Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Tomasz Kulawik byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8884)

kuba.j.g. 27.02.2013 17:23

Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...

Bóg Trybun (objawion) 27.02.2013 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba.j.g. (Post 1301304)
Kulawik w meczu z Belchatowem zciaga z boiska Kosowskiego, czyli jedynego chlopa ktory daje nadzieje na jakas wrzutke na afere, jakies dosrodkowanie mniej lub bardziej precyzyjne, z ktorego ktokolwiek moglby cos strzelic i wpuszcza na boisko Chaveza...sygnal: bronimi tego swietnego wyniku jakim jest 0-0 w meczu z ostatnia druzyna ekstraklasy! Jak dla mnie to jest kompromitacja, bo abstrahujac od formy w jakiej sie nasze pilkarzyki znajduja, to z takimi ogorkami nawet w 10 powinnismy stwarzac zagrozenie tymczasem w ostatnich 10 minutach to GKS byl blizszy gola, mimo, ze gralismy kompletem obroncow...

w międzyczasie było jeszcze czerwo dla Głowy ale odpuśćmy ten drobiazg i ponowiam apel - szczególnie do kuby j.g. - nie grzebmy w historii!

co było a nie jest [...]

serek.c2 28.02.2013 23:35

A co to? Forumowi prezesi nie zwalniają Kulawika?

down - w żadnym razie... Zauważ jednak, że po tym meczu nie ma ani jednego wpisu ;)

morganfield 01.03.2013 00:59

A co? 0 1?
Przegrał - bee, wygrał - cacy?

mistico 01.03.2013 02:10

typowe :) a ile postów na forum, że ten Boguski nie taki zły... a i wiek Kosowskiego przestał kłuć w oczy

Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii... Pytanie tylko skąd taka zmiana, bo w porównaniu z Bełchatowem to dzisiaj graliśmy kilka poziomów wyżej.

wolfy 01.03.2013 02:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1301582)
Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii...

Umówmy się - szczęściu trzeba pomóc. Żeby strzelić bramkę, trzeba najpierw oddać strzał ;)
Sergiej zawsze umiał bronić karne, więc to też nie do końca fart.

Kulawikowi trzeba oddać, że wyciągnął wnioski po meczu z BOT-em. Boguski w ataku, Sikorski w 93 minucie. To mówi wszystko. Plus za wprowadzenie Stolarskiego, nie ma na co czekać. Przynajmniej pod koniec rundy będzie wiadomo, czy jest sens na niego stawiać.

wolfy 01.03.2013 02:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1301585)
Przeciętny mecz, a to już jakiś progres.

Martwi tylko brak sytuacji bramkowych, a jak już były, to bramki i tak padły z przypadku... ale, żeby nie trąciło malkontenctwem - jesteśmy bliżej półfinałów, a jeśli zachowamy tempo udoskonalania naszej gry, mamy szanse na czołowe miejsca w lidze.

Ja będziemy robić postępy w takim tempie, to my tą ligę wygramy :P

Biorąc pod uwagę, co działo się z Bełchatowie - postęp niesamowity:>

No i dwie bramki strzelone! Dwie bramki!

arti 01.03.2013 06:06

Cytat:

typowe :) a ile postów na forum, że ten Boguski nie taki zły... a i wiek Kosowskiego przestał kłuć w oczy

Kulawik nadaje się do zmiany i tyle. Wygraliśmy tak naprawdę fartem, oba gole bardziej przypadkowe niż zaplanowane, do tego karny, słupek, wybicie z linii... Pytanie tylko skąd taka zmiana, bo w porównaniu z Bełchatowem to dzisiaj graliśmy kilka poziomów wyżej.

Myślę, że stawiamy na puchar i pewnie jeszcze kilka meczów w lidze żeby nie doszło tu (w lidze) do nieszczęścia.. Mam nadzieję, że mecz z PBB będzie również grany przez naszych na serio i rozwiejemy nadzieje górali na utrzymanie się.

cfa 01.03.2013 07:34

Cytat:

Ale piłka bywała w polu karnym przeciwnika, strzały z "dystansu" też się zdarzały. Generalnie zaczęli dochodzic do sytuacji bramkowych!!! Co w tym sezonie nie jest codziennościa.

marcin19876 01.03.2013 08:53

jak dla mnie nasza gra ciągnie nie powala, był to słaby mecz, żadna rewelacja...
+ za wprowadzenie stolarskiego i chrapka podczas meczu
- brak Alana Urygi

Lysy 01.03.2013 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1301601)
jak dla mnie nasza gra ciągnie nie powala, był to słaby mecz, żadna rewelacja...

Słąby mecz to się zgodzę. Ale biorąc pod uwagę "jakość" zawodników których posiadamy to był dobry mecz. Wielki plus za Kulawika, że nie boi się podejmować ryzyka szukając optymalnego zestawienia. Drugi plus za dobre zmiany.

mistico 01.03.2013 14:16

hola hola, Jaga ma najbardziej nieobliczalną (w negatywnym sensie) defensywę w lidze, dlatego nie ma co się podniecać. Naprawdę uważacie, że Kulawik w 4 dni tak wpłynął na chłopaków, że ci zagrali o 200% lepiej ?

Kulawik jest trenerem marnym, niestety. Piłkarzem był świetnym, ale w trenerce mu nie idzie. Nie widzę w nim charyzmy ani twardej ręki. Wiadomo, nie trzeba takiego terroru jak u Probierza, ale Maaskant bardzo dobrze potrafił utrzymać wszystkich w pionie. Z tym że za Roberta zagraliśmy tak naprawdę kilka dobrych spotkań. Owszem, ligę wygraliśmy, ale tylko i wyłącznie dzięki systematyczności w zdobywaniu punktów, a nie dzięki wspaniałej i porywającej grze.

Wracając do tematu, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jaga przegrała na własne życzenie i tyle. Ciekawe jak Kulawik zmotywuje zespół na mecz z Góralami, bo oni jadą do nas z nożem na gardle i nie odpuszczą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1301612)
Słąby mecz to się zgodzę. Ale biorąc pod uwagę "jakość" zawodników których posiadamy to był dobry mecz. Wielki plus za Kulawika, że nie boi się podejmować ryzyka szukając optymalnego zestawienia. Drugi plus za dobre zmiany.

To byłaby już totalna kompromitacja, żeby robić eksperymenty zaraz po 3 miesięcznym okresie przygotowawczym... On powinien być w stu procentach pewny swojej koncepcji

Pele_94 01.03.2013 14:30

Zgadzam się, to nie Kulawik jest dobrym trenerem tylko Jagielonia jest słaba o jej defensywie już nie wspominając

Lysy 01.03.2013 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1301651)
To byłaby już totalna kompromitacja, żeby robić eksperymenty zaraz po 3 miesięcznym okresie przygotowawczym... On powinien być w stu procentach pewny swojej koncepcji

Znałem takich którzy byli w 100% pewni swojej koncepcji i nic nie zmieniali, nawet gdy zespołowi nie szło i aż prosiło się o zmianę ustawienia. To już wolę Kulawika. Dobry trener to taki który uczy się na błędach, a nie pozostaje ślepy.

Dariook 01.03.2013 15:14

Dobry trener to taki, co nie popełnia błędów :>

Niech i Tomek ma swoje 5 minut, zasłużył na to.

borys 01.03.2013 15:43

Wiec ode mnie, fajnie ze wygralismy mam jednak nadzieje, ze od przyszłego sezonu bedziemy mieli trenera.

Lysy 01.03.2013 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1301667)
Wiec ode mnie, fajnie ze wygralismy mam jednak nadzieje, ze od przyszłego sezonu bedziemy mieli trenera.

I zawodników.
I zaplecze treningowe.

Fiti 01.03.2013 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1301661)
Dobry trener to taki, co nie popełnia błędów :>

Niech i Tomek ma swoje 5 minut, zasłużył na to.

Czym zasłużył?

AntyMod 01.03.2013 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1301686)
Czym zasłużył?

Naprawde nie wiesz czym Tomek Kulawik zasluzyl sie Wisle ????

Fiti 01.03.2013 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1301690)
Naprawde nie wiesz czym Tomek Kulawik zasluzyl sie Wisle ????

Ahh, no tak racja zapomniałem ze w Wiśle 5 minut znaczy cały sezon albo i więcej. Jego 5 minut to juz minęło. Z tej mąki chleba nie bedzie. A to ze kiedys był dobrym piłkarzem NIC nie zmienia.

Edit: Wiesz czym Bogusław Cupiał na przykład zasłużył się w Wiśle? NA TRENERA GO!

Lysy 01.03.2013 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1301692)
Ahh, no tak racja zapomniałem ze w Wiśle 5 minut znaczy cały sezon albo i więcej. Jego 5 minut to juz minęło. Z tej mąki chleba nie bedzie. A to ze kiedys był dobrym piłkarzem NIC nie zmienia.

Mąką tu niestety jest cała masa przepłacanych, przeciętnych, kiepskich, a nawet beznadziejnie słabych piłkarzy. Tak, z tej mąki nic nie będzie, tu nawet David Copperfield nie pomoże. O Kulawiku za wcześnie cokolwiek powiedzieć, dostał rozbitą, słabą drużynę i robił co mógł. Jedyne o co mogę mieć pretensje do Kulawika to o głupie gadanie. Powinien ograniczać słowa , bo daje pożywkę hejterom na wyśmiewanie go.

Arked 01.03.2013 18:18

Może Sobolewski ma za złe kibicom np. ich zachowanie w stosunku do Sikorskiego czy protest, który wiązał się z zostawieniem drużyny bez dopingu w bardzo trudnym dla niej momencie (koniec rundy jesiennej). Każdy kij ma dwa końce.

WISŁAZWE 01.03.2013 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1301701)
Może Sobolewski ma za złe kibicom np. ich zachowanie w stosunku do Sikorskiego czy protest, który wiązał się z zostawieniem drużyny bez dopingu w bardzo trudnym dla niej momencie (koniec rundy jesiennej). Każdy kij ma dwa końce.

To niech to powie a nie unika podejścia pod sektor nie po raz pierwszy.
Przez to tworzą się domysły i niedomówienia.

Dariook 04.03.2013 04:58

W tak gównianej lidze, gdzie wszystko jest dziełem przypadku a nie umiejętności, może się okazać, że Kula jebnie lepszy wynik niż namaszczany tutaj Nawałka.
Ale już kiedyś pisałem, że Nawałka to przeciętny trener...jeśli się dalej chcemy kisić w tym samym gównie to prosze bardzo - brać go!

nesta 04.03.2013 10:56

Rzecz nie w tym czy Kulawik zostanie na przyszly sezon. Tu chyba zdecydowana większość zgadza się, że są to jeszcze za wysokie progi dla tego trenera. Bardziej chodzi o to czy wystarczy na spokojne dogranie tego sezonu do konca i nie trzeba bedzie zmieniac trenera w trakcie rundy.

Drozd 04.03.2013 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1301692)

Edit: Wiesz czym Bogusław Cupiał na przykład zasłużył się w Wiśle? NA TRENERA GO!

Kulawik przy Probierzu to super trener, jak tamten spieprzył dwa sezony to nie płakałeś...

To że kiedyś był przez lata kapitanem Wisły bardzo dużo zmienia, jeżeli tego nie rozumiesz to pogadaj z kimś kto grał kiedyś choćby w okręgówce.

JacobCFC 04.03.2013 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1302029)
W tak gównianej lidze, gdzie wszystko jest dziełem przypadku a nie umiejętności, może się okazać, że Kula jebnie lepszy wynik niż namaszczany tutaj Nawałka.
Ale już kiedyś pisałem, że Nawałka to przeciętny trener...jeśli się dalej chcemy kisić w tym samym gównie to prosze bardzo - brać go!

To wymień chociaż jednego trenera (poza Moskalem), który nadawał by się po sezonie do objęcia Wisły? Chyba nie powiesz, że z tą trenerską miernotą (należy oddzielić grubą kreską zasługi sportowe, a trenerskie), mamy szanse za rok się utrzymać w lidze?

Lukasz 04.03.2013 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1302084)
Kulawik przy Probierzu to super trener, jak tamten spieprzył dwa sezony to nie płakałeś...

To że kiedyś był przez lata kapitanem Wisły bardzo dużo zmienia, jeżeli tego nie rozumiesz to pogadaj z kimś kto grał kiedyś choćby w okręgówce.

Chętnie się dowiem co zmienia i gdzie to widać. Poważnie bo tego zupełnie nie czaję.

Yossarian 04.03.2013 22:26

AKula dalej swoje : „Od samego początku było ciężko i pod górkę i tak też się skończyło, jak państwo widzieli”

Tomek ,pod gorke to ty miales chyba do kuleszowki...

madziar 04.03.2013 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1302167)
Chętnie się dowiem co zmienia i gdzie to widać. Poważnie bo tego zupełnie nie czaję.

No zmienia bo to jest tak jak np. z siostrzencem:P Bedziesz mial firme i przyjdzie siostra i poprosi Cie o przyjecie jej syna... nie odmowisz wiadomo:) A siostrzeniec totalnie nie kumaty, spieprzy milion spraw i go dopiero wtedy zwolnisz ale przynajmniej dales mu szanse:) i tak to z Kulawikiem jest wlasnie:)

sanderuss 04.03.2013 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1302084)

No akurat ja różnicy miedzy nimi nie widze. I co z tego ze był kapitanem Wisly przez kilka lat? Tamtej Wisły juz nie ma. Teraz ma prowadzic grupe najemników którzy to mają głęboko gdzieś. Szacunek kibiców bedzie miał zawsze ale to mu nie pomoże jezeli ma problemy z dotarciem do skorokopow czy przygotowania jakiejkolwiek taktyki na mecz.

wolfy 04.03.2013 23:22

Kulawik jest piątym trenerem który ma problemy z tą hałastrą. Piątym! A skład ma najsłabszy.
Bez chwili wahania zamieniłbym Sikorskiego na Żurawia z jego ostatniego sezonu w Wiśle!
Czego wy ludzie oczekujecie?

Lukasz 04.03.2013 23:33

Ano chyba że w ta stronę. No ale niech się jeszcze Drozd wypowie czy to o to mu chodziło. Tyle że nadal nie wiem dlaczego Tomek musi kupony odcinać akurat na tym stanowisku. Rozumiem że Kulawik ma coś czego nie ma Benitez, Murinho czy Guardiola (czyli przeszłość w Wiśle) natomiast wątpię czy jest to cecha której bezapelacyjnie potrzebujemy u trenera. Widziałem jego konferencje pomeczową. Co mówi Tomek? Brakło Jaliensa, Kosy, wykończeń i strzelonej bramki. Gdyby nie to, to wynik 1:0 dowieźlibyśmy do końca. Brakło znów tylko 2-ch punktów do wykonania planu.

Wolfy - nie powiem złego słowa na Kulawika jak Ty się odczepisz od Sikorskiego. W końcu jeden i drugi niewiele wnosi do zespołu. Widzisz jakaś większą różnicę?

wolfy 05.03.2013 01:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1302192)
Wolfy - nie powiem złego słowa na Kulawika jak Ty się odczepisz od Sikorskiego. W końcu jeden i drugi niewiele wnosi do zespołu. Widzisz jakaś większą różnicę?

IMHO Kulawik wyciska z tej drużyny maksa, albo coś koło tego.

Dla odmiany Sikorski... Co musiałby zrobić napastnik, by być gorszym od tego gościa? Strzelić samobója? Bo dwa razy już zablokował strzały naszych...

Grę Daniela można określić jednym słowem - dno. Mamy nędzny skład, a on i tak daje radę wyróżnić się in minus.

Manson33 05.03.2013 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1302188)
Bez chwili wahania zamieniłbym Sikorskiego na Żurawia z jego ostatniego sezonu w Wiśle!

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.
Żurawski w ostatnim swoim sezonie 21 występów i 1 bramka
Sikorski ma połowę występów Maćka i zero bramek.
Wszystko jeszcze przed nim !
Do spieprzenia oczywiście...

Do madziara - Wisła to nie firma Kulawika tylko Cupiała. On klepie tu ludzi i jeszcze daje im najwyższe
kontrakty za samo nazwisko.

Lukasz 05.03.2013 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1302202)
IMHO Kulawik wyciska z tej drużyny maksa, albo coś koło tego.

Dla odmiany Sikorski... Co musiałby zrobić napastnik, by być gorszym od tego gościa? Strzelić samobója? Bo dwa razy już zablokował strzały naszych...

Grę Daniela można określić jednym słowem - dno. Mamy nędzny skład, a on i tak daje radę wyróżnić się in minus.

No dobrze, ale jak do tego dopasujesz bezsensowne wypowiedzi Tomka zależne od sytuacji? Raz piłkarze musza przepracować cały okres przygotowawczy i będzie git, by potem po obozach powiedzieć iż nie maja siły i dają z siebie maksa. Innym razem w kontekście Meliksona - jego sprzedaż ma plusy ponieważ musimy grac bardziej zespołowo,by chwile potem taktykę drużyny ustawiać pod Gargułę i narzekać na jego absencję.

Innymi słowy: na jakiej podstawie uważasz że jego metody treningowe i postępowanie nie jest tak chaotyczne jak jego wypowiedzi? Wie co robi, dlaczego to robi i ma to jakieś potem odzwierciedlenie w rzeczywistości?

Dariook 05.03.2013 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1302146)
To wymień chociaż jednego trenera (poza Moskalem), który nadawał by się po sezonie do objęcia Wisły? Chyba nie powiesz, że z tą trenerską miernotą (należy oddzielić grubą kreską zasługi sportowe, a trenerskie), mamy szanse za rok się utrzymać w lidze?

Z polskiej ligi ? Żaden ! Wszyscy są jednym wielkim gównem!
Jednym słowem - Jacy piłkarze, tacy trenerzy. Wszystko żyje w wspaniałej symbiozie.

Kiedyś byłem jednym z tych, który głośno domagał się wymiany Maaskanta. Brakowało mi stylu, brakowało schematów, choć prawdą jest, że punktował przyjemnie.
A teraz... nie pozostaje mi nic innego jak po prostu uderzyć się w pierś.

Ale kto mógł przypuszczać że wszystko tak się potoczy w dół? Kto mógł przypuszczać że pojawi się Łysy? i w końcu kto mógł przypuszczać że zwolnienie holendra pociągnie za sobą tak poważne konsekwencje? Ja osobiście nie przypuszczałem...

Kiedyś domagałem się stylu i krakowskiej tiki-taka. Obecnie nie wymagam już nic.

Moja recepta na sukces jest bardzo prosta.
1. Klasowy trener, któremu pozwoli się zbudować drużynę po swojemu.
2. Wyjebać wszystkich pseudo kopaczy.
3. Wyjebać żenujących wychowanków - prezentują poziom 2 ligowy.
4. Kupić 3-4 porządnych piłkarzy, na których będzie budowana siła drużyny. Niestety taki jest współczesny futbol.

Ps:
Najemnicy są na całym świecie...każdy piłkarz nim jest, jeśli spojrzy się na to z tej strony. Tajemnicą jednak pozostaje, dlaczego wszędzie grają tylko u nas nie...

wolfy 05.03.2013 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1302237)
No dobrze, ale jak do tego dopasujesz bezsensowne wypowiedzi Tomka zależne od sytuacji?

Mam je gdzieś.
Do Holendra i Petrescu też dowalaliście się o konferencje. Liczy się to co na boisku, a teraz przynajmniej w dwóch meczach zobaczyłem jakieś sytuacje i zaangażowanie. Jak na ten skład to już jest nieźle...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1302240)
Ale kto mógł przypuszczać że wszystko tak się potoczy w dół? Kto mógł przypuszczać że pojawi się Łysy? i w końcu kto mógł przypuszczać że zwolnienie holendra pociągnie za sobą tak poważne konsekwencje? Ja osobiście nie przypuszczałem...

Ja. Wystarczyło mieć dwie szare komórki na krzyż żeby zauważyć kto prowadzi nagonkę na holendrów i kto ma w tym interes. Jedyny minus, to że Czesiu 777 się u nas nie załapał, ale przynajmniej polski Guardiola trochę pensji wybrał.
Są teraz młodzi Polacy, co mecz jest walka (o utrzymanie, ale nie bądźmy drobiazgowi), Wisła jest właścicielką...

Kto mógł pomyśleć, że wraz z PMS wróci taktyczny neolit oraz szemrane transfery?
:facepalm:

szprotson 05.03.2013 13:36

dwie najsłabsze drużyny i 2 pkt. I mówimy ze nie jest źle...
jest prze....ewsko źle, nie potrafimy strzelać bramek a tak sie zdobywa punkty.

dobrze ze wczoraj nie gwizdnął tego karnego, bo Maly by przestrzelił i byłby dzis krzyk na niego ,a tak to oberwie sie idiocie którego z pracy wyeliminuje czip w piłce.

Lukasz 05.03.2013 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1302253)
Mam je gdzieś.
Do Holendra i Petrescu też dowalaliście się o konferencje. Liczy się to co na boisku, a teraz przynajmniej w dwóch meczach zobaczyłem jakieś sytuacje i zaangażowanie. Jak na ten skład to już jest nieźle...

O.K. Poczekam jeszcze kilka kolejek aż zmienisz zdanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl