![]() |
Mocne zderzenie YGL, Bashy i chłopaków kąkuterowców z realiami rynku transferowego w ekstraklasie.
Nawet kilkuset stronicowy raport Kondaka póki co nie pomaga. Życie. |
BCygany złożyły ofertę, proponują mu kontrakt. Być może idzie, ale, czy dojdzie, oto jest pytanie...
|
Cytat:
Dlaczego? |
Podobno w klubie myślą nawet o zatrudnieniu drugiego trenera bramkarzy
|
https://www.goal.pl/transfery/co-z-l...we-informacje/
Dobre informacje: Cytat:
Cytat:
|
Lista kończących się kontraktów:
Kod:
1 Broda (zakończony) |
Wiśniewski też OUT
|
Czyli Stępak bedzie numerem 3.
Zagrał 17 spotkań w 25 meczach w 2 lidze po czym stracil sklad w Stal Stalowa Wola. Zwyciężyła opcja ekonomiczna, choc może to i lepiej bo jakąś tam kasę na kontakcie Cziczkana oszczędzimy. |
Stępak straszny elektryk, widziałem jego 4 spotkania w Stalowej.
Do Letkiego brakuje mu bardzo dużo. Oby nie musiał wychodzić na boisko ponoć mamy ustalone warunki z tym Rumunem, jakby Łubik nie wypalił z kolei Łubik najpierw ma podpisać przedłużenie z Augsburgiem dopiero potem ma przyjść do nas Gieksa niby (?) odpadła z wyścigu o jego wypo |
Cytat:
Nie można ściągnąć jednego doświadczonego, dobrego bramkarza? Serio? Trzeba zawsze dawać szansę, ogrywać i liczyć na farta? |
Cytat:
|
Patrząc na to, że taka Korona Kielce wydaje 1,7 mln euro na jakiegoś.grajka z Górnika Zabrze to naprawdę, Wisła musi idealnie trafić z transferami żeby powalczyć o utrzymanie.
Nie śledziłem ekstraklasy przez ostanie lata ale odjazd finansowy w porównaniu do Wisły jest ogromny. Generalnie bez mocnego wsparcia finansowego z zewnątrz Wisła będzie wegetować z sezonu na sezon. |
Patrząc na to, że Widzew ledwo uciekł z pod topora to ja bym się tymi wydatkami Korony nie onanizował
|
Brač obcokrajowca bramkarza. Tylko. Są zawsze lepsi.
|
Cytat:
nasz Cziczkan, ten z Lechii Gdańsk nie pomnę nazwiska faktycznie lepsi od takiego Mrozka czy Lisa :rotfl: |
Cytat:
Zazdroszczę takich transferów. |
Cytat:
|
Cytat:
Płacze o transfery teraz kiedy okienko kończy się we wrześniu to jest śmiech. Nie wiem czy bym nie wolał tego Rumuna niż Łubika, który będzie musiał grać bo Niemcy tego wymagają... |
Cytat:
Rumun to niewiadoma, Łubik sprawdzona opcja. Nawet jeśli tylko na 1 sezon. Niemniej przy takim wyborze, Letkiewicz powinien iść na wypożyczenie, a na ławkę dalej potrzebujemy kogoś z doświadczeniem. Pytanie czy w takiej konfiguracji nie lepiej zostawić Letkiewicza + senior na rezerwie? |
Łubik ma o tyle sens, że pewnie liczymy na rozwój Letkiewicza i na to, że w następnym sezonie zostanie pierwszym bramkarzem.
|
Cytat:
|
Cytat:
Letki dał podstawy ku temu aby mu zaufać. Ja wiem, ja wiem, tak pamiętam te wszystkie jego błędy. Ale pamiętam też spektakularne interwencje. Chłopak się uczy i idzie w górę. I jeszcze pamięć przywołuje mi Lisa. Ten to robił błędy. Ale stawialiśmy na niego i się wyrobił... A teraz wraca do Lecha. |
Cytat:
Bardzo śmiałe stwierdzenie moim zdaniem, a dlaczego tak uważasz? |
Jest dwóch nowych kocurów do środka pola.
Marc Carbo i Wiktor Staszak. Jedziemy, środek tabeli to minimum. |
Cytat:
My też nie tak dawno mieliśmy sytuację gdy pojawiło się trochę więcej pieniędzy, ale przez to że radośnie wydawali je JB, brat i wujek to spadliśmy. |
Cytat:
Cytat:
|
Tak na dobrą sprawę to do zamknięcia kadry potrzebujemy dobrego bramkarza, środkowego obrońcę, ofensywnego pomocnika, prawego pomocnika i napastnika. 5 transferów dobrej jakości, tak jak obiecał Królewski i myślę, że jest szansa spora na powalczenie o pierwszą ósemkę.
|
W Meczykach, B. Karcz stwierdził, że Maxence Maisonneuve już w Krakowie i prawie wszystko gotowe na badania
|
Wszystko i tak na koniec zweryfikuje boisko.
Ja sie nie podejme definitywnego stwierdzenia no ale dla zabawy: Na sile, ale naprawde na sile mozna by wziac PP i z tego wyciagac jakies wnioski. Oczwywiscie nie jest to w pelni miarodajne bo moze niektore kluby ekstraklasowe podchodzily do tego niezbyt poewaznie ale jakaby nie patrzec to generalnie nie odstawalismy. W sezonie w ktorym zdobylismy PP udalo sie wygrac z druzynami z ekstraklasy skladem, ktory byl obiektywnie slabszy od tego co mamy teraz. Z drugiej strony dostalismy gladko w zeby od Zawiszy. Gdyby jednak spojrzec ogolnie na pucharowa rywalizacje pomiedzy klubami pierwszoligowymi i Ekstraklasowiczami to w miare regularnie pierwszoligowcy daja rade pokonac zespoly z ESY. Jesli mialbym zgadywac to powiedzialbym, ze pi razy oko czolowe zespoly pierwszej ligi mozna porownac z dolna polowka Ekstraklasy. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl