![]() |
W Pogoń mógł zainwestować, albo jakiś inny większy klub. Może przy okazji by się coś w Szczecinie ze stadionem ruszyło
|
Cytat:
|
W Szczecinie sytuacja polityczna jest nie do końca jasna, a poza tym kibice mają dużo do powiedzenia. Kielce są bezpieczniejszym gruntem.
|
Sarte chodzi mi o inwestora :D a gdyby grali w eklasie to kto wie? Wolałbym silną Pogoń niż jakąś śmieszną Korone (która chyba nigdy nie wywalczyła sobie awansu do ekstraklasy na boisku). Zresztą brakuje w ekstraklasie klubów z północy, teraz zostanie tylko Lechia
emj10 pewnie masz racje, ale pogdybać sobie mozna :D |
Jeśli chce na już, to jest kilka klubów, które np. będą grały w LE. Poza tym jest np. Łódź. Lub jeśli na później to stolica Pomorza Zach. Szczecin i Pogoń. Wchodząc do Kielc, w klubik bez tradycji sportowych i kibicowskich facet tylko rozmienia się na drobne. Frekwencja na trybunach będzie uzależniona od np. harmonogramu prac polowych typu żniwa lub wykopki. Trzeba też pamiętać, zresztą, że małorolna ludność woj. świętokrzyskiego po godz. 20 (kiedy rozgrywane są często mecze) lubi już kłaść się spać (tzw. z kurami).
|
Cytat:
|
Weiss już tylko kilka kroków od Legii - oficjalnie.
Cytat:
|
to on bedzie trenerem zarówno Legii jak i Słowacji?
|
Cytat:
|
A co Ty tak Gwiaździsty gardzisz wsią? Jakiś kompleks wielkomiejski czy cuś?
Kielce to akurat miasto, które ma spory potencjał i leży bliżej Katowic niż Szczecin (Międzynarodowa Giełda Towarowa). |
"Jeden z tekstów w słowackim dzienniku "Sport" zatytułowany jest Słowacka Legia. - Klub z Warszawy nie osiągnie zakładanych celów w trwającym sezonie i dlatego trwają rozmowy i układanie planów na przyszły sezon. Głównym jego punktem jest trener Vladimir Weiss. Selekcjoner reprezentacji Słowacji miałby pomóc w sprowadzeniu do Legii Jana Muchy, który siedzi na ławce w Evertonie. Jano mógłby powrócić w miejsce w którym wyrobił sobie markę bramkarza o światowej klasie. Mówi się także o powołanym do reprezentacji Robercie Jeżu z Górnika Zabrze. - Z pewnością oferta z Legii byłaby ciekawą. Na razie jednak nikt sie ze mną nie kontaktował. Czytałem o możliwości zatrudnienia w Legii Vladimira Weissa, wiem też o Janie Musze. Taki słowacki klub w Polsce byłby fajnym miejscem pracy - skomentował Jeż. "
W sumie to jak go nie zatrudnia ( Weissa ) to bedzie niezly zonk dla niego i dla pismakow :D Coz, trener jakby nie patrzec z sukcesami i to nie takimi odleglymi. Pozyjemy zobaczymy. |
no i trzeba dodac że w Kielcach jest nowy stadion co nie jest bez znaczenia dla nowego inwestora chcącego sponsorowac klub.
|
Cytat:
|
Stevens w Koronie to niezłe jaja. ten niegdyś dobry trener chyba całkiem poszedł w odstawkę jeśli szczęścia musi szukać w takich Kielcach. W klubie bez ambicji, kibiców, marketingu, skautingu, sponsora, historii, tradycji, medialności, perspektyw... W mieście z żenującymi, nieprofesjonalnymi władzami i jedną atrakcją turystyczną, którą jest TESCO...
Jeśli natomiast chodzi o Profusa i jego inwestycje w koronę to argumenty jak wyżej. Jeżeli oba te nazwijmy to "ruchy w interesie" staną się faktem to będzie to bardzo dziwne i mnie nic w naszej lidze już nie zdziwi. |
Odnośnie poprzedniej strony i "ile w Polsce mogliby dać" - pamiętacie jak były rozmowy z Tristanem? Tristan miał zarabiać w Wiśle milion euro za sezon. (są gdzieś skany kontraktu)
|
Cytat:
Holendrzy są w cenie. Gdyby Korona zaoferowała mu zarobki podobne do tych w Austrii to czemu miałby nie przyjść? To dla niego szansa,ponownego, zaistnienia tak naprawdę. Wprowadziłby Koronę do pucharów, i gdy coś tam z nią ugra, to byłaby niewątpliwie super rekomendacja. Coś z niczego. Tak więc nie jest to pozbawione logiki. Podobnie jak z Maaskantem. Gość zagrał va banque i mu się to opłaciło. Gdy jeszcze zrobi wynik w Europie to nikt mu nie będzie w stanie podważyć jego kwalifikacji. Wszak pracuje na mocno przeciętnym towarze, w skali europejskiej. Opłaca się zatrudniać dobrego trenera i rozeznanego dyrektora sportowego. Nasz przykład jest tego najlepszym dowodem. Finansowo i sportowo zyskaliśmy. Widzę,że podobnym tropem idzie Legia i to cieszy. Ale tego należało oczekiwać. Sam pisałem,że jak Maaskant odniesie sukces i Valcx sprowadzi niezłych grajków, to w czołowych klubach w kraju zatrudniani będą obcokrajowcy z doświadczeniem. Właściciele zaczną liczyć i porównają ile kosztuje słaby trener a solidny obcokrajowiec. Niby koszty utrzymania większe, lub podobne ale szanse na sukces nieporównywalne. O dłuższej perspektywie takiego kroku chyba przekonywać nie trzeba. Czekam teraz jak na dobrego któryś z klubów, Wisła lub Legia, rozwinie sieć swoich scautów. Jest to siła nieprawdopodobna. O jej rażeniu od czasu do czasu przypominają zespoły z Portugalii. Jak patrzę za jakie sumy sprowadzono czołowych zawodników drużyny, która wczoraj zdobyła LE. 700 tysięcy,1 mln euro......o Hulku znalezionym z II lidzie Japońskiej nie wspomnę, bo to jakiś ewenement. Pewnie,że goście kupują i za 15 baniek, ale jest to wyjątek. Zazwyczaj operują kwotami jakie niedługo nasze kluby będą oferowały za zawodników. To jest dla nas szansa na poważne zaistnienie w Europie. Na stałe. |
Marszałek, dobrze prawisz.
Ja bym jeszcze do tego dołożył poprawę szkolenia, bo tak naprawdę to jedyna słuszna droga do składu Legii czy Wisły dla polskich zawodników. Tu mamy ogromne pokłady niewykorzystywanych możliwości, wszak potencjał zasobów ludzkich mamy nie tak dużo mniejszy od Niemiec, Włoch, Francji, Anglii czy Hiszpanii. A wbrew pozorom największe pokłady do poprawy w tym względzie siedzą w mentalności młodych zawodników, chodzi o to, żeby takie młode talenty czuły na plecach konkurencję o miejsce w szkółce, a jednocześnie żeby widoczna była dla nich perspektywa rozwoju piłkarskiego na miarę grania i zarabiania na najwyższym poziomie. Ośrodek treningowy z prawdziwego zdarzenia, jakiś koordynator akademii piłkarskiej z doświadczeniem pracy w Holandii czy Niemczech i gonimy Europę ;-) A wychowane za pół darmo talenty sprzedajemy za grube miliony w świat. |
świetna rozmowa z Lachem z PZPNu:
http://kiks.tv/2011/05/rozmowa-niesp...zbigniew-lach/ |
Cytat:
nie zrozumiałes mnie. Ja odniosłem sie do tego : Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Trenersko nie upadnie juz nizej ;) Oczywiscie idzie kazdy gdzie lepsza kasa. Cokolwiek bym myslal o tym klubie to taki trener jednak dziala na wyobraznie.
|
ale że Majonez Kielecki da wiecej niz redbull badz tyle samo ? Nie wierzę
|
Desperacja z jednej i drugiej strony ;) Widocznie jeden nie ma duzo ofert, a drudzy maja troche drobnych ;) Sam sie dziwie skad kasa... Moze to znak ze przez kilka lat nie bedzie transferow :D
|
a moze po prostu "ktoś" puszcza ploty by "pewnien zespół" stał sie ciekawszy dla jakiegos trenera albo by jakiś trener zszedł conieco z oczekiwań skoro inną opcją może być sławny Huub Stevens.
|
zamiast w drogiego trenera to na miejscu właściciela Korony bym najpierw zainwestował w dobrego dyrektora sportowego żeby za 1-2 mln € sprowadził odpowiednich zawodników.Z obecnym składem to co najwyżej o środek tabeli może Stevens walczyc.
|
Jak wejdzie Profus to o zawodników nie będzie się co martwić. Ma przecież całą swoją stajnię.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawodnicy z jednej strony wiedza ze wszystko juz pozamiatane, z drugiej ze wielu z nich wyleci na zbity pysk bo tak naprawde nigdy nie nadawali sie do Legii. Teraz nie bedzie sentymentow. Mam nadzieje ze pierwszy poleci moj "idol" z niedawnego avatara. Mysle ze o wiele lepsze piwo i lepsze fotki zrobi sobie w Afryce, moze jakis klub go wymieni na kilkadziesiat pilek, ewentualnie na zestaw egoztycznych zwierzat do warszawskiego zoo. |
Cytat:
1. trener na wylocie 2. zawodnicy którym nie zależy bo po sezonie prawdopodobnie pożegnają się z klubem Mam nadzieje że mecz Legia - Wisła to też będzie swego rodzaju powtórka z przedniego sezonu:D |
piotrek06- Myslisz ze to cos zmieni ;) ? Dzisiaj jest inna sytuacja bo trener nie bedzie z naszego bagienka i bedzie mial kregoslup :) Ja mam nadzieje ze Wam wpierniczymy jak to bylo zazwyczaj gdy przyjezdzaliscie jako MP. Kazdy ma marzenia :)
Pachnie mi jednak remisem :D PS: Legia, Wisla, Slask, Pogon... duza litera :) Do tego ii a nie i... |
Cytat:
http://www.90minut.pl/news/157/news1...Bodziocha.html Bracia też zaczynają okres transferowy http://www.90minut.pl/news/157/news1...farskiego.html Komisja znowu kara, Śląsk i Zagłębie dostały dwa razy za to samo( najpierw zamknięte stadiony a teraz jeszcze kara finansowa). |
Cytat:
Naprawdę nie ma już dla niego ratunku? Skorża miał przecież jeszcze tyle do zrobienia: sprowadzić Łobodzińskiego za ciężką kasę, wyrzucić Dowhania i zastąpić go Kazimierskim, wydać jeszcze parę milionów € na kompletne beztalencia... Szkoda, naprawdę szkoda. To był właściwy człowiek na właściwym miejscu. |
Ale wiesz co? Jak nie Skorża, to znajdzie się nowa V kolumna. Był Szul, był Skorża... kogo znamy na "S"?
ed. Wiem! Szymkowiak na trenera bramkarzy! |
oj tam oj tam przecież właściciel Legii dalej ten sam :D
|
Nie będziemy zadowoleni gdy Weiss przyjdzie do Legii- przynajmniej tak mi się widzi.
Wydaje mi się, że to dobry trener, a jak na naszą ligę to wygląda bardzo dobrze. Nawet lepiej niż Maaskant jak do nas przychodził... Miejmy nadzieję, że jeśli podpisze z Legią umowę i jednocześnie będzie się zajmował kadrą to nie będzie miał rewelacyjnych wyników. ;) W dodatku, podobno lubi sięgać "po swoich", ale umówmy się, że do Polski to nie każdy przyjdzie. Na pewno wolę Legię niż Lecha czy Craxę, ale mimo wszystko to jest wciąż Legia, której dobrze nie życzę. ;) Cóż, zobaczymy jak się sprawa z trenerami w Eklasie rozwinie... |
Cytat:
A co do Stevensa. Coś mi się zdaje,że po Koronie jego naturalnym wyborem będzie Polonia W:)Tylko najpierw w Koronie muszą się dowiedzieć,że chcą go sprowadzić:") |
Panie Moderatoru, a Grecja, Turcja czy Cypr to nie konkurencja?
I "prawie cala europa". Na razie wszystko wskazuje na to, ze w poniedzialek w 22 krajach europy na wschod od odry bedzie lecial mecz, i to nikogo z grupy Wisla, Legia, Lech. Do tego moze w Eurogolach skroty z hitow, jak z liga rosyjska. Prawie robi roznice :) |
http://www.youtube.com/watch?v=P2Eqd...layer_embedded
Takie przypudrowanie naszej ekstraklasy :) |
Wazny mecz dla Śląska dziś, 3 punkty z Zabrza musza wywiezc przynajmniej 1 punkt, bo Jagiellonia u siebie z Korona raczej wygra, chociaz po tym co te dwie druzyny pokazuja ostatnio to przewidywanie czegokolwiek nie ma sensu.. Lechia jesli chce powaznie myslec o pucharach, to z Lechem nie moze przegrac... z czolowki zostaje jeszcze Legia, ale oni maja najtrudniejszy mecz przed soba ;)
|
Wracajac do tematu przerastania ligi o jeden poziom przez Wisłe. I kto mial racje? :D
W 20 kolejek tak wydupcylismy ta lige ze dzis jesyesmy 10 pkt do przodu nad kolejnym zespolem. Gdyby nie piersze kilka kolejek w ktorych musial sie zapoznac ze soba nowy zespol to ta przewaga mysle bylaby jeszcze wieksza. Zaznaczam ze nie twierdze ze my stylem gry przewyzszamy wszystkich. po prostu gramy rowno i punktujemy regularnie czego zadna inna druyzna nie potrafi. Ale dobra nie bede sie paswil w tym temacie :P Nareszcie mozna ze spokojem sledzic uklad tabeli od miejsc 2 do 16. Podstawowa sprawa jest taka. W niedziele mecz Lechia - Amica. Jesli Lechia wygra ten mecz to Amica mysle ze na 99% zegna sie z pucharami. Obecna tabela 2. Śląsk 43 pkt 3. Jaga 42 pkt 4 Lechia 40 pkt 5 Legia 40 pkt 6. Lech 39 pkt Zalozmy ze o puchary walcza te druzyny i takie zepsoly jak Gornik, Ruch czy Polonia W juz nie dadza rady dogonic cozlowki. Legia sie nie liczy bo ktorego miejsca by nie zajela to i tak do rozdania sa 2 miejsca w LE. Jesli Lechia wygra bedzie miec 43 pkt przy 40 pkt Lechia. Jesli zpaunktuje jeszcze Jaga na 1 pkt i Slask na 1 pkt to beda miec kolejno 4 i 5 pkt przewagi. Mysle ze 4 pkt przewagi na 2 kolejki to juz moze byc nie do nadrobienia. Wystarczylaby 1 wygrana w 2 ostatnich kolejkach Lechii/Slaska/Jagi i Amica nie ma czego szukac. kolejny wariant to remis w meczu Lechia - Lech Tabela 2. Śląsk 43-46 pkt? 3. Jaga 42-45 pkt? 4. Lechia 41 pkt 5 Legia - niewazne 6 Lech 40 pkt I tutaj tez wiesci dla Amici moga okazac sie zle. Jesli zapunktuja (najlepiej za 3) Jaga i Slaks to nawet przy remisie w meczu Lechia-Lech sytuacja moze dla nich wygladac dramatycznie Jesli chodiz o dol tabeli to niestety tak jak myslalem od kilku kolejek sadze ze zydy sie utrzymaja. Graja na tyle solidnie ze przy frajerskiej dyspozycji Arki i Polonii to oni maja najwieksze szanse na zajecie miejsca 14. promyk nadzieii jest taki ze te zepsoly z dolu tabeli lubia grac w kratke. Wiec trzymamy kciuki zeby obudzila sie Arka i Polonia a zydy zbey zlapaly kryzys Reasumujac. Przed nami najwazniejszy mecz jesli chodiz o uklad tabeli na gorze. trzymamy kciuki dzis za Slaska, jutro za nas a pojutrze za Lechijke bo moze sie okazac ze w niedziele bedzie juz niemal wszytsko pozamiatane :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl