1 na to okno. |
Cytat:
Znaczy to też że przestaliśmy tworzyć listy z piłkarzy poza naszym zasięgiem. Pamiętam jak wcześniej nasze plany transferowe często kończyły się łapanką, bo nikt z interesujących nas piłkarzy nie był w zasięgu. |
Cytat:
Przecież juz w 1 lidze niektóre transfery byl ponad ta lige. Giger, Leliveld, Duarte, a nawet i Rodado to byli goscie ktorzy z nielogicznych powodów trafili do 1l PL Na pewno dziwne by bylo gdybyśmy teraz mieli większych problem ze ściąganiem lepszych pilkarzy niz wtedy gdy gralismy w 1 lidze. Natomiast tematy przegrywamy, wysoko na liście byl przecież Kwiatkowski z Polonii Bytom. A co do transferów jutro laduje w Krakowie nowy napastnik - poinformował JK. |
Nowy napastnik ma być w Krakowie we wtorek.
https://x.com/jarokrolewski/status/2076546587216498811 |
Jérémy Guillemenot
https://www.transfermarkt.pl/jeremy-...spieler/290016 Wg T. Włodarczyka to on przyleci(ał) na testy do Krakowa! Jaro potwierdził w Studio Reymonta. Szwajcar ale z Genewy czyli francuskojęzyczny. |
Formujemy kącik francuski w szatni. Zawodnik jak na zmiennika Rodado więcej niż wystarczający.
|
Cytat:
Na pewno lepiej celować w tego typu piłkarzy jak ten nowy Szwajcar niż w kolejnych Sobczaków czy Zwolińskich z krajowego rynku. |
Cytat:
|
Wygląda na uzupełnienie składu bardziej, niż kogoś, kto posadzi Angela na ławie. No ale takie już nasze aktualne miejsce w łancuchu pokarmowym, więc zdziwiony nie jestem.
|
Chcieliśmy Zjawińskiego ale wybrał inaczej. Będzie Szwajcar.
Myślę, że nikomu nie zależy na usadzaniu Rodado na ławce ;) Ponadto w normalnej sytuacji kadrowej, ze zdrowym Ertlthalerem, na tej pozycji może też z powodzeniem zagrać Duarte, z ciężarem zdobywania bramek przerzuconym również na skrzydłowych. Patrząc na pozycję i sposób gry Guillemenot to on nadaje się też na pozycję drugiego napastnika i ofensywnego pomocnika. |
Podobają mi się ruchy w tym okienku.
Ale martwi brak wzmocnień środka pola, tam wg mnie największy deficyt jakościowy był i potrzeba przyjścia bdb gracza. |
Szkoda, że nie udało się tego Sidibe sprowadzić. Niestety wybrał ruble. Myślę, że w sytuacji kiedy nie jesteśmy w stanie sprowadzić zawodnika na tą pozycję będącego realnym wzmocnieniem to wolimy postawić na tych których już mamy (doświadczony Carbo, Duda i Staszak z potencjałem sportowym i transferowym).
|
Cytat:
|
Cytat:
A że na transfery jest jeszcze prawie 2 miesiące... Sądzę że tu sie nawet na (łącznie) 6 transferach nie zatrzymamy. Potrzeby wytworzy nasze zderzenie z ekstraklasa A co do Guillemenota..... Na papierze dobre CV, taki bardziej podwieszony napastnik, tyle że ocenic podobnie jak przy Youanie będzie mozna po jakims czasie. Skojarzenia mam z Beqirajem, ale mam nadzieję że mylne. Raczej nie posadzi Rodado na ławie jak wyzrowieje, ale już w parze z nim może to byc ciekawy duet Dotychczasowe ruchy wydaja sie na plus. Wszyscy gracze z pola w podobnym wieku, ten sam język, maja cos do udowodnienia i jeszcze nie powinni odcinac kuponów. Tyle teoria. |
Uproszczony wniosek. Sprowadzamy szwajcarskiego Sobczaka. Jakieś liczby ma, ale klub go nie chce. Wypisz, wymaluj Szymon :-D Może efekt da różnica między tymi ligami.
|
Cytat:
:-) Dobra.... umówmy się, że nie napisałem tego. :> Chciałem tylko zaznaczyć, że każdy może się pomylić w swojej ocenie (ja także, a może przede wszystkim), w związku z czym może nie ma sensu nawzajem wypominać sobie swoich, czasami zbyt entuzjastycznych opinii i co chwilę pisać: "Przykładowo, user x....? |
Cytat:
Hę? Bo na pewno nie ja, wbrew temu, co lubi roić sobie Twoja wyobraźnia, dająca popis choćby przy produkowaniu całego scenariusza rozmowy na podstawie jednego krótkiego ujęcia kamery.:evil::lol: Jak widać dalej uwielbiasz zakłamywać rzeczywistość w imię swoich fantazji. |
Zwoliński to u nas strzelił 12 goli, więc fajnie jakby nowo sprowadzony napastnik nawiązał do tych liczb ;)
Jednak mam nadzieję, że Rodado szybko wróci do gry i formy na najwyższym poziomie i nie będziemy musieli często sięgać po opcje B lub C (Jordi). Transfer na plus. Na Zjawińskiego nas nie było stać. |
Wg Wisła Kraków FR nasze "żabojady" wymawia się:
Meząnew Jułan Gimeno (tak jak Ameno ale przez "Gi") |
Ale Zjawiński to piłkarz pierwszoligowy, a ten nowy rozegrał trzy sezony w lidze ćwierćfinalistów MŚ.
Takie same płacze były jak Giger przychodził. Ligi zachodnie to inny świat. Które miejsce w Ekstraklasie zajęłoby Wrexham? Kolejny bardzo dobry transfer. |
Cytat:
|
Cytat:
Juan Gijmeno jeśli już Ale co, ja, który jestem tłumaczem francuskiego mogę wiedzieć... |
Cytat:
Ja co prawda nie tłumaczę i działam bardziej po niemiecku ale ... trochę kontaktów ze Szwajcarią miałem i wiem, że wersja szwajcarska to nie to co się wydaje :> Tu się przedstawia: https://x.com/WislaKrakowFR/status/2076715062631256515 A tu kibic z Gämf ( :> ) https://x.com/WislaKrakowFR/status/2076716580767949231 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl