![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zabrał Cupiał dzieciom zabawki i teraz dzieci płaczą... jak my teraz będziemy żyć bez zabawek ? trzeba się przyzwyczajać...
|
O czym ty piszesz chlopcze? Jakie zabawki ? Klub ma poważne problemy i nie wiadomo czy z nich w ogóle wyjdzie przestan ironizowac bo to nie miejsce i czas
|
Cytat:
Gaszyński ma za zadanie wyprowadzić spółkę na prostą, ale to bez cięć będzie niemożliwe. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytowałem nawet Pratchetta. Niesamowite jest to, że poniższy cytat znowu pasuje do sytuacji :). "Zawsze pamiętaj, że tłum, który oklaskuje twoją koronację, jest tym samym tłumem, który będzie oklaskiwał twoją egzekucję". Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tak czy siak lista tych których wydaje się mieć za sobą jest bardzo krótka. BDW Im dalej w las tym bardziej wydaje mi się że jest szansa iż Gaszynski może bronić Moskala. Raportami, brakiem obecności na spotkaniach z RN itp. P.S. Spekulując, dlaczego RN a nie FS? Moze być PV. |
Cytat:
Tym niemniej - cięcia i urealnienie wpływów oraz wydatków są konieczne. Żeby nie skończyć jak Widzew. |
Ktoś się w ogóle orientuje w poniższych kwestiach?
1. Stan zdrowia Cupiała. Krążą sprzeczne informacje. 2. Jak zakończyła się (zakładając, że się zakończyła) sprawa Telefonika Kable vs ZUS w kwestii preferencyjnych składek? Kilka miesięcy temu pojawił się news o tym, że pierwsza instancja przyznała rację TK, nie wiem czy ZUS się odwoływał. 3. W jakiej kondycji finansowej jest Telefonika? Anybody? |
Ewidentnie jakaś szuja oderwana od koryta zamówiła sobie artykuł sponsorowany na Gaszyńskiego.
Nie mam zamairu go tu bronić, niech tylko dadza mu troche czasu bo ocenianie prezesa po 6 miesiacach pracy to jest absurd |
Każdy kto narzeka na Gaszyńskiego po niecałym pół roku rządów niech sie zastanowi, o czym pisze. Wisła nie zmieni nagle swojej kondycji nawet z najlepszym prezesem piłkarskim. Wisła była w okolicach 5. miejsca w poprzednich sezonach i teraz też jest w tej samej okolicy, wiec to nie wina nowego prezesa, że w jakiś cudowny sposób nie wyciągnął zespołu na wyższy level bez dodatkowego budżetu.
Gaszyński dobrze radził sobie w poprzednich korporacjach, wiec ten marazm który panuje obecnie w Wiśle to nie jego wina tylko tych którzy siedzą w Wiśle od tych kilku lat. Ciągłe zmiany prezesów i trenerów to nie sposób na wyjście na prostą. Poza tym nie wyobrażam sobie, aby Wisła musiała płacić kolejne pieniądze za zerwany przedwcześnie kontrakt. A atmosfera, która panuje teraz wokół prezesa jest wynikiem artykułów, które nic nowego nie wnoszą, a często wprowadzają w błąd tak, jak ostatnie dwa artykuły w DP, w których znajdują sie przekłamania i negatywne odczucia autora, które w obiektywnych mediach nie powinny mieć miejsca. Ewidentnie wygląda to jak nagonka na obecnego prezesa, który mimo że nie ma się czym pochwalić, to również nie jest powodem problemów w Wiśle. |
Kilka dni temu Gaszyński prosił o dobry klimat wokół klubu, w tym również dziennikarzy jak i kibiców.
A w odpowiedzi ma podgryzające artykuły w prasie i malkontentów na forach. Witaj Polsko. Dajcie chłopu pracować. Business to nie reset bazy danych Football Managera. |
Cytat:
Czyli w tych prognozach zakłada pan awans do fazy grupowej europejskich pucharów? - Nie, prognoza jest konserwatywna, czyli uwzględnia tylko wynik w ekstraklasie, a dokładniej nagrodę za miejsce na koniec sezonu. Do wniosku wpisaliśmy zajęcie co najmniej czwartej pozycji, a aspirujemy do miejsca na podium. ************************************************** ********************************* W dwóch pierwszych pkt się zgadzam (w styczniu nikt nie wiedział, że 4 miejsce to będą puchary). Z założeniem frekwencji 5 tys. chyba żartujesz... policzmy. 5 tys x 30zł (przeciętny bilet) = 150 tys. Koszt wynajmu stadionu na mecz = prawie 170tys (3mln:18 meczów w tym sezonie). Czyli każdy mecz 20 tys w plecy, fajna prognoza:) Gdzieś czytałem, że założył 15tys co było do zrobienia gdyby kopacze łaskawie zechcieli zająć 4 miejsce po 30 kolejkach (Legia u siebie) + mecze w weekend, a nie w środy. |
Arti, masz trochę racji, frekwencja 5 tysięcy przeze mnie na szybko rzucona była zbyt negatywna. Niemniej już przy (i tak zdecydowanie pesymistycznej średniej) 7 tysięcy daje to, przy średniej cenie biletu 35zł, niezły zysk kilkudziesięciu tysięcy.
Jeszcze raz podkreślam, Gaszyński musiał powiedzieć, że Wisła walczy o puchary, frekwencja będzie wysoka a sponsor wkrótce dogadany, gdyż takie słowa mają swoje przełożenie na inne czynniki (zawodników, poszukiwania sponsora czy frekwencję). Tak samo, jako doświadczony w tym zakresie gość, musiał oprzeć budżet o scenariusz negatywny, obojętnie co i komu mówił. E: Lukasz, dzięki, nie wiedziałem, poprawione :) |
Roszad ciąg dalszy czyli Primel wrócił.
Się dzieje. http://www.polskatimes.pl/artykul/38...arzy,id,t.html Edit: Cytat:
Cytat:
|
Dla świętego spokoju ( w weekend nie będę się emocjonował meczem ) przeglądnę wpisy w KRS - tam powinno być sprawozdanie finansowe Telefoniki - może coś ciekawego się z niego dowiem...Idą wakacje, dzieci nie będą mi skakać po głowie, to będzie czas na analizę ;)
|
Cytat:
- pieniądze z canal plus za miejsce 4 i niżej pewnie max 9 mln (naciągane) - bilety - jak napisałeś 7 tys. x 35zł (x18 meczów) = 4,4 mln - TeleFonika - ile? 200 tys, milion, trzy, pięć?? - Totolotek - chyba 0,25 mln - reklamy na stadionie - TF i Totolotek..:( - sprzedaż kopaczy, sponsorzy koszulkowi - 0 Kawał drogi do 25mln nie mówiąc o 30... Jak udowodnić, że mając 15 mln przychodu spłaci się w ciągu roku kilkanaście baniek długu, zapłaci za stadion 3 mln i będą jeszcze pieniądze na cokolwiek? |
Cytat:
Gaszyński w tym momencie realizuje strategię restrukturyzacji spółki, dlatego tną koszty w wynagrodzeniach i nie przedłużyli Stilica. Nie emocjonował bym się jego zapowiedziami i obietnicami, bo sami wiecie, że z pustego Gaszyński nie naleje. Ja jako kibic myślący na koniec roku rozliczyłbym go z: 1) sytuacji finansowej - głównie o bilansowanie się budżetu + terminowość wypłat + realizacja ugód i wierzytelności 2) sytuacji sportowej - czyli pierwsza 8-mka, 19 piłkarzy na niskich kontraktach przed pierwszym zgrupowaniem. Kwestia rozliczania go z zapowiedzi sponsora tytularnego... z tego co wiadomo to nie jego działka tylko UFY - czemu jego rozliczać? Ja proponuje jedną rzecz. Kupować karnety i przychodzić na mecze w sile co najmniej 15 tys/mecz. Innej metody, by było trochę lepiej w klubie póki co nie ma. Mobilizujcie się. Gęganiem nic nie zrobimy. |
Arti, nie będę tego wszystkiego dokładnie liczył, sprawdzał, zakładał itd., szanujmy swój czas :-) canal, premia itd dajmy niecałe 10 mln, dodaj 5 mln od telefoniki już masz 15. Potem masz koszulki, gadżety, itp. Dodaj totolotka, dodaj karnety i bilety, także bilety gości. Stąd blisko do 25 ;)
|
Cytat:
|
Pytanie zasadnicze jest takie. Ile za sezon 2011/2012 wypracowała Wisła kasy za puchary i ile z tego dostał Madziara "dzięki współpracy" z Kapką swego czasu? To ,że Wisła jest teraz w ciemnej dupie leży w, nazwijmy to eufemistycznie, w błędach z przeszłości? Tutaj sezon 2011/2012 i jego rozstrzygnięcia są kluczowe. Biorąc pod uwagę polskie realia gospodarcze i finansowe to dług jaki ma Wisła wobec Tele-Foniki to jest nie do spłacenia. Prędzej Wisła upadnie niż odda wszystko co do grosza. A lawina będzie się piętrzyć geometrycznie, bo klub jest nadal zarządzany po amatorsku i bez konsekwencji. Co więcej większość kibiców nawet nie rozumie jak beznadziejna i patowa przyszłość się kroi. Wraca stare. A Cupiał wygląda na gościa o mentalności nomenklaturowej czyli jeżeli kiedykolwiek Wisła się od niego odseparuje czy on od niej to Biała Gwiazda będzie musiała być w stanie gorszym niż w momencie kiedy ją przejął. Proste.
|
ja bym pieniędzy z Telefoniki nie dodawał do przychodów skoro to jest pożyczka
|
Coś za umowy sponsorskie powinno spływać.
|
Kasa za reklame na koszulce to nie pożyczka... Pożyczki są brane na zaległości finansowe lub ew. na budżet transferowy jak kiedyś bywało...
|
Cytat:
Idą drakońskie oszczedności i to sie odbije na grze. Stawiam na walkę o utrzymanie i 10 miejsce na koniec. |
Białonski miał dzisiaj wrzucić wywiad czy materiał o Gaszyńskim/
Jest juz to gdzies? |
Cytat:
A jak sie pojawi to na Interi pewnie. |
Cytat:
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...go,nId,1833699 |
Bardzo dobry artykul.
A co do frekwencji to trzeba podziekowac za to m.in. SKWK. Po pierwsze za bojkot ktory zmniejszyl liczbe kibicow a nastepnie za podwyzki dzieki czemu rowniez kilka tysiecy zdecydowalo sie nie chodzic na te pokazy bezsilnosci pilkarzy. |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl