Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

wisl@k_TS 20.07.2009 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 764698)
Ma ktoś jakieś dobre metody na mocny ból gardła? (tylko mi nie pisać że 0,5 litra wpływa najlepiej :) )

- lody i ogólnie coś zimnego (ale szansa jest że Ci sie pogorszy zamiast być lepiej)
- płukanie szałwia lub jodyną
- tymianek
- no i nie 0,5 ale herbatka z wkładką

TSWalos 20.07.2009 13:58

Wieczorem wyjeżdżam do Mielna koło Koszalina. Jaka trasę proponujecie ?

vabanq 20.07.2009 14:02

Witam, bardzo prosze osoby obeznane w tej dziedzinie o jakies wskazowki,chcę kupic jakis fajny monitor przede wszystkim przeznaczony do xboxa,najlepiej full hd ok 22 cali tak do 1000zł.
Bardzo prosze o jakies wskazowki bo kompletnie nie wiem o co biega w tych calych kontrastach itp.
pozdr

Romy S. 20.07.2009 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 764765)
Wieczorem wyjeżdżam do Mielna koło Koszalina. Jaka trasę proponujecie ?

Masz najkrótszą drogę, a sam sprawdź jeszcze najszybszą (60 km więcej) :

http://w.droge.pl/drogi_wynik.php?m1...5456&wariant=1

TSWalos 20.07.2009 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 764769)
Masz najkrótszą drogę, a sam sprawdź jeszcze najszybszą (60 km więcej) :

http://w.droge.pl/drogi_wynik.php?m1...5456&wariant=1

Dzięki ale chodziło mi bardziej o radę kogoś kto ostatnio tam jechał. Bo przejrzałem już dużo stron "prowadź do" ...

tomo 20.07.2009 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puchaty1906 (Post 764748)
Mam pytanie! Jak dojechać do Tallinna mając transport, a nie mając dowodu i mając nieważny paszport?

Tak jak wcześniej ktoś mówił, na krzywy ryj ale ryzyko jest takie że jak Cie złapią to masz kosmiczny mandat, dostajesz obywatelstwo estońskie na 2 dni (po uprzednim potwierdzeniu Twojej tożsamości - masa papierkowej roboty, dzwonienia, faksowania itp itd) i w tym czasie masz się ewakuować z kraju :] (z doświadczenia z Niemiec, myślę że jest podobnie). Tak czy siak nie wiem czy warto ryzykować bo do przejechania masz jeszcze Litwę oraz Łotwę tam też jest ryzyko :)

Pozdro

puchaty1906 20.07.2009 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PauL (Post 764750)
Na krzywy ryj.

Granic nie ma, ale na miejscu mogą skontrolować i zarządać dokumentów, więc ryzyko zawsze jest.

No właśnie, problem w tym, że jedyne co wtedy mogę pokazać to nieważny paszport ze zdjęciem z czasów liceum, a trochę czasu od wtedy minęło.

Ktoś się orientuje jaka jest procedura psów czy innych służby gdy mają cudzoziemnca bez papierów, a chcą go wylegitymować? Zatrzymanie do sprawdzenia tożsamości? Mandat? No i czy na granicy mogą mnie zawrócić na przykład?

saklak1906 20.07.2009 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puchaty1906 (Post 764781)
No właśnie, problem w tym, że jedyne co wtedy mogę pokazać to nieważny paszport ze zdjęciem z czasów liceum, a trochę czasu od wtedy minęło.

Ktoś się orientuje jaka jest procedura psów czy innych służby gdy mają cudzoziemnca bez papierów, a chcą go wylegitymować? Zatrzymanie do sprawdzenia tożsamości? Mandat? No i czy na granicy mogą mnie zawrócić na przykład?

Jak Cie psy albo pogranicznicy zlapia bez paierow to sie robi nie ciekawie. Raczej na pewno Ci nie popuszcza a skonczy sie to w Sadzie w takim przypadku za nie legalne przekroczenie granicy, ja wiem ze Shengen ale za granica papier trzeba miec( prawo jazdy nic nie pomoze bo nie stwierdza tozsamosci).W tedy ostra sciema ze Cie wlasnie okradli i miales do ambasady sie udac bo nie masz dokumetow- moze sie nabiora

Jak juz pojedziesz to wes paszport zawsze bedziesz mogl glupa przygrac ze nie sprawdziles kiedy sie skonczyl paszport i jak dobrze pojdzie to sie skonczy na Ambasadzie bo jakos do kraju wrocic musisz.

Vinci 20.07.2009 15:59

Pytanie: czy w Katowicach dworzec PKS jest obok PKP?

LuKaS TSW 20.07.2009 16:29

Vinci,tak jeden jest blisko kolejowego,a drugi jest na ulicy Piotra Skargi

kuba126 20.07.2009 16:42

Panowie i Panie gdzie w Krakowie kupie najtaniej wodeczke: Pan Tadeusza w ilosci 170 butelek??? Moze ktoś wie?:) Jesli tak to prosił bym o wskazówki:) Z gory dzieki

gerardinho91 20.07.2009 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 764650)
mam pytanie odnośnie allegro.pl

Mianowicie, kupiłem ostatnio buty na allegro od gościa co jest super sprzedawcą...(choć ma 100 negatywnych komentarzy ;/), przelałem kase, gość napisał maila że buty wyslał priorytetem, od tego czasu mija 2 tydzień i butow nadal nie ma...Napisałem do tego gościa, odpisał że to sprawdzi, ale nie mam od niego wiadomości od kilku dni...na następne maile nie odpisuje.

Moje pytanie brzmi: Co mogę teraz zrobić,aby odzyskać kase? jest jeszcze na to jakaś szansa? czy juz przepadło?

z góry thx

Sprawdź u Ciebie na poczcie, ja miałem identyczną sytuację i na poczcie leżała paczka, a awiza nie dostałem.. a wysłał do Ciebie poleconym ?

LuKaS TSW 20.07.2009 17:27

Ja mam pytanie ile mniej więc kasuje sobie malarz za malowanie pokoju 5x5 m ,chodzi mi o samą robociznę bez farby itp

brzydki.brzydal 20.07.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 764860)
Ja mam pytanie ile mniej więc kasuje sobie malarz za malowanie pokoju 5x5 m ,chodzi mi o samą robociznę bez farby itp

Podałeś wymiar podłogi - liczy się metraż malowanych elementów. ;)

Około 8zł za metr kwadratowy malowanej ściany (gruntowanie i 2 warstwy farby) - ścianę musisz mieć przygotowaną (usunięta stara farba, zaszpachlowane dziury) inaczej napewno bedzie drożej (ok 20zł za metr kwadratowy).

Romy S. 20.07.2009 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba126 (Post 764839)
Panowie i Panie gdzie w Krakowie kupie najtaniej wodeczke: Pan Tadeusza w ilosci 170 butelek??? Moze ktoś wie?:) Jesli tak to prosił bym o wskazówki:) Z gory dzieki

W Makro 0,5 litrowa butelka 22,31 PLN brutto na koncesję, pakowane po 12 sztuk.

Domas 20.07.2009 19:57

I KNOW YOU WANT ME - PITBULL http://www.dailymotion.com/video/x8l...calle-oc_music

1) jak nazywa się pani z tego teledysku, kóra pojawia się 1.22 i 2.07 oraz momentami przez cały czas trwania - śliczność

2) to jest przeróbka albo bardzo podobna melodia to piosenki któregoś z polskich muzykow (hip hop, czy jakis dance) jakiego?

mathouse 20.07.2009 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 764912)
W Makro 0,5 litrowa butelka 22,31 PLN brutto na koncesję, pakowane po 12 sztuk.

kuzynka kupowala pobajze po 23 PLN bez koncesji ale w jakiejs hurtowni.
Poza tym wlasciciel przygral w chuja bo najpierw mialo byc po 21 a przy odbiorze
nagle do 23 skoczylo...

tranceaddict 20.07.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Domas (Post 764930)
I KNOW YOU WANT ME - PITBULL http://www.dailymotion.com/video/x8l...calle-oc_music

1) jak nazywa się pani z tego teledysku, kóra pojawia się 1.22 i 2.07 oraz momentami przez cały czas trwania - śliczność

Sagia Castaneda

Nitrox 20.07.2009 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 764860)

Podaj kolego metraż ścian :)

A co do malowania to:

Gruntowanie 2 zł/m2
2x malowanie 6 zł/m2
Przygotowanie powierzchni do malowania 3 zł/m2.

Zajmuje sie tym wiec jak cos to p.w.

WISŁAZWE 20.07.2009 21:30

Mam takie głupie pytanie chodzi tworzenie zakładek w firefoksie, przy niektórych zakładkach mam logo lub znaczek strony ( np. forum Wisły) mam znaczek Białej Gwiazdy, na głównej mam herb ale teraz mam np. wp.pl lub youtube.com lub google.pl i tam nie ma żadnego loga tylko biała kartka nie da się tak żeby przy każdym był znaczek ( logo ). Bo się myli czasami...
Myślę że wiecie o co chodzi... :D

brzydki.brzydal 20.07.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 764982)
Mam takie głupie pytanie chodzi tworzenie zakładek w firefoksie, przy niektórych zakładkach mam logo lub znaczek strony ( np. forum Wisły) mam znaczek Białej Gwiazdy, na głównej mam herb ale teraz mam np. wp.pl lub youtube.com lub google.pl i tam nie ma żadnego loga tylko biała kartka nie da się tak żeby przy każdym był znaczek ( logo ). Bo się myli czasami...

Ta ikona musi znajdować się w kodzie strony internetowej.

Swoją droga - wp.pl i google ten znaczek mają. Przynajmniej u mnie się wyświetlają (Firefox 3.5.1)

Tak wyglada ikonka wp:
http://www.wp.pl/favicon.ico

dawidTS 20.07.2009 22:21

jak zaznaczyć w adobe reader to,żeby mi wydrukował jedną strone z np.15?

1q2 20.07.2009 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez puchaty1906 (Post 764781)

Kumpla którego kilka lat temu okradli na Ukrainie i chciał wrócić na farta do kraju - zamknęli na weekend do aresztu:>
Jako że poruszał się będziesz w granicach UE to Ci pewnie nie grozi ale nie sądzę by Cię przepuścili gdy załapiesz się gdzieś na kontrolę.Jakoś będą musieli Cie sprawdzić więc dowóz na placówkę straży granicznej jest prawdopodobny ,może i mandat.
Jak jesteś hardkorem to dawaj:)...nie masz nawet książeczki wojskowej?Jakiegoś świadectwa itp - czegoś ważnego ze zdjęciem?

Pewnie jakoś ważne jest czym będziesz jechał i jaki klimat podróży będzie - Jak byś jechał na zachód bądź na pd od naszego kraju to jest duża szansa że przejedziesz pół Europy i nikt o dokumenty nie będzie Cię prosił ale jak będzie w drodze do Estonii?

T-driver 20.07.2009 22:32

Ctrl+P i zaznaczasz co chcesz w sekcji zakres druku.

brzydki.brzydal 20.07.2009 22:33

Wciskasz ikonke z drukarka (ew. CTRL + P) i w menu po lewej masz takie możliwości:
http://img21.imageshack.us/img21/928...y1kopiatpu.jpg

Wybierasz bieżącą strone, jeśli to ją chcesz wydrukować, ewentualnie w polu "strony" podajesz numer tej strony.

holender 20.07.2009 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 764982)

Najlepiej wejdz na stronke wpisujac normalnie adres w pasku adresowym Wczytaj stronke ktora Ci sie pojawi na kartach przeciagnij sobie ta karte przytrzymujac lewy klawisz myszy w miejsce zakladek Wtedy na pewno bedziesz mial mala ikonke z obrazkiem:) Nie wszystkie stronki maja teakie obrazki ale wiekszosc ma a wp to juz na bank

medyk 20.07.2009 23:10

jakas niezbyt wymagajaca sprzetowo gierka na pare dni ?? moze byc w przegladarce

adi23 21.07.2009 11:51

działa
10 znaków

mathouse 21.07.2009 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 765036)
jakas niezbyt wymagajaca sprzetowo gierka na pare dni ?? moze byc w przegladarce

http://board-games.pogo.com/games/monopoly

Monopol/Eurobiznes przez internet ;)

TSW Fanatyk 21.07.2009 13:29

jest podobno fajny program do pobierania jDownloader. On pobiera z serwerów takich jak RS i MU. Trzeba w MU wpisywać hasła w tym programie?

dzięki wielkie, takiego programu szukałem :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl