Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

jachting 26.07.2008 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 574382)
Dzisiejsza wypowiedź Niesiłowskiego typowa dla niego i na poziomie partii, która posadziła go na fotelu marszałkowskim. Palikot to nie odosobniony wypadek, jak myśleli naiwni wyborcy.

A co takiego powiedział :)
Niesiołowski ma dosadny język ale zawsze argumentuje swoją wypowiedz i logiki trudno mu odmówić :P

szczebrzeszcz 26.07.2008 17:57

z tą różnicą, że Palikot jest skuteczny, tj. trafia do określonej grupy wyborców, swoich wyborców (mi on osobiście nie przeszkadza, czasem raczej śmieszy)
Niesiołowskiego natomisat zdzierżyć nie mogę, słuchać się go nie da

Cytat:

Niesiołowski ma dosadny język ale zawsze argumentuje swoją wypowiedz i logiki trudno mu odmówić :P
:shock:
jaja sobie robisz, co włacze TV i na niego trafę( co zdarza sie rzadko, bo tv nie oglddam, a juz an pewno nie polityki) to wyopiedzi ma zawsze emocjonalne ( wtakim wypadku argumenty traca sens nawet jezlei sie pojawią, bo wszytsko sprowadzone jest to bójki słownej)... no ale moze tak dziwenie trafiam... zawsze:/
poza tym nie tylko chodiz o to co mówi ale jak mówi,

jachting 26.07.2008 18:13

Niesiołowski też jest skuteczny ,ja uwielbiam go słuchać i często też jest bardzo śmiesznie :).I to nie bynajmniej on jest śmieszny .
No cóż on jest trochę tak jak Wilk z tego forum ,wie że ma rację i nie ma zwyczaju ustępować,iść na kompromis z poglądami choć trochę skrzywionymi .Ale Niesiołowski w przeciwieństwie do niego ma taką przewagę że podobnie uważa większość Polaków,czy może w innym przypadku on potrafi przekonać tych Polaków .

Zbychu 26.07.2008 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalashnikov2
Zbychu wiem ze lubisz podpierac sie cytatami innych

A co kwestionujesz słowa Dorna? A może w cenzure się bawisz? Jakbym zacytował Palikota to by było że pajac więc nawet nie ma potrzeby analizować jego wypowiedzi,a tu "niestety" słowa pisowca de facto antypisowe:> Słowa na tyle jasne że nie ma potrzeby ich wyjaśniać.

Cytat:

Konkretnie, ścisle a nie humanistyczną nowomową ;)
Nie dostrzegam żadnej "nowomowy". Jak tu się mówi o "jewropie" to jakoś nikt o nowomowe nie ma pretensj.

Cytat:

znowu żal, że taki sukces odnieśli "nie nasi". I co gorsza uderza "w naszych"
Rzeczywiście wielki sukces,a w kogo to innego mógłby uderzać w czasie kampanii wyborczej...

Cytat:

No nic, myslalem ze wytoczysz lepsze dziala. Cytując Wilka: zieeew.
Przykro mi.

jachting 26.07.2008 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalashnikov2 (Post 574361)
Ludowi wystarczy ze znow uslysza 10 razy w ciagu dnia "Prokuratura interesuje sie PISem". Takich sytuacji od wygrania wyborow przez PO bylo masę i nic z tego nie wynika ( Czy z tego cos wynika, to juz wiekszosc ludzi ma w dupie), wazne ze gowno sie przyklei - wiadomo ze o to chodzi i pewnie sam sie z tego cieszysz)). PiS przynajmniej nie oskarzal bez pokrycia rywali politycznych.

Zbychu wiem ze lubisz podpierac sie cytatami innych, ale wyjasnilbys wlasnymi slowami. Konkretnie, ścisle a nie humanistyczną nowomową ;)

znowu żal, że taki sukces odnieśli "nie nasi". I co gorsza uderza "w naszych". Wiec? Slowo klucz. Do wyboru: Macierewicz/PRL/Rydzyk.
No nic, myslalem ze wytoczysz lepsze dziala. Cytując Wilka: zieeew.

Pis nie oskarżał bez pokrycia ? Przynajmniej ?Człowieku :rotfl:
Pis to specjaliści od tego, są wybitnie zdyscyplinowani i są mistrzami w przebijaniu się,przyklejaniu,miedzy innym dzięki lojalnemu elektoratowi który z uwielbieniem to powtarza .
Przynajmniej to posłowie PO mają inne opinię na różne sprawy i nie trzymają się tak doktryny .
Śmieszne jest to że zaczęliście zauważać słabości które charakteryzowały Pis i jej elektorat .
Mam wrażenie że to jest taktyka partii .

No popatrz a jeszcze niedawno Kalashnikov cytował tu skwapliwie Gomułkę :),akurat o złą wolę Dorna w stosunku do Pis,raczej trudno podejrzewać .Zrozumiałbym gdyby chodziło o Kaczmarka,choć nie był on bynajmniej pionkiem .

A co do Sawickiej,najpierw była wyselekcjonowana,później manipulowana przez długi okres przez oficera,po czym przyjęła sztucznie przygotowaną przez CBA transakcję .
Nie dość że metody kontrowersyjne,to termin nie przypadkowy .Nie można się dziwić że ten "sukces" nie został entuzjastycznie przyjęty .
---

Gwiażdzisty śmiech to zdrowie ,śmiej się ile wlezie :)

Gwiaździsty 26.07.2008 20:14

Cytat:

Niesiołowski też jest skuteczny ,ja uwielbiam go słuchać i często też jest bardzo śmiesznie :)
]

Taak, to jedź na ul. Babińskiego tam możesz posłuchac takich śmiesznych wypowiedzi.

Cytat:

I to nie bynajmniej on jest śmieszny .
Racja, ci co wierza w to co mówi sa najśmieszniejsi.

Po dzisiejszym wystąpieniu widać wyraźnie, że stan zdrowotny mu sie pogarsza z dnia na dzień. Spluł sie przy tym. Piana mu z ust idzie coraz większa jak fala powodziowa.
Tak czy tak to kompromitacja dla Polski, że tacy ludzie zajmują fotel marszałka Sejmu.

kalashnikov2 26.07.2008 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574434)
Pis to specjaliści od tego, są wybitnie zdyscyplinowani i są mistrzami w przebijaniu się,przyklejaniu,miedzy innym dzięki lojalnemu elektoratowi który z uwielbieniem to powtarza .
Przynajmniej to posłowie PO mają inne opinię na różne sprawy i nie trzymają się tak doktryny .
Śmieszne jest to że zaczęliście zauważać słabości które charakteryzowały Pis i jej elektorat .

Polityków przeciwnikow nie oskarżał. Chyba ze uwazasz Sawicka za ofiare represji...

Cytat:

A co do Sawickiej,najpierw była wyselekcjonowana,później manipulowana przez długi okres przez oficera,po czym przyjęła sztucznie przygotowaną przez CBA transakcję .
Nie dość że metody kontrowersyjne,to termin nie przypadkowy .Nie można się dziwić że ten "sukces" nie został entuzjastycznie przyjęty .
No i przynajmniej dziesiątki innych Sawickopodobnych zastanowi sie sto razy zanim coś weźmie do ręki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu
A co kwestionujesz słowa Dorna? A może w cenzure się bawisz? Jakbym zacytował Palikota to by było że pajac więc nawet nie ma potrzeby analizować jego wypowiedzi,a tu "niestety" słowa pisowca de facto antypisowe:> Słowa na tyle jasne że nie ma potrzeby ich wyjaśniać.

No jak sie mamy skupiac tylko na "formie"... Ja naiwny myslalem ze masz na mysli PRLowskie skutki rządów odczuwane w zyciu codziennym przez obywateli, poprzez pogorszenie uslug/obowiazkow za ktore sa odpowiedzialne wladze centralne. Ktore to skutki nam wymienisz. Ale takie czasy że wszyscy tylko sie medialnym teatrzykiem podniecaja, bez oceny poprzez realne dzialania/zaniechania.

jachting 26.07.2008 20:44

Kalashników o jakich polityków(tych oskarżonych) Ci chodzi ?
Pis cały czas szuka zaczepnych oskarżeń i gdy tylko będzie miał okazję,byle pretekst skorzysta a nawet i bez o ile uznają że jest to w ich interesie (przykład Sikorski,Ćwiąkalski jeszcze przed przyjęciem stanowiska i ten atak by nastąpił ktokolwiek by nie był na te miejsca przewidywany,bo to kluczowe dla Pis ministerstwa Ziobro,Fotyga).
Tak jak teraz atakują ministrów,marszałków i co bardziej dosadnych posłów .

kalashnikov2 26.07.2008 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574457)
Kalashników o jakich polityków(tych oskarżonych) Ci chodzi ?
Pis cały czas szuka zaczepnych oskarżeń i gdy tylko będzie miał okazję,byle pretekst skorzysta a nawet i bez o ile uznają że jest to w ich interesie (przykład Sikorski,Ćwiąkalski jeszcze przed przyjęciem stanowiska i ten atak by nastąpił ktokolwiek by nie był na te miejsca przewidywany,bo to kluczowe dla Pis ministerstwa Ziobro,Fotyga).
Tak jak teraz atakują ministrów,marszałków i co bardziej dosadnych posłów .

Nie mam na mysli slownych atakow ale taie akcje jak "prokuratura sprawdzi polityka PiSu"... Zawsze sie to konczy na niczym, ale gowno zostaje, idzie w Polske i jest powtarzane tysiac razy. To zakrawa na nękanie ktore ma wytworzyc wokol PiSu wydźwięk kryminalny.

PiS nie celowal w politykow. Jesli zdobywal popularnosc, to poprzez walenie w osoby trzecie jak korporacje, skorumpowana część lekarzy czy Krauzego.

A to że dzialacze PO jak sawicka i s-ka są podatni na korupcje - to juz jest ich wina. Teraz PO ma pelnie wladzy i jedyne co im sie udaje to "sprawdzać przez prokuraturę". Czy to z litosci dla PiSu taka nieskutecznosc? czy Tusk jest taki milosierny?

drevno 26.07.2008 21:08

I co z tego ze sprawdzaja jak caly syf nadal zostaje ???

jachting 26.07.2008 22:06

Kalashnikov a "afera billboardowa" ala Kurski ?

wolfy 26.07.2008 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574434)

OK. Więc ja tak tylko zapytam - gdzie ta nowa jakość?
Albo inaczej - w jakiej sferze nie związanej z wizerunkiem i mediami PO radzi sobie lepiej(albo przynajmniej - równie dobrze)niż PiS.
Martyrologię Sawickiej przemilczę.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 574308)
A ja moge obiema recami :-p i nogami podpisac sie pod tym tesktem,zwlaszcza ostatnimi zdaniami :
http://www.dziennik.pl/opinie/articl...ie_atrapa.html

Ja również. Smutne, ale bardzo prawdziwe.

!!IRIVER!! 26.07.2008 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 574525)
Albo inaczej - w jakiej sferze nie związanej z wizerunkiem i mediami PO radzi sobie lepiej(albo przynajmniej - równie dobrze)niż PiS.
Martyrologię Sawickiej przemilczę.

Ja Ci odpowiem - w żadnej :lol:

kalashnikov2 26.07.2008 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574498)
Kalashnikov a "afera billboardowa" ala Kurski ?

Bledem Kurskiego bylo ze powiedzial o tym ze byly bezposrednie relacje, opowiedzial o zbyt duzej liczbie detali, ktore okazaly sie nie prawdziwe. I za to musial przepraszac. A to ze w aferze cos bylo na rzeczy i istnialy posrednie kombinacje przez firmy Just i Media Concept jest niestety prawdą.

Wilku 26.07.2008 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 573977)
Racja fakty , to fakty
Błędna w tym przypadku jest ich interpretacja dokonywana przez Ciebie

Ja nie dokonuje interpretracji.

Bolek to Bolek - kropka.

Możemy się kłócić o to dlaczego nim został, i tu sobie możemy interpretować.

Cytat:

Ten potężny rozkrok pomiędzy światem rzeczywistym pojawia się tylko wtedy kiedy nie jesteś w stanie zrozumieć moich argumentów i uporać się z nimi a na pewno nie wynika to z kiepskiego przedstawianie przez mnie racji , tylko w zaślepieniu którym się często kierujesz
Zaślepiony jesteś jak kazdy ideowiec - Ty.

Wierzysz sobie w ten powszechny raj zafundowany przez biurwy jewropejskie, dla naszego "dobra".. W 45r. zapewne dałbyś sie ukąsić wizji powszechnego raju PPRu.

Na otrzeźwienie polecam, Czerwone dywany, odmierzony krok - Ziemkiewicza. Niby S-F, ale ile mające odniesienia w rzeczywistości. I to napisane kiedy..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 574168)
A skąd to wiadomo?

Hmmm.. a nie pojawiło się to w mainstreamie?

A jednak świeta krowa.

Zazwyczaj standardem w takich okolicznościach jest to iz podaje się promile lub ich brak, a tu też cisza jak makiem zasiał.

I co z kierowcą drugiego samochodu?

Wyobrazacie sobie sytuacje gdyby tak Kaczor staranował jadacy prawidłowo samochód.. wywiady z rodziną walczacego kierowcy (choć to podobno kobieta) o życie itd itp..

ps.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574389)

Licze w takim razie że w jakiejkolwiek dyskusji o zboczeńcach bedziesz powoływał sie na Niesioła.

:D

!!IRIVER!! 26.07.2008 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574389)

"Yyyy yyy yyy zabieram Panu głos... yyy yy yy yy to nie jest wniosek formalny ... yyyy yyyy yyy Panie pośle Cymański.. yyy... yyy.. to nie jest wniosek formalny Panie pośle... " :lol: albo : "co Pan chce prostowac? yyy.. co pan chce prostowac? " To tylko dwa z wielu tych logicznych wywodów Pana Marszałka :foch::rotfl:

jachting 26.07.2008 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 574525)
.

W mojej ocenie politycy Pis to nieudacznicy i radzili sobie fatalnie
===
Nowości hmm .

-Pewna godność ich jako przedstawicieli Polski
-dialog obywatelski
-nie negowanie postaci zasłużonych
-poszanowanie historii
-odnoszenie się do ważnych wartości takich jak np.zaufanie
-nie tworzą uprzedzeń i tematów tabu
-lepszy klimat dla rozwoju kraju

http://www.tvn24.pl/12692,1547034,wiadomosc.html
Plan prywatyzacji

Program "boisko w każdej gminie" już powstały pierwsze boiska

Komisja "przyjazne Państwo"

Kierunek rozwoju,różnego rodzaju ujednolicające pakiety
Przykłady;

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/220.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/212.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/200.html

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,10068...6510&_ticrsn=5

Pozytywne programy obiedy dla dzieci,komputery i tego typu "bzdety"

Decentralizacja

Przyjęty projekt Wschodniego Partnerstwa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_projekt.html

Cała polityka zagraniczna

Euro 2012 zdecydowane przyśpieszenie prac

itd.

Cytat:

Licze w takim razie że w jakiejkolwiek dyskusji o zboczeńcach bedziesz powoływał sie na Niesioła.

:D
Akurat w tych kwestiach nie podzielam jego poglądów ale je szanuje :P

Cytat:

"Yyyy yyy yyy zabieram Panu głos... yyy yy yy yy to nie jest wniosek formalny ... yyyy yyyy yyy Panie pośle Cymański.. yyy... yyy.. to nie jest wniosek formalny Panie pośle... " :lol: albo : "co Pan chce prostowac? yyy.. co pan chce prostowac? " To tylko dwa z wielu tych logicznych wywodów Pana Marszałka :foch::rotfl:
no cóż musi się użerać ,słuchać głupot .
Czemu sie dziwić.

kalashnikov2 26.07.2008 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574557)

zwlaszcza w kwestii funduszy ;-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting
Plan prywatyzacji

Od kiedy to prywatyzacją jest wykup akcji jednych spolek panstwowych przez drugie?

http://www.tvn24.pl/12692,1555833,,,...wiadomosc.html

http://www.tvn24.pl/12692,1555662,1,1,wiadomosc.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachting
poszanowanie historii

Poprzez "wspolny podrecznik polsko niemiecki" redagowany przez Niemcow i proby ograniczenia nauki historii do jednej klasy liceum?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachting

Zkasą fiskalną dla wynamujących mieszkania?

Wilku 27.07.2008 00:12

Cytat:

Nowości hmm .

-dialog obywatelski
-poszanowanie historii

Co za bełkot...

Właściwie za pisanie bzdur tutaj, obiecałem sobie że będe banował bez litości jak w transferowym. Muszę się z tym przespać ale masz spore szanse.

jachting 27.07.2008 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 574568)

Co za bełkot...

Właściwie za pisanie bzdur tutaj, obiecałem sobie że będe banował bez litości jak w transferowym. Muszę się z tym przespać ale masz spore szanse.

Powinieneś dostać ostrzeżenie za bzdurę którą napisałeś .
===
kalashnikov nie trudź sie nie mam zamiaru na tego typu argumenty odpowiadać .
I tak byśmy do niczego nie doszli .

Wilku 27.07.2008 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 574570)
kalashnikov nie trudź sie nie mam zamiaru na tego typu argumenty odpowiadać .
I tak byśmy do niczego nie doszli .

Przemyśl własną argumentacje, masz na to miesiąc czasu.

Jak to nie jest okupacja, i haracz w związku z nią, to czym to jest?

Cytat:

Drogi pakiet klimatyczny

Minimum 6 mld euro rocznie będzie kosztować nas ograniczanie emisji co2. W efekcie za energię zapłacimy co najmniej dwa razy tyle co teraz. Polski PKB może spaść o ponad 16 procent

Najnowszy raport, przygotowany na zlecenie Polskiego Komitetu Energii Elektrycznej, do którego dotarła „Rz”, pokazuje skutki wprowadzenia w życie trzech unijnych dyrektyw związanych z ochroną klimatu. Według ekspertów do 2010 r. polityka klimatyczna Unii kosztować nas będzie po 2 mld zł rocznie. Potem wydatki będą jeszcze większe – nawet od 8 do 14 mld zł rocznie po 2020 r. Według raportu, jeśli Bruksela forsować będzie swoje plany, to polski Produkt Krajowy Brutto będzie niższy o 154 mld zł rocznie.

– W opinii Brukseli pakiet klimatyczny nie wpłynie znacząco ani na kondycję naszej gospodarki i sektora energetycznego, ani na ceny. Tymczasem z naszego raportu płyną zupełnie inne wnioski – mówi Stanisław Tokarski, wiceprezes grupy energetycznej Tauron.

Dlatego polski raport ma trafić do komisji europarlamentu, zanim jego deputowani na początku września rozpoczną debatę o dyrektywach klimatycznych. Dla Polski najważniejsze kwestie do załatwienia to mniejsze niż chce Komisja Europejska wykorzystanie energii odnawialnej (w 2020 r. w Polsce z tego źródła ma pochodzić 15 proc. energii) oraz odsunięcie w czasie aukcji na uprawnienia do emisji dwutlenku węgla.

KE szacuje, że pozwolenie na emisję tony CO2 będzie kosztować 30 – 39 euro, ale nie ma pewności, że ta cena się utrzyma, i nawet Bruksela nie daje takiej gwarancji. Jeśli aukcje zaczną się w 2012 r., postawią polskie elektrownie w wyjątkowo niekorzystnej sytuacji. Pozwolenie może osiągnąć cenę nawet ok. 70 euro (tak jak prognozuje Deutsche Bank) lub 100 euro, na co wskazują niektórzy eksperci.

Już przy szacowanych przez Unię kosztach limitów (ok. 40 euro) do każdej megawatogodziny energii produkowanej w Polsce trzeba będzie za pięć lat doliczyć ok. 130 zł. A to w praktyce oznacza podwojenie cen. Jeśli pozwolenia będą droższe, ceny wzrosną jeszcze bardziej. – Zatem to wymagania unijne spowodują, że firmy sprzedające energię odbiorcom będą musiały podnieść ceny. A oprócz kosztów uprawnień wpływ na ceny będą mieć też wymagania związane z energią odnawialną – mówi Marek Kulesa z Towarzystwa Obrotu Energią.

Aukcje będą otwarte, więc kraje o wysokiej emisji będą konkurować z tymi o niskiej emisji, dla których cena pozwoleń nie będzie tak istotna. Polska z poziomem 0,92 tony dwutlenku węgla na każdą wyprodukowaną megawatogodzinę praktycznie zapłaci najwięcej. Łotwa, Litwa, Szwecja i Francja emitują 0,14 – 0,18 tony na megawatogodzinę, więc nie muszą się obawiać wzrostu cen energii. Więcej od Polski emituje tylko Estonia (0,95 t).
http://www.rp.pl/artykul/5,167305_Dr...imatyczny.html

7 kotów 27.07.2008 12:18

http://www.rte.ie/news/2008/0727/eulisbon.html

wyar 27.07.2008 12:51

Cytat:

W mojej ocenie politycy Pis to nieudacznicy i radzili sobie fatalnie
===
Nowości hmm .

-dialog obywatelski
-poszanowanie historii

http://www.tvn24.pl/12692,1547034,wiadomosc.html
Plan prywatyzacji

Program "boisko w każdej gminie" już powstały pierwsze boiska

Kierunek rozwoju,różnego rodzaju ujednolicające pakiety
Przykłady;

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar....html?skad=rss

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/220.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/212.html

http://www.klub.platforma.org/aktualnosci/200.html

http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,10068...6510&_ticrsn=5

Pozytywne programy obiedy dla dzieci,komputery i tego typu "bzdety"

Decentralizacja

Przyjęty projekt Wschodniego Partnerstwa
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...a_projekt.html

Cała polityka zagraniczna

Euro 2012 zdecydowane przyśpieszenie prac

itd.

Akurat w tych kwestiach nie podzielam jego poglądów ale je szanuje :P

Czemu sie dziwić.

Jachting,co to ma byc...?:rotfl:
Budujesz argumentacje na informacjach ze strony parlamentarnego klubu PO ? :rotfl: Tak,tam informacje beda rzeczywiscie wiarygodne.... :-p :lol:
Daj spokoj,mozna popierac jakas partie,ale byc do tego stopnia zindoktrynowanym ? :-D
To co napisales,brzmi jak najgorsze propagandowki partyjne (wszystko jedno z ktorej partii),bardziej jak ulotka wyborcza,niz suche fakty.Ludzie dobrze pamietaja co obiecywal Tusk,a czego wyparl sie wlasciwie zaraz po uformowaniu koalicji. Szkoda mi nawet czasu,by punktowac to wszystko,ale wskaze Ci na jeden fajny aspekt : nie negowanie postaci historycznych - znakiem tego,jak ktos znowu przypomni o atakach Pilsudskiego i jego ludzi na kasy powiatowe i pociagi - to bedzie "be" ? :rotfl:
Dobre,dobre...Chce wiecej !:-p

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 574644)

Nie cieszylbym sie tak,zawsze moze powrocic "rozwiazanie francuskie"...

!!IRIVER!! 27.07.2008 13:49

Cytat:

W mojej ocenie politycy Pis to nieudacznicy i radzili sobie fatalnie.
Nowości hmm .

-dialog obywatelski
-poszanowanie historii

Czemu sie dziwić.

Ad 1 - jak się to przejawia?
Ad 2 - :rotfl: "yyy.. yyy.." ?
Ad 3 - No tak, trudno, żeby JP2 negowali, albo Geremka, który działał in + for PO.
Ad 4 - Szczególnie ten podręcznik do historii ? ;>
Ad 5 - Zaufanie? :rotfl: do kogo? do czego?
Ad 6 - Uprzedzenie wobec Prezydenta - "Chama".. Jakie to są tematy tabu wg Ciebie?
Ad 7 - Nie rozumiem tego punktu ;]

Co do Niesiołowskiego - chodzi mi o logikę w jego wypowiedziach a nie, że się musi użerać. Yyyy yyy to rzeczywiście wielka logika...
---

Tanie państwo - rzeczywiście...

kilka przykładów:
chleb - jesienią 1,5 - 2,0 zł ; teraz 2,0 - 2,9 zł
jabłka - jesienią 3,5 - 4,5 zł ; teraz 4,0 - 5,5 zł
truskawki - rok temu 2,5 - 4,0 zł ; w tym roku 3,5 - 5,0 zł
benzyna - rok temu 4,2 - 4,5 zł ; teraz 4,5 - 4,99 ;]
lpg - rok temu 1,8 - 2,0 zł ; teraz 2,0 - 2,20 zł ;]
ryż - rok temu 1,99 - 2,5 zł ; teraz 3,5 - 5,0 zł
cukier - rok temu 2,5 - 3,0 zł ; TERAZ 2,20 - 2,5 zł --- wyjątek!
ziemniaki - rok temu 0,7 zł - 1,2 zł ; teraz 1,0 zł - 1,6 zł
czereśnie - rok temu 3,5 - 6,0 zł ; teraz 4,5 - 7,5 zł (w Katowicach jak byłem to były po 12 zł ale to już skrajność...)
bób - rok temu 4,0 - 6,0 zł ; teraz 5,0 - 7,5 zł

Wymieniać dalej ;]?

To takie, co człowiek najbardziej odczuwa chyba... O ile w ubiegłym roku można było przeznaczyć 30 zł za dniówkę na wyżywienie, o tyle teraz 40-45 zł to taki odpowiedni wydatek do godnego, podkreślam GODNEGO życia.

Rzeczywiście wszystko tanieje... ;]

Arked 27.07.2008 16:23

Iriver ty wiesz co znaczy slogan "tanie państwo"? Chyba nie bardzo. Poczytaj troche.

Zaś co do używania wzrostu cen w argumentacji politycznej jest to czysta demagogia (i robią to wszystkie partie). Wpływ rządu na wzrost cen jest nikły (bo jak rząd może znacząco wpłynąć na wzrost cen ropy i światową koniunkturę?).

Raul TS 27.07.2008 16:51

To są już jaja
Szkoda że to forum tak padło na psy ale jak się ma takiego Moderatra jak pan Wilku w tym temacie to się nie dziwie.
Człowieku ochłoń trochę bo zrobiłeś sobie „prywatny folwark” z tego miejsca, bana to Ty powinieneś dostać pierwszy.
Temat który powinien zostać jedną z wizytówek tego forum stało się pośmiewiskiem, gdzie towarzystwo wzajemnej adoracji pod przywódcą użytkownika „Wilka” kasują wszystkich, no prawie, którzy mogą i mają inne zdanie niż ich partyjne poglądy i program .
Przeglądając ten temat można zauważyć ile było tutaj osób którzy coś ciekawego mieli do napisania , osób którzy piszą na tym forum od lat, dało sobie spokój po krótkim czasie dochodząc do wniosku że nie warto schodzić do tak niskiego poziomu. Mieli jeden problem - inne zdanie niż pan Wilk i jego koledzy .
Oczywiście są przypadki gdzie głupota razi i trzeba ją zwalczać ale w tym temacie idioci to tylko jedna strona.
Wielka szkoda, ktoś wcześniej pisał że ten temat to parodia i zasługuje na tytuł w plebiscycie na najgłupszego w roku , teraz to widzę ze raczej jest to pewny kandydat.
Bawcie się dalej pseudo fachowcy , wróżki i znawcy od wszystkiego.

Ps
Shell ja Cię jeszcze raz przepraszam że wtedy miałem pretensje , co tu teraz porównywać i z czym. ;)

Romy S. 27.07.2008 20:04

Jako, że formuła tematu chyba się wyczerpała i przechodzimy w nim sami siebie dajmy sobie siana i nie pytajmy o szczegóły w "pytaniach do moderatorów".

Było minęło - co nie oznacza, że nie można spróbować dyskusji o polityce od nowa w innym miejscu.

Wilku 27.07.2008 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raul TS (Post 574721)
To są już jaja
Szkoda że to forum tak padło na psy ale jak się ma takiego Moderatra jak pan Wilku w tym temacie to się nie dziwie.
Człowieku ochłoń trochę bo zrobiłeś sobie „prywatny folwark” z tego miejsca, bana to Ty powinieneś dostać pierwszy.

A tak bez watpienia.

Nie jestem pod wrazeniem Słoneczka Kaszub.. więc i forum padło na morde.
Cytat:

Temat który powinien zostać jedną z wizytówek tego forum stało się pośmiewiskiem, gdzie towarzystwo wzajemnej adoracji pod przywódcą użytkownika „Wilka” kasują wszystkich, no prawie, którzy mogą i mają inne zdanie niż ich partyjne poglądy i program .
No to przyporządkuj mnie do jakieś partyji.

Cytat:

Przeglądając ten temat można zauważyć ile było tutaj osób którzy coś ciekawego mieli do napisania , osób którzy piszą na tym forum od lat, dało sobie spokój po krótkim czasie dochodząc do wniosku że nie warto schodzić do tak niskiego poziomu. Mieli jeden problem - inne zdanie niż pan Wilk i jego koledzy .
Oczywiście są przypadki gdzie głupota razi i trzeba ją zwalczać ale w tym temacie idioci to tylko jedna strona.
Wielka szkoda, ktoś wcześniej pisał że ten temat to parodia i zasługuje na tytuł w plebiscycie na najgłupszego w roku , teraz to widzę ze raczej jest to pewny kandydat.
Ochh... szokujacy niski poziom.

A cos konkretnego?

Cytat:

Bawcie się dalej pseudo fachowcy , wróżki i znawcy od wszystkiego.
No to po co nam przeszkadzasz w zabawie? - skoro życzysz dobrej zabawy?

ps.
Otwieram aby krynica pro publico bono, rozsadku itd. miała okazje się wypowiedzieć.

Wilku 27.07.2008 22:33

Kolega Raul cos pieprzy o zejściu i upadku na morde... i ucieczce starych dobrych forumowicz stąd.

A ja jakoś lubię operowac na faktach/zródłach..

Z tego topiku sprzed trzech lat.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 66867)
"Wygra PiS I Lech Kaczyński i Polska się zmieni"...na gorsze

a co do debaty, to Kaczorowi sie dupa zmarszczyla jak zobaczyl sondaze i robi wszystko zeby tylko mial mozliwosc ponajezdzac na PO przed niedzielnymi wyborami.
przeciez mieli juz ustalone terminy debaty prezydenckiej i to chyba nawet 3, to co mu sie tak spieszy??
juz sobie wyobrazam ta debate - caly czas .......enie o tym samym czyli zlej PO i straszenie ich podatkiem.
tylko szkoda ze Kaczorek nie zauwazyl ze poki co nie bylo jeszcze 1 tury wyborow prezydenckich i jest jeszcze kilku kandydatow, ktorzy mimo malego poparcia tez maja prawo w tej debacie wystapic.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 68360)
.......ele, jak czytam niektorych to mi sie odechciewa normalnie.
ja 4 lata temu glosowalem na SLD, w tym roku na PO bo SLD dalo dupy po calosci.
jesli przez te 4 lata PO i PiS tez nic ciekawego nie zrobia, to pewnie znowu zaglosuje na kogos z lewicy.
w prezydenckich glosowalem 2 razy na Kwasniewskiego, teraz mialem na Cimoszewicza ale ze wyszly rozne walki z jego udzialem, bede glosowal na Tuska.
w****ia mnie to najezdzanie na osoby o pogladach lewicowych. maja takie poglady, ja tez czesciowo i juz. jakos one nie najezdzaja na tych co glosuja na prawice. tylko ci z prawej strony zachowuja sie jak kretyni np. posty Nesty, oczywiscie nie wszyscy.

...
p.s.2. jakbys chcial mi Nesta najebac za SLD, Kwacha albo poglady to bede w sobote na WLK.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 73580)
bla, bla, bla, .......enie.
i tak wygra Tusk.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gulldarek (Post 68449)
Za konkordat to Suchocka w pierdlu gnic powinna

I pokaz swoje wpisy jojczące wówczas na poziom tego topiku.

Moze więc nie o to chodzi? - tylko o to ze gówno ma sie do powiedzenia, a boli że na największym forum piłkarskim w Polsce w wątku politycznym G. Aborcza i cała ferajna to nic innego szmatławiec?

ps.
Wiesz z czego jestem dumny (choć nie wiem czy to akurat robota pisaniny tutaj)? - że tacy inteligentni ludzie jak Boomcha czy Sambo przestali być czcicielami zakonu Kaczorów, i to z nimi naparzałem się tutaj najostrzej. Może dlatego ze chodzi nam o to samo.

1q2 27.07.2008 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 574878)
Kolega Raul cos pieprzy

Czy to sie nie nadaje na bana panie cenzorze?
A moze regulamin obowiazuje wszystkich oprocz ciebie?
Mam nadzieje ze powiedzenie nosil Wilk razy kilka....kiedys sie sprawdzi.(i zebys przypadkiem nie zinterpretowal tego jako personalny wrzut - na szczescie to ze akurat jestes przy wladzy, nie oznacza ze bedzie tak do konca)

jachting , podeslij mi jakos na priv swojego mejla.

Wilku 27.07.2008 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 574885)
Czy to sie nie nadaje na bana panie cenzorze?
A moze regulamin obowiazuje wszystkich oprocz ciebie?

Odnieś się do całości.

Nawet Ciebie powinna wkurzyć taka hipokryzja.

Cytat:

Mam nadzieje ze powiedzenie nosil Wilk razy kilka....kiedys sie sprawdzi.(i zebys przypadkiem nie zinterpretowal tego jako personalny wrzut - na szczescie to ze akurat jestes przy wladzy, nie oznacza ze bedzie tak do konca)

jachting , podeslij mi jakos na priv swojego mejla.
Zastanawiałem się czy nie robie błędu, i nie daje pernamenta na obydwa konta - na co bez dwóch zdań być powinen. Z Ellerem popełniłem bład, widze ze z Toba również.

1q2 27.07.2008 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 574886)
widze ze z Toba również.

wiec na co czekasz?Idz na calosc.

Wilku 27.07.2008 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 574888)
wiec na co czekasz?Idz na calosc.

Odnieś się do pierwszego cytatu.

Dlaczego pominąłeś to?

A dlaczego nie? - bo nie uwazam Cię za trolla i czasem zmuszasz do myslenia.

Raul TS 27.07.2008 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 574878)
Kolega Raul cos pieprzy ....

Jeszcze raz skieruje wypowiedz javy do irmana który coś w tym temacie pisał
"Uwielbiam czytać Twoje posty.
Biorę w łapki chipsy i czekam, aż ktoś zacznie ci udowadniać, że należysz do pokolenia pseudointeligentów wychowanych przez Michnika/lewaków/masonów/cyklistów (niepotrzebne skreślić)."

1q2 27.07.2008 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 574890)
Odnieś się do pierwszego cytatu.

Dlaczego pominąłeś to?

Nie mam najmniejszego zamiaru bo to nie ma najmniejszego sensu.
Ja generalnie nie czuje sie tu w zaden sposob przesladowany ,natomiast warunkiem jakiejkolwiek dyskusji bedzie to ze odbanujesz jachtinga a ze wiem ze tego nie zrobisz wiec z mojej strony koniec jakiejkolwiek gadki co uroczyscie slubuje;)

Wilku 27.07.2008 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raul TS (Post 574894)
Jeszcze raz skieruje wypowiedz javy do irmana który coś w tym temacie pisał
"Uwielbiam czytać Twoje posty.
Biorę w łapki chipsy i czekam, aż ktoś zacznie ci udowadniać, że należysz do pokolenia pseudointeligentów wychowanych przez Michnika/lewaków/masonów/cyklistów (niepotrzebne skreślić)."

Super.

To lubię. :D

A co z poziomem tych wpisów? - kultura, cud, miód i orzeszki? - nieprawdaż - a to było tylko pobieznie i na szybko..

Jakoś nikt nie płakał - zamknijcie!!!!!!!!!!!! - bo chlew.

Aro1234 27.07.2008 22:59

Się namnożyło postów. Nie nadążam normalnie...;] Jaki widzisz sens odbanowywania jachtinga? Pytanie do 1q2... ;] ? Czy jest coś sensownego w tym , co on pisał? ;>

Wilku 27.07.2008 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 574895)
Nie mam najmniejszego zamiaru bo to nie ma najmniejszego sensu.

Dlaczego?

Widzisz ja lubie pamiętac.

1q2 27.07.2008 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 574898)
Się namnożyło postów. Nie nadążam normalnie...;] Jaki widzisz sens odbanowywania jachtinga? Pytanie do 1q2... ;] ? Czy jest coś sensownego w tym , co on pisał? ;>

Sens jest taki po pierwsze, ze banowanie za poglady(i to wcale nie skrajne) to czysta komuna.
Ja rozumiem ze fora pilkarskie rzadza sie swoimi prawami i nie mam nic przeciwko by ekstreme lewicowa(choc tu akurat bardiziej pasowaloby lewacka) traktowac 'z buta'.
Tyle ze ja nie widze by jachting pisal - adopcje dla bejow , prawa dla pedofilow , ksieza na pal,brawo dla policji za pacyfikacje kiboli itp...

Napisal rzecz dyskusyjna ,z czescia sie zgadzam z czescia nie ale bez jaj - bany polityczne to byly przed 89.
Chlop ma 26 lat ,udziela sie tu od dawna - generalnie jest spokojnym forumowiczem, udziela sie w roznych tematach i nawet jakby palnal bzdure to jaki jest powod by na miesiac zabierac mu mozliwosc uczestnictwa w dyskusji?
Dla mnie jest to po prostu niepojete.
ps ide spac, znaczy strzelic conieco -dobranoc na dzis;)

Raul TS 27.07.2008 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 574896)
Super.

To lubię. :D

A co z poziomem tych wpisów? - kultura, cud, miód i orzeszki? - nieprawdaż - a to było tylko pobieznie i na szybko..

Jakoś nikt nie płakał - zamknijcie!!!!!!!!!!!! - bo chlew.

Przecież dobrze wiesz ze te posty które zacytowałeś są żenujące ja ich szczerze nie widziałem widocznie później zacząłem ten wątek przeglądać, i naprawdę ucieszyłem się w momencie kiedy miałeś wziąć ten temat w opiekę.
Miałem nadzieje ze ten ciekawy temat obędzie się właśnie bez takich wrzutek i osobistych podjazdów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl