Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

stary dziad 18.06.2025 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1648492)
Jakieś drużyny awansowały, bo musiały. Dużo więcej nie awansowało. Tak działa statystyka. Widzimy sukcesy takiego podejścia, ale porażek jest kilkukrotnie więcej.

Wisła w ciągu tych trzech lat mimo wszystko zrobiła spory progres. Ostatni sezon był najlepszy w wielu elementach gry. Ostatecznie o braku awansu pewnie zdecydował falstart w trakcie gry w Europie.

A taka Wieczysta w ciągu 5 sezonów awansowała o 4 poziomy.

Zapewne jest to czysty przypadek...

W końcu ktoś musiał awansować:lol:

emjot 18.06.2025 12:11

nad tymi "newsami" transferowymi nie ma co się nawet rozwodzić

nasze realia (poza długami oszywiście) to Woś, Kawała i Ziarko w I drużynie

tak, że tak

FraMat 18.06.2025 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1648495)
:rotfl:

Od kiedy to na forum brakowało osób, dla których najważniejsze było to, aby minuty dostawali młodzi kosztem innych zawodników, na przykład rzekomo "mniej dynamicznego" od niektórych z nich Carbo? Od kiedy brakowało tu osób dopominających się o częstsze wystawianie takiego Dudy, Sstarzyńskiego, Krzyżanowskiego czy właśnie Sukiennickiego, bo to niby wielkie talenty? Mało to razy Simoniczek wciskał na siłę do składu Brode?:rotfl:

Podaj przykłady tego, kto i kiedy domagał się aby minuty dostawali młodzi kosztem innych zawodników?
Rozumiem przykład Brody, ale to żaden młodzieżowiec (24 lata).
Jakiś inne głosy?

No i co najważniejsze: być może nie zauważyłeś, że na tym forum rozmawia się o Wiśle w wielu jej aspektach?
Mógłbyś trzymać się tematu zamiast nieustannie próbować rozmywać tematy przez personalne uwagi do konkretnych forumowiczów.

Skoro nadal to robisz pozostaje uznać, że nie interesuje cię temat, ale tylko personalne ataki na osoby obecne na forum.

Twój post, który zaczynał się dobrze:
Cytat:

Na tym polegał problem: Królewski na początku miał pomysł, który był właściwy i mógł się sprawdzić, bo dawał konkretnych, jakościowych piłkarzy lepszych niż krajowy szrot.

Potem ponieważ był zwyczajnie głupi i w zarządzaniu beznadziejny ulegl "hejtowi debili", że za dużo takich zawodników z niższych hiszpańskich lig, a za mało krajowego szrotu. No i w ogóle wymyślił sobie, że sztuczna inteligencja sama z siebie poznajduje mu nowe gwiazdy po kosztach, a znający 5 języków Basha się z nimi dogada i ich wychowa. Kolejny debil.

W efekcie zamiast następnych Rodado, Carbo,Igbekeme, Vilara czy Mul dostawaliśmy więcej starzyńskopodobnego jakościowego dramatu, w dodatku przepłacanego jak przy Biedrzyckim.
...zakończył się słabo.

I gdybyś na pierwszej części poprzestał, chętnie bym poparł twoją opinię, ale ty musiałeś dodać personalne przytyki.
Naprawdę, przez takie personalne uwagi nie stajesz się większym autorytetem.

Revolver 18.06.2025 12:27

Do usunięcia

wolfy 18.06.2025 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1648478)
Już widzę jak bys jako dyrektor sportowy robil wylacznie dzialania ze 100% skutecznoscia i od A do Z zgodnie z logika.

Nie chce mi sie pastwić nad Basha od poczatku okna, poczekam z tym na wrzesień.

Nie, ja bym po prostu nie marnował czasu na piłkarzy poza naszym zasięgiem finansowym.

Dam Bashy radę gratis - jeśli w zagranicznym klubie niższych lig gra piłkarz który robi liczby i ma jeszcze ważny kontrakt, to jest on poza naszym zasięgiem. Mam tłumaczyć dlaczego?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1648484)
Sorry, chłopie, ale kiedy cię czytam w tego typu postach to przypomina mi się słynny rysunek Mleczki z nosorożcem i żyrafą.
https://ecsmedia.pl/cdn-cgi/image/fo...t175332699.jpg

Gdzie, kiedy, kto wyraził zdanie, że najważniejsze były minuty na boisku dla takiego przykładowego Brody, Sukienickiego czy Dudy?

Aż się wtrącę! Wielokrotnie produkował się w ten sposób Karherop, MaLk (budowanie Młyńskiego), Ty (pitolenie o potencjale Sukiennickiego) plus wielu innych w mniejszym zakresie.
Żeby daleko nie szukać: wg. Karheropa w poprzednim sezonie powinien grać Starzyński zamiast Baeny, bo poziom ten sam a Piotruś ma potencjał. Nie, nie zmyślam.
Zresztą, Ty twierdziłeś że Sukiennicki to młodszy, szybszy Carbo. Już zapomniałeś?

Więcej przykładów mi się nie chce szukać, był tu jeden taki który twierdził że Duda i Igbekeme to ten sam poziom, wg. innego Skrobański powinien grać za Urygę (ktoś ewidentnie nie oglądał rezerw), dużo tego było.

@Markus - myślę że plan z Kiko się skichał o finanse.

FraMat 18.06.2025 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1648516)
Zresztą, Ty twierdziłeś że Sukiennicki to młodszy, szybszy Carbo. Już zapomniałeś?

No bo jest młodszy i szybszy (i nie chodzi mi o rezultat biegu na 60m).
Natomiast nigdy nie pisałem, że ma łapać minuty kosztem Carbo, co sugerował Markus.

Jaroo1 18.06.2025 15:24

Cytat:

W końcu ktoś musiał awansować
Najlepsze jest to, że Wieczysta w tym sezonie wydała 20 kilka mln na płace, czyli tyle co my. Gdyby więc udało się nam, zatrzymać sponsorów i ruszyć od IV ligi - oczywiście wszystko by musiało być zbudowane na famie, że idziemy rok po roku z IV ligi do ekstraklasy i żeby sponsorzy dawali tyle co w I lidze obecnie - moglibyśmy przepłacając jak Wieczysta, albo i bardziej (bo w niższych ligach oni przepłacali mniej niż teraz) spokojnie też awansować rok po roku do minimum I ligi.

emjot 18.06.2025 16:05

Cytat:

Nie, ja bym po prostu nie marnował czasu na piłkarzy poza naszym zasięgiem finansowym.

to jest jeden z planów, które się skichaly przez finanse

ps. Sukiennicki miał potencjał. Piszę w czasie przeszłym, bo to co "pokazał" po tych dwóch czy trzech udanych meczach na początku sezonu, zanim się zabombelkował, tak sugerowało. Potem było dno i trzy tony mułu. No może cztery :( . Zresztą w II lidze w SSW był wyróżniającym się grajkiem, dającym nadzieję na coś więcej. Jak to się skończyło ... widać.
ps. 2 skład na zgrupowanie .... milczenie jest złotem jednak i tego się będę trzymał obecnie

emjot 18.06.2025 16:12

za transfery info czy raczej za goal.pl :rotfl:
"Wisła Kraków nie jest jednym zespołem zainteresowanym Iwo Kaczmarskim. O względy zawodnika wypożyczonego do Miedzi Legnica z Empoli zabiegają też przedstawiciele Ekstraklasy oraz ekipa z zagranicy"

a to jest dobre
wypuszczanie takich newsów, że się "interesujemy" jest spoko
nic nie kosztuje
no a, że się nie uda.....
siła wyższa

ps. Koźmiński się myli, jego wypo do Miedzi się już skończyło

bridgeburner 18.06.2025 18:53

Pierwsza jedenastkę jeszcze jakoś się dla sklecić
Julius na prawym skrzydle, Krzyżanowski na lo
Natomiast o jakiejkolwiek głębi składu poza stoperami można zapomnieć
Każda kontuzja powoduje lej po bombie na danej pozycji i zamiane gracza na poziomie walki o miejsca 4-6 na strefę spadkowa

Markus 19.06.2025 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1648505)
Podaj przykłady tego, kto i kiedy domagał się aby minuty dostawali młodzi kosztem innych zawodników?(...)

Twój post, który zaczynał się dobrze:

...zakończył się słabo.

I gdybyś na pierwszej części poprzestał, chętnie bym poparł twoją opinię, ale ty musiałeś dodać personalne przytyki.
Naprawdę, przez takie personalne uwagi nie stajesz się większym autorytetem.

Przykłady takiej postawy podał ci już Wolfy, nie będę się powtarzać.

Zawsze bawi mnie, gdy gość, który pisał o waleniu konia przez Leszkapw, obrażał na czacie kibiców Wisły cieszących się po wygranym meczu i bez skrupułów kolportowal fejki, przywdziewa szatki "arbitra elegante" i próbuje moralizować lub recenzować pisanie innych. :rotfl:

To tak jakby Neron zaczął wypowiadać się na temat zakazu podpaleń.:lol:

Jeszcze nie zauważyłeś, że jesteś w tej roli kompletnie śmieszny i niewiarygodny? :-D

W sumie możliwe, bo jak widzę dalej nie ogarniasz, dlaczego Twoje pisanie o "dynamicznym Sukiennickim" było idiotyczne - ani wiek ani dynamika same w sobie nie czynią jeszcze z żadnego piłkarza zawodnika bardziej przydatnego dla drużyny, bo o tym decydują i inne sprawy. Dlatego sugerowanie na podstawie rzekomo większej dynamiki, że Sukienka może być dla Wisły przynajmniej równie wartościową opcją jak Carbo na środek pomocy, było nie tylko wybitnie głupie, ale i żałosne, co oczywiście potwierdził czas.

W dodatku wystarczy wspomnieć gdziekolwiek Twój nick i jakąkolwiek bzdurę, którą pisałeś, a których nie brakowało i od razu odpalasz się niczym Wysocka-Sznepf. :rotfl: Swoją drogą to też zabawne: wiedziałem że i tym razem od razu to zrobisz - oczywiście mnie nie zawiodłeś :lol:

Markus 19.06.2025 09:00

Cytat:

To oczywiste. Ale swoją rolę z pewnością odegrało również ego i fantazje Królewskiego na temat sztucznej inteligencji. On w pewnym momencie chyba naprawdę wierzył, że po cholere mu Dyrektor Sportowy z kontaktami i znajomością piłkarzy czy jakikolwiek skauting, bo wystarczą same odpowiednio przygotowane algorytmy. Wyjdzie nie tylko taniej, ale i lepiej jakościowo.

Wyszło tylko to, że okazał się również idiotą, a nie tylko gołodupcem.

FraMat 19.06.2025 10:56

Markus w swoim żywiole. Pół zdania o Wiśle. Elaborat z przytykami personalnymi wobec innych.
Miałem nadzieję że coś zrozumiesz ale żyjesz w swojej bańce.
Nie chce mi się rozmawiać o sobie, o tobie, o wolfym, o droździe, itd.
Ja wolę tutaj rozmawiać o Wiśle.
Może też się na tym skupisz?

Arked 19.06.2025 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1648498)

W końcu ktoś musiał awansować:lol:

Wieczysta miała skład 2-3 klasy lepszy od rywali w tym okresie, my nie. Wystawiali profesjonalnych piłkarzy przeciwko pół-amatorom. A w zeszłym sezonie i tak musieli czołgać się przez baraże.

emjot 19.06.2025 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1648563)
Wieczysta miała skład 2-3 klasy lepszy od rywali w tym okresie, my nie. Wystawiali profesjonalnych piłkarzy przeciwko pół-amatorom. A w zeszłym sezonie i tak musieli czołgać się przez baraże.

dodam, że ten skład przepłacony był kilkakrotnie
czego dowodem choćby niejaki Trąbka z Mielca, który po przejściu z ekstraklapy do III ligowca dostał 3 krotność swojej pensji w Stali

Jaroo1 19.06.2025 12:59

Markusik wyszedł z nory? Jak Zaskroniec ściągał Hiszpanów to był cacy, a każdy kto miał inną opinię był hejterem i niszczycielem klubu.
Zaskroniec przestał ściągać Hiszpanów to markusik pierwszy do hejtowania xd

Akceptował zjeba na stanowisku właściciela Wisły, tylko dlatego, że ściągał Hiszpanów z 3 ligi. No pięknie...

emjot 19.06.2025 14:04

Skrobańskiego przedłużyli :(
gościa który nie dość, że połaman to jeszcze w rezerwach ledwo ledwo...
no i Colleya - ciekawe czy podwyżkę dostał :rotfl:

Jaroo1 19.06.2025 14:08

Inflacja jest i podwyżki miałby ktokolwiek nie dostać? Wolne żarty. Sam se mniej zarabiaj xd

As 19.06.2025 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1648574)

Colley pewnie będzie obniżkę dostał. Po roku bez gry raczej nie miał sensownych opcji transferowych.

Obniżkę o ile ktoś w klubie ma łeb na karku. Można spekulować.

doktor granat 19.06.2025 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1648574)

Czekam jeszcze na Szota.. i się niestety najpewniej k.rwa doczekam:(

emjot 19.06.2025 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1648578)

Szot, Jaroch Skrobański .... ależ by to żarło

:lol:

grogoriogreg 19.06.2025 14:41

Co sobie musi pomyśleć Gogół, który złapał kontuzję w złym momencie i nie dostał nowego kontraktu :/

Skrobański odstawał na poziomie III ligi. Najpierw w Wieczystej, a później w rezerwach. Jest różnicą zapewnić wsparcie w powrocie do zdrowia zawodnika podstawowego zespołu (a nawet kluczowego, jak Mikulec), a zadbać o juniora, gracza głębi składu, będącego na granicy piłki profesjonalnej, a amatorskiej. Przecież można zachować ludzką twarz i po prostu zapewnić takiemu zawodnikowi warunki do rehabilitacji u klubowych fizjoterapeutów...

black 19.06.2025 14:47

Teraz kolej na Szota bo swoich w rodzinnej Wiśle się nie zostawia czyli kabaret trwa w pełni

Markus 19.06.2025 14:48

Przedłużenie Skorobiańskiego pokazuje, że Królewski jednak nie przestaje być konsekwentny w popełnianiu tych samych błędów i idiotyzmów, co w przeszłości.

Kolejny raz wysyła w świat konkretny sygnał: chcesz nowy kontrakt? Połam się albo złap jakąś ciężką kontuzję i masz to jak w banku, nawet jak jesteś na boisku ostatnią fajtłapą! Nie zostawimy Cię wtedy na lodzie!:evil:

gpat 19.06.2025 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1648569)
dodam, że ten skład przepłacony był kilkakrotnie
czego dowodem choćby niejaki Trąbka z Mielca, który po przejściu z ekstraklapy do III ligowca dostał 3 krotność swojej pensji w Stali

Trąbka w Mielcu miał 15tys/m

emjot 19.06.2025 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gpat (Post 1648585)
Trąbka w Mielcu miał 15tys/m

ja słyszałem o 30 koła

azor 19.06.2025 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1648578)

Z Szotem na szczęście się pożegnaliśmy.

Jagul 19.06.2025 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1648587)
Z Szotem na szczęście się pożegnaliśmy.

Szot trenuje razem z drużyną na obozie, więc nie należy niczego wykluczać.

azor 19.06.2025 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1648588)
Szot trenuje razem z drużyną na obozie, więc nie należy niczego wykluczać.

https://wislakrakow.com/posts/dawid-...a-gwiazd/11325

Racja i to jest straszne, że scenariusz pt. "a dobra Dawid, jednak zostań" w naszym cyrku jest całkiem możliwy.

Patryko 19.06.2025 17:02

Szot dostanie kontrakt przez tzw. zasiedzenie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl