Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

concedi 15.12.2009 13:39

czy w necie można znaleźć odcinek z ostatniej soboty gotowi na ślub? koleżanka wygrała program a zapomniałam go oglądnąć.

shad 15.12.2009 14:16

Pytanie do osób, które kupowały już na e-bay i płaciły przez paypal. Czy jak wpłacę z złotówki z konta bankowego na PayPal to potem płacąc za produkt na e-bay w funtach szterlingach, PayPal automatycznie przeliczy złotówki na funty wg obecnego kursu?

I najważniejsze, czemu e-bay przenosząc mnie do płatności przez PayPal jedyną opcję jaką wyświetla to płatność kartą kredytową?

Arteka1906 15.12.2009 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez holender (Post 830101)
Ktos sie orientuje gdzie w krk najtaniej kupic jakies odzywki w typu kreatyna itp??

"Triceps" na Limanowskiego. Gratis dostatniesz fachowe porady :)

R33 15.12.2009 17:06

Gdzie mogę ściągnąć Net Framework 1.1 dla Win 7 64 bit?

matizaq 15.12.2009 17:27

Potrzebuję pilnie streszczenie książki Pawła Jasienicy - "Polska Jagiellonów", a konkretnie rodziału - "Władysław Jagiełło."
Niestety wujek google jakoś mnie zawodzi ... Może ktoś czytał albo ma link do streszczenia ?

shad 15.12.2009 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 830453)
Potrzebuję pilnie streszczenie książki Pawła Jasienicy - "Polska Jagiellonów", a konkretnie rodziału - "Władysław Jagiełło."
Niestety wujek google jakoś mnie zawodzi ... Może ktoś czytał albo ma link do streszczenia ?

Matko Święta, przecież taki rozdział to maks. kilkadziesiąt stron. Wy już naprawdę nie jesteście piśmienni? Na chomiku jest cały Jasienica, ściągnięcie jednego rozdziału to nawet nie piractwo...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 830377)
Pytanie do osób, które kupowały już na e-bay i płaciły przez paypal. Czy jak wpłacę z złotówki z konta bankowego na PayPal to potem płacąc za produkt na e-bay w funtach szterlingach, PayPal automatycznie przeliczy złotówki na funty wg obecnego kursu?

I najważniejsze, czemu e-bay przenosząc mnie do płatności przez PayPal jedyną opcję jaką wyświetla to płatność kartą kredytową?

Nikt nie pomoże?

FredzIo 15.12.2009 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shad (Post 830377)

Odpowiedź na pierwsze pytanie brzmi: Tak
Na drugie: Bo nie masz nic na koncie paypal.

felipe 15.12.2009 18:04

Jak po angielsku stworzyć słormułowanie odpowiadające polskiemu, np, "Polska w pigułce" ? czy forma "Polish showcase" byłaby ok? showcase - wizytówka ?

Chodzi o tytuł slajdu do prezentacji, w którym to slajdzie umieści się kilka najważniejszych informacji o danej rzeczy.

gonzo 15.12.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palczi (Post 830332)
ma ktos znajomego na poczcie?

Dokładniej o co chodzi ?

Ola7 15.12.2009 18:28

A ja mam pytanie do osób, które znają jezyk hiszpański. Mam na zadanie napisać 10 zdań np. czerwona książka jest na czarnym stole. I nie bardzo wiem jak to przetłumaczyć. Znaczy konkretnie chodzi mi co jest pierwsze kolor czy rzecz...

Jakby ktoś wiedział, to licze na pomoc ;)

R33 15.12.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 830438)
Gdzie mogę ściągnąć Net Framework 1.1 dla Win 7 64 bit?

Dobra to może inaczej, instaluje program na kompie jednak wyskakuje komunikat plujący się o Net Framework 1.1 mam Win 7 64 bit i nie mogę znaleźć nic w googlach.

Mateuusz 15.12.2009 20:23

znacie może jakieś pakiety minutowe w orange pop? albo jakąś funkcje żeby z jedną osobą rozmawiać za free??

Zwitter 15.12.2009 20:59

Mój kuzyn ma taką gre Farimng simulator 2009 i podczas uruchamiania wyskakuje taki błąd:
Could not init 3D system.
Shader Model 2.0 is required.
Please install the latest video drivers.

Czyli co trzeba jeszcze zaintslować?
Ponadto wymagania sprzętowe to ponoć 2 GHz a komputer jest 1.67 GHZ - możliwe, że za mało?

Nowohucianin^^ 15.12.2009 21:21

Twój kuzyn powinien zainstalować najnowsze sterowniki wideo.... Tak wynika z tego ostatniego zdania ''Please install the latest video drivers.'' czyli chyba grafika nie daje rady :))

fialo 15.12.2009 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 830365)
Ktoś zna się na stabilizatorach?

Jaki kod muszę mieć zeby dostać maksymalne dofinansowanie z NFZ?

Mam zerwane ACL i co za tym idzie wg tej strony:

http://www.ortomed.mielec.pl/oferta1.html

moglbym miec do 800zł, a wg tego co dostalem od lekarza mam 650...

Wnioskuje, ze chodzi o ten kod specjalny, a gdzies na forach narciarskich goscie podobno duzo wieksze mieli te dofinansowania z nfz...

Zależy o jaki typ stabilizatora Ci chodzi. Jak już wcześniej wspominałem miałem zerwane poboczne i poważnie uszkodzone krzyżowe i używałem dwóch, właściwie trzech stabilizatorów. W początkowej fazie leczenia używałem takiej dużej ortezy(od uda do kostki), na którą lekarz z dobrej wolii wypisał mi kod na dofinansowanie 100%, gdyż chociaż nie miał takiego obowiązku wpisał mi uszkodzenie trwałe, to wtedy należy się Ci 100% refundacji (btw. wielki szacun dla niego). Więc zależy też od na jakim etapie leczenia jesteś, gdyż tylko na początku się używa tej dużej ortezy. Później przeszedłem na opaskę stabliizacyjną, która kosztowała niestety 400 PLN. W tym miejscu zaczynają się koszty, ponieważ dofinansowanie od NFZ mozna dostać tylko raz na dwa lata. Można próbować podstawiać rodzine, znajomych itd., ale to niebezpieczna praktyka, bo jak wyczają to możesz mieć grubo przesrane. W dodatku trzeba by było mieć znajomych lekarzy.

Do uprawiania sportu(jezdzenie na nartach, od biedy gra w piłkę itd.) musiałem kupić kolejny stabilizator, taki dosyć masywny, ale zapewniający wysokie bezpieczeństwo podczas uprawiania sportu. Kosztował on wprawdzie 1300 PLN i to ze zniżką od gościa co sprzedawał go. Wieć wszystko zależy od tego na jakim etapie jesteś. Jak masz jakieś pytania to na PW, bo jestem dosyc obczajony w tych sprawach:)

Cytat:

Zleciłem po godzinie 15 przelew internetowy z mbanku na konto bet-at-home. Jest już wtorek, a tymczasem...
Też mnie to wkurza, ale pieniądze na koncie mogą Ci się nawet 3 dni po przelewie pojawić na BAH, już kilka razy tak miałem, powinni to jakoś usprawnić.

Patka 15.12.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ola7 (Post 830475)
A ja mam pytanie do osób, które znają jezyk hiszpański. Mam na zadanie napisać 10 zdań np. czerwona książka jest na czarnym stole. I nie bardzo wiem jak to przetłumaczyć. Znaczy konkretnie chodzi mi co jest pierwsze kolor czy rzecz...

Jakby ktoś wiedział, to licze na pomoc ;)

Pierwsza rzecz, później kolor. W języku hiszpańskim zawsze jest najpierw rzeczownik, później przymiotnik.

Zola 15.12.2009 21:42

do usunięcia

Mateuusz 15.12.2009 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 830532)
znacie może jakieś pakiety minutowe w orange pop? albo jakąś funkcje żeby z jedną osobą rozmawiać za free??

podbijam bo bardzo ważne. nikt nie wie?:-/

kamilll1906 15.12.2009 22:03

potrzebuje dobre(dobra perspektywa i rozdzielczość) zdjęcie, flagi śp. Fujina, pilna sprawa,
Ma ktoś? bo swego czasu było na bytovia.pl tylko juz tam nie ma flag pokazanych...
jak co to priv

anka1906 15.12.2009 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 830577)
podbijam bo bardzo ważne. nikt nie wie?:-/

http://www.orange.pl/portal/map/map/...icleId=2872240

http://www.orange.pl/portal/map/map/...icleId=3913875

może nie za free ale taniej niz normalnie :)

http://www.orange.pl/binaries/PL/Bin...74/2943460.pdf

Hamas_kr 15.12.2009 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 830564)
Mam zadanie na Geografie Turystyczna, ktore brzmi: Znajdz obiekt w Twojej okolicy, ktory moglby zostac wykorzystany do dzialanosci turystycznej (a jest nie wykorzystany wogole) + opis... Ma Ktos jakies "pomysly" co i gdzie w Krk mogloby byc?

Jak dla mnie największym przykładem takiego marnotrastwa jest Twierdza Kraków, czyli cały system naszych fortów.

LuKaS TSW 15.12.2009 23:12

Gdzie można kupić za rozsądną cenę antyramę o rozmiarze 30X40 cm? Internet odpada bo potrzebuję "na już".

Romy S. 15.12.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 830631)
Gdzie można kupić za rozsądną cenę antyramę o rozmiarze 30X40 cm? Internet odpada bo potrzebuję "na już".

Na przykład tam:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60028845

brylant17 16.12.2009 12:33

Pytanie orientacyjne

Mam walutowe konto w banku w funtach ktoś za granicy wpłaca mi na te konto 100 funtów ile pobiera bank opłaty mniej więcej? nie chodzi mi o dokładną cenę, lecz orientacyjną.

Edit

już niekatulane założyłem w Getingbank wszystko za free :D

Zola 16.12.2009 14:11

do usunięcia

Blacha92 16.12.2009 14:32

Potrzebuje pilnie prezentacjii na infe, która nie znajduje sie w necie.
Poratuje ktoś?

Blacha92 16.12.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blacha92 (Post 830792)
Potrzebuje pilnie prezentacjii na infe, która nie znajduje sie w necie.
Poratuje ktoś?

WAŻNE PODBIJAM

Żmijka 16.12.2009 20:33

Prezentacja taka w Power Poincie? Na dowolny temat? Objętość? To przez te 6h od jednego posta do drugiego być ze 4 zrobił ... :roll:

Mogę Ci o zawodzie fotoreportera pokazać ... albo pedagogice Marii Montessori :D

madenn 16.12.2009 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 830785)
Wie Ktos ile kosztuje wydrukowanie obrazka kolorowego na cala str. A4?

około 2 zł

tomo 16.12.2009 22:03

A gdzie w Krakowie wydrukuję coś takiego http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._of_Poland.png w takim formacie (myślę że spokojne A3 albo w ostateczności A2) aby mapa była czytelna i moglbym z niej odczytac kazdy mega, makro i mezoregion ?

EDIT

@pietras1234
@madenn

Dzięki !

pietras1234 16.12.2009 22:34

http://www.centrumdruku.com.pl/onas.cd?kontakt spróbuj tutaj

madenn 16.12.2009 22:43

także pod hala targową w oficynie , skrzyżowanie szlak i krowoderskiej...

WISŁAZWE 17.12.2009 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 829465)

Od nie dawna, mianowicie od piątku straszenie ścina mi głos i muzykę w kompie, myślałem że tylko na SopCascie jak oglądałem mecz, ale jak wczoraj puściłem Winampa lub Windowsa Playera było podobnie, były momenty gdzie głos się wieszał i muzyka się przycinała, na dłuższą metę jest to trochę denerwujące. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane??

Podbijam...

Konrad. 17.12.2009 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 831095)
Podbijam...

Podłącz inne głośniki, obstawiam że to one nawalają...

Jeśli nie spróbuj przeinstalować sterowniki od dźwiekówki.

kms 17.12.2009 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 830785)
Wie Ktos ile kosztuje wydrukowanie obrazka kolorowego na cala str. A4?

W saturnie 4.99 blyszczacy :P

Arkas 17.12.2009 14:02

Kupując wiatrówkę sprzedawca ma koniecznosc spisania danych osobowych kupującego, w razie jakiegokolwiek zdarzenia czy nie?

Zola 17.12.2009 16:26

Do kiedy pracuje Poczta ? Tzn czy jest szansa, ze jeszcze 23 grudnia dostane paczke czy dopiero po swietach?

EDIT: Dzieki kms :)

Mateuusz 17.12.2009 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anka1906 (Post 830583)

dzięki wielkie:):)

brylant17 17.12.2009 16:41

Pytanie allegro

Kupiłem w Wtorek lornetkę tego samego dnia wpłaciłem kasę,dzisiaj wchodzę w allegro--->moje zakupy i wchodzę w link aukcji ku mojemu zaskoczeniu aukcja została usunięta przez pracownika allegro.:shock: Wchodzę w profil tej osoby,konto nie zablokowane sprzedaje inne przedmioty.I tu moje pytanie czy zostałem wy*** ? I czy, dostanę lornetkę czy zwrot kasy....

P.s Lornetka jeszcze nie doszła, ale czekam cierpliwie,tylko mnie zdziwiła ta sytuacja.

shad 17.12.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 831221)
Pytanie allegro

Kupiłem w Wtorek lornetkę tego samego dnia wpłaciłem kasę,dzisiaj wchodzę w allegro--->moje zakupy i wchodzę w link aukcji ku mojemu zaskoczeniu aukcja została usunięta przez pracownika allegro.:shock: Wchodzę w profil tej osoby,konto nie zablokowane sprzedaje inne przedmioty.I tu moje pytanie czy zostałem wy*** ? I czy, dostanę lornetkę czy zwrot kasy....

P.s Lornetka jeszcze nie doszła, ale czekam cierpliwie,tylko mnie zdziwiła ta sytuacja.

Musisz złożyć zapytanie do allegro. Wyświetlił Ci się komunikat, że aukcja została usunięta przez kogoś z allegro?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl