Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

emj10 14.05.2011 18:37

Chyba Flota sprzedała dziś mecz z Kolejarzem Stróże. Ciekawe ile płaci się teraz za utrzymanie w I lidze.

Karherop 14.05.2011 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crapmaster (Post 1093214)
TKWM prawie w Pucharach. Bardzo mnie to cieszy. Wreszcie mozna normalnie dopingowac polskie zespoly w Europie.

prawie robi wielką różnice

do strefy bezpucharowej ( za Legią ) dzieli ich 4 punkty, ale równie dobrze może to być 1 punkt , jeśli Lechia lub Ruch wygrają swoje spotkania

3 spotkania - 9 punktów , jeśli Śląsk chce mieć pewność gry w pucharach , musi zdobyc w tych spotkaniach 7 punktów , a na pewno minimum 6

Lechia na razie gra słabo - na razie mi to wyglada na remis z czarnymi koszulami

Karherop 14.05.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturTS (Post 1093227)
, bo podobną ilość punktów co WKS czy Lechia ma Polonia Warszawa, więc chyba nic nie prezentują specjalnego. Pozdrawiam wszystkich Wiślaków i mam nadzieję że nie zostanę zrugany ;)

Weź pod uwagę co by było , gdyby Lenczyk miał Śląsk od poczatku sezonu , czyli dajmy na to zamiast 5 porażek na początku ponieśli by najwyżej 2-3 , wtedy różnica od reszty stawki była by większa

oczywiście to gdybanie , ale jeśli oceniać Śląsk to Śląsk Lenczyka , a nie Tarasiewicza

weź pod uwagę że Lechia i Śląsk zaczną sezon na nowych wielkich stadionach co przyciąga sponsorów , dobrych piłkarzy , atomsferę i... wielkie pieniądze . O sukces będzie ławiej niż w Poloni W , Jagielloni (połowa stadionu dopiero w przyszłym roku , a całość za 2 lata ) , nie wspominając już o Ruchu , Górniku Zabrze czy GKsie Bełchatów . Gdzie kluby raczej liczą każdą złotówkę ( tak samo w Jagiellloni ) .

Są do rozdania 2 miejsca pucharowe , nawet będą obiektywny , jedno miejsce nalezy się Śląskowi , jako najrówniej grającej drużynie , poza Wisła ma najmniej porażek i prezentuje najbardziej dojrzały futbol .

CH. 14.05.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1093215)
Brawo Śląsk! Teraz trzymajmy kciuki za Lechię.
I będziemy mieli realne szanse na braterskie potrójne podium.
To by było coś pięknego!

Lechia ma jeszcze:
- Amice u siebie
- wyjazd do Łodzi
- i w ostatniej kolejce u siebie Zagłębie

natomiast:

Śląsk ma jeszcze:
- wyjazd do Zabrza
- wyjazd do Chorzowa
- i na koniec zdegradowaną już pewnie Arke

Trzeba wierzyć, walczyć, dopingować!

Zdobądzmy wpierw mistrzostwo, potem będziemy się cieszyć :) Różne rzeczy piłka widziała, ale taki kataklizm nie, więc jestem dobrej myśli :-)

ArturTS 14.05.2011 19:08

Śląsk gra tak dobrze, bo Lenczyk skubany lis potrafi ustawić zespół pod przeciwnika i jakoś to wychodzi, ale on zadeklarował już że po tym sezonie kończy się współpraca. Tutaj jest ten ból. Co tyczy się Lechii, jak już wspomniałem z słabszym rywalem to oni potrafią grać, ale jakby stawić przed nim lepszego rywala to już kiepsko wyglądają. Głównie mi chodziło o to, że jedno miejsce w pucharach należy się Lechowi, a o pozostałe jedno powinny walczyć kluby takie jak WKS, Lechia. Z jednej strony chciałbym podium TKWM, ale to ogromne ryzyko, w przyszłym sezonie 3 kompletnie niewiadome w PE? Legia, WKS, Lechia? Lech nie jest gwarancją sukcesu, nie jest gwarancją niczego. Ale uważam, że mają większe doświadczenie i jakoś im idzie w tych pucharach od jakiegoś czasu, więc jakaś iskra nadziei jest. Poza tym, co tyczy się Jagielonii, widzieliśmy jak grała w poprzednim sezonie i robiła furorę. Można chyba śmiało powiedzieć, że grali najładniej w lidze. Jak Lenczyk odejdzie z WKS to boję się co może być w razie ich występu w LE, bo bez dobrego trenera może być blamaż, z całym szacunkiem dla naszych braci. Lechia gra ładnie jak gra z kimś słabszym, a jak wiemy w LE nawet zespoły z Kazachstanu czy Armenii walczą i gryzą trawę, nie wspominając już o wyszkoleniu technicznym. Jak wspomniałem, Jeden z klubów zasłużył, jeśli oba zakwalifikują się do LE, to z jednej strony będę się cieszył, ale z drugiej strony będę się bał o tegoroczny występ w europejskich pucharach...

mitmichael 14.05.2011 19:16

Lechia remisuje niestety z Polonia 0-0 a co za tym idzie Mistrzem moze juz zostac tylko Wisla, Jagiellonia lub Slask Wrocłwa. Teraz My rozdajemy karty, jutro pierwszy krok.

emj10 14.05.2011 19:25

Korona praktycznie zapewniła sobie utrzymanie po dzisiejszej wygranej. Spadkowiczem na pewno będzie jedna z drużyn P. Bytom / Arka. O wszystkim zdecyduje mecz Arka - P. Bytom, bo jeśli któraś z tych drużyn wygra to może pogrążyć to Pasy.

Karherop 14.05.2011 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturTS (Post 1093243)
Śląsk gra tak dobrze, bo Lenczyk skubany lis potrafi ustawić zespół pod przeciwnika i jakoś to wychodzi, ale on zadeklarował już że po tym sezonie kończy się współpraca. Tutaj jest ten ból

to czego się nauczył Śląsk pod wodzą lenczyka , nikt mu już nie zabierze

tym bardziej posiadajac bardzo doświadczonych Mile i Kazimierczaka w swoim składzie , super bramkarza zgraną obronę . Być może Solorz pokusi się o trenera zza granicy , wtedy na pewno gra Śląska mogłaby wyglądac jeszcze lepiej .

Ogryzek 14.05.2011 19:39

Najpierw to niech Solorz sypnie kasy, bo ciężko widzę grę Śląska w pucharach z tak krótką ławką. 2-3 miliony euro dobrze wydane i mogą myśleć o pucharach:)

arti 14.05.2011 19:44

Moim zdaniem obie sa w b.nieciekawej sytuacji.porazki u siebie z zabrzem(polonia) i ruchem(ara) nie mialy prawa sie zdarzyc i okaza sie kluczowe.pasy sie utrzymaja,pytanie czy z nasza pomoca(np. remis jutro)

buczo1985 14.05.2011 20:30

Arka już pewnie leci do pary z zapewne Polonią. Cracovia wydaje mi się, że resztą sił utrzyma się i to nawet gdyby z nami jutro przegrała. Szkoda mi strasznie Lechii. Po cichu wierzyłem w zgodowe pudło po tej kolejce...

Zbychu 15.05.2011 08:02

Pomijając te sympatie i antypatie klubowe - w następnej kolejce Lechią zagra z Lechem więc bezpośrednio rozstrzygnie się kto bardziej zasługuje na puchary.

flamengista 15.05.2011 10:01

Przecież to jest temat o Ekstraklasie, a nie o występach polskich klubów w europejskich pucharach! Proszę się trzymać tematu.

Nawiasem mówiąc: jest wolność wypowiedzi, ale jak ktoś ma w nicku TS i kibicuje Amice by awansowała do europejskich pucharów kosztem Lechii i Śląska to jest - delikatnie ujmując - coś nie w porządku. Proszę się więc nie dziwić, że takie wpisy będą bezlitośnie kasowane - ja traktuję je jako ewidentną prowokację (z resztą skuteczną, bo paru innym forumowiczom też mocno podniosły ciśnienie).

Nie miejsce tu na tłumaczenie czym jest Amika, jakie ma zgody i czy jej sukcesy są w interesie Wisły. Jeśli ktoś chce wracać do starej, bezproduktywnej dyskusji - niech założy osobny wątek. Coś w guście "ekumenizm piłkarski". Proponuję jednak przejść od słów do czynów i wybrać się w barwach wiślackich na mecz Amiki, by Pyrom w sukcesie sportowym wymiernie dopomóc - swoim dopingiem.

Kociewiak 15.05.2011 12:04

w CF mówili, że na Polsacie Sport, Sport Extra i Futbol będą co kolejke pokazywane cztery mecze, w tym mecze Śląska, bądż pięć spotkań w przypadku gdy Canal + wybierze do ramówki jakiś mecz Śląska.

szczebrzeszcz 15.05.2011 16:01

mi się wydaje czy bez Sobola i Wilka na Legię idziemy???

mcks 15.05.2011 16:04

Sobol ma 10 (?) kartek, może grać w następnym meczu.

kreseq 15.05.2011 16:13

Ktos w koncu musial w tym roku tego mistrza zdobyc ;) Skoro juz Wisla miala wygrac to lepiej ze w Krakowie a nie u Nas :D

Bedziemy miec wiec Legie i Wisle w pucharach, ciekawe kto bardziej sie skompromituje :D ( Stawiam na Nas bo bedziemy grac pewnie z 2 mecze a Wisla pewnie 4 ).

Nadal uwazam ze Cracovia sie utrzyma, Arka i Polonia graja jeszcze gorzej.

Coz, gratuluje MP i licze ze jak to bylo kilka razy Wisla Mistrzem=wpiernicz w Warszawie ;)

martin_6 15.05.2011 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1093653)
Bedziemy miec wiec Legie i Wisle w pucharach, ciekawe kto bardziej sie skompromituje :D ( Stawiam na Nas bo bedziemy grac pewnie z 2 mecze a Wisla pewnie 4 ).

To jest matematycznie niemożliwe ;) Albo 2 albo 6 albo 12 albo 14 albo 16... dobra, bez przesady :D

AS82 15.05.2011 16:18

Cytat:

.

Coz, gratuluje MP i licze ze jak to bylo kilka razy Wisla Mistrzem=wpiernicz w Warszawie ;)

A wy sie cieszcie ze do Warszawy nie pojada sympatycy Wisły ,bo szydery a pro po tego kto jest Mistrzem Polski byscie chyba nie przezyli..

0 22 15.05.2011 16:22

Szczerze mówiąc nie myślałem w tym stylu, bo spodziewałem się, że przynajmniej u nas uszanujecie ustalenia co do ogólnopolskiego protestu. Raczej chore kary dla kibiców innych drużyn nas nie cieszą.

Gratuluje mistrza :)

Kociewiak 15.05.2011 16:24

Bracia GRATULACJE!!! MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!! Mam nadzieje, że dacie rade w pucharach!!

buczo1985 15.05.2011 16:51

Ciekaw jestem tej dziwnej przypadłości o której wspomina kolega Legionista kreseq ;) Liczę jednak na ładny akcent przy pełnej Ł3, zwłaszcza że przy zwycięstwie w dobrej sytuacji w kontekście pucharów znajdą się Śląsk i Lechia :)

mistico 15.05.2011 16:57

było by świetnie, gdyby pierwsze trzy miejsca zajęła Wisła Śląsk i Lechia :)

gianbuffon 15.05.2011 17:34

Nie rozumiem o co wam chodzi z tą pomocą dla naszych braci. Przecież ani Legia, ani Polonia, ani tym bardziej Zagłębie im zagrozić nie mogą. Legia już ma puchary zagwarantowane.
Także my już im pomogliśmy. Zwłaszcza Śląskowi. Teraz od nich tylko zależy, czy znajdą się w pucharach. Trzymajmy za nich kciuki :)

Edit: Sorry. Z Polonią trzeba wygrać :)

sq 15.05.2011 18:36

Gratulacje za zdobycie tytułu Mistrza Polski

Najrówniej, najefektywniej i chyba, na tle reszty E-klasy, najładniej grała Wisła i zasłużenie zdobyła tytuł. Legia nie chciała, Lech nie umiał :)

El'kabat 15.05.2011 18:44

Widzew po dzisiejszej wygranej ma jeszcze "realne" szanse na puchary :D Dobrze bo może coś chłopaki urwą ickom..

Co do meczu z Legia,to pauzuje na pewno Vrdoljak i chyba Borysiuk,tak ?

legion18 15.05.2011 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1093794)
Widzew po dzisiejszej wygranej ma jeszcze "realne" szanse na puchary :D Dobrze bo może coś chłopaki urwą ickom..

Co do meczu z Legia,to pauzuje na pewno Vrdoljak i chyba Borysiuk,tak ?

Dodając do tego kontuzje Astiza i Choto będzie niezły kabaret w defensywie.

flamengista 15.05.2011 18:54

Cytat:

(...)

Prawda jest taka, że jest pozamiatane. Więc obawiam się, że nasi pojadą do Warszawy na wycieczkę.

Wolałbym, by Maaskant dał w tym meczu szansę kilku zmiennikom - przede wszystkim Gargule, może też Jirsakowi.

Titto 15.05.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1093807)
Prawda jest taka, że jest pozamiatane. Więc obawiam się, że nasi pojadą do Warszawy na wycieczkę.

Wolałbym, by Maaskant dał w tym meczu szansę kilku zmiennikom - przede wszystkim Gargule, może też Jirsakowi.

Ja natomiast przy korzystnym wyniku dałbym szansę któremuś chłopakowi z MESY. Najlepiej Michałowi Chrapkowi gdzieś 20, 30 minut.

małpa 15.05.2011 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1093807)

Gargule, Jirsakowi, Sivakowi ( mimo że wypożyczony, to żeby ta kasa się zwróciła ). No i w bramie przede wszystkim Jovanić. W obronie Branco i Kowalski ( trzeba go gdzieś sprzedać, i to za kasę, nie za piłki ), no i Burliga, Chrapek.

A w ataku Żuraw na koniec kariery i Rios.

Jak Wy to widzicie ?

a ! No i Boguski może już grać czy nie ? Bouhkari to samo ? Mogą już, czy jeszcze boli ;-) ?

flamengista 15.05.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez małpa (Post 1093843)
(...)

Nie no bez przesady. Mecz niby o pietruchę ("o prestiż"), ale to nie powód by oddawać go walkowerem. Szczególnie że Śląsk i Lechia grają o puchary.

gianbuffon 15.05.2011 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1093850)
Nie no bez przesady. Mecz niby o pietruchę ("o prestiż"), ale to nie powód by oddawać go walkowerem. Szczególnie że Śląsk i Lechia grają o puchary.

A w czym im Legia może przeszkodzić?

Ja zagrałbym takim samym składem. Jedynie wcześniej wprowadził Riosa. Np. w 60 min. Za Wilka Jirsak.

pikey 15.05.2011 19:33

Cytat:

Gargule, Jirsakowi, Sivakowi ( mimo że wypożyczony, to żeby ta kasa się zwróciła ). No i w bramie przede wszystkim Jovanić. W obronie Branco i Kowalski ( trzeba go gdzieś sprzedać, i to za kasę, nie za piłki ), no i Burliga, Chrapek.

Jak Wy to widzicie ?

a ! No i Boguski może już grać czy nie ? Bouhkari to samo ? Mogą już, czy jeszcze boli ;-) ?

Ja tego nie widzę! Takie zestawienie obrony w grę nie wchodzi i mogłoby zakończyć się kompromitacją.
Co do linii pomocy zgoda, trzeba zobaczyć jak się prezentują zmiennicy, bo już niedługo czas ważnych decyzji na kogo stawiamy w przyszłym sezonie.

W ataku Genkow, dla niego nie ma alternatywy.

Jednak myślę, że Maaskant potraktuje ten mecz w Warszawie jako kolejny prestiżowy, w którym wypada wygrać. Dlatego rewolucji nie będzie, prędzej z Zagłębiem.Biorąc pod uwagę problemy Legii w defensywie, szkoda by było tego nie wykorzystać.

piotrek06 15.05.2011 19:37

Cytat:

Jak Wy to widzicie ?

Czyli w jednym zdaniu: Wystawił byś skład z przeciętnym bramkarzem, bez bocznych obrońców, zasadził byś sosnę na środku obrony, gral z jednym nominalnym skrzydłowym i bez żadnego napastnika?
Jeśli mamy zagrać takim składem to ja proponuje oddać walkowera( mniejszy wstyd niż 8 w plecy):rotfl:

Sędzia 15.05.2011 19:46

Jirsak jest podstawowym zawodnikiem i może teraz spokojnie zagrać, zresztą Wilk grać nie będzie za kartki. Garguła może zagrać za Sobolewskiego. Albo zamiast jednego z nich zagra Sivakow.

Jeśli miałby grać ktoś za Genkova, to te trzy następne mecze powinien zagrać Rios. Nigdy nie miał rzeczywiście okazji pokazać co potrafi i pewnie mu podziękujemy, ale lepiej teraz go sprawdzić, niż za 5 lat przeczytać, że w Arsenalu gra piłkarz, na którym nie poznali się w Wiśle (przykładowo).

El'kabat 15.05.2011 19:52

Maaskant nie przemebluje aż tak składu przecież,mecz jak już ktoś podkreślił jest z Legią o prestiż,a nie z Bytomiem o kilo buraków.
Obrona bez zmian,pomoc za Wilka Garguła (Jirsak) i za Sobola Sivakow co najwyzej.
Ewentualnie ultra ofensywnie Garguła-Jirsak co na pozlepianą w panice obrone Legii mogłoby wypalic.

Ciastek1 15.05.2011 20:17

Ludzie przecież to była totalna ironia użytkownika małpa , zresztą całkiem zgrabna .

tarantulaw2 15.05.2011 20:49

Analny Manuel znowu zaatakował :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

http://imageshack.us/photo/my-images...514069770.jpg/

małpa 15.05.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1093933)
Ludzie przecież to była totalna ironia użytkownika małpa , zresztą całkiem zgrabna .

dzięki, ale to nie była ironia ;-).

hhehe, poważnie.

Kowalskiego trzeba się pozbyć tak ? No to niech pójdzie za kilkanaście tysięcy gdzieś, a nie za worek piłek. Więc niech pogra przeciwko Legii i lubinkom. Tak żeby w statystykach można by mu było dopisać + 180 minut.

Żurawski - należy mu się. I tak długo nie pogra w piłę. Następny sezon to już apogeum jego będzie.

Garguła - Ja bym go ju ż teraz sprzedał, jak w następnym sezonie się posypie, to już żaden klub nie będzie go chciał kupić w tym wieku.

Bunoza i Branco
- wszyscy wiemy że to patyczaki, więc dopisać im do statystyk ligowych kolejne dwa, pełne spotkanie i pożegnać.

Boguś - jak dla mnie jest trochę taką szklanką...do tego nie przeszedł do końca mutacji głosu ;-). Nie widzę, dla niego miejsca w składzie, no chyba że by obciąć mu zarobki o około 30 % i niech będzie rezerwowym.

Bouhkari - gdyby był młodszy o te 10 - 15 kg to ok jako zmiennik, a tak ?
Ktoś pisał o maskotce klubowej zamiast smoka. Lepszy pomysł - niech maluje dzieciom ryjki na E farbami :P

Z kim byście się jeszcze pożegnali ?

Ktoś pisał wyżej że jakbyśmy wyszli takim składem jak podałem, to z Legią totalne 0;8 i kompromitacja.

Nawet jeśli to co z tego ? Będzie Warszawka gadać parę dni o tym wyniku , a my swoje będziemy wiedzieć - to że zagraliśmy składem :
a) z Mesy
b) rezerwowym
oraz
c) wracającym do formy po kontuzji

I spoconą trąbę kładę na to co będzie mówić kibicowska brać o tym wyniku, tj . sromotnej porażce z Legią.

Wy patrzycie na to spotkanie pod kątem prestiżu. Spoko, macie takie prawo. Ale ja patrze pod kątem tego - żeby młode chłopaki typu Chrapek, Burliga czy Kurto się ogrywali. Oczywiście, że po to jest Mesa żeby tam grali - ale ileż można ?
W końcu trzeba zadebiutować w 1 drużynie, a nie jako zmiana taktyczna w `90 minucie wchodzić.

PlacekTSW 15.05.2011 21:30

Bunoza jest dobry, przyszłościowy. Tylko wypadł ze składu przez kontuzje którą cały czas leczy, dokładniej złamanie nogi. Boguś jeszcze zabłyśnie. Branco do wyrzucenia, a Kowalski niech zagra sobie na środku obrony.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl