![]() |
Tak, to był skrót myślowy :) Miałem na myśli konkrety.
|
Jak dla mnie post Snowa moze znaczyc, ze Sarapata jest pionkiem w tym wszystkim, a nie, ze to wszystko nie jest walem. Mnie to za bardzo nie interesuje, bo wiadomo jaki rak toczy ten Klub. Sarapata jest tylko twarza dla gangsterki i âkumatychâ zerujacych na Wisle. I bedzie tez twarza upadku tego Klubu. Jedyna nadzieja w tym, ze nikt jej nigdy nie pozwoli o tym zapomniec oraz ze i my nie zapomnimy do czego prowadzi kibolstwo/gangsterka w klubie.
|
Doszukując się pozytywów (na siłę) znalazłem jeszcze jeden. Maciej Kruk, dziennikarz eleven, który jako pierwszy podał konkrety o zmianie właścicielskiej podał tak:
"Vanna Ly przylatuje jutro (piątek) z Paryża do Krakowa. W planach spotkanie z kandydatem na prezesa, drużyną, mecz z Lechem i w sobotę przedstawienie wizji rozwoju Wisły Kraków panu Prezydentowi Majchrowskiemu. Plan już jest przygotowany. Słyszałem o bardzo dużym sponsorze strategicznym." To wszystko nie zmienia jednak faktu, że na dzień dzisiejszy oczekujemy świątecznego cudu. |
Po 1 w ogole jej nie usprawiedlwiam.
A o co chodzi mi dokladnie to sie domyslcie, przeczytajac chocby wywiad z Mietta. PS: juz zaluje, ze sie tutaj wpisalem. |
Snow to chyba podobnie jak Vanna Ly może być kobietą.
- O co chodzi? - Domyśl się... xD |
Apropos spotkania z Majchrowskim, to rzeczniczka prezydenta Monika Chylaszek nic o nim nie wie :) Będę szczerze zdziwiony jak do niego dozjdzie, ba jeśli w ogóle mr Vanna sie tutaj pojawi.
|
Cytat:
|
|
Ja osobiście pogodziłem się już z upadkiem klubu,wiekszośc jak widze się łudzi,ale mniejsza z tym.Mam w związku z tym pytanie,bo wiem ,że gdzies juz ktos w tym wątku o tym wspominał;zakładając,że do konca roku nie splacimy nikomu ani złotówki i w przerwie zimowej odejdzie 90% piłkarzy to jakie mamy opcje? 1.ogłaszamy upadłośc i nie przystepujemy do rundy wiosennej co oznacza praktycznie koniec Wisły tej którą mamy.2.dogrywamy runde tym kto zostanie + juniorzy i spadamy nie zdobywając wymaganej liczby pkt a w przyszlym sezonie staramy się o licencje na 1lige czy może jeszcze jakaś inna alternatywa istnieje?
I teraz zakładając ten upadek, odradzamy się pod egidą kogo?idziem drogą Pogoni ,Widzewa,Hutnika itd?Nie jestesmy juz Wisła kraków SA z jej historią i osiągnięciami tylko Wisłą Kraków "coś tam,coś tam"? wg prawa,choć w głowach i sercach dalej to ta sama Wisła ukochana.I jeżeli do tego dojdzie ,do tego odrodzenia,z Kwietniem czy Włodarskim czy kimkolwiek innym to gdzie ,bo to mnie nurtuje od jakiegoś czasu,będziemy grać domowe mecze?Chyba prezes socios coś w wywiadzie wspomniał ,że istnieje możliwośc gry na R22 nieodpłatnie?a jak nie to gdzie bo zakładam nawet pesymistycznie,że na tą 4 lige bedzie chodzić min. 3k ludzi i zakładam ze nie na Kałuży :-) Hutnik?.Do zobaczenia dziś na meczu.Miejmy nadzieje nie ostatnim w ekstraklasie w najblizszej przyszłości. |
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tem_28481.html
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego NIE MAMY PRAWA I NIE MOZEMY UPASC. |
https://www.phnompenhpost.com/nation...fficials-posts
Artykuł w którym opisana jest nominacja w rzadzie Kambodży , wymieniona jest osoba Vanna Ly jako wice sekretarz stanu . |
Cytat:
|
To może faktycznie jest to jakiś królewski bękart, który chce inwestować w Krakowie, a Wisła to dodatek.
|
Cytat:
|
Jeśli nie w jednej z Miśkiem to nie ;)
|
Które to są te mistyczne tereny Towarzystwa o które zabiegają deweloperzy, czy to parking przed stadionem, plac przed głównym wejściem na stadion i boisko treningowe ?
|
Tymczasem według LoveKraków jutro o 11 spotkanie Majchrowskiego z jednym z inwestorów.
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...tem_28481.html |
Cytat:
http://historiawisly.pl/wiki/images/...Wis%C5%82y.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak swoją drogą zarząd mógł jeszcze wynegocjować klauzulę, że jeśli nie wpłacą tych 12 mln zł do 28 to oprócz nieważności umowy płacą jeszcze rekompensatę np. w wysokości 10% z tych 12 mln. To by w jakiś sposób określiło ich intencje... |
Dziwi mie jedno dlaczego TS nie znajdzie parnera który wybuduje hotele centrum sportowe i podzieli sie z nim zyskami z prowadzonych działalnosci czy sa jakieś zapisy co do tych gruntów??
|
Czyli jednak chodzi o pokazanie się w mieście i próbę negocjacji. Nie jest powiedziane, ze na 100% chodzi tylko o tereny Wisły. Oby chodziło o tą firmę z Turcji. Ona na ten moment daje iluzoryczne nadzieję, że są to poważni ludzie z dużym potencjałem.
|
Cytat:
Moze chodzi też o tereny miejskie (stadionowe) , a nie tylko TS...jeśli wogóle chodzi o tereny hmm.... Któż to wie. |
Do Stanowskiego. Jak przeglądasz temat, a wiem, że przeglądasz to nie bierz swoich newsów stąd. I nie kupiuj moich wiadomości, to też są domysły na podstawie informacji od ludzi, którzy nic nie dostali na piśmie :)
W celu wyjaśnienia: AON nie przeprowadzał audytu finansowego Wisły panie Stanowski:) On dokonywał analizy od strony inwestorskiej, zarządzania ryzykiem powiązanym z projektem. |
Michał Pol na Twitterze:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I jeszcze był Sabri Bekdas w Pogoni - on też chciał dużo budować. |
Będzie tak:
Przyjadą Zobaczą palące się flagi Amiki :D trololo Szymon się spuści z wrażenia Pojadą i tyle ich widzieli |
Czy te tereny są rzeczywiście tak atrakcyjne pod względem inwestycyjnym? Przecież starej hali nie zburzą, a miejsca za wiele tam już nie zostało.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Miałem na myśli firmę Ronesans Holding. Największe konsorcjum budowlane w Turcji. Jest zaangażowana w projekt w Rotterdamie o wartości 1 mld euro. Prezes firmy - Erman ILicak posiada majątek o wartości 3 mld$. Jeżeli Pietrowski nie zmyślał z tym, że ten Ly ma udziały w tej firmie, to faktycznie jest to prawdą, że ta firma buduje stadion w Izmirze. Wtedy to by się zgadzało dlaczego tak naciskają na spotkanie z Majchrowskim. Chcą tutaj zapewne przeprowadzić jakiś projekt. To też by się zgadzało z tajemniczym bardzo dużym sponsorem strategicznym Wisły. |
no a dlaczego nie rozwalą?? skoro jest niby zzgoda na hotele i obiekt sportowy
|
Ponieważ Wisła to nie tylko piłka nożna i potrzebujemy hali.
|
Ponieważ Wisła to nie tylko piłka nożna i potrzebujemy hali.
jedno nie wylucza drugiego większa hala i dużo wyższy hotel większe zyski. to idealne wręcz miejsce na taką infrastrukture hotel siłownia haala spa i inne tego typu rzeczy Stara hala straszy i wstyd ją komukolwiek pokazywac |
To ja będę ciągnął dalej moje teorie spiskowe...
Tu nie chodzi o same tereny ale o samą budowę. Przykład masz ze stadionem. Można go wybudować za X - lub za 5X. A dlaczego 5 razy drożej? Bo w tym będą usługi związane ze wszystkimi podmiotami powiązanymi z głównym inwestorem, które on sam wybiera. Bez przetargu. A dlaczego ma płacić 5 razy drożej? Przecież to bez sensu... Jeśli do niego wróci to wcale nie bez sensu A jak wróci? W ten sam sposób jak na wszystkich budowach, gdzie kasa nie nie trafia do podwykonawców tylko do firm zaprzyjaźnionych z głównym wykonawcą. Jest też druga opcja. Fundusz dysponuje "gorącymi" pieniędzmi z którymi coś należy zrobić. Duża inwestycja jest do tego idealna. Jest szansa, że podczas budowy zapłacą wszystkim podwykonawcom. Uregulują wszystkie zobowiązania, bo "kasa nie jest problemem". Powiedzmy że 60% z tej inwestycji ma trafić z powrotem do funduszu inwestującego pieniądze. Poprzez firmy wykonujące ekspertyzy, audyty, opomiarowania obiektu lub inne zaprzyjaźnione z inwestorem. W jednym i drugim przypadku budowa jakiegokolwiek obiektu kosztuje 5X a nie X. Dlatego jeśłi będzie się Wam chciało przyglądajcie się cenom inwestycji. O ile oczywiście powstanie. |
Wisle przede wszystkim trzeba wiekszego, bardziej perspektywicznego stadionu by na stale oddzielic sie od klubow dobrych, ktore posiadaja stadiony po 20 tys jak jagiellonia, pogon szczecin, gornik zabrze i zbudowac cos na miare 2 pod wzgledem liczby ludnosci w tym kraju miasta czyli przynajmniej na 40-50 tys ludzi. Produkt ekstraklasy bedzie powoli, ale z czasem przybieral na znaczeniu dzieki meczom pokazywanym w otwartej telewizji ale i tez miejmy nadzieje lepszej postawie polskich klubow w europejskich pucharach.
|
Będzie zgoda Majchra na budowę będzie przelew, no to wszystko już jasne ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl