Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

sandomingo 09.06.2025 14:25

Z czego kontuzjowani są: Uryga, Mikulec, Starzyński, Skrobanski, Talar, Poletanovic, Olejarka i Krzyzanowski (tutaj tylko nieoficjalne doniesienia).

bridgeburner 09.06.2025 14:45

Co nie zmienia faktu że kadra jest zbyt liczna
W pierwszej kolejności trzeba się pozbyć dwudziestokilkuletnich "talentów" w postaci Szota, Gogola, Skrobanskiego, Starzyńskiego, Talara,Olejarki etc
Naprawdę nie widzę sensu posiadanie w tej lidze więcej niż 20 ludzi na kontraktach plus młodzież
(Oczywiście nie wliczając wypadających na długo Urygi czy Mikukca, którzy na jesień nie zagrają

Jaroo1 09.06.2025 15:24

Schemat ten sam co roku. Plaga kontuzji, wielkie niewiadome czy do formy po kontuzji wrócą Ci co już są do dyspozycji, a może za chwilę się znowu połamią, kadra przepłacona, za duża, trzeba zwalniać jednych a kontraktować kolejnych.

Także to już standard w Wiśle. Zero stabilizacji przed sezonem i tak samo w trakcie.

Karherop 09.06.2025 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1648102)
Z czego kontuzjowani są: Uryga, Mikulec, Starzyński, Skrobanski, Talar, Poletanovic, Olejarka i Krzyzanowski (tutaj tylko nieoficjalne doniesienia).

Skrobanski ma do 30.06.2025 więc raczej go odpala, w rezerwach tragicznie sie prezentowal

Patryko 09.06.2025 16:08

Ja bym nie był tego taki pewien. Urwane kolano to idealna podkładka pod nowy kontrakt.

FraMat 09.06.2025 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1648105)
Skrobanski ma do 31.06.2025

Bardzo dziwna data w kontrakcie.:>

wolfy 09.06.2025 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1648109)
Bardzo dziwna data w kontrakcie.:>

W Wiśle? Mnie by nie zszokowało że nasz dział sportowy nie ogarnia kalendarza :>

Karherop 09.06.2025 19:09

Sprawdzalem waszą czujność :>

Markus 09.06.2025 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1648111)
W Wiśle? Mnie by nie zszokowało że nasz dział sportowy nie ogarnia kalendarza :>

Jakoś by mnie to nie zdziwiło...:evil:

Karherop 11.06.2025 11:56

Rozbiorki czas start Baena i Igbekeme, dzieki za wszystko.

Tylko wybierzcie jakis fajny klub, a nie Termalike czy inna Arke.

As 11.06.2025 12:10

Igbekeme szkoda - dobry grajek jak na pierwsza lige i na pewno przydalby sie w przyszlym sezonie.

Baena w....ial mnie przez wiekszosc czasu w Wisle. Ani nie umial podawac ani strzelac, mial tylko jeden zwod, ktory przy naszej grze srednio sie przydawal. Gosc bylyby dobry w druzynie grajacej z kontry a my w tej lidze i tak jestesmy zmuszani do ataku pozycyjnego.

Jedynie w ostatnich paru meczach Baena zaczal grac cos lepszego wiec istniala szansa, ze wreszcie wskoczyl na wyzszy poziom. Mysle jednak ze jego akurat latwo bedzie zastapic. W samej pierwszej lidze bylo paru lepszych skrzydlowych od niego. Moze kogos uda sie wyciagnac.

bridgeburner 11.06.2025 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1648158)
Rozbiorki czas start Baena i Igbekeme, dzieki za wszystko.

Tylko wybierzcie jakis fajny klub, a nie Termalike czy inna Arke.

Obaj ida do Niecieczy...
Szkoda Baeny, jedyny skrzydłowy na przestrzeni całego sezonu co coś grał
A że ma jeden drybling i słaba decyzyjność? No ma
Jakby miał lepsze to przy jego motoryce nigdy by do nas nie trafil

Vashut 11.06.2025 12:37

Kissa nikt nie chce? no tak..

emjot 11.06.2025 13:19

"Wisła Kraków poinformowała, że nie przedłuży kontraktów z dwójką zawodników - Angelem Baeną i Jamesem Igbekeme."

:rotfl:
takie delikatne przeniesienie akcentu, że to niby Wisła podjęła decyzję
oj Karcz jak ty ... pinkolisz

i dalej (że niby jednak to nasza decyzja):

według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji

:rotfl: :rotfl:

ja już widzę jak dział "skautingu" "AI" czy ktokolwiek
znajduje kogoś (grzebiąc na wysypisku) kto "da więcej w fazie finalizacji"

ps. i nie niespecjalnie jestem fanem Baeny...

Patryko 11.06.2025 13:23

Karcz:

Cytat:

Według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji. W mniejszym stopniu może dotyczyć to Angela Baeny, który szczególnie wiosną poprawił swoje liczby. Grający w drugiej linii Igbekeme choć często dobrze regulował tempo gry drużyny, to jednak nie miał oszałamiającej liczby otwierających podań. Dużo do życzenia pozostawiała też jakość jego strzałów z dystansu. Po prostu jest to u Nigeryjczyka słabszy element. Powtórzmy zatem jeszcze raz - w tych dwóch przypadkach uznano, że trzeba poszukać nieco innych rozwiązań na kolejny sezon.
Dogłębna analiza działa sportowego. Za słabi na Wisłę, wystarczająco dobrzy na Ekstraklasę. LOL.

sandomingo 11.06.2025 13:38

Trzeba przyznać, że rzecznik prasowy dobrze ubrał to w słowa.
Szacunek, robota zrobiona.
Ps. Też nie jestem fanem Baeny ani tym bardziej Igbekeme

Patryko 11.06.2025 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1648167)
Ps. Też nie jestem fanem Baeny ani tym bardziej Igbekeme

Obawiam się, że po tych dogłębnych analizach, jeszcze zatęsknimy za graczami na ich poziomie.

As 11.06.2025 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1648164)
"Wisła Kraków poinformowała, że nie przedłuży kontraktów z dwójką zawodników - Angelem Baeną i Jamesem Igbekeme."

według naszych informacji te decyzje były spowodowane dogłębną analizą, jaką przeprowadzono w dziale odpowiedzialnym za sport w Wiśle. Wyszło z tych wszystkich analiz, obliczeń, że zawodnicy, którzy grają na tych pozycjach powinni zespołowi dawać więcej. Głównie w fazie finalizacji

nie sprzeczam sie z toba ale bylo nie bylo od srodkowego pomocnika i skrzydlowego, ktorzy graja od deski do deski to jednak mozna wymagac, ze beda mieli jakies konkretne gole lub asysty. Ja rozumiem, ze klub troche podlewa to propaganda i sie wybiela ale w srodku jest troche racji.

Baena zagral 63 meczce ligowe i strzelil 5 goli plus 10 asyst. W dwa lata!
Igbekeme - 27 meczow 4 asysty zero goli.

To sa w klubie takim jak Wisla, grajacym ofensywnie non stop na polowie przeciwnika dramatyczne liczby. Duarte, ktory wchodzil wiele razy z lawki ma minutowo dwukrotnie lepsze liczby od Baeny. Igbekeme w druzynie ktora non stop siedzi przed polem karnym powinien miec conajmniej ze 3-5 goli w sezonie bo sytuacji do jedbniecia z dystansu bylo az nadto, tyle, ze chlop w bramke nie umie trafic.
Musze powiedziec, ze jakos wielce mnie to nie szokuje, ze klub nie chcial finansowo umierac za Baene i Igbekeme i chca poszukac lepszych opcji. Jakos w innych druzynach sa skrzydlowi, ktorzy strzelaja regularnie bramki i srodkowi pomocnicy, ktorzy umieja wbic gwozdzia z 20 metrow - o czym sie z reszta kilkukrotnie przekonywalismy na wlasnej skorze.

Zszokowany nie jestem, ze ich odpuscilismy a szczegolnie, ze prawdopodobnie raczej nie chcieli zgodzic sie na obnizke zarobkow, ktora lepiej odzwierciedlalaby ich pozytek.

Gdyby ta dwojka faktycznie ciagnela gre to mozna by rozdzierac szaty ale to taki zwykly ligowy dzemik. Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak. Ktos w ogole bedzie tesknil za Igbekeme? Watpie.

Sprowadzic skrzydlowego, ktory da 3 gole i 8 asyst w sezonie to tez nie jest jak wygrac w totka.

emjot 11.06.2025 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1648168)
Obawiam się, że po tych dogłębnych analizach, jeszcze zatęsknimy za graczami na ich poziomie.

ale, że w IV lidze będziemy przepłacać takich grajków jak Baena czy Igbe?
:P

no nie sądzę :rotfl:

Elendil 11.06.2025 14:03

Cytat:

Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak.
Zakładając, że a) wszyscy co wymieniłeś zostaną i b) Austriak przyjdzie.
Bo jeszcze się okaże, że ani jedno, ani drugie się nie spełni i będziemy brac kogoś z rezerw. Zobaczymy.

As 11.06.2025 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1648172)
Bo jeszcze się okaże, że ani jedno, ani drugie się nie spełni i będziemy brac kogoś z rezerw. Zobaczymy.

zostana albo nie ale rozchodzi sie konkretnie o Igbekeme, ktory jakby nie ptrzec mial slabiutke liczby. No biegal, super a pieniadze za to bral pewnie ektraklasowe.

Trzeba to rozwazyc, jakie pieniedze placisz ze to co finalnie dostajesz. Klub stwierdzil, ze liczby ktore daje Igbekeme sa niewspolmierne do tego co mu jest placone i ja to przyjmuje.

Arked 11.06.2025 14:07

To z Baeną i Igbekeme ma sportowo sens tylko jeśli na ich miejsce przychodzi ktoś lepszy. Natomiast dość ewidentnie chodzi o pieniądze. Czyli po prostu w ich miejsce ktoś tańszy. Duda jest znacznie mniej konkretny i nie umie strzelać jeszcze bardziej niż Igbekeme, a nasi pozostali skrzydłowi są jeźdźcami bez głowy znacznie bardziej niż Baena.

Ogryzek 11.06.2025 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1648174)
To z Baeną i Igbekeme ma sportowo sens tylko jeśli na ich miejsce przychodzi ktoś lepszy. Natomiast dość ewidentnie chodzi o pieniądze. Czyli po prostu w ich miejsce ktoś tańszy. Duda jest znacznie mniej konkretny i nie umie strzelać jeszcze bardziej niż Igbekeme, a nasi pozostali skrzydłowi są jeźdźcami bez głowy znacznie bardziej niż Baena.

Lepszy albo co najmniej tak samo dobry.

Czy wierzymy w cuda że ktoś taki przyjdzie?

doktor granat 11.06.2025 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1648164)

Moim zdaniem dział sportowy dobrze zdiagnozował problem i teraz spokojnie czekam na nowych, lepszych w fazie finalizacji następców.

Jaroo1 11.06.2025 15:54

Kolejni po Sobczaku za słabi na Wiśle xd

emjot 11.06.2025 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1648178)
Moim zdaniem dział sportowy dobrze zdiagnozował problem i teraz spokojnie czekam na nowych, lepszych w fazie finalizacji następców.

dobry trolling :P

emjot 11.06.2025 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1648172)

na środek przychodzi ten Staszak :rotfl:
w rezerwach jest Cymbaluk, który fajnie gra, ale siłki na oczy nie widział, więc wystarczy że raz mu wejdzie jakiś przecinak z I ligi i chłopak się zwinie w pół...

Baniowski na prawe skrzydło za Baenę
Kuziemka na lewe za Alfaro i gro i bucy :rotfl:

taniej będzie na bank
choć wątpię, że lepiej

sevenheaven 11.06.2025 16:18

diagnoza dobra, problem w tym, ze znalezienie lepszych w pilkarskim smietniku graniczy z cudem

emjot 11.06.2025 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1648169)
nie sprzeczam sie z toba ale bylo nie bylo od srodkowego pomocnika i skrzydlowego, ktorzy graja od deski do deski to jednak mozna wymagac, ze beda mieli jakies konkretne gole lub asysty. Ja rozumiem, ze klub troche podlewa to propaganda i sie wybiela ale w srodku jest troche racji.

Baena zagral 63 meczce ligowe i strzelil 5 goli plus 10 asyst. W dwa lata!
Igbekeme - 27 meczow 4 asysty zero goli.

To sa w klubie takim jak Wisla, grajacym ofensywnie non stop na polowie przeciwnika dramatyczne liczby. Duarte, ktory wchodzil wiele razy z lawki ma minutowo dwukrotnie lepsze liczby od Baeny. Igbekeme w druzynie ktora non stop siedzi przed polem karnym powinien miec conajmniej ze 3-5 goli w sezonie bo sytuacji do jedbniecia z dystansu bylo az nadto, tyle, ze chlop w bramke nie umie trafic.
Musze powiedziec, ze jakos wielce mnie to nie szokuje, ze klub nie chcial finansowo umierac za Baene i Igbekeme i chca poszukac lepszych opcji. Jakos w innych druzynach sa skrzydlowi, ktorzy strzelaja regularnie bramki i srodkowi pomocnicy, ktorzy umieja wbic gwozdzia z 20 metrow - o czym sie z reszta kilkukrotnie przekonywalismy na wlasnej skorze.

Zszokowany nie jestem, ze ich odpuscilismy a szczegolnie, ze prawdopodobnie raczej nie chcieli zgodzic sie na obnizke zarobkow, ktora lepiej odzwierciedlalaby ich pozytek.

Gdyby ta dwojka faktycznie ciagnela gre to mozna by rozdzierac szaty ale to taki zwykly ligowy dzemik. Jest Carbo, jest Poletanovic, jest Duda, przyjdzie chyba ten Austriak. Ktos w ogole bedzie tesknil za Igbekeme? Watpie.

Sprowadzic skrzydlowego, ktory da 3 gole i 8 asyst w sezonie to tez nie jest jak wygrac w totka.

lajt
ja się nie spinam, tylko chciałbym zobaczyć tego skrzydłowego co będzie lepszy od Baeny w liczbach (i powtórzę, nie jestem fanem Baeny)
jakoś sceptycznie do tego podchodzę, no ale ... zobaczymy
Duarte faktycznie po długiej aklimatyzacji jest całkiem spoko transferem

FraMat 11.06.2025 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1648183)
lajt
ja się nie spinam, tylko chciałbym zobaczyć tego skrzydłowego co będzie lepszy od Baeny w liczbach (i powtórzę, nie jestem fanem Baeny)

Może Kiss się ogarnie?
W końcu zaliczył 3 gole i 1 asystę,

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl