Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

wolfy 24.07.2010 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 943202)
Trener Kasperczak może na prawe skrzydło wrzucić Paljicia,sam zawodnik mówił,że może grać na każdej pozycji w pomocy a wczoraj narobił trochę wiatru z KSZO.

Zupełnie, ale to zupełnie niezgrany z resztą drużyny, pomijając jego wątpliwą klasę sportową. Jeżeli wejdzie, to na zmianę.
Podejrzewam też, że na stoperze zagrają Cleber i Kowalski. Powód? Patrz wyżej.

kondzio7 24.07.2010 11:27

Czarek Wilk chyba zostal zgloszony, z nim problemow ze zgloszeniem nie powinno byc.

kangurekm 24.07.2010 11:30

Wg najlepszym rozwiązaniem byłoby wystawienie na prawym skrzydle Łobo albo Kiro . Mały niech wejdzie na podmęczonego rywala , tak samo jak Rios do ataku ;)

kondzio7 24.07.2010 11:35

Rios nie zagra w 3 rundzie. Ja na miejscu trenera bym zostawil Boguskiego na tym prawym skrzydle, fajnie mu sie uklada wspolpraca z Cikosem. W drugiej polowie bym Patryka wpuscil, ale to tylko takie moje sugestie zobaczymy jak to wszystko Heniek ustawi:)

mitmichael 24.07.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kondzio7 (Post 943214)
Rios nie zagra w 3 rundzie. Ja na miejscu trenera bym zostawil Boguskiego na tym prawym skrzydle, fajnie mu sie uklada wspolpraca z Cikosem. W drugiej polowie bym Patryka wpuscil, ale to tylko takie moje sugestie zobaczymy jak to wszystko Heniek ustawi:)

Kazdy trener lubi jak ma taki bol głowy w wybieraniu zawodnikow do pierwszej jedenastki tak jak Kasperczak teraz. Ma bardzo duze pole manewru i to pozwala mu rozne ustawienia stosowac. Od razu przypomina sie kadra z Zurawiem i Frankiem gdy tak pieknie gralismy w pucharze UEFA. Im wiecej dobrych pilkarzy tym lepiej.

_ukoL 24.07.2010 12:06

A nie czasem Żurawski z Kuźbą? :-)

konkursowicz 24.07.2010 12:10

Bogactwo może być tylko pozorne, na tym prawym skrzydle może grać Mały,Kirm, Łobo i Boguś, tyle tylko że Mały nie jest w najwyższej formie i nie wiadomo czy będzie, Kirm nie przepracował z drużyną okresu przygotowawczego, Łobo to Łobo... dobry co najwyżej na ławę, a Boguś... poprawcie mnie jeśli się mylę, kiedy on grał na skrzydle, to było to lewe skrzydło...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 943230)
A nie czasem Żurawski z Kuźbą? :-)

Zgadza się. Franek miał wtedy dłuższą kontuzję.

Kamson 24.07.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 943200)
Kasperczak będzie miał ból głowy przy zestawieniu składu na Azerów.
1. środek obrony, czy wystawić dwóch lewonożnych obrońców na środku czyli Bunozę i Clebera

Jakie to ma znaczenie, że obaj są lewonożni? W tamtym sezonie obaj nasi stoperzy byli prawonożni i?
Większość "par" stoperów gra tą samą nogą (najczęściej prawą). Rzadko sie zdarza żeby jeden grał prawą, drugi lewą.

Filippo123321 24.07.2010 13:21

Kamson, pierdzielisz, baaaardzo rzadko zdarza sie para stoperow, w ktorej obaj graja lewą nogą. Za to prawa, lewa zdarza sie dosc czesto, przyklad? Chociazby Arboleda i Bosacki.

Genio 24.07.2010 13:25

w porzadku, Lech sie zalicza, a cala reszta ekstraklasy jak w tym aspekcie wyglada? mysle ze gora dwa zespoly jeszcze takie znajdziesz i na tym koniec
i czym sie rozni para stoperow w ktorej oboje graja lewą nogą od pary stoperow w ktorej oboje graja prawą nogą?

Kamson 24.07.2010 13:27

Gdzie ja napisałem, że często zdarza się para stoperów lewonożnych? :shock: Napisałem, że najczęściej pary stoperów są prawonożne.
Jeśli potrafią grać ze sobą stoperzy, którzy obaj są prawonożni to dlaczego mieli by nie grać lewonożni?

DarekK_11 25.07.2010 13:00

Paljić i Wilk zgłoszeni do III rundy!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_do_iii_rundy

spontants 25.07.2010 13:48

Jest szansa na Riosa w lll rundzie?

konkursowicz 25.07.2010 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DarekK_11 (Post 943837)
Paljić i Wilk zgłoszeni do III rundy!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_do_iii_rundy

Szkoda, że tylko jeden nowy stoper (Bunoza). Ciekaw jestem kto zagra obok niego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 943858)

W trzeciej nie. Nie czytałem przepisów UEFA bo to ze 100 stron, ale tak czy siak wątpliwe żeby załatwili wszystkie dokumenty w tydzień.

kuba16 25.07.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konkursowicz (Post 943859)
Szkoda, że tylko jeden nowy stoper (Bunoza). Ciekaw jestem kto zagra obok niego.

podejrzewam ze para stoperow bedzie jak w emczu z Litwinami. Zreszta jak i cala 11stka

pablo92TSW 25.07.2010 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 943858)

Nie ma szansy niestety

Rond 25.07.2010 14:04

Mam pytanie, czy gol na 4:0 z FK Szawle nie był ze spalonego? Jak dla mnie to był spalony i to olbrzymi.

sportnh 25.07.2010 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rond (Post 943873)
Mam pytanie, czy gol na 4:0 z FK Szawle nie był ze spalonego? Jak dla mnie to był spalony i to olbrzymi.

http://www.youtube.com/watch?v=dgsQElKzkqw

w zyciu, gdzie Ty widzisz spalonego? nie bylo go ani w momencie pierwszego, ani drugiego podania do Brozka.

przy pierwszym podaniu Brozek jest rowniutko w linii z ostatnim obronca, a przy drugim podaniu tym bramkowym, jest to podanie do tylu od Zurawia

Rond 25.07.2010 14:13

Acha, czyli przy podaniu do tyłu nie ma spalonych, nawet, gdy obrońcy są za podającymi zawodnikami?

GJ1906 25.07.2010 14:33

W takiej sytuacji piłka wyznacza linię spalonego.

xanti1906 25.07.2010 15:14

Cytat:

FK Karabach w dwumeczu pokonał irlandzki Portadown 3:1. W pierwszym spotkaniu na wyjeździe Azerowie wygrali 2:1, w rewanżu w Baku był remis.
Cytat z oficjalnej. Strach się bać, kto wie czy i w naszym dwumeczu nie dopiszą im bramki lub wykreślą naszą.

JrQ- 25.07.2010 15:26

Cytat:

Spalonego nie było, ale moim zdaniem, był ewidentny faul Sobolewskiego wcześniej.

Kryniu 25.07.2010 17:04

Nie rozumiem skąd ten optymizm przed meczem z Karabach. Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego większość osób na tym forum że zwycięstwo mamy w garści. Ja natomiast widzę drużynę dużo lepszą o tej z Litwy gdzie piłkarzy łapały skurcze pod koniec meczu a z którymi popełnialiśmy straszne błędy. Mam nadzieję że się mylę i czwartkowy mecz będzie formalnością przypieczętowaną wysokim zwycięstwem ale uprzedzam przed lekceważeniem przeciwnika.

bloodraven 25.07.2010 17:11

Odpowiedź prosta- czy Wisłą zabiega o reprezantantów Azerbejdżanu, tudzież Gruzji, Kazachstanów i tym podobnych? Nie. A w Karabachu to oni stanowią o sile tej drużyny. Jakbyśmy nie chcieli byc kurtuazyjni to druga taka wtopa jak z Dynamem nam się nie może przydażyć, a i oni mogą sobie z dniem konia nie trafić...

Ravers 25.07.2010 17:17

Ja myślę że powinniśmy ich łatwo przejść.Najważniejsze to ich nie zlekceważyć i nie cofnąć się tak,jak to zrobiła Amika (i przez to dostała bramę).Analizując słowa Pana Bahra to bardzo ważny powinien być pressing.

krytyk 25.07.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 943965)
Nie rozumiem skąd ten optymizm przed meczem z Karabach. Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego większość osób na tym forum że zwycięstwo mamy w garści. Ja natomiast widzę drużynę dużo lepszą o tej z Litwy gdzie piłkarzy łapały skurcze pod koniec meczu a z którymi popełnialiśmy straszne błędy. Mam nadzieję że się mylę i czwartkowy mecz będzie formalnością przypieczętowaną wysokim zwycięstwem ale uprzedzam przed lekceważeniem przeciwnika.

Jeżeli drużyna z Azerbejdżanu jest tą, którą musimy się obawiać to może lepiej jak ją przejdziemy nie grajmy w IV rundzie bo Niemcy, Anglicy czy Włosi to przecież niepokonane i niesamowite kluby, które niechybnie rozniosą nas ok. 10:0 w każdym meczu.
Nie ma się czego obawiać, tylko podejdźmy do tego rywala z szacunkiem i zagrajmy naprawdę dobry mecz, a o wynik można być wtedy spokojnym

mitmichael 25.07.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 943973)
Ja myślę że powinniśmy ich łatwo przejść.Najważniejsze to ich nie zlekceważyć i nie cofnąć się tak,jak to zrobiła Amika (i przez to dostała bramę).Analizując słowa Pana Bahra to bardzo ważny powinien być pressing.

To bedzie pierwszy mecz, w ktorym bedzie sie musiała wykazac obrona i bramkarz. Według Bahra FK Qarabağ (czy jakos tak) stawia wszystko na atak i wszystko idzie pod Ismailova. Tak naprawde w tym meczu zobaczymy prawdziwe umiejetnosc Jovanicia. Oczywiscie druzyna jest jak najbardziej do pokonania- musimy to zrobic juz u siebie i na spokojnie jechac do Baku.

mr_kwolf 25.07.2010 18:00

Tyle że my nie gramy z KF Baku.... Ale jak słysze nazwisko Ismailov to znaczy że o dobrym zespole mówisz (Karabach) a to po prostu zwykły chochlik się wkradł.

spontants 25.07.2010 19:02

Gładkie 4-0 u nas i 0-2 dla nas u nich , nie przezywajcie jakbysmy grali z liverpoolem , Gramy ze sredniakiem z azerbejdzanu!!!! Peace

bridgeburner 25.07.2010 19:13

Żebys sie nie zdziwił
mecze Lecha widziałeś??
Piłkarsko to ci Azerowie( których de facto było tam ze 3 ) za bardzo nie odstawali

spontants 25.07.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 944033)
Żebys sie nie zdziwił
mecze Lecha widziałeś??
Piłkarsko to ci Azerowie( których de facto było tam ze 3 ) za bardzo nie odstawali

Widziałem aMICE jak daje dupy, ale WISŁA to nie amica i nie rozpisuj sie czasem dla przykladu o levadii... Ja jestem pewny i sie nie zdziwie , mozemy sie załozyc jak chcesz

Rob_Zombie 25.07.2010 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 944026)
Gramy ze sredniakiem z azerbejdzanu!!!! Peace

Haha.. Oni pewnie u siebie na forum tak samo piszą "bez paniki... to tylko drużyna z Polski".

:-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 944042)
Wg mnie był bo w momencie podania do Żurawskiego Brożek będąc na pozycji spalonej stanął, sugerując pasywna postawę ale w akcji wziął udział, pobiegł i strzelił gola więcwtedy sędziea powinien podniesc chorągiewkę.

Żadnego spalonego nie było. Żaden z zawodników w momencie podania do nich piłki nie był na spalonym. Nawet Brożek gdy piłka poszła bo rykoszecie do Żurawia. Rykoszet przecież nie jest momentem podania.
A nawet jakby Brożek był na spalonym gdy piłka szła do Żurawskiego to nie ma to znaczenia. Miałoby tylko gdyby do tej piłki wystartował.

Martinho 25.07.2010 19:21

Cytat:

Wg mnie był bo w momencie podania do Żurawskiego Brożek będąc na pozycji spalonej stanął, sugerując pasywna postawę ale w akcji wziął udział, pobiegł i strzelił gola więcwtedy sędziea powinien podniesc chorągiewkę.

bridgeburner 25.07.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 944036)
Widziałem aMICE jak daje dupy, ale WISŁA to nie amica i nie rozpisuj sie czasem dla przykladu o levadii... Ja jestem pewny i sie nie zdziwie , mozemy sie załozyc jak chcesz

O to że nie wygramy dwóch meczów łatwo przyjemnie i do zera??
Bardzo chetnie
tylko sądzac po poziomie twojej wypowiedzi,
nie bardzo byłoby o co
bo zdaje się, ze jesteś jeszcze za młody na spozywanie alkoholu..

Dzimi 25.07.2010 19:27

Spodziewam się bardzo ale to bardzo trudnej przeprawy. Zobaczcie jak oni grają (czarne stroje): http://www.youtube.com/watch?v=VnPE1...layer_embedded

Gdybyśmy mieli w obronie parę Marcelo-Głowacki byłbym spokojny, ale wystawienie Kowalskiego przeciwko tak grającemu rywalowi to może być samobój. Można to porównywać do gry Nawotczyńskiego przeciwko Anderlechtowi w 2003 roku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 944026)
Gramy ze sredniakiem z azerbejdzanu!!!!

Ten zespól jest znacznie lepszy od FK Baku z którym męczył się Lech. Grają szybko, technicznie i ofensywnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 943982)
Według Bahra FK Qarabağ (czy jakos tak) stawia wszystko na atak i wszystko idzie pod Ismailova.

Jeżeli są finansowo na niższym poziomie, to może warto by go podkupić od nich? Bo gość niezły.

_ukoL 25.07.2010 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 944037)
Haha.. Oni pewnie u siebie na forum tak samo piszą "bez paniki... to tylko drużyna z Polski".

:-/

Chyba nie ma w tym nic dziwnego? Nas już niedługo to zaczną lekceważyć potęgi z Azerbejdżanu, Malty, Estonii, itd. i wcale nie ma się czemu dziwić. Chociaż w przypadku Wisły w starciu z tymi Azerami byłbym spokojny. Personalnie Wisła wydaje mi się mocna i z dnia na dzień będzie mocniejsza, bo wielkie nadzieje pokładam w duecie Garguła - Żurawski. Oni mogą grać świetne prostopadłe piłki o których reszcie drużyny się nawet nie śniło.

spontants 25.07.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 944043)
O to że nie wygramy dwóch meczów łatwo przyjemnie i do zera??
Bardzo chetnie
tylko sądzac po poziomie twojej wypowiedzi,
nie bardzo byłoby o co
bo zdaje się, ze jesteś jeszcze za młody na spozywanie alkoholu..

25 lat mam kolo wiec nie marudz...

endriu133 25.07.2010 19:49

witam, Orjetuje się ktoś czy jest wg szansa aby kupić bilet przed meczem na stadionie hutnika?? Pytam bo nie wiem ile było ludzi na ostatnim meczu i czy jest szansa. A że jestem z Tarnowa to za bardzo nie mam jak. A i jeszcze jedno czy sa wpuszczanie kibice bez karty?? A i jeszcze jedno czy tam jest bezpiecznie;d nie chciał bym wpierd...dostać od kogoś:) proszę o szybka odpowiedz

Pancratius 25.07.2010 20:09

Oglądałem skrót meczyQarabag 1 - 1 Portadown i trzeba im przyznać grali dobrze jak nie powiedzieć bardzo dobrze.Szybko, skrzydłami tylko skuteczności im trochę brakowało.Teraz już nie jestem taki pewny wyniku.Jakbyśmy grali na Reymonta to całkiem inna gra ale na Hutniku...

thebo4 25.07.2010 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez endriu133 (Post 944063)
witam, Orjetuje się ktoś czy jest wg szansa aby kupić bilet przed meczem na stadionie hutnika?? Pytam bo nie wiem ile było ludzi na ostatnim meczu i czy jest szansa. A że jestem z Tarnowa to za bardzo nie mam jak. A i jeszcze jedno czy sa wpuszczanie kibice bez karty?? A i jeszcze jedno czy tam jest bezpiecznie;d nie chciał bym wpierd...dostać od kogoś:) proszę o szybka odpowiedz

Na szawle z tego co się orientuję to zostały jeszcze bilety. ja jutro idę po bilet i jestem ciekaw ile już poszło.
Żeby wejść na stadion nie musisz mieć karty :) przy zakupie w kasach hutnika musisz mieć jakiś dokument dowód czy legitymacje.
A z bezpieczeństwem to hmm pod stadionem jest spokój, musiałbyś połazić po jakiś osiedlach żeby wp*edol dostać :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl