Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

FraMat 14.01.2026 15:11

Jedni się cieszą, że Hiszpan... nie wiadomo jaki to powód do radości.
Inni się cieszą, że wysoki i silny napastnik.. to już bardziej rozumiem.

grogoriogreg 14.01.2026 15:20

Wysoki napastnik, grał w przeszłości kilkanaście meczów z Rodado w jednym zespole (Ibiza) i grał w Polsce. Kontrakt krótki, więc niewiele ryzykujemy.

Niestety, ostatni okres regularnego grania to 1,5roku temu w Widzewie. Oby był w wystarczająco dobrej formie, by pomóc nam w walce o awans.

Czekamy na przecieki z japońskich źródeł na temat tego, czemu grał tam tak mało.

masada 14.01.2026 15:22

https://www.youtube.com/watch?v=hGx6ODBXbrs

Dobrze go chyba wspominają. Wygląda na bardzo poukładanego chłopa.

Markus 14.01.2026 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1659110)
Tylko, że Markusina widzi jedynie dwie drogi :
1) im więcej Hiszpanów tym lepiej
2) nie brać Hiszpanów bo to szrot

S1moniczku, tak się wydaje wyłącznie tobie - i tylko tobie. I oczywiście dalej możesz konsekwentnie udowadniać, jak mało rozumiesz z tego, co czytasz, dorabiając mi jakieś swoje alternatywne wersje poglądów, bo to akurat wychodzi ci najsprawniej. :evil:

Ja nigdzie nie twierdziłem, że "im więcej Hiszpanów, tym lepiej" ani że narodowość sama w sobie cokolwiek załatwia. Im więcej DOBRYCH piłkarzy w Wiśle, tym lepiej - obojętnie skąd, także z Hiszpanii, jeśli akurat tam klub ma dostęp do jakości, której na rynku krajowym zwyczajnie nie ma. To jest piłkarski elementarz, a nie ideologia, ale widzę, że dla ciebie to wciąż za wysoki poziom abstrakcji.:rotfl:

Nie wiem, czy akurat ten konkretny zawodnik okaże się strzałem w dziesiątkę - nie mam zamiaru tego dziś przesądzać - natomiast jest tym typem piłkarza, o którego zabiegał Jop. I akurat cieszy, że klub próbuje wyjść naprzeciw zapotrzebowaniu trenera, zamiast udawać, że "jakoś to będzie".

Wnioski, które Królewski wyciągnął przed tym sezonem, polegały na powrocie do ściągania jakościowych obcokrajowców, którzy w tej lidze robią różnicę i realnie podnoszą rywalizację na kluczowych pozycjach - oraz dorzuceniu do tego garści zdolnej i pracowitej młodzieży, która po latach posuchy wreszcie wniosła coś konkretnego i pozytywnego. To zadziałało. Fakty są na boisku, nie w twoich narracjach.

A ta twoja mityczna "równowaga"? Jedyna, która ma znaczenie, to przewaga sensownych i jakościowych graczy nad zawodnikami, którzy nie nadają się do niczego poważnego, jak choćby Sukiennicki. A nie liczenie, czy w kadrze jest czterech czy pięciu Hiszpanów lub Austriaków ani rozważania o temperaturze powietrza zimą, które kiedyś już próbowałeś sprzedawać jako pewien argument. :lol: :evil:

As 14.01.2026 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1659114)
Jedni się cieszą, że Hiszpan... nie wiadomo jaki to powód do radości.
Inni się cieszą, że wysoki i silny napastnik.. to już bardziej rozumiem.

Ja sie ciesze, ze jest wysoki napastnik bo plakalem o takiego od spadku :-D

Moze byc nawet z Vanuatu, mam to w dupie jaki ma paszport.

Markus 14.01.2026 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1659118)

Dokładnie tak, ważne aby umiał grać w piłkę. Stosunkowo niedawno pokazywał, że umie i był przydatny w naszym kraju. Skoro podpisał kontrakt musiał zaliczyć testy medyczne i w klubie uważają, że nadal może grać na potrzebnym Wiśle poziomie:-D

masada 14.01.2026 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1659118)

Ja w sumie to samo o to mędziłem wiele razy, co więcej uważam, że granie niemal całej rundy jesiennej (niemal, bo był Zwolak przez chwilę) jednym napastnikiem to było hazardową zagrywką, na szczęście nie wylosowała się kontuzja Rodado. :alleluja:

AgresywnyChomik 14.01.2026 16:49

Akurat dojdzie do formy na baraże xD

wolfy 14.01.2026 16:50

Największe ryzyko leży w tym że wygląda na kolesia "do odbudowy", kiedy mamy 15 meczy do rozegrania.

pepe72 14.01.2026 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1659109)
No i jest wysoki napastnik. Nie jestem pewny czy to jakoś znacząco poprawia głębie naszego składu.

Miała być wieża i jest 190cm.
Co prawda w Japonii się nie sprawdził ale wcześniej w Polsce było OK.

wolfy 14.01.2026 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1659123)
Miała być wieża i jest 190cm.
Co prawda w Japonii się nie sprawdził ale wcześniej w Polsce było OK.

Bardziej chodzi o to jak długą miał przerwę w grze.

pepe72 14.01.2026 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1659124)

Nie można mieć wszystkiego.
Zaraz doleci do Turcji więc zobaczymy w sobotę.

wolfy 14.01.2026 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1659125)
Nie można mieć wszystkiego.
Zaraz doleci do Turcji więc zobaczymy w sobotę.

Wiadomo że z naszymi możliwościami finansowymi cudów nie będzie. Oby tylko był w dobrej formie fizycznej.

masada 14.01.2026 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1659122)
Największe ryzyko leży w tym że wygląda na kolesia "do odbudowy", kiedy mamy 15 meczy do rozegrania.

To prawda, ale wielki plus jest taki, że przepracuje cały okres przygotowawczy. Oby jak najszybciej dołączył do zespołu.

Markus 14.01.2026 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1659122)

Widać, że na jeszcze lepszych po prostu nie mieliśmy pieniędzy. Nic w tym dziwnego.

Jest jeszcze trochę czasu na to, by mógł dojść do jakiejś sensownej dyspozycji. Skoro zaliczył testy medyczne połamany nie jest. ;)

FraMat 14.01.2026 17:25

Być może gość jest tylko na sztukę - żeby ktoś mógł od czasu do czasu odciążyć Rodado, lub zmusić rywali do trochę wyższej obrony.
W tym przypadku - przeciwnie do casusu Omraniego - nie mam wiedzy i podejrzewam, że nikt z nas nie ma wiedzy, czy coś poszło nie tak w Japonii.
Pożyjemy, zobaczymy.

Levis88 14.01.2026 17:26

Gość wygląda co najmniej przyzwoicie.

For_FuN_ 14.01.2026 17:41

Zgodnie z opiniami kibiców Widzewa - ogórek, a minęło już trochę czasu od tamtego okresu(więc pewnie jeszcze gorszy teraz). Potwierdzenie, jak tragiczna jest sytuacja finansowa klubu. W tym roku 32 lata, kontrakt na kilka miesięcy i tyle go widzieliśmy. Pewnie nikt nawet nie zapamięta tej twarzy ;). Można zestawiać z takim Colakiem, gdzie od początku było wiadomo, że nic nie da, oprócz tego, że pojawi się na chwilę na boisku, żeby liczba 11 się zgadzała.

AgresywnyChomik 14.01.2026 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1659124)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1659131)
Zgodnie z opiniami kibiców Widzewa - ogórek, a minęło już trochę czasu od tamtego okresu(więc pewnie jeszcze gorszy teraz). Potwierdzenie, jak tragiczna jest sytuacja finansowa klubu. W tym roku 32 lata, kontrakt na kilka miesięcy i tyle go widzieliśmy. Pewnie nikt nawet nie zapamięta tej twarzy ;). Można zestawiać z takim Colakiem, gdzie od początku było wiadomo, że nic nie da, oprócz tego, że pojawi się na chwilę na boisku, żeby liczba 11 się zgadzała.

Widzew jakby obecnie w innych realiach finansowych niż reszta drużyn w Polsce się obraca więc może mają zakrzywione spojrzenie w przeszłość.

adfurle 14.01.2026 18:21

Cytat:

Nie interesowałem się Ekstraklasą po spadku Wisły i gościa słabo kojarzę, ale teraz poczytałem opinie Widzewiaków jak Sanchez odchodził i nie był wtedy ogórkiem. Oczywiście, teraz ich ego wystrzeliło w kosmos po napływie gotówki :-D

https://x.com/RTS_Widzew_Lodz/status...23188876943601

Markus 14.01.2026 18:41

Jop o nowym napastniku Wisły:

https://x.com/Meczykipl/status/2011464807560385000?s=20

krysztal 14.01.2026 18:47

Omrani też test przeszedł tak,że to żaden argument

Markus 14.01.2026 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1659136)
Omrani też test przeszedł tak,że to żaden argument

Ostatnio nie przeszedł go Zimmerman, co pokazuje, że Wisła dziś testuje i sprawdza zawodników dokładniej niż niegdyś.

krysztal 14.01.2026 18:53

Nie wybrzydzam.Sprawdzony w polskiej lidze,wysoki,silny.Niech mu dokręcają śrubę tak żeby nadrobił te kilka dni treningu.

Jaroo1 14.01.2026 19:36

Markus podniecony bo przyszedł Hiszpan i dalej coś bredzi o hiszpańskim głębokim rynku xd Gościu zasłynął z tego, że zdobył w karierze jednego gola w La liga 2 i poradził sobie na słabym/średnim poziomie w Widzewie, 29 meczów i 6 goli, 31 meczów i 8 goli. Szału nie robi. Może w Wiśle jako wysoki napastnik się sprawdzi.
Niemniej męczące jest takie podgadywanie ojkofobów, dla których np Zwoliński to drewno i cienias a ten Jordi co do osiągnieć Zwolakowi to mógłby buty czyścić, bo ten to chociaż w jednym sezonie potrafił strzelić więcej niż 10 goli dwukrotnie w ekstraklasie i raz w lidze chorwackiej.
No i to jest własnie takie pieprzenie szmaciarzy, wmawianie jak idiotom, że Polak zły i cienki ale ogór z Hiszpanii fajny bo jest z Hiszpanii.

Z kolei patrząc na statystyki Sobczaka, który w ekstraklasie sobie nie radzi ale w 1 lidze coś tam dawał radę, to Jordiego bym umieścił trochę ponad Sobczakiem. Jeśli będzie w formie to tego się spodziewam po tym graczu. Jeśli formę zgubił to będzie dużo słabiej od Sobczaka.

For_FuN_ 14.01.2026 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adfurle (Post 1659133)
ale teraz poczytałem opinie Widzewiaków jak Sanchez odchodził i nie był wtedy ogórkiem. ]

Ja też, ale nie opieram swojej wypowiedzi na x'ie, bo to jest kuriozalne i ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Pomijam, że gość jest poza grą od 1,5 roku i że sam Królewski uważa tego gościa za ogórka proponując taki kontrakt. Co więcej, sam piłkarz ma o sobie takie zdanie, skoro akceptuje taki kontrakt :D(że już dzisiaj może z kimś innym podpisać od lata). Wszystko to daję mi 19-20 grajka do wyjścia na plac i rozegranie pewnie góra 200 minut na wiosnę(choć trzeba też dodać, że pewnie w jakimś meczu zacznie od pierwszej minuty, więc może 300). Uzupełnienie ławki, o którym nie należy wiele dyskutować.

Drozd 14.01.2026 19:52

Przyszedł zmiennik dla Rodado, a płaczki dalej płaczą. Zupełnie mnie to nie dziwi. :)

leszekpw 14.01.2026 21:31

Brawo za ten transfer. Jaruś już zdążyl wylać zółć.

Karherop 14.01.2026 21:37

Cytat:

Opinie o nim masz zupełnie inne, nie wiem gdzie czytales o ogórku?

Tyle płakaliśmy (przynajmniej ja) o napastnika i w koncu jest.

Co pokaze to inna sprawa, ale na papierze podpisuje sie pod tym wyborem. Oby szybko doszedł do formy fizycznej

Patryko 14.01.2026 21:56

Umówmy się, że od Nikaja i Kawały gorszy nie powinien być. Warunki fizyczne ma wymarzone pod naparzankę w polu karnym z autobusem. Niech się od niego 3-4 razy piłka dobrze odbije i będzie OK.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl