Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

arth_ur 19.01.2017 22:56

A wcześniej czym piłkarze jeździli na mecze rowerami? . Może okazać się że leasing autobusu będzie nie droższy niż płacenie zewnętrznej firmie za organizowanie transportu na mecze krajowe.

Ogryzek 19.01.2017 23:10

Ponadto PR-owo to dobrze wygląda. Własny klubowy autokar - znaczy stabilny klub :)

heoij 19.01.2017 23:13

Skąd wiecie, że leasing? Może dadzą go nam za darmo w zamian za reklamy i związanie się z Wisłą na długie lata?

St Yabol 19.01.2017 23:26

Zakładam, że dowiemy się w poniedziałek :)

ashkeczup 19.01.2017 23:29

arth_ur A kto bogatemu zabroni? Zawsze sie ktoś musi przysrywać? Jakby Messi do nas przeszedł to by było, że niby dobry kopacz, ale 30 lat ma to komu sie go opyli potem...

picasso 19.01.2017 23:29

a może ta firma transportowa współpracująca z nami zakupiła tuzin autokarów i jeden przekazała dla nas?

azkaz 19.01.2017 23:50

Patrząc na to, że nawet w filmiku-zapowiedzi pojawiło się kilkukrotnie logo dealera - MW Wanicki i Irizar / DAF na pewno w grę wchodzi darmowe użyczenie. Autokar wygląda na i8. W przypadku RM hiszpańska firma i hiszpański autokar, więc u nas by pasował... Solaris :) Tak czy owak, kolejny dobry ruch. Podoba mi się kierunek w jakim to wszystko zmierza, teraz tylko sportowo udźwignąć poziom i WR22ACAMY!

WislaFan123 19.01.2017 23:54

Na leasing byloby bez sensu, zapewne będzie to barter tak jak z Volvo Wadowscy, ale faktycznie, PRowo fajnie to wyglada, w koncu jest cos za co można pochwalić! :)

krzaq12 20.01.2017 07:13

Poza tym taki autobus to świetne miejsce dla sponsorów na reklamę. Kiedyś jadąc nad morze mocno rzucił mi się w oczy autokar Lecha Poznań. Tak czy siak, jeśli jest dedykowany specjalnie dla nas to zaryzykuję tezę, że jest to ,,najbardziej nasz" autokar ze wszystkich dotychczasowych.

nesta 20.01.2017 09:36

Ciekawy jestem grafiki na autokarze i hasła.. ;>

!!IRIVER!! 20.01.2017 10:00

Też jestem przekonany, że płacić to my za ten autokar nie będziemy. Raczej opcja barteru - oni nam autokar, my im reklamy: na koszulce, na bandach itd.
Fajna opcja, czekam na "prezentację" :D

szprotson 20.01.2017 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1462184)
Na leasing byloby bez sensu, zapewne będzie to barter tak jak z Volvo Wadowscy, ale faktycznie, PRowo fajnie to wyglada, w koncu jest cos za co można pochwalić! :)

imho leasing, porównywac z volvo Wadowscy ciezko, bo teraz oficjalnie oglaszamy ze mamy wlasny autokar, a volvo nie mielismy własnych tylko od Wadowskich z mozliwoscia uzytkowania.

Jeśli chłopaki mają łeb na karku, to zapewne zejdą z wszystkich posrednikow, bo tak sie schodzi z kosztów.

p.s. jak dla mnie moga jezdzic autami jak beda wygrywac.
jesli to barter, to gruby bo za okolice 150 koła. Stadion pokaze :)

brylant17 20.01.2017 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1462190)
Ciekawy jestem grafiki na autokarze i hasła.. ;>

Z tyłu może być Zawsze nad wami... :D

aNouc 20.01.2017 10:12

Dziękuje Miśkowi i reszcie kibolom, ktorzy rzucali racami z restauracji U Wislakow za przejęcie Wisły Kraków SA!

w koncu normalnosc i profesjonalne prowadzenie klubu!

nesta 20.01.2017 10:48

To są właśnie te decyzje, które odróżniają najemników rządzących klubem od ludzi emocjonalnie z nim związanych.
Ci pierwsi zapewne stwierdziliby, że teraz trzeba pracować na innych polach, może też finansowo nie ma co szaleć, ew. byłoby nas stać, ale może znajdzie się inne bardziej opłacalne rozwiązanie, w bliżej nieokreślonej przyszłości. Czyli byłyby takie .......ety jak za późnego Cupiała wygłaszane...

A kibic odrazu pomyśli w zupełnie innej kategorii: "dlaczego klub X jedzie na mecz wypasionym autokarem, a my podjezdzamy jakims gównem. Jak to wygląda na NC+? Dlaczego mamy być gorsi? Dlaczego Wisła ma być źle postrzegana, ktoś ma mieć z niej polew itp.". To są rzeczy, które tylko kibic zrozumie, poczuje. Żaden najemnik albo zarządza z Myślenic takich niuansów wyczuwać nie będzie.

I na koniec - nie pisałbym też, że to szczegół, jedynie wizerunek itp. Zaręczam Was, że to są wszystko cegiełki, które składają się u zawodnika na tożsamość klubu. On też się będzie czuł inaczej jak wyjdzie na wyjazdowy mecz z takiego pojazdu, a inaczej niż np. Szwagropola. Inna pewność siebie, świadomość w jakim gra klubie. Wszystko się składa na sukces.
Już nie mówiąc o bardziej wymiernych kwestiach jak np. większa wygoda podróży i np. przestrzeń na nogi.

krzaq12 20.01.2017 12:09

Do tego wszystkiego brakuje mi już tylko muzeum i oficjalnego sklepu na stadionie. Oczywiscie z aspektów nie związanych z wymiarem sportowym.

19sebawro06 20.01.2017 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1462193)
Z tyłu może być Zawsze nad wami... :D

żeby pasowała dał bym "zawsze przed wami" bo w sumie widzieć to będą osoby stojące z tyłu :D

WislaFan123 20.01.2017 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1462192)
imho leasing, porównywac z volvo Wadowscy ciezko, bo teraz oficjalnie oglaszamy ze mamy wlasny autokar, a volvo nie mielismy własnych tylko od Wadowskich z mozliwoscia uzytkowania.

Jeśli chłopaki mają łeb na karku, to zapewne zejdą z wszystkich posrednikow, bo tak sie schodzi z kosztów.

p.s. jak dla mnie moga jezdzic autami jak beda wygrywac.
jesli to barter, to gruby bo za okolice 150 koła. Stadion pokaze :)

No tak, ale od Wadowscy mamy 5 Volvo ktore generalnie co roku sa wymieniane i umowa co roku jest przedluzana.

Natomiast w tym przypadku jezeli autokar warty jest 1,5mlna, to zapewne umowa zostanie podpisana na 3 lata i swiadczenia promocyjne wyjda 500 tys na rok, a my autokar dostaniemy na wlasnosc

Pero 20.01.2017 15:47

Za czasów TFK nie było autokaru bo wszystkie wyjady były przez Kraktel, który należał do Cupiała co albo nie powodowało kosztów albo i tak wszystko zostawało w rodzinie...

Po co wtedy mieliby kupować autokar. Nie chce bronić zarządów za czasów TFK ale akurat zarzut o brak autokaru w tamtych czasach zupełnie bezsensowyny

WislaFan123 20.01.2017 16:06

Dokładnie, były dawane Wiśke autokary kraktelu, ale i tak jesli oni mieli tyle autokarów, to jednak mogli Wisły jeden obrandować i jej zostawić - na te ponad 100 milionow wydane na transfery, jeden autokar za 1-1,5 mlna roznicy by nie zrobil. Ale u nas to byla tez kwestia nie tylko pieniedzy a bezpieczenstwa - bano sie ze szyby szybko pojda

nesta 20.01.2017 17:32

No właśnie o tym pisałem wcześniej. Są pewne wartości niewymierne. Nie można wszystkiego przeliczać na hajs.
Tym bardziej jak Cupiała było stać, tyle zaoszczędził poprzez Kraktel to właśnie mógł sie szarpnąć na zajebistu autokar. To sa kwestie wizerunkowe tez.

krzaq12 20.01.2017 19:30

Nowe władze mocno chcą stawiać na Akademię Piłkarską.

Do 2019 roku na terenach TS-u ma powstać, nowe, pełnowymiarowe boisko ze sztuczną nawierzchnią.
AP chce pozyskać 2 nowych trenerów (techniki indywidualnej i napastników).
Celem jest generowanie 2 profesjonalnych zawodników w roczniku.
Władze chcą reaktywować drużynę rezerw.

Wychowankowie i 6-7 bardzo dobrych zawodników z zewnątrz i będziemy mocni. Taki model kupuję.

Pero 21.01.2017 11:44

Ciekaw jestem kwestii kierowcy. Czy takiego będą wynajmować do jazdy czy też zatrudnią na etacie lub ? A to oznacza że koniec z polityką cięć kadrowych

St Yabol 21.01.2017 12:42

ZWE zamykają firme od września to może sie załapie

JrQ- 21.01.2017 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1462271)
Ciekaw jestem kwestii kierowcy. Czy takiego będą wynajmować do jazdy czy też zatrudnią na etacie lub ? A to oznacza że koniec z polityką cięć kadrowych

myślę, że bez sensu brać na etat, zwłaszcza, że gość jest potrzebny na dwa dni w miesiącu.

Pero 21.01.2017 17:37

Jest jeszcze opcja że Kiko posiada prawko na kat. D i chcą go dodatkowo zaktywizować :D

nesta 22.01.2017 15:35

Doczytałem, że autokar to rzeczywiście i8. I jutro o 10.00 nie ma jeszcze prezentacji tylko mają podać więcej szczegółów odnośnie projektu.

MłodePokolenie 24.01.2017 16:35

Wyniki ankiety

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yniki_ankiety/

Marcin_fan 24.01.2017 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1462271)

Jeśli chodzi o kierowcę to polecam się. Uprawnienia zdobędą w lutym /marcu :D

frano_rozrywka 25.01.2017 10:03

http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...ia_939627.html

sympatyczny wywiad z Panią Prezes. Sporo z tego, co wiemy, ale o Wiśle zawsze warto przeczytać.

Prokop 27.01.2017 08:18

Mam znajomego w marketingu WK i mówił mi że są prowadzone bardzo poważne rozmowy sponsorskie (nie wiem czy chodzi o koszulki) ma być grupa kapitałowa Wanicki z Krakowa. Z tego co sprawdzałem na ich stronie internetowej to zajmują się różnymi branżami m.in ciężarówki DAF, salony Citroen, traktory John Deere i różne inne tego typu biznesy, ale co najciekawsze są również dystrybutorem na Polskę autokarów IRIZAR! Słyszał ktoś coś w tym temacie? Dla mnie było to zaskoczenie, ale oczywiście każda kasa na Wisełkę się liczy. :)

serek.c2 27.01.2017 08:22

Myślę, że słyszała już cała Polska, no ale jak widać ktoś się ostał :D

PvD 27.01.2017 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prokop (Post 1462558)
Mam znajomego w marketingu WK i mówił mi że są prowadzone bardzo poważne rozmowy sponsorskie (nie wiem czy chodzi o koszulki) ma być grupa kapitałowa Wanicki z Krakowa.

bardzo rozsądnie :-p ja rozumiem chęć uwiarygodnienia swojej wiadomości ale po co kogoś wsadzać na minę, no chyba, że klub nie ma nic przeciwko "wyciekaniu" informacji.

PS: ciekawym czy to nasz wspólny znajomy :D

brylant17 27.01.2017 09:38

Kumpel tu kumpel tam przeciek tu przeciek tam blablabla poczekajmy na efekty

WislaFan123 27.01.2017 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1462562)
bardzo rozsądnie :-p ja rozumiem chęć uwiarygodnienia swojej wiadomości ale po co kogoś wsadzać na minę, no chyba, że klub nie ma nic przeciwko "wyciekaniu" informacji.

PS: ciekawym czy to nasz wspólny znajomy :D

W marketingu Wisly jest w zasadzie jedna osoba, wiec duzego wyboru nie ma :D Tym bardziej to mina :D

Ale tu cudow z tym autokarem nie ma co wymyslac. Ten autokar z 1,5mln jest warty, wiec pewnie umowa na 3 lata i 500 tys w reklamie rocznie dostana.

Druga opcja - za 1mln wchodza na tyl koszulek na 3 lata, 500 tys w barterze, 500 tys gotowce i wtedy w koncu bede mogl pochwalic Wisle :)

Prokop 27.01.2017 21:48

Nie wiem czy to nasz wspólny znajomy, na pewno nikomu nie chciałem zrobić problemów :) generalnie z tego co mi wiadomo w około marketingu pracuje w Wiśle conajmniej kilka osób.

Po prostu wydawała mi się to całkiem ciekawa informacja. Wiedziałem, że Wisła będzie miała nowy autokar, ale to że jest to powiązane z nowym sponsorem to już nie. Miejmy nadzieję, że już niedługo się okaże czy to prawda.

St Yabol 27.01.2017 22:16

Ciekawy wywiad z Dukatem

http://kibicewisly.pl/skwk/5-wazne-s...ad-prawde.html

regan 27.01.2017 22:43

Jesli chodzi o nowego sponsora na koszulki, to szykowana jest... bomba.

ashkeczup 27.01.2017 22:50

Pozytywna? Czy jacyś szajkowie i dlatego bomba :D

(Komentarze: WIEM ALE NIE POWIEM inc)

wierny 27.01.2017 22:55

Te bomby już od ponad dwóch lat spadają i nie mogą spaść

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl