![]() |
musze powiedzieć że podpis jednego z kibiców (L)
"Legia 2010/2011 o takiej marzyłeś" jest skierowany do szerszej niż myślałem grupy odbiorców wspaniale się zaczął weekend |
Najezdzanie na Skorze, ktory z kompletnymi ogorkami(mowie o naszych "gwiazdach", ktore pokazaly sie w kolejnym roku w europejskich pucharach) zdobyl 2 MP i byl na najlepszej drodze po 3 jest troche nie na miejscu :].
Antolovic elegancko gra nogami :D. |
Tak na szybko
Cracovia-Slask Mecz szybki ,akcje zwlaszcza Slaska mogly sie podobac:)Dobry ten ktrol strzelcow ligi Boliwijskiej widac ze gosc ma nosa do bramek.Slask bedzie mial z niego duuuzo pozytku.Podobal mi sie tez ten Sobota.Mlody chlopak gdzies tams Kluczborka chyba wypatrzony a rosnie z niego naprawde super grajek.I Polak co cieszy. Polonia-Legia. No no...z Poloni robi sie ciekawy zespol,ci pilkarze jakby podskoczyli z forma o 100% Gloebiewski,Tralka,czy Brzyski solidni pilkarze ale teraz to chyba sa w zyciowych formach.Osobna postacia jest Mierzejewski koles wyrobil sie niesamowicie ,juz w Zabrzu zagral swietnie ,naprawde niewiedzialem Polaka ktory prowadzil by tak pilke,gral tak inteligentnie.Rosnie klasowy gracz,albo juz wyrosl. DO tego Polonia ma jeszcze Sobiecha ,Nowaka(???) czy Jodlowca ktory dzis nie gral. Smiem twierdzic ze to lanie nie jet przypadkowe ,Polonia urosla w sile,Wojciechowski ma swoje 5 minut.Zlotousty Maciej juz se tlumaczyl?? |
Skorża to cieniutki trener, jego jedyny plus jest taki,że zna Janasa. Mieliśmy i mamy na tę ligę mocny skład i facet żadnych cudów z nim nie zrobił. Nie gloryfikujcie już go tak. Trener z niego żaden i zaraz na Legi się o tym przekonają. Póki co Walter ma spokój bo kibice dopisują,ale ci sami ludzie zaraz mu pojadą o trenerze co średni jest i przegrywa każdy ważny mecz. Ileż można znosić prestiżowe porażki. Problem Legii, widać,że w tym sezonie Walter zabezpieczył nas jeśli idzie spokojną walkę o MP. Dzięki Mariusz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niech ktoś wreszcie powie Ebiemu, że w Polsce się salutuje dwoma palcami :)
|
Heh też się cieszę, że judki rozpoczęły słabo sezon. Tyle, że dla przypomnienia w tamtym na początku dostali 0:2 od Śląska i 2:6 od Lechii, a potem derby... w sumie to nie pamiętam tych meczów :D .
|
Wejdzcie sobie na ktorykolwiek portal i kliknijcie tabele ekstraklasy. Ladnie sie prezentuje ostatnie miejsce w niej?:D
|
Ostatnio jak byliśmy na takim miejscu to na koniec byliśmy 1 :)
|
Cytat:
A tak poważnie. Tak jak już wcześniej pisałem - Polonia zdystansuje inne drużyny przygotowaniem fizycznym i atmosferą w zespole. Chłopaki nie głoszą, że walczą o mistrza, tylko cały czas tonują i mówią, że dla nich najważniejszy jest każdy kolejny mecz. PS: W Warszawie bez zmiany. Polonia pany :-) |
Cytat:
A gdzie ja się wymądrzam?Jak już coś, to tonuje nastroje, bo tutaj wszystko albo czarne albo białe.Jestem ignorantem i często to powtarzam.Staram się zdrowym rozsądkiem nie a skrajnościami. |
Sensej wspomnisz moje słowa
Final Euro 20120 Polska Hiszpania Polonia siadzie tak tak pare lat temu Gornik Leczna |
Wojciechowski jak Cupiał sprzed 12 lat też naściągał najlepszych graczy z naszej ligi i zaraz zdominował ekstraklase.
Vrodljak i Cabral raczej nie zachwycili, chyba trzeba im dac z rok na aklimatyzacje.W Polonii bardzo podobała mi sie gra Bruno i Mierzejewskiego. |
Cytat:
|
Charakterystyczne dla ostatnich wpisów jest to, że wszyscy skupiają się na Skorzy. Tak, jakby nikt nie zwrócił uwagi na fakt, że Polonia wpompowała niebotyczną kasę w transfery. Coś mi mówi, że oglądaliśmy wczoraj jednego z faworytów do mistrzostwa i o tytuł powalczy więcej ekip, niż w poprzedniej edycji rozgrywek...po ostatnich wyczynach wiślaków to niezbyt ciekawa perspektywa...
|
Cytat:
Polonia poszła zupełnie inną drogą niż My i Legia zamiast kupować hurtowo obcokrajowców, wykupili co ciekawszych piłkarzy z Polski Tosik, Pietrasiak, Bruno, Rachwał , Sobiech ( przepłacony ale jak się ma pieniądze to można kupować co się chce za ile się chce) i do tego Smolarek ( patrz Sobiech) . W połączeniu z tym co już mieli wyszła naprawdę silna drużyna |
"Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa): Legia była dla nas bardzo wymagającym przeciwnikiem. Zagraniczni gracze "wojskowych" nie przestawili się jednak na ligowe granie. To nie są mecze sparingowe z PSG czy Arsenalem, gdzie można pograć ładnie w piłkę. Tu trzeba poszarpać, pobiegać i powalczyć. Legia chciała dziś grać ładnie w piłkę, a w polskiej lidze nie do końca tak się da"
|
Niestety ale transfery polonii się sprawdzają
|
Cytat:
|
A dla mnie gwiazdą ligi wcale nie bedzie Smolarek, Zewlakow czy Manu ale Mierzejewski. Az dziw ze go przegapilismy kiedys.
|
Cytat:
a kogo my nie przegapilismy keidys ? |
Od prau lat zawsze jak Wiśle nie idzie, to wystarczy oglądnąć mecz Legii i od razu człowiekowi na sercu lżej - tam to dopiero padaka :)
Ale pierwsze koty za płoty, myślę, że i tak Legia będzie w czubie. A po wczorajszym meczu widzę, że pewnie Polonia też. |
Ale tu sie nie ma co dziwic.
Mecz Legii z Polonia byl bardzo latwy do przewidzenia. Bylem pewny ze Plonia musi ten mecz wygrac a dlaczego?? Dlatego ze Legia jest dokladnie w takiej samej sytuacji jak my ,sciagniecie nawet 8 nowych zawodnikow do klubu nie bedzie oznaczalo ze klub odrazu bedzie gral rewelacyjnie. I My i Legia musimy poczekac jak to wszysto zaskoczy ,tylko ze moze to trwac naprawde dlugo... |
Po za tym u Polonii dało się zauważyć większą chęć do zwycięstwa. Jeśli nawet nie, bo Legia też chciała wygrać, to niestety ale było widać u Polonii większą determinację do zwycięstwa, czego nie widziałem w Wiśle od bardzo dawna.
|
Do złotych myśli pana Macieja dopisujemy:
"Zostało jeszzce 29 kolejek". |
Hahhahha Poważnie tak powiedział? Patrząc na to grają drużyny za Skorży to rzeczywiście Legii wielkich szans nie daje w tym roku,
|
A nie zostało? Sezon trwa 1 kolejkę?Legia spada z ligi?
Ciekawy jestem po której kolejce nastroje się odmienią- Smolarek będzie rozkapryszoną gwiazdą, Sobiech milonem wyrzuconym w błoto, a Bakera hiszpańskim pajacem? Wcześniej prosiłem o danie możliwości wykazania się Legii, bo już wczesniej parę lat temu też grała fajne sparingi.I co?Skończyło się falstartem, ale czy to faktycznie jakaś wielka niespodzianka?My też cudem wygraliśmy ze słaba Arką. Tworzą się nowe zespoły, którym trzeba dać szansę się zgrać. Polska liga jest tak nieprzewidywalna, że sondowanie kto będzie mistrzem po 2 kolejkach jest niepoważne. |
" Przed nami jednak 29 meczów. To dopiero początek drogi." Znam skądś te słowa :D
|
Cytat:
:> Cytat:
|
Widze, ze co poniektórzy juz Polonii daja majstra
Przypominam, ze oprocz kilku transferów to jest to ciągle ta sama Polonia ktora walczyła w tamtym sezonie o utrzymanie. Legia bez obrony i tak musiało sie skonczyc nawet z Odrą. Zobaczymy za pare kolejek jak tam sobie Polonia radzi |
Cytat:
|
Ja tam bym się bardziej martwił o Wisłę ;)
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...rac-jakies-20/
Przed meczem przyznam szczerze trochę mi się z niego chciało śmiać, ale jak widać, realnie potrafić ocenić szanse swojego zespołu :) |
Cytat:
|
Tak się śmialiście z transferów Polonii , a tymczasem to Wojciechowski może się z was śmiać. Lepie kupic dwóch - trzech dobrych piłkarzy, niż 8 no-namów.
|
Sondowanie kto będzie mistrzem po 2. kolejce uważam za rzecz śmieszną. Polonia, co chyba każdy widz polskiej piłki powinien wiedzieć, jest jednym z kandydatów to tytułu. Po drugie popatrzmy z kim grała Polonia dotychczas. Ze słabym Górnikiem ( który moim zdaniem będzie walczył o utrzymanie ) i z Legią, która musi się zgrać po przyjściu nowych zawodników. Nie grali chociażby jeszcze z nami czy Lechem. A w tych dwóch meczach, z całym szacunkiem do Polonii, to my i ekipa poznańska jesteśmy faworytami. Zaczęli dobrze, ale tamten skład nie ma piłkarzy, którzy wytrzymaliby presję bycia liderem. Gdy zaskoczymy my, oraz Legia i Lech to jestem pewien, że Polonia będzie miała ciężką próbę sił. Wszystko jeszcze może się zdarzyć.
|
Mnie zadowala jedno nasz koń trojański w postaci Maćka Skorży i jego świty w Legii widać że zaczyna to dobrze funkcjonować. Może zbyt wcześnie by oceniać grę Legii po kilku meczach z tyloma nowymi zawodnikami, ale taktykę Maćka każdy już znas zna dobrze więc pozytywnie trzeba patrzeć:)
|
Cytat:
|
ToTylkoJa nadal sądzisz, że mecz z Arsenalem nie był ustawiony??:rotfl:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl