Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

normalny 1906 16.12.2011 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1202339)
Jak spadać to z wysokiego konia. Czerwone Diabły na Reymonta to by było coś. Bo liczy się sport i dobra zabawa!

Ja natomiast nie chce spadać z wysokiego konia tylko chce awansować dalej i wolę dostać kogoś mniej medialnego i o wiele słabszego.

Kryniu 16.12.2011 09:03

Brugge? Brzmi w miarę osiągalnie ale co tam, pożyjemy zobaczymy

snyrting 16.12.2011 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1202339)
Jak spadać to z wysokiego konia.

To może spadnijmy z tego konia w 1/8 albo 1/4 finału?

Życzyłbym sobie takiego losowania, które da nam szanse na awans - żadnych Manchesterów czy Atletico. Ja chce Liege albo Olympiakos.

Krav 16.12.2011 09:12

ja chciałbym rywala, z którym mamy szanse awansować. A później, w 1/8 nie mam nic przeciwko MU lub MC czy Schalke (najbardziej bym chciał). Rywal na teraz ? Jak dla mnie Brugia, S.Liege, PAOK. Jak już dostaliśmy szanse to wykorzystajmy ją do maksimum.

Karherop 16.12.2011 09:13

W 1/16 lepiej trafić na rywala w zasięgu , takie jest moje zdanie

wymarzone losowanie z punktu awansu :
PAOK
Standard
Metalist ( Ukraińcy będą jeszcze w późniejszym etapie przygotowań jak Wiślacy )

z punktu marketingowego ( oraz z nadzieją na zlekceważenie) :
MU
City
Schalke

Zespoły bardzo ciężkie do przejścia:
PSV
Sporting
Atletico
Valencia
Olympiakos
Besiktas

zespoły niewygodne i nieatrakcyjne :
Athletic Bilbao
FC Brugge
Anderlecht

_ukoL 16.12.2011 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1202345)
To może spadnijmy z tego konia w 1/8 albo 1/4 finału?

Do tego czasu może nie być już Manchesteru United w rozgrywkach. Skoro przegrywali z przeciętną Bazyleą to aż strach pomyśleć co będzie kiedy trafią na ambitne nierozstawione zespoły w Lidze Europejskiej.

snyrting 16.12.2011 09:29

Zaraz, zaraz, to komu kibicujesz w tych rozgrywkach, Manchesterowi czy Wiśle?

serek.c2 16.12.2011 09:45

Podziwiam Wasz optymizm, naprawdę. Po chwilach olbrzymiej radości na stadionie zaraz po przyjeździe do domu spojrzałem sobie z kim ewentualnie grać możemy. I nie widzę w zestawieniu tych drużyn nikogo do przejścia (no może z PAOK moglibyśmy powalczyć...).

Dlatego marzę o Manchesterze (obojętnie którym), ewentualnie Atletico Madryt. To przede wszystkim rywale gwarantujący pełny stadion, wielkie wpływy z transmisji i - co dla mnie bardzo istotne - olbrzymie sektory kibiców gości :)

zajacek 16.12.2011 10:02

Brugia - sportowo jadalni, a kibicowsko łatwy wyjazd do przepięknego miasta.

Na marginesie - a kto tworzył zestawienie rankingu drużyn ?
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=26251
Przecież jest całkowicie błędne...

Dariook 16.12.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1202277)
Kpisz? Czy tak źle nam życzysz? Schalke na tym poziomie to jeden z trudniejszych, jak nie najtrudniejszy rywal.
a) My nie mamy składu porównywalnego z tym z sezonu 2002/2003 więc o powtórzeniu tego sukcesu można zapomnieć.
b) Schalke zawsze spina się na puchary, więc już w pierwszym meczu mogłoby być po sprawie.

Pewnie należysz do tych , co w eliminacjach LM "modlili się za APOEL" :/

Natomiast ty należysz do tych, co wyjazdowe mecze Wisły najchętniej zaliczają w kapciach na miękkim tapczanie.
Inaczej byś rozumiał dlaczego Schalke!

westersyl 16.12.2011 10:33

Osobisce cieszy mnie to, że awansowaliśmy do następnej rundy próbując grać w piłkę... raz wychodziło to lepiej a raz wracaliśmy z workiem bramek ale cały czas staraliśmy się grać a nie kopać po nogach i wyprowadzać kontry.

Co do losowania to chciałbym uniknąć południowców. Dlatego wolałbym nawet grać z ManU niż z Valencią.

BigLeb 16.12.2011 10:43

Marzyłem, żeby na "wiosnę" w lutym przyjechał do nas jeszcze raz APOEL i zagrał sobie przy -10 C wspomaganych wiaterkiem ale w obecnej sytuacji PAOK z tych samych powodów może być. Jak nie PAOK to ktoś kto da zarobić na prawach transmisji tv czyli możliwie najwyższa medialnie półka.

Lysy 16.12.2011 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1202373)
Natomiast ty należysz do tych, co wyjazdowe mecze Wisły najchętniej zaliczają w kapciach na miękkim tapczanie.
Inaczej byś rozumiał dlaczego Schalke!

Wielki "kibic" wyjazdowy się odezwał :rotfl: Gdy ja jeździłem na wyjazdy to ty na gówno mówiłeś papu. Bez pozdrowień i witaj na mojej liście ignorowanych, bo takie wypociny jak twoje zaśmiecają forum.

P.S
Zmodyfikowałeś swojego posta, wczoraj było coś takiego "Z nikim nie mamy szans, wiec jak spadać to z wysokiego konia" - taki z ciebie kibic. Ja w przeciwieństwie do ciebie wierzę w awans, a na Schalke i Manchestery przyjdzie jeszcze pora.

PvD 16.12.2011 11:05

O godzinie 13 czasu polskiego, w siedzibie UEFA odbędzie się losowanie 1/16 finału LE. W doborowym gronie, wśród ekip nierozstawionych znalazła się krakowska Wisła.

Chciałbym, by Biała Gwiazda trafiła na Standard Liege, nie życzyłbym jej natomiast nikogo z "podwórka" angielskiego i hiszpańskiego - zdradza naszemu serwisowi Damian Gorawski.

Jak typuje Kuba Błaszczykowski, Marek Zieńczuk czy też Leszek Lipka?
http://wislalive.pl/news/o_13_losowa..._wislakow-169/

wislacki 16.12.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1202380)
P.S
Zmodyfikowałeś swojego posta, wczoraj było coś takiego "Z nikim nie mamy szans, wiec jak spadać to z wysokiego konia" - taki z ciebie kibic. Ja w przeciwieństwie do ciebie wierzę w awans, a na Schalke i Manchestery przyjdzie jeszcze pora.

No i tylko takie rozumowanie do mnie dociera.
Na cholerę wam te Manchestery już w 1/16? Tak wam się spieszy do odpadania?
W środę stało się coś pięknego, cudownego, niebywałego! Nie kończmy tego tak szybko tylko złapmy Pana Boga za nogi i wykorzystajmy swoją szansę.

Ja liczę na PAOK, może wyjść z tego naprawdę fajny dwumecz, a i kibicowsko powinno być dobrze

Dariook 16.12.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1202380)
Wielki "kibic" wyjazdowy się odezwał :rotfl: Gdy ja jeździłem na wyjazdy to ty na gówno mówiłeś papu. Bez pozdrowień i witaj na mojej liście ignorowanych, bo takie wypociny jak twoje zaśmiecają forum.

P.S

No i dlaczego kłamiesz? Zawsze stosujesz takie sztuczki ? Musisz być nieżle fałszywym człowiekiem, w żywe oczy cisnąć taki farmazon.

"Jeżdziłem" to chyba odpowiednie dla ciebie sformułowanie.

funkykoval 16.12.2011 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1202383)
No i tylko takie rozumowanie do mnie dociera.
Na cholerę wam te Manchestery już w 1/16? Tak wam się spieszy do odpadania?
W środę stało się coś pięknego, cudownego, niebywałego! Nie kończmy tego tak szybko tylko złapmy Pana Boga za nogi i wykorzystajmy swoją szansę.

Ja liczę na PAOK, może wyjść z tego naprawdę fajny dwumecz, a i kibicowsko powinno być dobrze

Ja również przyłączam sie życzeniowo - PAOK czy Brugia byłyby chyba najłatwiejsze z serwowanego zestawu, co nie znaczy, że od razu do przeskoczenia. Wywalczenie awansu w lutym do następnej rundy dałoby pozytywnego kopa całej drużynie i powinno się przełożyć na postawe ligową. Odwrotnie może być w przeicwnym przypadku - baty zebrane od jakiegokolwiek przeciwnika mogą doprowadzić do kolejnego kryzysu. Brak startu w pucharach w przyszłym sezonie może odbić się czkawką później. Dlatego ważna jest wlaka nie tylko w lidze ale i PP, bo w wygranie LE to chyba mimo ostatniego cudu w Londynie przekracza wszelkie wyobrażenia ;-)

Gercu 16.12.2011 11:46

- Club Brugge
- Athletic Bilbao
- Besiktas Stambuł
- Standard Club de Liege

Uważam, że z tymi drużynami spokojnie można powalczyć o 1/8. Tym bardziej, jak powróci magia R22. Dlatego w ciemno brałbym którąkolwiek z nich :)

serek.c2 16.12.2011 11:49

Tak, z Atheltic powalczymy hehe. Pojechałeś chłopie...

Vuko 16.12.2011 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gercu (Post 1202392)
- Club Brugge
- Athletic Bilbao
- Besiktas Stambuł
- Standard Club de Liege

Uważam, że z tymi drużynami spokojnie można powalczyć o 1/8. Tym bardziej, jak powróci magia R22. Dlatego w ciemno brałbym którąkolwiek z nich :)

Z Athletic raczej dostalibyśmy łomot.

Gercu 16.12.2011 11:57

Nie przesadzajmy. Baskowie nie są jakąś wielką potęgą hiszpańską tylko dlatego, że są z Hiszpanii.

sevenheaven 16.12.2011 12:00

baskowie to tacy nasi górale, nie odpuszczają nigdy ..
zresztą kto to jest np taki Liorente..

aguero20 16.12.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1202398)

Llorente się pisze... :P

makan18 16.12.2011 12:46

Powtórka z rozrywki i mecze z Schalke;D

wolfy 16.12.2011 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1202398)

Innymi słowy - takie Podbeskidzie, tylko umieją grać w piłkę lepiej od nas :lol: A i takiemu realowi czy Barcy czasem krwi napsują.

Ostatnie wyniki odnowiły we mnie wiarę w piłkarskie cuda (nie mylić z korupcyjnymi "cudami" w naszej lidze), więc do przejścia jest każdy:> Jest jednak jedno ALE - cuda nie zdarzają się codziennie.
Niby lepiej wylosować kogoś, kto na LE kładzie lagę, ale Manchester to nam by jednak nie odpuścił. Zwłaszcza u siebie. Wystarczy pomyśleć co zrobiło z nami cieniutkie w Premiership Fullham, a oni tez nie zamierzali umierać za puchary...

Mocny 16.12.2011 13:05

KIEDYZ SIE ZACSZNIE ?!

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague...aws/index.html

kacpaw91 16.12.2011 13:07

Fajnie było zobaczyć gola Małeckiego na oficjalnej kompilacji UEFA podczas losowania : )

Tasio1906 16.12.2011 13:30

Standard Liege

funkykoval 16.12.2011 13:30

Liege - dosyć groźny.....

Jean_Paulista 16.12.2011 13:35

nie najgorzej :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl