Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Gercu 21.12.2018 11:43

Tak, to był skrót myślowy :) Miałem na myśli konkrety.

Wehrmacht 21.12.2018 11:44

Jak dla mnie post Snowa moze znaczyc, ze Sarapata jest pionkiem w tym wszystkim, a nie, ze to wszystko nie jest walem. Mnie to za bardzo nie interesuje, bo wiadomo jaki rak toczy ten Klub. Sarapata jest tylko twarza dla gangsterki i “kumatych” zerujacych na Wisle. I bedzie tez twarza upadku tego Klubu. Jedyna nadzieja w tym, ze nikt jej nigdy nie pozwoli o tym zapomniec oraz ze i my nie zapomnimy do czego prowadzi kibolstwo/gangsterka w klubie.

Matios98 21.12.2018 11:46

Doszukując się pozytywów (na siłę) znalazłem jeszcze jeden. Maciej Kruk, dziennikarz eleven, który jako pierwszy podał konkrety o zmianie właścicielskiej podał tak:
"Vanna Ly przylatuje jutro (piątek) z Paryża do Krakowa. W planach spotkanie z kandydatem na prezesa, drużyną, mecz z Lechem i w sobotę przedstawienie wizji rozwoju Wisły Kraków panu Prezydentowi Majchrowskiemu. Plan już jest przygotowany. Słyszałem o bardzo dużym sponsorze strategicznym."

To wszystko nie zmienia jednak faktu, że na dzień dzisiejszy oczekujemy świątecznego cudu.

Snow 21.12.2018 11:47

Po 1 w ogole jej nie usprawiedlwiam.

A o co chodzi mi dokladnie to sie domyslcie, przeczytajac chocby wywiad z Mietta.

PS: juz zaluje, ze sie tutaj wpisalem.

Jontek 21.12.2018 11:49

Snow to chyba podobnie jak Vanna Ly może być kobietą.

- O co chodzi?
- Domyśl się...

xD

Stelio 21.12.2018 11:52

Apropos spotkania z Majchrowskim, to rzeczniczka prezydenta Monika Chylaszek nic o nim nie wie :) Będę szczerze zdziwiony jak do niego dozjdzie, ba jeśli w ogóle mr Vanna sie tutaj pojawi.

Vinci 21.12.2018 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1523659)
Po 1 w ogole jej nie usprawiedlwiam.

A o co chodzi mi dokladnie to sie domyslcie, przeczytajac chocby wywiad z Mietta.

PS: juz zaluje, ze sie tutaj wpisalem.

Tłum będzie teraz szukał jednoznacznie winnego. Myślę, ze to będzie wielu na rękę....

GregorTS 21.12.2018 12:04

czy Azja Tuhaj bej już wylądował z siatką pieniedzy ?

https://www.youtube.com/watch?v=KdhwopvTf18

Lonia 21.12.2018 12:16

Ja osobiście pogodziłem się już z upadkiem klubu,wiekszośc jak widze się łudzi,ale mniejsza z tym.Mam w związku z tym pytanie,bo wiem ,że gdzies juz ktos w tym wątku o tym wspominał;zakładając,że do konca roku nie splacimy nikomu ani złotówki i w przerwie zimowej odejdzie 90% piłkarzy to jakie mamy opcje? 1.ogłaszamy upadłośc i nie przystepujemy do rundy wiosennej co oznacza praktycznie koniec Wisły tej którą mamy.2.dogrywamy runde tym kto zostanie + juniorzy i spadamy nie zdobywając wymaganej liczby pkt a w przyszlym sezonie staramy się o licencje na 1lige czy może jeszcze jakaś inna alternatywa istnieje?
I teraz zakładając ten upadek, odradzamy się pod egidą kogo?idziem drogą Pogoni ,Widzewa,Hutnika itd?Nie jestesmy juz Wisła kraków SA z jej historią i osiągnięciami tylko Wisłą Kraków "coś tam,coś tam"? wg prawa,choć w głowach i sercach dalej to ta sama Wisła ukochana.I jeżeli do tego dojdzie ,do tego odrodzenia,z Kwietniem czy Włodarskim czy kimkolwiek innym to gdzie ,bo to mnie nurtuje od jakiegoś czasu,będziemy grać domowe mecze?Chyba prezes socios coś w wywiadzie wspomniał ,że istnieje możliwośc gry na R22 nieodpłatnie?a jak nie to gdzie bo zakładam nawet pesymistycznie,że na tą 4 lige bedzie chodzić min. 3k ludzi i zakładam ze nie na Kałuży :-) Hutnik?.Do zobaczenia dziś na meczu.Miejmy nadzieje nie ostatnim w ekstraklasie w najblizszej przyszłości.

Reser 21.12.2018 12:26

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tem_28481.html

Cytat:

Dziś o godzinie 20.30 nowi właściciele Wisły mają zobaczyć mecz z Lechem. Jutro o klubie i inwestycjach w mieście z prezydentem Jackiem Majchrowskim będzie rozmawiał przynajmniej jeden z nich.

Wehrmacht 21.12.2018 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lonia (Post 1523664)
Ja osobiście pogodziłem się już z upadkiem klubu,wiekszośc jak widze się łudzi,ale mniejsza z tym.Mam w związku z tym pytanie,bo wiem ,że gdzies juz ktos w tym wątku o tym wspominał;zakładając,że do konca roku nie splacimy nikomu ani złotówki i w przerwie zimowej odejdzie 90% piłkarzy to jakie mamy opcje? 1.ogłaszamy upadłośc i nie przystepujemy do rundy wiosennej co oznacza praktycznie koniec Wisły tej którą mamy.2.dogrywamy runde tym kto zostanie + juniorzy i spadamy nie zdobywając wymaganej liczby pkt a w przyszlym sezonie staramy się o licencje na 1lige czy może jeszcze jakaś inna alternatywa istnieje?
I teraz zakładając ten upadek, odradzamy się pod egidą kogo?idziem drogą Pogoni ,Widzewa,Hutnika itd?Nie jestesmy juz Wisła kraków SA z jej historią i osiągnięciami tylko Wisłą Kraków "coś tam,coś tam"? wg prawa,choć w głowach i sercach dalej to ta sama Wisła ukochana.I jeżeli do tego dojdzie ,do tego odrodzenia,z Kwietniem czy Włodarskim czy kimkolwiek innym to gdzie ,bo to mnie nurtuje od jakiegoś czasu,będziemy grać domowe mecze?Chyba prezes socios coś w wywiadzie wspomniał ,że istnieje możliwośc gry na R22 nieodpłatnie?a jak nie to gdzie bo zakładam nawet pesymistycznie,że na tą 4 lige bedzie chodzić min. 3k ludzi i zakładam ze nie na Kałuży :-) Hutnik?.Do zobaczenia dziś na meczu.Miejmy nadzieje nie ostatnim w ekstraklasie w najblizszej przyszłości.

Wlasnie patrzac na czarny scenariusz zastanawia mnie jak jako calosc podejdziemy do tematu. Spiewamy Amice, jak najbardziej slusznie, ze nie jest Lechem, bo nie jest. Czy uznamy, ze nowy twor to Wisla? 13 krotny Mistrz Polski?

Dlatego NIE MAMY PRAWA I NIE MOZEMY UPASC.

lukas14 21.12.2018 12:29

https://www.phnompenhpost.com/nation...fficials-posts

Artykuł w którym opisana jest nominacja w rzadzie Kambodży , wymieniona jest osoba Vanna Ly jako wice sekretarz stanu .

JacekFan 21.12.2018 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukas14 (Post 1523667)
https://www.phnompenhpost.com/nation...fficials-posts

Artykuł w którym opisana jest nominacja w rzadzie Kambodży , wymieniona jest osoba Vanna Ly jako wice sekretarz stanu .

a Jan Kowalski jest jednak na całą Polskę :) ;)

Jontek 21.12.2018 12:31

To może faktycznie jest to jakiś królewski bękart, który chce inwestować w Krakowie, a Wisła to dodatek.

Vinci 21.12.2018 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jontek (Post 1523669)
To może faktycznie jest to jakiś królewski bękart, który chce inwestować w Krakowie, a Wisła to dodatek.

A nie boisz się, że za obrazę królewskiego majestatu każe Cie zamknąć w klatce np?

Jontek 21.12.2018 12:35

Jeśli nie w jednej z Miśkiem to nie ;)

abedipele 21.12.2018 12:35

Które to są te mistyczne tereny Towarzystwa o które zabiegają deweloperzy, czy to parking przed stadionem, plac przed głównym wejściem na stadion i boisko treningowe ?

obikenobi 21.12.2018 12:39

Tymczasem według LoveKraków jutro o 11 spotkanie Majchrowskiego z jednym z inwestorów.

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tem_28481.html

PvD 21.12.2018 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abedipele (Post 1523672)
Które to są te mistyczne tereny Towarzystwa o które zabiegają deweloperzy, czy to parking przed stadionem, plac przed głównym wejściem na stadion i boisko treningowe ?

tak wyglada podział dzialek (dzialka 179/6 juz nie jest Telefoniki)
http://historiawisly.pl/wiki/images/...Wis%C5%82y.jpg

Arked 21.12.2018 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1523666)
Wlasnie patrzac na czarny scenariusz zastanawia mnie jak jako calosc podejdziemy do tematu. Spiewamy Amice, jak najbardziej slusznie, ze nie jest Lechem, bo nie jest. Czy uznamy, ze nowy twor to Wisla? 13 krotny Mistrz Polski?

Dlatego NIE MAMY PRAWA I NIE MOZEMY UPASC.

Co innego założyć klub od nowa, co innego przemalować inny klub na swoje barwy. Ja osobiście mam to w dupie. Nie liczą się dla mnie formalności tylko to czy za klubem stoją jego kibice. Ale chce zaznaczyć, że to w ogóle nie są podobne sytuacje.

Reser 21.12.2018 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1523675)

Wszystko jest proste. Skoro Vanna chce, aby Wisła była operatorem stadionu, to jest to integralne z zakupem nieruchomości TS-u.

regan 21.12.2018 12:46

Cytat:

a kogo?

Tak swoją drogą zarząd mógł jeszcze wynegocjować klauzulę, że jeśli nie wpłacą tych 12 mln zł do 28 to oprócz nieważności umowy płacą jeszcze rekompensatę np. w wysokości 10% z tych 12 mln. To by w jakiś sposób określiło ich intencje...

efekt 21.12.2018 12:46

Dziwi mie jedno dlaczego TS nie znajdzie parnera który wybuduje hotele centrum sportowe i podzieli sie z nim zyskami z prowadzonych działalnosci czy sa jakieś zapisy co do tych gruntów??

NHitman 21.12.2018 12:48

Czyli jednak chodzi o pokazanie się w mieście i próbę negocjacji. Nie jest powiedziane, ze na 100% chodzi tylko o tereny Wisły. Oby chodziło o tą firmę z Turcji. Ona na ten moment daje iluzoryczne nadzieję, że są to poważni ludzie z dużym potencjałem.

PvD 21.12.2018 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1523678)
a kogo?

Tak swoją drogą zarząd mógł jeszcze wynegocjować klauzulę, że jeśli nie wpłacą tych 12 mln zł do 28 to oprócz nieważności umowy płacą jeszcze rekompensatę np. w wysokości 10% z tych 12 mln. To by w jakiś sposób określiło ich intencje...

nie wiem ale ktoś kiedys coś wspominał, że TFK sprzedała tym co mają Blonia Park (???)

Moze chodzi też o tereny miejskie (stadionowe) , a nie tylko TS...jeśli wogóle chodzi o tereny hmm.... Któż to wie.

Revenge_vo2 21.12.2018 13:02

Do Stanowskiego. Jak przeglądasz temat, a wiem, że przeglądasz to nie bierz swoich newsów stąd. I nie kupiuj moich wiadomości, to też są domysły na podstawie informacji od ludzi, którzy nic nie dostali na piśmie :)

W celu wyjaśnienia: AON nie przeprowadzał audytu finansowego Wisły panie Stanowski:) On dokonywał analizy od strony inwestorskiej, zarządzania ryzykiem powiązanym z projektem.

Sinoos 21.12.2018 13:02

Michał Pol na Twitterze:

Cytat:

Dostałem telefon z Telefoniki z prośbą o sprostowanie info pojawiającego się na Twitterze: ani Bogusław Cupiał, ani Telefonika nie uwiarygadnia nowych właścicieli Wisły. Nie wiedzą co to za ludzie. Ale patrzą z życzliwością i trzymają kciuki żeby się udało

rav 21.12.2018 13:03

Cytat:

Nie do konca. Działka TS jest chyba podzielona, ten fragment od strony Chodowieckiego (gdzie jest m.in. Kuro) to teraz bodajże 180/6. I też jest TS-u.

dynek.pl 21.12.2018 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez NHitman (Post 1523680)
Czyli jednak chodzi o pokazanie się w mieście i próbę negocjacji. Nie jest powiedziane, ze na 100% chodzi tylko o tereny Wisły. Oby chodziło o tą firmę z Turcji. Ona na ten moment daje iluzoryczne nadzieję, że są to poważni ludzie z dużym potencjałem.

Oby nie tacy poważni i z takim potencjalem jak ten pan od lotniska i toru formuły 1 pod Białą Podlaską :) -> http://nofootballnofun.blox.pl/2013/...odlaskiej.html
I jeszcze był Sabri Bekdas w Pogoni - on też chciał dużo budować.

brylant17 21.12.2018 13:06

Będzie tak:
Przyjadą
Zobaczą palące się flagi Amiki :D trololo
Szymon się spuści z wrażenia
Pojadą
i tyle ich widzieli

Patryko 21.12.2018 13:14

Czy te tereny są rzeczywiście tak atrakcyjne pod względem inwestycyjnym? Przecież starej hali nie zburzą, a miejsca za wiele tam już nie zostało.

Wehrmacht 21.12.2018 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1523686)
Będzie tak:
Przyjadą
Zobaczą palące się flagi Amiki :D trololo
Szymon się spuści z wrażenia
Pojadą
i tyle ich widzieli

I to by bylo chyba najlepsze wyjscie obserwujac ten cyrk.

PvD 21.12.2018 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 1523684)
Nie do konca. Działka TS jest chyba podzielona, ten fragment od strony Chodowieckiego (gdzie jest m.in. Kuro) to teraz bodajże 180/6. I też jest TS-u.

Dzięki Rav za zaaktulizowanie mojej wiedzy.

NHitman 21.12.2018 13:18

Cytat:

Oby nie tacy poważni i z takim potencjalem jak ten pan od lotniska i toru formuły 1 pod Białą Podlaską :) -> http://nofootballnofun.blox.pl/2013/...odlaskiej.html
I jeszcze był Sabri Bekdas w Pogoni - on też chciał dużo budować.

Miałem na myśli firmę Ronesans Holding. Największe konsorcjum budowlane w Turcji. Jest zaangażowana w projekt w Rotterdamie o wartości 1 mld euro. Prezes firmy - Erman ILicak posiada majątek o wartości 3 mld$. Jeżeli Pietrowski nie zmyślał z tym, że ten Ly ma udziały w tej firmie, to faktycznie jest to prawdą, że ta firma buduje stadion w Izmirze. Wtedy to by się zgadzało dlaczego tak naciskają na spotkanie z Majchrowskim. Chcą tutaj zapewne przeprowadzić jakiś projekt. To też by się zgadzało z tajemniczym bardzo dużym sponsorem strategicznym Wisły.

efekt 21.12.2018 13:19

no a dlaczego nie rozwalą?? skoro jest niby zzgoda na hotele i obiekt sportowy

Coglin 21.12.2018 13:21

Ponieważ Wisła to nie tylko piłka nożna i potrzebujemy hali.

efekt 21.12.2018 13:30

Ponieważ Wisła to nie tylko piłka nożna i potrzebujemy hali.

jedno nie wylucza drugiego większa hala i dużo wyższy hotel większe zyski. to idealne wręcz miejsce na taką infrastrukture hotel siłownia haala spa i inne tego typu rzeczy Stara hala straszy i wstyd ją komukolwiek pokazywac

smiesznostek 21.12.2018 13:33

To ja będę ciągnął dalej moje teorie spiskowe...

Tu nie chodzi o same tereny ale o samą budowę. Przykład masz ze stadionem. Można go wybudować za X - lub za 5X.

A dlaczego 5 razy drożej? Bo w tym będą usługi związane ze wszystkimi podmiotami powiązanymi z głównym inwestorem, które on sam wybiera. Bez przetargu.

A dlaczego ma płacić 5 razy drożej? Przecież to bez sensu...

Jeśli do niego wróci to wcale nie bez sensu

A jak wróci? W ten sam sposób jak na wszystkich budowach, gdzie kasa nie nie trafia do podwykonawców tylko do firm zaprzyjaźnionych z głównym wykonawcą.

Jest też druga opcja.

Fundusz dysponuje "gorącymi" pieniędzmi z którymi coś należy zrobić. Duża inwestycja jest do tego idealna. Jest szansa, że podczas budowy zapłacą wszystkim podwykonawcom. Uregulują wszystkie zobowiązania, bo "kasa nie jest problemem".
Powiedzmy że 60% z tej inwestycji ma trafić z powrotem do funduszu inwestującego pieniądze. Poprzez firmy wykonujące ekspertyzy, audyty, opomiarowania obiektu lub inne zaprzyjaźnione z inwestorem.

W jednym i drugim przypadku budowa jakiegokolwiek obiektu kosztuje 5X a nie X. Dlatego jeśłi będzie się Wam chciało przyglądajcie się cenom inwestycji. O ile oczywiście powstanie.

Jay jay 21.12.2018 13:35

Wisle przede wszystkim trzeba wiekszego, bardziej perspektywicznego stadionu by na stale oddzielic sie od klubow dobrych, ktore posiadaja stadiony po 20 tys jak jagiellonia, pogon szczecin, gornik zabrze i zbudowac cos na miare 2 pod wzgledem liczby ludnosci w tym kraju miasta czyli przynajmniej na 40-50 tys ludzi. Produkt ekstraklasy bedzie powoli, ale z czasem przybieral na znaczeniu dzieki meczom pokazywanym w otwartej telewizji ale i tez miejmy nadzieje lepszej postawie polskich klubow w europejskich pucharach.

wiśnia 21.12.2018 13:41

Będzie zgoda Majchra na budowę będzie przelew, no to wszystko już jasne ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl