![]() |
Czyli Wisla Krakow to obraz nedzy i rozpaczy ze wzgledu na statystyki Alana w Plocku, w porownaniu do statystyk Boguskiego w Krakowie. Faktycznie sie nie zgadzam.
|
Napisałem wyraźnie, że to luźne spojrzenie, tymczasem tutaj zawsze znajdą się mędrcy, którzy będą bronić swoich racji i jeszcze dopasowywać mój post do swoich durnych interpretacji. Bawcie się dobrze.
|
Ewidentnie Alan odżył w Płocku. Podejrzewam, że nie pomagaliśmy mu w Krakowie my - kibice. Nie wierzyliśmy w niego, trener też nie miał przekonania, a Alan czuł, że gra z braku laku i dlatego, że jest wychowankiem. W Płocku dostał zaufanie trenera, przełamał się pierwszym golem - uwierzył w siebie.
Bardzo prawdopodobne, że w Wiśle nie zrobiłby tego nigdy. Bardzo dobrze, że odszedł. Zarówno dla nas jak i jego samego. Życzę mu powodzenia, chociaż trochę mnie ubodło, że tak bardzo okazywał radość po golu z nami. Pewnie nie potrafił się powstrzymać, bo dla niego strzelanie goli to rzadkość, ale i tak mógł się trochę pohamować z szacunku dla nas. Małecki w Pogoni spędził krótki czas a po golu w meczu z nimi się nie cieszył. Mimo wszystko życzę mu powodzenia. Mam nadzieję, że wraz z Semirem wyrzucą ległą poza podium. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. Forum - ÂŤinternetowa forma grupy dyskusyjnej, służąca do wymiany informacji i poglądów przy użyciu przeglądarki internetowejÂť Wracajac do tematu. Z bramkami Urygi to nie wydaje mi sie, zeby to bylo na dluzsza mete, chociaz w sumiei zyczylbym mu tego. Pol roku temu walil babola za babolem. Teraz trafil sie lepszy okres, przyjdzie znowu gorszy. Obrona to newralgiczna pozycja szczegolnie w tej smiesznej lidze, gdzie blad goni blad. Sam ciekaw jestem jak siejemu powiedzie, przewaznie przez to o czym napisal s1mone - sam w niego nie wierzylem i w sumie dalej nie wierze:D Kilka strzelonych bramek tego nie zmieni. |
Spokojnie jak piszesz jeden wyskoki ok niech to samo zrobi w przyszłym sezonie. Równie dobrze mógł grać w I lidze i być czołową postacią...
|
wiesniak - twój nick nie jest przypadkowy jak widzę, idealnie podsumowuje twoje wypowiedzi. Gratuluję wklejenia czterech wybranych zdań, dobry jesteś w te fora widzę :rotfl:
|
I co ten wpis mial wniesc do tematu?
PS. Tak, nick nieprzypadkowy. Stworzony specjalnie dla takich baranow jak Ty, którzy, gdy brakuje argumentow, zwracaja uwage na moj nieprzypadkowy nick bo nic madrego nie maja do napisania. PS2. aha, masz jakis problem to pisz na PW, nie ma sensu zasmiecac tematu |
Miał wnieść tyle samo, co każda twoja odpowiedź na mojego posta, do którego spinasz się jakbym ciebie bezpośrednio nim obraził (pewnie poszło o "czytanie ze zrozumieniem). Jakoś inne osoby nie mają takiego problemu z moim wpisem, były dwie odpowiedzi "bez gównoburzy". Nie mierz innych swoją miarą - baranów pokroju ciebie poszukaj wśród kolegów a PW to ja wymieniam z osobami, które prezentują jakiś poziom i mają coś ciekawego do przekazania. Tobie już podziękuję a admina proszę o usunięcie tych wpisów, które nie mają związku z tematem "Byli piłkarze..."
|
Rustin wiesniak842
KONIEC |
|
Cytat:
|
Pamiętam jak mówili, że wiążą z nim dalekosiężne plany, miał rozwijać siatkę skautingową Wisły na Europę, polecać młode gwiazdy blablabla.... szybko poszło.
|
Bo my działamy tymczasowo - kontrakty max 1+1 ot tak już mamy
|
Nikola super gość. Dziś już takich charakterów u nas nie ma.
Ciekaw jestem powodów odejścia tego skauta, czy to coś więcej niż to, że jego praca w Wiśle nie miała sensu, bo klubu nie stać na ściąganie zawodników przez niego rekomendowanych. |
Cytat:
Cytat:
Zaś co się tyczy Nikoli, nie powiedział niczego, czego byśmy nie wiedzieli / nie domyślali się. To, że piłkarze zwolnili Petrescu, wie każdy kto ma zwoje mózgowe na swoim miejscu. |
Cytat:
|
No to niech jeszcze honorowo odejdą Junco, piłkarze i cały zarząd, bo wszyscy w tym sezonie dali d*upy.
Pewnie jego wszystkie propozycje były olewane, więc stwierdził, że jednak nie ma sensu tu siedzieć. Facet od lat starał się o pracę marzeń w ukochanym klubie, więc sam z siebie bez poważnej przyczyny by nie odszedł. To też pokazuje, że 100% wpływu na transfery na Junco, więc przygotujcie się na letnią dostawę Perezów, Ze Manuelów i Mitroviców. P.S. Carlitos, Llonch i Velez byli zasugerowani przez Kiko ;) |
Cytat:
|
Tymczasem Kamil Kosowski otworzył swój biznes pączkarnię w Bielsku Białej :D powodzenia
|
|
|
Garguła i Łobodziński wczoraj z golami dla Miedzi, zespół z Legnicy jest liderem I ligi i po tej kolejce będzie miał co najmniej 4 punkty przewagi nad trzecimi Wigrami.
|
O kurde to oni jeszcze graja, w nastepnym sezonie pewnie przegramy z nimi jakis mecz i nam tez strzela o ile przedluza z nimi umowy konczace sie w czerwcu
|
Dawać wielki powrót Garguły :D
|
CHWILA Z ŻURAWSKIM: CZASEM SIĘ ZDARZA, ŻE PRZEZ DZIEŃ CZY DWA NIE ROBIĘ KOMPLETNIE NIC. I BARDZO MI TO ODPOWIADA
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...mpaign=fanpage |
Cytat:
|
No tak lepiej jakby pobił dziewczynę,albo coś w tym stylu
|
Cytat:
|
Dla mnie ciekawy i zaskakujący (w "życiowych" kwestiach).
|
Cytat:
Nie, nie jest czymś normalnym/interesującym/szlachetnym, że dorosły mężczyzna z dumą opowiada, że jest już dziś doświadczonym (i mądrym?) człowiekiem, bo w wieku 30 lat nauczył się, co to znaczy liczyć pieniądze i że poczuł trudy życia, gdy nie mógł już wejść do sklepu z ubraniami i kupować wszystkiego, jak leci. Że wyrazem jego stoicyzmu jest leżeć do góry dupą przez dwa dni. Dla Was te wynurzenia są interesujące, a dla mnie nie. W mojej opinii ten facet ma infantylną mentalność, skromną wiedzę i zerowe obycie, wiec nie ma też nic do powiedzenia. I w tym pewnie nie byłoby nic złego, bo nie każdy musi być błyskotliwy, mądry i obyty, gdyby nie fakt, że on się pcha - a to do polityki, a to do prasy (i to nie tylko jako przedmiot wiwisekcji dziennikarskiej, ale też jako dziennikarz sportowy). Niech sobie Żurawski żyje spokojnie i będzie wspominany za piękne bramki, ale wolałbym, by on mną nie rządził i nie atakował mnie z telewizora jako ekspert piłkarski. |
A w czym jest gorszy od Węgrzyna, Hajty, Majdan, Terleckiego itp. Ja bym w/w kopnął w d bo opowiadają banały używając niebogatej polszczyzny. Ale takie są cienkie standardy od których Ż nie odstaje in minus więc niech tak zarabia.
|
Poziom komentatorów w C+ jest tragiczny, jedyny komentator, którego można w miarę posłuchać to Murawski.
Co do wywiadu Żurawskiego to poruszył w nim temat, który mam wrażenie jest w codziennym życiu piłkarzy nieco spychany na dalszy plan. Piłkarze to bardzo często ludzie z bardzo słabym wykształceniem, często gęsto mało inteligentni, nagle dostają pensję, na którą przeciętni ludzie zarabiają miesiącami. Sodówka, życie ponad stan, brak jakiejkolwiek dyscypliny finansowej. Bardzo często nie myślą o tym, że za 15 lat strumyk kasy z piłki się wyczerpie i będą musieli żyć z tego, co odłożyli. Nie bez powodu przy FA działa organizacja, zajmująca się doradzaniem czynnym zawodowo piłkarzom jeśli chodzi o inwestowanie zarobionych pieniędzy i przygotowanie "biznes planu" na życie po piłce. |
No tak, ale bardziej jest ilustracją tego problemu.
Cytat:
W każdym razie nie spodziewałem się, że mój komentarz wywoła aż taką reakcję, nie myślałem, że piszę coś kontrowersyjnego, a na pewno nie chciałem Żurawskiego obrazić. |
Nie wiem czemu się tyle osób czepia Żurawia. Piłkarz to zawód, gdzie na emeryturę przechodzi się między 30 a 40 i to mniej więcej tak wygląda. Część z nich robi później papiery trenera, część wybiera życie rentiera (emeryta :> ). Część sobie całkowicie nie radzi. Ponieważ sportowcy zaczynają dość wcześnie to kariera toczy się kosztem szkoły. Jak Radwańskie poszły na studia to był to ewenement w WTA, a tenis to bardziej elitarny sport niż piłka.
|
No, ale chyba mądrość życiowa i obycie =/= wiedza. Nie trzeba mieć doktoratu, żeby wiedzieć, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze, konto w banku nie jest bez dna, a opowiadanie o pieniądzach, czy o odkryciu, że konto w banku jednak ma dno jako zgłębieniu mądrości życiowej jest żenujące.
|
Tylko,że trafił w sendo kiedyś ta kasa się skończy to nie obecne czasy,że płacą nie wiadomo ile.Akurat Żuraw sobie dobrze radzi ma swój własny biznes bodaj butik? do tego jest ekspertem w Eurosporcie i nie pierdzieli bez sensu jak np.Majdan
|
pilkarze sa oglupieni? Pilkarze sa debilami do tego przez 20 lat swojego zycia, najwazniejszych 20 latach zycia, maja wszystko podane na tacy (owszsem, sa wyjatki, ale nie mowmy o tym bo wyjatki sa wszedzie) a potem jak maja 35 lat to nie wiedza na czym zycie polega :)
Wiem co mowie, bo mam przyjemnosc czasem pracowac z osobami ktore byly profesjonalnymi pilkarzami. Wtedy czuje sie jakbym rozmawial z oderwanym od zycia debilem ktory mysli ze wszystko zalatwi sie tym ze sie gralo w pilke... |
Duże pieniądze w młodym wieku ogłupiają, też mi nowość. I jak mają być nieoderwani od rzeczywistości jak pomiędzy 20, a 35 rokiem życia żyją jak pączki w maśle. Oczywiście są wyjątki, ale podejrzewam że jakby większość z nas miała taką karierę piłkarską zachowywałaby się podobnie.
|
Żurawski nie powiedział nic nowego... Piłkarze na określonym poziomie mają wokól siebie sztab ludzi, którzy wszystko robią za nich. A życiem profesjonalnego zawodnika(nie mówię o ekstraklasie, Iszej lidze, bo jeśli ktoś tutaj odlatuje... to jest po prostu nienormalny. Chyba, że mówimy o absolutnym topie zarobkowym) jest trening i mecz. Kompletnie oderwani od rzeczywistości i potem dlatego taki szok... koniec z podróżowaniem, koniec ze świtą sługusów, a trzeba zająć się życiem ;).
|
Popović 10 bramek i 6 asyst w Rosji,normalnie szok.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl