![]() |
Cytat:
Galeria z meczu sprzed tygodnia : http://ts.podbeskidzie.pl/gm92/galeria-meczu Wydaje mi się, że połowa druzyn ekstraklasy nie ma tak dobrej murawy w tym momencie. |
Cytat:
|
Dopiero będą losowali.
|
Siądą na nas pressingiem tak jak w pierwszym meczu i zobaczymy, czy sobie z tym grajki poradzą.
Ten dwumecz to takie małe przetarcie przed eliminacjami europejskimi, bo : format jak w elm LE, przeciwnik grający na maksa, szybko podchodzacy, nie dający pograć. Taka Levadia 2. |
hehhhe dobre z ta murawa :) jedna z lepszych w Polsce jest w Bielsku o to się bać nie musicie
|
Pewnie 90% osob zaraz tutaj powie ze sobie jaja robie, ale nie, taka mysl przebrnela mi naprawde przez glowe.
Mianowicie to, ze wiadomo, wszyscy mowia, ze pierwszy mecz to 'wypadek przy pracy', jednak kazdy z nas ma oczy i na swoje wlasne widzielismy ze nasi grali z totalnym brakiem zaangazowania, calkowita olewka. Moze jutro bedzie podobnie, uciulaja jakis remis (ze niby walczyli) i po prostu odpadniemy z tego pucharu? Podkreslam, iz NIE WIDZE POWODOW, DLACZEGO MIELIBYSMY UMYSLNIE Z PUCHARU ODPADAC, ale jednak nie wydaje mi sie, zeby ten pierwszy mecz byl tylko wypadkiem przy pracy. Moze odpuscili sobie ten puchar (choc powtarzam, ze z drugiej strony nie chce mi sie w to wierzyc, aby nie chcieli wygrac trofeum), przez co unikna grania ewentualnych 3-ch spotkan w tej rundzie i skupili sie w 100% na lidze? Sam nie wiem, moze jutro zobaczymy Wisle wygrywajacą z drugoligowcem 3 czy 4-0, no ale jednak ta totalna olewka w pierwszym meczu wydawala mi sie byc strasznie dziwna. |
Dla dublerów PP to jedyna okazja do grania i pokazywania się, więc byłoby z ich strony głupota olać taki mecz.
Na wysoką wygraną bym nie liczył chyba, że szybko padną dwie bramki dla nas, w co wątpię |
A ja uważam, iż pierwszego meczu wcale nie odpuściliśmy :] Po prostu wówczas nasza skuteczność była słaba, co zmieniło się już w meczu ligowym z Ruchem. Podobnie, jak w PP było w meczu z Arką, kroił się remis bezbramkowy z powodu niewykorzystania stworzonych sytuacji i wówczas indywidualna akcja Małego dała zwycięstwo.
Z Podbeskidziem mieliśmy kilka dogodnych sytuacji, brakło wykończenia. Teraz pod tym względem jest dobrze, więc jutro powinniśmy wygrać. A przypominam, że każde zwycięstwo inne niż 1:0 daje nam awans. Obstawiam 1:3 dla nas. pozdr |
a każdy remis awans daje nam:) 1-1 obstawiam
|
A ja chcę tylko wyeliminowania Podbeskidzia, a następnie wylosowania Amici. Po pięknych i heroicznych bojach w PP wybicie im z głów jakichkolwiek występów w europejskich pucharach. Wisełko daj mi taki prezent na urodziny;-)
|
Ja niestety mam złe przeczucia, co do tego spotkania.. Nie wiem dlaczego, ale obawiam się końca przygody z PP w tym sezonie.. Jakoś dziwne wrażenie mam, iż bezbramkowo zremisujemy lub odpadniemy po karnych..
|
0-4 tak powinno to wyglądać.
ale znajac zycie w Bielsku pewno od tygodnia niszczą murawe by jutrzejsze spotkanie mialo jak najmniej z pilki noznej. nie po drodze byloby teraz odpadniecie z PP |
Jesli jakis grajek odpuszcza jakikolwiek mecz, to nie jest wart aby byc WISLAKIEM. dziekuje za uwage.
to tak a propos braku motywacji w poprzednim meczu z Podbeskidziem. Chocby to byl mecz z C-klasowym rywalem, maja wyjsc i grac jakby ..urwa ich zycie mialo zalezec od tego. |
Cytat:
do zobaczenia (pogadania) w czwartek rano...:rotfl: @coni a niechby grali nawet na pół gwizdka coby nie było urazów, ale jakieś 2-0 dla nas powinno być. no chyba z jakiegoś powodu jesteśmy w czubie "e-klasy", a Bielsko klasę niżej |
szprotson, nie martw się widziałam dziś na własne oczy, że murawa jest w bardzo dobrym stanie. Wcale jej nie niszczą, wręcz przeciwnie, przygotowują ją na jutrzejszy mecz ;) Tym lepiej dla nas, bo na tak równym boisku nasi lepiej wyszkoleni technicznie gracze mają przewagę nad bielszczanami.
|
Cytat:
|
Cytat:
Bo chyba nie mówisz o futbolu? Nie ma innego możliwości niż kilku bramkowe zwycięstwo naszych zmienników :-P |
Mnie tam już te slogany typu 'lepiej wyszkolona technicznie drużyna' nie kręcą. Wszystko już wkrótce pokaże boisko. Nie wyobrażałem sobie porażki Wisły na Reymonta i się zawiodłem. Teraz też sobie nie wyobrażam odpadnięcia z Podbeskidziem ale nie takie 'kwiatki' już w piłce nożnej widziałem.
|
Nie wiem skąd ta pewność u was. Widzieliscie co PBB zrobiło naszymi gwiazdkami ostatnio. Brak mobilizacji do mnie nie przemawia, oni sobie nie radzili i tyle.Tak jak pisałem, wg mnie to będzie pierwszy test dla drużyny Maaskanta : Odrobić niekorzystny rezultat na wyjeździe z gryzącym trawę przeciwnikiem.
|
Cytat:
Hmm....to pozostaje szykowanie kwitów na Kaspera z czasów pracy w Hucie + opłacony sędzie i awans pewny E: ziumzium : masz ciezki dzien czyco? |
Cytat:
|
.......nij się w łeb...tyle merytorycznej dyskusji z mojej strony.
|
Niektórym kibicom TSP sodówa uderzyła do głowy, wygrali jeden mecz z Wisłą i już wysnuwają Bóg wie jakie wnioski ;) Obyście się tylko nie rozczarowali.
|
Cytat:
Mając w pamięci poprzedni mecz PP zastanawiam się, skąd ten optymizm? IMHO Garguła to były reprezentant Polski i ganianie za piłkarzami jakiegoś Podbeskidzia jest poniżej jego godności. Trzeba się szanować... |
Cytat:
Osobiście bardzo zależałoby mi, aby Maaskant zdołał jednak dotrzeć do Riosa i odpowiednio go ustawić, bo to pod względem wyszkolenia naprawdę nieprzeciętny zawodnik w naszych polskich warunkach. Jeśli Holendrowi się nie uda, będzie to duża porażka - nie tylko zawodnika, ale też klubu, trenerów, a nie żaden sukces. Nikt na tym nie skorzysta. Dlatego wypada życzyć, aby w końcu znalazł Riosowi odpowiednie miejsce na boisku. Przykładowo rola bardzo ofensywnego pomocnika, operującego tuż za Genkowem, może posłużyć i Bułgarowi. Moim zdaniem na murawie może być miejsce zarówno dla Meliksona, Małeckiego jak i Riosa. |
Cytat:
|
Cytat:
Podobnie jest tearz z Riosem - potwornie spowalnia grę swoim zastawianiem się i do tego sam jet wolniejszy od Matusiaka. Stąd wszystkie piłki musi mieć do nogi a żadnej na dobieg. Mam nadzieję że Maaskant kieruje się dobrem Wisły a nie dobrem jednego kopacza i nie będzie go wystawiał na siłę jesli jego gra mu nie pasuje. I o żadnej porażce nie ma tu mowy! Nie siej niepotrzebnej propagandy. Jak będzie dobry to Holender da mu szansę:) |
Cytat:
Bez jaj teraz bedziemy sie Podbeskidzia bali bo przegralismy 0-1. Mam nadzieje ze Nasi pilkarze nie maja takiej motywacji jak Ty,bo juz pewno by 3 pamersa zmieniali mocząc sie na myśl o meczu z Podbeskidziem. Każdemu wpadka sie zdarza, jednym z atrybutów, jak to mowi Maaskant topowej druzyny jest szybkie podniesienie sie po porazce i zapomnienie tego. Jedziemy do Bielska,rozszarpujemy górali i wracamy z przepustka do następnej rundy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast reszty posta nie rozumiem, ja wcale nie piszę że my mamy się bać Podbeskidzia tylko że oni nie będą bać się nas.... |
Myślicie, że koniki będą sprzedawać wejściówki na ten mecz ?
Chętnie bym się wybrał tak jak ta ekipa, która cieszyła się z bramki, którą nam strzelili chciałbym sobie poskakać na ich trybunie świętując nasz awans ;) Może nie do końca bezpieczne ale warte zachodu ;) |
Cytat:
|
A tak promują się nasi rywale:
http://podbeskidzie.video-liga.pl/in...p?r=site/index Film fajny, ale narrator powinien iść do więzienia albo w ostateczności powinien przejść jakiś kurs odnośnie emisji i modulacji głosu... . |
Sami sobie strzeliliśmy w stopę w pierwszym meczu. Teraz łatwo sobie wyobrazić taki scenariusz, trzydzieści minut walenia głową w mur, potem jakiś rykoszet, głupi karny etc. Gonimy wynik, gdzieś w osiemdziesiątej minucie wyrównanie i koniec. Cóż pozostaje nadzieja, że mecz się nam ułoży.
W składzie pojawi sie pewnie Wilk (kontuzja Sobola), osobiście widziałbym w jakim dłuższym okresie Riosa. A przedewszystkim oczekuje pojawienia się na boisku niezbędnych autorów każdego sukcesu : panów Ambicja i Zaangażowanie. |
A ja przekornie napiszę, że paradoksalnie każdy wynik jest dobry.
Porażka - pokaże naszym gwiazdorom, że nikt się przed Wisłą nie położy na boisku, zmotywuje do ciężkiej pracy i walki o 3 punkty w Bytomiu. A przecież to MP ma być priorytetem. Zwycięstwo - dodatkowo scementuje drużynę i poprawi i tak dobrą atmosferę, doda naszym pewności. Oczywiście wolę opcję numer 2. Ale warunek jest jeden. Musimy wybiegać ten mecz. Ruchliwość to klucz do sukcesu. Bo jeśli chodzi o indywidualne umiejętności zawodników, to jest różnica 2 klas na naszą korzyść. |
Cytat:
rozumujac to co napisałes to sodowka uderzyla nam do glowy przez to ze realnie myslimy nad zwyciestwem i przejsciem do kolejnej fazy PP tak? moze zacytuje jedno zdadnie ktore ktos tutaj napisal przed pierwszym meczem "mysle ze latwiejszej druzynki nigdy niemielismy, obstawiam spokojne zwyciestwo 6;0 zebysmy na mecz w Bielsku wyszli w drugim garniturze" Wiec w takim razie o rozczarowaniach moze niedyskutujmy lub niedyskutujcie ;] ktos wczesniej wyslal filmik jak wyglada ogladanie zza płotu takze zaproaszamy ;) |
Przegrać z I ligowcem rywalizację o półfinał PP to byłby niewątpliwie wstyd, ale niestety wielce realny, bo Podbeskidzie na własnym stadionie jest bardzo trudnym rywalem, straciło tylko 3 bramki, co daje do myślenia. Jutrzejszy mecz będzie sprawdzianem, czy nasza drużyna ma cojones.
Nie ma tu żadnego tlumaczenia. Trzeba wygrać np. 2-1 i pożegnać Podbeskidzie |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl