Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

0 22 22.05.2011 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097898)
Ale Nasi piłkarze swoj plan wykonali w 100%. A że trafił sie akurat mecz z Legią. Jak mecz pokazał prócz Małego reszta jakoś Was zlała jakbyście byli Odrą Wodzisław.
Ja sie im nie dziwię do czwartku pili a na dodatek Maaskant na środku obrony ustawił Q.Walskiego. Jak trener wsadza na środek najsłabszej formacji najsłabszego zawodnika, to raczej piłkarze rozumieją że ten mecz jest o pietruche.
Co mieli sie męczyć, jeszcze 2 kolejki. Najlepszy piłkarz schodzi....by sie nie przemęczać. Kirm siedzi na ławce ...bo mógł być zmęczony.

Ale nie czaje o co Ci chodzi? Przecież ja też uważam, że Wisła nas całkowicie zlała jakbyśmy byli Odrą Wodzisław. Dlatego gdyby miała nieco poważniejszego przeciwnika (chociażby tą Legię od 4-1 i 5-1) to byłoby wczoraj 6-0. Nic więcej nie napisałem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1097899)
Hehehe, ale wasi jak jechali do Krakowa z myślą, że walczą o mistrza, to dostali 4 do jaja, wiec o czym Ty w ogole mowisz?

No, jak to o czym? O tym, że Wisła kompletnie odpuściła mecz i o tym, że gdyby Legia była średnia, a nie chujowa to by Was powiozła wczoraj 6-0.

kreseq 22.05.2011 13:21

Gdyby babcia miala wasy... Wisla odstawila prowizorke, mogla bo ma juz MP ale jednak nie musiala. Gdyby nie nasi paralitycy to by pewnie byl konkretny winik. Jedni drugich warci wczoraj byli :D
Dzisiaj fajny mecz i licze na remis Lechii z Lechem.

fan01 22.05.2011 13:21

Myśmy chyba oglądali jakiś inny mecz - gdyby Genkow miał w dwoch sytuacjach czas reakcji troche szybszy niż ślimak, w 44 minucie było by 0-2, a przy takim wyniku Radoviciowi nawet nie chcialo by ruszać do piłki. Grajac w przewadze przez całą druga polowe strzelacie gola po chujowym karnym i w 92 minucie. Ok, wygraliscie, ale przychodzenie na nasze forum i pisanie, jakiego to mamy fuksa, ze nas ktos wczoraj nie pojechal 6-0? No coz, mamy szczescie ze nie gralismy wczoraj z Realem Madryt, bo bysmy dostali pewnie 10-0....

0 22 22.05.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1097908)
jakiego to mamy fuksa, ze nas ktos wczoraj nie pojechal 6-0? No coz, mamy szczescie ze nie gralismy wczoraj z Realem Madryt, bo bysmy dostali pewnie 10-0....

No, bo macie (my zresztą też). Graliście z paralitykami to przegraliście raptem 2-0.

gigant 22.05.2011 13:26

Nad czym się tu rozwodzić? Jednym się chciało i mieli umiejętności, drudzy też mieli umiejętności ale brakło chęci.
Legia wygrała zasłużenie i tyle. Bardziej bolała porazka z Górnikiem czy Śląskiem, niż z mocną wczoraj Legią.
A może po zwycięstwie, Walter Maćka im zostawi...:>

szprotson 22.05.2011 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1097911)
No, bo macie (my zresztą też). Graliście z paralitykami to przegraliście raptem 2-0.

Kowalski grał. Kowalski.

reszta spała siedziała leżałą ktos tam ruszył nogą potem sedzia pomógł i juz nawet ruszyc nogą sie nie chciało skoro i tak ukratowane :)

martin_6 22.05.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1097908)
Myśmy chyba oglądali jakiś inny mecz - gdyby Genkow miał w dwoch sytuacjach czas reakcji troche szybszy niż ślimak, w 44 minucie było by 0-2, a przy takim wyniku Radoviciowi nawet nie chcialo by ruszać do piłki. Grajac w przewadze przez całą druga polowe strzelacie gola po chujowym karnym i w 92 minucie. Ok, wygraliscie, ale przychodzenie na nasze forum i pisanie, jakiego to mamy fuksa, ze nas ktos wczoraj nie pojechal 6-0? No coz, mamy szczescie ze nie gralismy wczoraj z Realem Madryt, bo bysmy dostali pewnie 10-0....

Człowieku, weź się przewietrz. Sprawiasz wrażenie, jakbyś przeżywał wczorajszy wynik...

Sartre 22.05.2011 13:40

Cytat:

No a gdyby Kucharczyk stanął o krok do tyłu wtedy, kiedy miał stanąć, to w jakiejś piątej czy tam dziesiątej minucie by załadował pierwszą bramę meczu. Gdyby, gdyby, gdyby. My się tu nie napinamy, tylko o mówimy o tym, że wasi przebiegli koło meczu bardziej niż nasi, a nasi są zbytnimi łachudrami żeby to jakoś sensownie wykorzystać. I tyle.

kreseq 22.05.2011 13:54

Obie druzyny mialy oslabiony sklad, obie mialy sytuacje, obie zagraly zenade...
Gdyby babcia miala wasy...

Mecz sie skonczyl i pozostaje jedynie w jakis tam statystykach. Po co sie pruc o cos co juz sie skonczylo i chocby jeden z drugim sie spial na maxa i tak nic nie zmieni.

Wygralismy bitwe, Wisla wygrala wojne. Amen.

calieri 22.05.2011 13:57

Odpuściliśmy....to jest się strasznie czym chwalić. Barcelona ma mistrza - wystawia rezerwy wygrywa 3:1. Real walczy o nic - wygrywa 8:1. Ale u nas zawsze musi być swojsko, mamy mistrza to olać mecz, olać kibiców itp. Gdzie się podziała ta mobilizacja, bo mecz z Legią? Moim zdaniem coś się zmieniło, wcale nie na lepsze. Po co odpuszczać? Przecież nie mamy zaraz ważnego meczu, tak samo z odpoczynkiem. A to był prestiżowo ważny mecz. Ale co ja tam wiem.

szprotson 22.05.2011 13:59

ale tylko jedna drużyna miała Kowalskiego :)

ciekawe jak ty byś zagrał jakbyś od niedzieli do czwartku był ciepły

kreseq 22.05.2011 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097940)
ale tylko jedna drużyna miała Kowalskiego :)

ciekawe jak ty byś zagrał jakbyś od niedzieli do czwartku był ciepły

Skoro nikogo innego nie macie to gracie kim mozecie... Kogo to wina? Kowalski jest dosc slabym zawodnikiem ale widocznie w druzynie seniorow i juniorow lepszego nie ma...

szprotson 22.05.2011 14:04

kreseq : Są lepsi

O to chodzi że sa lepsi. Po prostu wczoraj dał sobie pograć w meczu o nic najsłabszemu piłkarzowi ligi. tyle.
Odbierajcie to jak chcecie. My Was nie zlekceważyliśmy,po prostu ten mecz mieliśmy daleko w dupie, tak daleko ze trener wystawił na srodku pilkarza o ktorym powiedział ze w ME sie nie sprawdza. I ME to nie są Mistrzostwa Europy.
Jakby nie czerwona wszedłby Brud po połowie za Meliksona. To był mecz typu Legia-Arsenal

kreseq 22.05.2011 14:06

Niezbyt dobrze to o Was swiadczy ale co ja tam moge wiedziec... Mysle ze temat tego meczu powinno sie juz zakonczyc bo dzisiaj tez ciekawe mecze i chyba w przeciwienstwie do wczorajszej padaki cos sie bedzie dzialo bo bedzie o co walczyc.

Kluvi 22.05.2011 14:06

tu nie chodziło o to czy w ME jest ktoś czy nie. Po części mam wrażenie że trener spr tych z 1 składu co ma do dyspozycji, wiadomo przecież że po sezonie niektórzy odejdą. Bo to kto gra w ME i jak gra zapewne trener doskonale wie

szprotson 22.05.2011 14:08

Kowalski wczoraj w meczu o nic, został wystawiony po to, by za tydzien,miesiac pół roku jak ktoś się spyta :
"Ej, a dlaczego szansy nie dostanie Kowalski"
odpowiada się :
"Pamietasz Legia-Wisla 2:0" ?

calieri 22.05.2011 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097945)

O to chodzi że sa lepsi. Po prostu wczoraj dał sobie pograć w meczu o nic najsłabszemu piłkarzowi ligi. tyle.
Odbierajcie to jak chcecie. My Was nie zlekceważyliśmy,po prostu ten mecz mieliśmy daleko w dupie, tak daleko ze trener wystawił na srodku pilkarza o ktorym powiedział ze w ME sie nie sprawdza. I ME to nie są Mistrzostwa Europy.
Jakby nie czerwona wszedłby Brud po połowie za Meliksona. To był mecz typu Legia-Arsenal

Jest sie czym chwalić. I już tyle razy słyszałem to, że czuje, tak samo zresztą jak mnie samego, że ta porażka boli, bo to jednak klasyk z Legią, od zawsze tak było. A tu odpuściliśmy odpuściliśmy... patrz wyżej mój komentarz zresztą.

ToTylkoJa 22.05.2011 14:10

Wisła była osłabiona, ale Legia przecież również- nie grali Choto, Astiz, Vrdoljak, Borysiuk i Hubnik. O Mezendze i Chinyamie już nie wspominając :D

kreseq 22.05.2011 14:12

Ladny mecz Lechii z Lechem, kilka swietnych akcji i szybkie tempo.

szprotson 22.05.2011 14:12

calieri - ale wczoraj klasyk to był tylko dla Małego i Radka .Dla reszty to był kolejny mecz z kolejnym przeciwnikiem z tym ze ten akurat ma ładny stadion. Źle zgranie w czasie. 4-0 z pierwszej rundy w meczu o "coś" ich rozgrzesza

calieri 22.05.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097953)
calieri - ale wczoraj klasyk to był tylko dla Małego i Radka .Dla reszty to był kolejny mecz z kolejnym przeciwnikiem z tym ze ten akurat ma ładny stadion. Źle zgranie w czasie. 4-0 z pierwszej rundy w meczu o "coś" ich rozgrzesza

No ale mogli i inni przyjąć właśnie ten zapał Sobola i Małego. We dwójkę się meczu nie wygra, a inni jacyś powolni, nie chce im się już. Genkov jak żółw. A trzeba pokazywać do końca klasę. Wisła wcale nie miała udanego sezonu, a wygrała Mistrzostwo. Za to brawa, bo ciężej znacznie wygrać Ligę, gdy nie idzie. Ale to tym bardziej teraz powinni postarać się, a tu Mistrzostwo i w dupie. Jakiś ten sezon zostanie dla mnie z niesmakiem wspominany. Wciąż to nie to, w pucharach wcale nie musi być tak łatwo. Ale licze na sezon przygotowawczy, dobre transfery ( ostatnio mówią o Wasilewskim w Wisełce) i że Wisła z Jagą będą walczyć o najwyzsze cele, jedna w LM a druga w LE:)

kreseq 22.05.2011 14:21

Lechia swietnie rozprowadza pilki. Lukjanovs zjada milosnika analnych zabaw...
Wolakiewicz ma ciezkie zycie w tym meczu :D

Chcialbym remis, ale z drugiej strony Lechia zasluguje w tym meczu na 3 punkty. Swietnie prowadza gre.

Edit : Slusarski i 0-1. Co zrobila Lechia to ja nie wiem...

emj10 22.05.2011 14:39

Za głupotę się płaci. Jeśli takim wynikiem skończy się ten mecz to Jaga ma już praktycznie puchary. Wisła i Legia w tej układance przestają się liczyć i góra tabeli będzie wyglądała tak.

Jagiellonia - 45 pkt.
Śląsk - 43 pkt.
Amica - 42 pkt.
Górnik - 42 pkt.

Lechia raczej kończy swój udział w walce po puchary w tym roku.

Junior_Battle 22.05.2011 14:56

w Gdańsku chyba nie chcą tych pucharów...

Zapewne skończy się 0-2 dla kuchenek, nie widzę szansy dla Lwów Północy...

0 22 22.05.2011 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1097945)

I takie gadanie to jest dramat. Oni zarabiają bardzo poważne pieniądze za poważną gre, a nie za manianę. Dopóki się nie nauczymy profesjonalizmu to nic nie będziemy znaczyć w Europie. Szczerze mówiąc wychodząc z meczu liczyłem, że Maaskant pojedzie z zawodnikami grubo za coś takiego. Bo każdy mecz jest ich pracą i po mistrzu praca się nie skończy.

To nie chodzi o to, że się czepiam Wisły, tylko akurat zachowanie Wisły wczoraj to świetny przykład tego co w naszej piłce jest powszechne (inne przykłady ostatnio Bełchatów 0-2 Lubin, Lubin walczył, Bełchatów miał totalnie wyjebane).

I w tym sensie, żałuję ze Lubin czy wczoraj Legia nie wygrały 6-0, bo może by coś się zmieniło w podejściu tych ....eczek. Przed oczami mam przykład z ostatnich kolejek Championship. Middlsbourugh o nic nie walczyło (środek tabeli) i pojechało w przedostatniej kolejce na Cardiff, które na maksa potrzebowało punktów by awansować. No i Cardiff przegrał 0-3 (!!!). Bo tam się gra zawsze, a nie jakaś żenada.

Piliśmy, bawiliśmy się, mecz o nic. Co to w ogóle za tłumaczenie?

Junior_Battle 22.05.2011 15:20

Slusarski:pobity:

dynek.pl 22.05.2011 15:21

Donka nie ma na meczu w Gdansku ?? może protestuje :)

Proud 22.05.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1097974)

Piliśmy, bawiliśmy się, mecz o nic. Co to w ogóle za tłumaczenie?

Takie samo jak Legionistów za czasów Wdowczyka :D

Legia była w tym meczu lepsza, zasłużenie wygrała. Wiśle czegoś brakło, niekoniecznie zaangażowania.

Tak jak napisał kreseq, Legia wygrała bitwę, ale to Wisła wygrała wojnę.

Jak dla mnie karny w meczu ewidentny, ale czerwonej bym nie dał. Żółta jak najbardziej. Ale i tak uważam, że grając w 11 i tak przegralibyśmy ten mecz. Jakoś tak dziwnie się układał.

leszekm_ 22.05.2011 15:30

No to lech w pucharze. Pucharze Polski od pierwszej rundy

calieri 22.05.2011 15:30

Traore... i już Lechia wygrywa:) masakra jakaś

gianbuffon 22.05.2011 15:30

GOOOOOL 2-1 :d Piękna akcja

Junior_Battle 22.05.2011 15:32

coz za comeback ;o

rw88 22.05.2011 15:33

Wychodzi więc na to, że cała nadzieja na punkty do ligowego rankingu w Wiśle...:D

gianbuffon 22.05.2011 15:35

Ale beznadziejnie się mecz ogląda w tym słońcu. Jak jedna drużyna może grać w zielonych koszulkach,a druga w niebieskich? Szkoda, że Lechia nie ma jeszcze zielonych spodenek.

gizmowisla 22.05.2011 15:35

Nadeszla kara - nie bedzie k...y w pucharach !!!!!!! ....apropo ciekawe na ile Lechia by wycenila tego Traore ????

DevilMayCry 22.05.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1097992)
Nadeszla kara - nie bedzie k...y w pucharach !!!!!!! ....apropo ciekawe na ile Lechia by wycenila tego Traore ????

A Troere nie jest wypożyczony z Rosemborga (czy jak się to tam piszę :) )?

Proud 22.05.2011 15:39

NIE. Jest własnoscią Lechii. Cena za niego jest dla nas nieosiągalna.

leszekm_ 22.05.2011 15:40

Mam nadzieję, że Rutkowski spełni obietnicę daną wczoraj kibicom Wisły i Legii i zostawi Bakero na przyszły sezon.

dynek.pl 22.05.2011 15:43

karny dla Lechii troche z dupy - widać, że sędzia z Krakowa :)

mitmichael 22.05.2011 15:44

Z akcji na 2-1 dla Lechii najbardziej podobało mi sie podanie Lukjanovsa - miniecie Kotorowskiego przez Nowaka tez swietne ale jednak to pierwsze zagranie - Mistrzostwo Swiata jak dla mnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl