![]() |
Cytat:
To jest odpowiedź na pytanie dlaczego Maaskant tak konsekwentie stawia na Kew Jaliensa, pomimo krytyki "forumowych ekspertów". Kew, jak widać ma duży wpływ na drużynę i pomimo, że sam czasem popełnie błędy, może wiele nauczyć naszych innych zawodników. |
też właśnie przeczytałem i jestem naprawde pod wrażeniem Osmana... bardzo fajnie, lekko pisze i przedewszystkim z sensem. oj wlał mi dużo optymizmu w serce w serce ostatnimi akapitami!!!!
|
prawda jest naszczęście taka że gdyby nie Chavez to nie byłoby ani Mistrzostwa, ani eliminacji Champions League, a kwalifikację do Ligi Europy też ciężko byłoby uzyskać ;/ Brawo Osman, bo to ty jesteś takim cichym bohaterem tych sukcesów !
|
"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie szują"- powiedzial Bissmarck(?). Hitler, Dmowski, Pilsudski to tez socjalisci, a ze narodowi to mi nie robi roznicy. Dla mnie jest to dowod, ze Czarek mysli. A ze mysli zle, coz, urok mlodosci i braku doswiadczen zyciowych! :)
|
Cytat:
|
Osman bardzo mi sie spodobał a Lidze+ Extra.
Jak na obcokrajowca ,gdzie miedzy nim a cala resztą gosci w studio jest wielka bariera-bariera językowa,on sobie z nimi rozmawiał jakby ich znal i byli to jego starzy dobrzy znajomi. Naprawde wyjatkowy nie tylko pilkarz,ale człowiek. |
Cytat:
|
Mysle, ze w wieku 30- 35 lat czlowiek przestaje byc mlody. Uksztaltowane poglady, poparte doswiadczeniem i zyciowa wiedza, takie za ktore mozna wziac pelna odpowiedzialnosc to tak po 40.
Czarek jest pilkarzem, na ksztaltowanie pogladow ma czas. Na ksztaltowanie (czy tez korekty) rzemiosla juz naprawde ostatnie dzwonki i lepiej niech tym sie przejmuje. Z Pilsudskim zeczywiscie straszna siara. |
"Kto w młodości nie był socjalistą, ten na starość będzie SWINIĄ" powiedział Piłsudski, będąc za młodu bojówkarzem mocno lewicowego PPSu. Ja się tam z tym zgadzam, i z Czarkiem tez ;-) Bo to młodzieńcze, szlachetne itd. Ale pewnie tu na tym forum mało kto to podziela, wiec nie będę polemizował, bo wiem ze Kibice Wisly w większosci wolą młodych wygolonych niz blokujących eksmisję, wspierających ubogich, dyskryminowanych w pracy itd. Pzdr.
|
ja na przykład posiadam kamienicę w Krakowie i w niej lokatorów, jeszcze z nadania komunistycznego, ktorzy nie płacą za nic. Ale żądają luksusów. A co! i tych, co blokują eksmisje poslałbym na biegun.
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. A za młodu nie miałem czasu na bycie socjalistą. Komuna mi nie pozwalała. |
Dajcie już spokój. Bo zaraz rozwinie się tu dyskusja bynajmniej nie na temat, będę zmuszony zachować się jak Świnia, którą niewątpliwie jestem, wnosząc po tym co ten pan od Berezy Kartuskiej raczył powiedzieć, i zwyczajnie Was pobanować.
Widzę,że user Pietia już wie kto kogo lubi. |
Wracając do bloga Osmana to z niecierpliwością czekałem na jego pierwszy wpis i się nie zawiodłem. Już czekam na następny.
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak to kto? Mały! A przynajmniej tak mu się wydaje :D
|
Maor wszystko nakręca z przodu:D
|
Ciekawe, że nagle ucichli, ci co twierdzili w ostatnim okienku, że Osman to zawodnik za słaby na LM :) Dla mnie to ostoja defensywy i widząc go na boisku mam pewność, że napastnik który będzie przez niego kryty nie pogra sobie zbytnio. Do tego inteligentny i skromny facet.
|
Cytat:
|
Bardzo przyjemnie czyta się wpis Osmana. Podoba mi się to , że facet ma wartości. Wierzę, że z Apoelem woli walki i 100% poświęcenia nie zabraknie. Oby tylko wystarczyło umiejętności i dopisało szczęście.
I tak jak pisał, niech z Koroną zmiennicy pokażą, że są na tyle mocni, że stać ich na wygraną w lidze z niżej notowanym rywalem. |
Cytat:
|
Cytat:
nawet na ławkę WISŁY II w Kielcach się nie zalapał ... Szkoda mi go. |
Boguski ma kontuzję.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież on wyleczył kontuzję, trenuje normalnie tylko nie nadaje się do gry.No chyba że znów mu się coś stało i nikt nie wie
|
Cytat:
Powiem tak, Osman nie umie rozgrywać piłki wszystko dają Jaliensowi, ale jego przepchać to nie wiem czy by Rooney dał radę ;), jeden rozgrywa - jeden taran, chyba tak to można podsumować. |
Patryk Małecki z powołaniem
Mowi sie ze Patryk otrzymał powolanie na najblizsze zgrupowanie kadry od Franciszka Smudy..
|
Boguski to raczej juz sie w Wisle nie odnajdzie , zreszta , oczekiwania wobec tego pilkarza sa wg mnie nieco na wyrost
przesledzmy jetgo kariere razem z patrykiem maleckim wyroznial sie w rezerwach , dan petrescu to widzial i dawal im szanse zostal wypozyczony do belchatowa , i byl tam bardzo wartosciowym graczem wrocil do wisly i od tamtej pory jest juz tzw 'mlody utalentowany' i generalnie czekamy az cos pokaze imho powininen sprobowac szansy w klubch kalsy widzewa , czy jagi |
Cytat:
W 111 wystepach strzelił dla nas 21 bramek , można powiedzieć że ma nawet lepszą średnią niż Małecki ( 142/25) . Szkoda że niektórzy już zapomnieli jak wiele ważnych bramek strzelił dla naszej drużyny , o asystach juz nie wspomne . |
Boguski po powrocie z GKSu był najlepszym ofensywnym zawodnikiem Wisły .Bardzo dobra technika , zmysł do gry kombinacyjnej i coś czego nie ma 95% graczy ligowych - ruchliwość .Facet u szczytu formy wręcz świetnie poruszał się po boisku ,zawsze był pod grą .Ba , po tym w jaki sposób biegał widać było , że jest graczem nieprzeciętnym .Większość graczy rodzimej ligi nawet nie wie jak poprawnie biegać.
|
I gdyby Boguski był bardziej skuteczny to nastrzelałby naprawdę wiele bramek w lidze. Ile on sytuacji potrafił zmaścić w meczu:)
Ale fakt faktem że taki ruchliwy, szybki i w miarę dobry technicznie piłkarz przydałby się Nam bardzo. Cóż zrobić - też myślę że w Wiśle już do wysokiej formy nie dojdzie przez tą kontuzję. Szkoda. |
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...oguskiego.html
Popatrzcie jeszcze raz na ten faul Borysiuka. Czy po czymś takim można ponad 2 lata dochodzić do formy? Niestety wydaje mi się, że więcej w tym wszystkim jest nieudolności lekarzy niż winy Borysiuka. |
Cytat:
|
Cytat:
jeszcze powiedz że takie wejścia to przypadek ? http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...wencji___.html |
Ja nie oceniam Borysiuka, tylko piszę o tym konkretnym faulu. Na pewno nie było to zagranie, po któym Boguski powinien dochodzić do zdrowia ponad 2 lata. Kontuzje się zdarzają, ale po wiele groźniejszych piłkarze wracają dużo szybciej - taki przykład Marcin Wasilewski.
|
Cytat:
|
Cytat:
inna sprawa że każdy lekarz Ci powie , że łatwiej się dochodzi po 'złamaniu' niż po zerwaniu więzadeł |
Cytat:
|
Zerwanie więzadeł jest gorsze niż złamanie. Wiem z własnego doświadczenia.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl