![]() |
Ulatowski napewno by pasował radzie nadzorczej. Wszak to trener który nie kupuje, a sprzedaje i do tego stawia na młodzież i gwarantuje utrzymanie.
Tylko czy przesiadka z vana do poloneza moze byc dobra? I dywagacje, który trener lepszy...Wiadomo, ze ten który wiecej osiągnął. Skorza był przydupasem Janasa, i zrobił 2 majstry :) |
Już widzę Ulatowskiego jak w trakcie meczu poucza Brożków, Małego i innych, a w zamian słyszy:
"Sam wejdź i graj!" "Potrafisz lepiej?" "Kim ty kur... jesteś?!" Tego Benhauerowego przydupasa piłkarze by zdeptali. Jak nie Kasperczak to tylko ktoś kto wprowadziłby dyscyplinę. |
Cytat:
|
Cytat:
P.S: Podziękuj również za zaj*** mecze z Cracovią, Legią i Lechem. Nie zapomnij wysłać kwiatów. P.S : Powiedz, że piłkarze bardzo za nim płaczą bo u nikogo nie było tak fajnie. lekko ii przyjemnie jak u niego. |
Krótko i zwięźle:
Ani przez chwilę nie byłem zwolennikiem zatrudnienia Kasperczaka. Były momenty, w których prowadzona przez niego drużyna mi imponowała(Legia czy wcześniej akcje ze Śląskiem), były też momenty, w których rozczarowywała(tych było więcej - i nie chcę się spierać czy to jego wina, czy Skorży, czy Pana Boga - to nie jest ważne). Nie mniej jednak, jeśli przyjść ma Ulatowski czy inny Probierz, Heniek powinien zostać. |
Ten Zlatan93 to dla was takie wiarygodne zródło, ze odrazu dyskutujecie nad Ulatowskim? Nie śledze tak uwaznie tego tematu, to mnie poprawcie, i dajcie przykład co takiego Zlatan podał przed faktem i co sie sprawdziło, ale narazie jak widze taką reakcje na posta goscia zarejestrowanego na forum dopiero 2 lata to mimo wszystko smiać mi sie chce.
Ja napisze, ze nieoficjalna informacja jest taka, ze trenerem Wisły bedzie Hiddink, od 14 czerwca (ktorego roku?!) i tez taka dyskusja? dajmy sobie na wstrzymanie, bo sie nakręcacie nawzajem, a i tak bedzie co będzie , mozna o tym rozmawiac, ale z umiarem. |
Mnie Ulatowski najbardziej zapadl w pamiec paroma medialnymi szopkami. Jednym razem w studiu C+ jako asystent Beenhakkera, innym razem jako trener Belchatowa, kiedy po meczu z P.Bytom dziennikarz go spytal, czy zdaje sobie sprawe, ze pierwszy gol padl ze spalonego, na co on podniosle zripostowal, ze z czym mi tu pan bedziesz wyjezdzal, moi chlopcy dzielnie walczyli i co mnie jakis spalony obchodzi, po czym odrzucil mikrofon i zbiegl do szatni sprintem lekkoatletycznym;)
Tak sobie wtedy pomyslalem, ze on do konca normalny to chyba nie jest. Ot taki z mala nieroztropny gogus;] A jeszcze bardziej do takiej oceny jego osoby zaczalem sie przekonywac, kiedy po pierwszym meczu w rundzie wypalil, ze chyba nie trafil z forma, ktora przyszla za wczesnie (fakt ze w sparingach niezle trzepali) :lol: No ale kiedy juz sie wydawalo, ze lada chwila go wyleja, Belchatow nagle zaczal isc jak burza i o maly wlos nie zalapal sie do pucharow, prezentujac sie calkiem solidnie juz do konca jego pracy w tym klubie. Rzeklbym, ze dla wielu Ulatowski to taki drugi Skorza sprzed objecia Wisly. Na pewno mlody, ambitny, przypuszczalnie zdolny i niezle rokujacy. Teoretycznie warty ryzyka, o ile nakreslil odpowiednie korekty w planach na okres przygotowawczym:) |
Wy tu o tym że Henia ma zluzowac Ulatowski a jemu na obecną chwile bliżej do Polonii Warszawa za Bakero.Wiec raczej Heniek zostanie przy R22 i to jest rozsadne rozwiązanie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
|
A moze najblizej mu do Legii? O kant dupy ozbic te wszystkie dywagacje. Tu ktos pisal ze od 14 czerwca bedzie u nas trenerem Ulatowski, a w tym wywiadzie pisza ze moze bedzie w Polonii. Jeszcze ktos ma watpliwosci ze sezon ogorkowy ruszyl i dziennikarzyny plodza byle co, oby tylko pisac? To sa pseudo dziennikarze. *******a byle co, co im sie w glowie urodzi to pisza nie majac wcale na to potwierdzenia. Ja podalem przyklad ze moze bedzie w Legii i jak chcecie to tez moge zaraz ulozyc scenariusz pod to ze napewno Ulatowski bedzie trenerem Legii. Najgorsze jest to ze nie ma meczow a chcialoby sie ta pilka ligowa zyc i duzo ludzi wpada w ta manie glowkowania, kto do nas, kto trenerem, kto pilkarzem naszym. Trudno trzeba przeczekac te 2 miesiace i sie wszystkiego dowiem chociaz jak kto woli to mozemy zapisac na temat Sadloka, Sobiecha, Ulatowskiego, Onyszki, Kosowskiego, Zurawskiego ze tysiac pincset stron w tym temacie ale to nic nie zmieni oprocz robienia sobie nadzieji
|
Marcinnno, jestem przerażony tym, że mnie się czepiasz jakbym był jakimś cholernym zwolennikiem Skorży. Jedyne co napisałem to to, że go lubię, bo to inteligentny facet - jego błędy jednak są niepodważalne. Dlatego nie wściekaj się i mi dupy nie zawracaj panem Maćkiem, bo mnie to w ogóle nie interesuje. :-) A Tobie tylko grozi pęknięcie żyłki.
|
Jesliby postawic kwestie Kasperczak vs Ulatowski to ja wole mimo wszystko HK.Ulatowski nie osiągnał z Bełchatowem nic ponad przyzwoitosc,a moznaby wrecz oczekiwac,ze to bedzie czwarta sila w lidze
|
Ulatowski ? Hah szczyty co sie dzieje w tym klubie.Oszolomy niczego porzadnie zalatwic nie umieja..Henia zostawic,dac mu szanse wlasciwie przygotować zespół w koncu,a jak jednak zdecydują się kogoś wziasc to jak ktos już powyzej napisal to trenera,ktory wydrze na tych zarobasow ryja porządnie,a jak mu ktory reki nie poda,to za morde w szatni i do ME...tylko ze taki wtedy tez nie da sobie naszym szanownym władzom z klubu dmuchac w kasze,a to juz dla nich problem niestety...
|
Cytat:
Ja uwazam, ze jesli to prawda, to jestem za. Ulatowski to dobry trener. Cytat:
Bez odbioru. |
Cytat:
|
Ulatowskiego nasza szatnia "zje". Jak go jeb*** w Bełchatowie, to co dopiero u nas. Nie przeżyje rundy.
|
Zależy kto w tej szatni będzie. Jeśli pozbędą się Brożków, sprzedadzą Małego, Boguskiego, to zostaną nam Singlar z Burligą i jeszcze Mączyński z Kirmem. Oni sprawę po prostu oleją.
|
Cytat:
|
Ten kto nie widzi różnicy między grą druzyny za czasów Skorży i Kasperczaka teraz, to ma chyba zdrowo poprzestawiane w mózgu. Ludzie, czy my patrzymy na gre tej drużyny czy na wyniki (choć i te Heniek nie miał najgorsze, zwlaszcza na wyjezdzie). Gdyby tylko nasi super snajperzy wykorzystywali połowe swoich setek to w meczu strzelalibysmy ze 2, 3 gole, a mistrz byłby , i to nie w ostatnim meczu. Może z wyjątkiem Korony, która ustawiła sie pod nas idealnie, przez co mielismy aż dwie sytuacje (Łobo i Sobol - pierwsza koło 70 minuty?). Heniek powinien zostać, i nie dlatego że Heniek to Heniek, ale dlatego, że w tak krótkim czasie, praktycznie z buta, biorąc pod uwage okoliczności, wykonał niewiarygodną prace i odmienił oblicze tego zespołu.
Tak, żal mi było zwolnienia Maćka, i jesli miałbym brać pod uwage tylko jego jako osobę, dla mnie mógłby być trenerem do końca życia. Poprostu lubiłem chłopa, i chyba zjednał sobie gro kibiców Wisełki. Ale ta gra... pod koniec to juz naprawde nie dało sie tego oglądac, nie mówiąc o tym że gralismy padake od roku a moze i dluzej , z małymi wyjątkami. Podsumowywując. Heniek vs Ulatowski... dla mnie Heniek. Lepszego nie bedzie. |
Cytat:
10 znaków. Nie jestem fanem Kasperczaka, ma u mnie przerąbane za styl w jakim odszedł, ale jeśli miałby go zastąpić Ulatowski, to jestem gotów jeszcze go ścierpieć. Jak długo będzie trzeba... Cytat:
|
[QUOTE=Marcinnno;903162]To zadzwoń sobie do Maćka i podziękuj mu , że nasza drużyna wygląda jak wygląda. Podziękuj mu za przygotowanie do sezonu, podziękuj za zniszczenie Kirma, za nie danie szansy Niedzielana ( pamiętam słowa, że nie potrzebny są lepsi , właśnie widzimy lepszych :lol:), Maciej daje gwarancje tego, że będziemy odpadać co rok z zespołami takimi jak Levadia : )
P.S: Podziękuj również za zaj*** mecze z Cracovią, Legią i Lechem. Nie zapomnij wysłać kwiatów. [/QUOTE wygralismy mecz(?) z Legia,nie wtopilismy z Lechem,prawie ze wygralismy z pejsami tylko mp poszlo sie jeb.. Nienajgorzej wypadlismy w paru bitwach,wojna przegrana.z Pl marzy mi się Janas.widziałbym w nim sporą szansę na progres. |
MOim zdaniem Henio powinien zostac!! Tak mi sie wydaje ze on wie co robi! Jedynie co mi sie nie podobalo to to ze Krzysio Maczynski dostawal zbyt malo szans!! Nie ma co Henia obarczac strata MP to poprostu slabe przygotowania do sezonu a pozniej nie moc strzelecka przez ktora stracilismy wazne punkty
|
Jeżeli Cupiał zwolni Kasperczaka to mam nadzieję że w jego miejsce nie przyjdzie dinozaur z drugiej strony błoń - Lenczyk. Bo to już będzie szczyt szczytów i głupota w jednym.
Możliwe że ''przymierzany przez media '' do Wisły Ulatowski trafi do Krakowa ale na drugą stronę... Zostawić Kasperczaka, dać mu przepracować okres przygotowawczy i dopiero potem rozliczać. Nie oceniajmy go po paru meczach na wiosnę, bo przejął drużynę w trudnym momencie, choć na pozycji lidera. Zmiana trenera poprawi nasz byt na parę meczy a potem znów może wrócić poprzednia padaka i co wtedy, piłkarze poczują że w klubie trener nie ma nic do gadania i co chwilę będą go zmieniać a piłkarze bezkarnie będą sobie truchtać po boisku bo będą wiedzieć że Cupiał prędzej zmieni trenera niż przewietrzy szatnię, z zbędnego szrotu. |
Lenczyk już jest wolny i do wzięcia....
|
Cytat:
|
Nie jestem zwolenniczką p. Lenczyka, podałam tylko fakt że jest wolnym trenerem w kontekście kolegów tu piszących
|
Rownoczesnie pojawila sie informacja, ze zastapic ma go Ulatowski.. oby.
|
Cytat:
Skąd ta informacja? Źródło jakieś? Ulatowski jest świetny, jeśli zastąpi go, to będę wniebowzięty... jeden z moich ulubionych trenerów... Kasperczak jest taki sobie... nie wiem, co z losami naszej Wisełki teraz... |
jak juz tu 100 razy powiedziano - problem nie lezy w trenerze, a w dostepnych graczach i stafie zapewniajacym ich ;)
Ulatowski moze wynalesc 2-3 juniorow, moze miec dobry sezon - ale sam tego nie pociagnie |
Jak dla mnie to jest tylko dwóch kandydatów z Polski na zastąpienie Henryka Kasperczaka w Wisle-Probierz lub Janas senior :).
Pierwszy oczywiście wywalczył puchar kraju,ale bardziej chodzi mi o styl w jakim grała Jagiellonia , grali dość fajną piłke,no a Janas,doświadczony trener,dobre wyniki z Widzewem w 1 lidze..;-) Niezależnie kto będzie trenerem w przyszlym sezonie,bez transferów i tak niczego wielkiego nie osiągnie,a juz na pewno nie tego czego wszyscy po Wiśle oczekują. |
Cytat:
fakt wydał parę groszy ale jednocześnie zostawił sobie najlepszych stoperów w lidze :lol: Wasiluk Polczak i na dokładkę Tupalskiego :lol: jakby nie Agrest to C. spadłaby jak nic Agrest jest kontrowersyjny. Można go lubić lub nie. Uważać że jest dorbym trenerem lub jakimś wynalazkiem zdziwaczałym w dodatku. Jedno jest pewne. To człowiek uczciwy i żadnych wałków trasferowo menagerskich nie kręci. Jak słyszę że Filipiak bredzi o szerokim otwarciu na kontakty międzynarodowe, bo w Polsce "menadżerowie żądają absurdalnych cen" to :lol: :lol: i jeszcze raz :lol: jak zacznie gadać z tymi z zagranicy to dopiero mu się patrzałki otworzą :lol: zresztą to nie mój biznes. W każdym razie Ulatowski lub wuefista otwarci na kontakty międzynarodowe :lol: paradne ps. superziomus Ulatowski nie ma być u nas. On ma być u tych z niewłaściwej strony Błoń. Czytaj uważnie bo inaczej narażasz się na śmieszność :lol: |
Cytat:
|
Jeśli się okaże prawdą, że Wisłę czeka wysprzedaż zawodników bez równoczesnych zakupów nowych, to na miejscu Kasperczaka bym odszedł.
Nie firmowałbym swoim nazwiskiem takiego chłamu. Bo per saldo będzie i tak wszystko na niego. |
Cytat:
|
Bo pewnie ma jak większość opinie o nim którą ukształtowały prześmiewcze filmiki, demotywatory, obrazki i artykuły z nim (zwłaszcza po jego konferencjach na MŚ 2006). hehe co prawda były śmieszne i wyglądał jakby nie mógł zdania sklecic ale przykład Widzewa pokazuje, że jak druga strona też wyraża chęci to sie da. Z kolei Probierz moim zdaniem nie wygląda na takiego przyjemnego Maciusia S. który przyjedzie do dużego miasta i będzie dobrym kolegą, bo twardy charakter.
|
Cytat:
|
Zamiast interesować się Janasem, radzę się zainteresować jego asystentem w Widzewie. I jego wziąć. :) Raz już to zrobiliśmy, z dobrym skutkiem. :)
|
Kasperczaka należy zostawić na stanowisku. Przegrał mistrzostwo pechowo, w dodatku objął drużynę w kryzysie po kilku przegranych meczach. Świetnie ustawił taktycznie Wisłę na mecz z Lechem.
Zmiany w grze Wisły po zmienia Skorża -> Kasperczak: - podwajanie, a czasami potrajanie krycia, - momentami wysoki i agresywny pressing, - ofensywne usposobienie. Moim zdaniem Kasperczak nawet mając obecny skład Wisły do dyspozycji w kolejnym sezonie wywalczy MP, przy założeniu że nikt już nie odejdzie. Obarczanie Kasperczaka za utratę MP w tym sezonie to totalna paranoja. ps. Przy nim nawet Łobodziński zaczyna grać sensowną piłę ;-) |
Cytat:
|
A jeszcze apropo Janasa - oszaleliście? :) Trener ma trenować i ustawiać drużynę ale wypada żeby w takim klubie jak Wisła Kraków trener był również dla kibiców, wypowiedział się na konferencji i dostosował się do polityki marketingowo-wizerunkowej (jeśli w Wiśle taka jest ;-) ). Już widzę Janasa na konferencji prasowej po przegranym meczu Wisły...
|
Ja to Probierzowi do dziś nie mogę wybaczyć Jaskółki nad nogą Ryśka Czerwca w Zabrzu...:) zawsze taki cwaniak z Niego był. Ale trenerem jest dobrym.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl