Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

martin_6 18.06.2011 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1112591)
Ja nie wiem, o co ta cała kłótnia kto jest lepszy. Wiadomo przecież, że wybór pomiędzy PiSem, PO, PSLem a komuchami z SLD to żaden wybór. To tak jakby wybierać pomiędzy dżumą, cholerą a syfilisem. Osobiście za najmniejsze zło uważam Jarka, chociaż nigdy go nie lubiłem to uważam, że rządy PiSu to jedyna akceptowalna dzisiaj możliwość. I piszę to niestety, co przyznaje ze wstydem jako były i naiwny wyborca Donalda.

Jedyną nadzieję widzę w partiach spoza parlamentu, chociaż one i tak nie mają i nigdy nie będą miały większych szans. Nikt ich do władzy nie dopuści. Nie oszukujmy się jakąś ideą demokracji. Dziś u władzy może być tylko ten kto ma kasę i media za sobą. Sama zresztą demokracja polega na mechanizmie, w którym banda idiotów i nierzadko ignorantów wybiera inną bandę populistów i złodziei.

Zamiast dyskutować nad Jarkiem i Donaldem uzgodnilibyśmy lepiej jakąś alternatywę. Możnaby zrobić kibicowsko-społeczną akcję i zdecydować kogo poprzeć. Całym środowiskiem. Wybrać jakąś opcję spoza bandy czworga, ogłosić wszem i wobec, rozreklamować akcje na wszystkich forach, portalach i facebookach w stylu "masz ich wszystkich dość, wyraź sprzeciw, zagłosuj na x" i głosować solidarnie tak żeby nasze głosy nie zaginęły. Chociaż te parę procent uzbierać w społecznym akcie sprzeciwu. Ech... Warto sobie chociaż pomarzyć...

To mrzonki. Naszą jedność i siłę polityczną pokazały wybory na prezydenta Krakowa, gdzie niektórzy nie potrafili powściągnąć na chwilę swojego obrzydzenia do PO i woleli zagłosować na Majchra. Taka akcja się niestety nie uda.

Drozd 18.06.2011 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1112593)
Drozd wszystko ok, zgadza sie. Tylko teraz powiedz czy tak samo nie jest z drugiej strony?
Czy Ty potrafisz skrytykowac Kaczynskiego i pochwalic Tuska?

Przyganial kociol garnkowi a sam smolil - tak wlasnie wyglada dyskusja miedzy PO i PiSem i miedzy twardym elektoratem obu partii.

Co ty porównujesz? Pokaż mi gdzie jadą tak po Tusku jak po Kaczyńskim, żebyś mógł sprawę odwracać. Cała para od kilku lat idzie w ośmieszenie wyszydzenie i zmarginalizowanie Kaczyńskich. Puki rządzili było to jakoś wytłumaczalne, ale od czterech lat wszystko co sie dzieje zależy od Tuska, a dalej winny jest Kaczyński, nie załamuj mnie twierdząc że tego nie dostrzegasz. Przecież tym kretynom się wyrywa zeby wokół jarka tworzyć kordon sanitarny. Myślisz że jak takie teksty odbiera zmanipulowany leming? orżnąć watachę będzie spokój. A Ty mi tu żebym Tuska chwalił? Może mi powiesz za co? Za orliki?

FooFighter 18.06.2011 19:56

Najgorzej to psioczą chyba na nacjonalistów. Przykład - przypomnę jak zmieszano kiedyś z błotem w mediach młodzież wszechpolską. LPR był popularny i dlatego widocznie była taka potrzeba nagonki na ich przybudówkę. Ja ich nie popieram, do dziś właściwie nie wiem, co to za organizacja, co za ludzie, jaki mają program, co robią. Wiem tylko, że wg najważniejszych mediów to faszyści, oszołomy, są be i w ogóle jest w modzie do dziś śmiać się z takich.
W ogóle patriotyzm dziś nie jest w cenie w telewizji. Zresztą wszelkie organizacje tego rodzaju mają duże problemy z wizerunkiem w mediach. O stosunku mediów do kibiców i ogólnie rozumianego patriotyzmu/nacjonalizmu ciekawie pisze Roman Zieliński na www.fanslask.pl
Ja bym chętnie kogoś poparł z mniej popularnych partii, bylebym miał pewność, że mają jakieś szanse. Bo jak mam być jednym z 0.32 % głosujących na daną partię, to się zastanawiam czy nie lepiej mimo wszystko dać krzyżyk Jarkowi, by Partia Obłudy nie wygrała.

Jaroo1 18.06.2011 19:58

Cytat:

A Ty mi tu żebym Tuska chwalił? Może mi powiesz za co? Za orliki?
totez mowie. Przyganial kociol garnkowi a sam smolil.
W calej swojej zajadlosci nie zauwazasz tego ze osoby, z ktorymi toczysz spory sa takie same jak Ty. Jedynie rozni Was to ze Ty sobie obrales za cel obrone PiS i gnojenie PO a oni na odwrot.

Cytat:

nie załamuj mnie twierdząc że tego nie dostrzegasz.
Dostrzegam to wszystko co Ty + jeszcze troche wiecej bo nigdy nie zaglosuje na patalachow z PO/PiSu/SLD (no chyba ze w II turze wyborow prezydenckich, aby wybrac mniejsze zło)

Nie chce sie napinac w Twoja strone no ale tak to widze, ze sie stales takim pionkiem w rekach PiSu i nagabujesz na tych pionkow ktore sa w rekach PO.

Cytat:

Ja bym chętnie kogoś poparł z mniej popularnych partii, bylebym miał pewność, że mają jakieś szanse. Bo jak mam być jednym z 0.32 % głosujących na daną partię, to się zastanawiam czy nie lepiej mimo wszystko dać krzyżyk Jarkowi, by Partia Obłudy nie wygrała.
I wlasnie tu jest problem. O partiach z poza tej 4 ktora jest w sejmie sie nie mowi (no oprocz PJNu, Palikota tez juz zepchneli na margines). Jak uswiadomic Polakow aby sie nie dali wciagnac w ta gre mediow i zaglosowali na kogos z poza tej lansowanej 4. Jedynie chyba musialyby same media taki pomysl podsunac hehe. Nie widze innej mozliwosci zeby nagle sie wiekszosc Polakow obudzila z tego letargu i zaglosowala inaczej niz karza media. CO najwyzej przy jakiejs mega mobilizacji narodu, zwolywaniu sie przez neta moze te kilka % by sie przystosowalo

Drozd 18.06.2011 22:12

Nie jestem w niczich rękach. Nigdy nie miałem do czynienia z nikim z żadnej partii. Zwyczajnie nie zgadzam sie na wciskanie mi ciemnoty. Oczekujesz ode mnie żebym chwalił Tuska, nie ma problemu może poza podstawowym, że nie ma za co. Chyba że coś podpowiesz. Tylko nie pisz ze odsunął Jarka od władzy :)))

Na PSL największą sprzedajną k.... ostatnich dwudziestu lat zagłosujesz? Uzasadnij. I nie miej wrażenia ze się napinam. Ja tylko nie mam zamiaru dać sobie wmówić że dłuższy kij jest krótszy. Choćby mnie przekonywały wszystkie "ałtorytety". Nie dziw się też że mam bekę z tych którzy dali sie do kretynizmu przekonać, a wydaje im sie że odkryli kamień filozoficzny.

Palikotem się przejmujesz? Ja bym się zastanawiał dlaczego cisza o Nowej Prawicy, teoretycznie mogłaby zabrać głosy PiSowi, a tu nikt nie ryzykuje. Chyba PO już ma z 15% i boją się wszystkiego :).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 1112605)
Najgorzej to psioczą chyba na nacjonalistów..

Nie nacjonalistów tylko normalnych Polaków. Takich którzy nie wstydzą się tego że są Polakami, nie lecą do laickiej ue jak muchy do świecy, nie podniecają się jak nastolatki na dźwięk słowa tolerancja. I przedewszystkim rozumieją sens tego słowa. Bo co innego tolerancja, co innego akceptacja. Ciężko akceptować zwyrodnienie. Normalny człowiek do zwyrodnienia nie dopuszcza. "Postępowcy" chcą uznać zwyrodnienie za normę. A wszystkich którzy się na to nie godzą usunąć. Totalne pomieszanie, nic dziwngo ze lemingi skołowane.

Jaroo1 18.06.2011 22:27

Nie wiem za co mozna pochwalic Tuska tak samo jak nie wiem za co moznaby pochwalic Kaczynskiego.
PSL traktuje tak jak PiS, mniejsze zlo. Na nich jestem w stanie zaglosowac ale nigdy na PO i SLD.
Ale na pierwszym miejscu stawiam Kongres Nowej Prawicy mimo ze i tak szans nie maja bo nie ma ich w mediach i pewnie nie bedzie

robert995 18.06.2011 23:52

słówko o sondażach.
dzwonią do mnie ludzie z sondażowni. udzielam odpowiedzi że popieram Kongres Nowej Prawicy. Urocza pani prosi mnie by zmienić wybór na kogoś z tzn. Bandy Czworga czyli PO PIS SLD PSL. Odmawiam jej i mówię że popieram KNP.
Po jakimś czasie pojawia się w mediach ten sondaż z informacją że nikt nie wskazał partii spoza bandy czworga.
warto to przemyśleć
pozdrawiam

EnigmaWP 19.06.2011 06:54

robert995 - czy pamiętasz nazwę tej sondażowni oraz datę, kiedy do Ciebie zadzwonili? Najlepiej jeszcze imię tej uroczej Pani?

Wszystko się przyda, wykorzystamy to.

Drozd 19.06.2011 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez robert995 (Post 1112685)
słówko o sondażach.
dzwonią do mnie ludzie z sondażowni. udzielam odpowiedzi że popieram Kongres Nowej Prawicy. Urocza pani prosi mnie by zmienić wybór na kogoś z tzn. Bandy Czworga czyli PO PIS SLD PSL. Odmawiam jej i mówię że popieram KNP.
Po jakimś czasie pojawia się w mediach ten sondaż z informacją że nikt nie wskazał partii spoza bandy czworga.
warto to przemyśleć
pozdrawiam

Tu nie ma co myśleć od razu widać że Kongres Nowej Prawicy ma kilkuprocentowe poparcie i sprzedajnym mediom zależy żeby nikt sie o tym nie dowiedział. Stąd "Tylko cztery partie w sejmie" i wciskanie ludziom ze alternatywą jest PJN albo śmichu warty Palikot. Licze na to że ludzie zagłosują na przekór i coś sie w Polsce zacznie dziać pozytywnego.

robert995 19.06.2011 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez EnigmaWP (Post 1112704)
robert995 - czy pamiętasz nazwę tej sondażowni oraz datę, kiedy do Ciebie zadzwonili? Najlepiej jeszcze imię tej uroczej Pani?

Wszystko się przyda, wykorzystamy to.

nie pamiętam bo opisana sytuacja miała miejsce jakiś miesiąc temu

Arapaho 19.06.2011 16:59

Zacznijmy od tego że prawica juz od dawna powinna trzymac się razem. Jeśliby lewica miała 5-6 partii to podejrzewam że żadnej nie byłoby w sejmie.
Ale do sedna. Dla mnie gwarantem że w rządzie nie będzie wałów , tolerancji korupcji, postkomunistycznych układów jest wyłacznie J.Kaczyński. Własnie nie partia tylko on. W PiS jak w każdej innej partii są karierowicze chętni na różne uklady. Tak jest w każdej partii. Czyste działania moga być tylko zagwarantowane przez szefostwo partii których najwyższym celem jest dobro Polski. Ale jak to sprawdzić- ktoś spyta. Przeciez każdy z nich Tusk,Naperalski,Pawlak,Schetyna,Kaczynski,Komorows ki twierdzą że sa mężami stanu, dzialajacymi tylko dla dobra kraju. ..No właśnie...WIęc odejdzmy od słów -popatrzmy szerzej . Kto ma kontakty z wielkim biznesem, kto jaką ma deklarację majatkową- inaczej kto się dorobił na rządzeniu, kto gdzie mieszka, kto z jakiej rodziny pochodzi.
Oczywiście to że ktoś ma kontakty z Karkosikiem i Walterem, ma 200 m apartament i rodziców rodem z PZPR od razu go nie dyskwalifikuje ale.....coż trudno żeby nie rodziło podejrzeń.
Jesteśmy ufni że są jednak patriotami wiec idzmy dalej . Porównajmy co kto zrobił dla Polski i przy tym ile rządził.
Chcialbym być tu obiektywnym (mozecie mnie sprostować) : SLD rządziło mniej wiecej 9 lat - nie wdajac się się w szczegółowoą analizę dla mnie jako zwykłego mieszkańca na plus zapisze im obniżke CIT do 18%,reszty nie ma - wejścia do UE nie liczę bo to trudno ocenic czy to wielka zasługa. Z czym mi się poza tym kojarzy :ciągłe blokowanie lustracji, domaganie się legalizacji aborcji ,eutanazj i związków homoseksualistów (ogólnie mówiąc)
Dalej.PO - biorąc pod uwagę ich protoplastów rządzili 10 lat (Mazowiecki,Bielecki,Suchocka,Buzek i Tusk) - co na plus....nie widzę nic co by mi przysporzyla mnie kłopotów, jakieś udogodnienia.? nic.Pierwsze skojarzenia z UW- prywatyzacja banków ( można to przypisać też SLD ale plan jednak Balcerowicza), hmmm (gdzie to wyladowal Bielecki po latach.... czyżby w banku i kasował 400 tyś za m-c, zobaczymy za 5 lat gdzie będzie Tusk...) ....tak naprawdę prywatyzacja wszystkiego co sie da sprywatyzowac, dziurawe drogi, mimo ciągłych obietnic że będzie lepiej, kolejki w przychodniach , czekanie rok na zabiegi medyczne,zniszczenie kompletnie armii ( juz SLD chyba przez slabość do przeszłych czasow trochę lepiej dbało o armię).Przejmowanie TV na zmiane z SLD i PiS (choć wg.mnie Urbański i Wildstain byli o niebo bardziej niezależni niż resza prezesów- ale może jestem nie obiektywny). Dla zwykłego zjadacza chleba - ta grupa nie zrobila nic - myslę o takich kierunkach jak : podatki, medycyna, ułatwienie dla przedsiebiorców, infrastruktura
Teraz weźmy na tapetę PIS - rządzili 2,5 roku w tym 0,5roku rząd Olszewskiego - pierwsze skojarzenie walka z lustracją, korupcją,obniżenie podatków 19/38%, dodatki rodzinne. Minusy - archaiczne zachowania i mało medialne postępowania, przynajmniej kilku poslów którzy choć merytorycznie dobrzy powinni być trzymani z dala od kamer (Brudziński,Wróbel,Karski),zbytnie skupienie sie na walce z układem - które choć bardzo ważne zostało słabo zbilansowane z tematami ekonomicznymi i gospodarczymi.

NIe chce zanudzać każdy z Was może zrobic taki krótkie resume ostatnich 22 lat oparte na faktach. W tym porówananiu mimo wszystkich wad PIS/PC wygrywa w cuglach z PO/UW/AWS/KLD i SLD/UP/PSL

BBudowniczy 19.06.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1111568)
Za to ty jak jak pojedziesz Tuska to jestes "Prawdziwym Polakiem" i "Prawdziwym Patriotą"

Można się dowiedzieć z kogo to "cytat"?:>

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1111568)
Jak orędzie było do Rosjan to po co je puszczali w polskich mediach ? :rotfl:
S

Głupszego rozumowania już dawno nie słyszałem......... Skoro orędzie Miedwiediewa po katastrofie było do Polaków to po co je puszczali w rosyjskich mediach? :rotfl:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ored...o-2122221.html

Gwiaździsty 19.06.2011 20:08

Drożyzna hula. Podobno największa inflacja od 10 lat. Ceny w góre. Czy to kolejny sukces PO i ryżego magika?

orzeu 20.06.2011 15:57

Gdyby ktos wam keidys trul dupe o polskim, a zwlaszcza krakowskim kibolskim antysemityzmie wystarczy podrzucic mu linka:
http://www.rp.pl/artykul/12,676384_A...ak_chcial.html

szczebrzeszcz 20.06.2011 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1113604)
Gdyby ktos wam keidys trul dupe o polskim, a zwlaszcza krakowskim kibolskim antysemityzmie wystarczy podrzucic mu linka:
http://www.rp.pl/artykul/12,676384_A...ak_chcial.html

już to w jednym temacie wrzuciłem

http://www.youtube.com/watch?v=TuF1OJ1-my0

pasuje jak ulał do lansowanego tematu o wszechobecnym antysemityzmie :-)

Karamazow 20.06.2011 20:14

http://www.youtube.com/watch?v=z0Qjovd-bSQ - tutaj ktoś się postarał i pięknie zobrazował jak się tworzy tzw. fakty medialne.

Drozd 22.06.2011 09:52

Z Krzysztofem Rybińskim - doktorem habilitowanym nauk ekonomicznych, rektorem Uczelni Vistula - rozmawia Jacek Nizinkiewicz

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...wiadomosc.html

- Bełkotem można określić narrację gospodarczą PO w minionych 3 latach. Bełkotem można określić obecne dokumenty rządowe, które dotyczą finansów publicznych. Bełkot to obecna polityka innowacji w Polsce. W niedawno opublikowanym raporcie o innowacyjności polskiej gospodarki pokazaliśmy, że mimo wydania 10 mld euro środków unijnych na wzrost innowacyjności w Polsce, innowacyjność radykalnie spadła w minionych 5 latach. Przepalenie bez sensu 10 mld euro to dopiero jest bełkot. Program PO nie istnieje, a obecna praktyka rządzenia PO jest po prostu groźna dla przyszłości Polski - powiedział prof. Krzysztof Rybiński. Ekonomista stwierdził również: "W programie PiS dostrzegam pomysły dobre dla Polski, na przykład propozycje nowych reguł tworzenia prawa, deregulację, propozycję stworzenia funduszu przyszłych pokoleń z dochodów z gazu łupkowego czy renegocjację celów unijnej polityki ochrony klimatu, która jest zabójcza dla Polski. Ale w kwestii finansów publicznych i innych kluczowych spraw gospodarczych program PiS jest pełen ogólników, więc nie wiemy, co się tak naprawdę za tymi ogólnikami kryje".

Gdyby KNP miał szansę na 30% to bym na nich zagłosował, a tak to będę namawiał do głosowania na nich.

orzeu 22.06.2011 14:28

Dwa ciekawe cytaty z bloga Kataryny. Zagadka, kto to powiedzial? (dwie rozne osoby).
Obydwa cytaty z ksiazek zatem sa to wypowiedzi dobrze przemyslane a nie rzucone gdzies tam na wiatr:

Cytat:

"Nie mam wątpliwości, że jest to zjawisko o kluczowym znaczeniu dla rozwoju polskiej demokracji i gospodarki rynkowej. Ludzie byłej nomenklatury, dawni esbecy, niektórzy prywaciarze i częściowo ludzie solidarnościowego etosu przenieśli do III Rzeczypospolitej mechanizmy peerelowskiego klientelizmu. (...) Opletli Polskę siecią niejawnych powiązań przyjacielskich, politycznych, gospodarczych, korupcyjnych, nepotycznych, a także jednoznacznie przestępczych"
Drugi:
Cytat:

"Dziś gruba kreska, brak lustracji, brak dekomunizacji i historyczny relatywizm wychodzą nam bokiem. Kto ma się w III RP najlepiej? Ciężko pracujący, utalentowani ludzie czy cwaniacy z układów - partyjnych i służbowo-tajnych - którzy opanowali gospodarkę? Kto ma się lepiej - walczący o wolną Polskę czy kelnerzy przodującej idei? (...) Nie twierdzę, że lustracja i dekomunizacja, także moralna, byłaby odpowiedzią na większość polskich bolączek. Nie na większość. Ale na bardzo wiele tak. Za ten grzech zaniechania będziemy płacili bardzo długo.".

Drozd 22.06.2011 15:12

Ale lustracja, to przecież przejaw oszołomstwa i zapiekłości. Komuchy pozwoliły koronę godłu przywrócić i ktoś jeszcze śmie ich rozliczać. Gdzie przebaczenie :/

Chiński scenariusz powtórzy się na A4

http://finanse.wp.pl/kat,104126,titl...wiadomosc.html

" "Dziennik Gazeta Prawna" donosi, że kolejne projekty budowy autostrad mogą być zagrożone. Grecka spółka J&P Avax przymierza się do wycofania z kontraktu na budowę A4. "

" Z oficjalnej korespondencji pomiędzy GDDKiA a realizatorem inwestycji, grecką spółką J&P Avax, wynika, że firma nie wyklucza rezygnacji z kontraktu. Zarzuca dyrekcji wielomiesięczne opóźnienia w przekazywaniu dokumentów."

Cuda, cuda, cuda .... Dobrze że PiS nie rządzi bo nie wiem co by się działo:). Kolego Siwy kto miał rację? Bez raportu wiadomo.

BBudowniczy 23.06.2011 12:42

Nie ma to ściganie przestępców komunistycznych w Polsce, jak dobrze że mamy politykę miłości i znakomite prawo w stosunku do nich :

http://www.rp.pl/artykul/92106,67772...ntynowicz.html

"Trzech oficerów SB nie poniesienie kary za próbę otrucia Anny Walentynowicz. Sąd w Radomiu uznał, że ich zbrodnia przedawniła się
W sierpniu ubiegłego roku pion śledczy Instytut Pamięci Narodowej w Warszawie oskarżył w tej sprawie trzech byłych oficerów SB: Tadeusza G., Marka K. i Wiesława S. Według IPN popełnili oni czyny stanowiące zbrodnię komunistyczną i zbrodnię przeciwko ludzkości.

Dziś radomski sąd uznał, że czyny te nie stanowią zbrodni przeciwko ludzkości, a jedynie zbrodnię komunistyczną, której karalność przedawniła się (nie przedawnia się zbrodnia przeciwko ludzkości).

- Zdaniem sądu nie można czynów zarzuconych oskarżonym kwalifikować jako zbrodni przeciwko ludzkości, bowiem taka kategoria zbrodni musi mieć wymiar zbliżony do zbrodni ludobójstwa - powiedziała rzecznik Sądu Okręgowego w Radomiu Justyna Mazur."

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowy-...wiadomosc.html

"W połowie lipca prawdopodobnie rozpocznie się przed warszawskim sądem okręgowym ponowny proces m.in. gen. Wojciecha Jaruzelskiego, oskarżonego o "sprawstwo kierownicze" masakry robotników na Wybrzeżu w 1970 r. Sprawa toczy się już ponad 10 lat.

Poprzedni proces dotyczący wydarzeń Grudnia'70 - który zbliżał się już do końca - został przerwany pod koniec maja, gdyż zmarł jeden z ławników. Ponieważ tzw. zapasowy ławnik wyznaczony do poprzedniego składu sędziowskiego zmarł już wcześniej - konieczne stało się ponowne prowadzenie sprawy przed sądem."

Ręce opadają....

Karamazow 24.06.2011 20:33

http://www.youtube.com/watch?v=r0_azMpI75w - nie spodziewałem się, że w tego typu programach występują rozsądni ludzi. A pan Wojewódzki poraża bezczelnością sugerując w programie o charakterze muzycznym kogo należy popierać w wyborach, ale czego się spodziewać po człowieku, który potrafi szydzić z czyjejś śmierci.

dulli78 25.06.2011 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1116062)
http://www.youtube.com/watch?v=r0_azMpI75w - nie spodziewałem się, że w tego typu programach występują rozsądni ludzi. A pan Wojewódzki poraża bezczelnością sugerując w programie o charakterze muzycznym kogo należy popierać w wyborach, ale czego się spodziewać po człowieku, który potrafi szydzić z czyjejś śmierci.

Pan Wojewódzki?:shock: Mówisz o kreaturze zachęcającej do wbijania flagi Polski w psie gówno:evil:
Kolejny rewelacyjny pomysł naszych wspaniałych rządzących to podatek śmieciowy
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...i,1658115,4200

Jaroo1 25.06.2011 00:27

Cytat:

Kolejny rewelacyjny pomysł naszych wspaniałych rządzących to podatek śmieciowy
Trzeba jakos dziure budzetowa latac.
Płakac sie chce jak sie patrzy na POlityke Tuska. Jedyny pomysl pelo na łatanie dziury to wymyslanie takich podatkow jak np ten wyzej albo podnoszenie np podatku VAT
Zalosne, wprowadzmy jeszcze tysiac takich podatkow to za rok wyjdziemy z kilkuset miliardowego zadluzenia a przy okazji wyzdychamy z glodu

Drozd 25.06.2011 10:06

A co to cudaka interesuje, Merkel klepnęła po plecach to ryży deklaruje pomoc Grecji. Czyimi pieniedzmi? Naszymi bo przecież cudze najłatwiej rozdawać. Gdyby nie Czechy i Anglia ten pajac chciał gwarantować w Naszym imieniu
1000 000 000 PLN pożyczki. Bo " jak za pięć lat nam powinie się noga, to będziemy chcieli pomocy" ??!!!! Co ten .... bredzi? Nam się powinie? Czy ma już plan jak wpedzić Polaków w spirale zadłużenia. Dość nierządu cudaka bo nas załatwi na cacy.

dulli78 25.06.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1116166)
Trzeba jakos dziure budzetowa latac.
Płakac sie chce jak sie patrzy na POlityke Tuska. Jedyny pomysl pelo na łatanie dziury to wymyslanie takich podatkow jak np ten wyzej albo podnoszenie np podatku VAT
Zalosne, wprowadzmy jeszcze tysiac takich podatkow to za rok wyjdziemy z kilkuset miliardowego zadluzenia a przy okazji wyzdychamy z glodu

Zgoda ale z małym wyjątkiem - ten podatek będzie łatać budżet samorządów lokalnych. Oczywiście naszym kosztem. Teraz jak ktoś prowadzi firmę, która zarabia na wywózce śmieci będzie się musiał "uśmiechnąć" do lokalnych watażków.

sambo 25.06.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1116362)
Teraz jak ktoś prowadzi firmę, która zarabia na wywózce śmieci będzie się musiał "uśmiechnąć" do lokalnych watażków.

a Dorszowa Julia rozciągnie swój parasol antykorupcyjny. . .

Lata 90 wróciły w pełnej krasie. . .

AS82 25.06.2011 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 1116427)
a Dorszowa Julia rozciągnie swój parasol antykorupcyjny. . .

Lata 90 wróciły w pełnej krasie. . .

totalitaryzm nawet wrócił :rotfl:

sambo 25.06.2011 21:42

tak, ale w latach 2005-2007. Dziś za takie stwierdzenie można iść do więzienia

BBudowniczy 26.06.2011 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1116526)

Radziłbym ostrożnie z takimi opiniami, bo któregoś pięknego poranka o 6 rano ktoś Cię może odwiedzić ;)

Drozd 26.06.2011 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1116526)

Idź sie poskarż na Rydzyka , jak pajace z Parady Oszustów :). Bo jak taki może bez ich zgody geotermę budować. Nawet w łapę nie dał bezczelny typ.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BBudowniczy (Post 1116722)
Radziłbym ostrożnie z takimi opiniami, bo któregoś pięknego poranka o 6 rano ktoś Cię może odwiedzić ;)

To jest właśnie przejaw POwolności, nie to co w czasach kaczorów ;)

AS82 26.06.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1116724)
Idź sie poskarż na Rydzyka , jak pajace z Parady Oszustów :). Bo jak taki może bez ich zgody geotermę budować. Nawet w łapę nie dał bezczelny typ.

To jest właśnie przejaw POwolności, nie to co w czasach kaczorów ;)

Przeciez rzad Pisu dawał 27 mln na odwierty , a w zamian Rydzyk w swoich mediach mówił żeby głosować na Pis. Rydzyk jest jak Dyzma, połowa polskich polityków płaszczy i ośmiesza się ,broniąc jego debilnych komentarzy,ponadto stał się postacią najbardziej rozpoznawalną w całym Kościele

Drozd 26.06.2011 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1116861)
Przeciez rzad Pisu dawał 27 mln na odwierty , a w zamian Rydzyk w swoich mediach mówił żeby głosować na Pis. Rydzyk jest jak Dyzma, połowa polskich polityków płaszczy i ośmiesza się ,broniąc jego debilnych komentarzy,ponadto stał się postacią najbardziej rozpoznawalną w całym Kościele

A ITI na stadion Legii to kto dał ? A w zamian ITI w swoich mediach mówi żeby głosować na PO i co z tego? Różnica taka że media rydzyka są marginalne, a ITI "opiniotwórcze" i omiatają swoją propagandą miliony lemingów. Robiąc im papkę z mózgu. Dokładnie jak w totalitaryzmie. A rydzyk jest najbardziej rozpoznawalny wśród widowni TVN

Karamazow 26.06.2011 19:07

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_prasa.html no ileż kur.. można?

Drozd 26.06.2011 21:20

Jak to ile. Ile wlezie. Za chwilę inny profesór np. Senyszyn powtórzy mantrę, a po niej kolejny i tak do porzygania. A bezmózgi leming popuści z podniecenia, że "myśli" tak jak profesóry. I co najśmieszniejsze to Rydzyk sieje nienawiść :). Bo prawdę powiedział. Ostatnio czytałem ciekawą analizę w U.RZ. Jak dziś byłyby określone dzieci ze szkoły we Wrześni które nie chciały się modlić przed lekcjami po niemiecku. Pewnie jako narodowo-katolickie oszołomy podrzegane przez zaścianowych rodziców.

Żyjemy w totalitarnym kraju którego władze odgrywają teatrzyk a za kulisami płaszczą sie przed sąsiadami, gotowi zrobić wszystko za klepnięcie w plecy. Będę sie śmiał do końca życia z tych którzy ich wybrali. Choćby teraz do Częstochowy na kolanach pielgrzymowali.

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/27077/grabarz460.jpeg

AS82 26.06.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1117075)
A bezmózgi leming popuści z podniecenia, że "myśli" tak jak profesóry.
Żyjemy w totalitarnym kraju którego władze odgrywają teatrzyk a za kulisami płaszczą sie przed sąsiadami, gotowi zrobić wszystko za klepnięcie w plecy. .

Skoro uwazasz ,że żyjesz w totalitarnym kraju , to retoryka PISu wyprała ci mózg z 10 razy silniej ,niż jak to nazwałeś "bezmózgiemu lemingowi"

AYALA 26.06.2011 22:45

PO ludziach co chcą przywódce opozycji zamknąc w szpitalu psychiatrycznym można sie wszytskiego spodziewac.Trzeba byc czujnym podczas najbliższych wyborów do parlamentu

Jaroo1 26.06.2011 22:46

Cytat:

Skoro uwazasz ,że żyjesz w totalitarnym kraju , to retoryka PISu wyprała ci mózg z 10 razy silniej
Juz lepiej popierac PiS niz PO bo takiego czegos jak jest teraz to napewno nie bylo za rzadow PiSu.
Juz wiele razy pisalem, ze obie partie sa nieudolne ale Po bije wszystko i wszystkich na leb na szyje. Same tematy zastepdze, same matactwa, biurokracja, podnoszenie podatkow itd a kraj sie pograza, zadluza. Po wcale nad tym nie panuje, oni sobie graja na czas. Oby jeszcze ze 4 lata pobyc przy korycie, nakrasc sie kasy i niech sie dzieje wola nieba, my jak juz sie nakradniemy i wyrobimy sobie ukladow to nie zginiemy
W PiSie podobalo mi sie to, ze zaczeli czystki od swoich i teraz smiac mi sie chce jak sie broni niejakiej Blidy. Moze niech jakis "kibol" sobie palnie w leb jak mu sie ABW o 6 rano wjebie do mieszkania i niech Po odpowiada za to, ze ktos mial cos na sumieniu. Zalosna sprawa (chociaz to akurat sprawka SLD a nie PO)

Zwroccie uwage na ondaze tworzone przez te wszystkie smieszne sondazownie i porownajcie to z tymi "ptaszkami" pod artykulami nt polityki. Wszedzie gdzie byl nie spojrzal to przewazaja "ptaszki" anty PO i lawina komentarzy anty PO. Ludziom juz sie zygac chce na ta partie ale w sondazach nadal klamstwa, w mediach nadal propaganda. I uwazasz, ze to nie jest totalitaryzm? Nigdy nie uwierze w to, ze pod tymi artykulami sa mniej wiecej proporcje 20% glosujacych za PO, 80% przeciw a w sondazach ciagle Po uzyskuje 35-50%.
PO sie kompromituje co i rusz ale jakos cicho o tym, robia jedno mowia drugie. Np teraz w sprawie rydzyka, Tusk mowi, ze w demokracji kazdy ma prawo do swojego zdania ale i tak PO wysyla jakies zazalenia do Watykanu, w sprawie kibicow daja mandaty za Donald matole a za chwile Tusk udaje, ze co to za akcja. On sobie nie zyczy zeby karac obywateli za takie slowa. Po czym chlopaki z Wisły Plock maja przypal za Tola ma Donalda...

Wysilam sie ale nie moge zobaczyc co dobrego ten rzad robi. Jedynie to tak jak pisalem pieknie tworza propagande. Np najpierw jada na PiS ale jak Kalisz pisze raport nt smierci Blidy to Tusk pokazuje swoje milosierdzie i ten raport odrzuca, czy tak jak mowie sprawa z mandatami dla kibicow Jagi. Oni probuja ze wszystkiego zrobic plus dla swojej partii - szkoda, ze to tylko sciema, szkoda, ze media dalej ich chronia ale dobrze, ze wiekszosc ludzi zaczyna sie z tego amoku budzic (patrz wlasnie te opinie i "lubie to" :P pod artykulami, bo w gowniane sondaze nie wierze).
Problem tylko w tym, ze w Polsce zamiast sie interesowac polityka przed wyborami to sie interesuja nia po wyborach. I w ten sposob teraz sa anty PO, zaglosuja w ciemno i dopiero za 4 lata ocenia czy dobrze strzelili czy znowu anty partia X i wybieramy na slepo

kriswisla 26.06.2011 23:13

[QUOTE=Jaroo1;1117101]Juz lepiej popierac PiS niz PO bo takiego czegos jak jest teraz to napewno nie bylo za rzadow PiSu.
A myslisz ze bedzie lepiej?Jezeli dojdą do wladzy to przez pierwsze dwa lata beda rozliczac PO ,komisja sejmowa za komisja jazdy w sejmie non stop.Obydwa ugrupowania sie juz wypaliły a ludzie ida glosowac po prostu na mniejsze zlo.Podatki i inne tego typu sprawy beda i tak rosly ,bedziemy coraz bardziej zaciskac pasa,dlug publiczny rosnie a ten rzad a z reszta i pisowski i tak nie maja za bardzo pomyslu jak sobie z tym poradzic,a prawda jest taka ze trzeba robic zajebiste ciecia co oczywisnie spotka sie z duzym niezadowoleniem spoleczenstwai zadymami jak w Grecji.Teraz przed wyborami wszyscy sa cacy i obiecuja gruszki na wierzbie a po wyborach to znowu szara rzeczywistosc i glupie tlumaczenie ze inaczej nie mozna bo grozi nam druga Grecja:evil:

Jaroo1 26.06.2011 23:19

Cytat:

A myslisz ze bedzie lepiej?Jezeli dojdą do wladzy to przez pierwsze dwa lata beda rozliczac PO ,komisja sejmowa za komisja jazdy w sejmie non stop.Obydwa ugrupowania sie juz wypaliły a ludzie ida glosowac po prostu na mniejsze zlo.Podatki i inne tego typu sprawy beda i tak rosly ,bedziemy coraz bardziej zaciskac pasa,dlug publiczny rosnie a ten rzad a z reszta i pisowski i tak nie maja za bardzo pomyslu jak sobie z tym poradzic,a prawda jest taka ze trzeba robic zajebiste ciecia co oczywisnie spotka sie z duzym niezadowoleniem spoleczenstwai zadymami jak w Grecji.Teraz przed wyborami wszyscy sa cacy i obiecuja gruszki na wierzbie a po wyborach to znowu szara rzeczywistosc i glupie tlumaczenie ze inaczej nie mozna bo grozi nam druga Grecja
Zgadzam sie, dlatego ja glosuje na KNP.
Ale napisalem, ze wlasnie Polacy glosuja na to mniejsze zlo a po 4 latach sie zastanawiaja dopiero czy dobrze strzelili zaznaczajac krzyzyk obok nazwy partii, o ktorej nic nie wiedza...
Mimo wszystko za rzadow PiSu podatki nie rosly i nie byly to rzady takich absurdow jak te obecne PO (mowie jedno mowia, co innego robia a media dalej wiadomo upolitycznione wiec udaja ze PO jest cacy).
I niech rozliczaja PO tylko fajnie by bylo zeby to jakies skutki przynioslo a nie tak jak zawsze - zero skutkow a kasa za bycie w komisji sledczej wkieszeni laduje

kriswisla 26.06.2011 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1117111)
Zgadzam sie, dlatego ja glosuje na KNP.
Ale napisalem, ze wlasnie Polacy glosuja na to mniejsze zlo a po 4 latach sie zastanawiaja dopiero czy dobrze strzelili zaznaczajac krzyzyk obok nazwy partii, o ktorej nic nie wiedza...
Mimo wszystko za rzadow PiSu podatki nie rosly i nie byly to rzady takich absurdow jak te obecne PO (mowie jedno mowia, co innego robia a media dalej wiadomo upolitycznione wiec udaja ze PO jest cacy).
I niech rozliczaja PO tylko fajnie by bylo zeby to jakies skutki przynioslo a nie tak jak zawsze - zero skutkow a kasa za bycie w komisji sledczej wkieszeni laduje

no wszystko ok podatki nie rosly ,ale teraz sytuacja w europie na swiecie nie jest zbyt ciekawa a nasz .......ony rzad nie ma jaj zeby sie zajac emeryturkami wczesniejszymi psow czy wojskowych lub innych grup zawodowych i tymi smiesznymi rolnikami ,kazde ugrupowanie sie tego boi jak ognia ,a tu trzeba dzialac jak rzad w Anglii oni sie nie .......a studenci troche pwojowali i gowno wskurali,tna wydatki ograniczaja budzetówke jak sie da ,tylko u nas na odwrot wszystko sie rozrasta od prezydenckich urzedasow,poprzez rzadoych paralitykow konczac na wojewodach i prezydentach miast,jestesmy zbyt rozrzutnym narodem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl