Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

baro1995 18.08.2011 11:47

Ciekawe cytaty z wywiadu z Paulistą :

Do kiedy zamierzasz czekać na oferty?
Nie mogę czekać zbyt długo. Posiedzę tu z tydzień. Przede wszystkim muszę znaleźć pracę, ale cel numer jeden to zakotwiczyć w Polsce.

Z ciekawości, przyjąłbyś propozycję z Cracovii?
Kibice Wisły pewnie by tego nie zrozumieli, ale nie mogę sobie pozwolić na wybrzydzanie. Gdybym dostał zaproszenie od Cracovii, to na pewno bym je rozważył. W takiej sytuacji chciałbym, aby fani Wisły to zaakceptowali, bo naprawdę ich kocham.

Masz duże wymagania finansowe?
Nie, mówię szczerze - kasa nie jest moją główną motywacją. Nie muszę bardzo dużo zarabiać. Chcę grać

Co myślicie ?

tommiyacht 18.08.2011 12:00

ja mysle to:

http://www.bluefame.com/uploads/mont...8395_thumb.jpg

murray 18.08.2011 12:02

Hahaha.
Dobre :-)

Chrisman 18.08.2011 12:55

http://static.gnuj.pl/0_0_1435159037...989_middle.jpg

Reserve 18.08.2011 12:59

No to już wiemy dlaczego mu się gra nie kleiła. Po prostu za bardzo mu balansował i tracił równowagę :D

fanfan 18.08.2011 13:03

No to już wiemy kto na najbliższym meczu Apoelu będzie ... Doda :D

brylant17 18.08.2011 13:17

ale...pyton :rotfl::rotfl:

przypomina mi się filmik: a tutaj sytuacja spodenkowa jakoś tak z clip z Polast sport

KOMINEK 18.08.2011 13:49

Co innego powściągliwy charakter co innego jak po wygraniu bardzo ważnego meczu gościu stoi za druzyną coś tam mamrocze pod nosem i dwa razy macha reką i ciągle się rozgląda w prawo i w lewo. Przepraszam Sobol też wylewny nie jest.

Feniks1983 18.08.2011 14:31

Przepraszam Cię Kominek ale uważam podobnie jak niektórzy wcześniej, że na siłę doszukujesz się czegoś w zachowaniu Kirma. Ja tam nie uważam aby się zmienił i według mnie cały czas jest taki jaki był.

Karherop 18.08.2011 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1149168)
Przepraszam Cię Kominek ale uważam podobnie jak niektórzy wcześniej, że na siłę doszukujesz się czegoś w zachowaniu Kirma. Ja tam nie uważam aby się zmienił i według mnie cały czas jest taki jaki był.

Kirm odkąd do nas przyszedł , raczej zawsze traktował Wisłę jako tymczasowe miejsce pracy . Nie uważam tego za aż takie złe podejście - o ile wiąże się z tym duży profesjonalizm zawodnika - a tego nie można Kirmowi odmówić . Myślę że dla kwestią roku jest aż klub będzie chciał go sprzedać - z korzyścią dla siebie i zawodnika .

Jeśli chodzi o solidaryzowanie się z zespołem , to o niebo lepiej to wygląda np z Paljiciem i Jovaniciem - obaj są rok krócej w zespole a chociaż mają chęci jeśli chodzi o naukę języka . Poza tym widać że podchodzą bardzo emocjonalnie do wykonywanego zawodu , w przeciwieństwie do Kirma .

Pamiętajmy zresztą że chcąc się wzmacniać , a w grę wchodzą głównie ( o ile nie wyłącznie ) zawodnicy zagraniczni , siłą rzeczy będziemy musieli pozbyć się kilku z nich z drużyny . Możemy sobie pozwolić na jeszcze max 1 transfer zagraniczny przy utrzymaniu obecnego stanu kadrowego . Jednym słowem musi być wymiana rezerwowych graczy na lepszych zawodników zagranicznych . Kirm jeśli przesiedzi teraz rundę na ławce będzie kandydatem do odejścia .

bonawentura 18.08.2011 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1149176)
Pamiętajmy zresztą że chcąc się wzmacniać , a w grę wchodzą głównie ( o ile nie wyłącznie ) zawodnicy zagraniczni , siłą rzeczy będziemy musieli pozbyć się kilku z nich z drużyny . Możemy sobie pozwolić na jeszcze max 1 transfer zagraniczny przy utrzymaniu obecnego stanu kadrowego . Jednym słowem musi być wymiana rezerwowych graczy na lepszych zawodników zagranicznych . Kirm jeśli przesiedzi teraz rundę na ławce będzie kandydatem do odejścia .

No i co - za darmo go oddamy, bo nikt go nie będzie chciał kupić? Ludzie, myślcie trochę. Nie jesteśmy Realem, czy Barceloną by utrzymywać kadrę przez długi czas. Te drużyny zatrzymują zawodników przez to, że nikt im więcej nie zapłaci, albo wyżej nie zajdą. U nas niestety trzeba przygotować się na odejście Meliksona w zimowym okienku transferowym. Dobrze byłoby by Kirm poszedł, bo on się już nie rozwinie, aczkolwiek warto byłoby go wypromować. Małecki też może polecieć do innego kraju. Osobiście nie mam nic przeciwko transferom z Wisły, bo u nas potrzebna jest rotacja. Ekonomicznie jest to opłacalne dla naszego klubu.

CH. 18.08.2011 18:06

Za darmo oddamy podstawowego reprezentanta Słowenii.
Ktoś jeszcze ma genialne pomysły? Po pierwsze jest to dobry zawodnik i ostatniego słowa nie powiedział, po drugie jak oddawać to za pieniądze i to nie małe.
Nie róbcie z niego Dawidowskiego czy kogoś podobnego, kto nic nie gra i chciałoby się kogoś takiego oddać choćby z dopłatą.

serek.c2 18.08.2011 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1149301)
Ktoś jeszcze ma genialne pomysły? Po pierwsze jest to dobry zawodnik i ostatniego słowa nie powiedział, po drugie jak oddawać to za pieniądze i to nie małe.
Nie róbcie z niego Dawidowskiego czy kogoś podobnego, kto nic nie gra i chciałoby się kogoś takiego oddać choćby z dopłatą.

Genialny pomysł miało kilku forumowiczów, by po sezonie wcisnąć go Ruskim albo innym Turkom - Kirm miał sezon konia i świetne statystyki, zupełnie nieodpowiadające poziomowi jego gry. Pewnie już takiego sezonu nie powtórzy...

arti 18.08.2011 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1149176)
Kirm odkąd do nas przyszedł , raczej zawsze traktował Wisłę jako tymczasowe miejsce pracy . Nie uważam tego za aż takie złe podejście - o ile wiąże się z tym duży profesjonalizm zawodnika - a tego nie można Kirmowi odmówić . Myślę że dla kwestią roku jest aż klub będzie chciał go sprzedać - z korzyścią dla siebie i zawodnika .

Jeśli chodzi o solidaryzowanie się z zespołem , to o niebo lepiej to wygląda np z Paljiciem i Jovaniciem - obaj są rok krócej w zespole a chociaż mają chęci jeśli chodzi o naukę języka . Poza tym widać że podchodzą bardzo emocjonalnie do wykonywanego zawodu , w przeciwieństwie do Kirma .

Tak tylko AK musi coś grać żeby ktos go chciał za więcej niż przyszedł. Ze skrzydłowym, który nie umie zagrać 1-1 za daleko nie zajedziemy więc.. niech to będzie sezon Jego życia, a potem (albo w trakcie) niech z korzyścią dla Wisły i siebie znajdzie kolejne tymczasowe miejsce pracy.

mitmichael 18.08.2011 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1149301)

Musimy miec mocną ławke wiec nie ma mowy o sprzedazy Kirma - no chyba, ze bedzie jeszcze jakis transfer

Chrisman 18.08.2011 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1149028)
Ciekawe cytaty z wywiadu z Paulistą :

Do kiedy zamierzasz czekać na oferty?
Nie mogę czekać zbyt długo. Posiedzę tu z tydzień. Przede wszystkim muszę znaleźć pracę, ale cel numer jeden to zakotwiczyć w Polsce.

Z ciekawości, przyjąłbyś propozycję z Cracovii?
Kibice Wisły pewnie by tego nie zrozumieli, ale nie mogę sobie pozwolić na wybrzydzanie. Gdybym dostał zaproszenie od Cracovii, to na pewno bym je rozważył. W takiej sytuacji chciałbym, aby fani Wisły to zaakceptowali, bo naprawdę ich kocham.

Masz duże wymagania finansowe?
Nie, mówię szczerze - kasa nie jest moją główną motywacją. Nie muszę bardzo dużo zarabiać. Chcę grać

Co myślicie ?

http://www.90minut.pl/news/165/news1...-Cracovii.html
wykrakałeś

MCX 18.08.2011 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chrisman (Post 1149367)

Najpierw Niedzialan, teraz Paulista... a niech sobie żrą okruchy z pańskiego stołu, śmiało :D

snikki_(konto-usuniete) 18.08.2011 18:50

Zapraszamy na shoutbox w celu dyskusji o tym :)

1227 18.08.2011 19:02

Skończy jak Dolha

baro1995 18.08.2011 23:10

No i znalazłem kolejny ciekawy cytacik,mam nadzieję,że tym razem znowu nie okaże się,że ,,wykrakałem''

Pan ją najpierw może napisać, a po sezonie odejść z Wisły na mocy prawa Webstera. W środę oglądali pana przedstawiciele Olympique Marsylia.

Rozmowy z Wisłą w sprawie nowego kontraktu zostały zawieszone i nie wiem, kiedy do nich wrócimy, a w sprawie Marsylii trzeba rozmawiać z moim menadżerem. Dla mnie najważniejszy jest teraz awans do Ligi Mistrzów i tylko na tym się koncentruję.

baro1995 18.08.2011 23:36

http://www.weszlo.com/blog/32/503#dk

arti 19.08.2011 07:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1149605)
No i znalazłem kolejny ciekawy cytacik,mam nadzieję,że tym razem znowu nie okaże się,że ,,wykrakałem''

Pan ją najpierw może napisać, a po sezonie odejść z Wisły na mocy prawa Webstera. W środę oglądali pana przedstawiciele Olympique Marsylia.

Rozmowy z Wisłą w sprawie nowego kontraktu zostały zawieszone i nie wiem, kiedy do nich wrócimy, a w sprawie Marsylii trzeba rozmawiać z moim menadżerem. Dla mnie najważniejszy jest teraz awans do Ligi Mistrzów i tylko na tym się koncentruję.

OM czy klub tej klasy to moim zdaniem za wysoka półka dla Małego.
Najlepiej byłoby żeby się dogadał z Wisłą. Jak nie to niech ktoś da te 2,5m euro i cóż...
Webster byłby dużym świństwem dla Wisły - jestem pewny, że Stan na to nie pozwoli.
Nowy kontrakt albo dokądś wypchną Małego w zimie.

mitmichael 19.08.2011 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1149659)
OM czy klub tej klasy to moim zdaniem za wysoka półka dla Małego.
Najlepiej byłoby żeby się dogadał z Wisłą. Jak nie to niech ktoś da te 2,5m euro i cóż...
Webster byłby dużym świństwem dla Wisły - jestem pewny, że Stan na to nie pozwoli.
Nowy kontrakt albo dokądś wypchną Małego w zimie.

Moze wiedzieli o zainteresowaniu Patrykiem przez pare klubow dlatego obserwujemy Spasa Deleva a rozmowy z Malym o nowym kontrakcie zostaly zawieszone.

skeba 19.08.2011 07:44

Patryka nie można sprzedawać.
po 1 - czołowa postać Wisly
po 2 - oddany fanatycznie klubowi
po 3 - Polak, który utożsamia się w 100% Wisłą
po 4 - Deficyt Polaków.

2-3 Polaków w pierwszej 11 powinno być.

TOMEK 11 19.08.2011 08:40

onet napisał, że Czaruś Wilk ma mocno lewicowe poglądy...

Feniks1983 19.08.2011 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1149675)
Patryka nie można sprzedawać.
po 1 - czołowa postać Wisly
po 3 - Polak, który utożsamia się w 100% Wisłą
po 4 - Deficyt Polaków.

2-3 Polaków w pierwszej 11 powinno być.

To już nawet nie chodzi o to ilu powinno być w pierwszej jedenastce co bardziej o to ilu musi być Polaków w kadrze Naszego klubu. I to zarówno w pucharach jak i Naszej kopanej. Ale punkty jak najbardziej się zgadzają.

Junior_Battle 19.08.2011 09:27

zarzuć linkiem

crate digger 19.08.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1149701)

to źle? czy może lepiej żeby nie miał żadnych? może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?

JrQ- 19.08.2011 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crate digger (Post 1149731)
to źle? czy może lepiej żeby nie miał żadnych? może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?

oczywiście, że źle
ale cóż, jego sprawa
niech ktoś da link

Paweł 19.08.2011 09:37

Cytat:

W Kielcach zapamiętali go z dwóch rzeczy. Silnych lewicowych przekonań politycznych – był na tyle zaangażowany, że podczas obozu w Słowenii wziął taksówkę, żeby w oddalonym o 60 kilometrów konsulacie oddać głos w wyborach prezydenckich.
źródło: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

serek.c2 19.08.2011 09:40

Cytat:

może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?

Dużo lepiej.

Gwiaździsty 19.08.2011 09:53

Niestety ale tzw. "lewicowe" poglądy w Polsce to są raczej sowieciarskie. Lewica (nie mylić z komunistami - agenturą sowiecką) była przed wojną i miała propolskie, patriotyczne nastawienie. A komu ten Czaruś dzisiaj/wczoraj tak agituje ? Tow. Kwachowi, Olinowi, Milerowi czy ich młodszym pionierom ? Tow. Jaruzelski ps. Wolski pewnie też w poważaniu.

arti 19.08.2011 10:01

Nic tam nie ma konkretnego na czym to (poglądy CW) polega, a Wy już nakręcacie. Swoją drogą 60km taksówką na wybory i to w nietaniej Słowenii to taka bardzo hmm obywatelska postawa.

Niemogesiezarejestrowac 19.08.2011 10:24

Cytat:

Myślę , że zdecydowanie lepiej

Watts 19.08.2011 14:37

Dobre. "Mocno lewicowe" to miał Che Guevara albo Ulrike Meinhof. Ale taka to już debilna retoryka w tym kraju, że wszystko co bardziej liberalne od konserwy nazywa się dzisiaj "lewactwem" i wszędzie już się to bezwiednie powiela :D Drodzy koledzy, "lewacy" z definicji zakładają partyzantki w dżungli i rozdupcają się bombami, lewacy to są na Kubie, w Kolumbii, a nie jakieś postkomusze popierdółki z SLD.

Tak abstrahując od meritum ;)

Gwiaździsty, Czaruś nie musi nikomu "agitować", bo pewnie go to wali między suty. To tylko ty jesteś tak pojebany żeby uważać że np. ściągnie koszulkę po golu i pokaże podkoszulek z Kwaśniewskim albo innym postkomuszkiem. Trochę dystansu do ludzi, bo dla ludzi twojego pokroju takie deklaracje pewnie powodują zdegradowanie takiej osoby do śmiecia w 0.1 s :lol: Pomijam już całą resztę twojego postu, to zaskakujące ile potrafisz jednemu człowiekowi przypisać na podstawie jednego zdania pismaka z "Przeglądu Sportowego" i to jadąc po najbardziej obrzydliwych stereotypach.

Jest Mały, który paraduje z papieżem na klacie, teges - choć Patryk to mój bezsprzecznie ulubiony piłkarz i zawsze będę go bronił, to nie oszukujmy się - jego lajfstajl nie przypominał i nie przypomina gorliwego katolika, doprawdy ;) Nie można napisać o Czarku że jest "szczery", bo sam tego nie powiedział ani się z tym nie obnosi jak PM19, ale wicie, rozumicie, o co mi chodzi.

ChG 19.08.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1149675)

Zobaczymy jak fanatycznie będzie oddany klubowi, gdy odejdzie z niego na prawie Webstera.

crate digger 19.08.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1150048)
Zobaczymy jak fanatycznie będzie oddany klubowi, gdy odejdzie z niego na prawie Webstera.

oddanie klubowi można zamanifestować tym że grasz równie dobrze jesli masz do końca kontraktu 2 mies czy 2 lata.... aaa nie to się nazywa profesjonalizm.

co do jego kontraktu, to, spekulując, może chcą mu klauzulę dołozyć na co np nie chca sie zgodzic.

Ciastek1 19.08.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1149701)

no i ...?
rozumiem , że piłkarzem Wisły nie może być osoba która ma lewicowe poglądy a wręcz należałoby żeby był członkiem prawicowej partii i miał na plecach wytatuowane hasło Wielka Polska Katolicka .

Weź głęboki oddech i daj sobie na wstrzymanie .

chester 19.08.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1150072)
no i ...?
rozumiem , że piłkarzem Wisły nie może być osoba która ma lewicowe poglądy a wręcz należałoby żeby był członkiem prawicowej partii i miał na plecach wytatuowane hasło Wielka Polska Katolicka .

Weź głęboki oddech i daj sobie na wstrzymanie .

A gdzie on napisał, że piłkarzem Wisły nie może być osoba posiadające lewicowe poglądy?! :-/ po .... takie teksty o tatuażach etc? takie typowe pokemońskie przejaskrawianie...

Poszła informacja, cytowana z portalu, że jeden z zawodników Wisły rzekomo ma lewicowe odchyły, co w kibolskim mniemaniu nie jest powodem do chwały i dumy, gdyż wiadomo z czym kojarzy się lewica w naszym kraju. Nie wiadomo ile w tym prawdy, ale jeśli jest tak w rzeczywistości, nie najlepiej to świadczy o Wiku.

Cezary Wilk ma prawo mieć poglądy polityczne jakie chce, natomiast my na forum mamy prawo o tym dyskutować. kropka.

szprotson 19.08.2011 17:18

http://www.weszlo.com/blog/36

OSMAN Bloger

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl