Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Krotochwila 20.12.2018 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariokit (Post 1523358)
W tym co mówisz brakuje jednego - 28-12-2018 ma przyjść przelew. Jeśli go nie ma nie ma deal. Więc jakie rozmycie odpowiedzialności. Wszystko spada na głowę zarządu i kropka. To trwa 2 dni a potrwa jeszcze z 10. I smród będzie jeszcze większy. Nie wierzę w tego inwestora ale dalej nikt mi nie podał dobrego argumentu po co to wszystko? trochę Monty Python

Nie będzie żadnego przelewu. Ale obstawiam też, że wątek kambodżański i tak będzie kontynuowany, tylko ze zmienionymi elementami i warunkami umowy. Tym razem czynnikiem kluczowym wyznaczającym nową datę finansowego zaangażowania będzie coś innego. Idealnie pasuje do tego ten niby łączony deal z miastem, przeciągające się rozmowy o wielkiej inwestycji etc. Na tym to już można pojechać do marca.

Pytanie tylko co Jacek na taki taniec. Moim zdaniem zbyt jest łebski.

Alternatywą jest kambodżański klops i pojawienie się w jego miejsce innego, równie "transparentnego " podmiotu.

!!IRIVER!! 20.12.2018 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1523366)
Szanowny Państwo kochani moi. (oparcia o własne przemyślenie i wiele bzdurnych info z sieci - nie posiadam żadnych źródeł to chyba jasne, więc proszę takich użytkowników jak antymod o nie robienie z siebie pajaca bo jak widzi, osób piszących w negatywnym tonie jest tutaj NAŚCIE a do mnie się przylepił)

Opierając się na tym całym chaosie mam niestety negatywne odczucia i powątpiewam w przelew do 28 grudnia (wydaje mi się, że to brednia).

Wydaje mi się, że najprawdopodobniej są dwie opcje plus jedna kuriozalna, która przyszła mi dziś do głowy.
1. Wisła jako element przetargowy w rozmowach z prezydentem (chodzi o tą zmyśloną inwestycję)
2. Podobna sytuacja jak z Sechertem czy jak mu tam, gdzie ktoś wjedzie na białym koniu.

3 - kuriozum, które chyba nie było na forum: ktoś chce nam zrobić psikusa, grać na zwłokę do 28/12 gdzie nic się nie wydarzy, a do tego czasu mogliby pojawić się jacyś wiarygodni inwestorzy (vide to co pisał Stanowski - choć tak jak pisano... tyle czasu było a tu nagle, jak już niby kupiec jest to pojawiają się osoby, które chcę kupić - pytanie gdzie byli 2,3 tygodnie temu?). Psikus polega na tym, że cierpliwość piłkarzy skończy się, złożą wypowiedzenia z winy klubu i już żaden inwestor tego nie odkręci :)

O ile 1. spoko, o tyle 2 i 3 kupy się wcale nie trzyma. Kto niby wjechał na białym koniu przy Stechercie?
3. Kto miałby za tym stać?

Jezu, ludzie, mówi się, że Cupiał uczestniczył w tych rozmowach. Po co?

To jest w ogóle dość interesujące, nie uważacie, że Jacek wiedział już o tym wszystkim zanim pojawiły się oświadczenia TS? Niby skąd?

Revenge_vo2 20.12.2018 12:54

Cytat:

Pomijając obecną klikę deweloperów, którzy żadnego Pana Wanny czy Prysznica tu nie wpuszczą.
Odchodząc trochę od tematu.

Myślisz, że małe polskie firemki, których kapitał opiera się na niepłaceniu pracownikom mają coś do gadania w takiej kwestii? Serio?
A Strabag, Skasnka, Salini, Eiffage, Hochtief? Liczy się pieniądz ;)

mr_kwolf 20.12.2018 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1523368)
O ile 1. spoko, o tyle 2 i 3 kupy się wcale nie trzyma. Kto niby wjechał na białym koniu przy Stechercie?

"Mówi się". Jakby to było potwierdzone to inna brocha, a tak to jest tak samo wiarygodne jak 4 nowe transfery na już.

Ten Magdziarz to ciekawy trop, pytanie czy faktycznie zaprzeczył czy nie?

Idealnie pasuje z opisu do nowego prezesa. Z tego co kojarze to zna się z Głowackim.

pete29 20.12.2018 12:56

@ mariokit

człowieku nie będzie żadnego przelewu ani na 12 mln ani na 12 zł

PhantomRanger 20.12.2018 12:59

Gdyby to rzeczywiście był poważny inwestor już przedstawił by się zawodnikom, uregulował chociaż połowę zaległości teraz, a w styczniu resztę. Następnie zwołałby konferencję prasową i przedstawił się kibicom nakreślając swoje plany wobec klubu. Na końcu rozmowa z miastem na temat współpracy klub-miasto i tyle.

Obecna kolejność nie stawia w dobrym świetle "inwestorów". Gadka o tym, że woli pozostać w "ukryciu" można włożyć między bajki. Dlatego zalecam sceptyczne podejście do tematu, bo niektórzy będą potrzebowali pomocy psychiatrycznej jeżeli do transakcji nie dojdzie. Lepiej być miło zaskoczonym niż rzucać curvami na prawo i lewo.

!!IRIVER!! 20.12.2018 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pete29 (Post 1523371)
@ mariokit

To wtedy deal nieważny. No i jakie kroki kolejne?
Miętta wczoraj powiedział wprost - jakby jebło, to mam dzwonić do Kwietnia i będziemy rozmawiać.

kubad99 20.12.2018 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1523370)
"Mówi się". Jakby to było potwierdzone to inna brocha, a tak to jest tak samo wiarygodne jak 4 nowe transfery na już.

Ten Magdziarz to ciekawy trop, pytanie czy faktycznie zaprzeczył czy nie?

Idealnie pasuje z opisu do nowego prezesa. Z tego co kojarze to zna się z Głowackim.

Niejaka Olga Dukat która pracowała w Wiśle przez jakiś czas, pracuje obecnie w jego firmie w Kambodży, no chyba że zbieżność nazwisk z naszym byłym Vice.

wiesniak842 20.12.2018 12:59

Cytat:

To jest w ogóle dość interesujące, nie uważacie, że Jacek wiedział już o tym wszystkim zanim pojawiły się oświadczenia TS? Niby skąd?

Mozliwe, ze po to by ostatecznie rozwiazac kwestie powiazan TF z Wisla. Mozliwe tez, ze jest drugie dno...

LucjuszWielki 20.12.2018 13:01

Cytat:

Nie dosłownie na białym koniu, ale MArzena odparła atak, odrzuciła propozycję przejęcia, stała się chwilowym bohaterem, który odsunął niepoważnych inwestorów i pokazała tym samym, że dba o dobro klubu, byle komu nie sprzeda, trzyma rekę na pulsie.

NA resztę pytań nie znam odpowiedzi. Nie mam pojęcia kto za tym stał, stoi, jak z Meresińskim było faktycznie itd, tylko domysły.

!!IRIVER!! 20.12.2018 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1523376)
Mozliwe, ze po to by ostatecznie rozwiazac kwestie powiazan TF z Wisla. Mozliwe tez, ze jest drugie dno...

Czyli musiałby umorzyć dług SA względem TF, a to byłoby ważne tylko jak wpłynie 12 baniek. Nie wpłynie to wracamy do punktu wyjścia.

Jakie widzisz drugie dno?

Magdziarz póki co chyba niczemu nie zaprzeczał. Zaprzeczył jedynie ten cały Stachowiak.

Jontek 20.12.2018 13:04

Cytat:

w którym miejscu?
Twitter -> Kmita

Cytat:

Magdziarz póki co chyba niczemu nie zaprzeczał. Zaprzeczył jedynie ten cały Stachowiak.
Zaprzeczył - patrz wyżej

Edit:
Wklejka z twitta Kmity:
Cytat:

Jedyny człowiek z polskiego środowiska piłkarskiego, który może cokolwiek wiedzieć o tym, co w Kambodży piszczy (nawet akurat tam jest), czyli Tomasz Magdziarz, powiedział mi, że nie słyszał o kimś takim jak Vanna Ly, a trochę popytał w ostatnich dniach.

AntyMod 20.12.2018 13:04

Cytat:

jesli ktos od Cupiala sie tym interesuje to tylko po to zeby sprobowac odzyskac dlug , bo wiadomo ze w przypadku spadku do IV ligi nikt nie zobaczy nawet zlotowki , ani pilkarze, ani TF , ani miasto ani nawet panie sprzataczki

mr_kwolf 20.12.2018 13:05

No to trop Magdziarza też odpada i rzuca jeszcze gorsze światło na niego, skoro nawet on o nim nic nie wie.

MB1906 20.12.2018 13:06

River, Magdziarz zaprzeczyl bylo na TT. MaciejKmita‏ @kmita_maciej 40 min.40 minut temu Jedyny człowiek z polskiego środowiska piłkarskiego, który może cokolwiek wiedzieć o tym, co w Kambodży piszczy (nawet akurat tam jest), czyli Tomasz Magdziarz, powiedział mi, że nie słyszał o kimś takim jak Vanna Ly, a trochę popytał w ostatnich dniach.

!!IRIVER!! 20.12.2018 13:07

Zaprzeczył o tym, że zna Vanna Ly. Nie zaprzeczył temu, czy do Wisły przyjdzie ;) Wiem, czepiam się słówek.

ślimak 20.12.2018 13:07

Cytat:

Nie będzie również żadnego spotkania ani jutro ani w sobotę. Nikt nie pojawi się na meczu. Obstawiam, że nawet Pietrowski.

MB1906 20.12.2018 13:09

Tez uwazam, ze juz wiecej o Kambodzanskich Szwedach nie uslyszymy. Gowno poszlow wentylator.

Karherop 20.12.2018 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1523373)
Gdyby to rzeczywiście był poważny inwestor już przedstawił by się zawodnikom, uregulował chociaż połowę zaległości teraz, a w styczniu resztę. Następnie zwołałby konferencję prasową i przedstawił się kibicom nakreślając swoje plany wobec klubu. Na końcu rozmowa z miastem na temat współpracy klub-miasto i tyle.

Obecna kolejność nie stawia w dobrym świetle "inwestorów". Gadka o tym, że woli pozostać w "ukryciu" można włożyć między bajki. Dlatego zalecam sceptyczne podejście do tematu, bo niektórzy będą potrzebowali pomocy psychiatrycznej jeżeli do transakcji nie dojdzie. Lepiej być miło zaskoczonym niż rzucać curvami na prawo i lewo.

Weryfikacja przyjdzie bardzo szybko bo już jutro, więc zaleciłbym cierpliwość. Sam należę do osób niecierpliwych, ale wszyscy chcą wszystko wiedzieć dzień po dealu, a przecież przejęły nas zagraniczne mało transparentne spółki które w dodatku nie mają przedstawicielstwa w Polsce. W dodatku przejęcie jest warunkowe więc formalnie ciągle jesteśmy pod rządami TS.

W dodatku oczekiwanie że sytuacja zmieni się z godziny na godzinę to jak oczekiwac że nagle temperatura skoczy nam do +10.

Jeśli to wal, to po co ten Pietrowski? Po co jutro jadą na stadion? Po co to spotkanie z miastem? Tu się nic kupy nie trzyma jeśli zakładamy że chcą nas orznac zanim jeszcze wpłaca pierwszy przelew. A jeśli chcieliby sobie pogadać z miastem to jest kilka lepszych sposobow niż umowa kupna Wisly .

Vinci 20.12.2018 13:10

W interesie Jacka byłoby teraz na miejscu zignorować wszystkie rozmowy do granicznego terminu. Czas sam by tych ludzi zweryfikował. Każdy z nas wyobraża sobie, w którym to kierunku pójdzie...

Jutro się okaże, że Van lub mini Van nie dotrze na czas, pojawi się za to jego pełnomocnik, który jak niegdyś Jacuś na zmiętej kartce wysmaruje przed komisją licencyjną "Dołożymy wszelkich starań by wraz z zarządem gmina.pl spelnić wymogi"...

mariokit 20.12.2018 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pete29 (Post 1523371)
@ mariokit

no własnie więc o jakim rozmyciu odpowiedzialności piszesz ?

mr_kwolf 20.12.2018 13:12

Tak sobie myślę, że śmieszne będzie jak Wanna pójdzie do Jacka z szantażem, że jak mu nie odda gruntów po okazyjnej cenie to nie uratuje Wisły jak każdy w Krakowie dobrze wie, że szantaż brzmieć powinien "jak mi nie oddasz gruntów za darmo to uratuje Wisle i będę klepal twoją Cracovię po kres twoich dni" .

Radwi 20.12.2018 13:13

No dobra, mówicie że wiele może zależeć od rozmów Majchra z Vanna Ly, ale na jakiej zasadzie mieli by dobić targu np w piątek przed meczem z Lechem? Przecież oni dopiero beda się poznawać i sondować, pogadają ogólnie, żadne decyzje nie padną w sprawie jakiś inwestycji. Chyba że Kambodżanin wyjedzie z jakimiś absurdalnymi propozycjami na które od razu padnie zdecydowane nie. Poważnych inwestycji w miasto nie załatwia się w 3 h na pierwszym spotkaniu, a już na pewno nie podpisuje się umów �� wiec nawet jeśli gość chce zrobić transakcje wiązana, to Majcher go przeczeka i rozłoży się to na kilka spotkań. A wtedy będziemy już wiedzieć czy kasa na spłatę piłkarzy przyszła czy nie

gambit88 20.12.2018 13:14

tylko my już tego czasu nie mamy.. Myślicie, że jeszcze z kimś TS rozmawia awaryjnie czy raczej trzeba się powoli godzić z graniem juniorami w przyszłej rundzie?

ABGwislakABG 20.12.2018 13:15

Cytat:

Tak sobie myślę że śmieszne będzie jak Wanna pójdzie do Jacka z szantażem że jak mu nie odda gruntów po okazyjnej cenie to nie uratuje Wisły jak każdy w Krakowie dobrze wie że szantaż brzmieć powinien "jak mi nie oddasz gruntów za darmo to uratuje Wisle i będę klepal twoją Cracovię po kres twoich dni" .

Dokładnie tak, polać mu :rotfl:

Pero 20.12.2018 13:17

mój scenariusz:

-jutro info że mimo starań nie udało się nikomu dotrzeć na mecz ale że pieniądze przyjdą na czas.
-pieniadze nie przychodzą ale jest wymówka że okres świąteczny itp

wiecej o inwestorach nie słyszymy...

Ma_niek 20.12.2018 13:20

I tak właśnie będzie :-)

Tonamini 20.12.2018 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1523398)
I tak właśnie będzie :-)

A Marzenka która powinna stracić głowe leży już pewnie na Bahamach :|

Vinci 20.12.2018 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1523390)
Tak sobie myślę, że śmieszne będzie jak Wanna pójdzie do Jacka z szantażem, że jak mu nie odda gruntów po okazyjnej cenie to nie uratuje Wisły jak każdy w Krakowie dobrze wie, że szantaż brzmieć powinien "jak mi nie oddasz gruntów za darmo to uratuje Wisle i będę klepal twoją Cracovię po kres twoich dni" .

albo...pojawi się u Jacka, przy wigilijnym stole, jako niezapowiedziany gość. Jakby to ujął Petru 4 król...i wtedy w rzeczowej i miłej atmosferze dojdą do porozumienia... kreda, kadzidło, mirra i słonik.

szprotson 20.12.2018 13:27

im blizej konca tym coraz mniej w to wierze
w sumie w ogóle juz straciłem grunt pod nogami...do gwoździa w trumnie brakuje mi wypowiedzi Kuźby który nie kojarzy Piotrowskiego, Kowalskiego czy innego Liwanniego.

i w ogóle, jak można było zwolnić Sarapatę skoro umowa jest warunkowa?

serek.c2 20.12.2018 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tonamini (Post 1523400)
A Marzenka która powinna stracić głowe leży już pewnie na Bahamach :|

Marzenka jest w klubie, bo nadal jest prezesem ;)

caucus 20.12.2018 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1523402)
im blizej konca tym coraz mniej w to wierze
w sumie w ogóle juz straciłem grunt pod nogami...do gwoździa w trumnie brakuje mi wypowiedzi Kuźby który nie kojarzy Piotrowskiego, Kowalskiego czy innego Liwanniego.

i w ogóle, jak można było zwolnić Sarapatę skoro umowa jest warunkowa?

Nie można było, tak sobie tylko Białoński napisał, żeby ludzie, którzy nie wiedzą co to Google, się podjarali.

smiesznostek 20.12.2018 13:33

skoro jakieś 90% tutaj gada bez sensu to i ja może dołożę swoją cegiełkę.

A nie zastanowiła WAS kto jako pierwszy puścił farbę o inwestorze z Kambodży? Przed wszystkim dziennikarzami Twitterami i forumowymi znawcami tematu?

Zrobił to nikt inny, tylko prezydent Jacek Majchrowski w wywiadzie dla facebookowego profilu Radia Kraków. Wtedy kiedy wiedział, że umowa została podpisana.

Guzik 20.12.2018 13:34

Mi jedynie co przychodzi do głowy (ostatnia nadzieja), że rozmowy są tak tajne i żeby odwrócić uwagę od tego z kim rozmawiają to rzucili hasło Król Kambodźy.

szprotson 20.12.2018 13:37

rozmowy sa tak tajne ze nikt o nich nie wie?
no ma to sens :)

JacekFan 20.12.2018 13:37

Hujowe święta nam PMS zafundowała. Sraprata łapie teraz oddech na to co będzie po, a będzie tylko gorzej. Przeciez ten cały inwestor to marketingowo już leży i kwiczy.

Guzik 20.12.2018 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1523409)
rozmowy sa tak tajne ze nikt o nich nie wie?
no ma to sens :)

nie ma :), ja tylko irracjonalnie myślę

Vinci 20.12.2018 13:38

Rozmawiają z królem, tyle, ze nie Kambodży...

szprotson 20.12.2018 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1523403)
Marzenka jest w klubie, bo nadal jest prezesem ;)

To zastanawia mnie dlaczego nie dementuje tego co napisał Białoński?

Albo to jest jej na ręke, albo to jest prawda a prawdą nie jest, albo ....a juz sam nie wiem co
SZYMONIE JADCZAKU gdzie jestes jak jestes potrzebny!?

Griszka30KR 20.12.2018 13:43

Ja też sobie tak myślę,ze może chodzi o te grunty.Mimo,że jest to dzierżawa wieczysta,to kupić je za 12 mln. ma sens,rozwijać w perspektywie inne interesy lub w innym celu.
Dlatego przelew 28.12 i naleganie na wcześniejsze spotkanie z Prezydentem,który jak się nie zgodzi na pomysł "inwestycji",to przelewu nie będzie(czyt. umowy).
Tłumaczenie proste ,ze znowu miasto stanęło na drodze ludziom którzy chcieli zainwestować w Wisłę...
I tak do znudzenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl