Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

skarabeus 29.07.2025 15:53

Na skrzydlowego bym szybko nie liczyl. Napastnika tez. Ale boczny obronca to juz tu powinien byc na biegu...

MaLk 29.07.2025 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1650784)
Panowie, z całym szacunkiem, ale o czym wy tu .......icie :lol:

Ja napieprzam F5, żeby poznać naszego nowego bocznego obrońcę, a wy mi robicie fałszywe alarmy.

Zapisz się do socios, będziesz dostawał smsy przed oficjalnym ogłoszeniem i nie będziesz musiał niczego odświeżać.

Tantal 30.07.2025 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1650747)
Dla jasności dla chomików:
Domowy mecz z ŁKS oglądałem w tv.
Wyjazdowy z Tychami zastanie mnie w podróży służbowej.

ps.
19 sierpnia w porze meczu jestem w Onesti (Rumunia)

Przyowzisz Grigorie i Galamaza?

As 30.07.2025 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1650801)
Zapisz się do socios, będziesz dostawał smsy przed oficjalnym ogłoszeniem i nie będziesz musiał niczego odświeżać.

Zmieni sie tylko tyle że będzie sprawdzał telefon co minutę zamiast odświeżać stronę.

Mi osobiście nie robi to wielkiej różnicy czy się dowiem we wtorek czy w poniedziałek. O odejściu Zwolińskiego dowiedziałem się jak go nie było w kadrze meczowej :-D

Karherop 30.07.2025 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1650819)
Zmieni sie tylko tyle że będzie sprawdzał telefon co minutę zamiast odświeżać stronę.

Mi osobiście nie robi to wielkiej różnicy czy się dowiem we wtorek czy w poniedziałek. O odejściu Zwolińskiego dowiedziałem się jak go nie było w kadrze meczowej :-D

Czyli nie dowiedziałeś sie z filmu o indianach? Wiedz, ze sporo straciłeś. Nawet Jop mówił ze szatni podobal sie Zwolak na koniu.

Karherop 04.08.2025 10:54

JK z dzisiaj u Borka: priorytet boki obrony, skrzydlowy i napastnik

A co sie z tego dokona... ?

sandomingo 04.08.2025 11:00

Ale ponoć powiedział też, że nie ma pośpiechu.
Powiedzmy, że z Pogonią Grodzisk i tak już żaden nowy nie zagra.
Potem 9 dni przerwy i mecz ze Zniczem, następnie Śląsk i Miedź przed przerwa na kadrę i derbami z Wieczystą.

Jeżeli w okresie pomiędzy Grodziskiem a Zniczem nie przyjdzie przynajmniej boczny obrońca a najlepiej też skrzydłowy to będzie bardzo, bardzo krucho.
Od kontuzji Jarocha mija już 9 dzień

Karherop 04.08.2025 11:42

Jarocha jak Jarocha, ale od kontuzji Mikulca mija ponad 2 miesiace

Patryko 04.08.2025 11:48

Po dzisiejszym wywiadzie u Borka ewidentnie widać, że czekamy na podpisy nieco lepszych graczy, zamiast wypełniać skład pierwszymi lepszymi z łapanki.

W naszej sytuacji finansowej lepiej poczekać i ściągnąć kogoś, kto sportowo pomoże drużynie, a nie tylko obciąży budżet.

Vuko 04.08.2025 13:02

My to powinniśmy się nastawiać przede wszystkim na grajków, którzy nie mają bogatej historii kontuzji, bo u nas to już jest przegięcie, kiedy 3/4 podstawowej obrony wylatuje na blisko rok z boiska.

Karherop 04.08.2025 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1651029)
Po dzisiejszym wywiadzie u Borka ewidentnie widać, że czekamy na podpisy nieco lepszych graczy, zamiast wypełniać skład pierwszymi lepszymi z łapanki.

W naszej sytuacji finansowej lepiej poczekać i ściągnąć kogoś, kto sportowo pomoże drużynie, a nie tylko obciąży budżet.

Dla tych lepszych graczy tez jesteśmy 3-4 wyborem.

Oby nie skonczylo się że te opcje przepadną i uslyszymy "chcemy dac szanse młodzieży", a we wrzesniu gramy z bokami obrony Ziarko - Chmiel

Patryko 04.08.2025 20:49

Co ja bym dał za lewego obrońcę na poziomie Lelievelda...

Taki Junca zaraz po transferze do nas, albo klon Mikulca. Ale by to żarło w obronie.

Merkury 04.08.2025 21:27

No nie wiem z tymi jakościowymi transferami bo jak widać perła z Albanii nie łapie się już do kadry meczowej. Ogólnie pozwywanie się zawodników ma wyłącznie sens gdy masz zastępstwo a nie jak u nas dziury na kilku pozycjach i w ciągu sezonu to wyjdzie.

wolfy 04.08.2025 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1651107)
No nie wiem z tymi jakościowymi transferami bo jak widać perła z Albanii nie łapie się już do kadry meczowej. Ogólnie pozwywanie się zawodników ma wyłącznie sens gdy masz zastępstwo a nie jak u nas dziury na kilku pozycjach i w ciągu sezonu to wyjdzie.

Alfaro można było zostawić jak nie chciał za wysokiego kontraktu. Raczej nie zarabiał więcej niż nasza albańska perła, a i rywalizację z Sukiennickim wygrałby bez problemu.

Ogryzek 05.08.2025 08:02

Ja tam nie płaczę za Alfaro, pomijając że nie wiemy ile chciał, może własnie duzo? Był po prostu fizycznie juz za wolny na skrzydło. Dobrze że odszedł.

Przecież jeszcze z 3-4 ludzi do nas trafi... zawsze tak jest ze pod koniec okienka dohodzą nowi piłkarze. Wiemy dlaczego, wiemy że ci lepsi czekają na oferty z lepszych klubów... ale nie wszyscy się tam załapia i wtedy trafią ci którym sie nie udało do nas. Taka kolej rzeczy i kolejność dziobania :)

wolfy 05.08.2025 11:01

Tu nie chodzi o płacz, tylko nie ma kogo z ławki wpuścić.

Ogryzek 05.08.2025 11:04

Teraz nie ma, ale jestem pewien że za chwilę będzie. Chwila cierpliwości.

Co do Alfaro - wolę kolejnego szybkiego "Baene" niż Alfaro który nie ma gazu w nogach. Jak coś tam wygrzebiemy to moze takiego kopacza pozyskamy. Na boku bez szybkości gra się cięzko.

Jaroo1 05.08.2025 11:09

Z ławki powinni wchodzić gracze tak samo mocni jak w pierwszym składzie. Chłop z ławki, to ma być ktoś, kto wejdzie i da jakość, zastąpi wykartkowanego, kontuzjowanego gracza, czy takiego co akurat godzinę przed meczem dostał sraczki. Powielanie schematów i ściąganie jakichś dziadów co już raz się nie sprawdzili to jest głupota.
Jak ma wchodzić jakiś paralityk, któremu wyjdzie jeden na 10 meczów, to równie dobrze może wchodzić Sukiennicki, może wyjdzie mu 1 na 15 meczów więc dużej straty nie ma. A powinien zostać sprowadzony ktoś kto da jak największą powtarzalność i dobrą grę.

leszekpw 05.08.2025 11:46

Brawo Królewski za transfery Ertlthalera, Lelieveda, mam nadzieję że również Grujcica. Duży plus prezesie.

Szneka 05.08.2025 12:09

Ten Kieblinger z prawej i Głogowski z lewej przydaliby się u nas

pepe72 05.08.2025 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1651182)

Podebraliśmy GKSowi Ertlthalera bo mu się kończył kontrakt.

emjot 05.08.2025 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1651182)

Głogowski już u nas był, ale pan Kołaczyk jako szef aka uznał że się nie nadaje i poszedł za darmo do Hutnika.
Oglądałem go kilkanaście razy w barwach HKSu i we wszystkich meczach GKS w tym sezonie.
No nadałby się, ale dopiero co podpisał kontrakt z Tychami. tak że tak

Kieblingera podobnie jak Erlthalera w zeszłym sezonie oglądałem kilkanaście razy. I tak nadałby się. Ale ...
wygasł mu kontrakt po poprzednim sezonie. Podpisał nowy.
Trza za niego zapłacić... a my no ... nie płacimy no chyba, że za Staszków, Sukiennickich i Dziedziców :(

emjot 05.08.2025 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1651107)

perła ma cienszki start
zrestartują go i będzie monster :P

Karherop 05.08.2025 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1651171)
Z ławki powinni wchodzić gracze tak samo mocni jak w pierwszym składzie. Chłop z ławki, to ma być ktoś, kto wejdzie i da jakość, zastąpi wykartkowanego, kontuzjowanego gracza, czy takiego co akurat godzinę przed meczem dostał sraczki. Powielanie schematów i ściąganie jakichś dziadów co już raz się nie sprawdzili to jest głupota. .

Nie stać nas (jeszcze jak placimy tylu panom na L4) żeby tak bylo + ciezko znaleźć pilkarzy o jakością 1 skladu którzy beda zadowoleni ze graja max 20-40% minut w sezonie.

Jesli bedzieny mieć tych 6-7 bardzo dobrych rezerwowych (klasa Jamesa, Grujcicia, Colleya) to byłbym zadowolony.

masada 12.08.2025 15:58

Trzeba przyznać, że ten Szwajcar na papierze wygląda dokładnie na kogoś, kogo potrzebujemy. Oby się sprawdził.

Patryko 12.08.2025 16:05

Mając takie doświadczenie zdziwię się, jeśli nie odpali.

To co, Lelieveld na lewą (po powrocie Gigera do formy), czy dalej będzie trwać projekt Krzyżanowski na LO do momentu, w którym nie przegra nam meczu?

Karherop 12.08.2025 16:52

Na papierze Giger nie powinien byc gorszy niz Leliveld, a skoro klub upatrzył go juz dawno to musieli byc do niego przekonani.

Ciekawe kiedy będzie gotowy do gry, może gdzies w okolicach przerwy na kadre.

Markus 12.08.2025 16:54

Cieszę się, że wzmacniamy boki obrony i nie przepłacamy tym razem za jakiegoś krajowego rzekomo solidnego ligowca.:-D

sandomingo 12.08.2025 16:59

Gość na papierze wygląda solidnie, pytanie jak bardzo jest zapuszczony fizycznie..
Dawać jeszcze szybciutko tego Cymermana a na koniec okienka jeszcze napastnik

Arkadiusz.Czerepach 12.08.2025 17:35

patrząc na to jak gramy w tym sezonie, to chyba przede wszystkim bym zainwestował w jakiś sztab medyczny, bo jak chłopaki nie połamią* to zjadamy te lige

a póki co to łamiemy się w jakimś abstrakcyjnym stopniu :(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl