Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Galonek 15.05.2009 13:53

Nie wydaję mi się, że raz wywindowane ceny za piłkarzy nagle spadną. To tak jakby liczyć, że ceny nieruchomości nagle spadną ;)

maciekwisla 15.05.2009 14:01

Największym błędem było to że nie wzięliśmy Irka Jelenia jak była okazja...

KCW 15.05.2009 14:06

http://www.futbol.pl/artykul/52178.html

Nie dobrze ;//

szprotson 15.05.2009 16:26

nie dobrze, to wkleiłeś link

Brożek i tak odejdzie, wiec nie wiem ocb?

brylant17 15.05.2009 16:54

szprotson skąd wiesz, że pójdzie? może zostanie :P

koyoot 15.05.2009 22:32

Jedynym pilkarzem grajacym na pozycji Napastnika ktory odejdzie w tym sezonie z Ekstraklasy jest Lewandowski, nie Brozek.

P.S. Powatpiewam w to, ze watpilem w to, ze powatpiewalem.

pysio 15.05.2009 22:38

poza Lewandowskim wydaje mi się, że z ligą Polską pożegna się jeszcze Beto...

PotiWisla 15.05.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 728359)
poza Lewandowskim wydaje mi się, że z ligą Polską pożegna się jeszcze Beto...

Ale mowa tu o wartościowych graczach.

Waldi69 16.05.2009 07:31

Spokojnie nie podniecajmy się tymi wszystkimi "transferami". Jestem pewien, że Lech nic nie wie o tym, że chce zaproponować 600 tys Euro za Nowaka. Teraz jest sezon "ogórkowy" to Fakt musi coś zawsze wrzucić. Pamiętajcie niedługo w Wiśle będzie Kanu...hahaha

wojtole14 16.05.2009 08:05

Kanu, Kluivert, Kallon... To już im nawet po drodze wymyślać nazwiska na "K". To kto następny? Ja proponuję do kolekcji Kollera. Będzie Fakt miał czym się podniecać w kontynuacji swoich "tradycji".

szark 16.05.2009 08:39

nie Koller tylko Krystiano Ronaldo :P

Angmir 16.05.2009 12:49

A to widzieliście : http://www.futbol.pl/artykul/52240.html

Albo Smuda coś wciągnoł przed wywiadem albo Strachan coś brał. W każdym razie wydażenie bez precedensu. Jeśli to prawda to za Smudą pójdą pewnie Lewy i Stilić i już Lech zdycha.

KCW 16.05.2009 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 728009)
nie dobrze, to wkleiłeś link

Już poprawiłem ;]

Jak Smuda odejdzie to już po Lechu tylko Legia może przeszkadzać ;)

Karherop 16.05.2009 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 728541)
A to widzieliście : http://www.futbol.pl/artykul/52240.html

Albo Smuda coś wciągnoł przed wywiadem albo Strachan coś brał. W każdym razie wydażenie bez precedensu. Jeśli to prawda to za Smudą pójdą pewnie Lewy i Stilić i już Lech zdycha.

Już widzę jak Celtic Glasgow poprowadzi Franc Smuda, tak samo kiedys Michniewicz miał prowadzić Chicago Fire i pewnie niektórzy jeszcze pamiętają jak go wtedy urobili :rotfl:

Stillic oraz Rengifo na pewno odejdą z ekstraklasy , Lewandowski tylko w przypadku wyłożenia naprawde wielkiej kasy .

ale to nie temat o Lechu...

Zapowiada się u nas na dużą czystke po sezonie , odejdą najpewniej: Zieńczuk , Niedzielan , Baszczyński , Beto , możliwe że Singlar( kończy mu się kontrakt) i Cantoro . Mało prawdopodobne wydaje mi się odejście kogokolwiek innego , w tym Pawła Brożka.

Na razie mamy zaklepanego tylko Gargułe. Ciekawe kiedy kierownictwo klubu zrozumie że transfery powinno się planować na kilka miesiecy przed otworzeniem okna transferowego , a nie w przedzień startu ekstraklasy . Tym bardziej że przerwa pomiędzy sezonami w tym roku wyniesie niespełna 2 miesiące .

szprotson 16.05.2009 13:33

Terlecki wczoraj na meczu sprzedał, ze za Lewego ponoć jakaś drużyna z czołówki Premiership daje grubą flote.

Nie sądze by NASI odpuścili Singlara.

pieter - masz racje. podpisał 1 lipca 08 3 letni kontrakt

piter116 16.05.2009 13:39

Apropo Singlara. Nie kończy mu się kontrakt czasem 30.06.2011 ?

KCW 16.05.2009 13:47

Jeżeli Dobędziemy MP Ekstraklasa SA da nam 2mln euro ! Jeżeli w kwalifikacjach do LM będziemy mieć łatwych przeciwników i dostaniemy się do grup też będzie spora kasa :) I mam nadzieje że będą transfery ;) Trzeba chwile poczekać i będzie git ;)

prober 16.05.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 728565)
Na razie mamy zaklepanego tylko Gargułe. Ciekawe kiedy kierownictwo klubu zrozumie że transfery powinno się planować na kilka miesiecy przed otworzeniem okna transferowego , a nie w przedzień startu ekstraklasy . Tym bardziej że przerwa pomiędzy sezonami w tym roku wyniesie niespełna 2 miesiące .

No właśnie: wiesz z jakim wyprzedzeniem zarząd planuje transfery?

wolek1986 16.05.2009 13:52

Na bank nie będzie w tym sezonie transferów gotówkowych ze względu na to, że cały sezon gramy na wyjeździe. Będzie zatrudnianie zawodników z kartą na ręku. Może to i dobrze. W końcu mniejsze ryzyko straty pieniędzy... Pozdro

Wasiu 16.05.2009 14:00

Singlar najprawdopodobniej podpisał 1 + 2. Żrodla podaja rozne wersje, oby nie skonczylo sie jak z Dolha.
Najbardziej lakomym kaskiem jak dla mnie z obecnej kadry Wisly jest Marcelo. Mlody brazylijski stoper, swietny w powietrzu i skuteczny, podobno z niska klauzula odstepnego. Jesli mamy kogos stracic to najprawdopodobniej jego. Z odejsciem Brozka roznie moze byc. W tej rundzie raczej nie blyszczy, glownie przez kontuzje. Co do Juniora nie sadze, aby znalazl sie nabywca, ale nie jest to zawodnik od ktorego rozpoczyna sie ustalanie skladu. Jak bedzie oferta 1 - 1,5 mln euro to trzeba skorzystac. No i przede wszystkim podpisac Sobola. Gargula moze bedzie juz od lipca. Nastepny sezon nie bedzie taki tragiczny, mimo gry poza Krakowem.

saklak1906 16.05.2009 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KCW (Post 728571)
Jeżeli Dobędziemy MP Ekstraklasa SA da nam 2mln euro ! Jeżeli w kwalifikacjach do LM będziemy mieć łatwych przeciwników i dostaniemy się do grup też będzie spora kasa :) I mam nadzieje że będą transfery ;) Trzeba chwile poczekać i będzie git ;)

2 mln ale zlotych polskich kolego

Grisza1 17.05.2009 05:32

Korzyści z mistrzostwa mogą mieć nie tylko finansowy wymiar.

Zagadnięty o to, które z miast – Kraków, Warszawa, Poznań – podoba mu się najbardziej, Nowak uśmiecha się tajemniczo i zdradza, czym będzie się kierować przy ewentualnym wyborze nowego klubu dla siebie: - Zobaczymy, kto zostanie mistrzem Polski, bo to też nie jest obojętne przy ewentualnym transferze. Rozpatrując ofertę w kategoriach sportowych, wiadomo, że to najlepsza drużyna stwarza najlepsze perspektywy.
Czyżby Wisła Kraków miała szanse na pozyskanie jasnowłosego snajpera? – W Wiśle od przyszłego sezonu będzie gra ł Łukasz Garguła, ale czy akurat to musi mieć wpływ na kierunek mojego transferu? Na razie nic nie powiem – ucina z intrygującym uśmiechem Dawid Nowak.

http://futbolnet.pl/wiadomosci/dawid...istrzow-polski

martin_6 17.05.2009 09:56

No i po co nam on? Wiecznych rekonwalescentów mamy już dość...

kubanczyk 17.05.2009 11:23

a po co nam ty? wiecznie bedziesz narzekal...dosc

martin_6 17.05.2009 11:45

Po prostu uważam, że wykładanie 0,6 mln euro za gościa, który średnio przez pół sezonu się leczy, mija się z celem.

Robbie92 17.05.2009 12:01

a ja mysle ze cwielong sie wybije w przyszlym sezonie gdy odejdzie brozek(choc nie jest to pewne), nowaka mozna by bylo kupic majac pewnosc ze nie bedzie lapal kontuzji, choc ja bardziej bym sie rozgladal za napadziorami z nizszych lig

tylko_na_kilka_dni 17.05.2009 12:14

martin ma racje. 0,6 mln to za duzo za Nowaka.

MCX 17.05.2009 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tylko_na_kilka_dni (Post 729164)
martin ma racje. 0,6 mln to za duzo za Nowaka.

Zdecydowanie. Ceny w polskiej lidze są ogólnie komiczne.
Wystarczy, że gość kilka razy kopnie prosto piłkę, a już jego klub woła sobie za niego horrendalne pieniądze.
Oglądałem wczoraj cały mecz Cracovii z Bełchatowem, właśnie żeby popatrzeć na Nowaka.
600 tysięcy jest wart, ale złotych, nie euro.

Jaroo1 17.05.2009 12:31

Ja mysle ze klase zawodnika poznajemy nie po tym jak ktos jest w formie i wtedy strzela gole na zawołanie. Napewno sami tez gracie w piłke, amatorsko - ale to niewazne, nieraz ma sie taki okres ze sie wali siate za siatą, jest sie uskrzydlonym, wlasciwie samemu sie nie wie czemu tak dobrze idzie, tylko ze kiedys ta forma musi opasc i przychodza slabsze dni, i wtedy gra sie tak jak zawsze, to samo Nowak, zabłysnał tydzien, dwa tyg temu a wczoraj jak mowi MCX juz niewiele pokazał. Łatwo jest strzelac, i wyrywac jak jest sie w formie i jak zespol jest w formie. Tak samo było gdy Matusiak miał swoj sezon, Niedzielan, Lech tez miał runde wiosenna swietna a teraz nie zachwyca. Co prawda zaczyna sie juz odradzac ale jeszcze 2 tygodnie temu to grali taka pilke ze az szok.
Zeby ie zbaczac z tematu to uwazam ze powinnismy kupowac pilkarzy nawet za 1 mln euro ale takich ktorzy graja dobre w pilke dluzej niz jeden sezon, bo tak jak kazdemu sie trafi mecz zycia tak i sie trafia takim Matusiakom sezon zycia a pozniej... no własnie. Wiec z Nowakiem jeszcze moznaby poczekac, zobaczymy co w przyszłym sezonie pokaze. Ja mu zycze jak najlepiej

KCW 17.05.2009 12:49

Nowaka nie kupować ! Lepiej posprawdzać ludzi z 1 ligi ! Dajmy takiego Roberta Lewandowskiego co dosZedł do Lecha ze Znicza Pruszków czy Peszke ! Lewandowski sami widzicie jak szczela dla Lecha !

popraw błędy kolego

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl