![]() |
Dla Brożka chyba idealnym miejscem była by liga niemiecka lub francuska.
|
|
Cytat:
spoko...chyba czasów Cupiała. Dla mnie Jop może być dobrym uzupełnieniem skladu. Na niektóre mecze będzie jak znalazł. Co to tego Braza, skoro może grać na prawej obronie, to byłbym za wypożyczeniem. Jeśli nie sprzedamy Brożka, to jestem za wzmocnieniem jeszcze skrzydeł a nie kupowaniem napastnika. Moim zdaniem z powodzeniem możemy grać jednym napastnikiem i bardzo odensywnymi skrzydłowymi, przechodzącymi z sysytemu 4-5-1 na 4-3-3...wiele klubów teraz tak gra. A nawet jeśli trzeba by było zagrać 2 napastnikami, to w moim odczuciu Brożek, Boguski, Ćwielong + ew. Małecki to wystarczająca siła ataku. Oczywiście pod warunkiem nie sprzedania Pawła. |
Cytat:
Nie rozumiem tego narzekania. Naprawdę chcecie żeby Wisła miała 2 środkowych obrońców przez cały sezon? Przypomnę że czeka nas koło 50 meczów łącznie z pucharami a nie daj Boże trafi się kontuzja. Co by nie mówić Jop to uznany krajowy stoper i trójki Marcelo-Głowacki-Jop mogłaby nam pozazdrościć cała liga. Śmieszy mnie trochę fakt ze sugerują się wszyscy jednym meczem na Euro a to zawodnik który od kilku lat gra w lidze Rosyjskiej. Przypominam też że to Jop był nie tak dawno powoływany do reprezentacji a nie wychwalany przez wszystkich "Głowa" |
Cytat:
Andzrzej Niedzielan - przecież jak piszesz " Ilu stoperow(napastników) z naszej "ekstraklasy" mogloby sie zalapac w takiej lidze(rosyjska, holenderska) i w takim klubie?" M.Jop: 1. Ma swoje lata (31) 2. Zawsze był mało zwrotny (lepszy już nasz Kowalski) 3. Nie gra w klubie już pół roku 4. Ma problemy rodzinne Będzie się pewnie "aklimatyzował" jak A.Niedzielan w ME za odpowiednią kasę:D Jeszcze raz dziękuje. Lepiej już było zostawić Mateusza Kowalskiego:) |
Niestety to ,że bierzemy akurat Jopa nie bierzę się z przypadku. Nas poprostu nie stać na kupowanie zawodnikow do linii defensywnych za gotówkę.Już Kirm był sporym wydatkiem , a przecież potrzebne są jeszcze wzmocnienia w postaci napastnika i bramkarza. Zarówno dobry bramkarz jak i napastnik kosztują....Można oczywiście testować darmowych piłkarzy z brazylijskich lig regionalnych, jednak jak to sie skończy wszyscy wiemy. Możliwe ,że w takim wypadku będzie należało zadać sobie pytanie : Jop albo nic ?
Gra 2 obrońcami przez cały sezon jest raczej ryzykowna wiec ja wolę jednak Mariusza.... |
Cytat:
2.W zyciu nie uwierze ze Kowalski jest na chwile obecna lepszym pilkarzem. 3.Troche w klubie gral 4.Kazdy ma roznego rodzaju problemy. Kolejny raz podkresle ze ewentualne przyjscie Jopa nie ejst oczywiscie mistrzostwem swiata ale calkiem dobym uzupelnieniem skladu... |
Pozbywanie sie Brozia przed sezonem w ktorym nie musimy sie modlic o niewylosowanie Barcelony,Realu czy innego zespolu nie do przeskoczenia dla nas w fazie eliminacyjnej to dla mnie poroniony pomysl(niewazne czy wezmiemy za niego 3 czy 6M) - tyle w temacie.
|
Transfer Jopa? To dlaczego nie zatrzymalismy na stopera Baszczynskiego ktory jest lepszy?
Ile Jop chce zarabiac? 500 tys zlotych to wszystko co powinnismy mu zaproponowac i to w kontrakcie motywacyjnym. Po co blokowac miejsce Kowalskiemu ktory juz teraz dobrze radzi sobie w Piascie i jak na zmiennika u nas bylby jak ulal- wychowanek... Co do Brozka to taniej niz 4mln Euro do Anglii lub Rosji to bedzie nasza porazka... Dac mu podwyzke do 350tys Euro motywacyjnego kontraktu(np. zaleznego tylko od miejsca w lidze i ilosci wystepow w lidze)... i gitara. Mysle ze nie bedzie narzekal. Co do innych wzmocninien to niech pomysla o Carlinhosie i wtedy Singlara mozna na srodek przesunac. Jop tak jak mowilem jezeli juz to na rezerwe ale z pensja rezerwowego. Co do Nurkovica to kto sciagnal do Legii Muche? Nie Bednarz? Wiec mu zaufajmy... PS. Co do Brozka to licze ze w dzisiejszym sparingu Kirm zagra mu pare takich pileczek ze zapomni o wyjezdzie, widzac realne szanse na awans do CL. Mam nadzieje ze Kirm jest tak dobry jak mysle:) |
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,67...strzelcow.html
Coraz bardziej piszą tak, jakby transfer był niemal pewny.. |
Cytat:
Co nie zmienia faktu że ja akurat wielkim zwolennikiem Jopa nie jestem. "Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" :) |
Cytat:
|
Trzeba pamietac o tym ze jak sprzedadza teraz Pawla to morale strasznie siadzie. Jest to prawdziwy lider tej druzyny. Podwyzka!!!!
Wiele zalezy od Cupiala. Mysle ze nie bedzie chcial odposcic tej sznasy w tym roku tak latwo, sprzedajac jednego z najlepszych napadziorow Europy srodkowo wschodniej. |
Cytat:
|
Nie wiem co wy z tym Baszczyńskim czy Kowalskim ...Było ,minęło - teraz już ich nie wezmiemy spowrotem.Fakt ,klub dobrze sie nie zastanowił nad ich odejściem ,ale tego już nie zmienimy. Teraz potrzebujemy stopera,ponieważ mamy tylko dwóch.Lepszego zawodnika na tą pozycje za darmo ,który będzie chciał u nas grać nie widać na horyzoncie........
|
Zwłaszcza gdy awansujemy do grupy LM wtedy jego wartosc na pewno spadnie:P
Poza tym chyba wszystkim w klubie, kibicom zalezy na awansie do upragnionej Ligi Mistrzów, bo nie oszukujmy sie zeby okazac sie w europie trzeba zagrac wlasnie tam a nie w zasciankowej Lidze Europejskiej(czy jak to tam sie zwie teraz) |
Jop kojarzy mi sie z Klosem. Moze i dobry, ale jak na swoje zarobki to slaby i do tego straszne drewno. Uwazam ze da sie znalezc za darmo kogos tanszego na rezerwe niz napompowany petrorublami Jop. Chyba ze kontrakt na rok z opcja przedluzenia a potem zobaczymy. Raczej na to sie nie zgodzi bo juz ma swoje lata i pewnie bedzie szukal dobrego miejsca do osiedlenia na laurach.
|
Cytat:
O 18.00 sparing z Rijeką. Jeśli Brożek nie wystąpi to można wtedy powiedzieć, że sprawa transferu jest zaawansowana. |
Jop kojarzy mi sie niestety tylko z Jopem:D
|
Braz wybiera Kavalie zamiast Wisełki?
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.futbol.pl/artykul/57128.html |
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5169
Wychodzi na to ze Braz po prostu nie chce u nas grac. "Propozycję Wisły piłkarz odrzucił i czeka na oferty z Grecji. Jeśli jednak nikt się nie zgłosi, nie będzie miał wyjścia i przejdzie do Krakowa - mówi nam dziennikarz piszący o Panathinaikosie" A jak wiemy z niewolnika nie ma pracownika niestety i jesli prawda sa te slowa to watpliwy jest ten transfer. |
Myślę, że na ewentualne przyjście Jopa należy patrzeć w kategoriach wzmocnienia drużyny. To potrzebny ruch zwłaszcza w obecnej sytuacji kadrowej.
Też wolałbym, aby Wisła ściągnęła do obrony kogoś jeszcze lepszego, szybszego, zwrotniejszego, młodszego. Ale obawiam się, że po prostu nie ma na to szans. Dlatego nie mozna pogardzać Jopem. Na pewno może być bardzo przydatny zarówno w lidze, jak i pucharach jako potrzebne uzupełnienie składu i alternatywa dla trenerów. Wierzę też, że długie lata gry w Rosji czegoś go nauczyły. Z polskich piłkarzy trudno wskazać lepszego i bardziej "ogranego" stopera w zasięgu Wisły. Oczywiście, trzeba pamiętać, że ewentualne przyjście Jopa nie rozwiązuje wszystkich problemów Wisły, podobnie jak pozyskanie Krima. Nadal brakuje prawego obrońcy, nowych, niezbędnych napastników, bramkarza. A jeśli chodzi o Brożka - naturalnie za godziwą cenę można sprzedać każdego, choć to duże osłabienie, ktore niekoniecznie musi się kalkulować ponosić. Tyle tylko, że w takim wypadku trzeba mieć od razu zaklepanych przynajmniej dwóch naprawdę klasowych następców w jego miejsce. Mam wątpliwości, czy Wisła takowych posiada. |
Nalezy pamietac o 3 nazwiskach Chrapek Janik Leszczak. Cala 3 to talenty na miare Maleckiego i musza dostac szanse.
Jezeli kupowac zawodnikow to tylko takich jak Kirm. Ktorzy nie zapychaja drogi mlodym tylko wzmacniaja pierwsza 11. Swoja droga jezeli Brozek nie odejdzie i wszyscy wyzdrowieja to optymalna 11 zapowiada sie imponujaco: Pawelek- Singlar Marcelo Glowacki Pi.Brozek Maly Sobol Diaz Kirm Boguski Brozek A sa jeszcze Gargula Lobodzinski Jirsak i Cwielu z dobrych kopaczy...:) |
Może Brazowi więcej kasy oferują, ot cała logika. Poza tym liga grecka póki co ma lepszą renomę, od naszej. No i co najważniejsze facet będzie cały czas w tym samym kręgu kulturowym. aklimatyzacja i te sprawy. Może też facetowi zwyczajnie nie chce się w jesienne popołudnia taplać w błocie w Sosnowcu. Pewnie woli ciepły klimat z mniej nerwowym stylem życia. Niemniej nie żałuje,że facet do nas nie przychodzi. Jakoś mnie nie przekonują jego dokonania, a raczej ich brak. Skoro ściągamy reprezentanta Słowenii, to uważam,że można te pół roku poczekać i kogoś naprawdę wartościowego wychaczyć na tą pozycje,
|
Cytat:
|
Cytat:
Nalezy dodac ze dojdzie jeszcze bramkarz i prawy obronca bo to wrecz konieczne :) Jak wiele osob juz napisalo, jednak najwiekszym transferem to bedzie, jesli nie odejdzie Brozek, bo wtedy zostaniemy bez napastnika... |
Cytat:
Po co jest ten zespół i szkolenie młodych skoro na przestrzeni lat mało który z nich dostawał szanse gry w pierwszym zespole. Przykładem niech będzie Małecki, być może nie jest to jeszcze zawodnik optymalny ale pogra jeszcze sezon w 1 składzie i będzie z niego pociecha. Jest jeszcze młody i ciągle się rozwija.Być może polscy piłkarze potrzebują więcej czasu na ukształtowanie się niż ich rówieśnicy z zachodu. Pamiętacie jak długo Brożek jeden i drugi grali lipę i wiecznie uchodzili za talenty ? |
Cytat:
Jesli chodzi o Jopa: 1. 31 lat, to malutko na obronce i wogole na pilkarza(argument wieku mogl padac w latach '70 ubieglego stulecia), dzisiaj pilkarze dogrywaja nawet 40-stki. 2. 90% stoperow jest malo zwrotnych, bo nie w tym ma tkwic ich sila. 3. Z tego, co wiem to raz gra, raz nie. Poza tym treningi i rywalizacja w takim klubie, jak FK Moskwa jest znacznie wieksza niz w Polsce. 4. Bez znaczenia. Ogladalem 3-4 mecze Jopa w zeszlym sezonie i prezentowal sie conajmniej dobrze. W reprezentacji tez rozegral kilka fajnych spotkan. |
a ja niestety widziałem go w jednym, którym pogrzebał wszystko co o nim myślałem. mianowicie z Austrią na ME 2008 :/ ale podobno temat upadł więc nie ma o czym mówić
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie na razie żaden jeszcze nie pokazał niczego, co pozwoliłoby coś takiego pisać. A na dostanie szansy to muszą sobie jeszcze zapracować, tak jak zapracował "Mały". I takiej pracy to jeszcze przed nimi z parę lat. P.S. Janik jest raptem rok młodszy od Patryka, w jego wieku "Mały" miał już za sobą 23 występy w Ekstraklasie |
Cytat:
Jak ktoś potrzebuje ogrania, to się go wypożycza, jak kiedyś Brożka, Boguskiego, czy właśnie Małeckiego, a nie wsadza do składu nie przygotowanego jak np: Nawotczyńskiego. Na grę w Wiśle trzeba sobie zasłużyć i zapracować, nikt nie może dostawać jej tylko za metrykę. |
Nie mam zamiaru komentowac transferow Wisly bo i nie ma po co poki co. Chcialbym tlyko zwrocic uwage na to ze wlodarze Wisly powinni podjac nie szybka a madra decyzje. Bo sprzedajac Brozka zarabiamy 3 mln Euro ale mamy byc moze problemy z dojsciem do 4 fazy eliminacji LM bez niego i jednoczesnie mamy problem z zarobieniem kolejnych 2,1 mln euro. Ba prawdopodobnie nie wchodzimy do upragnionej LM. Wiec summa summarum jesli chodzi o biznes to taka "Strata zyskow" jak juz to kiedys powiedzial nasz prezes Wilczek nie powinna nawet wchodzic w rachube. Z ekonomicznego punktu widzenia nawet wyglada to tak ze lepiej Pawla teraz nie sprzedawac.
|
Ktoś tam tłumaczył, że naliczył 5, a oficjalna mówi, że 20 - parodia.
|
Jonczyk podobnno podpisał kontarkt z Sandecją Nowy Sącz. Szkoda chłopaka, w sumie kto to widział podpisywać kontakty na pół roku z młodzieżowymi reprezantami kraju (Kurto, Jonczyk)
http://www.90minut.pl/news/96/news96...-Sandecji.html |
Cytat:
|
Cytat:
Chrapek i Leszczak mają po 17. Pisać, że nie potrzebujemy uzupełniać składu, bo mamy ich, to, lekko mówiąc, nadmiar hurraoptymizmu, a nie ucieczka od zaściankowego myślenia. I na tym skończmy ten temat. |
Cytat:
Nie jest żadnym zaściankowym mysleniem, że jeśli zawodnik jest za słaby na grę w drużynie, to w niej nie gra. W żadnym szanującym się klubie nie jest tak, że grają w nim zawodnicy kosztem wyników zespołu. Jest powszechnie przyjetą praktyką, że jeśli mówiąc ogólnie piłkarz obecnie nie posiada jeszcze wystarczających umiejętności do gry w danym zespole, jest wypożyczany gdzies indziej i tam ogrywany, a nie na siłę wystawiany do składu. Tak robi nawet MU - Alex Ferguson to też człowiek myslący zaściankowo? Klub, walczący o mistrzostwo i LM, nie ma prawa stawiać na zawodników, o których trenerzy wiedzą, że obecnie temu nie podołają. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl