Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły Kraków, Centralna Liga Juniorów, pozostałe grupy wiekowe. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=920)

gypsy 11.04.2016 15:06

Brawo Wiślacy :) Chociaż tyle pozytywów z tego weekendu :P

Cracovia znowu dwie czerwone kartki załapała, a mogliśmy wygrać wyżej, gdyby Zając wykorzystał karnego.

Jakby ktoś chciał obejrzeć skrót: https://www.youtube.com/watch?v=6e9OCtShpbk

TSWthedues 11.04.2016 17:13

Oglądałem ten skrót i to co wyprawiają piłkarze(panienki) z drugiej strony Błoń to czysty KRYMINAŁ! Faule takie ażeby nogę urwać - sry ujebać! PZPN to powinien niektórym przetłumaczyć, i dać dla przykładu kilka meczów w zawieszeniu.

Rozumiem, że Derby... no ale... szacunek dla przeciwnika to powinno być coś oczywistego z punktu widzenia sportowca.

Karherop 04.08.2018 09:42

Odgrzebalem stary temat, ale sądzę ze może w końcu też pierwsza drużyna będzie miała pożytek z naszych juniorów... Grymm, Plewka, Laskos, Sliwa, Broda Grabowski ciągle mogą grać w CLJ

Dziś pierwszy mecz w CLJ. Zmierzymy się z Zagłębiem Lubin o godz 12.00 w Zabierzowie. Transmisja na Wisla.tv

xanti1906 06.04.2019 16:00

https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...wygrana-z-legi

Kumah się pokazał. Przed rundą Balicki, który strzelił w sparingu juniorom Hutnika 4 bramki. Dziś Balicki na ławce rezerwowych w meczu z Piastem.

viktor56 06.04.2019 23:31

Kumah Kumahem, nie było źle, dwie bramki załadował, ale moim zdaniem nie zachwycił, wbrew temu co mówili w trakcie meczu komentatorzy. Pierwszy gol pokazał na pewno instynkt - niby błąd bramkarza, ale pomysł miał nieszablonowy i wynikły z dobrego przeglądu - Manu przyuważył że bramkarz Legii jest wysunięty i trzeba mu oddać, że zrobił to w ćwierć sekundy. Drugi gol już bardziej na konto Grabowskiego; kompletnie odupścili tam krycie, byłoby nie do pomyślenia w Ekstraklasie. Znow trzeba mu jednak oddać że strzał, chociaż prosty, to bardzo dobry. Poza tym trochę moje wątpliwości wzbudziła jego tendencja do bycia "poza grą"; raz się urwie i dostanie crossa, a raz biega koło akcji (tam w środku, jak się cofał) i tak jakby cały czas był minimalnie źle ustawiony - nie jest pod grą.
Ewidentnie najlepiej pokazuje się tam Marcin Grabowski - on może być do grania na już, jeśli Pietrzak zdecyduje, że nie zostanie (oby jednak został). Podoba mi się, że u niego nie widać takiego juniorskiego chaosu, wygląda jakby go tam do tej CLJ-ki przenieśli z seniorskiej piłki. Widziałbym go nawet gdzieś w środku pomocy, nie wiem, czy był tak próbowany. Poza tym uważam, że duży potencjał jest u Jeziorskiego. Fajna ta drużyna, myślę, że kilku tych chłopaków jeszcze gdzieś zobaczymy.
Nota bene - super te transmisje, szkoda, że wszystkich meczów juniorów nie można tak oglądać.

viktor56 06.04.2019 23:38

Ktoś w ogóle wie jak to się wydarzyło, że Lech nie zatrzymał Grabowskiego - gościa o którym wiadomo było, że ma duży potencjał? Jak nam się go udało ściągnąć?

Arek95 07.04.2019 08:02

On był chyba po jakiejś kontuzji lub po prostu za słaby wg. sztabu trenerskiego na 3 ligę (rezerwy kuchenek). To, że się rozwinął tutaj to chwała za to i oby tak dalej.

Karherop 07.04.2019 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1537674)
On był chyba po jakiejś kontuzji lub po prostu za słaby wg. sztabu trenerskiego na 3 ligę (rezerwy kuchenek). To, że się rozwinął tutaj to chwała za to i oby tak dalej.

On nie jest po żadnej kontuzji. Kończył mu się kontrakt, a w Lechu w owym czasie nie widział dla siebie miejsca z powodu większej rywalizacji . Tak naprawdę to rok temu, gdy do nas przychodził to w pierwszych sparingach wydawało się że nawet wywalczy pierwszy skład, ale wtedy również Pietrzak wystrzelił z formą.

Co do wczorajszego meczu juniorów. Byłem mega zaskoczy by tak słaba forma warszawiaków . Całkowicie ich zdominowaliśmy.

Kumah fajnie się pokazał, jednak mnie zaskoczyły nie tak bramki co inne jego walory: przegląd pola, dobra technika, szukanie partnerów w polu karnym. Spodziewałem się większego chaosu. Byłem co do niego sceptyczny, ale kolejny raz sztab się nie mylił :)

Co do Grabowskiego to oczywiście najlepszy na boisku kolejny raz. On po prostu zasługuje na to żeby jeszcze w tym sezonie zagrać 3-4 całe mecze w ekstraklasie. Bo jak nie o to kto?

Co do innych: Morys tradycyjnie pokręcił zawodnikami, momentami zbyt egoistycznie.
Broda - kolejny zawodnik który mega się wyrobił przy treningach z jedynką. Też z chęcią zobaczyłbym go nawet w tym sezonie. Tym bardziej po ostatnich wyczynach Lisa...

Na wiosnę punktujemy wszystkich jak leci i to niezależnie od rywala i osłabień . Tak trzymać chłopaki, szkoda że strata do Korony jest tak duża.

BlurgH 07.04.2019 10:12

Jest gdzieś możliwość obejrzenia meczu, o którym piszecie powyżej ?

Karherop 07.04.2019 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1537692)
Jest gdzieś możliwość obejrzenia meczu, o którym piszecie powyżej ?

Na kanale łączy nas piłka na YT masz cały mecz. Na pewno warto obejrzeć.

BlurgH 07.04.2019 10:49

Dzięki wielkie !

BlurgH 07.04.2019 11:35

Przeglądnąłem na szybko pierwszą połowę i bramkę z drugiej połowy. Broda, Grabowski i Kumah spokojnie zasługują na to, żeby ich sprawdzić w pełnym wymiarze czasowym w E-klasie. Grabowski pokazał wszystko, czego się wymaga od bocznego obrońcy. Mam tylko wrażenie, że żeby grać na seniorskim poziomie, to musi troszeczkę popracować nad aspektami przygotowania fizycznego i motorycznego (wiem, że i ten i poprzedni filmik z meczów Wisły tego nie oddaje, ale przy jego parametrach fizycznych dodatkowe 2-3 kg masy mięśniowej naprawdę nie stanowiłyby przeszkody, a jednak obrona wymaga siły - ale mogę się mylić, bo tak jak napisałem - to na podstawie filmików z CLJ). Ma 19 lat, urosnąć już raczej nie urośnie, więc trening z obciążeniami nie powinien mu zrobić krzywdy. Kumah ? Pierwsza bramka - miodzio, druga - łatwiejsza, ale jeszcze lepsza. Broda się nie napracował tym razem, ale po wczorajszych popisach pierwszego nota bene bramkarza - dlaczego by nie dać mu szansy ?

Karherop 07.04.2019 12:54

Na Brodę bardzo liczą w klubie, ale chcą aby regularnie grał w CLJ. Jednak sam fakt że ostatnio do Sosnowca pojechał on a nie Tobiasz świadczy że jest wyżej w hierarchii.
Grabowski musi dostać szansę i nie wyobrażam sobie aby w przypadku absencji Pietrzaka (ma 3 żółte) to grał na lewej Burliga albo Palcic...
Zresztą cała nasza obrona to wzór w CLJ i jeśli komus należy się szansa to w pierwszej kolejności Brodzie, Grabowskiemu i Szotowi.

viktor56 07.04.2019 21:51

Jeśli zarządzeniem nieprzychylnego losu nie awansujemy do 8ki, to będzie wypadało grać tymi chłopakami w każdym meczu. Dwóch powinno być w grze cały czas, a jak nie, to przynajmniej dostawać połówki.

Ronaldo 08.04.2019 10:00

Dokładnie,jeżeli nie awansujemy(odpukać) do górnej ósemki,to trzeba już teraz postawić na kilku młodych.
Grabowski,Balicki,Kumah,Plewka.
Grabowski+Plewka od pierwszej minuty,Kumaha i Balickiego można wpuszczać z ławki.

BlurgH 08.04.2019 10:44

Plewka dostał swoje szanse w tej rundzie - dość. Tutaj ewidentnie widać, że to za wysokie progi.

wolfy 08.04.2019 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1537770)
Plewka dostał swoje szanse w tej rundzie - dość. Tutaj ewidentnie widać, że to za wysokie progi.

Tak samo jak było widać chociażby u Kostala albo Brleka?

serek.c2 08.04.2019 11:17

Cytat:

Po kilku meczach tak młodego, 19 letniego zawodnika chcesz spisać na straty?

Karherop 08.04.2019 11:56

Cytat:

Ewidentnie to brakuje mu ogrania na tym poziomie. Nie wiem natomiast czy w świetle nowych przepisów klub zgodzi się na wypożyczenie do 1 ligi.
Ilu piłkarzy liga wypluła w tym wieku, by parę lat później byli jej wiodącymi postaciami?

viktor56 08.04.2019 12:06

Trzeba próbować grać nimi tam, gdzie bedziemy mieli w przyszłym roku deficyty. Nie ma sensu puszczać Plewki za Bashę, ale na przykład skrzydła i środek obrony, lewa pewnie tez, do wymiany w lecie. Morys za Kubę który możliwe ze odejdzie, może próbować Balickiego albo Grabowskiego na lewym skrzydle, gdzie po Sławku zostanie czarna dziura. Czy Kumaha da sie jeszcze zgłosić do rozgrywek na tym etapie?

BlurgH 08.04.2019 12:18

Ja go nie spisuję na straty. On po prostu wymaga ogrania, ale E-klasa to dla niego w tej chwili zbyt wysokie progi. W kwestii Brleka i Kostala - przypominam Brlek przyszedł do nas po rozegraniu 112 meczy w najwyższej klasie rozgrywkowej w Chorwacji, gdzie liga wcale nie jest wybitnie łatwa. Przychodził do Klubu, gdzie oczekiwano od niego pewnych rzeczy jak od dorosłego piłkarza (którym był) i tego początkowo nie udźwignął. Kostal to jeszcze inna bajka, nie wiem dlaczego potrzebował tyle czasu, żeby odpalić (a teorii spiskowych knuć nie będę).

Plewka to cały czas melodia przyszłości - na Ekstraklasę jest w tej chwili za słaby, niech się ogrywa niżej.

piotrex007 08.04.2019 12:38

Balicki na skrzydło? Po co kombinować i zmieniać młodemu pozycje? Nic nie nauczył casus Stępińskiego, którego na siłę dawał Smuda na skrzydło i było jechanie, że się nie nadaje do Wisły?

viktor56 08.04.2019 23:26

Na środku duża konkurencja. Mamy dwóch grających napastników, Brożka i lada chwila Buksę. A na lewym skrzydle zaraz nie będzie kim grać. Łatwiej będzie mu się tam przebić niż przez Kolara i Krzycha. Przypominam też, że od dłuższego czasu gramy pewnym przysposobionym prawoskrzydłowym o pseudonimie "Dziki" i raz na kilka meczów to nawet ten nasz sprinter znajdzie się w odpowiednim miejscu i czasie ;) Przypadki kiedy takie przestawienie wypaliło mozna mnożyć, tak jak i kontrargumenty. Koronnym przykładem potwierdzającym tę pierwszą wersję - Adam Frączczak.

szym_ek 09.04.2019 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez viktor56 (Post 1537830)
Na środku duża konkurencja. Mamy dwóch grających napastników, Brożka i lada chwila Buksę. A na lewym skrzydle zaraz nie będzie kim grać.

Noooo spokojnie
Buksa ma 15 lat więc nie będzie grał całych meczów w ekstraklapie bo pewnie nie wytrzyma fizycznie a Brożek 35 lat i jest w klubie tylko dlatego że na początku roku była groźba, że będziemy grać samymi juniorami. A i pewnie też nie wytrzyma całego meczu fizycznie.

Balicki i Kolar to będą napastnicy na przyszły sezon i ponmiędzy tą dwójką Stolar będzie wybierał. No chyba, że sprowadzą jeszcze kogoś

funkykoval 09.04.2019 10:36

Brożek cały czas ma tę samą nie wyleczoną kontuzję plus wiek - więc nie mam do niego żadnych pretensji, aczkolwiek dałbym wszystkie pieniądze świata, aby ponownie zrobił to co przed rokiem z Amiką w Krakowie strzelił decydującą bramkę...... Oby w Lubinie ponownie poprowadził nas do górnej ósemki

Karherop 09.04.2019 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1537838)
Noooo spokojnie
Buksa ma 15 lat więc nie będzie grał całych meczów w ekstraklapie bo pewnie nie wytrzyma fizycznie a Brożek 35 lat i jest w klubie tylko dlatego że na początku roku była groźba, że będziemy grać samymi juniorami. A i pewnie też nie wytrzyma całego meczu fizycznie.

Balicki i Kolar to będą napastnicy na przyszły sezon i ponmiędzy tą dwójką Stolar będzie wybierał. No chyba, że sprowadzą jeszcze kogoś

Buksa ma już 16 lat, to jedno. Natomiast ostatnio więcej jeździ z kadrą narodową niż gra w CLJ. Zresztą póki co to on nie nazbierał zbyt wielu spotkań nawet w CLJ, (chyba nawet mniej niż 10). On jeszcze ma spokojny rok gry na tym poziomie bez wywierania presji na debiut w seniorskiej Wiśle.

Balicki, Kolar, Drzazga będą walczyć w przyszłym sezonie na 9. Może kogoś dokupią, ale z racji ograniczonych funduszy się tego nie spodziewam. Tym bardziej że napastnicy są mocno w cenie.

sandomingo 09.04.2019 12:31

Kto będzie tym naszym obowiązkowym młodzieżowcem w przyszłym sezonie?

Kandydatów jest niby kilku ale na dzień dzisiejszy żaden nie gwarantuje oczekiwanego poziomu:

Grabowski - w przypadku spodziewanego odejścia Pietrzaka chyba największe szanse na grę.
Plewka - jeżeli zostanie Basha, bo Savicevic ma ważny kontrakt, raczej nie ma szansy na pierwszy skład
Wojtkowski - szklany.
Balicki - być może ale jednak póki co niesprawdzony.
Chyba że mamy jakiegoś młodego dogranego na środek obrony, bo póki co grający w CLJ Szot był w sparingach wystawiany w środku pomocy.

Karherop 09.04.2019 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1537851)
Kto będzie tym naszym obowiązkowym młodzieżowcem w przyszłym sezonie?

Kandydatów jest niby kilku ale na dzień dzisiejszy żaden nie gwarantuje oczekiwanego poziomu:

Grabowski - w przypadku spodziewanego odejścia Pietrzaka chyba największe szanse na grę.
Plewka - jeżeli zostanie Basha, bo Savicevic ma ważny kontrakt, raczej nie ma szansy na pierwszy skład
Wojtkowski - szklany.
Balicki - być może ale jednak póki co niesprawdzony.
Chyba że mamy jakiegoś młodego dogranego na środek obrony, bo póki co grający w CLJ Szot był w sparingach wystawiany w środku pomocy.

I Basha i Savicević mają ważny kontrakt. Pierwszy jeszcze rok, drugi 2 lata.

Na dzisiaj nikt nie gwarantuje poziomu, ale i nikt nie musi. Przepis wchodzi w życie za 4 miesiące.
Stolarczyk ma całą rundę finałową oraz okres przygotowawczy w lecie by kogoś "zbudować". "Najłatwiej" mu będzie na bokach lub w ataku, bo środek pola jest najbardziej newralgiczny. A tam bez ogrania w 1 lidze nikt z miejsca nie wbije się do składu. Zbyt duża odpowiedzialność.

Ten sam problem ma ponad 50% zespołów. Jestem jednak spokojny o to Stolarczyk wybrnie z tej sytuacji, a obstawiam właśnie Grabowskiego na najbliższego pierwszego składu.

Qadou 09.04.2019 14:01

"Młodzieżowiec" łapie się od jakiego rocznika ?

Karherop 09.04.2019 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Qadou (Post 1537854)
"Młodzieżowiec" łapie się od jakiego rocznika ?

W roku w którym kończą się rozgrywki zawodnik kończy 22 lata. Czyli rocznik 1998 na przyszły sezon.

Pierwotnie przepis miał dotyczyć wieku 21 lat, ale kluby ekstraklasy (słusznie) zauważyły że przepis podbierze najlepszych zawodników z I ligi, zamiast dać im się tam ogrywać. Tak więc dla ekstraklasy będzie limit o rok do wyższy.

@sandomingo
swoja drogą zgubiłeś jeszcze w swojej analizie Słomkę, Śliwę, może Morysa.

Qadou 09.04.2019 14:36

oo to Wojtkowski się załapał rzutem na taśmę :D to nie jest zle, myślałem że będzie trzeba szukać całkiem w juniorach...

wiesniak842 18.08.2019 08:11

Dzień dobry. Czy jest ktoś w stanie potwierdzić, że dwie czy trzy z czterech wpuszczonych bramek przez Lisa w meczu z Dalinem, wpadły po jego błędach?

Karherop 18.08.2019 08:27

Z samego wyniki raczej nie ma co wyciągać pochopnych wniosków, bo ostatnie dwie bramki straciliśmy w końcowej fazie meczu po wejściu trzech młodszych graczy.

Natomiast Lis zdaje się być daleko od formy.

wiesniak842 18.08.2019 08:38

Właśnie z tego powodu pytam. Sam Filipek stwierdził, że bramki wpadały głównie po naszych indywidualnych błędach w obronie, a gdzieś obiło mi się o uszy, że po błędach Lisa i chciałem to poprostu zweryfikować. Jeśli to prawda to szkoda, bo chyba szanse na wytransferowanie go maleją (jeśli w ogóle jakieś większe szanse były), do tego Buchalik, póki co, sprawuje się całkiem przyzwoicie.

leszekm 25.08.2019 19:47

Wisła II Kraków - Beskid Andrychów. Mecz na jedną bramkę. Buksa (znów) strzelił, Kumah błyszczał

https://dziennikpolski24.pl/wisla-ii...ar/c2-14373885

pepe72 25.08.2019 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1542591)
Wisła II Kraków - Beskid Andrychów. Mecz na jedną bramkę. Buksa (znów) strzelił, Kumah błyszczał

https://dziennikpolski24.pl/wisla-ii...ar/c2-14373885

Warto przeczytać całość:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez DP
Powtórzmy: Serafin Szota, rocznik 1999. Kierował młodszymi kolegami.

- No, tak - uśmiecha się Filipek. - Średnia wieku tej drużyny to jakieś 18 lat. Przed 2000 rokiem urodziło się tylko trzech chłopaków, którzy zagrali: Kuba Bartosz, Mateusz Lis i właśnie Serafin. W końcówce do bramki wszedł Piotrek Zagórowski, rocznik 2004.

Karherop 25.08.2019 22:29

Tak jak ostatnio nie było sensu przywiązywać wagi do porażki, tak dzisiaj do okazałego zwycięstwa.
Najważniejsza dla nich dzisiaj jest regularna gra. Dziwi brak szansy dzisiaj dla Maka, Balaniuka, Burligi, Drzazgi. Im też jest potrzebny rytm meczowy.

sevenheaven 26.08.2019 13:01

a czemu Lis został zmieniony ? chcieli dać szansę pokazania się 15 latkowi czy Kontuzja ?

viktor56 26.08.2019 23:15

Ciekawe kiedy i czy Kumah dostanie szansę i kiedy będziemy mieli okazję na boisku zobaczyć Szotę.

Lonia 31.08.2019 04:56

Czy w CLJ gramy w roli gospodarza w Zabierzowie,tak jak w poprzednim sezonie?Drugie pytanie;gdzie gra druga drużyna w roli gospodarza?
Na stronie oficjalnej słabo to wygląda,CLJ ma terminarz z poprzedniego sezonu,składy nie zaktualizowane,nawet informacji o które pytam nie znalazłem na stronie,a powinienem. :-(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl