![]() |
Ja nie widze zadnego dobrego polskiego bramkarza, ktory moglyby wzmocnic Wisle. To, ze w Polsce potrafimy tylko dobrze szkolic bramkarzy to tylko "legenda", nic wiecej. Jedynie Boruc i Szczesny graja na dobrym miedzynarodowym poziomie, chociaz drugi musi sie jeszcze duzo nauczyc i ma problemy z wybijaniem pilek oraz przy wysokich wrzutkach. Reszta to przecietni zawodnicy jakich jest mnostwo w kazdym kraju!
Myslalem ze Wojciech Pawlowski, Tomasz Ptak czy Jakub Szumski maja wyjatkowy talent, ale jednak zmienilem zdanie. Pawlowski jest bardzo dobry w jeden na jeden, ale to juz wszystko. W ostatnich meczach zagral fatalnie i w takiej formie to nie ma szans na miejsce w bramce Udinese Calcio. Ptak w ostatnich swoich meczach w bramce Jagi gral rowniez slabo, a Szumski robi bardzo niepewne wrazenie. Skorupski natomiast juz od poczatku popelnial fatalne bledy i nigdy nie uwazalem go jako dobrego bramkarza. |
O czym wy w ogóle piszecie ? Przecież transfery do już są klepnięte przez łysego w ilości 5 szt. ;)
Teraz będziemy wyprzedawać z preziem komornikiem z TF... |
Cytat:
Bo jakby to wyglądało w Wiśle - Skorupski na bramce a z przodu, Xavi, Iniesta, Messi, Ibrahimovic itd.... :) Czy ja dobrze ciebie zrozumiałem? Ty aby na pewno piszesz to w kontekście Wisły? Na jakich pozycjach mamy dobrych kopaczy że Skorupski by przy nich wyglądał blado? Odpowiem. Skorupski pewnie jest lepszy od Jovanica za którego daliśmy sporo kasy. Pewnie też tańszy. No ale nie pasowałby do wirtualnego Iniesty z Wisły:D Cytat:
Nawet za darmo nikt nie chce takiego Jaliensa z takim kontraktem.... a ty o wyprzedażach piszesz. |
Cytat:
Prawdziwą karę ma Bednarz, musi sprzedać Jiraska i Kirma, których nam ufundował ;) - pewnie jeszcze z zyskiem :D |
@ Ogryzek: My nie potrzebujemy pilkarzy "nie gorszych od obecnych" lub uzupelnienia kadry, lecz dobrych zawodnikow!
Podobno jest momentalnie jakis mlody i utalentowany bramkarz (rocznik 1995) z KS Piaseczno (jesli dobrze pamietam) na testach w Atletico Madrid i ma rowniez propozycje z Sevilli, moze warto zaprosic go na testy do nas?! Nie wiem. Chociaz troche dziwne: podobno taki dobry a jednak nie ma go w kadrze polskiej U-17 na eME w Luksemburgu... |
Cytat:
5 transferów już jest. Małecki w drużynie po to żeby go lepiej sprzedać Melikson - wiadomo odejdzie. Nowy kontrakt dostanie: Pareiko Sobolewski Kupimy kilku Wilków i za rok będziemy tęsknić za szrotem z zagranicy:) (Wilków nie w sensie umiejętności a chęci gry za małą kasę) |
Od dzisiaj nie wierze w zadne plotki dotyczace Wisły. Media nie maja co robic wiec wymyslaja bzdety.
Trener Wisły Kraków Michał Probierz zaprzeczył informacjom, jakoby po zakończeniu sezonu zamierzał zrezygnować z bramkarza Sergeika Pareiki. Biała Gwiazda jest natomiast zainteresowana przedłużeniem wygasającego z końcem obecnego sezonu kontraktu z Estończykiem. - Nie jest to prawdą, że rezygnujemy z Sergeia. Od kilku dni Sergei wie o tym, iż jesteśmy zainteresowani przedłużeniem z nim umowy. Wspólnie z Jackiem Bednarzem ustaliliśmy, że będziemy z naszym bramkarzem prowadzić w tym celu rozmowy - powiedział Michał Probierza, cytowany przez oficjalną stronę klubu. 35-letni Pareiko w barwach Wisły rozegrał dotychczas 35 spotkań w Ekstraklasie. |
Sergei spokojnie mógłby grać jeszcze kilka dobrych lat, ale jemu trzeba ofensywe zbudować, bo sam to i on za wiele nie zdziała.
|
Cytat:
Jak mantrę powtarza się, że Jirsak był taki drogi. Jaki on ma kontrakt? 100 tysięcy euro/sezon ma? W takim razie Jaliens kosztował nas podobne pieniądze co Jirsak. Jaliensa "spłacamy w większych ratach" w dodatku pewnie za podpis dostał kilka groszy. Możliwe, że kosztował nas drożej. Garguła też kosztował nas pewnie więcej niż Jirsak. Poza tym za Jirsaka wydaliśmy tyle pieniędzy ile w sezonie kosztuje nas roczne utrzymanie Garguły i Jaliensa. |
Cytat:
Biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości 3 różne przykłady jak wywalić w błoto ponad bańkę euro w trochę krótszym lub dłuższym okresie czasu... Czwarty niedawny casus - Wojciech Ł. |
Powiem tak - od Siergieja to trzeba nową Wisłę budować. Od niego należy teraz zaczynać ustalanie składu. To bramkarz jeszcze na kilka dobrych lat. Podoba mi się jego gra, ale też charyzma, bo potrafi wszystkich "poustawiać" gdy jest taka potrzeba. Takich ludzi nam teraz trzeba.
|
Cytat:
|
Cytat:
na onecie piszą, że Głowa wraca. Oby! Kto poznał tego gościa osobiście ten wie, że to jedna z niewielu osób, jakie ostatnio przewijały się przez ten klub godna założenia koszulki z Białą Gwiazdą! AREK GŁOWACKI! Chociaż będzie człowiek komuś na tym EURO kibicował w takim wypadku... |
Cytat:
Wielu zarzuca, że wydał 700 tysięcy euro i przepłacił kiedy Jaliens kosztował tyle samo mimo, iż "był za darmo". Wielu wrzuca tu swoje propozycje graczy zza granicy, którym kończą się kontrakty. Wielu zapomina przy tym, że gracz z wolnego kontraktu często chce trochę pieniędzy za podpis. Poza tym za grosze grać nie będą. Dlatego możemy liczyć albo na angaż jeszcze nie wypromowanych na zachodzie Polaków (z polskiej ligi bądź grających w drugich ligach innych krajów takich jak Janota, Krychowiak, Cywka), albo na wracających zza granicy . |
Cytat:
|
Po sezonie konczy sie kontrakt Gonzalo Jara. Nie wywalczyl sobie miejsce w West Bromwich Albion, ale jest to naprawde dobry i twardy obronca, ktory jest podstawowym reprezentantem Chile gdzie sobie bardzo dobrze radzi! Tak samo jak Waldo Ponce, ktory obecnie gra w Meksyku, tylko ze ma kontrakt do 2013...
|
Ciekawym zawodnikiem jest Flis z Arki,jeśli mielibyśmy brać takich zawodników to szybko za nim się wypromują
|
Natomiast ja przeczytałem na forum tychktórychnickówniemożna wymawia, że jednym z pierwszych pomysłów J.B. było ściągnięcie Pepe Ćwielonga, to spadłem z krzesła....
|
Nie bardzo wierzę w te zapewnienia o Pareice. Jak ma być cięcie w budżecie i zaciskanie pasa to raczej i jego się pozbędą. Na razie tak tylko mu ściemniają, żeby dograł bez nerwów do końca sezonu. Później się może zaskoczyć chłop. Ale to norma w tym klubie jak się zawodników traktuje. Szkoda, że najcześciej tych dobrych, a cieniasów się "pielęgnuje" i dba żeby wypełnili swoje 5 letnie kontrakty.
|
Cytat:
|
A ja bym proponował ściągnąć T. Lisowskiego z Korony chyba nie trzeba nikomu mówić że jest to najlepiej grający lewą nogą polak w naszej lidze, a myślę że jak by zaczął grać w lepszym klubie jak Wisła to by wskoczył na jeszcze wyższy poziom. Nie wiem jaki ma kontrakt ale myślę że korona ma spore kłopoty finansowe i nie chciała by za dużo za niego. Drugim piłkarzem jakim Wisła powinna się zainteresować jest A.Wożniak z Zagłębia.To że nie łapie się do pierwszej 11 Zagłebia jest tylko winą trenera który chyba nie lubi polaków, ale to chyba właśnie należało by wykorzystać że można by ściągnąć młodego naprawdę dobrego zawodnika za nie duże pieniądze.Ponoć już się nim interesują zagraniczne kluby ale myśle że dopóki będzie siedział na ławie nikt go nie kupi.
|
Cwielong,Głowacki,Łukasiewicz...szykują się ciekawe transfery..
|
Cytat:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Cytat:
|
To jest chyba żart jakiś. Czekam na gadki o zapełnianiu stadionu. Niech ktoś kupi ten klub, bo mi serce pęka jak widze tych "kochających inaczej" czyli Solorza czy Cupiała......To sa niszczyciele!!!
|
Cytat:
|
No cholera....Głowa, Brożki - rozumiem. Fajnie. Ale nie Ćwielong i Łukasiewicz. Oni się w Śląsku nie mieszczą, a u nas mieliby grać? Pepe już miał swoją szanse, zjebał ją wiec niech nie wraca...no kurde mać.
|
Brożek Paweł tak, ale wtedy warto byłoby zatrzymać Meliksona. Inaczej przyjdzie Brożek, ale nie będzie nikogo kreatywnego kto by mógł z nim się zgrać i rzucać mu prostopadłe piłki. Bez Maora wracamy do punktu wyjścia czyli totalnie niekreatywnej pomocy i sfrustrowanego Pawła machającego łapami w odpowiedzi na nieudolność dogrywających.
Melikson mając przed sobą ogarniętego napastnika mógłby pokazać więcej niż obecnie.Grając z Genkovem, który w ogóle nie wybiega na prostopadłe i nie ma tzw" depnięcia na pierwszych metrach" Melikson musi się wikłać w jakieś głupie dryblingi czy strzały z dystansu (a te nie są jego mocną stroną) Ogólnie jestem jak najbardziej za powrotem Pawła, ale on też musi mieć z kim grac i vice versa Melikson też sam za wiele nie zdziała. Pamiętajmy, że piłka to jednak sport zespołowy :) Trzeba myśleć nie nad jednostkami a nad tym jak całość się bedzie prezentować , jak piłkarze będą współpracować.. Sprzedaż Chaveza i powrót Głowackiego ? Jak najbardziej na tak. Zobaczcie, że Głowacki był szanowany w Trabzonie grał w Lidze mistrzów po 90 minut w każdym meczu, grał w LE. Był tam podstawowym obrońca i pewnie nie byłoby tematu powrotu gdyby nie jego problemy z kontuzjami. Dlatego z pocałowaniem ręki przyjąć go z powrotem bo to dobry charakter i dobry piłkarz. Oczywiście trzeba będzie na niego chuchać i dmuchać, ale do tego jesteśmy przyzwyczajeni. Taki nasz Ledley King :) Odnośnie Piotrka Brożka. Kwestia motywacji, jeśli ma grac tak jak na początku swojej współpracy ze Skorżą, to owszem, możnaby z powodzeniem pożegnać drogich Paljicia i Diaza i z powrotem przygarnąć Piotra Brożka. Ale obawiam się, że zardzewiał u tych Turków. Nie dość, że bardzo mało grał , to jeszcze przez dłuższy okres miał kontuzję. Z bocznymi obrońcami jest cienko w Europie, wiem. Ale może by się rozejrzeć gdzieś w Portugalii czy Serie B ? Taki Alvarez...gdyby nie ta jego wrzutka balonik był świetnym gościem właśnie z pogranicza Serie A/ Serie B wziętym .W Polsce za bardzo nikogo nie widzę. |
Cytat:
Zejdziemy nieco z kontraktów no i Wisła będzie bardziej polska czyli great success |
Spas Delew -Kirm
Makuszewski-Illiev |
Jestem sceptyczny co do powrotu Pawła Brożka - znowu będą pyskówy frustracja i machanie rękami gra zagranicą pokazała mu gdzie jest jego miejsce. My potrzebujemy nowego Frankowskiego z pół akcji strzelał bramkę.
|
no co by nie mówić
Pareiko- Jovanovic Głowacki Jaliens Brożek- Melikson Wilk Traore Małecki - Brożek Genkov Moje marzenie na przyszłą rundę, no może zamiast Pi. Brożka ktoś inny, ale jak wrócą Brożki to po to żeby grać, więc niech już grają bo będą machać. A na lewą obronę szukać młodego talentu i go ogrywać. Skład bardzo dobry na walkę o mistrzostwo, do tego Burliga, Bunoza, Czekaj, Brud, Iliev, Garguła, Boguski, może Nalepa, Chrapek brakuje w tym środkowego pomocnika (gdyby tak kupić Traore z Lechii to by nam rozwiązało problem partnera dla Wilka, idealnie by pasował do krakowskiej piłki, a ma tylko pół roku kontraktu jeszcze do grudnia 2012). zapewne Trabzon zgodzi się puścić do nas Brożków za odpuszczenie ostatniej raty (ciekawe ile ona wynosi). Czyli Pi.Brożek, Głowa, Pa.Brożek (Traore by dla nas był genialny). Sprzedać Chaveza i Kirma. żeby Maor nie dostał dobrej oferty to nie odejdzie (myślę, że za mniej niż 3 go nie puścimy) Mam nadzieję nie oglądać Ćwielongów i innych. Lepiej za takich 3 zatrudnić jednego R.Traore, a dać szansę naszym juniorom. Natomiast z chęcią widziałbym Pazdana lub Celebana (zależy czy Śląsk zdobędzie mistrza). Piech do kompletu z Brożkiem i Genkovem byłby dobry, podobnie jak Jankowski- obaj kontrakty do 2013. Lisowski na zmianę z Pi. Brożkiem też mógłby być. może być dobrze jak zagramy w LE i jak Cupiał da kasę :D bo Meliksona chyba jednak szkoda sprzedawać, lepiej go namówić na dobrą grę i razem z Głowackim, Małeckim i Brożkiem może nam zapewnić mistrzostwo w 2 kolejnych sezonach. Jak mamy grać 2 napastników to przydałby się któryś z Ruchu do rotacji. Ogólnie Głowa i Brożki mogą nas nieźle pociągnąć jeszcze do góry. |
Cytat:
I na przekór, wolałbym żeby został sprzedany, a w jego miejsce ściągnięto ze dwóch porządnych pomocników. Ale jako że w sztabie mamy Bednarza, to ze sporym przekonaniem można zgadywać, iż byłby to zapewne szrot 2. czy nawet 3. kategorii. A co za tym idzie - chyba jednak lepiej, żeby ten Melikson został w składzie na kolejny sezon. Chyba że on też już kładzie przysłowiową lagę i gra tylko po to, by dokończyć sezon. Co przypomina mi poniekąd casus Marcelo, kiedy ten miał już obiecany transfer zagraniczny. |
------------------Pareiko-----------------
Jovanovic--Głowacki--Czekaj--Brożek --------------Wilk------------------------- ----------------------Traore-------------- Makuszewski--------------------Małecki -----------------------Genkov------------ -------------Brożek----------------------- Rezerwa: Jovanic, Kurto(?), Nalepa, Bunoza, Celeban, Oleksy, Pazdan, Sobolewski, Brud, Chrapek, Uryga, Iliev, Szewczyk, Woźniak, [nowy napastnik] Skład szeroki, odmłodzony. Brakuje jeszcze jednego zawodnika mogącego grać jako LO. Brożek i Oleksy to za mało. |
na walke o utrzymanie wygląda elegancko- no maksymalnie na środek tabeli
|
Cytat:
|
Cytat:
Obrona iście wybitna. Głowacki kontuzja, nieopierzony Czekaj, strojące fochy Brożki. Idź wytrzeźwiej. Cytat:
|
Cytat:
jak słuchałem co mówił Bednarz przed wczorajszym meczem, to już wiem, że zbyt kolorowo w nastepnym sezonie nie będzie, uszczuplają siatkę skautów, zwalniają gościa za odpowiedzialnego skauting(naiwnie myślałem, że przypadek Błaszczykowskiego dał komuś do myślenia), a o szkoleniu młodzieży mówi, że wszystko jest OK, że Wisła ma swój pomysł... nie było kasy w tym i w poprzednim okienku transferowym, a w kolejnym ma być.... nie wierzę pare klubów Wiśle odjechało, a u góry cały czas myślą że jest tak jak 10 lat temu |
http://vpx.pl/i/yeKUs.png
LO/30.06.2013 http://www.transfermarkt.de/en/piotr...ler_14893.html ŚO/30.06.2012 http://www.transfermarkt.de/en/grzeg...ler_24524.html ŚO/30.06.2012 http://www.transfermarkt.de/en/arkad...ler_14896.html LS/31.12.2012 http://www.transfermarkt.de/en/abdou...ler_42941.html PS/30.06.2012 http://www.transfermarkt.de/en/tomas...ler_38558.html N/30.06.2013 http://www.transfermarkt.de/en/pawel...ler_14909.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl