Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

czaro 05.06.2018 16:12

Ok., mój błąd. To niech szuka dla siebie innej roli!

TIR_DO_SŁUBIC 05.06.2018 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1503498)
Czemu niestety? Kulawika też żal?
W ogóle kult Kazka jakoś na mnie nie działa od sezonu gdy Termalica pod jego wodzą odpuściła awans i do ekstraklasy weszła szmaciarnia.
Wiem, że za takie słowa część kibiców by mnie powiesiła bo Kazek to przecież prawdziwy Wiślak!
No OK. Kulawik też a jakoś nikt nie piszę że szkoda że marnuje się w jakichś czwartych ligach.
Kazek słaby trener po prostu i nie piszcie mi tu o cudzie w LE bo raz w życiu to i jakiemuś Klafuricowi się coś uda.

Nikt nie pisze nic o żadnym cudzie. Po prostu, tak po ludzku, bardzo szkoda że mu się nie udaje. To swój chłop jest, prawdziwy Wiślak, nie ma mimo wszystko takich wielu.

Na naukę i zbieranie doświadczenia miał wiele lat, pierwszych po zakończeniu kariery. Najzwyczajniej wątpię aby znów dostał poważną szansę, chyba że u nas będzie tak źle że nie będziemy mieć pieniędzy na trenera...

Arkadiusz.Czerepach 05.06.2018 16:48

Moge się mylić , gdyż nie znam p. Kazka osobiście , ale z perspektywy kibica sprawia on wrażenie osoby nie posiadającej odpowiednich cech osobowościowych niezbędnych w pracy trenera, same umiejętności nazwijmy je umownie "merytoryczne" to nie wszystko...

Karherop 05.06.2018 16:54

Myślę że Moskala nie warto jeszcze skreślać. Kiedyś już mieliśmy wśród byłych Wiślaków podobny przypadek. Kto o Adamie Nawałce myślał jako trenerze reprezentacji przed jego pracą w Górniku Zabrze? W Wiśle trenersko pełnił rolę 'strażaka' i nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Trochę podobnie jak Moskal.

Zresztą co do Moskala, to w Pogoni osiągnął wynik ponad stan (co pokazał później Maciej Skorża). I dotarł z Pogonią do półfinału PP.
Z Termaliką nie awansował do ekstraklasy tylko przez j"zrządzenie losu" (ktoś z piłkarzy grał przeciw niemu bo z tego co pamiętam doszło do kuriozalnych sytuacji).

W Sączu był z miejsca skazany na porażkę, a przecież do przed-ostatniej kolejki walczył o utrzymanie.

Nie da się utrzymać beniaminka grając każdy mecz na wyjeździe. Po prostu się nie da.

W tym momencie dla Moskala byłoby najlepie objąć znowu jakiś 1 ligowy klub, zrobić z nim awans i poprawić swoje notowania. Na powrót do Wisły jest wg mnie jeszcze za wcześnie.

mr_kwolf 05.06.2018 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pulpet (Post 1503498)
Czemu niestety? Kulawika też żal?
W ogóle kult Kazka jakoś na mnie nie działa od sezonu gdy Termalica pod jego wodzą odpuściła awans i do ekstraklasy weszła szmaciarnia.
Wiem, że za takie słowa część kibiców by mnie powiesiła bo Kazek to przecież prawdziwy Wiślak!
No OK. Kulawik też a jakoś nikt nie piszę że szkoda że marnuje się w jakichś czwartych ligach.
Kazek słaby trener po prostu i nie piszcie mi tu o cudzie w LE bo raz w życiu to i jakiemuś Klafuricowi się coś uda.

Odpuściła awans? WTF? Zobacz w jakich okolicznościach "odpuścili" awans i jeżeli myślisz, że tak "odpuścili" awans że czekali do 94 minuty żeby im bramkarz strzelił bramkę, która im zabiera awans to nie wiem na jakim ty świecie żyjesz. Niefart jak u nas z Jopem. Chyba, że wtedy też odpuściliśmy mistrzostwo.

Tyle w temacie offtopa.

bkl1988 06.06.2018 12:50

mam pomysł Kazek na skauta

TIR_DO_SŁUBIC 06.06.2018 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl1988 (Post 1503552)
mam pomysł Kazek na skauta

https://www.youtube.com/watch?v=2gjpiuYJCXk

S z c z e p a N 06.06.2018 16:53

Mariusz Pawełek podpisał dwuletni kontrakt z GKS Katowice :P

lucas8 09.06.2018 09:26

"Nieoficjalnie mówi się, że pierwotnie Chińczycy oferowali trzy miliony euro podstawy. Potem wrócili z sześcioma milionami. Jednak w razie utrzymania Petrescu może liczyć na 15 milionów euro za sezon pracy. Żeby unaocznić, jak duże są to pieniądze - więcej zarabiają tylko Pep Guardiola, Marcelo Lippi (reprezentacja Chin) i Mourinho. Na podobne przelewy od pracodawcy może liczyć prowadzący Barcelonę Ernesto Valverde."

transfery.info

Ktoś jeszcze chcę powrotu Petrescu do Wisły? :D

tofik 09.06.2018 09:43

Obiecac mozna wszystko, liczy sie co na koncie.

felipe 09.06.2018 10:08

Nie patrz na wszystkich z perspektywy Wisły. W Chinach płacą.

_ukoL 09.06.2018 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1503727)
Ktoś jeszcze chcę powrotu Petrescu do Wisły? :D

Tak, ja. Od 2011-2012 roku.

@lucas8: domyśliłem się, starałem się być również szyderczy. ;-)

lucas8 09.06.2018 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1503728)

haha...oj nie bój się, na koncie wszystko będzie się zgadzać. ;)

@_ukoL
Moje pytanie miało mieć szyderczy wydźwięk, żeby pokazać w jakich gażach $$$ oscyluje teraz Petrescu.

brylant17 09.06.2018 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1503728)

Chinole chyba nie są wypłacalni ostatnio bodajże Tevez? się na nich przejechał

arti 09.06.2018 19:20

on jest niestety obecnie z innej bajki niż my.
A nawet gdybyśmy mieli nowego Cupiała to pytanie czy rumuński Magath kiedykolwiek będzie pasował do Wisły.

KrzychooR 09.06.2018 19:48

Przypomnę tylko że Petrescu był wyjątkowo konfliktową i wybuchową personą a jak wiadomo trenerzy z własnym zdaniem nie są i nie byli nigdy Wiśle potrzebni ;)

czaro 09.06.2018 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1503757)
A nawet gdybyśmy mieli nowego Cupiała to pytanie czy rumuński Magath kiedykolwiek będzie pasował do Wisły.

Po odejściu Małeckiego w klubie nie będzie już żadnego piłkarza z charakterem, na zdaniu którego zależeć będzie jakimkolwiek kibicom. Został tylko Sobolewski jako członek sztabu. Poza tym każdy trener, który będzie miał poparcie zarządu, będzie miał w Wiśle silną pozycję.

brylant17 10.06.2018 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1503757)

Pasował by jeżeli pozwolono by mu zrobić czystkę w składzie....

lucas8 10.06.2018 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1503760)
Po odejściu Małeckiego w klubie nie będzie już żadnego piłkarza z charakterem, na zdaniu którego zależeć będzie jakimkolwiek kibicom. Został tylko Sobolewski jako członek sztabu. Poza tym każdy trener, który będzie miał poparcie zarządu, będzie miał w Wiśle silną pozycję.

Aktualne zachowania Małeckiego i jego akcje z lat ubiegłych uważasz za kogoś z charakterem? Jakoś inaczej definiuję to słowo, a do Radka Sobolewskiego nawet go nie porównuj. :rotfl:
Charakter i klasę to ma wspomniany Sobol, Głowa, Brozio, Kuba Błaszczykowski itd i obyśmy takich piłkarzy mieli więcej w przyszłości w Wiśle. Mały może im buty czyścić i niestety nie dorósł do bycia wzorcem w Wiśle. Tatuaże i puste slogany to za mało.

W tym momencie za 1-2 lata powrót Kuby to byłoby coś mega. Chłopaka nie ma w klubie 11 lat, a to jak go tutaj wszyscy darzą szacunkiem to coś niesamowitego :)

czaro 10.06.2018 09:59

Ale ja ich nie porównuje. Dobry/zły ale jakiś tam charakter ma i jeszcze garstka kibiców z nim sympatyzuje. W praktyce to niewiele znaczy i nawet to niewiele pewnie teraz odejdzie, a więc tym bardziej trener miałby mocniejszą pozycję. Tylko tyle chciałem napisać...

cfa 10.06.2018 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1503772)
Ale ja ich nie porównuje. Dobry/zły ale jakiś tam charakter ma i jeszcze garstka kibiców z nim sympatyzuje. W praktyce to niewiele znaczy i nawet to niewiele pewnie teraz odejdzie, a więc tym bardziej trener miałby mocniejszą pozycję. Tylko tyle chciałem napisać...

Żalenie się mediom na brak występów nie nazwałbym charakterem, raczej gdyby zakasał rękawy i mimo przeciwności wziął się w garść i ogarnął pokazał przydatność jak to przy każdym trenerze robi Boguski to wtedy można by mówić o charakterze.

lucas8 10.06.2018 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1503779)
Żalenie się mediom na brak występów nie nazwałbym charakterem, raczej gdyby zakasał rękawy i mimo przeciwności wziął się w garść i ogarnął pokazał przydatność jak to przy każdym trenerze robi Boguski to wtedy można by mówić o charakterze.

Dokładnie... do tego jako jedyny złożył wniosek do PZPN o spłatę zaległych pensji. Dla mnie to przelało czarę goryczy. Koleś stracił jakikolwiek szacunek.

czaro 10.06.2018 16:33

Ale ja nie napisałem, że żalenie się mediom i zachowanie w stylu obrażonego dziecka to przejaw (w domyśle: dobrego) charakteru. Wydaje mi się jednak, że zdarzały się sytuacje, kiedy Małecki pokazywał, że ma serce do gry i klubu. Dodając to serce do ego wychodzi mi charakter, niezależnie od tego, czy dobry czy nie.

Napisałem tylko tyle. Nie jestem wyznawcą Małeckiego, nie bronię jego ostatnich wyskoków, a odnosiłem się do innych aspektów jego działalności. Nie trzeba chyba w każdym poście pisać disclaimerów odnośnie do całokształtu tej postaci albo jego ostatnich wyskoków.

W każdym razie nie chce mi się tego wątku już ciągnąć, ta rozmowa nie ma sensu.

Blaszczu16 10.06.2018 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1503780)
Dokładnie... do tego jako jedyny złożył wniosek do PZPN o spłatę zaległych pensji. Dla mnie to przelało czarę goryczy. Koleś stracił jakikolwiek szacunek.

A do Sadloka masz szacunek?

Do Malego trzeba umiec dotrzec, wtedy odwdziecza sie swietna gra dla Wisly. Umial to robic Wdowczyk, Maskant, czy tez czesciowo Kiko. Na przeciwleglym biegunie byl Smuda, Moskal czy teraz Carrillo.

Arkadiusz.Czerepach 10.06.2018 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1503784)
Ale ja nie napisałem, że żalenie się mediom i zachowanie w stylu obrażonego dziecka to przejaw (w domyśle: dobrego) charakteru. Wydaje mi się jednak, że zdarzały się sytuacje, kiedy Małecki pokazywał, że ma serce do gry i klubu. Dodając to serce do ego wychodzi mi charakter, niezależnie od tego, czy dobry czy nie.

Napisałem tylko tyle. Nie jestem wyznawcą Małeckiego, nie bronię jego ostatnich wyskoków, a odnosiłem się do innych aspektów jego działalności. Nie trzeba chyba w każdym poście pisać disclaimerów odnośnie do całokształtu tej postaci albo jego ostatnich wyskoków.

W każdym razie nie chce mi się tego wątku już ciągnąć, ta rozmowa nie ma sensu.

a jednak :haha:

Charlie 10.06.2018 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1503785)

Do Malego trzeba umiec dotrzec, wtedy odwdziecza sie swietna gra dla Wisly. Umial to robic Wdowczyk, Maskant, czy tez czesciowo Kiko. Na przeciwleglym biegunie byl Smuda, Moskal czy teraz Carrillo.

I jeszcze Kasperczak - miał czelność wystawić z sparingu Łobodzińskiego, a Patryk się obraził i powiedział, że na zmianę nie wejdzie.:rotfl:

A co do Moskala to z tego co pamiętam wystawiał Małeckiego regularnie - jednak zdecydował się go zdjąć w meczu ze Standardem, kiedy ten był najgorszy na boisku. Oczywiście się obraził. Z tego co pamiętam popularna była wtedy przyśpiewka "Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", ale Małego nie spotkały żadne nieprzyjemnosci ze strony kibiców.

ashkeczup 10.06.2018 17:32

Ferrari w garażu

lucas8 10.06.2018 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1503785)

Trzeba dotrzeć, czyli w rozumieniu Patryka dawać mu miejsce w pierwszym składzie bo inaczej obrazi się i stroi fochy. Przypomnij sobie jak za Kasperczaka nie chciał wejść z ławki, jak obrażony schodził w meczu ze Standardem bo go Kaziu zdjął. To jest 30 letnie duże dziecko, które nigdy się nie zmieni. W Pogoni też mu nie raz odpalało pod kopułą.

Co do Sadloka, dla mnie to żadne porównanie. Maciek gra 3-4 lata i nigdy nie pokazywał publicznie jak to się utożsamia z klubem. Patryk natomiast jest związany z Wisłą od juniorów, na każdym kroku lubił gadać, ile to Wisła dla niego znaczy. Takie kroki z jego strony są po prostu bardzo nieeleganckie.

Smyrgu 13.06.2018 07:52

wszystko wskazuje ze odejście Pol Llonch'a to nie było spontaniczne/przypadkowe...

tas de fleia 13.06.2018 07:56

Pewnie że nie było. Moim zdaniem dawno już był dogadany z Holendrami i tylko czekał na rozwój wypadków i lepsze oferty.

Arkadiusz.Czerepach 13.06.2018 08:09

to raczej wiadome było , smyrgu chyba sugeruje że deal na boku zrobił MJ

TIR_DO_SŁUBIC 13.06.2018 10:30

Kazimierz Moskal w ŁKS Łódź.

http://www.90minut.pl/news/287/news2...rem-LKS-u.html

Vinci 13.06.2018 10:47

I znów połowa spisków o powrocie Kazka do Wisły legła w gruzach... Ciekawe czy spróbują walczyć o ekstraklasę czy ich póki co nie stać

TIR_DO_SŁUBIC 13.06.2018 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1504351)
I znów połowa spisków o powrocie Kazka do Wisły legła w gruzach... Ciekawe czy spróbują walczyć o ekstraklasę czy ich póki co nie stać

Jeden sezon bez nadmiernego ciśnienia.

pomeran 13.06.2018 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1504340)

Ze względu na przeszłość Wiślacką trzeba trzymać kciuki za powodzenie.
U nas ani razu mu nie wyszło, z przykrością musze rownież dodać ze w żadnym klubie póki co sukcesów nie odniósł.

My staliśmy się ligowym średniakiem, będziemy ściągać pilkarzy, których najwieksza zaletą powinny byc ambicja i pracowitość. Dlatego dla nas trener, ktory jakby to powiedzieć... Wyciśnie z przeciętniaków max. Nie mowie ze musiałby to byc Ojrzynski/Bartoszek ale ktos z podobnym podejściem. Albo nie szukać kwadratowych jaj i zrobic trenerem Sobola.

Karherop 13.06.2018 16:18

Oby mu się w końcu udało zakotwiczyc gdzieś dłużej i udowodnić że trenerem jest niezłym. Dobrze że na ten moment powrot do nas nie wypalił.

Smyrgu 15.06.2018 08:51

czy dojdzie do skutku czy nie posada dyrektora sportowego Głowy w Wiśle sądziłem ze Arek potrzebuje wiecej
czasu, odpoczynku i nabrania dystansu po zakończeniu kariery...coś to wszystko za szybko idzie...ze Stolarem też nie ma spontana...idzie inny plan...swój - "nasz", awaryjny- zrobiony wczesniej.... nie bedą inni układać nam klubu

R33 16.06.2018 11:58

Kamil Kosowski i Marcin Baszczyński otworzyli w Bielsku-Białej lodziarnie. ,,Kosa" widzę idzie mocno w gastronomię (wcześniej pączkarnia). :D
https://www.youtube.com/watch?v=S_Kugsz87ns

czaro 16.06.2018 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1504872)
czy dojdzie do skutku czy nie posada dyrektora sportowego Głowy w Wiśle sądziłem ze Arek potrzebuje wiecej
czasu, odpoczynku i nabrania dystansu po zakończeniu kariery...

Widocznie się pomyliłeś.

Powodzenia, Arku Głowacki!

brylant17 16.06.2018 18:04

A ja się zastanawiam czy Arek naprawdę chce na tego dyrektora czy go na siłę wypchają....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl