Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

sounds_good 03.07.2009 16:18

Po prostu Wiślak: jeżeli dla Ciebie 26 bramek w 31 meczach w I lidze to nic("do tej pory tak naprawdę w Polsce niczym istotnym się nie wyróznił"), to w takim razie jak ocenisz zaproszenie na testy takiego Drozdowicza? Przecież to jest zawodnik o klasę niżej, jak nie dwie. Mówisz, że miał dobry początek, a później słabo grał. Większość na pewno ma w pamięci jego debiutancki sezon, gdzie 19 letni zawodnik o dobrym wyszkoleniu technicznym, ale nieco wątłej budowie odbija się od niektórych obrońców w naszej lidze, ale dzięki dobremu ustawianiu się w polu karnym zdobywa kilka bramek dla Amici.
Jakbyś oglądnął chociaż jeden mecz Zagłębia z tego sezonu to zobaczyłbyś, że teraz Milcański to szybki i silny napastnik, który walczy o każdą piłkę. Na pewno dobrze wpłynął na niego pobyt w I lidze i śmiem twierdzić, że jest o wiele lepszym piłkarzem niż nasz Ćwielong. Oczywiście pewnie cena za niego jest tak zaporowa, że taniej wyjdzie testować 100 kopaczy z lig regionalnych z całego świata i liczyć na szczęście, ale cóż jest on na pewno lepszą opcją niż kupienie Sikory, który niestety przygasł w Hiszpanii.

WislakP 03.07.2009 16:27

Fialo - Fulham zagra w lidze europejskiej...

fialo 03.07.2009 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakP (Post 755923)
Fialo - Fulham zagra w lidze europejskiej...

Masz rację Fulham zagra w LE, sorry mój błąd.

ciacho 03.07.2009 17:07

Przypomnijcie mi za ile poszli Błaszczykowski i Dudka odpowiednio do Borusii i Auxerre ?

lodecki 03.07.2009 17:10

Błaszczykowski 3,2 mln
Dudka 2 mln ?

Karherop 03.07.2009 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 755935)
Przypomnijcie mi za ile poszli Błaszczykowski i Dudka odpowiednio do Borusii i Auxerre ?

Kuba jakieś 3,3 mln Euro
Dudka bodajże 2 mln Euro

Po prostu Wiślak 03.07.2009 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sounds_good (Post 755916)
Po prostu Wiślak: jeżeli dla Ciebie 26 bramek w 31 meczach w I lidze to nic("do tej pory tak naprawdę w Polsce niczym istotnym się nie wyróznił"), to w takim razie jak ocenisz zaproszenie na testy takiego Drozdowicza? Przecież to jest zawodnik o klasę niżej, jak nie dwie. Mówisz, że miał dobry początek, a później słabo grał. Większość na pewno ma w pamięci jego debiutancki sezon, gdzie 19 letni zawodnik o dobrym wyszkoleniu technicznym, ale nieco wątłej budowie odbija się od niektórych obrońców w naszej lidze, ale dzięki dobremu ustawianiu się w polu karnym zdobywa kilka bramek dla Amici.
Jakbyś oglądnął chociaż jeden mecz Zagłębia z tego sezonu to zobaczyłbyś, że teraz Milcański to szybki i silny napastnik, który walczy o każdą piłkę. Na pewno dobrze wpłynął na niego pobyt w I lidze i śmiem twierdzić, że jest o wiele lepszym piłkarzem niż nasz Ćwielong. Oczywiście pewnie cena za niego jest tak zaporowa, że taniej wyjdzie testować 100 kopaczy z lig regionalnych z całego świata i liczyć na szczęście, ale cóż jest on na pewno lepszą opcją niż kupienie Sikory, który niestety przygasł w Hiszpanii.

Strzelenie 31, czy nawet (przykładowo) 35 bramek w polskiej dawnej II lidze (obecnie pierwszej) nie jest żadną rejkomią ani wyznacznikiem klasy zawodnika. Wielu królów strzelców II, czy III ligi nie odegrało żadnej roli na poziomie ekstraklasy, nie mówiąc o pucharach. Nie każdy pierwszoligowy król strzelców jest Robertem Lewandowskim.

Micańskiego widziałem w wielu meczach, także w barwach Zagłębia - nie prezentuje nic wybitnego, ani wspaniałego. Cheć walki o każdą piłkę, szybkość, czy nawet siła jeszcze nie robi z zawodnika naprawdę klasowego gracza. A my w tej chwili takich piłkarzy potrzebujemy, a nie kolejnych "wiecznych talentów", które może kiedyś w przyszłości jak dobrze pójdzie rozwiną sie i "wystrzelą"

WislakP 03.07.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 755927)
Masz rację Fulham zagra w LE, sorry mój błąd.

Polskie media twierdzą że to właśnie Fulham chce Brozia... na pewno mają jest statystyki strzeleckie z europejskich pucharów, widzieli gola strzelonego Tottenhamowi... cóż... pożyjemy zobaczymy... nie ma co wpadać w panikę. Jeśli Brożek odejdzie teraz to z Levadią nie bedzie problemu, a potem się ewentualnie będziemy martwić...

Seth 03.07.2009 18:45

Wydaje mi się, że nikt tutaj nie wspomniał o takim napastniku jak Łukasz Piszczek. W Berlinie chyba nie gra za dużo, już raz udało się go wypożyczyć Zagłębiu i naprawdę nieźle wtedy sobie radził, zwłaszcza pod koniec. W przypadku odejścia Brożka, wydaje się, że to mogłaby być jakaś opcja..

KOMINEK 03.07.2009 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 753894)
Jak widzicie coraz więcej dobrze poinformowanch albo takich którzy mają świetlane pomysły kogo kupić i kogo sprzedać a brzydzi ich temat Gdybym był Bednarzem odpoczywa od forum. I tak będzie dalej.

Pragnę poinformować również że wszelkie pojawiające się tu posty z takim linkiem http://transfermarkt.de/ będą kasowane

Obowiązuje nadal

Eleusis 03.07.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Seth (Post 755978)
Wydaje mi się, że nikt tutaj nie wspomniał o takim napastniku jak Łukasz Piszczek. W Berlinie chyba nie gra za dużo, już raz udało się go wypożyczyć Zagłębiu i naprawdę nieźle wtedy sobie radził, zwłaszcza pod koniec. W przypadku odejścia Brożka, wydaje się, że to mogłaby być jakaś opcja..

Nie grał ponieważ był kontuzjowany, a jak już wrócił to grał jako prawy obrońca- i to bardzo dobrze. Niemcy uważają go za duży talent i jest bardzo uniwersalny więc ciężko byłoby go wyciągnąć:p

_ukoL 03.07.2009 19:48

Ciekawe jak się rozwija sprawa z tym całym Brazem. Nie wiem czym to takie super wzmocnienie, chłop bez ogrania w Europie bez doświadczenia i z nieudanym póki co epizodem w Atenach.

MCX 03.07.2009 20:12

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,67...o_ma_sens.html

Czyli najprawdopodobniej Fulham.
Chcemy 4 mln - bardzo dobrze.
3 to za mało.
Jutro się powinno wszystko wyjaśnić.

wislakrakow124 03.07.2009 20:25

oby Brozio zostal i przyszedl do niego jeszcze 1 napastnik bo Cwielong potrafi trzymac sie przy pilce dogrywac ja znajdowac sie w sytuacjach strzeleckich ale nie potrafi ich wykorzystywac!! na LM potrzebny jest jeszcze ktos do ataku!! z ligi polskiej wzialbym do skladu tylko Grosickiego no i oczywiscie Franka ale on chyba juz zakonczyl gre

ciacho 03.07.2009 20:27

Dla mnie kwota 3 mln euro jest śmiesznie niska jak za najlepszego polskiego piłkarza. Tym bardziej jeśli mówicie, że Kuba odszedł za 3,2 mln, to z całym szacunkiem dla niego, ale w takiej sytuacji za Brożka powinniśmy krzyczeć minimum 4-4,5 .

jabadabaryba 03.07.2009 20:32

Oj, miejmy nadzieję, że Paweł nie posłuchał Wasilewskiego, dzisiaj przeczytałem wywiad z nim "Pawłowi Brożkowi od dawna mówię: Broziu, wyjedź ty już za granicę. Młodszy nigdy nie będziesz. Ale on kocha Wisłę"

ź: magazyn Futbol str. 78

Kordel_Walker 03.07.2009 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 756011)
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,67...o_ma_sens.html

Czyli najprawdopodobniej Fulham.
Chcemy 4 mln - bardzo dobrze.
3 to za mało.
Jutro się powinno wszystko wyjaśnić.

4 mln jeszcze można przeboleć, choć i tak 1mln za mało, ale oddać Brożka za 3mln to głupota i działanie na niekorzyść klubu. Najlepszy piłkarz ekstraklasy, dwukrotny król strzelców, dość młody, ikona klubu a pół forum było zadowolone ochłapem w postaci 3 mln..."bo można kupić trzech dobrych po mln, bo gwiazdorzy, bo po kontuzji juz nie ten sam zawodnik, bo kryzys". Nie ma słów na forumowy imbecyllizm i znieczulice.

wislakrakow124 03.07.2009 20:36

za 1 mln chcesz kupic jakiegos grajka?? Kto ci w wisle tyle wyda na zawodnika??

Bekas 03.07.2009 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 756016)
Dla mnie kwota 3 mln euro jest śmiesznie niska jak za najlepszego polskiego piłkarza. Tym bardziej jeśli mówicie, że Kuba odszedł za 3,2 mln, to z całym szacunkiem dla niego, ale w takiej sytuacji za Brożka powinniśmy krzyczeć minimum 4-4,5 .

To bedzie wielka strata dla nas, ale powinnismy uszanowac decyzje Pawla, jezeli bedzie chcial odejsc. Byl z nami wiele lat, ale co najwazniejsze on nigdy nie napalał sie na byle propozycje. Tylko zadne testy, no i oczywiscie minimum 3 mln Euro. A nam pozostanie miec nadzieje, ze minimum 1 mln Euro pojdzie na zakup klasowego napastnika.

pysio 03.07.2009 21:02

prawda jest taka, że Wisła obecnie nie prowadzi już żadnych rozmów transferowych.. skąd to wiem? otóż z prostego faktu, że Jacek Bednarz już jest w Austrii i trenuje sobie z Wisłą.. chyba, że czeka na wysłanników z Londynu i tam będą rozmawiać..

:/

63.5 Kg 03.07.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 756030)
prawda jest taka, że Wisła obecnie nie prowadzi już żadnych rozmów transferowych.. skąd to wiem? otóż z prostego faktu, że Jacek Bednarz już jest w Austrii i trenuje sobie z Wisłą.. chyba, że czeka na wysłanników z Londynu i tam będą rozmawiać..

Dzieki Pysiu ze nam przypomnailes ze w Austri nie dziala siec komorkowa...

IncognitoTSW 03.07.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 756030)

Z tego co widać, to przywiózł Kirma do Austrii.

westersyl 03.07.2009 21:17

Cytat:

Dementi naszego klubu informujące o braku rozmów Wisły z byłym reprezentantem Polski należy traktować w kategoriach zwyczajowego postępowania. Czy ktoś przypomina sobie, by Wisła potwierdziła rozmowy z którymś z zawodników przed podpisaniem z nim kontraktu, bądź chociażby przed rozpoczęciem testów medycznych? Z naszej strony zapewnić możemy, że informację o negocjacjach Wisły z Mariuszem Jopem zaczerpnęliśmy z trzech niezależnych i dobrze poinformowanych źródeł. Jak zakończą się rozmowy - czas pokaże.
W redakcji już nie mamy kibiców tylko dziennikarzy. Niech zadzwonią do Poznania, Warszawy i powiedzą ile muszą dać aby przebić Wisłę.
Już nie ma znaczenia że to utrudnia rozmowy ważne, że jesteśmy pierwsi ! YEEEEA

gregoriustsw 03.07.2009 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 756038)
W redakcji już nie mamy kibiców tylko dziennikarzy. Niech zadzwonią do Poznania, Warszawy i powiedzą ile muszą dać aby przebić Wisłę.

Założę się że gdyby taki news się nie pojawił to byś narzekał że nic nie robimy - czyż nie ?

westersyl 03.07.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gregoriustsw (Post 756039)
Założę się że gdyby taki news się nie pojawił to byś narzekał że nic nie robimy - czyż nie ?

Nie, mam to gdzieś. O co chciałbyś się założyć ? bo już byś tego nie miał.

Ogryzek 03.07.2009 21:24

Mam nadzieje że Jop nie trafi do Wisły, już wolałbym naszego Kowalskiego niż z całym szacunkiem Mariusza Jopa. Nie dość że ma już 31 lat to pewnie jest kompletnie bez formy. Nie to że narzekam - bardzo się ciesze że pozyskaliśmy Kirma:D - ale dla Jopa NIE!

martinius028 03.07.2009 21:30

Jop nie jest aż tak złym rozwiązaniem troche pograł za granicą więc jako piłkarz który zagra kilka meczy w lidze PP czy PE może się sprawdzić.Niewiadomą jest jego forma a także jak w związku z tymi problemami rodzinnymi będzie sie prezentował...

Pamiętajmy że Głowa i Marcelo nie są z żelaza i całego sezonu bez kontuzji czy kartek nie dadzą rady wytrzymać więc Jop jako piłkarz tym czasowy może się sprawdzić...

Za pół roku wróci Mateusz Kowalski wówczas to on będzie mógł pełnić role trzeciego stopera więc ja byłbym za tym by podpisać Jopa na pół roku z opcją przedłużenia bądź na rok....

Eustachy 03.07.2009 21:36

Ja az tak podle jak Ogryzek Jopa nie oceniam :)
Bardziej mnie martwi, ze gosc jest na etapie rozwodu z malzonka. To moze skutkowac wylacznie ostro nabita bania, stresem, nerwami itp.
W takim stanie trudno do konca skoncentrowac sie na futbolu. Jakby do tego mial jeszcze nie wylewac za kolnierz, to o powrot do formy moze byc juz naprawde ciezko;)
Jednak na pewno ktos na pozycje stopera przydalby sie bezsprzecznie. Najlepiej wlasnie ktos z przyzwoitym doswiadczeniem.

Nehiar 03.07.2009 21:55

A ja się zastanawiam na jakiej pozycji gra ten Braz wreszcie ? Na transfershitcie piszę że stoper, a w polskich mediach podawany jest jako prawy obrońca (tak też ze strony głównej wywnioskowałem).

mic 03.07.2009 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 756059)
A ja się zastanawiam na jakiej pozycji gra ten Braz wreszcie ? Na transfershitcie piszę że stoper, a w polskich mediach podawany jest jako prawy obrońca (tak też ze strony głównej wywnioskowałem).

Stoper grywajacy na prawej obronie / Prawy obronca grywajacy na stoperze ? :D

fialo 03.07.2009 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 756052)
Ja az tak podle jak Ogryzek Jopa nie oceniam :)
Bardziej mnie martwi, ze gosc jest na etapie rozwodu z malzonka. To moze skutkowac wylacznie ostro nabita bania, stresem, nerwami itp.
W takim stanie trudno do konca skoncentrowac sie na futbolu. Jakby do tego mial jeszcze nie wylewac za kolnierz, to o powrot do formy moze byc juz naprawde ciezko;)
Jednak na pewno ktos na pozycje stopera przydalby sie bezsprzecznie. Najlepiej wlasnie ktos z przyzwoitym doswiadczeniem.

Zgoda w 100%. Kłopoty rodzinne mają wielki wpływ na grę piłkarza, czego najlepiej dowodzi dzisiejszy wywiad z Borucem w Rzeczpospolitej.

Bekas 03.07.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 756063)
Zgoda w 100%. Kłopoty rodzinne mają wielki wpływ na grę piłkarza, czego najlepiej dowodzi dzisiejszy wywiad z Borucem w Rzeczpospolitej.

On byl cienki jeszcze jak nie mial problemow rodzinnych. Niemila, ale jednak prawda.

fialo 03.07.2009 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 756068)
On byl cienki jeszcze jak nie mial problemow rodzinnych. Niemila, ale jednak prawda.

Nie powiesz mi że na MŚ, czy EURO był cienki... Chyba że Ci chodzi o Jopa, a nie o Boruca. Tu się prędzej zgodzę :)

rav 03.07.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 756038)

Już w jednym miejscu Ci odpowiedziałem, ale widać musiałeś posmęcić i tu.

Po 1. Ta informacja w niczym nie przeszkodzi ewentualnym rozmowom. W Warszawie i Poznaniu każdy wie kim jest Mariusz Jop i ile zostało mu kontraktu z FK Moskwa. Jop to nie utalentowany Brazylijczyk wyciągnięty podstępem przez Hectora Peraltę czy innego menago.
Gdy "na jedynce" informowaliśmy o Sobolu i Kirmie - też przeszkadzaliśmy?

2. Gdzieś tam piszesz, że Wawa i Poznań podbiją stawkę. To niech podbijają. Wisła dogadała się już z Jopem. Jak będzie z nimi rozmawiał, to sam może zostać na lodzie. Myślisz, że jak dziennikarze wiedzą kto z kim rozmawia, to nikt w Poznaniu i Warszawie o tym nie wie? Obudź się...

3. A tak w ogóle, to skąd osoby z redakcji wiedzą o pewnych sprawach? ;)

4. Tak, to prawda, ważne, byśmy czasem byli pierwsi. Szczególnie, gdy kilka portali a jutro kilka gazet napisze to samo. Nie za nami, a korzystając z tego samego źródła co my. Nasi czytelnicy = kibice Wisły = zasługują, by być informowani możliwie szybko o wszystkim co dzieje się w klubie.

PvD 03.07.2009 22:23

przeciek kontrolowany jak widzę

Oficjalne dementi informacji, a nieoficjalnie niech kazdy serwis zrobi z nią co zechce. TWSD opublikowało, a SKWK nie.(nie traktować jako zarzut)

Ciekaw jestem tylko czy źródło jest to samo :)

Edit: teraz już wszyscy podają

biała gwiazda 03.07.2009 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 756073)

Po 1. Ta informacja w niczym nie przeszkodzi ewentualnym rozmowom. W Warszawie i Poznaniu każdy wie kim jest Mariusz Jop i ile zostało mu kontraktu z FK Moskwa. Jop to nie utalentowany Brazylijczyk wyciągnięty podstępem przez Hectora Peraltę czy innego menago.

2. Gdzieś tam piszesz, że Wawa i Poznań podbiją stawkę. To niech podbijają. Wisła dogadała się już z Jopem. Jak będzie z nimi rozmawiał, to sam może zostać na lodzie. Myślisz, że jak dziennikarze wiedzą kto z kim rozmawia, to nikt w Poznaniu i Warszawie o tym nie wie? Obudź się...

4. Tak, to prawda, ważne, byśmy czasem byli pierwsi. Szczególnie, gdy kilka portali a jutro kilka gazet napisze to samo. Nie za nami, a korzystając z tego samego źródła co my. Nasi czytelnicy = kibice Wisły = zasługują, by być informowani możliwie szybko o wszystkim co dzieje się w klubie.

Z doświadczenia wiem, że informacje na tej stronie są bardzo wiarygodne i za to wam dziękuje:-)
O tym że Jopa można ściągnąć pisały już ze 3 duże portale(w sensie tym, że nie układa mu się w Rosji i chce wrócić) więc, macie racje. Obserwując to forum wiele miesięcy wiem, że każdy woli coś wiedzieć, bo czym mniej informacji tym większa panika. Bardziej wierze waszym źródłom niż innym gazetą, wy siedzicie w tym klubie ileś lat i zjedliście na na nim zęby, gazety piszą by nakład był. Dziękuje za wasze newsu.

Ja uważam że Jop się przyda, może jeszcze z 3 lata na dobry, poziomie pograć (przykład Clebera) a na Polską ligę, jak go Skorża przygotuje się nada, jeśli będzie za darmo nic wielkiego nie ryzykujemy. Pamiętam niezadowolenie na tym forum jak Cleber do nas przychodził, że stary, że jego klub spadł, że się nie nada.

westersyl 03.07.2009 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rav (Post 756073)

Dobra spoko, przecież chodzi tylko o Jopa...
Zasadniczo chciałem podkreślić to, że klub o nazwie Lech wtyka się do wszystkiego co nasze, Dolha, Cleber. Jestem wstanie uwierzyć w to, że oni mogą kupić coś tylko po to abyśmy my tego nie mieli.

WislakP 03.07.2009 22:30

Tak sobie myślę że droga Fulham do pozyskania Brożka jest nieco dłuższa niż nam się wydaje. Dlaczego? Ano, dlatego że jeśli pan Paweł już zdecyduje się na wyjazd w takim momencie to będzie chciał przynajmniej dobrze zarobić. A w Anglii wchodzi teraz 50%-owy podatek. :D

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale wg mnie jest to jakiś plus dla nas. W końcu nawet ZUS tyle nie bierze.:D

canarinhos 03.07.2009 22:36

Lepszy Jop na dzien dzisiejszy niz utalentowany zawodnik z Ameryki, ktory bedzie sie aklimatyzowal pol roku.
Choc ciekawe w jakiej jest formie i czy grywa u siebie obecnie

Jip 03.07.2009 22:38

Na tym 50% opodatkowaniu nie tracą zawodnicy tylko klub.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl