![]() |
Jedni się cieszą, że Hiszpan... nie wiadomo jaki to powód do radości.
Inni się cieszą, że wysoki i silny napastnik.. to już bardziej rozumiem. |
Wysoki napastnik, grał w przeszłości kilkanaście meczów z Rodado w jednym zespole (Ibiza) i grał w Polsce. Kontrakt krótki, więc niewiele ryzykujemy.
Niestety, ostatni okres regularnego grania to 1,5roku temu w Widzewie. Oby był w wystarczająco dobrej formie, by pomóc nam w walce o awans. Czekamy na przecieki z japońskich źródeł na temat tego, czemu grał tam tak mało. |
https://www.youtube.com/watch?v=hGx6ODBXbrs
Dobrze go chyba wspominają. Wygląda na bardzo poukładanego chłopa. |
Cytat:
Ja nigdzie nie twierdziłem, że "im więcej Hiszpanów, tym lepiej" ani że narodowość sama w sobie cokolwiek załatwia. Im więcej DOBRYCH piłkarzy w Wiśle, tym lepiej - obojętnie skąd, także z Hiszpanii, jeśli akurat tam klub ma dostęp do jakości, której na rynku krajowym zwyczajnie nie ma. To jest piłkarski elementarz, a nie ideologia, ale widzę, że dla ciebie to wciąż za wysoki poziom abstrakcji.:rotfl: Nie wiem, czy akurat ten konkretny zawodnik okaże się strzałem w dziesiątkę - nie mam zamiaru tego dziś przesądzać - natomiast jest tym typem piłkarza, o którego zabiegał Jop. I akurat cieszy, że klub próbuje wyjść naprzeciw zapotrzebowaniu trenera, zamiast udawać, że "jakoś to będzie". Wnioski, które Królewski wyciągnął przed tym sezonem, polegały na powrocie do ściągania jakościowych obcokrajowców, którzy w tej lidze robią różnicę i realnie podnoszą rywalizację na kluczowych pozycjach - oraz dorzuceniu do tego garści zdolnej i pracowitej młodzieży, która po latach posuchy wreszcie wniosła coś konkretnego i pozytywnego. To zadziałało. Fakty są na boisku, nie w twoich narracjach. A ta twoja mityczna "równowaga"? Jedyna, która ma znaczenie, to przewaga sensownych i jakościowych graczy nad zawodnikami, którzy nie nadają się do niczego poważnego, jak choćby Sukiennicki. A nie liczenie, czy w kadrze jest czterech czy pięciu Hiszpanów lub Austriaków ani rozważania o temperaturze powietrza zimą, które kiedyś już próbowałeś sprzedawać jako pewien argument. :lol: :evil: |
Cytat:
Moze byc nawet z Vanuatu, mam to w dupie jaki ma paszport. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat dojdzie do formy na baraże xD
|
Największe ryzyko leży w tym że wygląda na kolesia "do odbudowy", kiedy mamy 15 meczy do rozegrania.
|
Cytat:
Co prawda w Japonii się nie sprawdził ale wcześniej w Polsce było OK. |
Cytat:
|
Cytat:
Zaraz doleci do Turcji więc zobaczymy w sobotę. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest jeszcze trochę czasu na to, by mógł dojść do jakiejś sensownej dyspozycji. Skoro zaliczył testy medyczne połamany nie jest. ;) |
Być może gość jest tylko na sztukę - żeby ktoś mógł od czasu do czasu odciążyć Rodado, lub zmusić rywali do trochę wyższej obrony.
W tym przypadku - przeciwnie do casusu Omraniego - nie mam wiedzy i podejrzewam, że nikt z nas nie ma wiedzy, czy coś poszło nie tak w Japonii. Pożyjemy, zobaczymy. |
Gość wygląda co najmniej przyzwoicie.
|
Zgodnie z opiniami kibiców Widzewa - ogórek, a minęło już trochę czasu od tamtego okresu(więc pewnie jeszcze gorszy teraz). Potwierdzenie, jak tragiczna jest sytuacja finansowa klubu. W tym roku 32 lata, kontrakt na kilka miesięcy i tyle go widzieliśmy. Pewnie nikt nawet nie zapamięta tej twarzy ;). Można zestawiać z takim Colakiem, gdzie od początku było wiadomo, że nic nie da, oprócz tego, że pojawi się na chwilę na boisku, żeby liczba 11 się zgadzała.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
https://x.com/RTS_Widzew_Lodz/status...23188876943601 |
|
Omrani też test przeszedł tak,że to żaden argument
|
Cytat:
|
Nie wybrzydzam.Sprawdzony w polskiej lidze,wysoki,silny.Niech mu dokręcają śrubę tak żeby nadrobił te kilka dni treningu.
|
Markus podniecony bo przyszedł Hiszpan i dalej coś bredzi o hiszpańskim głębokim rynku xd Gościu zasłynął z tego, że zdobył w karierze jednego gola w La liga 2 i poradził sobie na słabym/średnim poziomie w Widzewie, 29 meczów i 6 goli, 31 meczów i 8 goli. Szału nie robi. Może w Wiśle jako wysoki napastnik się sprawdzi.
Niemniej męczące jest takie podgadywanie ojkofobów, dla których np Zwoliński to drewno i cienias a ten Jordi co do osiągnieć Zwolakowi to mógłby buty czyścić, bo ten to chociaż w jednym sezonie potrafił strzelić więcej niż 10 goli dwukrotnie w ekstraklasie i raz w lidze chorwackiej. No i to jest własnie takie pieprzenie szmaciarzy, wmawianie jak idiotom, że Polak zły i cienki ale ogór z Hiszpanii fajny bo jest z Hiszpanii. Z kolei patrząc na statystyki Sobczaka, który w ekstraklasie sobie nie radzi ale w 1 lidze coś tam dawał radę, to Jordiego bym umieścił trochę ponad Sobczakiem. Jeśli będzie w formie to tego się spodziewam po tym graczu. Jeśli formę zgubił to będzie dużo słabiej od Sobczaka. |
Cytat:
|
Przyszedł zmiennik dla Rodado, a płaczki dalej płaczą. Zupełnie mnie to nie dziwi. :)
|
Brawo za ten transfer. Jaruś już zdążyl wylać zółć.
|
Cytat:
Tyle płakaliśmy (przynajmniej ja) o napastnika i w koncu jest. Co pokaze to inna sprawa, ale na papierze podpisuje sie pod tym wyborem. Oby szybko doszedł do formy fizycznej |
Umówmy się, że od Nikaja i Kawały gorszy nie powinien być. Warunki fizyczne ma wymarzone pod naparzankę w polu karnym z autobusem. Niech się od niego 3-4 razy piłka dobrze odbije i będzie OK.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl