Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

brzydki.brzydal 13.07.2009 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 760829)
wie ktoś jak wygląda wejście szpilkowe na płycie głównej?

Tak jak port ATA do podłączania dysków twardych (PATA, nie SATA) i czytników DVD/CD. Zazwyczaj bez plastikowej osłonki. Najprościej rzecz biorąc takie wystające pręciki z płyty głównej

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 760829)
Witam mam takie pytanie.
Od pewnego czasu koledze wyłącza się monitor. Sprawa wygląda tak wczytuje się Windows i po wczytaniu procesor chodzi dalej a monitor się wyłącza. Po włączeniu trybu awaryjnego w ustawieniach monitora są inne parametry niż te które kiedyś ustawiał a po zmianie tych parametrów na odpowiednie daje zastosuj a tu monitor znów się wyłącza.
Stąd moje pytanie co jest tego przyczyną i jak to naprawić ??

Zapomniałem dodać że podczas włączania pojawiają się na ekranie paski...

Monitor przypadkiem nie ma ustawionego zbyt wysokiego odświeżania ekranu? To LCD, czy CRT? To może być wina karty graficznej (możliwe, że aktualizowane były niedawno sterowniki?), jak pisał @Jaroo1.

kubawislak 14.07.2009 01:38

Czy jest możliwość zagrania w starsze gry na systemie operacyjny Windows Vista
Vista istnieje od 2006 roku, a gry wydane np rok wcześniej normalnie nie chcą odpalić. Więc czy da się coś w tej sprawie zrobić, jeśli tak to co?

Luu... 14.07.2009 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 761412)
Czy jest możliwość zagrania w starsze gry na systemie operacyjny Windows Vista
Vista istnieje od 2006 roku, a gry wydane np rok wcześniej normalnie nie chcą odpalić. Więc czy da się coś w tej sprawie zrobić, jeśli tak to co?

ja mam Viste i bez problemu mi chodzi np. SimCity 4 (2003) , Colin McRae Rally 2.0 (2000 r ?) Traffic Giant (2000) wiem że chodzą bo specjalne kiedyś sprawdzałem

kubawislak 14.07.2009 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 761417)
ja mam Viste i bez problemu mi chodzi np. SimCity 4 (2003) , Colin McRae Rally 2.0 (2000 r ?) Traffic Giant (2000) wiem że chodzą bo specjalne kiedyś sprawdzałem

Ale niektóre nie chodza;/ Starsze PESy czy FIFA, chociaż to nie problem bo i tak co rok jest nowa.

Ale jeżeli by jednak był jakiś sposób na to aby stare gry odpaliły na VIŚCIE, to proszę o info.

Kobieta_Wislak 14.07.2009 08:59

kiedy się je agrest? już był w tym roku czy dopiero będzie?

brzydki.brzydal 14.07.2009 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobieta_Wislak (Post 761452)

Ja już jadłem. :)

[+]
@kubawislak - uruchamiałes w trybie zgodności?

saklak1906 14.07.2009 09:34

Cytat:

Agrest na eksport zrywa sie koncem czerwca a poczatkiem lipca- sasiad mial spora plantacje.

Ale do spozycia jest teraz najlepsza pora bo juz nie jest zielony a i jeszcze nie zacza gnic na krzaku.

Nie ma jak kopocik z agrestu z rabarbarem

rafalek 14.07.2009 14:22

Słuchajcie. Jak można odtworzyć plik AVI z napisami. CHodzi mi o to, że mam 5 sezon Housa w odcinkach, ale bez napisów. Ściągnąłem sobie napisy, ale programem, który mam nie da się ich otworzyć (VCL Media Player) Czy da się jakoś wgrać napisy do pliku avi? Albo jest jakiś program, który to zrobi? Chodzi o to, aby to było szybko i łątwo najlepiej.

Romy S. 14.07.2009 14:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 761714)
Słuchajcie. Jak można odtworzyć plik AVI z napisami. CHodzi mi o to, że mam 5 sezon Housa w odcinkach, ale bez napisów. Ściągnąłem sobie napisy, ale programem, który mam nie da się ich otworzyć (VCL Media Player) Czy da się jakoś wgrać napisy do pliku avi? Albo jest jakiś program, który to zrobi? Chodzi o to, aby to było szybko i łątwo najlepiej.

Avisub polecam:

http://www.pobieralnia.pl/plik-936-avisub-1.5.html

mathouse 14.07.2009 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 761714)

VCL czy VLC ?
Sciagnij sobie napiprojekt - do pobierania napisow - http://www.napiprojekt.pl/
A do ogladania filmow z napisami najlepszy - na windows - jest SubEditPlayer :) - http://subedit.com.pl/

rafalek 14.07.2009 15:14

Gdy wgram film oraz napisy, tam ten zielony paseczek przeleci wyskakuje mi okienko: Seems that DvixMux Cannot handle this avi...Sorry!

czym to może być spowodowane i co tak na prawde znaczy?

Jachcik 14.07.2009 15:19

Jeżeli ktoś zamawiał telefon przez internet w orange.pl prosze się odezwać na pw, bo mam pare pytań...
Z góry dziękuje...:)

Romy S. 14.07.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 761750)
Gdy wgram film oraz napisy, tam ten zielony paseczek przeleci wyskakuje mi okienko: Seems that DvixMux Cannot handle this avi...Sorry!

czym to może być spowodowane i co tak na prawde znaczy?

Znaczy tyle, że Ci nie wgra tych napisów.
Sam tak miewam z wieloma plikami i wtedy korzystam z bardziej czasochłonnego ale bardzo dobrego narzędzia jakim jest Avi ReComp :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...I+ReComp+1.4.6

Efekt jest taki jak w moim odcinku Flashpoint :

http://wislakrakow.com/forum/showpos...0&postcount=27

Wojtas 14.07.2009 15:45

Cytat:

mam pare krzakow ,w sumie juz od dawna go spozywam :)

teraz juz raczej koncowka

rafalek 14.07.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 761754)
Znaczy tyle, że Ci nie wgra tych napisów.
Sam tak miewam z wieloma plikami i wtedy korzystam z bardziej czasochłonnego ale bardzo dobrego narzędzia jakim jest Avi ReComp :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...I+ReComp+1.4.6

Efekt jest taki jak w moim odcinku Flashpoint :

http://wislakrakow.com/forum/showpos...0&postcount=27

Dzięki, wygląda na to, że będzie działało. Chociaż ten program jest dużo bardziej skomplikowany i strasznie długo to konwertuje czy cos tam...Mam dopiero 75% a już chyba ze 20 minut to robi.

Romy S. 14.07.2009 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 761775)
Dzięki, wygląda na to, że będzie działało. Chociaż ten program jest dużo bardziej skomplikowany i strasznie długo to konwertuje czy cos tam...Mam dopiero 75% a już chyba ze 20 minut to robi.

Przy odcinkach 40-50 minut u mnie przerabia też w tym tempie czyli koło 30-40 minut.
Natomiast efekt jest przedni, a i możliwość odtwarzania tak przerabianych seriali czy filmów na kinie domowym bez myślenia o formacie napisów była dla mnie jego zaletą.
Można ustawiać dowolny kolor napisów, wgrać własne logo i inne bajery.

jurukuru 14.07.2009 15:59

Liga rusza 1,2 sierpnia ??

PauL 14.07.2009 16:28

To się okaże, bo w pzpn jak zwykle jest burdel, ale gdyby ufać im na słowo, to tak.

TSW Fanatyk 14.07.2009 18:33

Da się zrobić tak w pliku z notatnika aby w całym tekście (akurat chodzi mi tu o napisy do filmu) zmienić znaki na inne w każdej linijce żeby nie poprawiać kilkuset linijek ręcznie?Konkretnie nie wiem czemu ale mój odtwarzacz czyta tylko napisy które mają te cyferki przy zdaniach w nawiasie {} natomiast napisów w których ten czas ich występowania zapisany jest [] nie jest czytany....da się temu jakoś zaradzić?

Bieluu 14.07.2009 19:02

Czy basen w Borku Fałęckim jest otwarty? Jeśli tak to ktoś ma jakieś informacje? W jakch godzinach za ile itd?

pirat.z.karaibow 14.07.2009 19:07

W niedalekiej przyszłości chcę założyć konto bankowe, bo jest mi potrzebne. W tych sprawach jestem zielony, nie wiem który bank wybrać i czym przy wyborze się kierować. Proszę jakąś kompetentną osobę o nakierowanie mnie na właściwy tor.

brzydki.brzydal 14.07.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 761863)
Da się zrobić tak w pliku z notatnika aby w całym tekście (akurat chodzi mi tu o napisy do filmu) zmienić znaki na inne w każdej linijce żeby nie poprawiać kilkuset linijek ręcznie?Konkretnie nie wiem czemu ale mój odtwarzacz czyta tylko napisy które mają te cyferki przy zdaniach w nawiasie {} natomiast napisów w których ten czas ich występowania zapisany jest [] nie jest czytany....da się temu jakoś zaradzić?

CTRL + H w wordzie, w notatniku jest tak samo. W razie czego szukaj w menu "Edycja" polecenia "zamień".

@pirat.z.karaibow - ja mam w mBanku i sobie chwale - nie płace ani grosza za konto poza 1,7zł miesięcznie za ubezpieczenie karty, ale to jest nieobowiązkowe. Przez 2 lata nie miałem najmniejszego problemu z tym bankiem.

ja_ka_ 14.07.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 761887)
W niedalekiej przyszłości chcę założyć konto bankowe, bo jest mi potrzebne. W tych sprawach jestem zielony, nie wiem który bank wybrać i czym przy wyborze się kierować. Proszę jakąś kompetentną osobę o nakierowanie mnie na właściwy tor.

Z tego co się orientuje to w tej chwili najlepsza ofertę ma mBank (prowizje i w ogóle prowadzenie konta) z tym, że nie wiem jak sie sprawa ma z bankomatami bo mam konto w PKO BP

Coglin 14.07.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 761863)

najlepiej to zrobic SubEdit Playerze - Edycja - Znajdz i zmien - zmien wszystko. tylko, ze Tobie to nie pomoze, bo w Twoim przypadku nawiasy oznaczaja format napisow.

nawiasy {} to format MicroDVD - "...MicroDVD, nazywany też skrótowo mDVD, to prosty format tekstowy bez nagłówka z czasem opartym na numeracji klatek filmu (tzw. format klatkowy)..."

nawiasy [] to format MPL2 - "...Format tekstowy bez nagłówka, określa czas z rozdzielczością 0,1 sekundy. Jest bardzo podobny do MicroDVD z tym, że zamiast numerów klatek filmu używa czasów w decysekundach..."

widocznie Twoj odtwarzacz nie odtwarza formatu MPL2.
w sumie teraz wiekszosc napisow to MicroDVD, tak ze bez problemu powinienes znalesc w napisy w MicroDVD

ew. mozesz zmienic format z MPL2 na MicroDVD wlasnie SubEdit Playerem - Napisy - Konwertuj format napisow
musisz tylko znac wartosc FPS filmu.

mathouse 14.07.2009 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 761887)

rowniez polecam mBank.
Zero oplat za prowadzenie konta, wydanie karty płatniczej i przelewy.
Biora jednak za hasla jednorazowe przesylane droga pocztowa.
Hasla smsowe z ktorych korzystam sa darmowe.

pozdro

Kobieta_Wislak 14.07.2009 21:25

Ale minus jest taki że jak chce się coś załatwić to jedynie internet i telefon - a czasem by się poszło do banku i wypytało szczegółowo a w mPunktach - to raczej mało kompetentne osoby siedzą ... (wiem bo sama mam konto w mBanku).
I jeszcze oprocentowanie konta jest dupiate i kapitalizowane raz w miesiącu.
A masz banki które mają o wiele lepsze oprcentowanie konta on-line jak i dzienne naliczanie odsetek (co skutkuje brakiem podatku od odsetek)
Więc musisz sam pomyśleć jakie chcesz to konto i na czym Ci zależy w nim :-)

Maciejj 14.07.2009 21:41

inteligo badz mbank

19dafi06 14.07.2009 22:02

Da się w zetafonie (orange) sprawdzić ile zostało doładowań?? czy umowa jest czasowa?

Robert_wislak 14.07.2009 23:05

Gdzie odbiera się prawo jazdy? W Urzędzie Miasta?

Skipper 14.07.2009 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 762056)
Gdzie odbiera się prawo jazdy? W Urzędzie Miasta?

W Wydziale Ewidencji Pojazdów i Kierowców - http://www.bip.krakow.pl/?id=32&sub=...10173%26pz%3D1

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl