Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 02.07.2008 11:15

do klasy Sobola brakuje mu, owsze, ale to jest inny zawodnik przeciez.

Defensywny pomocnik a ofensywny maja raczej rozne cechy,umiejetnosci i zadania na boisku

Triodante 02.07.2008 11:29

Sobol to rzeczywiście wyższy poziom niż Jirsak, ale ten drugi jest naszym jedynym ofensywnym środkowym pomocnikiem, który prezentuje przyzwoity poziom więc jego brak byłby dla nas jeszcze bardziej odczuwalny. Przydałby się nam jakiś ofensywny pomocnik bo zamiast Jirsaka nie ma kto ciągnąć gry w pomocy. Nie ma co naiwnie liczyć, że Zieniu będzie miał sezon konia drugi raz z rzędu.

mcselon 02.07.2008 12:39

A tu taki oto sensacyjny news z futbol.pl:

W poniedziałek czteroletnią umowę z Wisłą Kraków podpisał prawy obrońca Slovana Liberec, Peter Singlar. Słowak ma być rywalem dla Marcina Baszczyńskiego, który na swojej pozycji był w ostatnim czasie pozbawiony konkurencji. Lecz zdaniem jednego z menedżerów, Baszczyński ma odejść z Wisły.

Chociaż agentem Petera Singlara jest Juraj Venglos z Central Sport Management, to duży wpływ na jego transfer do Wisły miał mieć inny licencjonowany menedżer FIFA, Vladimir Varga. – Sam poleciłem Singlara krakowianom po rozmowie z jego menedżerem Jurajem Venglosem – mówi Varga.

Zdaniem menedżera, Singlar jednak nie będzie rywalem Baszczyńskiego, a jego następcą, gdyż według Vargi polski obrońca ma opuścić klub z Reymonta. – Odejdzie na 90 procent – szokuje słowacki menedżer.

Według Vladimira Vargi, Singlar jest bardzo zadowolony z przejścia do Wisły, z którą już niedługo zagra w eliminacjach Ligi Mistrzów. - Peter był miło zaskoczony podejściem wszystkich pracowników jego nowego klubu, od prezesa aż po trenera. Na własnej skórze się przekonał się, że przechodzi do wielkiego klubu – przekonuje Varga.

Menedżer nie ma wątpliwości, że słowacki obrońca dobrze się wkomponuje do zespołu mistrza Polski. - Poznałem Petera nie tylko od piłkarskiej strony, ale także od tej ludzkiej. Dlatego też wierzę, że w nowym klubie pokaże, że słowaccy piłkarze potrafią grać w piłkę – kończy agent FIFA

jachting 02.07.2008 12:46

Właściwie to ostatni moment aby zarobić na Baszczyńskim ,jeśli te pieniądze zostaną jeszcze jakoś zainwestowane
to chyba nie jest to złe wyjście .
Choć nie wiadomo skąd ten menadżer czerpie wiedzę ,a i mogą być to jakieś prasowe rewelacje .

Dean 02.07.2008 12:48

Nie odejdzie... Co Wy, Baszczu by tego nie zrobil :D

7 kotów 02.07.2008 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 560934)
Nie odejdzie... Co Wy, Baszczu by tego nie zrobil :D

a szkoda...

pawelo84 02.07.2008 12:59

A nie zastanawiacie się czemu nie ma trasnferów?
Moim zdaniem dlatego że Wisła straci bardzo dużo kasy z powodu wynajmu obcego stadionu. Nie ma co ukrywać, przy średniej ok 15 tyś. na mecz ,to klub zarobił grubo ponad 6 mln złotych za bilety w tamtym roku. Strata takiej kasy to spory problem. Zysku z gry na stadionie Uni czy też od czasu do czasu na Śląskim nie będzie dużego.

wolfy 02.07.2008 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 560953)
Poczekamy zobaczymy, może odejdzie, a może nie, któż to wie :D.

Najpierw musiałby się znaleźć fraj... Znaczy się - chętny:>
Baszczyńskiemu nikt dotąd problemów z odejściem nie robił, tyle że jedyną poważną ofertę jaką miał odrzucił jeszcze za Liczki.

kristos 02.07.2008 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 560963)
Najpierw musiałby się znaleźć fraj... Znaczy się - chętny:>
Baszczyńskiemu nikt dotąd problemów z odejściem nie robił, tyle że jedyną poważną ofertę jaką miał odrzucił jeszcze za Liczki.

A mógł grac w zdobywcy pucharu UEFA.....

Zienczuk8 02.07.2008 14:21

Cytat:

Władze APÓEL-u Nikozja uzgodniły warunki kontraktu z Kamilem Kosowskim - poinformowała oficjalna strona internetowa wicemistrzów Cypru. Transfer zostanie jednak przeprowadzony tylko pod warunkiem rozwiązania przez byłego wiślaka kontraktu z hiszpańskim Cádiz CF.
czyli, Kosa nie dla nas... coz:D

Gordian 02.07.2008 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 560994)
W tedy nikt tak nie gadał, że droga wolna, tylko był lament, że "Wielki Baszczu" odchodzi. Może i trochę "zdziadział", ale widać co Polska liga robi z człowieka :D. A widze, że redakcja sie stara, zasupyje nas newsami, ale nic o transferach, czyli widać, że albo gówno się dzieje, albo Pan Bednarz jest mistrzem ukrywania swoich negocjacji. Za perę dni powinnieśmy poznać odpowiedź na to pytyanie.

Sprawa z Baszczyńskim ma się tak samo jak z każdym innym piłkarzem w Polsce niestety. "Kali zrobił swoje, Kali może może odejść...". Niestety nie szanuje się ludzi którzy coś zrobili kiedyś dla klubu. Niektórzy chyba zapomnieli jak kiedyś skandowali: "Baszczu z nami - kibicami!". Takie tekstu typu: "Najpierw musiałby się znaleźć fraj... Znaczy się - chętny:> ", albo "Nie odejdzie... Co Wy, Baszczu by tego nie zrobil :D" i odp. "a szkoda...", jak czytam to żal dupę ściska. Parę lat temu, jak jeszcze sie pasjonowałem LM (chyba z 8 lat temu) to w Realu, Raul miał dwa sezony kiedy grał totalną mizerie. NIKT z zarządu czy też kibiców nie chciał się go pozbyć. Powiem więcej obecnie przedłużył kontrakt i zapewne zostanie w Madrycie już do końca kariery a może i życia. W PL, nieważne ile kto zrobił dla klubu. Liczy się tylko to że lata już nie pozawalają grać mu na takim samym poziomie jak kiedyś. Podobna sytuacja ma się z Cantoro. Takich ludzi w Wiśle zostało na prawdę nie wiele. Prócz Baszcza i Cantoro może jeszcze Głowacki.

Odnośnie tego artykułu to brzmi on, co najmniej nieprawdopodobnie. Skoro na oficjalnej było że podpisał Singlar na rok kontrakt to ja bym raczej w to wierzył.

Lemoniadowy Joe 02.07.2008 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 561037)
O to mi właśnie chodzi, że był "Wielki Baszczu", a teraz jest frajer, którego trzeba wywalić, bo jest rzekomo za stary. Może i już swój szczytowy sezon ma za sobą, ale jednak ciągle jest naszym najlepszym prawym obrońcom i zawodnikiem, który nie odszedł od nas kiedy mógł, nie zachował się jak Kokos, który uciekł jak szczur. Choćby za to panu Marcinowi należy się szacunek.

do Zenitu nie odszedł bo dawali mu za mały kontrakt, jak pojechał do Anglii na testy to gotów był przesiedzieć pół okresu przygotowawczego byle sie tam załapać

Baszczyński jest naszym najlepszym prawym obrońcą bo Kuzerze sie w głowie popie..., Vidliczke szybko skreślono a Dudke przesunięto na inne pozycje
zobaczymy jak będzie wyglądała rywalizacja z przeciętnym czeskim ligowcem

63.5 Kg 02.07.2008 15:22

Ja nie rozumiem czy Wy nie czytacie artyklulow do konca??

To powiedzial gosc ktory jest zwiazany z Singlarem.
Normalna sprawa ze musi mu zrobic reklame i pokazac ze jego czlowiek wlasnie po to tutaj przyszedl...
Ten gosc nie mialby najmniejszego prawa wiedziec ze Baszczu odchodzi..

I dla spanikowanych jeszcze jedno ,przypominam slowa Skorzy ktory powiedzial ze sa finalizowane rozmowy z zawodnikami ktorzy nie potzrebuja testow zeby zagrac w Wisle...

Bronex 02.07.2008 15:28

Witam ,

Kilka słów co do tego newsa o możliwości pożegnania Marcina Baszczyńskiego. Nie chce mi się specjalnie w to wierzyć. Słowa menadżera Singlara raczej bym interpretował jako wynik nieporozumienia na polu czysto językowym w trakcie negocjacji. Chociaż prawdopodobieństwo zmiany barw klubowych przez Marcina jakieś na pewno istnieje. Jest to zawodnik już po trzydziestce który spędził w naszym klubie 7 sezonów. Może chce zmienić klimat na lepszy finansowo a niekoniecznie sportowo (Cypr,Grecja,Austria,Turcja ... etc). Najlepszy czas dla niego na odejście to oczywiście był w 2003 roku wiosną po naprawdę wyśmienitych występach na tej pozycji w meczach pucharu UEFA. Wówczas takiej potrzeby nie widział klub i sam zawodnik. Od sezonu 2003/2004 Baszczyński cały czas gra poniżej swoich możliwości co chyba jest podyktowane brakiem motywacji, zawirowaniami w drużynie (zmiana trenerów , rotacje na pozycji prawej pomocy). Przez ostatnie lata to tylko pamiętam ,że Baszczyński dostał ofertę z Zenita St. Petersburg ale jej nie przyjął ze względu na kontrakt i był na testach w WHU w Anglii (po odejściu Tomasa Repki do Sparty Praga) za co wszyscy na tym forum chcieliśmy go spalić na stosie. Mam nadzieję ,że dzięki konkurencji na prawej obronie zyska Marcin , Wisła i reprezentacja Polski.

wolek19866 02.07.2008 18:31

A nie skojarzył sobie ktoś takich faktów. Jeśli odchodzi Baszczu np do ligi greckiej za powiedzmy 800 tyś euro, a w jego miejsce Bednarz sprowadza Bartczaka za 400 tyś euro :/ Może mało ograny w pucharach, ale młody i perspektywiczny. Może po to np sprowadzali Singlara, żeby był tym pewniakiem, doświadczonym, ogranym Któż to wie, może to jest celowe zagranie. Czyż nie zdziwił was fakt, że do klubu ściągnięto drugiego prawego obrońce w podobnym wieku co Baszczu :/ jeśli to prawda to tylko trzeba życzyć Marcinowi tylko jak najlepiej bo w końcu to ikona klubu :D Pozdrawiam

adm007 02.07.2008 18:34

No tak my tu o Baszczu ale niestety prawda jest bolesna Legia się wzmacnia, a u nas stoją wzmocnienia. Przespaliśmy wiosnę. Wtedy trzeba było zawodników klepać a my niestety nic chyba bnie zrobiliśmy. Znouw się zaczyna gadka o finalizowaniu kontraktów zawodników. Za nie długo będzie spiewka o wyrównanej kadrze itp, itd. Niestety nie wygląda to różowo

polpol 02.07.2008 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gabri (Post 560867)
Zamiast półamatorów z Białorusi czy innej Irlandii trafiamy na silną ekipę z Izraela i Bedni musi zapieprzać z transferami żebyśmy zaraz się nie pożegnali z pucharami. Ale takie są efekty jak Jacuś sobie robi urlop zamiast transfery załatwiać.:-P

Priorytetowo jest nam potrzebny bramkarz bo z Pawełkiem wiele nie ugramy. Zupełnie nie mogę rozkminić dlaczego Bednarz testuje jakiegoś ekwadorskiego rezerwistę zamiast ściągnąć Kowalewskiego za friko. Zagłębie i Korona zleciały z ligi i można za niewielką kapustę wziąć niezłych grajków.

Wczoraj gdzieś czytałem że oferowano Kowalewskiego Śląskowi - miesięczna płaca dla zawodnika miała oscylować około 70 tyś złotych, co daje rocznie 840 tyś pensji. Teraz już wiesz czemu? Jeśli facet rzeczywiście się tak ceni to ja się nie dziwię że nie jesteśmy zainteresowani. Przecież u nas tyle zarabiają największe gwiazdy zespołu grające w polu. Nas po prostu na taki wydatek nie stać.

jachting 02.07.2008 18:46

Legia ? Iwański za Rogera .Kumbew za Astiza,Rocki i jacyś nie sprawdzeni grajkowie .
Na mnie to nie robi wrażenia .
Ale oczywiście czekam na "uzupełnienia" Wisły,bo Legia nie jest dla mnie jakimś punktem odniesienia ,a ze słow Skorży wynika że wzmocnień można się spodziewać

wolfy 02.07.2008 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 560985)
A mógł grac w zdobywcy pucharu UEFA.....

Zależy, co rozumiesz przez "grać":>
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian
Sprawa z Baszczyńskim ma się tak samo jak z każdym innym piłkarzem w Polsce niestety. "Kali zrobił swoje, Kali może może odejść...". Niestety nie szanuje się ludzi którzy coś zrobili kiedyś dla klubu. Niektórzy chyba zapomnieli jak kiedyś skandowali: "Baszczu z nami - kibicami!". Takie tekstu typu: "Najpierw musiałby się znaleźć fraj... Znaczy się - chętny ", albo "Nie odejdzie... Co Wy, Baszczu by tego nie zrobil " i odp. "a szkoda...", jak czytam to żal dupę ściska. Parę lat temu, jak jeszcze sie pasjonowałem LM (chyba z 8 lat temu) to w Realu, Raul miał dwa sezony kiedy grał totalną mizerie. NIKT z zarządu czy też kibiców nie chciał się go pozbyć. Powiem więcej obecnie przedłużył kontrakt i zapewne zostanie w Madrycie już do końca kariery a może i życia. W PL, nieważne ile kto zrobił dla klubu. Liczy się tylko to że lata już nie pozawalają grać mu na takim samym poziomie jak kiedyś. Podobna sytuacja ma się z Cantoro. Takich ludzi w Wiśle zostało na prawdę nie wiele. Prócz Baszcza i Cantoro może jeszcze Głowacki.

Odnośnie tego artykułu to brzmi on, co najmniej nieprawdopodobnie. Skoro na oficjalnej było że podpisał Singlar na rok kontrakt to ja bym raczej w to wierzył.

To, że Baszczyński jest za cienki na ligi silniejsze niż nasza to nie złośliwość, zawiść ani brak szacunku, tylko realna ocena sytuacji.
Osobiście Baszczyńskiego bardzo szanuję, ale nie mam zamiaru robić z niego wirtuoza którym nie jest. I tylko frajer ściągnąłby go do jakiejś porządnej ligi, szczególnie w tym wieku. Podobnie zresztą jest z 99% polskich zawodników.

wiertar 02.07.2008 19:36

boze to nei jest CM ze wszystko wydaje sie łatwe, proste i dogrywa sie wszystko chwila moment. moze poprostu jeszcze sie nie dogadali z graczami , moze nie dogalali sie ze spon\sorem i niewiedza czy i ile kasy moga wydac. mysle ze cos sfinalizuja... a jak nie to trudno wole nikogo nie kupowac niz gosci pokroju "wspaniałego " Juniora z lLegi czy innych Balbin za ciezką kase

pawelo84 02.07.2008 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 561196)
Narazie to jest sranie w banie. Tylko wszyscy (Skorża, Bednarz) gadają o tych wzmocnieniach to ja się pytam: Dlaczego nie podpisali nikogo z tych transferów, które rzekomo były blisko finalizacji? Co nagle się Ci zawodnicy rozmyśleli czy może Bednarz czy Skorża, albo Cupiał doszli do wniosku, że to nie są tacy miszczowie (celowy błąd ortograficzny). Szkoda gadać, kolejny dzień bez transferów=dzień stracony. Ja jeszcze mam nadzieję, bo niby gadał, że spokojnie itd., tylko, żeby nie przesadzili z tym spokojem.

To wszystko nie jest takie proste. Jak juz napisałem Wisła staraci ok 6 mln zł na tym że nie będzie meczów w Krakowie, dlatego też okrojony budżet i ciągnące się długo negocjacje. Pozatym Bednaż juz nie raz nie dwa załatwiał transfery dość długo, ale jednak najkonkretniej ze wszystkich naszych menago. Przykłady : Niedzielan, Jirsak, Łobodzinski, Matusiak

Mario Nh 02.07.2008 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 561021)
czyli, Kosa nie dla nas... coz:D

I to jest poziom w jakim znalazła sie polska piłka klubowa...

Nas nie stać na sprostanie żądań takich piłkarzy jak Paulista i Kosowski, Cypryjski Apoel już tak.

A tak ładnie gromiliśmy Omonię Nikozja... ( 5-2 )

Już niedługo, o ile się nic nie zmieni to my będziemy musieli się obawiać Cypryjczyków. Pozostanie nam smak sukcesu w kraju...

ano po raz kolejny ogramy Lecha, ogramy Legię, ogramy Cracovię... no cóż może tylko to nam pozostało.

Coolpick 02.07.2008 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 561221)
I to jest poziom w jakim znalazła sie polska piłka klubowa...

Nas nie stać na sprostanie żądań takich piłkarzy jak Paulista i Kosowski, Cypryjski Apoel już tak.

A tak ładnie gromiliśmy Omonię Nikozja... ( 5-2 )

Już niedługo, o ile się nic nie zmieni to my będziemy musieli się obawiać Cypryjczyków. Pozostanie nam smak sukcesu w kraju...

ano po raz kolejny ogramy Lecha, ogramy Legię, ogramy Cracovię... no cóż może tylko to nam pozostało.

Na prawde myslisz, ze poszlo o kase? (nie mowie o sprawie kosy z przed pol roku)

flamengista 02.07.2008 20:32

Czy jak kolega puści bąka, to debatujecie o czystości powietrza w Krakowie oraz o dziurze ozonowej?

A tu menedżer Słowaka bąka właśnie puszcza, a co poniektórzy na poważnie się zastanawiają, czy to prawda. Ja bym jednak poczekał na bardziej wiarygodne źródło.

Nie ma co się dziwić z Paulistą i Kosowskim. Pamiętam takie czasy, że wypominano Koseckiemu transfer do Turcji, bo to słaba liga. Potem słaba była Grecja i Izrael. Dziś te kraje mają silniejsze ligi od naszej. Podobnie będzie wkrótce z Cyprem. Przypominany mecz z Omonią wcale nie byłby taki udany, gdyby nie skuteczność Żurawskiego. Dziś obawiałbym się takiego rywala.

Póki w polskiej piłce nie pojawią się porządne pieniądze, nie ma co liczyć na sukcesy. Cupiał najwyraźniej sam nie ma tyle środków. A budżet Wisły musi być 10-krotnie wyższy, by grać regularnie w fazie grupowej PUEFA i liczyć na LM. A parę lat temu było inaczej. Od tego czasu między Wisłą a Europą robi się coraz większa przepaść. O reszcie klubów nie ma nawet co gadać.

Na chwilę obecną Wisła może jedynie w miarę sensownie egzystować, wyszukując przyzwoitych piłkarzy, ogrywając ich i odsprzedając z zyskiem. I czekać na lepsze czasy.

Dlatego denerwuje mnie to narzekanie w sprawie transferów. Przecież na polskim rynku piłkarzy nie ma, wszystko przebrane. A za przyzwoitego grajka z Europy trzeba słono płacić. U nas pensja gwiazdorska to 300 tys. €, w Bundeslidze tyle dostaje rezerwowy. Albo zawodnik drugiej ligi w Hiszpanii czy Niemczech.

Kogo ma więc ten Bednarz kupić? Przecież nie ma pieniędzy. Może tylko szukać takich zawodników, którymi wzgardziły lepsze ligi. I tam szukać perełek. Pewnie to robi, może będą tego efekty. Ale to strasznie trudna robota.

Mario Nh 02.07.2008 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 561223)
Na prawde myslisz, ze poszlo o kase? (nie mowie o sprawie kosy z przed pol roku)

Nie tylko, ale głównie.

W sumie to podałem przykłady dwóch wariatów...

jasiek zamiast słuchać trenera wolał szukać Boga... a Kosa... no to wszyscy wiemy...

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Może jeszcze ktoś z nieprzeciętnymi umiejętnościami zasili nasze szeregi i pomoże ograć Beitar.

Mi sie wydaje że najbardziej potrzebny nam jest taki napastnik z prawdziwego zdarzenia, prezentujący inny styl gry niż Brozio... taki który sam będzie potrafił wypracować sobie sytuację. Bo jak Nasz król Paweł się nie daj Bóg pomyli się ze dwa razy sam nam sam z bramkarzem to będzie lament i zgrzytanie zębami.

W ogóle ludzie w Polskiej piłce to by dużo chcieli ale za darmo, a niestety są takie czasy że pieniądz rządzi światem.

_ żeby nie było :D z mojej strony brak jakichkolwiek pretensji do pana Bednarza...tak jak pisze flamengista
Cytat:

Pewnie to robi, może będą tego efekty. Ale to strasznie trudna robota.

Coolpick 02.07.2008 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 561240)
Nie tylko, ale głównie.

W sumie to podałem przykłady dwóch wariatów...

jasiek zamiast słuchać trenera wolał szukać Boga... a Kosa... no to wszyscy wiemy...

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Może jeszcze ktoś z nieprzeciętnymi umiejętnościami zasili nasze szeregi i pomoże ograć Beitar.

Mi sie wydaje że najbardziej potrzebny nam jest taki napastnik z prawdziwego zdarzenia, prezentujący inny styl gry niż Brozio... taki który sam będzie potrafił wypracować sobie sytuację. Bo jak Nasz król Paweł się nie daj Bóg pomyli się ze dwa razy sam nam sam z bramkarzem to będzie lament i zgrzytanie zębami.

W ogóle ludzie w Polskiej piłce to by dużo chcieli ale za darmo, a niestety są takie czasy że pieniądz rządzi światem.

_ żeby nie było :D z mojej strony brak jakichkolwiek pretensji do pana Bednarza...tak jak pisze flamengista

Zalezy co masz na mysli mowiac 'Wisly nie stac'. Bo mi si wydaje, ze po prostu oferuje pieniadze proporcjonalnie do umiejetnosci

Mario Nh 02.07.2008 20:40

Ok, no więc Wisłę nie stać na zaoferowanie piłkarzom kontraktu proporcjonalnego do ich umiejętności. Mówimy tu już o zawodnikach ważnych dla naszego klubu. Każdy ma jednak inne zdanie...

Głowackiego i Brożka udało się przekonać, ale według mnie to i tak marne pieniądze w poważnej piłce

emjot 02.07.2008 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 561232)
Dlatego mówie, że jeszcze spokojnie czekam. Uważam, że Pan Bednarz robi dobrą robotę, ale jednak już powinnien kogoś zakontraktować z tych "gwiazd", aby się zgrywali z drużyną. Dlatego czekamy, bo nie sprowadzenie nikogo jest automatyczną porażką.

w sumie na Gimeneza czekamy już - tak myślę - przynajmniej z 4 lata - więc na efekty hard worku Bednarza też można poczekać
:D

byle nie do plus nieskończoności :rotfl: :rotfl:

wiertar 02.07.2008 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 561267)
Jeżeli nikogo nie kupimy to spartolili robote, .

uważasz ze lepiej wywalic pieniadze w błoto za byle kogo?? ja nie jestem za taka praktyka... moze i kasa jest .. moze nia ma zaobaczymy. ale nawet jak jest to chyba warto ją wydawac z głowa...

adm007 02.07.2008 21:30

http://www.sport.pl/sport/1,78980,54..._gry.html#more

no nic zaczyna sprawdzać czarny scenariusz. Szkoda słów, po tak dobrym sezonie tak spartolić transfery sięgamy po tanich grajków z wolnymi kontraktami.

Ogryzek 02.07.2008 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 561280)
uważasz ze lepiej wywalic pieniadze w błoto za byle kogo?? ja nie jestem za taka praktyka... moze i kasa jest .. moze nia ma zaobaczymy. ale nawet jak jest to chyba warto ją wydawac z głowa...

Z głową ale też na tyle szybo żeby nowy nabytek zagrał chociaż kilka sparingów z nowym klubem i sie zgrał!
Można podjąć decyzje dobą szybko - wolne podejmowanie decyzji nie znaczy że te decyzje są dobre!

A u nas w sprawie transferów spokój jak podczas siesty w Hiszpanii:)

63.5 Kg 02.07.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adm007 (Post 561285)

no nic zaczyna sprawdzać czarny scenariusz. Szkoda słów, po tak dobrym sezonie tak spartolić transfery sięgamy po tanich grajków z wolnymi kontraktami.

Bo nie za wszystkich da sie placic a prawdopodobnie transfery gotowkowe do klubu bede...

janko04 02.07.2008 21:37

Cytat:

Sam Pan Maciek mowił ze rozmawiaja z wieloma zawodnikami dobrej klasy, ktorzy nie musza byc testowani..

Komu wierzysz ?? naszemu trenerowi czy wypocinom z strony ktorą podałes ?? bo ja jakos w to 1 :)

adm007 02.07.2008 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 561292)
Bo nie za wszystkich da sie placic a prawdopodobnie transfery gotowkowe do klubu bede...

Prawdopodobnie ... nie łudzę się już by były. Po co odkurzają Dawidowskiego, ma być pewnie zastąpić Paulistę nie chcę się denerwować

janko04 02.07.2008 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adm007 (Post 561298)
Prawdopodobnie ... nie łudzę się już by były.

jak bylo w okienku zimowym ?? w ostatnich dniach sie dowiedzielismy o transferach...

wiertar 02.07.2008 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 561289)
Z głową ale też na tyle szybo żeby nowy nabytek zagrał chociaż kilka sparingów z nowym klubem i sie zgrał!
Można podjąć decyzje dobą szybko - wolne podejmowanie decyzji nie znaczy że te decyzje są dobre!

A u nas w sprawie transferów spokój jak podczas siesty w Hiszpanii:)

pewnie ze tak wogle najlepiej jest miec duzzzooo kasy wtedy czas nie jest tak istotny.. jednak gdy unas każdy grosz ogłada sie dwa razy napewno staraja sie zakontraktowac kogos po jak najnizyszch pieniadzach. zobaczymy jak bedzie... mysle ze jeszcze do konca tygodnia cos sie wyjaśni

Coolpick 02.07.2008 21:45

Cytat:

Duzo pisania, zero konkretow, ne ma tam tak na prawde nic, co moglo by wskazywac na brak transferow, no ale jest kolejny artykul, ktorym mozna zapchac serwis.

jachting 02.07.2008 21:46

Cytat:

Nie wiadomo, czy wkrótce szkoleniowiec nie będzie miał kolejnego problemu, bo po obrońcę Marcina Baszczyńskiego zgłosiły się kluby z ligi angielskiej.
Ten menadżer chyba wiedział jednak co mówi .Za "dobre" pieniądze śmiało bym go sprzedał .

wiertar 02.07.2008 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 561307)
Ten menadżer chyba wiedział jednak co mówi .Za "dobre" pieniądze śmiało bym go sprzedał .

a nie domyślasz sie ze redaktor czytal słowa tego menagera i poprostu o tej wypowiedzi napisał?? za duzo czarnych mysli macie wszyscy w głowach:)

jachting 02.07.2008 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 561310)
a nie domyślasz sie ze redaktor czytal słowa tego menagera i poprostu o tej wypowiedzi napisał?? za duzo czarnych mysli macie wszyscy w głowach:)

możliwe że sobie dopisali te angielskie kluby ....
A jeśli chodzi o całą resztę to rzeczywiście tekst warty funta kłaków .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl