![]() |
Cytat:
Z tytułu reklamy TF jest wpłacana część z tych 10 baniek od Cupiała na utrzymanie drużyny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak mówił Bednarz w wywiadzie z tego co pamiętam 2 lub 3 bańki to kontrakt za koszulki a o resztę to już trzeba by było się jakiegoś księgowego zapytać:) |
Cytat:
|
Cytat:
..... cytat Otóż nie jest tak, że Cupiał ma jakieś "swoje" prywatne pieniądze, z których utrzymuje klub. Przecież robi to formalnie Tele-Fonika czyli firma,spółka prawa handlowego, która jak każda musi się finansować i utrzymywać, w której musi się zgadzać każda złotówka i nawet gdyby Cupiał chciał nie może sobie ot tak przelać na konta Wisły paru milionów. |
Cytat:
|
Dezinformacja jest pozywka tego forum i jesli chodzi o samych kibicow to niema w tym nic dziwnego ,ale zachowanie bednarz oraz ludzi zwiazanych z klubem jak i dziennikarzy zwiazanych ze swiata Cupiala jest swiadomym wprowadzeniem w blad nass kibicow .Ja wam przytocze pewien przyklad po sprzedania zawodnika do holandii za 3,8 miliona ,pieniadze trafiaja w calosci do TF w ramach splaty ODSETEK a nastepnie TF udziela Wisle pozyczke 700.000 z tych ze pieniedzy na 12 percent .
|
No i jeśli nawet Twoje doniesienia sa prawdziwe, to wszystko jest w porządku. Prowadziłeś kiedys dużą firmę prawa handlowego?
|
Cytat:
Tak cysto teoretycznie, wszystko jest w świetle prawa handlowego ok. Właścicielem Wisły jest TF a nie Cupiał. Cupiał jest właścicielem TF. |
ofiara tego postepowania ,polityki jest Wisla i to jest jej koniec TYKO KFESTJA CZASU JAK OGLOSIMY UPADLOSC
|
O jezu, no i co z tego?
Zaczniemy od 4 ligi i prawdopodobnie w 4 lata wrócimy co najmniej do 1 ligi. Do 2 ligi włącznie wygrywać będziemy dzięki presji kibiców zalewając stadioniki, wiochy i miasteczka Polski południowej. |
przynajamniej bedzie sie latwiej do Wisly dostac :)
Beda przyjmowac kazdego a z tego powodu ze jestem akurat na etapie kiedy to sie takich do pierwszej druzyny wprowadza to moze zagram :) Prawda jest ze ofiara jest Wisla. Ja nie moge przebolec ze Cupial akurat w tym momencie nie da ani zlotowki na klub. Rozumiem ze on swoja kase zarobil i co z tego ze do konca zycia jej nie wyda ale skoro jest kibicem Wisly i zdecydowal sie na inwestycje w ten klub to zobowiazuje go do tego by w takim momencie przelac pieniadze. chocby posplacac zaleglosci wzgledem pilkarzy... :( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na szczęście z Cupiałem spadek niżej niż I liga nam nie grozi, więc trzeba się przyzwyczaić do 'monotonii' w ekstraklasie. |
Cupiał szykuje córkę na szefową Wisły
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pani jest zajebista czy wiadomość zajebista?
ps. To mój własny męski szowinistyczny punkt widzenia ;P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli to miałoby być z korzyścią dla Wisły to czemu nie.
|
Gadanie, że Cupiał nie może przelać kasy na konto Wisły, bo jest na to paragraf jest śmieszne.
Myślicie, że on nie ma własnych pieniędzy z TF? To co, jachtu też nie może sobie kupić, bo nie ma za co? (Ty, zaraz, przecież on jacht pewnie ma :D). Jeśli tylko by chciał to by to zrobił:) A jak to by księgowo wyglądało, to już zupełnie inna bajka:) |
Wisla jest klubem od jakiegos czasu samowystarczalnym wiec pisanie o przynoszeniu strat tez troche dziwne.. TF niby na tym traci albo sam Cupial? jak, gdzie, co? zreszta straty moze przynosic jakis zespol z 2 ligi.
uwielbiam te ich "mowi nam byly pracownik klubu" ewentualnie "mowi nam osoba , ktora jest blisko klubu" :D podajcie nazwisko, cwaniaczki hihi |
Warta też miała zajebistą panią prezes chyba jeszcze ma. Współaścicielkę firmy developerskiej.
Niewątpliwie potzebujemy w klubie odważnych decyzji. Ale do klubu piłkarskiego potrzebna jest wytrwałość, bo efekty działań mogą przyjść za jakiś czas. |
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sieniom_faktu/
Jeszcze macie tutaj sprostowanie tych bredni wymyślanych przez fakt. |
Fakt takie samo dziadostwo jak Gazeta Wyborcza.
|
Cytat:
A plotki faktowe? K... ludzie, to jest FUCKT. Ja wiem, że jest to najbardziej poczytna gazeta w kraju (największa sprzedaż od lat), ale miałem nadzieję że jej prenumeratę mają koleżanki z Kałuży... |
Chodzi też o to, kto wypuścił ten artykuł.
|
Przedziwne to dementi, by nie rzec absurdalne. Dementuje się artykuł, który nie powstał. Trzy akapity dementujące zmiany w zarządzie spółki, o których w "Fakcie" nie napisano - niech ktoś znajdzie w tym tekście choć słowo o zarządzie Wisły.
Nie wiem też cóż takiego naruszającego dobre imię Wisły się tam znalazło. Jak dla mnie motyw przekazania władzy młodej, dynamicznej osobie brzmi pozytywnie. Podobnie jak scenariusz z poszukiwaniem inwestora. Tak czy inaczej, większe oburzenie niż ten tekst na takowe zasługuje. W ostatnim akapicie autor potwierdza, że sam spekuluje i kreuje różne scenariusze na podstawie hasła "córka właściciela będzie mieć więcej do powiedzenia w jego firmach". Wiele hałasu o nic. |
Aleksander Michajłowicz Gorczakow: "Nie wierzę w niezdementowane informacje."
|
No i dobrze ze jest dementi bo jakby córka Cupiała miała by rzadzic w klubie to by był taki sam bajzel jak w TF , jej niektóre decyzje niestety były niezbyt trafne jak chocby zatrudnienie firmy doradczej Alvarez , wzieli 10 mnl euro i nic nie zrobili poza durnymi raportami , które nic nie dały . Mam nadzieję ze Pani Monika z biegiem czasu nabierze doswiadczenia biznesowego , pozna firmę od A do Z i wtedy bedzie podejmowac rozsadne decyzje.
|
W takim razie sorry za wprowadzenie w błąd, ja sama sceptycznie podchodzę do informacji z F*cktu i wrzuciłam ten artykuł bardziej z ciekawości ;) Skoro jednak klub wszystko sprostował, to nie ma o czym mówić. Można tylko gdybać, czy taka zmiana byłaby dla Wisły korzystna. Zresztą pewnie prędzej czy później ona nastąpi, w końcu lata lecą i o ile Bogusław Cupiał nie zamierza sprzedać klubu, to ktoś będzie musiał go zastąpić na tym zaszczytnym stanowisku. Kto wie, być może to będzie właśnie pani Monika. Na razie nie ma co jednak sobie tym zaprzątać głowy, bo klub potwierdził, że to plotka.
|
W tym kraju jest taki zwyczaj że jak się coś dementuje to znaczy że zaraz będzie dokładnie na odwrót ;)
- nie podniesiemy podatków - nie wyślemy wojsk do Afganistanu - nie będzie zmian na stanowisku trenera kadry - Tomasz Kulawi ma pełne poparcie zarządu i nie przewidujemy zmian na tym stanowisku itp itd |
Cytat:
|
Cytat:
IMHO Akurat nasz PR miał przebłyski na plus. |
Pewnie szukali jakiegoś kozła ofiarnego...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl