Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Hanys 11.06.2011 14:27

Gutiego albo Ruda mogla brać Wisła - to byłby ogromny chwyt marketingowy... sponsorzy na pewno też by nie omijali Wisły gdyby miała zawodnika z takim nazwiskiem. To są gracze którzy mają do dzisiaj swoich wielkich fanów na całym świecie... także ich oczy zwróciłyby się na poczynania Wisły i być może na polską ligę.

Daliby im 3-4 mln za sezon.. byli do wzięcia za darmo. Ale jakie doświadczenie byłoby to dla graczy Wisły - współpraca z takimi gwizdami Realu to jest nie do przecenienia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1108848)
iamChris Wojciechowski mówił nie raz że sprzeda go co najmniej za kwotę jaką go kupił, a teraz tym bardziej za nią go puści

Przecież Sobiech jest cienki jak barszcz bez uszek. Do tego widać ze drobny cwaniaczek... myślicie ze oddałby życie żeby wywalczyć z Wisłą LM? Myślę ze miałby to gdzieś. Ale jak Wisła by się dostała do LM to Sobiech byłby najlepszy w żebraniu koszulek od zagranicznych gwiazd.

wujekWojtek 11.06.2011 14:29

Guti to już nie ten Guti z Realu. Sodówa mu uderzyła do głowy, rozbija się pijany autami po mieście. Moglibyśmy marketingowo i finansowo stracić. Poza tym, chcecie brać gościa którego menago rozsyła CV po całej Europie w tym do Legii i Olimpii Elbląg? Widać, że nie jest zbytnio chodliwy

Hanys 11.06.2011 14:32

Guti to zawsze będzie Guti. Mieć takiego hiszpana w skłądzie to wielki zaszczyt. W Turcji grał podobno bardzo dobrze. Jednak mam do niego dużo mniejszy respekt niż do Rudda - tego to trza było brać. Naprawdę wielka gwiazda.

baro1995 11.06.2011 15:15

No Sobiech żył by dla nas nie wypruwał to fakt.Jak wiedział,że podpisze już kontrakt z KSP to w eliminacjach z ruchem to w ogóle nie zauważyłem że on jest na boisku bo miał za przeproszeniem już wy..ane na Ruch.Ale w pucharach chciałby się pokazac i grałby dobrze,żeby go jakiś znany klub kupił albo przynajmniej,żeby jakiś Quaresma chciał się z nim wymienic koszulkami.Nie sądzę żebyśmy mogli na Gutim stracic,zawsze oglądałem skróty LE i widziałem,że on i Quaresma kreowali gre i grali naprawdę na bardzo wysokim poziomie,świetny technicznie,rewelacyjny przegląd pola no i każdy by przyszedł zobaczyc takiego Gutiego czy Ruuda w koncu koledzy z Realu ;D Jakby Cupiał naprawde dał 6 mln na transfery to tych 2 graczy moglibyśmy miec do tego 2 obroncow i LM nasza.No ale cieszmy się tym co mamy ;)

JrQ- 11.06.2011 15:19

Hanys, czy Ciebie do reszty nie poj^$alo?
3-4 mln euro? przy budżecie w granicach 15 mln?
rozumiem SF, ale ....A bez przesady

karas1983 11.06.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1109107)
Guti to już nie ten Guti z Realu. Sodówa mu uderzyła do głowy, rozbija się pijany autami po mieście. Moglibyśmy marketingowo i finansowo stracić. Poza tym, chcecie brać gościa którego menago rozsyła CV po całej Europie w tym do Legii i Olimpii Elbląg? Widać, że nie jest zbytnio chodliwy

Wierzysz w to rozsyłanie ofert drogą mailową? I jeszcze do... Olimpii Elbląg??:D

Ktoś sobie jaja robi, to żaden jego meango.. .

http://www.weszlo.com/news/7048

No ale w naszym kraju te bzdury trafiły na podatny grunt:rotfl:

baro1995 11.06.2011 15:32

Tak czy siak Guti jest bez klubu ma 34 latka na karku więc jest wiekowy podobnie jak Ruud.Obydwoje byli do wyciągnięcia.Guti w Besiktasie inkasował 2.7 mln z premiami.Teraz jest bez kontraktu i jest rok starszy więc pensja z premiami 1.5-2 mln.A teraz popatrzcie,że taki Sobiech kosztowałby 1 mln kontrakt 400 =1.4 mln,wisła powinna zamiast kupowac graczy za 700-1mln powinna zatrudniac graczy jak Guti czy RvN płacic im tą pensje 1.5-2 mln i mamy doświadczenie,sponsorów atrakcyjnośc ligi i frekwencja no i na pewno większa wartośc sportowa bo nie oszukując się takiemu Meliksonowi np który kosztował nas z pensją około 1 mln brakuje wiele do Gutiego.
http://www.youtube.com/watch?v=rdmTdTR_8eY

Edit: Gdybym był bogaty to w Wiśle byłby i Guti I RvN.Jak właściciel Kocha klub i jest z nim związany albo jest ambitny i dba o prestiż to ładuje w klub nie licząc na zyski jak Wojciechowski w Polsce czy Szejkowie z City czy nawet Turcy z Besiktasu.

Hanys 11.06.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1109160)
Hanys, czy Ciebie do reszty nie poj^$alo?
3-4 mln euro? przy budżecie w granicach 15 mln?
rozumiem SF, ale ....A bez przesady

Przecież to nie ja wymyśliłem 6 mln euro na transfery. No chyba że to jakaś baja i dałem sie nabrać?
3 inkasuje Rudd i jeszcze 3 zostają na mniej klasowych grajków.

baro1995 11.06.2011 16:04

Ruud w HSV inkasował 2.5 mln euro za sezon podobnie jak u Gutiego latka lecą starszy więc 2 mln by go przekonały :)

kacpaw91 11.06.2011 16:45

Glika Palermo chce znowu wypożyczyć.

baro1995 11.06.2011 16:47

Ale z tego co słyszałem on chce zostac we włoszech,i pozatym skoro w serie a go wkręcali w ziemie to co by było w Lm.

IncognitoTSW 11.06.2011 17:04

Po co nam Glik?

kacpaw91 11.06.2011 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1109221)
Po co nam Glik?

A mamy lepszych od niego rezerwowych stoperów?

Titto 11.06.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1109223)
A mamy lepszych od niego rezerwowych stoperów?

Gość by chciał zarabiać sporę pieniądze, zupełnie nie adekwatne do jego umiejętności.
A jeśli już porównujemy go do rezerwowych stoperów w naszym zespole to Bunoza dla mnie jest lepszym zawodnikiem od niego...

Zienczuk8 11.06.2011 17:47

w relacji live z meczu GKS - Pogoń piszą, że na meczu obecny nasz dyrektor sportowy.. niby po co?

Titto 11.06.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1109249)
w relacji live z meczu GKS - Pogoń piszą, że na meczu obecny nasz dyrektor sportowy.. niby po co?

Zapewne, dlatego że chcę obejrzeć zawodników GKSu, czy Pogoni?

JarekTSW 11.06.2011 17:49

Ten lewy obronca w Pogoni gra chyba dobry w miarę :) Może dlatego

matizaq 11.06.2011 17:51

Raczej bym stawiał na :
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8830

stalsanok1946 11.06.2011 17:55

Piotr Petasz?

Na meczu w Katowicach jest obecny były już trener Pogonii, Artur Płatek. Co ciekawe, pojawił się też dyrektor sportowy Wisły Kraków, Stan Valckx.

JarekTSW 11.06.2011 18:01

No Petasz. Pamiętam jaka była pod jaranka komentatorów kiedyś, że ma piekielnie silne uderzenie :D

Fiti 11.06.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 1109254)

On raczej do nas by przyjść Niechciał : )

Krisuuu 11.06.2011 20:25

A może: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=14780 w tym sezonie 22 mecze 1 bramka 1 asysta, a do tego kończy mu się kontrakt.

Lysy 11.06.2011 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1105737)
Gdybym był bogaty z pewnością zainteresowałbym się Charles Uchenna Nwaogu z Floty. Król strzelców 1 ligi a ma dopiero 20 lat! Strzela, asystuje,wali fikołki lepsze niż Uche :rotfl: Z pewnością będzie jeszcze o nim głośno, ale wtedy już nas nie będzie stać na tego zawodnika.

Dziś strzelił dwudziestą brameczkę w I lidze ;) Szczęśliwy ten kto pozyska tego zawodnika.

Uran235 11.06.2011 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1109350)
Dziś strzelił dwudziestą brameczkę w I lidze ;) Szczęśliwy ten kto pozyska tego zawodnika.

A to nie jest czasem ten sam gość, którego parę lat wstecz jako nastolataka do domu odesłał Petrescu?

Ja bym na lewej obronie widział Tommy'ego Spurr'a z Sheffield Wednesday. Wednesday będzie drugi sezon kiblowało w League One, bo zamiast bić się o awans skończyło na 15 pozycji. Chłopak ma kawał piłkarskiego CV i tylko 23 lata na karku.

http://www.transfermarkt.de/de/tommy...ler_39515.html

baro1995 11.06.2011 21:47

Ten Spurr naprawdę ciekawy zawodnik,młody doświadczenie pewnie wymogów kosmicznych nie ma i mógłby się wybic,dzwon Uran do Stana :)

JrQ- 11.06.2011 21:49

Cytat:

A to nie jest czasem ten sam gość, którego parę lat wstecz jako nastolataka do domu odesłał Petrescu?
i tak i nie
Petrescu go chcial, ale nie dostal kasy/nie dogadano sie z menago

Cytat:

Przez kilka ostatnich tygodni w treningach Wisły uczestniczył 17-letni Nigeryjczyk, Charles Nwaogu. Jeszcze w czwartek prowadzono rozmowy z jego menedżerem w sprawie podpisania kontraktu, ale ostatecznie porozumienia nie osiągnięto. – Nas interesował zawodnik, a nie płacenie prowizji jego menedżerowi przy pierwszym profesjonalnym kontrakcie – twierdzi wiceprezes klubu, Jerzy Jurczyński.
W najbliższym czasie klubu też nie opuszczą dwaj utalentowani juniorzy – Patryk Małecki i Mateusz Broź. Tym pierwszym interesował się Kolporter Korona Kielce. Zawodnik sam wystąpił nawet do PZPN o ustalenie przynależności klubowej. – Z Małeckim mamy profesjonalny kontrakt do 2008 roku – twierdzi Jurczyński.
Z kolei Broź, który chciał przejść do Widzewa, gdzie gra jego brat, ma z Wisłą umowę stypendialną ważną do końca bieżącego sezonu.
Przegląd Sportowy / wislakrakow.com (maaarcin)
i pomyslec, ze mialo to miejsce PIĘĆ lat temu!!!

kacpaw91 11.06.2011 21:57

Nie wiedziałem, że Małecki chciał kiedyś do Korony.

JrQ- 12.06.2011 09:59

chcial nie chcial, w kazdym razie mlodym zawodnikom menagerowie w glowach mieszaja i czesc z nich po prostu odpada nim cos w ogole zaczna grac...

westersyl 12.06.2011 10:03

Cytat:

Piotr Petasz
Nie wiem czy kojarzycie przyśpiewki kibiców Pogoni kierowane do Piotrka: Drina goni kolejny drni...
Ten koleś to pijak.

baro1995 12.06.2011 10:06

W ogóle nie ma najmniejszego sensu dyskutowanie o piotrku i zawodnikach jego pokroju,my mamy się wzmacniac a nie sciagac ,,leszczy'' z problemami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl