![]() |
Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...
|
Cytat:
co było a nie jest [...] |
A co to? Forumowi prezesi nie zwalniają Kulawika?
down - w żadnym razie... Zauważ jednak, że po tym meczu nie ma ani jednego wpisu ;) |
A co? 0 1?
Przegrał - bee, wygrał - cacy? |
typowe :) a ile postów na forum, że ten Boguski nie taki zły... a i wiek Kosowskiego przestał kłuć w oczy
Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii... Pytanie tylko skąd taka zmiana, bo w porównaniu z Bełchatowem to dzisiaj graliśmy kilka poziomów wyżej. |
Cytat:
Sergiej zawsze umiał bronić karne, więc to też nie do końca fart. Kulawikowi trzeba oddać, że wyciągnął wnioski po meczu z BOT-em. Boguski w ataku, Sikorski w 93 minucie. To mówi wszystko. Plus za wprowadzenie Stolarskiego, nie ma na co czekać. Przynajmniej pod koniec rundy będzie wiadomo, czy jest sens na niego stawiać. |
Cytat:
Biorąc pod uwagę, co działo się z Bełchatowie - postęp niesamowity:> No i dwie bramki strzelone! Dwie bramki! |
Cytat:
|
Cytat:
|
jak dla mnie nasza gra ciągnie nie powala, był to słaby mecz, żadna rewelacja...
+ za wprowadzenie stolarskiego i chrapka podczas meczu - brak Alana Urygi |
Cytat:
|
hola hola, Jaga ma najbardziej nieobliczalną (w negatywnym sensie) defensywę w lidze, dlatego nie ma co się podniecać. Naprawdę uważacie, że Kulawik w 4 dni tak wpłynął na chłopaków, że ci zagrali o 200% lepiej ?
Kulawik jest trenerem marnym, niestety. Piłkarzem był świetnym, ale w trenerce mu nie idzie. Nie widzę w nim charyzmy ani twardej ręki. Wiadomo, nie trzeba takiego terroru jak u Probierza, ale Maaskant bardzo dobrze potrafił utrzymać wszystkich w pionie. Z tym że za Roberta zagraliśmy tak naprawdę kilka dobrych spotkań. Owszem, ligę wygraliśmy, ale tylko i wyłącznie dzięki systematyczności w zdobywaniu punktów, a nie dzięki wspaniałej i porywającej grze. Wracając do tematu, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jaga przegrała na własne życzenie i tyle. Ciekawe jak Kulawik zmotywuje zespół na mecz z Góralami, bo oni jadą do nas z nożem na gardle i nie odpuszczą. Cytat:
|
Zgadzam się, to nie Kulawik jest dobrym trenerem tylko Jagielonia jest słaba o jej defensywie już nie wspominając
|
Cytat:
|
Dobry trener to taki, co nie popełnia błędów :>
Niech i Tomek ma swoje 5 minut, zasłużył na to. |
Wiec ode mnie, fajnie ze wygralismy mam jednak nadzieje, ze od przyszłego sezonu bedziemy mieli trenera.
|
Cytat:
I zaplecze treningowe. |
Cytat:
|
Cytat:
Naprawde nie wiesz czym Tomek Kulawik zasluzyl sie Wisle ???? |
Cytat:
Edit: Wiesz czym Bogusław Cupiał na przykład zasłużył się w Wiśle? NA TRENERA GO! |
Cytat:
|
Może Sobolewski ma za złe kibicom np. ich zachowanie w stosunku do Sikorskiego czy protest, który wiązał się z zostawieniem drużyny bez dopingu w bardzo trudnym dla niej momencie (koniec rundy jesiennej). Każdy kij ma dwa końce.
|
Cytat:
To niech to powie a nie unika podejścia pod sektor nie po raz pierwszy. Przez to tworzą się domysły i niedomówienia. |
W tak gównianej lidze, gdzie wszystko jest dziełem przypadku a nie umiejętności, może się okazać, że Kula jebnie lepszy wynik niż namaszczany tutaj Nawałka.
Ale już kiedyś pisałem, że Nawałka to przeciętny trener...jeśli się dalej chcemy kisić w tym samym gównie to prosze bardzo - brać go! |
Rzecz nie w tym czy Kulawik zostanie na przyszly sezon. Tu chyba zdecydowana większość zgadza się, że są to jeszcze za wysokie progi dla tego trenera. Bardziej chodzi o to czy wystarczy na spokojne dogranie tego sezonu do konca i nie trzeba bedzie zmieniac trenera w trakcie rundy.
|
Cytat:
To że kiedyś był przez lata kapitanem Wisły bardzo dużo zmienia, jeżeli tego nie rozumiesz to pogadaj z kimś kto grał kiedyś choćby w okręgówce. |
Cytat:
|
Cytat:
|
AKula dalej swoje : „Od samego początku było ciężko i pod górkę i tak też się skończyło, jak państwo widzieli”
Tomek ,pod gorke to ty miales chyba do kuleszowki... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kulawik jest piątym trenerem który ma problemy z tą hałastrą. Piątym! A skład ma najsłabszy.
Bez chwili wahania zamieniłbym Sikorskiego na Żurawia z jego ostatniego sezonu w Wiśle! Czego wy ludzie oczekujecie? |
Ano chyba że w ta stronę. No ale niech się jeszcze Drozd wypowie czy to o to mu chodziło. Tyle że nadal nie wiem dlaczego Tomek musi kupony odcinać akurat na tym stanowisku. Rozumiem że Kulawik ma coś czego nie ma Benitez, Murinho czy Guardiola (czyli przeszłość w Wiśle) natomiast wątpię czy jest to cecha której bezapelacyjnie potrzebujemy u trenera. Widziałem jego konferencje pomeczową. Co mówi Tomek? Brakło Jaliensa, Kosy, wykończeń i strzelonej bramki. Gdyby nie to, to wynik 1:0 dowieźlibyśmy do końca. Brakło znów tylko 2-ch punktów do wykonania planu.
Wolfy - nie powiem złego słowa na Kulawika jak Ty się odczepisz od Sikorskiego. W końcu jeden i drugi niewiele wnosi do zespołu. Widzisz jakaś większą różnicę? |
Cytat:
Dla odmiany Sikorski... Co musiałby zrobić napastnik, by być gorszym od tego gościa? Strzelić samobója? Bo dwa razy już zablokował strzały naszych... Grę Daniela można określić jednym słowem - dno. Mamy nędzny skład, a on i tak daje radę wyróżnić się in minus. |
Cytat:
Żurawski w ostatnim swoim sezonie 21 występów i 1 bramka Sikorski ma połowę występów Maćka i zero bramek. Wszystko jeszcze przed nim ! Do spieprzenia oczywiście... Do madziara - Wisła to nie firma Kulawika tylko Cupiała. On klepie tu ludzi i jeszcze daje im najwyższe kontrakty za samo nazwisko. |
Cytat:
Innymi słowy: na jakiej podstawie uważasz że jego metody treningowe i postępowanie nie jest tak chaotyczne jak jego wypowiedzi? Wie co robi, dlaczego to robi i ma to jakieś potem odzwierciedlenie w rzeczywistości? |
Cytat:
Jednym słowem - Jacy piłkarze, tacy trenerzy. Wszystko żyje w wspaniałej symbiozie. Kiedyś byłem jednym z tych, który głośno domagał się wymiany Maaskanta. Brakowało mi stylu, brakowało schematów, choć prawdą jest, że punktował przyjemnie. A teraz... nie pozostaje mi nic innego jak po prostu uderzyć się w pierś. Ale kto mógł przypuszczać że wszystko tak się potoczy w dół? Kto mógł przypuszczać że pojawi się Łysy? i w końcu kto mógł przypuszczać że zwolnienie holendra pociągnie za sobą tak poważne konsekwencje? Ja osobiście nie przypuszczałem... Kiedyś domagałem się stylu i krakowskiej tiki-taka. Obecnie nie wymagam już nic. Moja recepta na sukces jest bardzo prosta. 1. Klasowy trener, któremu pozwoli się zbudować drużynę po swojemu. 2. Wyjebać wszystkich pseudo kopaczy. 3. Wyjebać żenujących wychowanków - prezentują poziom 2 ligowy. 4. Kupić 3-4 porządnych piłkarzy, na których będzie budowana siła drużyny. Niestety taki jest współczesny futbol. Ps: Najemnicy są na całym świecie...każdy piłkarz nim jest, jeśli spojrzy się na to z tej strony. Tajemnicą jednak pozostaje, dlaczego wszędzie grają tylko u nas nie... |
Cytat:
Do Holendra i Petrescu też dowalaliście się o konferencje. Liczy się to co na boisku, a teraz przynajmniej w dwóch meczach zobaczyłem jakieś sytuacje i zaangażowanie. Jak na ten skład to już jest nieźle... Cytat:
Są teraz młodzi Polacy, co mecz jest walka (o utrzymanie, ale nie bądźmy drobiazgowi), Wisła jest właścicielką... Kto mógł pomyśleć, że wraz z PMS wróci taktyczny neolit oraz szemrane transfery? :facepalm: |
dwie najsłabsze drużyny i 2 pkt. I mówimy ze nie jest źle...
jest prze....ewsko źle, nie potrafimy strzelać bramek a tak sie zdobywa punkty. dobrze ze wczoraj nie gwizdnął tego karnego, bo Maly by przestrzelił i byłby dzis krzyk na niego ,a tak to oberwie sie idiocie którego z pracy wyeliminuje czip w piłce. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl