![]() |
Cytat:
Jak to widzisz? Nie sciagniemy 5 zawodników do 1 skladu. Sciagniemy wg mnie max 2 takich zawodnikow (LO i skrzydlo) + napastnika do rotacji, ew kogoś pokroju Zwolaka, ktory będzie raczej uzupełnieniem, bo mam nieodparte przeczucie że Jop będzie chcial jednak zagęścić środek pola kosztem wystawiania 2 napastników. w idealnym świecie widzialbym 5 wzmocnień, ale chyba trzeba mierzyc siły (finansowe) na zamiary. |
Liczyłem na 15 goli Zwolaka w tym sezonie, jak przyjdzie ktoś lepszy to super sprawa, ale znając życie przyjdzie taki Nikja lub Benito
https://x.com/LucKRK/status/1948132576587104541 |
Uważam, że puszczenie Zwolińskiego to dobry ruch. My przede wszystkim potrzebujemy regularności, aby pozostać liderem na dłużej. Zwoliński z regularnością był na bakier. To znaczy to był pan seria, najpierw seria świetnych meczy, następnie seria tragicznych. Z reguły ta druga była dłuższa. Wolę faceta, który prezentuje jedynie równy dobry poziom niż taką popieprzoną sinusoidę. Na sinusoidach nie da się budować.
|
może teraz tego Zjawińskiego z Polonii wziąć?
|
Nie sprzedadza nam. Raczej całkowicie odpuszcza polski rynek w poszukiwaniu zastępstwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
:haha: Najlepszy transfer napastnika i research przed nim przeprowadził Brzęczek :> Akurat Raków nie chce się pozbyć żadnego, pytanie czy Basha zna jakiegoś z gry w Grecji. Tak czy siak w naszym zasięgu są gracze w typie Nikaja który - oczywiście - może wypalić. Albo nie. A sprzedaż Zwolińskiego była nie tyle dobrym pomysłem co koniecznością. Biorąc pod uwagę tempo transferu warunki musiały być naprawdę dobre. |
Nie jestem fanem wolfy'ego, ale znów ma rację. To trochę odklejka nie żałować Zwolińskiego pod względem sportowym. Finansowo i kadrowo to może dobra, a na pewno konieczna decyzja, ale sportowo tracimy sprawdzonego napastnika. Zwoliński potrzebował chwili, żeby zaskoczyć, ale jak już zaskoczył, to grał na przyzwoitym poziomie. Po Rodado i Carbo to był najlepszy zawodnik Wisły.
|
To ja po raz kolejny proponuję Podlińskiego z Siedlec.
|
Cytat:
Do podstawy LO i skrzydłowy, do rotacji: napastnik,,6 i kolejny skrzydłowy Chyba że w ciemno prawe skrzydło zostawiamy mlodziezowcom, to w takiej sytuacji faktycznie ściągać 2 nie ma za bardzo sensu |
Cytat:
Myślałem już o tym zanim przyszedł Zwoliński, budżetowy klocek na gonienie wyniku akurat na obecne potrzeby |
Cytat:
|
Być może to są pierwsze decyzje Moorea, który powiedział Zaskrońcowi, żeby się ogarnął z przepalaniem kasy na pensje. Został najlepszy, przepłacony Rodado, oprócz tego pozbyto się przepłaconego Zwolaka, nie nawalono kasy Igbekeme i pokornie wrócił na niezawyżonym kontrakcie, do tego liczba transferów do klubu jest niewielka w porównaniu do potrzeb czy poprzednich okienek. Do tego jest mniej transferów, wydają się bardziej na jakość a nie ilość, a oprócz już wcześniej zakontraktowanego magika Staszaka, Zaskroniec nie wynajduje nowych polskich talentów do Wisły.
|
Cytat:
Po Rodado i Carbo mógł byc najlepiej oplacanym pilkarzem Wisły, ale że najlepszym? Na wiosnę duzo ważniejszy dla nas byl James, Mikulec, Duarte a nawet Uryga,a moze i doliczyc Poletanovicia czy Baene którzy juz odeszli. Myślę że przez pryzmat wplywu na grę Wisly będą w tej rundzie dla nas istotniejsi gracze, jak Kutwa, Leliveld czy przede wszystkim Ertlthaler. |
Wytransferowaliśmy 32-letniego napastnika, któremu za niecały rok kończy się kontrakt, gotówkowo. Ja bym to rozpatrywał mimo wszystko w kategoriach sukcesu.
|
Powiedzmy sobie jedną sprawę jasno. Z czysto sportowego punktu widzenia odejście Zwolińskiego jest osłabieniem. Nie komentuję kwestii finansowych.
Tego, że zawodnik był w klubie od roku i wkomponował się drużynę nie da się kupić. Chyba, że szczęśliwie trafisz na kogoś kto wkomponuje się w gre zespołu naturalnie od pierwszego meczu, ale to mało prawdopodobne. |
zgodnie z tym co pisze JK na "tłiterze"
istnieje prawdopodobieństwo, że w klubie zostanie tylko 1 napastnik (Rodado) bo w tym momencie trudno rozpatrywać Kawałę jako gracza 1 składu (a nawet wchodzącego z ławki) oby tylko AR się nie połamał |
Nikaj to też teoretycznie napastnik, więc mamy w tym momencie trzech napastników w pierwszej drużynie.
Jeśli mamy brać kogoś na sztukę, żeby tylko obciążyć budżet, nie mając z niego żadnego pożytku, to już lepiej rzeczywiście nie brać nikogo. |
Cytat:
aczkolwiek ostatnio jak grał to na prawym skrzydle |
Nikaj to raczej napastnik na sztuki, potencjalnie 2 gole w sezonie, ale niech mnie przekona, że jest inaczej.
|
Cytat:
Trzeba czekac kogo nam wymyśla na podmianę. |
Cytat:
A czy coś za niego dostaniemy i ile i kiedy to jeden jk wie Jakbym był turasem z 2 ligi i miał kasę to (z całym szacunkiem) bym celował wyżej niż w Zwolaka (lat 32, staty: 43m/13g i sposób gry oparty na fizyczności bez szybkości i specjalnej techniki. W związku z tym co napisałem mam nadzieję, że zdołamy sprowadzić kogoś na tym poziomie za mniejszą pensję albo kogoś lepszego za pensję Z. |
Cytat:
Napastnicy to najbardziej rozchwytywany i najdroższy towar na rynku transferowych. Traktowanie z lekceważeniem kolesia który jakiś poziom jednak prezentuje, jest zgrany z zespołem, pracuje ostro w pressingu w naszej sytuacji kadrowej jest przykładem zwykłego dla Ciebie urzędowego optymizmu. Osłabiliśmy się sportowo i to jest fakt. Musieliśmy to zrobić z przyczyn finansowych - to także prawda. Decyzja była słuszna ale odbije się na poziomie sportowym Wisły, oby tylko krótkoterminowo. |
Cytat:
Oczywiście miał gole i asysty, ale też sporo spotkań, gdzie tak po ludzku wkur**ł swoją nieskutecznością. Pod kątem dynamiki nie istniał i nie istnieje, bo jest ubity jak kabanos. Ze względu na wiek też nie będzie już lepiej, a raczej cały czas gorzej. |
@wolfy, nie kontestuje wartości Zwolinskiego dla Wisly, zreszta sam bylem oredownikiem jego transferu i typowalem ze spokojnie będzie mial dwucyfrowa liczbe bramek po sezonie (co wowczas bylo wysmiane). Natomiast uwiązanie Wisly do ustawienia Rodado niżej jest utrata wielu jego zalet ktore moze dac na 9.
Jako ze sam slusznie zauważyłeś że napastnik to najdrozszy & najtrudniejszy transfer na rynku to po prostu wiec nie będziemy teraz takowego ściągać, tylko kogos na pozycje 10, ewentualnie czekac na okazje. Kontrakt Zwolaka mógł i pewnie byl w top3 kontraktów u nas. |
Cytat:
Co więcej - jakbyśmy przy okazji pozbywali się nierokującego szrotu jak Duda czy Sukiennicki to bym rozumiał to nawet bardziej. Za Kacpra była oferta i nie ma co fantazjować że jest wart więcej albo trudno go będzie zastąpić. Fajnie że przestaliśmy udawać że nie dotyczą nas realia finansowe, krok we właściwym kierunku. |
Cytat:
Pierwsza przerwa to do 11 koleji (5-0 z Odrą, Zwolak dwa gole). Druga przerwa po 18 kolejce (2-1 z ŁKS oba Zwoliński) do 33 kolejki (5-0 ze Stalą - jeden gol Zwolaka). W barażach też nie strzelił. Grał w 42 meczach wliczając w to puchary i baraż, a strzelił tylko w 8 z nich (11 goli). Jedyny problem w tym, że chwilowo nie mamy nikogo na zastępstwo, a okno transferowe jest do końca sierpnia (w dużych ligach), u nas do 7 września. Czyli mamy jakieś 7 kolejek w składzie, gdzie nie ma kim straszyć i wszyscy skupią się na Angelu. |
przypominam, że nadal mamy lej po bombie na lewej obronie (tak wolę widzieć Holendra na prawej obronie za Jarocha)
i problem z lewym skrzydłem po odejściu Alfaro dziury na tych dwóch pozycjach zdecydowanie są to załatania |
Duarte może grać na szpicy.
|
Cytat:
Owszem, przydałby się ktoś do rywalizacji ale mamy dwóch bocznych obrońców i na razie powinno wystarczyć. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl