![]() |
Ok., mój błąd. To niech szuka dla siebie innej roli!
|
Cytat:
Na naukę i zbieranie doświadczenia miał wiele lat, pierwszych po zakończeniu kariery. Najzwyczajniej wątpię aby znów dostał poważną szansę, chyba że u nas będzie tak źle że nie będziemy mieć pieniędzy na trenera... |
Moge się mylić , gdyż nie znam p. Kazka osobiście , ale z perspektywy kibica sprawia on wrażenie osoby nie posiadającej odpowiednich cech osobowościowych niezbędnych w pracy trenera, same umiejętności nazwijmy je umownie "merytoryczne" to nie wszystko...
|
Myślę że Moskala nie warto jeszcze skreślać. Kiedyś już mieliśmy wśród byłych Wiślaków podobny przypadek. Kto o Adamie Nawałce myślał jako trenerze reprezentacji przed jego pracą w Górniku Zabrze? W Wiśle trenersko pełnił rolę 'strażaka' i nigdy nie dostał prawdziwej szansy. Trochę podobnie jak Moskal.
Zresztą co do Moskala, to w Pogoni osiągnął wynik ponad stan (co pokazał później Maciej Skorża). I dotarł z Pogonią do półfinału PP. Z Termaliką nie awansował do ekstraklasy tylko przez j"zrządzenie losu" (ktoś z piłkarzy grał przeciw niemu bo z tego co pamiętam doszło do kuriozalnych sytuacji). W Sączu był z miejsca skazany na porażkę, a przecież do przed-ostatniej kolejki walczył o utrzymanie. Nie da się utrzymać beniaminka grając każdy mecz na wyjeździe. Po prostu się nie da. W tym momencie dla Moskala byłoby najlepie objąć znowu jakiś 1 ligowy klub, zrobić z nim awans i poprawić swoje notowania. Na powrót do Wisły jest wg mnie jeszcze za wcześnie. |
Cytat:
Tyle w temacie offtopa. |
mam pomysł Kazek na skauta
|
Cytat:
|
Mariusz Pawełek podpisał dwuletni kontrakt z GKS Katowice :P
|
"Nieoficjalnie mówi się, że pierwotnie Chińczycy oferowali trzy miliony euro podstawy. Potem wrócili z sześcioma milionami. Jednak w razie utrzymania Petrescu może liczyć na 15 milionów euro za sezon pracy. Żeby unaocznić, jak duże są to pieniądze - więcej zarabiają tylko Pep Guardiola, Marcelo Lippi (reprezentacja Chin) i Mourinho. Na podobne przelewy od pracodawcy może liczyć prowadzący Barcelonę Ernesto Valverde."
transfery.info Ktoś jeszcze chcę powrotu Petrescu do Wisły? :D |
Obiecac mozna wszystko, liczy sie co na koncie.
|
Nie patrz na wszystkich z perspektywy Wisły. W Chinach płacą.
|
Cytat:
@lucas8: domyśliłem się, starałem się być również szyderczy. ;-) |
Cytat:
@_ukoL Moje pytanie miało mieć szyderczy wydźwięk, żeby pokazać w jakich gażach $$$ oscyluje teraz Petrescu. |
Cytat:
Chinole chyba nie są wypłacalni ostatnio bodajże Tevez? się na nich przejechał |
on jest niestety obecnie z innej bajki niż my.
A nawet gdybyśmy mieli nowego Cupiała to pytanie czy rumuński Magath kiedykolwiek będzie pasował do Wisły. |
Przypomnę tylko że Petrescu był wyjątkowo konfliktową i wybuchową personą a jak wiadomo trenerzy z własnym zdaniem nie są i nie byli nigdy Wiśle potrzebni ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Charakter i klasę to ma wspomniany Sobol, Głowa, Brozio, Kuba Błaszczykowski itd i obyśmy takich piłkarzy mieli więcej w przyszłości w Wiśle. Mały może im buty czyścić i niestety nie dorósł do bycia wzorcem w Wiśle. Tatuaże i puste slogany to za mało. W tym momencie za 1-2 lata powrót Kuby to byłoby coś mega. Chłopaka nie ma w klubie 11 lat, a to jak go tutaj wszyscy darzą szacunkiem to coś niesamowitego :) |
Ale ja ich nie porównuje. Dobry/zły ale jakiś tam charakter ma i jeszcze garstka kibiców z nim sympatyzuje. W praktyce to niewiele znaczy i nawet to niewiele pewnie teraz odejdzie, a więc tym bardziej trener miałby mocniejszą pozycję. Tylko tyle chciałem napisać...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale ja nie napisałem, że żalenie się mediom i zachowanie w stylu obrażonego dziecka to przejaw (w domyśle: dobrego) charakteru. Wydaje mi się jednak, że zdarzały się sytuacje, kiedy Małecki pokazywał, że ma serce do gry i klubu. Dodając to serce do ego wychodzi mi charakter, niezależnie od tego, czy dobry czy nie.
Napisałem tylko tyle. Nie jestem wyznawcą Małeckiego, nie bronię jego ostatnich wyskoków, a odnosiłem się do innych aspektów jego działalności. Nie trzeba chyba w każdym poście pisać disclaimerów odnośnie do całokształtu tej postaci albo jego ostatnich wyskoków. W każdym razie nie chce mi się tego wątku już ciągnąć, ta rozmowa nie ma sensu. |
Cytat:
Do Malego trzeba umiec dotrzec, wtedy odwdziecza sie swietna gra dla Wisly. Umial to robic Wdowczyk, Maskant, czy tez czesciowo Kiko. Na przeciwleglym biegunie byl Smuda, Moskal czy teraz Carrillo. |
Cytat:
a jednak :haha: |
Cytat:
A co do Moskala to z tego co pamiętam wystawiał Małeckiego regularnie - jednak zdecydował się go zdjąć w meczu ze Standardem, kiedy ten był najgorszy na boisku. Oczywiście się obraził. Z tego co pamiętam popularna była wtedy przyśpiewka "Moskal Kazimierz, nie rusz Kazika bo zginiesz", ale Małego nie spotkały żadne nieprzyjemnosci ze strony kibiców. |
Ferrari w garażu
|
Cytat:
Co do Sadloka, dla mnie to żadne porównanie. Maciek gra 3-4 lata i nigdy nie pokazywał publicznie jak to się utożsamia z klubem. Patryk natomiast jest związany z Wisłą od juniorów, na każdym kroku lubił gadać, ile to Wisła dla niego znaczy. Takie kroki z jego strony są po prostu bardzo nieeleganckie. |
wszystko wskazuje ze odejście Pol Llonch'a to nie było spontaniczne/przypadkowe...
|
Pewnie że nie było. Moim zdaniem dawno już był dogadany z Holendrami i tylko czekał na rozwój wypadków i lepsze oferty.
|
to raczej wiadome było , smyrgu chyba sugeruje że deal na boku zrobił MJ
|
|
I znów połowa spisków o powrocie Kazka do Wisły legła w gruzach... Ciekawe czy spróbują walczyć o ekstraklasę czy ich póki co nie stać
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas ani razu mu nie wyszło, z przykrością musze rownież dodać ze w żadnym klubie póki co sukcesów nie odniósł. My staliśmy się ligowym średniakiem, będziemy ściągać pilkarzy, których najwieksza zaletą powinny byc ambicja i pracowitość. Dlatego dla nas trener, ktory jakby to powiedzieć... Wyciśnie z przeciętniaków max. Nie mowie ze musiałby to byc Ojrzynski/Bartoszek ale ktos z podobnym podejściem. Albo nie szukać kwadratowych jaj i zrobic trenerem Sobola. |
Oby mu się w końcu udało zakotwiczyc gdzieś dłużej i udowodnić że trenerem jest niezłym. Dobrze że na ten moment powrot do nas nie wypalił.
|
czy dojdzie do skutku czy nie posada dyrektora sportowego Głowy w Wiśle sądziłem ze Arek potrzebuje wiecej
czasu, odpoczynku i nabrania dystansu po zakończeniu kariery...coś to wszystko za szybko idzie...ze Stolarem też nie ma spontana...idzie inny plan...swój - "nasz", awaryjny- zrobiony wczesniej.... nie bedą inni układać nam klubu |
Kamil Kosowski i Marcin Baszczyński otworzyli w Bielsku-Białej lodziarnie. ,,Kosa" widzę idzie mocno w gastronomię (wcześniej pączkarnia). :D
https://www.youtube.com/watch?v=S_Kugsz87ns |
Cytat:
Powodzenia, Arku Głowacki! |
A ja się zastanawiam czy Arek naprawdę chce na tego dyrektora czy go na siłę wypchają....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl