Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

djjamajczyk 02.10.2008 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 610946)
jakie dla NAS ?

ja serio pytam

takie dla nas że jesli Lech zdobędzie wiecej pkt. mistrz karju będzie rozstawiony a nasze druzyny nie bede szalec od I rundy kwalifikacyjnej UEFA Cup. innymi słowy podniesie to nasze miejsce w rankingu i Wisła (mistrz A.D 2008-2009 :D )będzie bazowac na współczynniku kraju (wyższym).
jakbyśmy mieli to w tym sezonie byłby Beitar ale Barca już nie... ale to gdybanie :P

Rafał_TS 02.10.2008 21:23

Dla Polski South takie to trudne..?
impART ale skoro Polonia(groclin) nie zgłosiła sie do rozgrywek to kto według Ciebie miał grać?Ja tam wole oglądać takiego Lecha z jakimiś tam tradycjami i kibicami przynajmniej jakoś nas reprezentują w tej europie.A żeby nie wyszło że tak stoje za nimi murem..:) ciekawe czy ukaże sie jakiś materiał dziennikarza ze sportowych faktów o wspaniałym i kulturalnym dopingu kibiców Lecha Poznań:D

To już nie miej o to pretensji.. zdecydował los i szczęscie w naszym wypadku raczej jego brak..

South 02.10.2008 21:26

Polski...no trudne dla mnie bo jakoś my uciułaliśmy większość tych punktów, a gramy z TT ,a Lech z Austrią ...

SZYMEK_TSW 02.10.2008 21:34

co wy macie z tymi punktami ??, żeby Polska przesuneła się przynajmniej na to 20 czy któreś tam dokładnie miejsce żeby mieć wiecej drużyn w pucharach, rozstawionych w wyższych rundach to Amica Poznań musiała by chyba wygrać ten puchar, a nam teraz uciakają punkty z ostatnich wojaży europejskich i w sumie na jakies rozstawienia i tak szans nie ma,

Baala 02.10.2008 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sorel (Post 610952)
Nie dajac karnych ktorych nie bylo ? Przestan prosze...

Nie tylko o te dwie sytuacje z końcówki chodzi, ale o całość. Zresztą gdyby dziś Tottenham miał takie sytuacje to dwa karne przeciw Wisle by były zagwizdane bez chwili zastanowienia.

biała gwiazda 02.10.2008 21:49

i już się zaczęła propoaganda;P
Lech awansuje, mimo to nagonka na sędziego, nie powiem że był on bez pomyłek, ale w końcu LECH wygrał więc po co ta afera
WISŁA przegrywa nie powiem że tylko przez sędzeigo, ale w dużym stopniu przy jego udziale- to nawet żaden portal o tym nie piśnie i tu nawet nie chodzi o sytuacje kontrowersyjne lecz o gwizdanie jakiegokolwiek przewinienia

I jak tu wierzyć w obiektywizm, przypomne tylko że po przegranej pierwszego meczu przez LECHA, też robiono nagonke na sędziego:PPP, co będzie w meczach fazy grupowej:O

http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Ka...wiadomosc.html

pan_premier 02.10.2008 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wp
Kolejny popis sędziego mogliśmy oglądać już w dogrywce a dokładniej w 109. minucie meczu kiedy to Reiss upadł w polu karnym, będąc pociągniętym za ramię przez rywala. Pan Kapitanis dał mu jednak żółtą kartkę, mimo, że sędzia asystent sygnalizował rzut karny.

W 116. minucie sytuacja prawie się powtórzyła. Tym razem Peszko był faulowany w polu karnym i po raz kolejny sędzia nie widział faulu.

kłamstwa.
Reiss poczuł 'zły dotyk' i runął, Peszko podobnie, zadnych karnych nie było.
Pozatym czy boczny sygnalizował karnego to nie wiadomo, bo coś tam gadali

Widze, że Zawsze Dziewica Cracovia zyskuje sojuszniczkę;)

a hitem to było jak u nas Gomes sie zderzył ze swoim obrońcą, a Brozek na którego runeli został obwiniony faulem :lol2:
podobno jakies karne dla nas były, ale ze stadionu to teog nie widziałem, prawda to czy taka, jak na wp?

wiertar 02.10.2008 21:59

z tego co kojarze to po strzale(nie pamietam teraz kogo) byla reka w polu karnym, i nei ma mowe ze byla nabita bo odleglosc miedzy strzelajacym a dotykajacym byla ok4-5 metrow

fst 02.10.2008 22:05

To była sytuacja przy strzale Sobolewskiego w 2 połowie. Z tego co widziałem to ręki tam nie było , tylko koleś oberwał piłka po twarzy[przynajmniej takie odniosłem wrażenie oglądając powrótkę], zawodnicy z resztą też jakoś nie protestowali co by w sumie tworzyło w miarę logiczną całość.

piter116 02.10.2008 22:08

[QUOTE=piter116;611011]Strzelał wtedy chyba Sobol albo Zieniu. I Brożek przyznał w wywiadzie, że pod koniec meczu był faulowany w polu karnym. Ale cóż historii już nie cofniemy, trzeba skupic się na lidze, wygrac w niedzielę w Zabrzu. Cholernie szkoda tego meczu, bo jak nie dziś to kiedy nadarzy się podobna okazja, by wyeliminowac angielski zespół, który jednak nie jest w najwyższej formie i był dziś do ogrania....

PS: Głosujcie na wiślacki dreszczowiec:P
http://www.weszlo.com/news/1346

zalew 02.10.2008 22:20

Jestem kibicem Wisly i naprawde nie moge zrozumiec osob ktore maja jakis problem odnosnie awansu Lecha. Powinnismy jako Polacy byc dumni, ze jakas polska druzna bedzie nas reprezentowac w rozgrywkach grupowych. A nie dyskutowac, ze to Wisla batrdziej na to zasluzyla. Prawda jest taka, ze Tottenham w obecnej formie jest na takim samym poziomie co Austra Wieden. Roznica jest jedna...Lech ogral Austrie, a Wisle nie udalo sie wygrac. Wiec dyskusja komu awans bardziej sie nalezal jest bezsensu. Osobiscie uwazam, ze Lech gra w tej chwili ciekawsza pilke od Wisly...ale to juz wynnika z wielu rzeczy. Brak rywalizacji na niektorych pozycjach jest widoczny... Mimo wszystko wierze, ze kolejny tytul MP znow powedruje do Wisly i tym razem klub bardziej przygotuje sie do rozgrywek europejskich ;)

Gucio25 02.10.2008 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fst (Post 611010)
To była sytuacja przy strzale Sobolewskiego w 2 połowie. Z tego co widziałem to ręki tam nie było , tylko koleś oberwał piłka po twarzy[przynajmniej takie odniosłem wrażenie oglądając powrótkę], zawodnicy z resztą też jakoś nie protestowali co by w sumie tworzyło w miarę logiczną całość.

nie pieprzyć głupot.
Sobol uderzał zza pola karnego, piłka trafiła w wystawione(!) ręce obrońcy, który ustawiony był bokiem. karny jak ****. piłkarze Wisły odrazu podnieśli ręce i sugerowali gestami, że była ręka, zresztą to co dziś sędzia robił u nas, to żenada.

gratulacje dla poznaniaków, niech się chłopaki choć chwilę w tym sezonie pocieszą.
fuks, fuks, fuks, od losowania, aż po 121 minutę.

Krissu 02.10.2008 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Football Sorceress (Post 611034)
Mnie bolało jak Legia przegrała z FK Moskwa i strasznie wnerwili dzisiaj zwycięscy Angole, więc nie mogę zrozumieć, jak Polak nie cieszy się z awansu polskiej drużyny...

Może świętą kiedyś zostaniesz? :-)

Aimable 02.10.2008 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 610902)
Lech wygral i tutaj nie ma co dyskutowac. Oczywiscie znajda sie ludzie ktorzy powiedza " w d... to mam" - rozumiem. Znajda sie tez ludzie ktorzy powiedza " Oni to maja farta, slabszy rywal, nic nie grali, nie powinni, sedzia pomagal,wiatr wial za mocno, pilka byla za ciezka"....

Takie gadanie nic nie zmieni a pokazuje tylko jak ludzie potrafia byc zaslepieni.

Mieli szczescie w losowaniu, umiejetnosci w grze, checi, sily, motywacje. Tego im odebrac nie mozna chocby wierzylo sie w najwiekszy fart na swiecie, bo do fazy grupowej nie wchodzi sie na 100% farcie :)

kucharz_77 -Moj blad, chyba musze odpoczac ;)

PS: Aimable - Tak, Legia kiedys grala w Lidze Miszczow bo przeciez to wynika z Twojego postu... Wiesz, gdyby babcia miala wasy....gdybac to sobie mozna, licza sie suche fakty - w tym wypadku wyniki i osiagniecia. Byscie grali - nie graliscie i na tym proponuje zakonczyc.

Daj spokój kreseq - ja naprawdę nie jestem zal.pl, gdyby babcia itp. Nie zazdroszczę Wam i Widzewowi gry w Lidze MISTRZÓW i nie piszę nigdy Legia Miszcz. Jednak tylko ślepy nie przyzna, że w początkowej fazie Liga Mistrzów różniła się od Pucharu Mistrzów lub Pucharu Europy wyłącznie tym, że część rozgrywek odbywała się w grupach a nie systemem pucharowym. Faktem jest również, że zarówno Widzew, jak i Legia w drodze do tej Ligi Mistrzów pokonać musiały drużyny z północy Europy a nie z czołowych lig naszego kontynentu. Nie o tym jednak miała być dyskusja. Dla mnie interesujące są obserwacje dotychczasowych działań prawdziwych prywatnych właścicieli klubów piłkarskich w Polsce oraz ewolucji ich poczynań i chęci do inwestycji. Na razie zauważam tendencje do stopniowego zniechęcania się przy pojawianiu się czynników, które w zwykłych interesach nie mają tak kluczowego znaczenia jak w sporcie. Chodzi mi o takie sprawy jak postawa kibiców i konflikty z nimi, stronnicze sędziowanie od którego nie ma żadnych odwołań, nieprzewidywalność występowania kontuzji u kluczowych pracowników i w końcu czyste szczęście i pech...
W tym kontekscie postawa B. Cupiała najwytrwalszego prywatnego inwestora w polskim futbolu zaczyna być bardziej zrozumiała, niż to podpowiadają emocje.
Co do szczęścia - jasne, że nie ma 100% farta w awansie do grup - za Okuki Wisła bazowała jeszcze na przygotowaniu fizycznym Petrescu i to był jej atut - na nic by się to jednak nie zdało gdybyśmy grali z np Nancy a nie Iraklisem i gdyby w 93 minucie meczu w Salonikach nie pomógł nam fartowny rykoszet.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW
co wy macie z tymi punktami , żeby Polska przesuneła się przynajmniej na to 20 czy któreś tam dokładnie miejsce żeby mieć wiecej drużyn w pucharach, rozstawionych w wyższych rundach to Amica Poznań musiała by chyba wygrać ten puchar, a nam teraz uciakają punkty z ostatnich wojaży europejskich i w sumie na jakies rozstawienia i tak szans nie ma,

Pełna zgoda - poczytajcie wywody i artykuły Witolda, przeanalizujcie kilka ostatnich lat polskich drużyn w pucharach to zobaczycie co osiągnąć musiałby Lech aby mogło wpłynąć to bezpośrednio na sytuację Wisły w przyszłości.

M89 02.10.2008 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zalew (Post 611029)
Jestem kibicem Wisly i naprawde nie moge zrozumiec osob ktore maja jakis problem odnosnie awansu Lecha. Powinnismy jako Polacy byc dumni, ze jakas polska druzna bedzie nas reprezentowac w rozgrywkach grupowych. A nie dyskutowac, ze to Wisla batrdziej na to zasluzyla. Prawda jest taka, ze Tottenham w obecnej formie jest na takim samym poziomie co Austra Wieden. Roznica jest jedna...Lech ogral Austrie, a Wisle nie udalo sie wygrac. Wiec dyskusja komu awans bardziej sie nalezal jest bezsensu. Osobiscie uwazam, ze Lech gra w tej chwili ciekawsza pilke od Wisly...ale to juz wynnika z wielu rzeczy. Brak rywalizacji na niektorych pozycjach jest widoczny... Mimo wszystko wierze, ze kolejny tytul MP znow powedruje do Wisly i tym razem klub bardziej przygotuje sie do rozgrywek europejskich ;)

Jestem kibicem Wisły i nie cierpię Lecha. Moment, w którym oni szaleją z radości, komentator telewizyjny ma pełne gacie z zachwytu, a moja drużyna odpada z pucharów doprowadza mnie do ciężkiej ****icy. Możecie mnie nazwać frustratem, możecie mi wytykać kompleksy. Sram na "inne polskie drużyny reprezentujące nas w pucharach". NAS reprezentuje Wisła, a to że inni mogą zdobyć punkty na nasza korzyść to już inna historia. Taka jest naturalna kolej rzeczy, że czasami jedni pracują na korzyść drugich. Popatrz też na to z innej strony - **** nam po punktach, skoro znów będziemy mieli szczęście w losowaniu i i tak trafimy najlepiej jak możemy - czyli kolejny słaby Tottenham, czy Barcelonę bez formy.

fst 02.10.2008 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 611037)
nie pieprzyć głupot.
Sobol uderzał zza pola karnego, piłka trafiła w wystawione(!) ręce obrońcy, który ustawiony był bokiem. karny jak ****. piłkarze Wisły odrazu podnieśli ręce i sugerowali gestami, że była ręka, zresztą to co dziś sędzia robił u nas, to żenada.

Bardzo możliwe, nie miałem za dobrego odbioru na sopcascie i jak już wspominałem tylko odniosłem takie wrażenie, że murzyn dostał po japie ;). A że sędzia był z kosmosu... to było widoczne przez całe spotkanie ;).

prober 02.10.2008 22:40

Gratulacje dla Lecha!
Awansowali, ale wbrew temu co niektórym się wydaje, nie świadczy to o wyższości drużyny poznańskiej nad Wisłą w sensie poziomu piłkarskiego. Poznaniacy mieli lepsze losowanie, lepiej trafili z formą. Jakby nie patrzeć Wisła zmobilizowała się (z punktu widzenia gry o awans) na nieistotny mecz z FCB, a przegrała kluczowy rewanż z Tottenhamem. Lech zagrał jedno rewelacyjne spotkanie z Zurychem i awansował. Teraz przycisnęli w rewanżu z Austrią i zostali hojnie nagrodzeni.
Paradoksalnie kwestia nabicia punktów w rankingu europejskim schodzi na dalszy plan. Chcesz za rok pograć o LM - musisz wygrać ligę krajową. Oczywiście, można jeszcze wygrać finał PUEFA, ale to jest nawet poza zasięgiem Lecha w szczytowej formie.
Więc na podsumowanie sezonu 2008/09 przyjdzie czas w maju, kiedy zobaczymy tabelę po 30 kolejkach ekstraklasy.

I mam nadzieję, że w przyszłym roku ujrzymy jedną polską drużynę w fazie grupowej CL oraz dwie w fazie grupowej Pucharu UEFA (czy tam pod inną nazwą).

Kurt 02.10.2008 22:43

1. Amica może reprezentować co najwyżej Poznań i Poznańską jakość.
2.Największą bujdą jest że ich wyniki mają nas jakiś realny wpływ, bo chyba musieliby wygrać ten Puchar Uefa, żeby kogoś przeskoczyć z tych drużyn co mają jednego więcej reprezentanta.
3. Po ch*j nam punkty rankingowe, skoro w tym kraju nie ma więcej niż trzech drużyny które można godnie wystawić w pucharach.
4.Gdyby Lech grał jako Lech, a nie Amica, nie grałby dzisiaj z Austrią, a być może przez zamotanie kolejności w rozstawieniu my nie gralibyśmy dzisiaj z Totenhamem.
5. Może i nas przekręcono, ale gdyby w dwóch sytuacjach nasi kopacze zachowali trochę więcej zimnej krwi, to Wisła by dzisiaj była w fazie grupowej.
6. Co Lech wytrzyma lub nie wytrzyma to się okażę, na razie wreszcie coś im się udało... oby tylko się nie przyzwyczaili. Pamiętajmy że mistrzostwo się ciężko broni
7. "Po Burzy Słońce wychodzi zza chmur...'

prober 02.10.2008 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C.
2.Największą bujdą jest że ich wyniki mają nas jakiś realny wpływ, bo chyba musieliby wygrać ten Puchar Uefa, żeby kogoś przeskoczyć z tych drużyn co mają jednego więcej reprezentanta.

To nie jest bujda. Myślisz, że np. Arsenal sam zbudował swoją renomę czy też spory udział w tym miały MU, Chelsea i L'pool? Nie mówiąc o prestiżu Tottenhamu, który jak widać po wynikach w lidze i pucharach jest nieustannie mocno przeceniany od długiego już czasu.

Cytat:

3. Po ch*j nam punkty rankingowe, skoro w tym kraju nie ma więcej niż trzech drużyny które można godnie wystawić w pucharach.
Jakby przez ostatnie kilka lat nie było Groclinu i Amiki to teraz nie byłoby tak krótkiej drogi do fazy grupowej w PUEFA.

Cytat:

5. Może i nas przekręcono, ale gdyby w dwóch sytuacjach nasi kopacze zachowali trochę więcej zimnej krwi, to Wisła by dzisiaj była w fazie grupowej.
Słusznie. Tottenham zagrał po swojemu, byli do ogrania. To Wisła nie wykorzystała szansy. Kolejnej.

Cytat:

7. "Po Burzy Słońce wychodzi zza chmur...'
Wypada mieć nadzieję. Chętnie zobaczę jeszcze małą burzę w kadrze w ciągu najbliższego półrocza i słońce w sierpniu 2009.

Raphael 02.10.2008 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 611050)

Wyniki z tego sezonu będą miały znaczenie dla polskiej piłki klubowej (również dla Wisły) za 2,3,4,5 i 6 lat. Będą też miały wpływ na nasze (nie)rozstawienie w kolejnych rundach Ligi Europejskiej albo LM.

Cytat:

Wg mnie są 4 takie drużyny w naszej lidze: Wisła, Legia, Lech i Polonia. Z czasem będzie ich przybywać bo coraz więcej klubów oprócz ambicji ma też możliwości finansowe. Oprócz wymienionych np. Górnik (teraz dołuje ale kto wie co będzie za 2-3 lata) czy nawet pierwszoligowy Widzew z budżetem ponoć przekraczającym 20 mln zł.
Cytat:

4.Gdyby Lech grał jako Lech, a nie Amica, nie grałby dzisiaj z Austrią, a być może przez zamotanie kolejności w rozstawieniu my nie gralibyśmy dzisiaj z Totenhamem.

Być może zagralibyśmy z Ajaxem albo Milanem i odpadli. Tottenham nie był takim trudnym przeciwnikiem jak się wydawało w momencie losowania.

MisIIek 03.10.2008 02:15

Jak tak bardzo kibicowaliście lechowi to moze zacznijcie mu kibicować ?
Co najwyżej moge kibicować Polskiej drużynie jak WISŁA gra dalej,jeżeli my odpadamy,to mnie wala inne Polskie klubiki ! Gdzie Wasz lokalny nacjonalizm ? TYLKO WISŁA

dynek.pl 03.10.2008 07:42

W Pucharze UEFA (i nie tylko) gorsi od Polski są tylko słabeusze

Na koniec ciekawe wyliczenie. Obecna edycja Pucharu UEFA będzie piątą z fazą grupową. Policzyłem ile razy dany kraj był w niej reprezentowany. Pięć faz grupowych, w każdej 40 drużyn daje w sumie 200 krajo-reprezentowań. Wyniki są tragiczne. Wszystkie kraje, które są za Polską są od niej pod względem liczby ludności mniejsze. A pod względem piłkarskim? Za nami są już naprawdę tylko klubowi słabeusze.

Francja 18, Niemcy 17, Hiszpania 17, Holandia 16, Anglia 14, Włochy 12 ,Grecja 11, Rosja 9, Belgia 8, Szwajcaria 7, Czechy 7, Portugalia 7, Rumunia 6, Turcja 6, Serbia 5, Dania 5, Szkocja 4, Austria 4, Izrael 4, Ukraina 4, Norwegia 4, Bułgaria 3, Szwecja 3, Polska 3, Chorwacja 3, Gruzja 1, Węgry 1, Słowacja 1, Albania 0, Andora 0, Armenia 0, Azerbejdżan 0, Białoruś 0, Bośnia i Hercegowina 0, Cypr 0, Estonia 0, Wyspy Owcze 0, Finlandia 0, Islandia 0, Irlandia 0, Kazachstan 0, Łotwa 0, Liechtenstein 0, Litwa 0, Luksemburg 0, Macedonia 0, Malta 0, Mołdawia 0, Czarnogóra 0, Irlandia Północna 0, San Marino 0, Słowenia 0, Walia 0.

http://michalszadkowski.blox.pl/2008...Polski-sa.html

gooro33 03.10.2008 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Football Sorceress (Post 611034)
Ten Cypryjczyk to jeszcze większy machinator niż Turek w pierwszym meczu:-/ Ciesze się podwójnie: 1. że Lech wygrał 2. że polska drużyna wygrała z austriacką (mam już dosyć tych fuksiarskich meczy kadry Austrii). Oby było tak jak chce Smuda i żebyśmy wylosowali Tottenham. No i powtórka z 2002 roku jak Wisła z Schalke... Mnie bolało jak Legia przegrała z FK Moskwa i strasznie wnerwili dzisiaj zwycięscy Angole, więc nie mogę zrozumieć, jak Polak nie cieszy się z awansu polskiej drużyny...

Jedz do poznania i powiedz jak bardzo cieszysz sie z ich awansu... do tego proponuje zabrac ze soba szalik Wisly zobaczysz ta tradycujna Polska goscinnosc na wlasnej twarzy...

Polowa forum pieprzy o tym samym....Jak chcecie to sie cieszcie ale nie piszcie juz tutaj swoich wypocin kazdy kto jest PRAWDZIWYM kibicem WISLY wie kim dla nas jest leszek wiec przestancie sie osmieszac.

kiju.ts 03.10.2008 08:36

To co zrobił Lech wczoraj zasługuje na ogromny szacunek. Trochę czuję że zabrali nam NASZE szczęście. Bo jego mieli dwa albo trzy razy więcej niż się należało !!!

Dwie bramki w ostatnich minutach meczu a potem dogrywki to istny cud. Szacunek dla kibiców Koziołków, Brawo Franek - wreszcie, to się Panu należało.

Teraz mogą trafić na wszystkich, lepszych od siebie. Lech jest przedostatni w stawce, nad MKS Zilina pod względem punkcików w Europie. http://90minut.pl/news.php?id=786377

Licze po cichu na angielskie zespoły w grupie i polski rewanż na wankersach.

pytong 03.10.2008 08:46

Tyle zawiści,jadu i frustracji nie ma na żadnym innym forum w Polsce. Widać bardzo boli...to dobrze zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej:> Wcale wam się nie dziwie. Najpierw klapsy w lidze, teraz porażka w pucharach, trudno pogodzić się z tym, że jest się tylko tłem dla Lecha. Ale jedno trzeba wam przyznać - w znajdowaniu tanich wymówek jesteście mistrzami świata:) Słowa Reissa nabierają realnych kształtów:) Będziecie oglądać nasze plecy na każdej płaszczyźnie i na każdym froncie.

Charlie 03.10.2008 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 611047)
I mam nadzieję, że w przyszłym roku ujrzymy jedną polską drużynę w fazie grupowej CL oraz dwie w fazie grupowej Pucharu UEFA (czy tam pod inną nazwą).

Ja mam nadzieję, że w przyszłym sezonie ujrzymy Wisłę w fazie grupowej CL. Sukces żadnej innej polskiej drużyny mnie nie interesuje, zwłaszcza, że zespół który awansuje do Ligi Mistrzów będzie miał duże szanse odskoczyć od reszty ligowej stawki na kilka lat.

Pablo84 03.10.2008 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pytong (Post 611124)
Tyle zawiści,jadu i frustracji nie ma na żadnym innym forum w Polsce. Widać bardzo boli...to dobrze zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej:> Wcale wam się nie dziwie. Najpierw klapsy w lidze, teraz porażka w pucharach, trudno pogodzić się z tym, że jest się tylko tłem dla Lecha. Ale jedno trzeba wam przyznać - w znajdowaniu tanich wymówek jesteście mistrzami świata:) Słowa Reissa nabierają realnych kształtów:) Będziecie oglądać nasze plecy na każdej płaszczyźnie i na każdym froncie.

A wy za to jestście mistrzami napinki :rotfl: .Wylosowaliście Austrię Wiedeń czyli rywala zdecydowanie słabszego niż nasz i wielkie szczęscie w końcówce meczu. Wypowiedziałeś już swoje zdanie na forum Wisły.
Możesz już sobie iść?
Czy dalej będziesz tu wylewał swoje kompleksy?

kreseq 03.10.2008 08:54

Cytat:

Gratuluje wygranej, cieszy ze jakas polska druzyna gra w fazie grupowej ale... :

Czlowieczku malutki zapamietaj sobie jedno : Jestescie nadal slabi bo przez ile...20 lat? NICZEGO nie ugraliscie w lidze. Oczywiscie wyjedziesz z jakims pucharem...takich pucharow Legia czy Wisla maja multum.
Plecy na razie ogladacie Wy, a ten wasz Reiss buraczany pokazal jaki z niego inteligent po finale pucharow i w kilkunastu wywiadach. Dla Was on jest wielki, dla Nas on jest nikim.

Ugracie co ugracie w tym roku ale zobaczymy co bedzie dalej. Nie jedna druzyna ostro zwyzkowala w jednym sezonie, by w drugim grac piach. Opanuj sie wiec i przestan glupoty gadac bo na dzisiaj to macie faze grupowa,wygrana z Wisla i.... ? Cos wiecej? Nic wiecej. Troszke pokory. Mentalnosci ni macie, bez tego nic nie ugracie. Zapamietaj to zdanie bo bedziesz je nie raz wspominal.

Za ciency jestescie by miec na waszym punkcie kompleks. Idz stad trollu bo kultury zero jak widze.
To forum Wisly Krakow i chocbys byl z Pcimia radze o tym pamietac.
Mozna kulturalnie kogos dojechac ale Ty chyba za cienki jestes by cos takiego zrobic.
Obstawiam ze jeszcze z 3 posty i polecisz stad :)

pytong 03.10.2008 08:56

Pablo mały człowieku. To jest właśnie tania wymówka. Trzeba umieć z godnością przyjąć porażkę ale jak widać to cie przerasta.
Tak na marginesie po czym wnosisz ze lider austriackiej ligi jest gorszy niż ostatnia drużyna angielskiej
Co do kompleksów to na tym forum widzę tylko jeden. Oboje wiemy jaki :>

orzeu 03.10.2008 08:59

Cytat:

Kolego mamy na tym forum temat "Humor", tam wpisuj podobne teorie.
"Tlo dla Lecha" :lol: dwa miesiace sukcesow kontra dziesiec lat, pierwsza wygrana na wyjezdzie od 15 lat z nami, fartowna wygrana z, nie oszukuj sie, slaba druzyna europejska i juz sie w dupeczce przewrocilo. Aha, zobacz tez sobie moze tabele ligi, ta obecna. Bo chyba zyjesz juz majem 2009 i wyimaginowanym tytulem mistrza.
Bawcie sie w pucharach, fajnych wyjazdow zycze mimo wszystko. No i moze w koncu waszemu klubowi uda sie ugrac jakis punkt w fazie grupowej bo za pierwszym razem marnie cos wypadlo, cztery wtopy heh.

PS-rozpierdala mnie gadka o "ostatniej druzynie ligi angielskiej" jaka widze od wczoraj na necie. Dzisiaj nawet onet taki tytul wrzucil.
Mam pytanie, od kiedy to ostatnia druzyna Premiership awansuje do pucharow? :lol:

Arturo Qr2nów 03.10.2008 08:59

pytong:

Jeszcze zobaczymy... Chociaż swoją drogą w zimie już będziecie myśleć tylko o lidze więc nigdy nic nie wiadomo. Jesteście nadmuchanym balonikiem, który pęknie z hukiem. Tak samo było z Wisłą Kasperczaka, tak samo było z Legią Wdowczyka i tak samo będzie z Wami. Nie obawiaj się, że nagle nie będziecie mieli z kim rywalizować na krajowych boiskach. Osobiście też Wam nie kibicowałem bo i po co... Dla polskiej piłki? Dla polskiej piłki to trzeba wywalić PZPN. Dla punktów? Racz wybaczyć, ale do finału nie dojdziecie. Z polskiej solidarności? Bzdura, nic takiego nie istnieje. Grajcie sobie w UEFA, dojdźcie jak najdalej. W zasadzie wisi mi to. Jestem kibicem Wisły Kraków i reprezentacji Polski. Jednak ze wskazaniem na tę pierwszą. Pozdrawiam wszystkich kibiców Amici Poznań (do tego chyba nie ma wątpliwości).

Pablooo 03.10.2008 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pytong (Post 611132)
Co do kompleksów to na tym forum widzę tylko jeden. Oboje wiemy jaki :>

Ja też wiem jaki. Twój, wynikający z wiecznego braku mistrzostwa i oglądania pleców Wisły, czy Legii.

LAB 03.10.2008 09:12

Ale nagle na tym forum zjawilo sie "wielkich"kibicow Lecha. Idzcie dzieci juz sobie bo pewnie niejeden raz pobrudziliscie monitor...

Nehiar 03.10.2008 09:26

Cytat:

Nie ulega wątpliwości, że fakty są takie my przegraliśmy, wy wygraliście i jesteście dalej, szczęście ? umiejętności ? Prawdopodobnie mieszanka obu, lecz mecz meczowi nie równy, rywal także inny i nie szukam wymówki tylko stwierdzam FAKT, zresztą jeśli dobrze pamiętam to mistrzem jeszcze nie jesteście i gubicie pkty z taki "markami" jak PGE GKS Bełchatów :rotfl:. I tak jak mówi, Kreseq jak na razie nic nie osiągneliście prócz wejścia RAZ(no dobra DWA, bo gracie na pktach Amici) do fazy grupowej PU, więc z łaski swojej zostaw sobie takie ynteligentne komentarze na koniec sezonu. I naprawdę po tym co napisałeś, to o ile miałem nadzieje, że niedziele będzie podział pktów, to teraz mam nadzieje że dostaniecie bęcki od Legii i wtedy będe chciał zobaczyć wasze tłumaczenia się, że "gramy mecze co trzy dni" :D

skttrbrain 03.10.2008 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 611133)
PS-rozpierdala mnie gadka o "ostatniej druzynie ligi angielskiej" jaka widze od wczoraj na necie. Dzisiaj nawet onet taki tytul wrzucil.
Mam pytanie, od kiedy to ostatnia druzyna Premiership awansuje do pucharow? :lol:

Stan aktualny jasno wskazuje na fakt, iż jest to najgorzej grająca na tę chwilę drużyna w Premiership. Z kim oni w tym sezonie wygrali? Z Wami i z Newcastle w głębokim dołku w Pucharze Ligi bodajże..tak, tak, czysta potęga ten TT. Tak ogromna, że nawet Wisła w Krakowie grając przez większą część czasu bardzo źle i tak ugrała z łatwością remis, a mało brakło, żeby wygrać.

"Fuks" to chyba najczęściej powtarzające się tu słowo. Cóż, to porównajcie sobie ten mecz z Waszymi Salonikami.. Ciężko zauważyć, że Lech był lepszą druzyną przez większość meczu i zwyczajnie na awans zasługiwał?

Cypryjczyk oszust, poza próbami wymuszenia karnych, słusznie zresztą ocenionych, nie uznał nam jednej bramki i wykartkował pół drużyny? Za co dostał Arboleda żółtą? Czemu za pyskówki nie karał helmutów tak jak naszych? Po prostu to marny sędzia, powinien dostać odwyk od piłki.

To co pisze pytong, to faktycznie bzdury, ostatnie 10 lat wszystko co dobre było w wystepach polskich drużyn w puchar zawdzięczamy Wiśle i w małej części Dyskobolii i Legii. Ale na szczęście, powoli Lech osiąga to miejsce, jakie mu się należy. Mecz z Austrią nie był o jakąś tam fazę grupową ani bynajmniej o przyjazd AC Milan etc. To był mecz o przyszłość, o historię i o magię drużyny. To był mecz - katalizator, który może mieć ogromny wpływ na to, jaki mocny będzie Lech za 2-3 lata.
Wygraliśmy.
Wczoraj uchlałem się ze szczęścia.
:)

Krissu 03.10.2008 09:55

Rozumiem, że bez desperackiego strzału w ostatniej minucie nie byłoby przyszłości, magii i historii, tak?

Kamson 03.10.2008 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 611165)
Stan aktualny jasno wskazuje na fakt, iż jest to najgorzej grająca na tę chwilę drużyna w Premiership. Z kim oni w tym sezonie wygrali? Z Wami i z Newcastle w głębokim dołku w Pucharze Ligi bodajże..tak, tak, czysta potęga ten TT. Tak ogromna, że nawet Wisła w Krakowie grając przez większą część czasu bardzo źle i tak ugrała z łatwością remis, a mało brakło, żeby wygrać.

W Lidze Mistrzów gra taki Aalborg. Obecnie 10 w tabeli ligii duńskiej (na 12 drużyn). Liga pucharom nie równa. Pamiętasz która była Wisła w lidze jak awansowała do grupy UEFY?

Cytat:

:lol: Leże i kwicze
My jesteśmy tłem dla Lecha?:lol: Gdzie wy byliście przez ostatnie XX lat? Tym 4:1 u nas to za dziesięć lat sie będziecie napinać:D
Od dawna to wy oglądacie plecy i Wisły i Legii i w tym sezonie jak narazie nic sie w tej kwestii nie zmienia :)

orzeu 03.10.2008 10:02

Po 1 czy gdziekolwiek stwierdzilem ze Tottenham to druzyna niewyobrazalnie mocna?
Po 2 czy zaprzeczysz ze jest silniejszy od Austrii?
Po 3 zaprzeczy ze nie byl to fuks? Od losowania do 121 minuty.
Po 4 czy ktos przeczy ze z Salonikami to my mielismy fuks? To byl w zasadzie nasz jedyny fuks przez 10 lat gry w pucharach, a pechowych momentow bylo od cholery....
Po 5 zachwyt nad Lechem i planowane juz sukcesy sa dla mnie smieszne. O sukcesach pogadamy gdy je... osiagniecie. Na razie macie "sukces" w postaci ogrania mistrza Polski na jego stadionie i drugi w postaci szczesliwego awansu do fazy grupowej. Przez dwa miesiace pieknie potrafi grac kazda druzyna, sek w tym zeby tak samo grac przez caly rok i dluzej. A do tego jeszcze droga daleka, a osobiscie uwazam ze szybko peknie balonik i zostanie wam walka o 3 miejsce w lidze z Polonia Warszawa :]

Snow 03.10.2008 10:09

To ja się jestem gotów założyć o flaszkę z którymś takim mądrym co piszę, że "Tottenham najsłabsza drużyna Premiership" o to, że Tottenham nie spadnie w tym sezonie.

Panowie i Panie z Poznania:
Wam naprawdę ciężko nie cisnąć z powodu waszej fuzji z Amicą. Po prostu wystarczy porównać reakcje (a raczej jej brak) waszych kibiców do tego co na przykład działo się we Wrocławiu (Groclin) czy też sprawa Zawiszy Bydgoszcz i Hydrozagadki. Gracie na ich licencji, na ich punktach z rankingu i będzie z każdej strony to słyszeć. Bo gdy inni kibice w analogicznej sytuacji protestowali wy przyjęliście to wszystko, za przeproszeniem, z rozwartymi pośladkami ;) byle tylko mieć lepszy skład, byle tylko zacząć się liczyć w Polsce.

Co ciekawe prasa / media bardzo chętnie podchwyciły teksty dotyczące Polonii Warszawa typu "Dysko-polo" etc. , ale nikt z szanownych dziennikarzy sportowych ani razu nie napomknął o Amice z Poznania.

Pozatym gratuluje Wam awansu, szczególnie po takich emocjach. Wiem, że ten mecz będziecie pamiętać bardzo długo, bo takich rzeczy się nie zapomina tak jak my kibice Wisły nie zapomnimy Saragossy czy też bramki Nikolii z Iraklisem. Nie uważam żebyście mieli farta szczególnie po ewidentnie krzywdzącym nie uznaniu bramki dla Was. Awans zasłużony chociaż sami mogliście sobie go odebrać durnie straconymi bramkami.

Pozdrawiam
Zawistny i sfrustrowany ;) kibic Wisły

PS: No i śmieszą mnie kibice Wisły którzy cieszą się awansem Lecha - ciekawe czy pamiętają jak kiedyś w Poznaniu nas na sektorze gości przywitała karma dla psów... rozumiem, że to był pocisk z klasą nie to co nasze "Amica Poznań".

prober 03.10.2008 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MisIIek (Post 611090)
Co najwyżej moge kibicować Polskiej drużynie jak WISŁA gra dalej,jeżeli my odpadamy,to mnie wala inne Polskie klubiki ! Gdzie Wasz lokalny nacjonalizm ? TYLKO WISŁA

Ile Ty masz lat??? Może dołożysz jeszcze okręgowy rasizm i regionalną megalomanię?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 611106)
W Pucharze UEFA (i nie tylko) gorsi od Polski są tylko słabeusze
(...) Bułgaria 3, Szwecja 3, Polska 3, Chorwacja 3 (...)

Sprawa wygląda tak, że jeśli dziennikarz chce udowodnić jakąś postawioną przez siebie tezę to zawsze znajdzie zestawienia i wyliczenia, które to będą argumentować. Nie twierdzę, że jest dobrze, ale w tym śmiesznym rankingu wyprzedza nas przynajmniej 5 krajów, które nie osiągnęły nic więcej niż polskie drużyny.

Bułgarzy, Szwedzi i Chorwaci całkiem niedawno trafiali do najlepszej piłkarskiej czwórki na świecie (MŚ: 1994, 1998). I co prezentują kluby?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl