Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

canarinhos 02.07.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 755522)
Ale fakty są takie, że gdyby powiedział:

- Słuchaj Jacek, mam szybkiego napastnika, 19 lat, bardzo ciekawy okaz, za pół roku pewnie będą się o niego biły największe kluby, ale jest jeden problem - kosztuje 600 tysięcy Euro.

To Jacek by mu odpowiedział:

- Nie, nie. Stadion trzeba wydzierżawić, nie mamy wolnych środków, ale jak znajdziesz kogoś " z kartą w ręku" z kontraktem do 100 tysięcy euro to wal.

Bo tacy obiecujący zawodnicy z regułą kosztują, albo już są podpisani przez największych : )

Tylko to nie zalezy od Bednarza. Jakby mial 1mln euro na na napastnika to moglby go wydac, jak nie ma trzeba szukac darmowych. Juz dla samego Marcelo warto bylo testowac zawodnikow z karta w reku.

IncognitoTSW 02.07.2009 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 755548)
Ciekawe jak bedzie wygladala wspolpraca Kazimierskiego z Nurkoviciem jakby Bosniak podpisal kontrakt??:D
bo jest to mozliwe

Pewnie tak jak Franza Hoek'a z Borucem i Kuszczakiem ;]

Szary007 02.07.2009 21:57

U nas każdy ciągnie w swoją stronę, i dlatego tak to będzie jeszcze dłuuugo wyglądac z tymi transferami między polskimi klubami. ;/

canarinhos 02.07.2009 22:13

Jeden obronca by byl. On tez na prawej moze grac?? bo nominalnie to on na srodku grywa bodajze.

grzesiek632 02.07.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez canarinhos (Post 755572)
Jeden obronca by byl. On tez na prawej moze grac?? bo nominalnie to on na srodku grywa bodajze.

na prawej stronie tez moze grac ( przynajmniej tak informuje pewna strona na litere t a konczaca sie z dopiskiem de):P

Mnie cieszy fakt ze z Naszym klubem zaczał pracowac Peralta.. co jak co ale wydaje mi się ze On nam moze jeszcze duzo dobrego załatwic... owszem zdarzaja się takie ogoraski kiszone jak ten Vinicius Fernandes Mazzini ( choc do konca Go nie oceniam i mam do Niego szacunek jako jeden z niewielu na tym forum ) ale wydaje się ze ta wspolpraca moze fajnie wygladac w naszej strategii transferowej.

royalmichael 02.07.2009 22:23

Cytat:

Krakowianie liczą, że w razie dobrej gry Brazylijczyka będą mogli go wykupić z Aten za stosunkowo nieduże pieniądze (około 400 tysięcy euro). Grecy są w tej kwestii ulegli i sprawa może się szybko wyjaśnić.
Bardzo dobra i rozsądna polityka transferowa. Wypożyczamy, jak się sprawdzi to kupujemy (akurat będzie kasa z pucharów)

canarinhos 02.07.2009 22:32

A wiekszosc tak narzeka na nasza polityke transferowa. A niech pokaze ktos klub z polskiej ligi ktory w ciagu dwoch dni sprowadzil takich 2 zawodnikow jak my : Gargula, Kirm. Obaj reprezentanci krajow. A w najblizszych dniach moze dojsc byly zawodnik mlodziezowej reprezentacji Brazylii. Gosc ktory grywal w Panathinaikosie. A to nie zapowiada sie na koniec wzmocnien. Zarzad stara sie aby zgodnie z zyczeniem M.Skorży zawodnicy byli/dolaczyli juz na I obozie w Austrii. Moze i to sie uda jeszcze spelnic.

Proximus 02.07.2009 22:41

Apropo brazileiro na testach. Gdzie wyczytaliście że występował w niższych ligach? Napisane jest że grał w mniej znanych klubach, czyli równie dobrze mogły to być brazylijskie Odry czy Piasty. Tzn. nie żebym w to wierzył:D Ale można by jednak chociaz czytać ze zrozumieniem zamiast wypisywać pierdoły.

Krystian168 02.07.2009 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 755582)
Apropo brazileiro na testach. Gdzie wyczytaliście że występował w niższych ligach? Napisane jest że grał w mniej znanych klubach, czyli równie dobrze mogły to być brazylijskie Odry czy Piasty. Tzn. nie żebym w to wierzył:D Ale można by jednak chociaz czytać ze zrozumieniem zamiast wypisywać pierdoły.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...us_na_testach/

"Do tej pory grał w brazylijskich klubach z niższych lig"...

jeszcze jakieś pytanie... ?? :D

mam nadzieję że jutro David będzie piłkarzem wypożyczonym do Wisły z opcją pierwokupu... 400 tys. to rozsądna cena... jak się sprawdzi to można zapłacić... ;)

Marszałek 02.07.2009 22:47

Skoro już takich gości jak Beto i Vinicus sprowadzamy i sprawdzamy to nie wiem czy nie lepiej byłoby podpisać jakiegoś gościa co utrzymuje się w ścisłej czołówce strzelców ichniejszej drugiej ligi. Przynajmniej kopnąć coś by potrafi i byłaby szansa,że u nas się rozegra. Bo w sumie tylko czas tracimy na tych Beto podobnych i żeby sprawdzać takich gości to nie trzeba menagerów:). Choć złego słowa o tym Parlecie powiedzieć nie można,bo Marcelo sprowadził. Niemniej po tym jak pracuje Bednarz jestem spokojny o to,że co najwyżej podpisze na pól roku jak Beto. Póki co to Bednarz ma znakomite wyniki. NA przestrzeni lat wydaje się być mega dyrektorem sportowym. Sprowadził Marcelo plus Słoweńca. Niby proste ale czemu inni tego nie zrobili.

Bekas 02.07.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian168 (Post 755586)

mam nadzieję że jutro David będzie piłkarzem wypożyczonym do Wisły z opcją pierwokupu... 400 tys. to rozsądna cena... jak się sprawdzi to można zapłacić... ;)

Wlasnie - jak to jest, wyobrazmy sobie, ze kwota odstepnego to 400 tys Euro, awansujemy do LM, David gra swietnie, chcemy go wykupic. Czy Panathinaikos moze nam odmowic? lub czy jezeli zglosi sie Juventus i bedzie chcial zaplacic 2 mln to co wtedy?

1q2 02.07.2009 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 755588)
NA przestrzeni lat wydaje się być mega dyrektorem sportowym. Sprowadził Marcelo plus Słoweńca. Niby proste ale czemu inni tego nie zrobili.

Na pomnik jeszcze za wcześnie:) - Słoweńca nie znamy choć podobnie jak Ty - mam nadzieje że będzie to duże wzmocnienie ,choć talentu na miarę Błaszcza się nie spodziewam ,ale przecież w takiej sytuacji chodzi nam o graczy solidnych a nie wielkich wirtuozów.

Ale też Łysy trochę złomu nasprowadzał , choć fakt że jak sięgnę pamięcią wstecz, to jedynie Cleber był strzałem w 10 a wcześniej.....Uche:)

Teraz mamy Marcelo i być może Kirma
ps Błaszcza nie liczę bo to zasługa Brzęczka że gra u nas+ mała chyba to był Liczka jeszcze,albo już Engel że go nie odstrzelili.

Krystian168 02.07.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 755590)
Wlasnie - jak to jest, wyobrazmy sobie, ze kwota odstepnego to 400 tys Euro, awansujemy do LM, David gra swietnie, chcemy go wykupic. Czy Panathinaikos moze nam odmowic? lub czy jezeli zglosi sie Juventus i bedzie chcial zaplacic 2 mln to co wtedy?

z tego co wiem to nawet jak oni dadzą więcej to i tak my mamy pierwszeństwo bo mamy prawo pierwokupu za np. 400 tys. euro... jeżeli jest taka klauzula i damy tyle kasy ile wpisane to nie mogą odmówić.... ale chyba zawodnik jeszcze musi się zgodzić a raczej na pewno :)

ale poczekajmy aż oficjalna to potwierdzi...

Angmir 02.07.2009 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krystian168 (Post 755598)
z tego co wiem to nawet jak oni dadzą więcej to i tak my mamy pierwszeństwo bo mamy prawo pierwokupu za np. 400 tys. euro... jeżeli jest taka klauzula i damy tyle kasy ile wpisane to nie mogą odmówić.... ale chyba zawodnik jeszcze musi się zgodzić a raczej na pewno :)

ale poczekajmy aż oficjalna to potwierdzi...

Jeśli awansujemy do grupy LM czy PUEFA to raczej odchodzić nie bedzie chciał, ale za dużo gdybania. Czy go wypożyczymy??, czy rzeczywiście będzie miał tę klauzule??, czy będzie grał w ogóle u nas??, czy się sprawdzi??, czy awansujemy do Grupy LM??, czy wtedy będzie chciął zostać??

JA zostawiam wszytko Bednarzowi i tak możemy tylko kibicować jemu i RN. Łysy wie co robi, szkoda że nie ma więcej swobody by może już teraz mielbyśmy paczkę na LM. Najbardziej mnie martwi że taki system zatwierdzania transferów przez RN obowiązywać będzie u nas napewno zawsze, nawet po wejści do LM, czy graniu tak rok w rok. A nie trzeba być Sherlockiem żeby stwierdzić że tak czy siak zawsze ędzie nas to stawiało w gorszej sytuacji an rynku transferowym, zwlaszcza, że po osiągnięciu takiego poziomu sportowego, już nie wystarczy kupowanie Betów, czy Jirsaków, a trzeba będzie sie rozglądać za naprawdę klasowymi piłkarzami, i drogimi....

RAFi89 02.07.2009 23:13

Dobrze że w końcu podpisano kontrakt z Kirmem i należy mieć nadzieje że będzie wzmocnieniem zespołu. Co ciekawe 7 bramek i 17 asyst daje bezpośredni udział przy 24 bramkach a cały zespół Domzale zdobył ich 44 czyli można powiedzieć że kupiliśmy 55% ich siły ofensywnej:p

Co do Brożka to narazie nie ma co duża pisać o jego ewentualnym transferze bo nie wiadomo ile w tym prawdy. Tottencham to wg. mnie wogule odpada bo jednak mimo wszystko Brożek to jednak nie na ich ambicje ( z całym szacunkiem dla Pawła) ale bądźmy realistami.

No i należy dalej spokojnie czekać na dalsze poczynania transferowe w Wiśle.

Wojtas 02.07.2009 23:27

"Lepiej byc kapitanem na malym statku ,niz marynarzem na dużym" ...-Pawel przemysl te slowa nim pojedziesz "wojowac" swiat.Dobrze ci zycze jak chyba kazdy ,ale decydujac sie na transfer wchodzisz do innej piaskownicy z innym zabawkami.

Co do dalszych trnasferow ,to mysl ze niedlugo gramy mecz z Levadia zdecydowanie przyspisza nasze poczynania na rynku,i stad pewnie chca szybko brac tego Braza.

No i ciekawe co ma do Nurkovica Kazimerski ,to moga byc wszystko zabobony ale w kazdej plotce jest ziarnko prawdy wiec ciekaw co ma do powiedzenia nasz bramkarski ekspert.

sandbender 02.07.2009 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 755617)
"Lepiej byc kapitanem na malym statku ,niz marynarzem na dużym" ...-Pawel przemysl te slowa nim pojedziesz "wojowac" swiat.Dobrze ci zycze jak chyba kazdy ,ale decydujac sie na transfer wchodzisz do innej piaskownicy z innym zabawkami.

Ja natomiast słyszałem - "Lepiej być ostatnim wsród pierwszych niż pierwszym wśrod ostatnich".

Przemoo 02.07.2009 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 755622)
Ja natomiast słyszałem - "Lepiej być ostatnim wsród pierwszych niż pierwszym wśrod ostatnich".

to będzie jak zagramy w LM wiec nei ma co się martwić :)
jeśli wskoczy Braz to 2 zawodników będzie nas dzieliło od względnie kompletnego okna transferowego...
no dobra 3...

piter116 03.07.2009 00:08

http://krakow.naszemiasto.pl/sport/1019679.html
3 mln euro za Brożka to smieszne pieniądze....

eMTe 03.07.2009 00:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 755629)

Już lepiej to wszystko w grudniu podpisać - wtedy cena wzrośnie, ustawi się większa kolejka chętnych : )

WHITE*STAR 03.07.2009 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 755630)
Już lepiej to wszystko w grudniu podpisać - wtedy cena wzrośnie, ustawi się większa kolejka chętnych : )

Cena wzrośnie z racji, że Brożek będzie miał już 26 i pół roku a nie 26? Może dlatego, że występował już w barwach jednej drużyny grającej w europejskich pucharach i zbytnio nie będzie mógł grać w drugiej? Może jednak dlatego, że nie przepracuje letniego okresu przygotowawczego ze swoją nową drużyną, a z dawną?
Natomiast 3 mln € to cena jak najbardziej uczciwa, Brożek nie jest wart ani więcej, ani mniej. Źle, jeżeli interesuje się nim Fulham bo te będzie grać w europejskich pucharach i z pewnością nie zgodzi się nawet na to aby został u nas do końca sierpnia.

1q2 03.07.2009 01:30

Paweł mógłby być więcej wart tyle że jego forma to wielka niewiadoma.Paweł z przed kontuzji a po to 2 inne osoby ,mimo iż bramki nadal strzelał.

Chujowe jest tylko to że taki Fulham spokojnie sobie może 'dziś' wchodzić do gry bo grę zaczyna za 1.5 miesiąca -my za nie całe 2 tygodnie i tu jest problem.

Paweł już od jakiegoś pół roku mówił o odejściu jednak nigdy nie stawiał sprawy na ostrzu noża - więc jeśli ma już odejść to niech to będzie najpóźniej w poniedziałek.Mam nadzieje że jeśli wiadomo było od pół roku że jeśli będzie dobra oferta, to klub ją przyjmie, to są też bardzo poważni kandydaci za konkretne pieniądze na jego miejsce.

eMTe 03.07.2009 02:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 755632)
Cena wzrośnie z racji, że Brożek będzie miał już 26 i pół roku a nie 26? Może dlatego, że występował już w barwach jednej drużyny grającej w europejskich pucharach i zbytnio nie będzie mógł grać w drugiej? Może jednak dlatego, że nie przepracuje letniego okresu przygotowawczego ze swoją nową drużyną, a z dawną?
Natomiast 3 mln € to cena jak najbardziej uczciwa, Brożek nie jest wart ani więcej, ani mniej. Źle, jeżeli interesuje się nim Fulham bo te będzie grać w europejskich pucharach i z pewnością nie zgodzi się nawet na to aby został u nas do końca sierpnia.

Ale na mecze eliminacyjne może wyrazić zgodę bo można zagrać w LM i LE w barwach dwóch klubów, ale można tylko jednego takiego zawodnika zgłosić. Real miał ten problem rok temu bo chciał dwóch : )

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,61...dla_Realu.html

WHITE*STAR 03.07.2009 03:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 755634)
Ale na mecze eliminacyjne może wyrazić zgodę bo można zagrać w LM i LE w barwach dwóch klubów, ale można tylko jednego takiego zawodnika zgłosić. Real miał ten problem rok temu bo chciał dwóch : )

http://www.sport.pl/pilka/1,65057,61...dla_Realu.html

Wiem o tym i dlatego użyłem słowa "zbytnio". Tak czy owak jest to kolejne utrudnienie.

prober 03.07.2009 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 755612)
Dobrze że w końcu podpisano kontrakt z Kirmem i należy mieć nadzieje że będzie wzmocnieniem zespołu. Co ciekawe 7 bramek i 17 asyst daje bezpośredni udział przy 24 bramkach a cały zespół Domzale zdobył ich 44 czyli można powiedzieć że kupiliśmy 55% ich siły ofensywnej:p

ROTFL, co za matematyka.
Więc kupmy jeszcze zawodnika, który strzelał bramki po podaniach Kirma oraz mu asystował i będziemy mieć 7+17+17+7=48, czyli 109% siły ofensywnej drużyny NK Domżale :)

Nehiar 03.07.2009 08:22

Cytat:

Klub ze Szczecina dogadał się już z "Białą Gwiazdą". Niedzielan musiałby jeszcze zaakceptować warunki indywidualnego kontraktu.
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Wygląda na to, że prawdopodobnie kolejny balast naszego budżetu zostanie odciążony ... Mam tylko nadzieje, że na jego miejsce przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia ...

mr_kwolf 03.07.2009 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 755653)
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Wygląda na to, że prawdopodobnie kolejny balast naszego budżetu zostanie odciążony ... Mam tylko nadzieje, że na jego miejsce przyjdzie napastnik z prawdziwego zdarzenia ...

Wg mnie daleka droga bo wątpie czy Niedzielan zgodzi się grać za paczkę fajek w Szczecinie.

iiYama 03.07.2009 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 755654)
Wg mnie daleka droga bo wątpie czy Niedzielan zgodzi się grać za paczkę fajek w Szczecinie.

I dlatego został przesunięty do ME, żeby "łatwiej" mu było podjąć decyzję.

canarinhos 03.07.2009 09:04

http://www.futbol.pl/artykul/56981.html
dobrze ze ten artykul pochodzi z Fucktu...

7 kotów 03.07.2009 09:12

Skorza to powazny czlowiek, a nie rozhisteryzowany szczeniak.

Dive Pirate 03.07.2009 09:13

Najlepiej nie wklejać linków do tych śmieciarskich stron żeby nie zwiększać im oglądalności.

canarinhos 03.07.2009 09:16

Tez sie z Wami zgadzam, poniewaz to co wyprawia Fuckt to przegiecie. Juz nam sprzedali Brozka, a lada dzien Skorza moze nas opuscic. Ech, znawcy ;/ niestety, ale oni sa tylko rzadni sensacji, aby zwiekszyc czytelnosc, a reszta ich nie obchodzi.
A co najlepsze futbol.pl cytuje ich co do slowa :D bez komentarza normalnie

JrQ- 03.07.2009 09:34

Cytat:

A wiekszosc tak narzeka na nasza polityke transferowa. A niech pokaze ktos klub z polskiej ligi ktory w ciagu dwoch dni sprowadzil takich 2 zawodnikow jak my : Gargula, Kirm. Obaj reprezentanci krajow. A w najblizszych dniach moze dojsc byly zawodnik mlodziezowej reprezentacji Brazylii. Gosc ktory grywal w Panathinaikosie. A to nie zapowiada sie na koniec wzmocnien. Zarzad stara sie aby zgodnie z zyczeniem M.Skorży zawodnicy byli/dolaczyli juz na I obozie w Austrii. Moze i to sie uda jeszcze spelnic.
Kto niby grywał w tym PAO?
Nie przesadzaj, Garguła był podpisany dawno.

Nie jest źle jak mówią niektórzy, ale nie ma też co popadać w zachwyt. Jest średnio.

Cytat:

Może być taka sytuacja jak z Boguskim. Oni mogą go w każdej chwili ściągnąć. Ale wątpie, że to zrobią, skoro koleś nawet szansy nie dostał, nawet jeśli dobrze zagra w naszej lidze.

A co do Brożka, to przecież Skorża w jednym z wywiadów mówił, że liczy się z jego odejściem.

Nehiar 03.07.2009 09:38

Nie zmienia to faktu, że w razie odejścia Brożka trzeba ściągnąć przynajmniej 2 napastników NA TERAZ, inaczej możemy mieć naprawdę poważne problemy. Bo jeśli napastnikiem naszym ma być ten testowany Brazylijczyk to naprawdę jest dramat, bo jak mamy grać bez ŻADNEGO konkretnego snajpera, a Boguski czy Ćwielong nie są snajperami niestety.

westersyl 03.07.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 755590)

Wszystko będzie zależało wtedy od nas i od Davida, jeśli będzie chciał zostać, wykładamy te 400 tys i jest nasz niezależnie od tego kto go chce i ile ma zamiar zapłacić.

Marszałek 03.07.2009 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 755673)
Kto niby grywał w tym PAO?
Nie przesadzaj, Garguła był podpisany dawno.

Nie jest źle jak mówią niektórzy, ale nie ma też co popadać w zachwyt. Jest średnio.

Może być taka sytuacja jak z Boguskim. Oni mogą go w każdej chwili ściągnąć. Ale wątpie, że to zrobią, skoro koleś nawet szansy nie dostał, nawet jeśli dobrze zagra w naszej lidze.
.

Z Davidem to ciekawa historia, bo z ciekawości patrzę kto to kopie piłkę w obronie i jakoś szału nie ma. Do tego PAO to nie jest jakaś galaktyczna ekipa. Więc jeśli David się tam nie łapie do wyjściowego składu z przyczyn czysto sportowych, to nie wiem czy jest sens walczyć tak o faceta. Rewelacji nie ma pewnie, a byleby kogoś ściągnąć na pół roku to nie wiem czy ma to większy sens. Szczerze powiedziawszy liczę na to,że Bednarz coś znajdzie w jakiejś Słowenii, Słowacji. Poza tym tam Wawrzyniak grał w obronie, to najlepiej świadczy o poziomie tego zespołu. Przynajmniej jeśli chodzi o obronę.

IncognitoTSW 03.07.2009 09:54

Tylko PAO raczej nie zgodzi się na opcję pierwokupu. Tak na zdrowy rozsądek - np. my wypożyczamy do Podpeskidzia jakiegoś juniora z opcją pierwokupu 50 tys. zł - okazuje się, że to rewelacyjny zawodnik gwiazda ligi i co? puszczamy go za grosze?

AYALA 03.07.2009 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 755629)

dokładnie, też jestem tego samego zdania ale obawiam sie że nikt nie da więcej na obecną chwile za Brozia no chyba że kluby ze wschodu.

raciborzanin 03.07.2009 10:02

Tutaj apropo przejścia Niedzielana do Pogoni:

http://www.weszlo.com/news/3251

Marszałek 03.07.2009 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 755686)
dokładnie, też jestem tego samego zdania ale obawiam sie że nikt nie da więcej na obecną chwile za Brozia no chyba że kluby ze wschodu.

Z jego skutecznością:)i to w naszej lidze, z żadnym poważnym epizodem w Europie. Nie wiem czy cena nie jest adekwatna. Cóż on takiego grał wielkiego,że więcej za niego żądacie?Facet miewa problemy z przyjęciem piłki, za takich gości dużo się nie płaci.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl